DE WAANCEL

Association sans but lucratif


Dénomination : DE WAANCEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 835.587.890

Publication

30/07/2014
ÿþM0022

1 JUL1 2e14

ter grif van de Nederlandstalige

rechtbank van fSlgiglandel

Ondernemingsnr : 835.587.890

Benaming

(voluit) : de Waancel

(verkort):

Rechtsvorm: vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Philippe Werrie plein 5 bus 2, 1090 Jette

Onderwerp akte: wijziging samenstelling en delegatie raad van bestuur

Uit de notulen van de algemene vergadering van 7 juli 2014 blijken volgende beslissingen: De algemene vergadering aanvaardt unaniem het ontslag van de volgende bestuurders:

- Jan De Troyer, geboren te Bonheiden op 29 augustus 1984, wonende te Tuinwijkstraat 3, 3128 Baal; - Niels Goovaerts, geboren te Ekeren op 9 augustus 1969, wonende te Bremtstraat 7, 3360 Bierbeek.

De algemene vergadering benoemt unaniem als bestuurder:

Eline Vereecke, geboren te Eeklo op 28 juli 1986, wonende te Mensiievendheidsstraat 25, 1000 Brussel.

De algemene vergadering bevestigt unaniem de samenstelling van de raad van bestuur als volgt, voor een duur van 2 jaar vanaf heden:

- Peter Spaepen, geboren te Schoten op 26 april 1976, wonende te Paul Devignestraat 17, 1030 Schaarbeek;

- Peter Pype, geboren te Leuven op 17 oktober 1982, wonende te Philippe Werrieplein 5 bus 2, 1090 Jette; - Eline Vereecke, geboren te Eeklo op 28 juli 1986, wonende te Menslievendheidsstraat 25, 1000 Brussel;

- Steven Pype, geboren te Leuven op 4 november 1979, wonende te Lakenmakersstraat 299 bus G, 2800

Mechelen.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college en vertegenwoordigt de vzw zoals bepaald in de statuten.

II Tezamen hiermee neergelegd:

- uittreksel uit de notulen van de algemene vergadering van 7 juli 2014

Peter Pype

dagelijks bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belg_isch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

O 111111111111 11111 flhI

*14146792*

T

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte terrefigeleeporis,...

"ranger/ o

29/04/2011
ÿþ MOD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111

*11065811

" ~ ii?:~4; f:~.r~i:: i:}}":¬ 3`;i f: r

>.",ieemen:il.>V.h`

," ,;.:e) : de Waancel

B17USSEL

18 AV R. 2011

,ci,i*sv:x r:" : vzw

"`' * : " Philippe Werrieplein 5 bus 2, 1090 Jette

cri ,,m > -re) x *te : oprichting en benoemingen

Uit de oprichtingsakte van 6 november 2010 blijken volgende beslissingen;

1.1 Statuten

De ondergetekenden:

1.Bart De Mey, gebaren te Antwerpen op 10 oktober 1978, wonende te Draaiboomstraat 107, 2660? Hoboken;

2.Peter Pype, geboren te Leuven op 17 oktober 1982, wonende te 1000 Brussel, Van Campenhoutstraat 53; 3.Peter Spaepen, geboren te Schoten op 25 april 1976, wonende te Sint-Jacobsmarkt 59 bus 2, 2000 Antwerpen;

4.Jan Van den Eynde, geboren te Turnhout op 2 april 1980, wonende te Jules Van Biesbroeckstraat 194,? 9050 Gentbrugge.

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27: juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Zij stellen de statuten van deze vereniging op als volgt.

Hoofdstuk 1 De vereniging

Artikel 1

De vereniging wordt op 6 november 2010 opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het: bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk, afgekort vzw, op grond van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk (hierna 'de Wet': genoemd).

De vzw wordt de Waancel genoemd.

Artikel 2

De zetel van de vzw is gevestigd te 1090 Jette, Philippe Werrieplein 5 bus 2, gelegen in het gerechtelijk; arrondissement Brussel.

