DANSSPORT EN EDUCATIE CENTRUM IMPULS, AFGERKORT : IMPULS

Association sans but lucratif


Dénomination : DANSSPORT EN EDUCATIE CENTRUM IMPULS, AFGERKORT : IMPULS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 849.650.021

Publication

25/10/2012
ÿþMOü 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i_

Y lI

" 12176546*

BRUSSEL

16 OKT 2012

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Danssport en Educatie Centrum "IMPULS"

(verkort) : Impuis

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Nieuwenhovestraat 82/3, 1180 Ukkel, Belgie

Onderwerp akte : Oprichting

Ondergetekenden:

1.Rosu Stefan, geboren op 27/12 1980 wonende te Braine-le-comte, rue du Poseur 13,13 7090

2.Fedorenko Anastasiia, geboren op 27/021987, wonende te Braine-le-comte, rue du Poseur 13, 13 7090 3.Balanean Radomir-Gabriel, geboren op 03/11 1958 wonende te Denderleeuw, Steenweg 64 9473

Zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, )n overeenstemming met de wet van 27 juni 1921, aangepast en gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, volgens de hierna beschreven statuten.

Titel I  Benaming-zetel-doel-duur

Artikel 1: De vereniging wordt Danssport en Educatie Centrum "IMPULS" en kort "Impuls", vereniging zonder winstoogmerk genoemd.

Artikel 2- De zetel van de vereniging wordt gevestigd in het juridische arrondissement van Brussel te (Nieuwenhovestraat 82/3, 1180 Ukkel)

Artikel 3: De vereniging heeft tot doel de allochtone gemeenschap te integreren in de sociale en;

maatschappelijke leven in België. De interculturele uitwisseling tussen België en Oost om de cultuur

bevorderen: onderwijs, dans, muziek, sport en andere.

De doelstelling is het vormen en instandhouden van een centrum waarin en van waaruit kunstzinnige

activiteiten worden ontwikkeld en ondersteund.

Onze doeelstellingen zijn:

-sterkere samenleving in diversiteit opbouwen,

- actievering van verenigingsleven binnen stad Brussel,

-actievering van jongeren,

-preventie drugs en alkoholgebruik,

-organisatie van vrije tijd momenten,

- integratie van nieuwkomers in de matschappij.

De vereniging kan alle daden stellen, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel. Ze mag medewerken aan en belangstelling tonen voor elke activiteit die gelijkaardig is met haar maatschappelijk doel.

Artikel 4: De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht. Zij kan op elk moment worden ontbonden. Titel ll - Leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

Artikel 5: De vereniging bestaat uit effectieve leden en toetredende leden. Het aantal toetredende leden is onbeperkt. Het aantal effectieve leden dient minimum 20,00 te zijn. Enkel de effectieve leden genieten de volle rechten die hen zijn toegekend door de wet en deze statuten.

Artikel 6 : De effectieve leden zijn: de ondergetekenden van deze statuten en elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die hiertoe een schriftelijke en gemotiveerde aanvraag richten aan de raad van bestuur en waarvan de kandidatuur aanvaard wordt door de algemene vergadering, waarvan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De effectieve leden 15,0.

Artikel 7: De toetredende leden zijn: zij die deelnemen aan de activiteiten van de vereniging en de statuten van de vereniging respecteren alsook de beslissingen genomen conform de statuten.

Artikel 8: Elk lid, zowel effectief als toetredend, heeft het recht te allen tijde zijn ontslag in te dienen, door middel van een schrijven aan de raad van beheer.

Een effectief lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesloten bij een 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De raad van beheer kan de leden die zich schuldig hebben gemaakt aan een ernstige overtreding van de statuten of de wet tijdelijk schorsen, in afwachting van een beslissing van de algemene vergadering.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun erfgenamen kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, of op de terugbetaling van hun aandeel of betaalde bijdragen.

Artikel 9: Onder de verantwoordelijkheid van de raad van bestuur zal de vereniging een register van de effectieve leden bijhouden.

Alle beslissingen inzake aansluiting, ontslagname of uitsluiting van effectieve leden worden ingeschreven in het register, onder de verantwoordelijkheid van de raad van bestuur, binnen de acht dagen volgend op de kennisname van de wijzigingen door de raad van bestuur.

Het register der leden, aile beslissingen van de algemene vergadering en de raad van bestuur en alle boekhoudkundige documenten kunnen door aile leden worden ingekeken op de zetel van de vereniging, na een schriftelijke en gemotiveerde vraag aan de raad van beheer.

Titel III - Lidgeld

Artikel 10 : Er wordt geen enkel lidgeld of bijdrage van de leden gevraagd.

Titel IV  De Algemene Vergadering

Artikel 11 : De algemene vergadering wordt samengesteld door het geheel van effectieve leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer of door het lid hiertoe aangewezen door de meerderheid van de algemene vergadering. Toetredende leden of andere personen kunnen worden uitgenodigd voor de algemene vergadering maar zij hebben geen stemrecht.

Artikel 12: Bij de algemene vergadering ligt de autonome beslissingsmacht van de vereniging. Zij is bevoegd

voor:

-wijziging van de statuten;

-de benoeming en het ontslag van de bestuurders en de commissarissen en de bepaling van hun

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt;

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

- de ontbinding;

-de aanvaarding en uitsluiting van, leden;

-de eventuele transformatie in één sociaal doeleind

-aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 13: Aile werkelijke leden worden uitgenodigd op de algemene vergadering, ten minste éénmaal per jaar gedurende het eerste trimester van het burgerlijke jaar, maar ten minste binnen de zes maanden na de datum van het afsluiten van het vorige boekjaar. De algemene vergadering wordt door de voorzitter van de raad van bestuur uitgenodigd, per gewone brief of e-mails, ten minste acht dagen voor de datum van de vergadering. De uitnodiging dient de datum, het uur, de plaats en de agenda van de vergadering te vermelden. De raad van bestuur kan elke persoon ais waarnemer of consulent uitnodigen voor heel of deel van de algemene vergadering.

Q, . a

~ . s MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 14 De algemene vergadering moet door de raad van bestuur worden opgeroepen wanneer een vijfde van de leden het schriftelijk vraagt. Ook moet elk voorstel, ondertekend door een twintigste deel van de leden op de agenda van de volgende algemene vergadering ingeschreven worden.

Artikel 15 : Alle werkelijke leden hebben een gelijk stemrecht in de algemene vergadering. Elk werkelijk lid kan zich doen vertegenwoordigen door een ander werkelijk lid aan wie hij een schriftelijke volmacht geeft. Elk lid kan slechts één volmacht hebben. De beslissingen worden genomen met de gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen waar daarover anders beslist is in de wet of in de statuten. Bij staking van stemmen wordt het punt overgedragen naar de volgende algemene vergadering.

Artikel 16 : De Algemene Vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of wijziging van de statuten indien de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 betreffende de vereniging zonder winstgevend doel wordt nageleefd,

Elke wijziging van de statuten of elke beslissing betreffende de ontbinding moeten binnen de maand neergelegd worden bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel teneinde gepubliceerd te worden in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 17 : De uitnodigingen en de processen verbaal, waarin de beslissingen van de algemene vergadering zijn opgenomen, worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of een ander lid van de raad van bestuur. Ze worden op de zetel van de vereniging in een register bewaard en kunnen worden geraadpleegd door de leden en door derden die daarvoor redenen opgeven welke door de raad van bestuur worden aanvaard.

Titel V -- Raad van Bestuur

Artikel 18 : De vereniging wordt beheerd door de Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie leden, benoemd en afstelbaar door de algemene vergadering en gekozen tussen de leden of derden. Het aantal leden zal steeds minder zijn dan het aantal werkelijke leden van de algemene vergadering. De Raad van Bestuur kan beraadslagen zodra de helft van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Artikel 19 : De duur van het mandaat is vastgesteld op drie jaar. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Wanneer een mandaat vacant is kan de algemene vergadering een tijdelijk bestuurder benoemen. Hij beëindigt het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

Artikel 20 : De Raad van Bestuur duidt in de groep een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan.

Artikel 21 : De Raad van Bestuur vergadert wanneer daartoe nood is. Ze wordt opgeroepen door de voorzitter of door ten minste twee beheerders. Is de voorzitter belet, dan wordt de Raad voorgezeten door een lid dat met gewone meerderheid door de leden van de Raad verkozen wordt.

Artikel 22 : De beslissingen van de Raad van Bestuur worden bij algemeenheid van stemmen genomen; wanneer geen consensus kan worden bereikt over het onderwerp in kwestie, dan wordt het punt overgedragen naar de volgende vergadering van de Raad van Bestuur.

Artikel 23 : De Raad ven Bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid voor de administratie en het beheer van de vereniging.

Hij kan met name, en zonder limitatieve opsomming, akten of contracten opmaken, rekeningen openen of beheren, schikkingen treffen, scheidsrechterlijke beslissingen nemen, aankopen, ruilen, verkopen van roerende of onroerende goederen, hypothekeren, lenen, huurcontracten sluiten, erfelijke schenkingen, subsidies, schenkingen of overdrachten aanvaarden, afstand van rechten, vertegenwoordigen van de vereniging in rechte, als eiser of als verdediger.

Hij kan het personeel van de vereniging benoemen en ontslaan. Alle bevoegdheden die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden worden door de Raad van Bestuur uitgeoefend.

Artikel 24 : De Raad van Bestuur kan, onder zijn verantwoordelijkheid, het dagelijkse bestuur van de vereniging delegeren aan een van de leden.

Artikel 25 : De daden die de vereniging binden, behoudens de daden van dagelijks bestuur, worden ondertekend door minstens twee bestuurders, aangeduid door de raad van bestuur, die samen handelen en van wie de bevoegdheden tegenstelbaar zijn aan derden.

Artikel 26 : De leden van de Raad van Bestuur, het dagelijkse bestuur of hun vertegenwoordigers gaan, in de uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting aan en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat, dat ze kosteloos uitvoeren.

 Voor-

behouden aan het Belgisch Staatsbiad

1 MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 27 : De akten betreffende de ambtsbeëindiging en benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel teneinde gepubliceerd worden in de bijlagen van het Belgische Staatsblad.

Titel VI  Aanvullende bepalingen

Artikel 28: De Raad van Bestuur kan een intern reglement aan de algemene vergadering voorleggen, De algemene vergadering kan dit reglement met gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden wijzigen.

Artikel 29: Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december van ieder jaar.

Artikel 30: De rekening van vorig boekjaar en de begroting van het volgende jaar worden jaarlijks ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd door de raad van bestuur.

Artikel 31: De algemene vergadering kan een controleur aanstellen voor de hernieuwbaren termijn van één jaar, bevoegd voor de controle van de rekeningen van de vereniging en het opmaken van een jaarlijks rapport.

Artikel 32: ingeval van ontbinding zal de algemene vergadering een vereffenaar aanduiden en zijn bevoegdheden bepalen en bepalen wat er met het actief dient te gebeuren. Het actief dient in elk geval overgedragen te worden aan een vereniging die een gelijkwaardig doel nastreeft.

Artikel 33: Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

De algemene vergadering benoemen op heden de volgende bestuurders:



Die dit mandaat aanvaarden.

Benoeming von bestuurder

Voorzitter: Fedorenko Anastasiia, geboren op 27/121980 wonende te Braine-le-comte, rue du Poseur 13,13

7090

Secretaris : Rosu Stefan, geboren op 27/Ô2 1987, wonende te Braine-le-comte, rue du Poseur 13, 13 7090

Algemene Bestuurder: Fedorenko Anastaslia

Gedaan te Brussel, op 1 augustus 2012

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DANSSPORT EN EDUCATIE CENTRUM IMPULS, AFGERK…

Adresse
NIEUWENHOVESTRAAT 82, BUS 3 1180 UKKEL

Code postal : 1180
Localité : UCCLE
Commune : UCCLE
Région : Région de Bruxelles-Capitale