CRECHE BABY ROOM

Association sans but lucratif


Dénomination : CRECHE BABY ROOM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 849.104.247

Publication

27/01/2014
ÿþ

Leift Q In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



f

u

i Ji! A02665

III







1 6 JAN 2014

Griffie

Ondernemingsnr. : 8. 11 g . -ro

Benaming

(voluit) : CRECHE BABY ROOM

(afgekort) : C.B.R vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Hoogboschstraat 1131080 sint-jans Molenbeek

Onderwerp akte : vertaling van een oprigting van vzw

De ondergetekenden,

EL MESSAOUADI KARIM, geboren op 27/08/1979 teSint-Josse- ten -Node, wonende Warmoesstraat 118 1210 Brussel

E! MIMOUN1Rachid, geboren op 17/07/1975 teBniTouzine (Marokko), wonende Van Meyelstraat 88, 1080 Brussel

HAJJI lsmail, geboren op 25/03/1986 te Brussel, wonende Houzeau de lahaiestraat 11, 1080 Brussel

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 (hierna de 'VZW-wet'), met de hiernavolgende statuten.

TITEL 1: naam - zetel -- duur- doel

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "CRECHE BABY ROOM " vzw.

Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "V.Z.W." worden voorafgegaan of gevolgd.

De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging de verkorte benaming "C.B.R. vzw"te gebruiken.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

iç.:01] i 2

L ulk vervolg

Hij is thans gevestigd te 1080 Brussel, hoogboschstraat 113bis

Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier, bijgehouden op de , griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemde gerechtelijke arrondissement.

Artikel 3

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 4

De vereniging heeft als doet het behartigen,organiseren en inrichten van kwalitatieve, betaalbare en voor iedereen toegankelijke kinderopvang die tegemoet komt aan een diversiteit van opvangbehoeften zoals daar zijn: kinderplaatsing bij opvanggezinnen, in kinderdagverblijf, flexibele opvang onder meer voor vroege of late uren, 's nachts,tijdens het weekend of occasioneel, opvang van zieke kinderen, naschoolse kinderopvang, vakantieopvang en andere. Deze opsomming is louter exemplatief en niet limitatief.

L ~ '

Voor-

behouden

áan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(enÿ bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MoD2.2

Tevens kan de vereniging instaan voor begeleiding van ouders via cursussen en eigentijdse middelen, de ondersteuning en begeleiding van de onthaalouders,aangesloten bij de VZW

De VZW kan studiewerk en onderzoek verrichten met betrekking tot de actualiteit en ontwikkelingen op het terrein van de kinderopvang, de kinderen, ouders. Zij kan onthaalouders vertegenwoordigen en hun belangen verdedigen.

De VZW mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijke doei van de VZW en dit onbeperkt en zonder tijds - of frequentielimiet. Zij mag hiertoe alle roerende of onroerende goederen verwerven, behouden, van de hand doen in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendoom, vruchtgebruik, gebruik ter bede, bruikleen, bezit,...).

De VZW kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zover deze bijkomstig blijven en de opbrengst van deze activiteit integraal naar de realisatie van het statutair doel gaat.

TITEL II: Leden

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschaap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering,komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn allen op de effectieve leden toepasselijk.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden kunnen worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement

Met de tem "lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden. Artikel 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de sportclub heeft. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht onder vermelding van naam, voornamen en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als lid of als toetredend lid. De raad van bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot de sportclub uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Slechts indien hij de toetreding van een kandidaat-lid weigert moet hij zijn motivering kenbaar maken aan de verzoeker. Tegen zijn beslissing staat enkel voor een kandidaat-lid beroep open bij de eerstvolgende algemene vergadering. Dit beroep moet worden ingediend bij de raad van bestuur binnen de maand na de kennisgeving van de weigering.

Artikel 7

Het jaarlijkse lidgeld is vastgesteld op maximum 1000,00. EUR. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd bij het begin van het boekjaar op basis van de index van de consumptieprijzen. Basisindex is deze van de maand december 2013. De nieuwe index is deze van de maand december voorafgaand aan de aanpassing, De algemene vergadering bepaalt binnen voormelde grens jaarlijks en op voorstel van de raad van bestuur, het lidgeld.

Het jaarlijks lid voor de toegetreden leden wordt bepaald door de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 8

De leden en de toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht

a.de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te

leven;

b.de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 9

Elk lid of toegetreden lid kan ten alle tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur,

Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid kan de raad van bestuur het lidmaatschap

schorsen van de persoon die

a.de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt;

b.ondanks schriftelijke aanmaning in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen

tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

Het lidmaatschap van een lid of een toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Ontslagnemende of uitgesloten leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de sportclub en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

TITEL Ill:raad van bestuur

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van alle effectieven leden, De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Artikel 11

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaar en zijn herkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 12

a.De raad va bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester.

De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter, door de oudste aanwezige bestuurder.

b.De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda die geldig zal beraadslagen en beslissen indien tenminste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

c.ledere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

d.De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie. De regels opgenomen onder de punten a. en c, hierboven zijn van overeenkomstige toepassing.

e.ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de sportclub zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per telegram of telefax. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

f,Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 13

a.De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van ondermeer het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, aile handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ...

b Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

c.De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt, kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast wordt de sportclub in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

d.De bevoegdheid om een sportclub in en bulten rechte te vertegenwoordigen, kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die desgevallend gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

e.De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

TITEL IV:algemene vergadering

Artikel 14

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden. Wanneer zij dit wensen kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder.

Een lid kan zich door een ariider lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Eik werkelijk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 15

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a.het wijzigen van de statuten

b.het benoemen en afzetten van de bestuurders

c.desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend

d.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

e.het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen

f.het vrijwillig ontbinden van de vereniging

, 1 ~

MOD 2,2

gilet uitsluiten van een lid

h.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

i.alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen

Artikel 16

a.De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden erom vraagt. Zij moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt.

b.Alle leden en toegetreden leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

c.De oproeping bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

a. Artikel 17

b.lnzake aangelegenheden, andere dan deze vermeld onder punt b., worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (=de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

c.in geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de sportclub, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent statutenwijziging of ontbinding worden onthoudingen geteld als tegenstem.

Artikel 18

e

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder én ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

N

rl

e; TITEL V:inzagerecht leden

Artikel 19

Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de algemene vergadering te vragen.

Alle leden kunnen op de zetel van de sportclub het register van de leden raadplegen alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

:Z

z TITEL VI:begrotingen  rekeningen - controle

Artikel 20

:r.73

a.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

b.De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend de commissaris.

c.De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

r

. 1 1

Mon 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 21

aindien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de VZW-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, opgedragen worden aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren.

De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

b.De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over aile verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van aile geschriften van de vereniging.

TITEL VlL:ontbinding  vereffening

Artikel 22

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 23

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Artikel 24

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld is de wet van 27 juni 1921 of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

OVERGANGSBEPALINGEN

1.Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar loopt van de dag van oprichting tot 31 december van het jaar van oprichting.

VOORZITTERSCHAP RAAD VAN BESTUUR

De algemene vergadering van heeft unaniem de aanstelling goedgekeurd van :

Hajji Ismail ais voorzitter, EL MESSAOUDI Karim als schatbewaarder en EL MIMOUN Rachid ais Secretaris

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de stichtingsvergadering gehouden te Brussel op 11/12/2013

/ " ' `

r

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg



(handtekening van aile oprichters)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge Hajji asmail

EL Messaoudi Karim

EL Mimouni Rachid









Man 2.2

Qp de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

09/10/2012
ÿþCopie qui sera publiée aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte au greffe

ê 1 lUXELLES

28 SEP 2012

Greffe

Donomination

CRECHE BABY ROOM

Forme juridique " ASBL

Siege : Rue Hoogbosh, 113 à 1080 Molenbeek-Saint-Jean

N' d entrepose :%'k `3, c sm

Objet de ['acte : Constitution d'une association sans but lucratif

Lors de l'assemblée générale du 22 septenbre 2012, il a été décidé de constituer l'asbl " Baby Room ". Nous Fondateurs

EL MESSAOUDI KARIM, né le 27/08/1979 à Saint fosse (Belgique), domiciliée rue potagère, 118 à 1210 Bruxelles.

EL MIMOUN] RACHID, né le 17/07/1975 à Bni Touzine (Maroc), domicilié rue van Meyel, 88 rue à 1080 Bruxelles

HAJJI 1SMAIL né le 25/03/1986 à Bruxelles (Belgique), domicilié à Rue Hoizeau de Lehaie n°11 à 1080 Bruxelles;

déclarent constituer par le présent acte une association sans but lucratif conformément à la loi du 27 juin 1921, et dont ils arrêtent les statuts comme suit :

Titre 1 Dénomination, siège social, durée

Article 1 er : L'association est dénommée « Crèche Baby Room asbl », en

abrégé : « C.B.R. asbl ».

Article 2 : Le siège de l'association est établi à Molenbeek-Saint-Jean Rue Hoogbosh, 113 dans l'arrondissement judiciaire de Bruxelles.

Le siège de l'association ne pourra être transféré que par décision de l'Assemblée générale comme cela est prévu par la loi. Le transfert de siège social pourra être fait dans tout autre endroit de Belgique.

Article 3 : L'association est constituée pour une durée illimitée et peut, en tout temps, être dissoute. Titre ll  But

Article 4 : L'association a pour but :

- Organiser la garde et l'éducation des enfants de 0 à 3 ans;

- L'acceuil de la petite enfance et son organisation, en ce compris l'accueil extra-scolaire ;

- Excercer son activité de jour , comme de nuit;

- L'Accompagnement de ces enfants dans leur développement, dans le but d'une insertion sociale optimale;

- Proposer une aide et/ou des tarifs sociaux aux parents en difficulté;

- S'étendre à la création de tout service d'aide à l'enfance et aux parents;

- Travailler en collaboration avec le cpas, carrefour formation ou tout autre service social;

- Assister toutes les personnes dans leurs difficultés sociales et familiales ;

- Organiser des formations pour jeunes et adultes ;

- Orienter, accompagner, aider et soutenir les enfants, jeunes et parents dans leurs activités et leurs démarches ;

- Fournir une aide directe ou indirecte à des organisations, institutions et habitants de ces pays; - Intervenir comme acteur relais ou conseiller pour les pouvoirs locaux beiges, européens et internationaux;

- Favoriser l'éducation des enfants à mobilité réduite et contribuer à leur bien.être;

r,i, tir- - Aü rc _~fi .~ f1~.i .,sil î" [` ' )~rF St 6f'dí'SSrrl:; F'? : Ou 00" of-..f" " ,t c

,-t' c'Sc"r - ch :SC'.:,:]S r . ''1  , ' 9~S .:~ .. ' ~?b~'C: " :r'-

Au

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Reservi 111111111!1111!)111111ititi

au

Moniteu

r,e; lge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

l'A.S.B.L assure elle-même, en dehors de tout esprit de lucre, la gestion et l'exploitation des établissements ou des services mis à sa disposition ou crées à son initiative qui peuvent contribuer directement ou indirectement à la réalisation de son but.

Elle peut recevoir des dons, des legs et exercer une activité à caractère commerciale dans le but de réaliser son objet et ce de sorte que les gains obtenus soient exclusivement attribués à la réalisation de son objet, afin qu'il n'y ait aucun lucre.

Elle peut notamment prêter son concours et s'intéresser à toute activité similaire à son objet et s'associer à toute organisation permettant de réaliser ses buts.

Article 5 : Elle pourra posséder, soit en jouissance, soit en propriété, tout bien meuble ou immeuble pouvant contribuer à la réalisation de son objet.

Titre III  Membres : admissions, démissions, sorties, responsabilités

Article 6 : L'association est composée de membres effectifs et de membres adhérents : de soutien et d'honneur. Seuls les membres effectifs ont le droit de vote, les membres adhérents : de soutien et d'honneur, n'apportent qu'une contribution morale et/ou financière.

Les constituants soussignés sont les premiers membres effectifs.

Le nombre des membres effectifs est illimité, sans pouvoir être inférieur à trois.

Les membres adhérents de soutien sont ceux qui aident l'association à atteindre ses objectifs sociaux en consacrant de leur temps ou/et de leurs moyens financiers, généralement de façon ponctuelle, et n'étant liés qu'indirectement à l'objet de l'association. Ils s'engagent à respecter les statuts de l'association, l'esprit qu'elle tend à promouvoir et le règlement d'ordre intérieur. Ils ne sont pas tenus de payer les cotisations fixées par l'association.

Les membres adhérents d'honneur soutiennent moralement l'association, Ils ne contribuent en aucune manière à l'association, il s'agit d'un simple titre honorifique n'impliquant aucune obligation d'aucune sorte. Aucune contribution financière ni cotisation n'est demandée aux membres adhérents d'honneur.

Les droits et devoirs des membres sont déterminés précisément par le règlement d'ordre intérieur.

Article 7 : Les admissions de nouveaux membres sont décidées souverainement par le Conseil d'administration. A cet effet, une requête doit être introduite par le candidat membre à l'adresse de l'association. Un refus éventuel ne doit pas être motivé. En cas d'accord, le Conseil d'administration déterminera avec précision la catégorie du nouveau membre : membre effectifs ou autres.

Chaque membre est tenu de respecter les statuts et le règlement d'ordre intérieur de l'association,

Article 8 : Tout membre peut démissionner à tout moment de l'association. La démission doit être notifiée au Conseil d'administration par lettre recommandée à la poste.

Est réputé comme démissionnaire, te membre effectif qui ne paye pas la cotisation qui lui incombe dans le mois du rappel qui lui est adressé par lettre ordinaire par le Conseil d'administration.

Article 9 : L'exclusion d'un membre ne peut être prononcée que par l'Assemblée générale à la majorité des 2/3 des voix présentes ou représentées. L'exclusion d'un membre entraîne de plein droit sa retraite de l'association. Le Conseil d'administration peut suspendre, jusqu'à la décision de l'Assemblée générale, fes membres qui se seraient rendus coupables d'infraction grave aux statuts ou aux lois.

Article 10 : Les membres démissionnaires, suspendus ou exclus ainsi que les héritiers ou ayant droits du membre décédé, n'ont aucun droit sur le fonds social. Ils ne peuvent réclamer le montant des cotisations versées par eux ou par leur auteur. Ils ne peuvent réclamer ou requérir ni relevé ou reddition de comptes, ni apposition de scellés, ni inventaires.

Article 11 : Le montant de la cotisation est déterminé par le Conseil d'administration. Ce montant ne peut dépasser 1,000 euros.

Le Conseil d'administration peut exempter, à vie, certains membres, du paiement des cotisations, Cette exemption doit être confirmée par l'Assemblée générale ordinaire suivante.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Le Conseil d'administration peut, lorsqu'il le juge utile, lancer un appel au paiement d'une contribution volontaire.

Les membres ne sont en aucun cas responsables des obligations de l'association. La responsabilité pécuniaire des membres est strictement limitée au montant de leur cotisation.

Titre iV- Assemblée générale

Article 12: L'Assemblée générale est composée uniquement de tous les membres effectifs, Les autres catégories de membres peuvent assister à l'Assemblée générale sur décision du Conseil d'administration mais ils n'ont pas le droit de voter ni d'intervenir. L'Assemblée générale détient tous les pouvoirs qui lui sont conférés explicitement par la loi ou les statuts et qui ne sont pas réservés explicitement au Conseil d'administration.

Sont de sa compétence exclusive :

- les modifications aux statuts sociaux ;

- La nomination et la révocation des commissaires et la fixation de leur rémunération dans les cas où une

rémunération est attribuée ;

- La décharge à octroyer aux administrateurs et aux commissaires ;

- la nomination et la révocation des administrateurs ;

- l'approbation des budgets et des comptes ;

- la dissolution volontaire de l'association ;

- les exclusions des membres ;

- la transformation de l'association en société à finalité sociale ;

- tous les cas où les statuts l'exigent.

Article 13 : L'Assemblée générale des membres effectifs est convoquée parle Conseil d'administration chaque fois que l'objet ou l'intérêt de l'association l'exige. Elle doit être convoquée sur décision du Conseil d'administration au moins une fois l'an au cours du premier semestre suivant la clôture de l'exercice pour l'approbation des comptes de l'année écoulée et des budgets de l'année suivante.

Une Assemblée générale extraordinaire est tenue chaque fois que les circonstances l'exigent et en tous cas lorsqu'un cinquième au moins des membres effectifs en font la demande. Toute assemblée se tient au jour, à heure, et au lieu indiqués dans la convocation. Tous les membres effectifs doivent être convoqués.

Article 14 : Les convocations sont faites par le Conseil d'administration, par le président ou par deux administrateurs agissant conjointement, soit verbalement, soit par lettre missive ordinaire adressée à chaque membre effectifs huit jours au moins avant la réunion et signée, au nom du conseil, par le président ou par deux administrateurs. Elles contiennent l'ordre du jour. L'assemblée ne peut délibérer que sur les points de celui-ci.

Tout point proposé par écrit au Conseil d'administration par au moins un vingtième du nombre des membres effectifs de l'association, tel qu'il résulte de la dernière liste des membres déposés au greffe, doit figurer à l'ordre du jour.

Article 15 : L'assemblée est présidée par le président du Conseil d'administration, ou s'il est absent, par te vice-président ou par le plus âgé des administrateurs. L'assemblée peut pourtant refuser cette dernière présidence en choisissant un autre président à la majorité simple des voix présentes ou représentées. Le président désigne le secrétaire.

Le vote a lieu a main levée.

Article 16 : Chaque membre effectif a le droit d'assister et de participer à l'assemblée, soit en personne, soit par l'intermédiaire de tout mandataire de son choix, membre effectif lui-même. Tous les membres effectifs ont un droit de vote égal dans l'Assemblée générale. Les membres effectifs ne peuvent être porteurs de plus d'un mandat écrit, celui-ci n'étant valable que pour une seule réunion déterminée,

Article 17 : Les résolutions sont prises à la majorité simple des voix des membres présents ou représentés, sauf dans les cas où il en est décidé autrement par la loi ou les présents statuts. En cas de parité de voix, celle du président ou de celui qui le remplace est prépondérante.

Sauf dans les cas où il en est décidé autrement par la loi ou les présents statuts, l'Assemblée peut valablement délibérer sur des points qui ne sont pas mentionnés à l'ordre du jour pourvu que la proposition

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

d'ajout reçoit l'approbation de la majorité simple des voix présentes.

Article 18 : L'Assemblée générale ne peut valablement délibérer sur les modifications aux statuts, l'exclusion des membres, la révocation des administrateurs ou la dissolution volontaire de l'association, que si ces modifications aux statuts, cette exclusion des membres, cette révocation des administrateurs ou cette dissolution volontaire de l'association sont explicitement indiqués dans la convocation et si l'Assemblée réunit au moins les deux tiers des membres, qu'ils soient présents ou représentés.

Aucun de ces points ne peut être adopté s'ils ne recueillent pas la majorité des deux tiers des voix des membres effectifs présents ou représentés.

Toutefois, la modification des statuts qui porte sur le ou les buts en vue desquels l'association est constituée, la révocation des administrateurs et la dissolution volontaire de l'association ne peuvent être adoptées qu'à la majorité des quatre cinquièmes des voix des membres effectifs présents ou représentés.

Si les deux tiers des membres ne sont pas présents ou représentés à la première réunion, il peut être convoqué une seconde réunion qui pourra délibérer valablement, quel que soit le nombre des membres présents ou représentés, et adopter les modifications aux statuts, l'exclusion des membres, la révocation des administrateurs ou la dissolution volontaire de l'association conformément à l'alinéa 3 ou 4. La seconde réunion ne peut être tenue moins de quinze jours après la première réunion.

Article 19 : Les décisions de l'Assemblée générale sont consignées dans les procès-verbaux, signés par le président et le secrétaire, ainsi que des membres qui le demandent, et inscrits dans un registre ad hoc. Les extraits, en justice ou autres, sont signés par le président du Conseil d'administration ou par deux administrateurs.

Le Conseil d'administration veillera à respecter toutes les obligations relatives à la publication au Moniteur Belge.

Article 20 : Le 31 décembre de chaque année, les comptes de l'exercice écoulé sont clôturés et le budget de l'exercice suivant sera arrêté. L'un et l'autre sont soumis à l'approbation de l'Assemblée générale ordinaire de l'année suivante.

Titre V : Administration, gestion journalière

Article 21 : L'association est administrée par un Conseil d'administration composé d'au moins trois membres, qui doivent être des membres effectifs de l'association. Toutefois, si seules trois personnes sont membres effectifs de l'association, le Conseil d'administration n'est composé que de deux personnes. Le nombre d'administrateurs doit, en tout cas, toujours être inférieur au nombre de personnes membres effectifs de l'association.

Sauf disposition légale contraire, les membres du Conseil d'administration sont nommés pour une durée indéterminée.

Ils peuvent démissionner à tout moment et ne peuvent être révoqués que conformément à l'article 18 des présents statuts.

Lorsque le nombre d'administrateurs tombe en dessous du nombre prévu par les statuts, les administrateurs restants convoquent, dans le mois, une assemblée générale qui procédera aux remplacements.

Tout administrateur nommé par l'Assemblée générale pour pourvoir à une vacance survenue en cours de mandat n'est nommé que pour le temps nécessaire à l'achèvement de celui-ci,

En cas de démission ou d'exclusion d'un membre du Conseil d'administration, celui-ci est tenu de rester en fonction, sauf stipulation contraire de l'Assemblée générale, jusqu'à son remplacement.

Article 22 : Le conseil d'administration choisit parmi ses membres un président, un secrétaire et un trésorier, Il peut également être désigné un vice-président, un vice-secrétaire et un vice-trésorier. En cas d'absence ou d'empêchement du président, ses fonctions sont assumées par te vice-président ou s'il n'y en a pas ou s'il est absent ou empêché, par le plus âgé des autres administrateurs.

Article 23 : Le conseil se réunit sur convocation du président ou de deux administrateurs. Il ne peut statuer que si la majorité de ses membres est présente. Les décisions sont prises à la majorité simple des voix positives ou négatives exprimées. En cas de parité de voix, la voix du président ou de son remplaçant est

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

prépondérante.

Article 24 : Le Conseil d'administration a les pouvoirs les plus étendus pour gérer et administrer l'association, Il peut notamment, sans que cette énumération soit limitative, et sans préjudice des autres pouvoirs découlant des lois et des statuts :

- admettre les nouveaux membres de l'association ;

- effectuer ou recevoir tout paiement, et en exiger ou donner quittance ;

- faire et recevoir tout dépôt ;

- ouvrir des comptes auprès des banques et de l'office des chèques-postaux et effectuer sur ces comptes toute opération, comme le prélèvement des fonds par l'émission de chèques, ordres de virement ou de transfert ou tout autre mandat de paiement ;

- acquérir, échanger ou aliéner tout bien meuble et immeuble (éventuellement même gratuitement), les

louer ou donner en location, même pour plus de neuf ans ;

- recevoir et accepter tout subside ou allocation, tant privé que public ;

- recevoir et accepter tout legs et don ;

- consentir à et accepter toute convention, mission et entreprise ;

- consentir et accepter tout cautionnement et subrogation ;

- grever d'hypothèque les immeubles de l'association (le cas échéant avec stipulation d'exécution parée) ;

- conclure et exécuter tout emprunt et avance ;

- renoncer à tcut droit contractuel ou réel, et à toute sûreté personnelle ou réelle ;

- donner mainlevée de toute inscription privilégiée ou hypothèque, transcriptions, saisies et autres

empêchements ;

- agir comme demandeur ou défendeur, dans toute action en justice, de même qu'exécuter ou faire

exécuter tout jugement ;

- conclure des transactions ;

- poser tout acte et conclure tout contrat ;

- engager et licencier, soit lui-même, soit par mandataire, tous les agents, employés, et membres du

personnel de l'association ;

- conférer tout pouvoir aux mandataires, membres ou non qu'il désigne ;

- instituer tout comité dont il déterminera les pouvoirs ;

- bref, engager l'association de la façon la plus étendue et en toutes circonstances.

Le Conseil d'administration est compétent pour tous les actes de gestion que la loi ou les présents statuts ne réservent pas expressément à l'Assemblé Générale.

Article 25 : Le conseil peut, sous sa responsabilité, déléguer ses pouvoirs intégralement ou partiellement à son président, à un ou plusieurs de ses membres, soit conjointement, soit individuellement, cu même à un tiers, membre ou non de l'association, Il fixera les pouvoirs ainsi que la rémunération éventuelle.

Article 26 : Un procès-verbal de chaque réunion est établi par le secrétaire, signé par le président et le secrétaire, cu deux administrateurs et inscrit dans un registre ad hoc. Les procès verbaux doivent être approuvés à la première réunion qui suit.

Article 27 : Les administrateurs peuvent se faire représenter au Conseil d'administration par un mandataire, membre du Conseil. Les administrateurs ne peuvent être porteurs de plus d'un mandat écrit, celui-ci n'étant valable que pour une seule réunion déterminée.

Article 28 : Le Conseil d'administration tient au siège de l'association un registre des membres. Toutes les décisions d'admission, de démission, de suspension ou d'exclusion des membres sont inscrites dans ce registre par le soin du Conseil d'administration endéans les huit jours de la connaissance que le Conseil a eue de la décision,

Tous les membres effectifs peuvent consulter au siège de l'association le registre des membres, ainsi que tous les procès verbaux et décisions de l'Assemblée générale, du Conseil d'administration ou des personnes, occupant ou non une fonction de direction, qui sont investies d'un mandat au sein ou pour le compte de l'association, de même que tous les documents comptables de l'association.

Le Conseil d'administration peut décider d'en laisser la consultation aux autres membres de l'association. Les modalités de cette consultation seront déterminées par le Conseil d'administration.

Aucun document, aucune donnée ou information détenue par l'association ne peut être divulgué(e) ou utilisé(e) en dehors du cadre normal de l'association sans autorisation préalable du Conseil d'administration.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Article 29 ; Les administrateurs exercent leur mandat gratuitement. Ils ne contractent aucune obligation personnelle relativement aux engagements de l'association, ils ne sont pas personnellement responsables envers les tiers s'ils agissent dans les limites de leur mandat.

Titre VI- Dissolution et liquidation

Article 30 : En cas de dissolution volontaire, l'Assemblée générale désignera un ou deux liquidateurs et déterminera leurs pouvoirs.

Article 31 : Dans tous les cas de dissolution, volontaire ou judiciaire, à quelque moment et pour quelque cause qu'elle se produise, l'actif social restant net après acquittement des dettes et apurement des charges sera affecté à une oeuvre de but et objets analogues à ceux de la présente association. A défaut d'application de cette clause, l'actif sera dévolu comme suit

a)les biens apportés, donnés ou légués à l'association feront retour aux auteurs respectifs, desdits apports, dons ou legs, ou à leurs héritiers et ayants droits, pourvu que revendication en soit faite par les intéressés dans l'année de la dissolution ;

b)le solde actif restant après qu'auront été effectués ces reprises, ou qu'aura passé, sans revendication, le délai assigné à leur exercice, sera, de plein droit, attribué en propriété personnelle entière et exclusive, aux membres effectifs au jour de la dissolution, chacun pour une part égale, les modes de liquidation, de résiliation et de partage de la copropriété indivise ainsi advenue entre eux étant déterminés par décision prise par eux à la simple majorité des parts indivises.

Titre VII Dispositions diverses

Article 32 : L'exercice social commence le ler janvier pour se terminer le 31 décembre. Par exception, le premier exercice débutera au jour de la création de l'association pour se terminer le 31 décembre 2007.

Article 33 : Pour tout ce qui n'est pas prévu expressément par les présents statuts, la loi du 27 juin 1921 reste applicable ainsi que toute autre loi en vigueur en Belgique qui l'a modifié ou l'a complété et par tous es arrêtés de mise en application.

Titre VIII : Dispositions transitoires

Article 34 : l'Assemblée des membres fondateurs a chargé de la gestion journalière de l'association sans but lucratif avec usage de la signature sociale afférente à cette gestion

Hajji ismail;

EL Messaoudi karim;

EL Mimouni rachid;

Lesquels désignent en qualité de :

Président : HAJJM ISMAIL;

Trésorier: EL MESSAOUDI KARIM;

Secrétaire : EL MIMOUNI RACHID

Ainsi établi et adopté à l'unanimité lors de l'assemblée constituante tenue à Bruxelles, le 22/09/2012

Fait à Bruxelles en deux exemplaires.

Reserve Volet B - suite

au (Les signatures de tous les fondateurs)

,Moniteur HAJJI 'SMAL

belge





EL MESSAOUDI KARN

EL MIMOUN1 RACHID

Clà

DL

1.

e

Clà

e

e

Clà

Clà

N

eq

cs

/ q

e

^9

z



DL

P:

Clà

:DL

=11

Clà

P:





- r 1; P Au rssto Ncr, Êt ,clue ft,tierfentrwl t.r. cre oc " " " ( >,

a, e r;c.--" ." rassecie:-,Grn cc, 1,, -

Coordonnées
CRECHE BABY ROOM

Adresse
RUE HOOGBOSH 113 1080 BRUSSEL

Code postal : 1080
Localité : MOLENBEEK-SAINT-JEAN
Commune : MOLENBEEK-SAINT-JEAN
Région : Région de Bruxelles-Capitale