Artikel 3

De vereniging heeft als maatschappelijk doel de leefwereld van kinderen en volwassenen te verrijken door: het organiseren en ondersteunen van artistieke initiatieven die starten vanuit een speelse, niet-alledaagse, fantasierijke kijk op de wereld.

De vereniging mag alle activiteiten ondernemen om dit doel te realiseren, met inbegrip van het stellen van: handelsdaden, inzoverre de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het realiseren van het: maatschappelijke doel.

?ÿ:::i: i;a:L.:s<`: V.. .C°::.fn;" .':ie: " ., . `e:k`:?r" {:n .;i":E?a:~:.!i ::.3:: ^c: :~=:i..i?'r:<?'" :.%?cliïí;#i :::..ï:e; i ;i?i: :xC: ÿx:lç." i>.r::

SSi}<:)tE2` m. ti»:.'.'i:f:" `a5. Z:::,ei.. .1'e .i:ir:'` .i[5c:3t: i1:: ...íYi~..:.. ~ .. . ......... .. ... tiC" >}" L," " :.`. .f3{i'?

~:: ~Si{: ." ::?i:.r. ... .::£::.i:i`:,.. .. :?~ .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 4

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

Hoofdstuk 2 Lidmaatschap

Afdeling 1 Werkende leden

Artikel 5

Er zijn minstens 3 werkende leden met alle rechten zoals omschreven in de Wet. De stichters zijn de eerste werkende leden. Daarnaast kan iedereen die aan volgende voorwaarden voldoet werkend lid worden van de

vzw:

" de statuten van de vereniging aanvaarden.

" bij te dragen tot het doel van de vereniging door een inhoudelijke, uitvoerende of omkaderende bijdrage te leveren.

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de raad van bestuur. De algemene vergadering beslist over de aanvaarding van de kandidaat als werkend lid.

Artikel 6

De werkende leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de Wet en in deze statuten worden beschreven. Zij betalen een lidmaatschapsbijdrage die wordt vastgelegd door de raad van bestuur en maximum 100 euro bedraagt.

Artikel 7

Elk werkend lid kan zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken door een kennisgeving aan de raad van bestuur. Het ontslag gaat onmiddellijk in na ontvangst van deze kennisgeving.

Als een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vzw, kan dit lid, op voorstel van de raad van bestuur of op verzoek van minstens één vijfde van alle werkende leden, worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de algemene vergadering, waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de werkende leden vereist is.

Het werkend lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden. Artikel 8

Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van de werkende leden worden door de raad van bestuur in het ledenregister ingeschreven binnen 8 dagen na kennisname van de beslissing. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vzw en kan ingezien worden door de werkende leden.

Afdeling 2 Toegetreden leden

Artikel 9

Iedereen die bereid is belangeloos en actief mee te werken aan het doel van de vzw, kan toegetreden lid worden van de vzw.

De raad van bestuur beslist zonder verdere motivatie over de aanvaarding van een kandidaat als toegetreden lid.

Artikel 10

Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden beschreven en die rechtmatig door de algemene vergadering verder worden bepaald.

Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Artikel 11

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken door middel van een kennisgeving aan de raad van bestuur.

Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vzw kunnen door eenzijdig besluit van de raad van bestuur worden uitgesloten van lidmaatschap.

Hoofdstuk 3 Algemene vergadering

Artikel 12

De werkende leden vormen samen de algemene vergadering. De algemene vergadering vormt het hoogste orgaan van de vzw en heeft de meest uitgestrekte bevoegdheden.

Alle werkende leden hebben gelijk stemrecht. Elk werkend lid heeft 1 stem.

Artikel 13

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 14

De voorzitter van de algemene vergadering kan niet-leden de toestemming geven de algemene vergadering bij te wonen en zich, mits toestemming van de voorzitter, tot de algemene vergadering te richten.

Artikel 15

De volgende bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering worden uitgeoefend:

1.de wijziging van de statuten

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders

3.de kwijting aan de bestuurders

4.de goedkeuring van de begroting en van de rekening

5.de ontbinding van de vereniging

6.de uitsluiting van een werkend lid

7.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

8.de aanvaarding van nieuwe werkende leden

9.het bepalen van de rechten en plichten van toegetreden leden.

