DR CHIERCHIA - CARDIOLOGIE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR CHIERCHIA - CARDIOLOGIE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 547.605.184

Publication

08/10/2014
ÿþOndernemingsnr : 0547.605.184

Benaming

(voluit) : DR CHIERCHIA-CARDIOLOGIE

(verkort):

Rechtsvorm ; BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE VORM VAN EEN BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Zetel : Jules Lejeunestraat 37, 1050 BRUSSEL

(volledig adres)

Onderwerp akte : Verplaatsing maatschappelijke zetel

Uit het verslag van de buitengewone algemene vergadering dd. 110/09/2014 blijkt

Verplaatsing maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel wordt met ingang van 13/09/2014 verplaatst van Jules Lejeunestraat 37, 1050 Brussel naar Avenue Churchill 49/A, 1180 Ukkel.

CHIERCHIA Gian Battista

Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Ma[ Word 1t1

In de dijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter grjffie van de akte

" neergelegd/ontvange

Lw, r

"

~~ .,~ji" ~~ " ,

2 9 SEP, 2014

ICI

AN

14 82829

ter griffe van de Nederlandstalige e eneme k; H fkcefiaffét Brosse!

Bijlagen billet Belgisch Staatsblad - 08/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

12/03/2014
ÿþ ModNrocá 11,1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

'0 3 MAR. 2.014

BRUSSEL

Griffie

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : Dr CHIERCHIA - Cardiologie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouder

aan het

Belgisch Staatsbla

(verkort)

Rechtsvorm : Professionele Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 1050 Elsene, Jules Lejeunestraat, 37

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit een akte verleden voor notaris Philippe Degrooff, te Sint-Pieters-Woluwe, op vijfentwintig februari twee duizend en veertien, geregistreerd vijf bladen, zonder renvooi op het eerste Registratiekantoor van Woluwe op 27 fébruari 2014, boek 40, blad 51, vak 14. Ontvangen : vijftig (50) euro. De e.a. inspecteur a.i. (get.) Jeanbaptiste F, blijkt dat de Heer CHIERCHIA Gien Battista, cardioloog, geboren te Pisa (Italië), op dertig april negentienhonderd vijfenzeventig, wonende te Elsene, Jules Lejeunestraat, 37, een Professionele Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid heeft opgericht met volgende kenmerken :

NAAM : « Dr CHIERCHIA - Cardiologie »

ZETEL : 1050 Elsene, Jules Lejeunestraat, 37

DOEL : De vennootschap heeft tot doel de uitoefening van de geneeskunde door de artsen-vennoten, cardiologie, dit alles in naam en voor rekening van de vennootschap, rekening houdend met de regels van de medische plichtenleer. Dit wil zeggen dat de geneeskunde uitgeoefend wordt door de artsen-vennoten onder hun eigen verantwoordelijkheid.

De activiteit omvat impliciet de inning en de uitkering van een vergoeding a rato van de geleverde prestaties voor rekening van de vennootschap.

De arts-vennoot verbindt zich ertoe zijn volledige medische activiteiten in gemeenschap te brengen.

Om dit doel te bereiken kunnen volgende middelen aangewend worden :

- Het ter beschikking stellen van alle nodige middelen aan de artsen-vennoten.

- Het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder, die nuttig of nodig, zijn

voor de uitoefening van voornoemde activiteiten.

- Het aankopen, het huren en/of leasen en invoeren van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties voor voornoemde activiteiten.

- Het occasioneel verstrekken van onderwijs en het geven van lezingen over voormelde medische onderwerpen, het schrijven en laten publiceren van medische artikels en boeken, het optreden als stagebegeleider.

De vennootschap zal bevoegd zijn alle handelingen zonder uitzondering te verrichten die rechtstreeks tot dit hoofddoel noodzakelijk of nuttig zijn. Zij zal zelfs mogen deelnemen aan de bedrijvigheid van andere vennootschappen met hetzelfde, gelijkaardig of aanverwant doel en dit door inbreng, versmelting of op welke manier ook, maar overeenkomsten die artsen niet mogen afsluiten met andere artsen of met derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap kan eveneens, doch uitsluitend als bijkomstig doel, het beheer uitoefenen over alle roerende en onroerende goederen die haar toebehoren, onder uitdrukkelijke voorwaarde evenwel dat ze het burgerlijk karakter van de vennootschap niet wijzigt en hierdoor in gene mate op geen enkel ogenblik aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook.

KAPITAAL : Het maatschappelijk kapitaal wordt vastgesteld op achttien duizend zes honderd (18.600) euro en wordt vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen met stemrecht, zonder vermelding van de nominale waarde, die elkeen één/honderd zesentachtigste van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, gestort op de wijze aangeduid in de akten van oprichting, verhoging en/of vermindering van kapitaal.

Het kapitaal werd volledig ingeschreven door de Heer CHIERCHIA en gestort ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro bij de oprichting.

Deze som van achttien duizend zes honderd (18.600) euro vertegenwoordigt het geheel van het

_ rrtaats_chappelijlihapitaal,.data/_dus-v_o_Ijedig Q vagrwaa.(deiijk.gepiante.is..._-_-_-__T____-______,_-____.,_____..-_

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

DUUR : De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

HOEDANIGHEID VAN DE VENNOTEN

Worden enkel als vennoten aanvaard cardiologen of artsen van een aanverwante discipline ingeschreven in de Orde der Geneesheren van België. Ze moeten actieve vennoten van de vennootschap zijn,

Het relatieve aandelenbezit der vennoten dient zich te verhouden als hun respectieve activiteit in de vennootschap.

OVERDRACHT

Wanneer de vennootschap één vennoot telt, kan de enige vennoot de aandelen vrij overdragen.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

Wanneer de vennoctschap meerdere vennoten telt, mogen de aandelen, op straffe van nietigheid, niet worden overdragen onder levenden noch overgaan wegens overlijden dan met de toestemming van al de vennoten.

Als de toestemming wordt geweigerd, hebben de overdragers en erfgenamen of legatarissen van de overleden vennoot recht op de waarde van de aandelen.

Iedere overdracht van aandelen moet vooraf gemeld worden aan de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Overdrachten van de aandelen zijn enkel toegelaten op voorwaarde dat de belangen van de patiënt op geen enkele manier geschaad worden. Bij overdracht van de aandelen moet de garantie geboden worden dat de medische dossiers overgaan op artsen en dat de continuïteit van de zorg verzekerd blijft.

OVERLIJDEN VAN VENNOOT

Overlijden van een vennoot

In geval van overlijden van een vennoot bij een vennootschap met meerdere vennoten, moeten de erfgenamen en legatarissen bekendgemaakt worden aan de overlevende vennoten, met naam, voornaam, woonplaats, erfgerechtigdheid en titel am vennoot te worden,

Totdat de bewijzen daartoe geleverd zijn, worden de rechten afhangende van de nalatenschap opgeschort. De verplaatsing van de maatschappelijke zetel moet ter kennis worden gebracht van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Overlijden van de enige vennoot

In geval van overlijden van de enige vennoot hebben de erfgenamen en legatarissen vijf maanden om te kiezen tussen één van volgende voorstellen en deze uit te oefenenen:

hetzij het maatschappelijk doel wijzigen. De procedure tot wijziging van het maatschappelijk doel dient binnen de maand na het overlijden van de enige vennoot te worden aangevat, zodat elke verwijzing naar een geneeskundige activiteit uit de statuten verdwijnt

hetzij het overdragen van de aandelen van de vennootschap aan één of meerdere van hen, Indien één of meerdere vennoten voldoen aan de voorwaarden van huidig maatschappelijk doe!, zijnde in staat zijn tot het uitoefenen van de specialiteit cardiologie.

hetzij het overdragen van de aandelen van de vennootschap met derden die voldoen aan de voorwaarden, zijnde in de mogelijkheid verkeren tot het uitoefenen van de specialiteit cardiologie.

Bij ontstentenis van de realisatie van één van de drie vcorschreven keuzes, is de vennootschap in staat van vereffening gesteld.

Bij ontstentenis aan akkcord in overeenstemming met de plichtenleer, heeft of hebben de uittredende vennoot of de rechthebbenden van een overleden vennoot recht op een billijke vergoeding, in overeenstemming met de genoemde plichtenleer.

De waarde van de aandelen wordt vastgesteld op oasis van de twee laatste balansen/jaarrekeningen.

