CYCLOPERATIVA

Association sans but lucratif


Dénomination : CYCLOPERATIVA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 502.772.675

Publication

06/02/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



mua!

2 5 JAN 2013









130 32 6



Griffie





Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : Cycloperativa

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Boulevard Guillaume Van Haelen 1601190 Vorst

Onderwerp akte :

STATUTEN VAN CYCLOPERATIVA V.Z.W.

De ondergetekende stichtende leden

- Verhoeven Jeroen, geboren op 21 octobre 1977 te Aalst, gedomicilieerd Guillaume Van Haelenlaan 160 in

1190 Vorst

- Vandermeersch Inès, geboren 1 juni 1983 in Callao, Péru, gedomicilieerd 44 Henry Evenepoelstraat in

1030 Schaerbeek.

- François Benjamin, geboren te Huy op 13 november 1984, gedomicilieerd rue de Huy 14 In 4210 Burdinne

- Chemin Liévin Marc Paul Marie, geboren op 6 oktober 1979 in Sint-Lambrechts Woluwe, gedomicilieerd Thieffrystraat 73 in 1030 Schaarbeek

- Lesca Damien, geboren te Nantua (Frankrijk) op 27 juli 1979, gedomicilieerd rue Victor Hugo 136 in 1030 Schaarbeek

- Reussens Quentin, geboren te Etterbeek op 23 maart 1984, gedomiclieerd rue Americaine 89 in 1050 1<lsene

zijn overeengekomen op 21 januari 2013 om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig met de wet van 27 juni 1921, en er werd besloten als volgt:

HOOFDSTUK I

DE VERENIGING

Artikel 1 - De vereniging neemt de benaming :« Cycloperativa » Verenining Zonder Winstoogmerk of "vzw"

Artikel 2 -- De zetel van de VZW is gevestigd Guillaume Van Haelenlaan 160 te 1190 Vorst gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

HOOFDSTUK II

DOELSTELLINGEN EN ACTIVITEITEN

Artikel 3 -- De vereniging heeft tot doel de promotie en het beschermen van de diversiteit en de ecologie, en de cooperatieve waarden. De vereniging heeft ook tot doel om een lokale, coöperatieve, inclusieve en sociale ontwikkeling te promoten, in het bijzonder door de promotie en het verdedigen van de fiets, het culturele, natuurlijke en gastronomische patrimonium zoals artisanaal geproduceerde bieren.

Article 4  De vereniging kan aile handelingen stellen die rechtsreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Ze kan samenwerken met anderen en zich bezighouden met andere aan haar doelstellingen verwante activiteiten.

HOOFDSTUK III

LEDEN

Sectie I Toelating

Article 5  Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt. Het minimum aantal leden is 3.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

50â

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Article 6  Het toelaten van nieuwe leden wordt autonoom beslist door de raad van bestuur bij stemming per meerderheid.

Sectie Il Ontslag, uitsluiting, schorsing

Artikel 7  Het ontslag, schorsing en uitsluiting van leden gebeurt volgens de bepalingen van artikel 12 van de wet van 27 juni 1921.

Artikel 8  De raad van bestuur houd een register van alle leden conform artikel 10 van de wet van 27 juni 1921.

Artikel 9  De leden gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan in verband met de verbintenissen van de vereniging.

Hoofdstuk IV

DE BIJDRAGEN

Artikel 10  De leden zijn niet verbonden tot het voldoen van een toegangsrecht, noch tot het betalen van enige lidgeld. Ze brengen dragen bij door hun actieve inzet en hun toewijding.

HOOFDSTUK V

DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11  De algemene vergadering is samengesteld uit aile werkende leden.

Artikel 12 - L'Assemblée générale possède les pouvoirs qui lui sont expressément reconnus par la loi ou les

présents statuts. De Algemene Vergadering beschikt over alle bevoegdheden die haar expliciet zijn toegekend

door de wet of de huidige statuten.

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

DDe goedkeuring van de statuten

DDe goedkeuring van een wijziging van de statuten;

Q'De benoeming en afzetting van bestuurders;

DDe benoeming en afzetting van commissarissen & het vastleggen van een eventuele bezoldiging

Q'Kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen

Goedkeuring van de begroting en de rekeningen

DDe ontbinding van de V.Z.W.

DDe benoeming van de vereffenaars, wanneer de V.Z.W, ontbonden zal worden

DDe uitsluiting van een (werkend) lid

Q'De omzetting van een V.Z.W. in een vennootschap met sociaal oogmerk

Artikel 13 - Er moet minsten één algemene vergadering per jaar worden gehouden, Het verbruik van niet-artisanale bieren of andere niet-artisanale dranken is niet toegelaten tijdens de algemene vergadering, op straffe van uitsluiting van de vergadering. De vereniging kan door de Raad van Bestuur op elk ogenblik bijeengeroepen worden voor een uitzonderlijke algemene vergadering, in het bijzonder op vraag van minstens één vijfde van de leden

Artikel 14  De raad van bestuur roept alle leden/toegetreden leden op voor de algemene vergadering. De oproeping gebeurt per brief of e-mail, minimum acht dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering. De oproeping wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris van de raad van bestuur. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de algemene vergadering, evenals de agenda. Elk voorstel, ondertekend door 1/5 van de leden, moet op de agenda worden geplaatst. Behalve in de gevallen zoals voorzien door de artikels 8, 12, 20 en 26 quater van de wet van 27 juni 1921, kan de algemene vergadering geldig overleggen over punten die niet voorzien zijn op de agenda.

Artikel 15  Elk lid heeft het recht om deel te nemen aan de algemene vergadering. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een mandataris. De mandataris moet een lid zijn.

Artikel 16  De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van bestuur.

Artikel 17  De Algemene Vergadering kan geld vergaderen, ongeacht het aantal aanwezige leden, behalve de uitzonderingen zoals voorzien door de wet of de statuten. De beslissingen van de Algemene Vergadering zijn aangenomen bij simpele meerderheid van de geldige stemmen, behalve in de gevallen waar anders is beslist door de wet of de huidige statuten. De voorzitter van de raad van bestuur of de bestuurder die hem vervangt heeft een doorslaggevende stem indien de stemming onbeslist eindigt. Indien een geheime stemming onbeslist eindigt, is het voorstel verworpen. Zijn verworpen uit het quorum zijn de blanco stemmen, de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ongeldige stemmen en de onthoudingen. Niettegenstaande, als een beslissing genomen werd door de Algemene Vergadering, zonder dat de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigt is, heeft de Raad van Bestuur om de beslissing uit te stellen tot een volgende buitengewone Algemene Vergadering. Als het quorum van aanwezigheden niet bereikt wordt bij de eerste Algemene Vergadering die geldig bijeengeroepen werd, kan een tweede Algemene Vergadering niet gehouden worden minder dan 15 dagen na het versturen van de tweede oproeping. De beslissing zal dan definitief zijn, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden tijdens de Algemene Vergadering, onder voorbehoud van de wettelijke bepalingen.

Artikel 18 - De Algemene Vergadering kan enkel geldig overleggen over het ontbinden, het wijzigen van de statuten, het uitsluiten van leden of de omzetting van de vereniging naar een vennootschap met sociaal oogmerk, als de speciale condities voor het vereiste quorum voor aanwezigheden en meerderheden, zoals voorzien door de wet van 27 juni 1921, gerespecteerd wordt.

Artikel 19  De beslissingen van de algemene vergadering worden per e-mail verstuurd naar de leden, ten laatste voor de volgende Algemene Vergadering. De voorzitter archiveert een schriftelijke kopie van de beslissingen.

HOOFDSTUK VI

DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 20 -- De Raad van Bestuur bestaat uit minimum drie personen, die benoemd zijn door de Algemene Vergadering voor een periode van 2 jaar, en kan op elk ogenblik afgezet worden. Als de vereniging slechts drie leden telt, kan de Raad van Bestuur uit twee personen bestaan. Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal leden van de vereniging. Uittredende leden van de Raad van Bestuur zijn herverkiesbaar.

Artikel 21  ln geval van een langere afwezigheid in de loop van een mandaat, kan een tijdelijke bestuurder benoemd worden door de Algemene Vergadering, ter vervanging van de afwezige bestuurder.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 22  De Raad van Bestuur benoemd onder haar leden een Voorzitter, eventueel een Vice-President, een penningmeester en een Secretaris, of slechts één van deze. Eénzelfde bestuurder kan verschillende mandaten uitoefenen. De functies van Voorzitter en Secretaris kunnen door de Algemene Vergadering mits speciale stemming gekozen warden uit de leden van de Raad van Bestuur. Bij verhindering van de Voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de Secretaris, of een andere bestuurder die daarvoor werd aangeduid door de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan elke persoon die ze nodig acht uitnodigen tot haar bijeenkomst, en enkel ter raadpleging.

Artikel 23  De raad van bestuur wordt samengeroepen elke keer wanneer het belang van de V.Z.W. dit vereist, en elke keer een bestuurder dit vraagt. De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of secretaris, of door een bestuurder.De oproeping gebeurt per brief, e-mail of zelfs mondelijk, minimum 24 uur voor het tijdstip van de samenkomst van de raad van bestuur. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de samenkomst van de raad van bestuur, evenals de agenda. Om geldig te kunnen beraadslagen moet minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. De beslissingen binnen de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid. Bij onbeslistheid telt de stem van de Voorzitter dubbel. De originele notulen van de raad van bestuur samengebracht in het notulenboek. De bestuurders worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van het verslag per e-mail, ten laaste een week na de bijeenkomst.

Artikel 24 - De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor het beheer van de vereniging. Alleen uitgesloten van zijn bevoegdheid zijn de handelingen die door de wet of de statuten zijn voorbehouden aan de Algemene Vergadering.

Article 25  De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte.

HOOFDSTUK VII

VERSCHEIDENE BEPALINGEN

Artikel 26  Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 27  De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

Artikel 28  In geval van ontbinding van de vereniging, benoemd de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaars, waarvan zij de opdracht zullen omschrijven. Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de buitengewone Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26 novies van de -'wet van 7 juni 1921 en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Artikel 29- Voor alles wat niet uitdrukkelijk is vastgelegd in de statuten, Is de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

Deze statuten werden goedgekeurd tijdens de eerste algemene (stichtende) vergadering van 21 januari

2913. Bij deze gelegenheid werd voor de eerste keerde raad van bestuur verkozen.

Zij bestaat uit de volgende personen:

- Vandermeersch Ine , secretaris

- Damien Lesca, bestuurder

oeeuà et( EMinf

/11-,4,4,se .f.«,,s(ciewt

- François Benjamin, bestuurder_..--

1

4- I

- Verhoeven Jeroen, voorzitter en penningmeester

12.ec,ScNr

Uik B - Vervolg

MOD 2.2

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/02/2013
ÿþ MOD 2.2

Volet B Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte



111111111111uw~~~i~wu1uu

130 3 57*

Z a JAN 2013

BRUXELLES

Greffe

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

N° d'entreprise :

Dénomination

(en entier) : Cycloperativa

(en abrégé) :

Forme juridique : Association sans but lucratif

Siège : Boulevard Guillaume Van Haelen 160 1190 Forest

Objet de l'acte :

STATUTS DE L'ASBL CYLCOPERATIVA

Les membres fondateurs soussignés :

- Verhoeven Jeroen, né le 21 octobre 1977 à Alost, domicilié Boulevard Guillaume Van Haelen 160 à 1190

Forest

- Vandermeersch Inès, née le premier juin 1983 à Callao, Péru, domicilié 44 rue Henry Evenepoel à 1030

Schaerbeek.

- François Benjamin, né à Huy le 13 novembre 1984, domicilié Rue de Huy 14 à 4210 Burdinne

- Chemin Liévin Marc Paul Marie, né le 6 octobre 1979 à Woluwe-Saint-Lambert, domicilié Rue Thieffry 73 à

1030 Schaarbeek

- Lesca Damien, né à Nantua (France) le 27 juillet 1979, domicilié rue Victor Hugo 136 à 1030 Schaarbeek

- Reussens Quentin, né à Etterbeek le 23 mars 1984, domicilié rue Americaine 89 à 1050 Ixelles

sont convenus ie 21 janvier 2013 de constituer une association sans but lucratif, conformément à la loi du vingt-sept juin mille neuf cent vingt et un, il a été convenu ce qui suit :

TITRE I

DE LA DENOMINATION -- DU SIEGE SOCIAL

Article ler - L'association prend pour dénomination :« Cycloperativa » Association sans but lucratif ou « asbl ».

Article 2 -- Son siège social est établi à Boulevard Guillaume Van Haelen 160, 1190 Forest, dans l'arrondissement judiciaire de Bruxelles,

TITRE Il

DU BUT SOCIAL POURSUIVI

Article 3  L'association a pour but de promouvoir et de défendre la diversité et l'ecolgie et les valeurs de la coopération. L'association a également pour but de promouvoir le développement local, coopérative, inclusive et social, notamment par la promotion et la défense du vélo et la patrimoine culturel, naturel, et gastronomique, comme les bières produites de façon artisanale.

Article 4  L'association peut accomplir tous les actes se rapportant directement ou indirectement à son but. Elle peut notamment prêter son concours et s'intéresser à toute activité similaire à son but.

TITRE III

DeS MEMBRES

Section I Admission

Article 5  Le nombre de membres de l'association n'est pas limité. Son minimum est fixé à trois.

MOD 2.2

r

c

Article 6  Les admissions de nouveaux membres sont décidées souverainement par le Conseil

1 d'administration par vote majoritaire.

Section II Démission, exclusion, suspension

Article 7 -- La démission, la suspension et l'exclusion des membres se font de la manière déterminée par l'article 12 de la loi du 27juin 1921.

Article 8  Le conseil d'administration tient un registre des membres conformément à l'article 10 de la loi du 27 juin 1921.

Article 9  Les membres ne contractent aucune obligation personnelle relativement aux engagements de l'association.

TITRE IV

DES COTISATIONS

Article 10  Les membres ne sont astreints à aucun droit d'entrée, ni au paiement d'aucune cotisation. Ils apportent à l'association le concours actif de leurs capacités et de leur dévouement.

TITRE V

DE L'ASSEMSLEE GENERALE

Article 11  L'Assemblée générale est composée de tous les membres de l'association.

Article 12 - L'Assemblée générale possède les pouvoirs qui lui sont expressément reconnus par la loi ou les

présents statuts.

Sont notamment réservées à sa compétence :

'les modifications aux statuts sociaux ;

sla nomination et la révocation des administrateurs

.le cas échéant, la nomination et la révocation des commissaires, et la fixation de leur rémunération dans

les cas où une rémunération est attribuée ;

.la décharge à octroyer aux administrateurs et aux commissaires, le cas échéant ;

.l'approbation des budgets et des comptes ;

.la dissolution volontaire de l'association ;

.les exclusions de membres ;

.la transformation de l'association en société à finalité sociale ;

Article 13 - Il doit être tenu au moins une assemblée générale chaque année. La consommation des bières non-artisanale (ou autre boisson non-artisanale) n'est pas admise à l'assemblée générale, sur peine d'exclusion de l'assemblée. L'association peut être réunie en Assemblée générale extraordinaire à tout moment par décision du Conseil d'administration, notamment à la demande d'un cinquième au moins des membres

Article 14  Tous les membres doivent être convoqués à l'Assemblée générale par le Conseil d'administration par lettre ordinaire ou courriel au moins huit jours avant l'Assemblée. La lettre ordinaire ou le courriel sera signé par le secrétaire ou le Président au nom du CA. Le courriel sera transmis avec A.R. par le secrétaire ou le Président. La convocation mentionne les jour, heure et lieu de la réunion. L'ordre du jour est également mentionné dans la convocation. Toute proposition signée par un cinquième des membres doit être portée à l'ordre du jour. Sauf dans les cas prévus aux articles 8, 12, 20 et 26 quater de la loi du 27 juin 1921, l'Assemblée peut délibérer valablement sur des points qui ne sont pas mentionnés à l'ordre du jour

Article 15  Chaque membre a le droit d'assister à l'assemblée. Il peut se faire représenter par un mandataire. Le mandataire doit être membre.

Article 16 -- L'Assemblée générale est présidée par le Président du Conseil d'administration.

Article 17  L'Assemblée générale peut valablement délibérer quel que soit le nombre des membres présents ou représentés, sauf les exceptions prévues par la loi ou les présents statuts. Les décisions de l'Assemblée générale sont adoptées à la majorité simple des votes régulièrement exprimés, sauf dans les cas où il est décidé autrement par la loi ou les présents statuts. En cas de partage des voix, celle du Président ou de l'administrateur qui le remplace est prépondérante. En cas de partage lors d'un vote à scrutin secret, la proposition est rejetée. Sont exclus des quorums de vote et de majorités les votes blancs, nuls ainsi que les abstentions. Toutefois, lorsqu'une décision aura été prise par l'Assemblée générale, sans que la moitié des membres soit présente ou représentée, le Conseil d'administration aura la faculté d'ajourner la décision jusqu'à une prochaine Assemblée générale extraordinaire. Lorsque le quorum de présences n'est pas atteint à la première Assemblée générale dûment convoquée, une seconde réunion de l'Assemblée ne peut être tenue moins de 15 jours après l'envoi de la seconde convocation. La décision sera alors définitive, quel que soit le

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

NiOD 2.2

nombre des membres présents ou représentés lors de l'Assemblée générale, sous réserve de l'application in casu des dispositions légales.

Article 18 - L'Assemblée générale ne peut valablement délibérer sur la dissolution de l'association, sur la modification des statuts, sur l'exclusion des membres ou sur la transformation en société à finalité sociale que conformément aux conditions spéciales de quorum de présences et de majorité requises par la loi du 27 juin 1921 relative aux associations sans but lucratif.

Article 19  Les décisions de l'Assemblée seront envoyé par e-mail aux membres, au plus tard avant ia prochaine Assemblée. Le Président tient une copie écrite des décisions dans un registre.

TITRE VI

DE L'ADMINISTRATION DE L'ASSOCIATION

Article 20  L'association est administrée par un Conseil composé de trois personnes au moins, nommés par l'Assemblée générale pour un terme de 2 ans, et en tout temps révocable par elle. Toutefois, si seules trois personnes sont membres de l'association, le conseil d'administration n'est composé que de deux personnes. Le nombre d'administrateurs doit en tous cas être inférieur au nombre de personnes membres de l'association. Les membres sortants du CA sont rééligibles.

Article 21  En cas de vacance au cours d'un mandat, un administrateur provisoire peut être nommé par l'assemblée générale, II achève dans ce cas le mandat de l'administrateur qu'il remplace.,

Article 22  Le Conseil désigne parmi ses membres un Président, éventuellement un Vice-président, un Trésorier et un Secrétaire, ou l'un d'entre eux seulement, Un même administrateur peut être nommé à plusieurs fonctions. Les fonctions de Président et de secrétaire peuvent faire l'objet d'un vote spécial de l'Assemblée générale parmi les membres du Conseil d'administration. En cas d'empêchement du Président, ses fonctions sont assumées par le Sécretaire ou, à défaut, l'administrateur présent désigné à cet effet par le CA . Le Conseil d'administration peut inviter à ses réunions toute personne dont la présence lui paraît nécessaire selon tes besoins et à titre consultatif uniquement,

Article 23  Le Conseil se réunit chaque fois que les nécessités de l'association l'exigent et chaque fois qu'un de ses membres en fait la demande. Les convocations sont envoyées par le Président ou le secrétaire ou, à défaut, par un administrateur, par simple lettre, courriel ou même verbalement, au moins 24 heures avant la date de réunion. Elles contiennent l'ordre du jour, la date et le lieu où la réunion se tiendra. Le Conseil délibère valablement dès que la moitié de ses membres sont présents. Ses décisions sont prises à la majorité simple des voix, le Président disposant de la faculté de doubler sa voix en cas de partage des votes. Ses décisions sont consignées sous forme de procès-verbaux, rassemblé dans un registre, et envoyé aux administrateurs après maximum une semaine après qu'a eu lieu le conseil.

Article 24  Le Conseil d'administration a les pouvoirs les plus étendus pour l'administration et la gestion de l'association. Seuls sont exclus de sa compétence, les actes réservés par la loi ou les présents statuts à l'Assemblée générale.

Article 25  Le Conseil d'administration représente l'association dans tous les actes judiciaires et extrajudiciaires.

TITRE VII

DISPOSITIONS DIVERSES

Article 26  L'exercice social commence le 1er janvier pour se terminer le 31 décembre. Par dérogation, le premier exercice commence le 19 janvier pour se terminer le 31 décembre.

Article 27  Le compte de l'exercice écoulé et le budget de l'exercice suivant seront annuellement soumis à l'approbation de l'Assemblée générale ordinaire par le Conseil d'administration.

MOD 2.2

Volet B - Suite

Article 28  En cas de dissolution de l'association, l'Assemblée générale désigne le ou les liquidateurs,' détermine leurs pouvoirs et indique l'affectation à donner à l'actif net de l'avoir social. Cette affectation doit obligatoirement être faite en faveur d'une fin désintéressée. Toutes décisions relatives à la dissolution, aux conditions de la liquidation, à la nomination et à fa cessation des fonctions du ou des liquidateur(s), à la clôture de la liquidation, ainsi qu'à l'affectation de l'actif net, sont déposées au greffe du Tribunal de commerce et publiées, aux soins du greffier, aux Annexes du Moniteur comme dit aux articles 23 et 26 novies de la loi de 1921 sur les associations sans but lucratif.

Article 29- Tout ce qui n'est pas prévu explicitement aux présents statuts est réglé par la loi du 27 juin 1921 régissant les associations sans but lucratif

Les fondateurs adoptent les statuts pendant la première Assemblée Generale le 21 janvier 2013, Ils désignent en qualité d'administrateurs :

CH- eriih.s t

rB _

- Verhoeven Jeroen, Présid et - o rien

- Van dermeersch Inès, Secretaire

- Damien Lesca, administrateur

- François Benjamin, administrateur

e  k, R:ev5 eNS,

Mentionner sur la derniére page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

.

`Réserve

au

e Moniteur

belge

11/06/2015
ÿþfrancophone

N° d'entreprise : 0502.772.675

Dénomination

(en entier) : Cycloperativa

(en abrégé) :

Forme juridique : Association Sans But Lucratif

Siège : Boulevard Guillaume Van Haeleri 16013 1190 Forest

Objet de l'acte : Modification du conseil d'administration, changement de siège social

PV Assemblée Génerale du 11/05/2015 Cycloperativa a.s.b.l.

Présent: Inès Vandermeersch , Samuel Zanchetta, Jeroen Verhoeven, Ciske de Staercke , Caspar Vos

Yannick d'Otreppe , Benjamin François , Grégoire Leeuwerck

Excusé: Liévin Chemin, Renaud Smoes, Fanny Poisson, Jean Goovaerts, Damien Lesca

Ordre du jour

1.Déplacement du siège social au Place du Samedi 13 à 1000 Bruxelles

2.Nominations, démission des administrateurs et composition Conseil d'Administration

Décision

1.L'Assemblée Générale décide de déplacer le siège social au Place du Samedi 13 à 1000 Bruxelles 2.L'Assemblëe Générale décide que le Conseil d'Administration est à partir du 11/05/2015 composé de:

Cessations:

- Lesca Damien, né à Nantua (France) le 27 juillet 1979, domicilié rue Victor Hugo 136 à 1030 Schaarbeek Nominations

-Yannick d'Otreppe de Bouvette (Responsable communication), rue de la Brasserie 13 à 1050 Ixelles, né le 10/10/1984 à Namur

-Samuel Zanchetta, domicilié Rue du Fort 73 à 1060 Saint-Gilles, né le 27/1111987 à Legnago, Italie -Ciske de Staercke, domicilié Koevijverstraat 26 à 1070 Anderlecht, né à Asse le 22-01-1987

-Caspar Eugenius Stefan Vos, domicilié Opzichterstraat 207 à 1080, Sint-Jans-Molenbeek, né a Ni megenB5=T989"

-Grégoire Françoise Piet Leeuwerck, domicilié 23, rue André Van Hasselt 1030 Schaerbeek, né Boussu le 08 février 1988

Mandats reconduits

-Jeroen Lode Hendrik Karel Verhoeven (Président), domicilié Rue Edison 58 à 1190 Forest, né le 22/10/1977 à Aalst

-Inès Vandermeersch (Trésorière) domicilié Rue Franqui 29 à Forest, née le 01/06/1983 à Callao, Peru -Benjamin François, domicilié 14 Rue de Huy à 4210 Burdinne, né le 13/11/1984 à Huy

Le Conseil d'Adminstration agit en collège

Réservé volet B - Suite

du

 Moniteur

belge

MOD 2.2



- Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

Réservé

au

Moniteu

belge

Déposé / Reçu le

02JUN 2015

Greffe

au greffe du +1..1.1." ,ue de commerce

11/06/2015
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

lorbeh

den aan he Oelgisc taatsbl

......_..~ ~

Déposé I Reçu ie

D 2 2015

Griffie

::':'a"M"~~+ ni~, ' ~'aa=.,111',1I 4.11 uoaxlmart;e; n ?rwiàrw"..';°r,:} t`Y,°..}nK:

*15082 63*

Ondememingsnr : 0502.772.675

Benaming

(voluit) : Cycloperativa

(verkort):

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Boulevard Guillaume Van Haelen 160/3 1190 Vorst

Onderwerp akte : wijziging sociale zetel, wijziging raad van bestuur

Verslag Algemene Vergadering 11/05/2015 Cycloperativa v.z.w.

Aanwezig:

Inès Vandermeersch, Samuel Zanchetta , Jeroen Verhoeven, Ciske de Staercke , Caspar Vos Yannick`,

d'Otreppe , Benjamin François , Grégoire Leeuwerck

Verontschuldigd: Liévin Chemin, Renaud Smoes, Fanny Poisson, Jean Goovaerts, Damien Lesca

Agenda

1. Verplaatsing sociale zetel naar Zaterdagplein 13 in 1000 Brussel

2. Samenstelling Raad van Bestuur

Beslissing

1. De Algemene Vergadering besluit tot de overplaatsing van de sociale zetel naar het Zaterdagplein 13 inl 1000 Brussel.

2. De Algemene Vergadering besluit dat de Raad van Bestuur vanaf 11/05/2015 bestaat uit

Beëindiging mandaat:

Lesca Damien, geboren te Nantua (France) op 27 juli 1979, gedomicilieerd rue Victor Hugo 136 te 10301

Schaarbeek

Benoemingen

Yannick d'Otreppe de Bouvette (verantwoordelijke communicatie), gedomicilieerd rue de la Brasserie 13 tel 1050 Ixelles, geboren op 10/10/1984 à Namur

Samuel Zanchetta, gedomicilieerd Rue du Fort 73 te 1060 Saint-Gilles, geboren op 27/11/1987 te; Lègnago, (talie ____

- Ciske de Staercke, gedomicilieerd Koevijverstraat 26 te 1070 Anderlecht, geboren te Asse op 22-011987

- Caspar Eugenius Stefan Vos, gedomicilieerd Opzichterstraat 207 à 1080, Sint-Jan-Molenbeek, geboren à Nijmegen op 24-05-1989

- Grégoire Françoise Piet Leeuwerck, gedomicilieerd 23, rue André Van Hasselt 1030 te Schaerbeek, geboren te Boussu op 08/02/1988

Herbenoemingen

- Jeroen Lode Hendrik Karel Verhoeven (Voorzitter), geboren op 22/10/1977 te Aalst, gedomiclieerd Edisonstraat 58 in 1190 Vorst

- Inès Vandermeersch (Schatbewaarder) gedomicilieerd Rue Franqui 29 te Forest, geboren op 01/06/1983 te Callao, Peru

- Benjamin François, gedomicilieerd 14 Rue de Huy te 4210 Burdinne, geboren op 13/11/1984 te Huy

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
CYCLOPERATIVA

Adresse
BOULEVARD GUILLAUME VAN HAELEN 160 1190 VORST

Code postal : 1190
Localité : FOREST
Commune : FOREST
Région : Région de Bruxelles-Capitale