DIETER VERBEKE ADVOCAAT, AFGEKORT : DIVERBE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DIETER VERBEKE ADVOCAAT, AFGEKORT : DIVERBE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 845.047.568

Publication

18/04/2012
ÿþ Mod Word ii" i

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

BRUSSEL

Grg A VR. 26t1,

, ;~

9ia0sa1*

1

Vc behç

aan

Self Staat

ogg5 of-(Y 5es

Dieter Verbeke Advocaat

DIVERBE

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit)

(verkort)

Rechtsvorm :

Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 1080 Sint-Jans-Molenbeek, Edmond Machtenslaan 186/10 (volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Er blijkt uit een akte, neergelegd ter registratie, verleden voor Guy DESCAMPS, geassocieerd notaris te Sint-Gillis, van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte: aansprakelijkheid "Eric THIBAUT de MAISIERES & Guy DESCAMPS - Geassocieerde Notarissen", met; maatschappelijke zetel te 1050 Brussel, Blanchestraat 15, ingeschreven in het register van de burgerlijke. vennootschappen van Brussel onder nummer 0833.554.454, op 3 april 2012, dat de Heer VERBEKE Dieter, geboren te Kortrijk op 2 maart 1978, ongehuwd, gedomicilieerd te 8510 Bellegem, Kwabrugstraat 168 een: burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft, opgericht en waarvan de statuten volgende beschlkkingen inhouden :

NAAM : Dieter Verbeke Advocaat, afgekort DIVERBE

ZETEL : 1080 Sint-Jans-Molenbeek, Edmond Machtenslaan 186/10.

DOEL : De vennootschap heeft tot doel diensten te verlenen die behoren tot de functie van advocaat, hetzij alleen, hetzij met anderen, en het uitoefenen van aile hiermee verenigbare activiteiten die verenigbaar zijn met, het beroep van advocaat, zoals onder meer het optreden als scheidsrechter, gerechtelijk mandataris, bestuurder, vereffenaar en curator, bemiddelaar, het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten, het geven van: cursussen en voordrachten, het publiceren van artikels en boeken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteiten.

De vennootschap kan deelnemen In associaties of vennootschappen die hetzelfde doel nastreven.

Ze kan in het kader van dit doel eveneens alle activiteiten van public relations en van klantenwerving" uitoefenen.

In ondergeschikte orde aan de bovenvermelde werkzaamheden van advocaat mag de vennootschap haar' geldmiddelen beleggen in roerende of onroerende goederen en op meer algemene wijze alle commer-ciële, industriële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen hoegenaamd ook stellen, die in rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan met haar maatschappelijk doel of die van aard zijn de verwezenlijking en de ontwikkeling ervan rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk bevorderen, zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken. De vennootschap kan roerende of onroerende goederen verwerven en. verkopen, huren of verhuren, in vruchtgebruik, opstal, erfpacht of (on)roerende leasing nemen of toestaan, zulks; zowel in België als in het buitenland, zonder dat dit een handelsactiviteit mag uitmaken. De vennootschap kans een gemeubeld of ongemeubeld onroerend goed al dan niet gratis ter beschikking stellen van haar; zaakvoerder.

Ze mag belangen nemen hetzij door inbreng, inschrijving of fusie of op elke andere wijze in alle vennootschappen, vereni-gingen of ondernemingen die een soortgelijk of aanvullend doel nastreven of die van aard zijn de ontwikkeling van haar activi-teiten te bevorderen of die een economische band met haar hebben.

De vennootschap kan alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met. haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn het bereiken ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken,' zonder dat dergelijke handelingen echter een handelsactiviteit mogen uitmaken.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteiten de regels eigen aan de uitoefening van het beroep van advocaat, zoals bepaald door de bevoegde instanties, eerbiedigen.

DUUR : onbeperkt vanaf 3 april 2012.

KAPITAAL : ACHTTIEN DUIZEND ZESHONDERD Euro (18.600,00E), vertegenwoordigd door honderd. (100) aandelen met stemrecht, zonder vermelding van de nominale waarde, ingeschreven in speciën en gestort, ten belope van 12,400 E.

AANLEGGEN VAN RESERVES EN VERDELING VAN DE WINST

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene kosten, maatschappelijke lasten en

afschrijvingen, maakt de nettowinst uit.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Van deze winst wordt jaarlijks ten minste vijf procent afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve : de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar moet opnieuw worden toegepast indien om gelijk welke reden, het reservefonds beneden peil komt.

Het saldo wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering die de aanwending ervan bepaalt, op voorstel van de zaakvoerders.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen, beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of .de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder netto-actief moet worden verstaan : het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Na aanzuivering van aile schulden, lasten en kosten van vereffening, worden de netto-activa eerst aangewend om in geld of effecten of op andere wijze het gestorte bedrag van de aandelen dat niet werd afgeschreven terug te betalen.

Het beschikbaar overschot wordt verdeeld onder alle venno-Iten volgens het aantal van hun aandelen. VERDELING VAN HET NA VEREFFENING OVERBLIJVENDE SALDO : volgens de wettelijke bepalingen. VOORWAARDEN VOOR TOELATING TOT DE VERGADERING

a) Iedere vennoot brengt zijn stem uit, hetzij persoonlijk, hetzij per brief, hetzij door middel van een

bijzondere volmacht door een andere persoon de verplicht tevens vennoot is. Deze stem zal evenwel nietig zijn

als deze brief niet door de zaakvoerder is ontvangen op zijn minst drie dagen voor de algemene vergadering.

Ze zal eveneens nietig zijn als deze brief niet de volgende vermeldingen bevat

- de naam en de woonplaats van de vennoot,

- de naam van de vennootschap en haar maatschappelijke zetel,

- de datum van de algemene vergadering,

- de stem of de onthouding voor elk agendapunt zoals aangegeven in de oproeping,

- de plaats en de datum van de ondertekening,

- de handtekening van de vennoot of van zijn lasthebber.

Deze brief kan verstuurd worden bij wijze van alle communi-icatiemid-idelen en meer bepaald per post, e-

mail en telefax. Bijgevolg is enkel een geschrift vereist.

b) Met uitzondering van :

- de beslissingen te nemen in het kader van artikel 332 Wetboek van Vennootschappen;

- de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden;

kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door de zaakvoerder een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar aile vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeuring van alle vennoten zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke procedure als met betrekking tot de agendapunten en de voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden al de voorgestelde beslissingen geacht niet genomen te zijn. Hetzelfde geldt indien blijkt dat, weliswaar binnen termijn, bepaalde voorstellen van besluit wel doch andere niet de eenparige goedkeuring hebben gekregen van de vennoten.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

De uitoefening van het stemrecht mag het voorwerp uitmaken van overeenkomsten tussen vennoten volgens de modaliteiten voorzien in de wettelijke bepalingen van toepassing op de handelsvennootschappen, Deze overeenkomsten moeten in de tijd beperkt zijn en steeds verantwoord zijn op grond van het belang van de vennootschap.

De notulen van de algemene vergaderingen worden bewaard in een register dat gehouden wordt op de maatschappelijke zetel van de vennootschap. Ze worden ondertekend door de leden van het bureau en door de vennoten die erom verzoeken.

De afschriften of uittreksels voor te leggen in en buiten rechte worden door een zaakvoerder ondertekend. JAARVERGADERING : Ieder jaar wordt een gewone algemene vergadering gehouden op de eerste vrijdag van de maand juni.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, dan heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag, tenzij deze een zaterdag is.

BOEKJAAR : begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Het eerste maatschappelijk boekjaar zal beginnen op de dag van de neerlegging van het uittreksel van deze statuten ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en zal eindigen op 31 december 2013.

BESTUUR - TOEZICHT :

De vennootschap is bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet statutaire zaakvoerders, benoemd met of zonder beperking van duur, die noodzakelijk de hoedanigheid van geassocieerde advocaat moeten hebben.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die

r

` Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en de beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde ; regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

Een zaakvoerder mag ncch rechtstreeks noch onrechtstreeks belangen nemen in enige onderneming die ' concaarrentie zou kunnen voeren met de vennootschap.

De vergadering kan vervroegd een einde stellen aan het mandaat van een zaakvoerder.

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide machten om alle daden van beheer en van beschikking te stellen die de vennootschap aanbelangen.

Elke zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte en verricht alle handelingen die nodig of dienstig zijn voor het vervullen van het maatschappelijk doel, behalve diegene die de wet aan de algemene vergadering voorbe-'houdt.

Een zaakvoerder kan bijzondere machten toekennen aan een lasthebber, al dan niet vennoot, voor alle akten die niet als dusdanig de uitoefening van het beroep van advocaat betreffen.

Het mandaat van zaakvoerder is gratis behalve andersluidende beslissing van de algemene vergadering. GESCHILLEN - BEVOEGDHEID

Alle geschillen tussen de vennootschap, haar vennoten, zaakvoerder(s), eventuele commissaris(sen) en vereffenaars met betrekking tot de zaken van de vennoot-'schap en de uitvoering van onderhavige statuten, zullen verplichtend geregeld worden bij wijze van arbitrage door de Orde van Advocaten, voor zover dit niet strijdig is met dwingende wetsbepalingen die voorzien in de exclusieve bevoegdheid van de rechtbanken. De deontologische beginselen, opgesteld door de Orde van Advocaten, zijn van toepassing op deze vennootschap.

Deontologische verplichtingen van het advocaatberoep.

De vennoot (vennoten) verbindt (verbinden) zich de deontologische bepalingen van de Nederlandstalige Orde van Advocaten van de Balie van Brussel na te leven. Indien er tussen de vennoten advocaten zijn van een andere Orde bestaan, dient er te worden voldaan aan de naleving van hun regels. In geval van ongelijkheid ° tussen de verschillende regelgevingen, zal de meest strikte regel van toepassing zijn.

Beperking van aansprakelijkheid.

Boven het bedrag waartoe een vennoot zich door de onderschrijving van de aandelen verbonden heeft, is deze vennoot niet aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap, noch gehouden bij te dragen in de verliezen van de vennootschap.

EERSTE ALGEMENE VERGADERING

De comparant, verenigd in algemene vergadering neemt vervolgens de volgende beslissingen:

1. wordt aangeduid in hoedanigheid van zaakvoerder De Heer Dieter VERBEKE, voornoemd.

2.- Het mandaat van de zaakvoerder is gratis.

3.- Alle verbintenissen en verplichtingen die hieruit voortvloeien, aangegaan op naam of voor rekening van de vennootschap in oprichting door één of meerdere oprichters worden overgenomen door de vennootschap. De overname van deze verbintenissen zal uitwerking hebben bij het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid.

De handelingen gesteld voor rekening van de vennootschap in oprichting zullen geacht worden vanaf het begin aangegaan te zijn door de vennootschap overeenkomstig het artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen.

4.- De verschijner kent alle bevoegdheden toe aan de Heer Dieter VERBEKE, voornoemd, met het oog op het verkrijgen van de inschrijving van de vennootschap in het handelsregister, KBO, BTW, sociale : verzekeringskassen, en om alle vereiste machtigingen met het oog op de goede werking van de vennootschap te bekomen en om ten dien einde alle documenten te ondertekenen.

_= VOOR EENSLUIDEND ANALYTISCH UITTREKSEL ==

neergelegd voor registratie en uitsluitend dienende voor de neerlegging op de griffie van de rechtbank van ; koophandel.

(get). Guy Descamps,

geassocieerd notaris,

Werd terzelfdertijd neergelegd

.. expeditie van de akte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto - Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

08/06/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 22.05.2015, NGL 01.06.2015 15143-0481-010
09/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 05.06.2015, NGL 29.09.2015 15633-0082-010
03/11/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 03.06.2016, NGL 24.10.2016 16662-0114-010

Coordonnées
DIETER VERBEKE ADVOCAAT, AFGEKORT : DIVERBE

Adresse
EDMOND MACHTENSLAAN 186, BUS 10 1080 BRUSSEL

Code postal : 1080
Localité : MOLENBEEK-SAINT-JEAN
Commune : MOLENBEEK-SAINT-JEAN
Région : Région de Bruxelles-Capitale