DOUBLE IMPAKTE

Association sans but lucratif


Dénomination : DOUBLE IMPAKTE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 822.907.121

Publication

11/12/2012
ÿþMOD 2.?

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~I II



Griffie

Ondememingsnr : 0822.907.121

Benaming

(voluit) : Double fmpakte

(verkort) : D.1.

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Rue du Ciplet 2, 1020 Laeken

Onderwerp akte : Zetelverplaatsing; onstslag, uitsluiting, herverkiezing en benoeming van de bestuurders; wijziging statuten

Op de Algemene Vergadering van 23 oktober 2012, werd beslist de sociale zetel te verplaatsen te Bronstraat 31, 1700 Dilbeek.

Tijdens de Algemene vergadering van 23 oktober 2012 en van 27 november 2012 werden volgende wijzigingen betreffende de bestuurders goedgekeurd:

- de herverkiezing van ALILOU, Marouane, Rue G. de Gaulle 232, 6180 Courcelles

- de uitsluiting van d'URSO, ISAHORA, Rue Rivière 34, 7120 Estinnes

- de herverkiezing van LUBAMBA, Derby, Bronstraat 31/1, 1700 Dilbeek

- de benoeming van DENIS, Julie, geboren op 20.05.1985 te Ukkel, Bronstraat 31/2, 1700 Dilbeek

Op de Algemene Vergadering van 23 oktober 2012 werden de statuten als volgt geweizigd:

TITEL I - NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1

De vereniging draagt de naam Double Impakte, afgekort D.1.

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Bronstraat 31, 1700 Dilbeek, in het gerechtelijk arrondissement

Brussel.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel het stimuleren, het hoop geven en het geven van een eerste professionele ervaring aan jongeren en jong volwassenen die denken gedoemd te zijn om te mislukken, met een bijzondere aandacht voor jongeren en jongvolwassenen uit achtergestelde groepen (op basis van scholing, professioneel,, sociaal, cultureel, etnisch, etc).

Hiertoe zal de vereniging onder meer volgende activiteiten ontwikkelen: werken rond audiovisuele projecten. Zij kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel. Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt.

Artikel 4

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

TITEL Il - LEDEN

Artikel 5

De vereniging telt werkende en toegetreden leden. Het aantal toegetreden leden is onbeperkt. Er zijn, minimum drie werkende leden. Enkel Werkende Leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en deze statuten worden beschreven.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 6

Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de

algemene vergadering als zodanig worden toegelaten, met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en

vertegenwoordigde stemmen.

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur.

Artikel 7

lederen persoon die de doelen van Double Impakte ondersteunt, kan een mondelinge aanvraag indienen teneinde toegetreden lid te worden. Ieder lid van de vereniging aanvaardt door het feit zelf van zijn lidmaatschap alle bepalingen en verplichtingen die in de statuten vervat zijn en de door de algemene vergadering goedgekeurde reglementen.Zij hebben geen stemrecht in de algemene

vergadering.

Artikel 8

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht.

Wordt geacht van rechtswege ontslag te geven, het lid dat zijn of haar bijdrage niet betaald heeft, binnen de maand na aanmaning per per aangetekend schrijven; het werkend lid die twee opeenvolgende algemene vergaderingen niet bijwoont of zich er niet laat vertegenwoordigen.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met twee derde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het

lidmaatschap schorsen van de persoon die handelt in strijd met de doelstellingen van de VZW of met de wet.

Artikel 9

De ontslagnemenden, geschorste of uitgesloten leden, noch hun rechthebbenden kunnen een recht doen gelden op het sociaal bezit van de vereniging. Zij kunnen evenmin inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van goederen, het opmaken van een inventaris of teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen eisen.

Artikel 10

De raad van bestuur van de V.Z,W. heeft de verantwoordelijkheid een register van de werkende leden bij te

houden.

TITEL Ill - BIJDRAGE

Artikel 11

De door de werkende en toegetreden leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 100

EBRO. De algemene vergadering stelt jaarlijks de verschuldigde bijdrage vast.

TITEL IV  DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12

De algemene vergadering is samengesteld uit aile werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter

van de raad van bestuur. Wanneer zij worden uitgenodigd, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch

zij geen stemrecht.

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. De bevoegdheden van de algemene

vergadering zijn:

-de wijziging van de statuten

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders en van desgevallend, de commissarissen (en het

bepalen Van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend)

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen

-het ontbinden van de vereniging

-de toelating en het uitsluiten van een lid

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

-alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 13

De algemene vergadering is samengesteld uit aile werkende leden en moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen (tijdens de maand maart) en op minder dan 6 maanden na de afsluiting van het boekjaar. De oproeping gebeurt door de voorzitter van de raad van bestuur / de bestuurder aangewezen door

MdD 2.2

" de raad van bestuur, per brief of e-mail, minimum acht dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering. De

` oproeping bevat de datum, uur en plaats van de algemene vergadering, evenals de agenda.

Artikel 14

" De raad van bestuur is verplicht een algemene vergadering samen te roepen wanneer minimum 1/5 van de werkende leden het vraagt Ook moet elk voorstel dat door minstens 1/20 van de werkende leden aangebracht werd, op de agenda van de eerstvolgende algemene vergadering wordt geplaatst.

Artikel 15

Alle werkende leden hebben gelijk stemrecht leder lid kan volmacht verlenen aan een ander lid. Dit gebeurt schriftelijk. Ieder lid kan slechts twee ander lid vertegenwoordigen. De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen genomen, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten. Als de stemmen staken, geeft de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt de doorslag.

Artikel 16

De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten indien de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, worden nageleefd. ln geval van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 17

De beslissingen worden opgenomen in notulen en ondertekend door de voorzitter en de secretaris of een andere bestuurder.

De notulen worden op de sociale zetel bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

TITEL V RAAD VAN BESTUUR

Artikel 18

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden gekozen en herroepelijk door de algemene vergadering onder de leden en/of derden. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van drie werkende leden heeft, mag de raad van bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering.

Artikel 19

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een bestuurder door de algemene vergadering benoemd. Hij/zij voltooit in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij/zij vervangt

Artikel 20

De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, secretaris en penningmeester.

Artikel 21

De raad van bestuur vergadert zo dikwijls ais het belang van de vzw het vereist De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of op aanvraag van minstens twee bestuurders. Bij afwezigheid van de voorzitter, wordt de raad voorgezeten door de door hem aangewezen bestuurder.

Artikel 22

De besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen, heeft de voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, doorslaggevende stem.

Artikel 23

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid voor de administratie en het bestuur van de vereniging.

Hij kan onder meer alle gelden en waarden in ontvangst nemen; alle bedragen, schenkingen en legaten aanvaarden en opvorderen; alle roerende en onroerende goederen en rechten verkrijgen, vervreemden, ruilen, huren en verhuren, zelfs voor meer dan negen jaar, geld in lening opnemen en daarvoor alle waarborgen stellen; leningen of voorschotten toestaan en uitbetalen; alle toelagen en steungelden zowel private als officiële aanvaarden en ontvangen in naam van de vereniging; in rechte als eiser en als verweerder optreden; dadingen aangaan; scheidsrechterlijke bedingen sluiten, bewilligen en verzaken. De raad van bestuur stelt het personeel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

4

Voor-

" r

behóuden

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

aan en doet de opzeg. De opsomming is niet beperkt. Alle attributies die niet expliciet door de wet of door de statuten toegekend zijn aan de algemene vergadering, zullen uitgeoefend worden door de raad van bestuur.

Artikel 24

De taken in verband met het dagelijks bestuur kunnen worden overgedragen aan een dagelijks bestuur, bestaande uit één of meer dagelijks bestuurders. De dagelijks bestuurders worden benoemd door de raad van bestuur. De dagelijks bestuurders oefenen hun bevoegdheden als college.

Artikel 25

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en bijzonder opdrachten vervallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder. Bestuurders die namens de raad optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

Artikel 26

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht in hun bestuur. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

Artikel 27

Benoeming, ontslag, altreden en afzetting van een bestuurder moet binnen één maand worden neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel teneinde In de bijlage tot het Belgisch Staatsblad worden bekendgemaakt.

TITEL VI - ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 28

Een huishoudelijk reglement kan door de raad van bestuur aan de algemene vergadering worden voorgesteld. Dit reglement kan door de algemene vergadering worden gewijzigd bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 29

Het boekjaar van de vereniging begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 30

De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting

ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Gewone Algemene Vergadering.

Artikel 31

Zodra de VZW de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

Artikel 32

In geval van ontbinding benoemt de algemene vergadering één of twee vereffenaars, zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening. De activa worden, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of inrichtingen, die een gelijkaardig doel als deze ; vereniging nastreeft

Artikel 33

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de V.Z.W.  wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Aldus opgesteld te Dilbeek op 24 oktober 2012, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de ' Rechtbank van Koophandel te Brussel.

LUBAMBA, Derby

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DOUBLE IMPAKTE

Adresse
RUE DU CIPLET 2 1020 BRUSSEL

Code postal : 1020
Localité : Laeken
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale