CULTUUR EN SPORT, AFGEKORT : CS

Association sans but lucratif


Dénomination : CULTUUR EN SPORT, AFGEKORT : CS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 849.093.953

Publication

26/09/2013
ÿþ ty MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSEL 17 SEP 2013

Griffie

rJ

1

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*13146990 11

1.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 8490.939.53

Benaming

(voluit) : Cultuur en Sport

(verkort) : CS

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Anderiechtsesteenweg, 147/37 -1000 Brussel

Onderwerp akte : Ontslag benoeming en herbenoeming van bestuurder Algemene Vergadering van 12 september 2013

Ontslag van bestuurder en Penningmeester

SAMADI KHADDOUJ geboren 1954 te Mdchar OUIDAD abdessam Marokko wonende rue du Chapeau

33/07 -1 070 Anderlecht

Benoeming van bestuurder en Penningmeester

SCHOUKENS Albertine, Vuurtorenplein, 1 App. 1 D-8660 De Panne -geboren te Schepdaal op 8 april 1934

De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld

OUAMRANE Abdelkrim, Voorzitter- 29/06/1970- Algiers - Adres: Anderiechtsesteenweg, 7716-1000 Brussel VAN DEN BRANDE Martine, Secretaris- 11/03/1962 - Watermaal-Bosvoorde- Adres: Anderiechtsesteenweg, 147/37- 1000 Brussel

SCHOUKENS Albertine, Penningmeester- 8/04/1934 - Schepdaal- Adres: Vuurtorenplein, 1 app. 1D - 8660 De Panne

Tekst

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

09/10/2012
ÿþ MOO 2,2 R

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

2 8 SEP 2012

BRUSSEL

IINI~II~VIIRWINNflM

*iaiesas~"

Voor. PJel3uua

Beiiyisc Staatsb I

T

Ondernemingsnr: 8ci 093 g<53

Benaming

tvohùy : Cultuur en Sport

(verkort) : CS

Rechtsvoren : Vereniging zonder winstoogmerk vzw

Anderlechtsesteenweg, 147/37 -1000 Brussel

°mierwer " akte : Stichting op 18 september 2012 van een vereniging zonder winstoogmerk: "Cultuur en Sport" - vzw", met als zetel Anderlechtsesteenweg, 147137 1000 Brussel. Bijgevoegd: statuten, lijst stichtende leden en hun bevoegdheden.

Statuten

Hoofdstuk I STICHTING

VAN DEN BRANDE Martine -1110311982- Watermaal-Bosvoorde - Adres: Anderlechtsesteenweg, 147137 -1000 Brussel

OUAMRANE Abdelkrim - 29/06/1970 - Algiers- Adres: Anderlechtsesteenweg, 77/6 -1000 Brussel

SAMADI Khaddouj, geboren in 1954 te Mdchar Ouidad Abdessam -Rue du Chapeau, 3317 1070 Anderlecht

Hoofdstuk Il NAAMGEVING, ZETEL

Artikel 1: De vereniging neemt de naam "Cultuur en Sport" afgekort "CS"

Artikel 2: De sociale zetel is gesitueerd Anderlechtsesteenweg, 147/37 -1 000 Brussel en maakt deel uit van het arrondisement Brussel.

Alto wijzigingen moeten gepubliceerd worden in de bijlage van het Staatsblad in de maand van de datum van de wijziging.

Hoofdstuk Ill DOELSTELLING EN DUUR

Artikel 3: De vereniging heeft als sociaal doel voor moeilijk bereikbare personen of groepen de weg te openen naar cultuur en sport in Brussel. Doelgroepen zoals onder andere culturels minderheden, kansarmen, personen met licht mentale handicap via cultuur en sport leiden naar inclusie in onze samenleving. Onder Cultuur en Sport worden een diversiteit van activiteiten bedoeld zoals natuurwandelingen, kookateliers, sportaktiviteiten, musea en tentoonstellingen en nog vele andere culturele activiteiten film, culturele wandelingen, creatieve workshops, nederlands

Ir=n; i}S iPVr P 1F.nrl3ieriGis' P^ -te... " 1-.1.Y77+ e`6'? SEr~3s~,a~%~~f?i%!~ se~{~r rir, ;~~tr,~,rnnfi~Y~f;P4. rl~tí?r~^ ~a}T7~ q'an rie i1~,rCi}fr}ni^n~

br:voagd de vereniging, stiehting of organisme ten:,anzis:n van derden te vertegenrvroord:geh Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOE7 2.2

voor anderstaligen, stages voor kinderen in de vakantie enz. Onze vereniging heeft als doel de personen te begeleiden naar allerlei aanbod in Brussel alsook zelf activiteiten te organiseren en ze warm te maken voor cultuur, sport, natuur en op die manier hun levenskwaliteit te verbeteren. Alsook hun wakker te maken voor actuele milieuproblemen, duurzame ontwikkeling en het belang van de gezondheid zoals gezond eten, bewegen in kaart te brengen.

Artikel 4: De duur van de vereniging is onbeperkt.

Hoofdstuk IV - LEDEN

Artikel 5: Het aantal leden is onbeperkt. Er zijn er minimum drie.

Artikel 6: De effectieve leden zijn minimum 3, de eerste effectieve leden zijn de grondleggers die de algemene constituele vergadering hebben samengesteld. Voor effectief lid te worden moet men aan de volgende voorwaarden voldoen. Een schriftelijke aanvraag indienen bij de Bestuurraad om zijn lidmaatschap te uiten rekenig houdend met de statuten en oog hebben voor het sociale doel van de vereniging. De bestuurraad gaat er vanuit dat de persoon niet volledig kan deelnemen aan het beleid.

Artikel 7: De aangesloten leden, moeten uitdrukkelijk de statuten van de vereniging onderschrijven en in regel zijn met hun bijdrage.

Artikel 8: De bijdragen van de effectieve leden is 100 ¬ per persoon.

Artikel 9: Elk lid is vrij om zijn ontslag aan te bieden door middel van schrijven gericht aan de Bestuurraad.

Artikel 1.0: Elk lid die zijn bijdrage niet betaald in de maand van de toegestuurde herinneringsbrief die geadresseerd werd door de Bestuurraad per aangetekende zending , wordt als ontslagnemend beschouwdie niet deelneemt. Een lid die 3 keer opeenvolgend niet deelneemt aan de Algemene Vergadering.

Artikel 11: De uitsluiting van een lid door de Algemene Vergadering kan door de meerderheid van 2/3 stemmen.

De Beheerraad kan in uitzonderlijke gevallen al wachtend op een antwoord van de Algemene Vergadering, een lid uitsluiten die verdacht wordt van een zware fout te hebben gemaakt ten aanzien van de statuten, vrijwillig het doel van de vereniging in de weg staat of een risico inhoud voor de reputatie van de vereniging te schaden.

Artikel 12: Het uitgesloten of ontslagnemend lid kan geen aanspraak maken op het soiaal fonds van de vereniging. Hij kan geen terugbetaling van zijn bijdragen eisen. Hij kan de goederen van de vereniging niet laten verzegelen, noch het inventaris opvorderen. Hetzelfde geldt voor de erfgenamen of rechthebbenden van overleden leden.

Artikel 13: De Bestuurraad houdt op het adres van de zetel van de vereniging een register bij van de leden, aile beslissingen van toetreding, ontslag, uitsluiting van de effectieve leden alsook de wijzigingen . Alle leden kunnen de register inkijken.

Hoofdstuk V - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14: De Algemene Vergadering heeft de soevereine macht van de vereniging die door de wet erkend is. De Algemene Vergadering is gemachtigd de statuten te wijzigen, de vereniging vrijwillig te ontbinden, de rekeningen van de voorbije werking en het budget voor de toekomstige werking goed te keuren. De Bestuurraad te benoemen en op te roepen, hun eventuele

"

MOD22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

vergoedingen vast te leggen, de ontheffingen toe te staan aan de bestuurders.

Artikel 15: De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging en wordt door de voorzitter van de Bestuurraad geleid.

Artikel 16: Jaarlijks wordt er één Algemenen Vergadering gehouden. De vereniging kan een buitengewone vergadering oproepen op elk moment door beslissing van de Bestuurraad, op aanvraag van minstens één vijfde van de leden. Zo een aanvraag moet ingediend worden minstens 3 weken op voorhand via een aangetekende zending gericht aan de Bestuurraad.

Artikel 17: Me effectieve leden worden door de Bestuurraad op de Algemenen Statutaire Vergadering acht werkdagen voor de vastgestelde datum schriftelijk uitgenodigd. Op de uitnodiging wordt de dag, het uur en de plaats van de vergadering alsook de dagorde vermeld. De Bestuurraad kan een adviserend of waarnemend persoon uitnodigen om deel te nemen aan de Algemene Vergadering.

Artikel 18: Elk effectief lid kan deelnemen aan de vergadering. Elk lid kan zich door een ander aangesloten lid laten vertegenwoordigen door een geschreven procuratie met vermelding van datum, handtekening. Elk lid kan maar titularis zijn van maximum één procuratie.

Artikel 19: Alle effectieve leden van de Algemene Vergadering hebben recht om te stemmen en hebben gelijk stemrecht.

Artikel 20: DE Algemene Vergadering kan besluiten bij eender welk aantal leden aanwezig. De beslissingen van de Algemene vergadering worden aangenomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, behoudens de uitzonderingen door de wet voorzien. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de Voorzitter doorslaggevend.

Artikel 21: Elke Algemene Vergadering maakt een verslag op die ondertekend wordt door de Voorzitter en de Secretaris en die bewaard wordt in de zetel van de vereniging in een bepaald register. Dit register bevat de verslagen, oproepen, rekeningen die kunnen geraadpleegd worden op de zetel van de vereniging.

Hoofdstuk VI - BESTUURRAAD

Artikel 22: De vereniging wordt bestuurd door een Bestuurraad die samengesteld Is uit minumum 2 bestuurders

De bestuurders zijn voor 5 jaar verkozen door de Algemene Vergadering.

Artikel 23: Wanneer een bestuursmandaat vacant is, kunnen de andere bestuurders een vervanger aanduiden, in afwachting van het besluit van de eerstvolgende Algemene Vergadering waarop een nieuwe bestuurder wordt verkozen.

Artikel 24: De Bestuurraad kiest uit eigen rangen een voorzitter, een secretaris, een schatbewaarder of één onder hen. Een zelfde bestuurder kan meerdere functies bekleden. In geval de voorzitter een periode niet aanwezig kan zijn worden zijn functies overgenomen door de Schatbewaarder of Secretaris of door een bestuurder die daar voor aangeduid wordt.

I M0o22

. ,

Artikel 25: De Bestuurraad komt tekens samen wanneer het belang van de vereniging dat vereist en elke keer dat één van zijn leden daarom vraagt. De uitnodiging wordt opgesteld door de Voorzitter of door een bestuurder per brief, fax of e-mail.

Artikel 26: De Bestuurraad kan niet geldig vergaderen als een derde of minder dan een derde van de bestuurders aanwezig is. Beslissingen worden getroffen als een meerderheid van de aanwezigen daarmee instemt. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De vergaderingen worden genotuleerd in een proces-verbaal.

ArtiKel 27: De Bestuurraad beheert de zaken van de vereniging. Het financieel bestuur kan worden toevertrouwd aan één of meer aangeduide bestuurders. Alle verrichtingen, zoals het uitschrijven van kwitanties, cheques, postmandaten kunnen worden uitgevoerd door elk bestuurder daarvoor aangeduid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2012 - Annexes du Moniteur belge Artikel 28: De leden van de Bestuurraad zijn volgens het gemeen recht verantwoordelijk voor alle fouten die ze begaan tijdens de uitoefening van hun mandaat. Hun bestuursverantwoordelijkheid brengt geen enkele persoonlijke verplichting met betrekking tot de engagementen van de vereniging met zich mee.

Hoofdstuk VII WIJZIGING VAN DE STATUTEN

ArtiKel 29: De wijziging van satuten kan alleen het gevolg zijn van een beslissing van de Algemene Vergadering, die speciaal met dit doel wordt samengeroepen. In de uitnodiging van deze Algemene Vergadering moeten de voorgestelde wijzigingen expliciet worden vermeld. Deze uitnodiging moet minstens 15 dagen voor de vergadering verstuurd worden. Elke wijziging van de statuten moet binnen de datum van uitvoering neergelegd woorden bij de griffie van de Handelsrechtbank voor publicatie in bijlage in het Staatsblad.

Hoofdstuk VIII - BESTUUR VAN wzw CULTUUR EN SPORT

Artikel 30: Het sociaal jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. De schatbewaarder maakt de jaarlijkse balans op , Hij legt die voor aan de Bestuurraad die hem vervolgens ter goedkeuring voorlegt aan de Algemene Vergadering,

Hoofdstuk IX - ONTBINDING

Artikel 31: In geval van ontbinding van de vereniging wordt de beslissing genomen door de Algemene vergadering met een aanwezigheidsquorum van twee derden.

Hoofdstuk X: REGLEMENT INNERLIJKE ORDE

Artikel 32: De Bestuurraad kan een intern reglement en een werkreglement opstellen en voorgestellen aan de Algemene Vergadering. Wijzigingen kunnen aangebracht worden aan dit reglement door een Algemene statutaire vergadering door meerderheid van stemmen,

Hoofdstuk XI: VARIA

Artikel 33: Als er met betrekking tot de statuten , naar de letter of naar de geest,of met de betrekking tot de door de vereniging genomen beslissingen moeilijkheden rijzen, dan worden deze opgelost door de Algemene Vergadering. De leden verbinden zich er uitdrukkelijk toe, door hun aanvaarding van deze statuten , om geen gerechtelijke stappen te ondernemen.

Hoofdstuk XII:

STICHTENDE LEDEN van de vzw en BEVOEGDHEDEN:

" MOD22

Voor- Luik B - Vervolg

Opdracht: Campagne voor het bekend maken van de vereniging en ledenwerving. Benoeming van bestuurders:

Voorzitter: Abdelkrim OUAMRANE, , geboren 29 juni 1970 te Algiers

Anderlechtsesteenweg, 7716 - 1000 Brussel

Secretaris: Martine VAN DEN BRANDE, geboren 11 maart te Watermaal-Bosvoorde Anderlechtsesteenweg, 147/37 -1000 Brussel

Schatbewaarder. Khaddouj SAMADI, geboren in 1954 te Mdchar Ouidad Abdessam Rue du Chapeau, 33)7 -1070 Anderlecht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

'behouden

daar het

Belgisch

Staatsblad

L

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CULTUUR EN SPORT, AFGEKORT : CS

Adresse
ANDERLECHTSESTEENWEG 147/37 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale