DE ENGELBEWAARDER

Association sans but lucratif


Dénomination : DE ENGELBEWAARDER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 471.030.614

Publication

14/04/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111111 IIi 11,1.1111111,111111111111111H.

Ondunerningshr 0471.030.614

Benaming

(voitlit) ; De Engelbewaarder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad-= 14104/2014 Annexes du Moniteur belge'

{lied-son) "

Rechtsvorm vzw

Zetel Seoretiniaan, 11-13 - 1090 Brussel

; Onderwerp akte: Vertaling van statuten in het Nederlands.

Vertaalde statuten van de vzw De Engelbewaarder (Secrétinlaan 11-13 - 1090 Jette)  Identificatienummer: 5223/2000  -Ondememingsnummer: 0471030614), aangepast aan de wet van 02/05/2002 en vervangend de oorspronkelijken van 01/01/2000,

Artikel 1. Onder de stichters en ondertekenaars

Hendriks Hubert, onderwijzer, woonachtig in de Duysburgstraat 60 te 1090 Brussel en geboren te Molenbeek-Sint-Jan op 23/02/1947,

D'Ours Georges, onderwijzer, woonachtig in de Ursulinenstraat 9 te 1730 Asse en geboren te Jette op 23/02/1947,

Van Damme Joseph, bediende, woonachtig in de Vrijdommenstraat 6 in 1083 Brussel en geboren te Ronse op 26/01/1951,

allen met Belgische nationaliteit, werd op 1 januari 2000 een vereniging zonder winstoogmerk opgericht. Dit gebeurde overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 en voor onbeperkte duur. De vereniging werd "De Engelbewaarder" genoemd, heeft zijn maatschappelijk zetel in de Secrétinlaan 11-13 in Jette (1090 Brussel) en hangt af van het gerechtelijk arrondissement van Brussel..

Artikel 2. Deze vereniging heeft tot doel ter hulp te komen aan armsten van onze maatschappij en alle liefdadige en menslievende gedachten en daden te bevorderen. Ze mag daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks met deze opzet verband houden.

Art. 3. Het aantal gewone leden van de vereniging is enkel beperkt tot het wettelijk minimum, ni. Drie. De eerste gewone leden zijn de bovenvermelde stichters. Wie zich ais gewoon lid kandidaat stelt, wordt toegelaten door een stemming in de algemene vergadering, waarbij een tweederde meerderheid vereist is. De vereniging telt geen aangesloten lid. Enkel de (gewone) leden hebben in de vergadering stemrecht. Dit recht is voor elk van hen gelijk. Het staat leden vrij zich om het even wanneer uit de vereniging terug te trekken. Daartoe is enkel een schriftelijke ontslag vereist, gericht aan het bestuur (raad van bestuur). Dat een lid wordt uitgestoten kan enkel bij een tweederde meerderheid door de algemene vergadering worden uitgesproken. Het ontslagnemende of uitgesloten lid en al zijn rechthebbenden kunnen geen enkel recht laten gelden op het maatschappelijke bezit van de vereniging. Dat kunnen zij noch van de vereniging noch van de leden man eisen. Aan de leden zal geen financiële bijdragen gevraagd worden.

Art. 4. De algemene vergadering bestaat uit al de gewone leden en wordt voorgezeten door de raadsvoorzitter. De vergadering vindt jaarlijks plaats in januari. De uitnodigingen voor deze vergadering worden net als die voor de buitengewone vergadering via een rondzendbrief minstens acht voile dagen vôôr de, vergadering aan de leden bezorgd. In deze uitnodigingen staat de agenda van de vergadering. Er wordt een buitengewone vergadering bijeengeroepen op verzoek van de voorzitter of één vijfde van de leden.

Art, 5. De gewone algemene vergadering keurt ook de rekeningen van het afgelopen boekjaar goed nadat het bestuur (raad van bestuur) daarvan verslag heeft uitgebracht. Ze keurt de budgettaire besluiten goed, benoemt bestuurders, en bestuursleden en zet ze af, wijzigt de staturen van de vereniging, ontbindt de vereniging en oefent macht uit zoals dat uit de wet of haar statuten blijkt. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze besluiten worden bewaard in een aktenregister dat voor wie dan ook beschikbaar is op de maatschappelijke zetel. Afwezige leden kunnen zich laten vertegenwoordigen, mits schriftelijke volmacht, door een derde die ook lid is van de vereniging. Geen enkel lid mag echter meer dan drie volmachten bezitten. De algemene vergadering mag een Op da lasfste blz. van LuikjB varmaided . Recto : Naam en neeclaffighekt van ele. rnstrumenterende notaris, 11E44 van de nersotoKen) bevoegd de veieneng sfichtmg of omanisme ten aanzien van derden te vetteoenwoorMgen Verso " Naam en handtekening.

Voer-

" 1 beiluden ' aan het Bargisch 1 Staatsbiati

" I

\\" ,/

MOD 22

Luik B - Vzirvala

commissaris aanwijzen om de rekeningen na te kijken en een jaarverslag voor te stellen. Aile bevoegdheden die door de wet of de statuten aan de algemene vergadering niet toegewezen zijn worden automatisch aan de raad van bestuur toegewezen«

Art. 6. De vereniging wordt geleid door een bestuur (raad van bestuur) van minstens drie leden, dat zijn een voorzitter, een secretades en een penningmeester, en eventueel andere beheerders. Deze beheerders worden " door de algemene vergadering verkozen voor twee jaar en oefenen hun ambt uit in collegiale samenwerking.

" Hun macht is enkel beperkt binnen de grenzen van de wet Deze beheerders verbinden zich geenszins persoonlijk tot verplichtingen voor de v.z.w. Deze raad behoudt zich het recht voor het huidige reglement te ° wijzigen. De raad treft beslissingen in gevallen die niet door het reglement zijn bepaald, dit binnen de perken van de wet op v.z.w. Worden respectievelijk benoemd als voorzitter, penningmeester en secretaris voor de eerste termijn Hubert Hendriks, Georges D'Ours en Joseph Van Damme die dit aanvaarden door hun " handtekening te plaatsen. De raad van bestuur telt tegenwoordig geen andere leden.

Art, 7. Elk boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerste boekjaar neemt een aanvang op 1 januari 2000.

Art. & Bij opheffing van de vereniging en overeenkomstig de wet van 02105/2002 zal het patrimonium volledig geschonken worden aan de caritatieve vereniging gekozen bij gewone meerderheid van stemmen door de algemene vergadering.

Art. 9. Worden verkozen voor onbepaalde tijd : De Heren Hubert Hendriks, woonachtig in de Duysburgstraat 60 te 1090 Brussel, Georges D'Ours woonachtig in de Ursulinenstraat 9 te 1730 Asse en Joseph Van Damme woonachtig in de Vrijdommenstraat 6 in 1083 Brussel.

Art. 10. De raad van bestuur is als volgt samengesteld: -President: De Heer Hubert Hendriks. -Penningsmeester : De Heer Georges D'Ours. -Secretaris: De Heer Joseph Van Damme.

Bijlagen bij liet Belgisch Staatsblad-

_ .

Op de lestate van Lni rmelden Recto*. Naarnen "iciedanigIved van de Instruenenterentle notai* netzi) van de persoto)nen)

oevoega d vereniging. sticliting cf organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso " Naam en handtekaning

Coordonnées
DE ENGELBEWAARDER

Adresse
SECRETINLAAN 11-13 1090 BRUSSEL

Code postal : 1090
Localité : JETTE
Commune : JETTE
Région : Région de Bruxelles-Capitale