Artikel 16

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering verstuurd naar alle werkende leden.

Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens 2 bestuurders wordt aangebracht, of dat door minstens 1/20 van de werkende leden voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

De algemene vergadering moet ook worden samengeroepen op verzoek van minstens 2 bestuurders, alsook op verzoek van minstens 1/5 van alle werkende leden. De regel volgens dewelke in geval het aanwezigheidsquorum niet zou worden bereikt, geldig kan worden beraadslaagd en beslist door een tweede algemene vergadering waar het aanwezigheidsquorum niet geldt, is op dit geval niet van toepassing.

Artikel 17

1 Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de helft van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien dit aantal niet wordt bereikt, dan kan een nieuwe algemene vergadering worden bijeengeroepen, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen. Deze vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste worden gehouden.

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de Wet of de statuten dit anders voorzien. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2 De wijziging van de statuten vereist dat 2/3 van de werkende leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd is op de vergadering. Indien op de eerste vergadering minder dan 213 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste worden gehouden.

De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

3 Werkende leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere werkende leden worden vertegenwoordigd. Elk werkend lid kan maximaal 1 volmacht dragen.

Artikel 18

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat wordt ondertekend door de voorzitter en de werkende leden die hierom verzoeken. Het verslag wordt bewaard in een register dat bewaard wordt op de zetel van de vzw en kan ingezien worden door de werkende leden.

Elke belanghebbende derde kan per aangetekend schrijven, gericht aan de algemene vergadering, vragen inzage te krijgen in de besluiten van de algemene vergadering. De algemene vergadering beslist over dit verzoek bij de volgende algemene vergadering en brengt de belanghebbende derde op de hoogte van haar beslissing.

Hoofdstuk 4 Raad van bestuur

Artikel 19

De vzw wordt bestuurd door de raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie bestuurders. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal werkende leden.

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn ter verwezenlijking van het doel van de vzw. Alle bevoegdheden die niet door de Wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Hij voert zijn taak uit in overeenstemming met de Wet, deze statuten en de richtlijnen die hem worden opgelegd door de algemene vergadering.

Artikel 20

De algemene vergadering kiest de bestuurders uit die werkende of toegetreden leden van de vzw die de voor deze functie vereiste maturiteit, bekwaamheden, ervaring en vertrouwdheid met de werking van de vereniging bezitten.

Het mandaat van de bestuurders duurt maximum 2 jaar. Bestuurders zijn herbenoembaar. De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering.

ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de vzw. Dit ontslag gaat slechts in nadat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuurdersmandaat kunnen worden vergoed.

Artikel 21

1 De raad van bestuur vormt een college en regelt zijn eigen werking.

2 De raad van bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de vzw het vereist. Hij kan worden samengeroepen door zijn voorzitter alleen of door twee bestuurders samen handelend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2011- Annexes du Moniteur belge

eaOD 2.2

De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de raad van bestuur verstuurd naar alle bestuurders. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de raad van bestuur door minstens 1 bestuurder wordt aangebracht op de agenda wordt geplaatst.

De raad wordt voorgezeten door zijn voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste aanwezige bestuurder.

3 De raad van bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

4 Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de raad van bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 22

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

De raad van bestuur kan de hem opgedragen taken delegeren, zowel aan werkende leden, toegetreden leden als aan derden.

Artikel 23

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door het optreden van de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vzw in en buiten rechte eveneens geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijk optreden van twee bestuurders.

De raad van bestuur kan gevolmachtigden van de vzw aanstellen. Zij oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit. Gevolmachtigden kunnen zich op elk ogenblik terugtrekken door middel van een kennisgeving aan de raad van bestuur en kunnen door eenzijdig besluit van de raad van bestuur worden afgezet.

Artikel 24

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur aangaat, delegeren aan een of meer leden van de vzw, die ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college optreden. Dagelijks bestuurders kunnen zich op elk ogenblik terugtrekken door middel van een kennisgeving aan de raad van bestuur en kunnen door eenzijdig besluit van de raad van bestuur worden afgezet.

Het dagelijks bestuur omvat alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vzw te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzaak een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken. Het verrichten van transacties van meer dan 1 500 euro wordt niet als dagelijks bestuur beschouwd.

Artikel 25

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat wordt ondertekend door de meerderheid van de bestuurders. Het verslag wordt bewaard in een register dat bewaard wordt op de zetel van de vzw en kan ingezien worden door de werkende leden.

Hoofdstuk 5 Boekhouding

Artikel 26

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

De boekhouding wordt gevoerd in overeenstemming met het bepaalde in artikel 17 van de Wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar, alsook een voorstel van begroting, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de kwijting aan de leden van de raad van bestuur.

Hoofdstuk 6 Ontbinding en vereffening

Artikel 27

De algemene vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding voorgelegd door de raad van bestuur of door minimum 1/5 van alle leden.

Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de algemene vergadering de vereffenaar(s), waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

In geval van ontbinding en vereffening beslist de algemene vergadering over de bestemming van het vermogen van de vzw, dat moet worden toegekend aan een andere organisatie met gelijkaardige doelstellingen.

De vereniging kan nooit gehouden zijn tot meer dan het totaal van haar nettoactief.

1.2 Slot- en overgangsbepalingen

Oprichtingskosten

De kosten, uitgaven, vergoedingen en lasten, in welke vorm ook, die voor rekening van de vereniging komen of worden gebracht wegens haar oprichting worden ten laste van de vzw gelegd.

Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot en met 31 december 2012.

Benoemingsbesluit: eerste bestuurders van de vzw

Met eenparigheid van stemmen worden volgende vijf bestuurders aangeduid, elk voor een duur van twee jaar. Zij vormen een college. Zij oefenen hun bevoegdheden uit en vertegenwoordigen de vzw zoals bepaald in de statuten:

1.Peter Spaepen, geboren te Schoten op 25 april 1976, wonende te Sint-Jacobsmarkt 59 bus 2, 2000 Antwerpen;

2.Peter Pype, geboren te Leuven op 17 oktober 1982, wonende te 1000 Brussel, Van Campenhoutstraat 53; 3.Jan De Troyer, geboren te Bonheiden op 29 augustus 1984, wonende te 3128 Baal, Tuinwijkstraat 3; 4.Niels Goovaerts, geboren te Ekeren op 9 augustus 1969, wonende te 3360 Bierbeek, Bremtstraat 7; 5.Steven Pype, geboren te Leuven op 4 november 1979, wonende te 3190 Boortmeerbeek, Waterbosstraat

15.

Il Uit de notulen van de raad van bestuur van 6 november 2010 blijken volgende beslissingen:

I1.1 Regeling van de interne werking van de raad van bestuur:

De raad van bestuur beslist met unanimiteit zijn interne werking te regelen als volgt:

- Peter Spaepen wordt aangeduid als voorzitter van de raad van bestuur;

- Peter Pype wordt aangeduid als secretaris van de raad van bestuur;

- Jan De Troyer wordt aangeduid als penningmeester van de raad van bestuur.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

11.2 Delegatie van het dagelijks bestuur:

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur aangaat, delegeren aan een of meer leden van de vzw, die ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college optreden.

Het dagelijks bestuur omvat alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vzw te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzaak een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken. Het verrichten van transacties van meer dan 1 500 euro wordt niet als dagelijks bestuur beschouwd.

De raad van bestuur beslist met unanimiteit de bevoegdheid van dagelijks bestuur te delegeren aan

Peter Pype, geboren te Leuven op 17 oktober 1982, wonende te 1000 Brussel, Van Campenhoutstraat 53 en hem dus te machtigen alleen de vzw in haar dagelijks bestuur te vertegenwoordigen.

111 Tezamen hiermee neergelegd:

- oprichtingsakte;

- notulen van de raad van bestuur van 6 november 2010;

Peter Pype

dagelijks bestuurder

"

behouden"

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE WAANCEL

Adresse
PHILIPPE WERRIEPLEIN 5, BUS 2 1090 BRUSSEL

Code postal : 1090
Localité : JETTE
Commune : JETTE
Région : Région de Bruxelles-Capitale