Bij ontstentenis aan een minnelijk akkoord, wordt deze vastgesteld door een boekhouder-expert of een bedrijfsrevisor, die zijn verslag client neer te leggen op de maatschappelijke zetel binnen de drie maanden na diens aanstelling.

Zij dient te warden betaald binnen de zes maand te rekenen vanaf haar vaststelling.

ONDEELBAARHEID VAN DE AANDELEN

De aandelen zijn ondeelbaar.

Indien een aandeel aan verscheidene eigenaars toebehoort wordt de uitoefening van de eraan verbonden rechten geschorst tot dat één enkele persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van het aandeel is aangewezen

Splitsing van de eigendom der aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom is verboden. Indien een aandeel met erfrechtelijk vruchtgebruik bezwaard is, moet dit vruchtgebruik door de naakte eigenaar of de naakte eigendom door de vruchtgebruiker afgekocht worden,

BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders-vennoten, tevens, cardioloog. Indien de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt deze benoemd voor de duur van diens medische activiteiten binnen de vennootschap. Indien er meerdere vennoten zijn wordt de duur van het mandaat van zaakvoerder herleid tot maximum zes jaar, voor zover de zaakvoerder op medisch vlak actief blijft binnen de vennootschap, eventueel hernieuwbaar.

Hun mandaat, voor een bepaalde termijn (maar met de mogelijkheid tot verlenging), wordt uitgeoefend onder bezwarende titel.

1n geval van overlijden van de enige vennoot, wordt het bestuur verdergezet in overeenstemming met de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

~

i

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Indien zich onder de erfgenamen of legatarissen een arts met specialiteit cardiologie bevindt, kan deze de machten van zaakvoerder uitoefenen,

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide machten om aile daden van beheer en van beschikking te stellen die de vennootschap aanbelangen.

Elke zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte en verricht alle handelingen die nodig of dienstig zijn voor het vervullen van het maatschappelijk doel, behalve diegene die de wet aan de algemene vergadering voorbehoudt,

De algemene vergadering van de vennoten bepaalt de vergoedingen en kosten van de zaakvoerders en kan hen een vaste onkostenvergoeding toekennen ten laste van een resultatenrekening.

Indien de vennootschap meerdere vennoten telt worden de werkverdeling, alle vergoedingen voor het als bedrijfsleider gepresteerd werk -- inclusief de eventuele bezoldiging als zaakvoerder  en terugbetalingen van kosten en vacaties vastgesteld in een schriftelijke overeenkomst tussen de artsen-vennoten en de vennootschap.

De zaakvoerder zal zijn machten slechts kunnen delegeren aan een dokter in de geneeskunde van zodra het erom zal gaan om daden in verband met de uitoefening van de Geneeskunde te vervullen.

Rekening houdend met de professionele autonomie van de arts dienen aile artsen vennoten over de volledige diagnostische en therapeutische vrijheid te beschikken, hun taak dient derhalve ais leidinggevend beschouwd te worden. De arts dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten en ook de aansprakelijkheid van de vennootschap dient verzekerd te zijn.

De schorsing van een arts om de geneeskunde uit te oefenen, brengt voor deze arts het verlies mee van alle voordelen en uitkeringen, voor de duur van de schorsing. Noch de vennootschap noch één der vennoten mogen een vervanger van de vennoot aanduiden gedurende de eventuele schorsing van die vennoot.

Dit verbod ontslaat bedoelde arts er niet van de nodige maatregelen te nemen om de continuiteit van de verzorging te verzekeren voor de patiënten die in behandeling zijn op het ogenblik dat voornoemde sanctie in werking treedt. De getroffen schikkingen moeten meegedeeld worden aan de Provinciale raad waarbij de arts is ingeschreven.

CONTROLE

Binnen de door de wet toegelaten grenzen, wordt de controle op de vennootschap uitgeoefend door de vennoten; elk van de vennoten zal alle bevoegdheden van onderzoek en controle hebben op de ver-'richtin-'gen van de vennootschap en zal in het bijzonder inzage kunnen nemen, zonder verplaatsing, van de boeken, briefwisseling en alle geschriften van de vennootschap.

Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van deze laatste komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar instemming werd benoemd of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing.

BOEKJAAR: Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Het eerste maatschappelijk boekjaar zal beginnen op de dag van de neerlegging van het uittreksel van deze statuten ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en zal eindigen op éénendertig december twee duizend en veertien.

ALGEMENE VERGADERING : Ieder jaar wordt een gewone algemene vergadering gehouden op éénendertig mei om achttien uur.

Indien die dag geen werkdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

WINST : Van de jaarlijkse nettowinst, wordt minstens vijf ten honderd (5%) voorafgenomen voor de wettelijke reserve ; deze voorafname houdt op verplicht te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar herleeft indien het reservefonds om enige reden aangetast is.

De aanwending van het saldo der winsten wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder(s), waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

ONTBINDING

De vennootschap kan te allen tijde ontbcnden worden door een besluit van de algemene vergadering volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

VEREFFENAAR

Bij de ontbinding van de vennootschap gebeurt de vereffening door de zaakvoerder(s) dan in functie, tenzij de Algemene vergadering een of meer vereffenaars benoemt.

Indien de vereffenaar geen arts is, moet deze voor de overdracht van de medische dossiers bijgestaan worden door een arts.

VERDELING

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van vereffening, worden de netto-activa eerst aangewend om in geld of effecten of op andere wijze het gestorte bedrag van de aandelen dat niet werd afgeschreven terug te betalen.

Het beschikbaar overschot wordt verdeeld onder alle vennoten volgens het aantal van hun aandelen. WOONSTKEUZE

Voor de uitvoering van deze statuten kiest elke vennoot of zaakvoerder, die zijn woonplaats in het buitenland heeft, woonplaats op de maatschappelijke zetel, waar hen alle mededelingen, aanmaningen, dagvaardingen en betekeningen geldig kunnen worden gedaan.

VERWIJZING NAAR DE WETTELIJKE BEPALINGEN

c

c k

K Voor- Partijen willen het Wetboek van vennootschappen volledig eerbiedigen. Bijgevolg worden de bepalingen van

behouden aan het Belgisch dit Wetboek, waarvan niet geldig is afgeweken, geacht in deze akte te zijn ingeschreven ; de clausules die

Staatsblad strijdig zijn met dwingende bepalingen uit dit Wetboek worden geacht niet te zijn geschreven.

MEDISCHE DEONTOLOGIE

De vennoot(vennoten) moet(en) zich volledig aan de Code van medische deontologie houden en

uitdrukkelijk de naleving van deze deontologische principes waarborgen. Desaangaande betwistingen vallen

onder de exclusieve bevoegdheid van de Orde der Geneesheren.

Etke wijziging van de statuten van de vennootschap moet onderworpen worden aan het voorafgaandelijk

akkoord van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

EERSTE ALGEMENE VERGADERING

De comparant, handelend als algemene vergadering neemt de volgende beslissingen

9 - wordt aangeduid in hoedanigheid van zaakvoerder de Heer CHIERCHIA Gien Battista, voornoemd,

dewelke aanvaardt.

2.- Het mandaat van de zaakvoerder is bezoldigd.

3.- Alle verbintenissen en verplichtingen die hieruit voortvloeien, aangegaan op naam of voor rekening van de vennootschap in oprichting door de oprichter vanaf één januari twee duizend en veertien worden overgenomen door de vennootschap. De overname van deze verbintenissen zal uitwerking hebben bij het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid.

De handelingen gesteld voor rekening van de vennootschap in oprichting zullen geacht worden vanaf het begin aangegaan te zijn door de vennootschap overeenkomstig het artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen.

4.- Volmacht

Comparant geeft alle machten aan de naamloze « Kantoor Dooms-Vander Eecken Accountancy », met maatschappelijke zetel te 9255 Buggenhout Hauwerstraat 40, vertegenwoordigd door de Heer Hugo Dooms enfof de Heer Geert Vander Eecken, ten einde toe te zien op de inschrijving van de nieuwe vennootschap in de Kruispuntbank van Ondernemingen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Philippe DEGROOFF Notaris

Tegelijk hiermee neergelegd :

Expeditie van de akte-oprichting met bankattest



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

01/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 17.09.2015, NGL 22.09.2015 15601-0392-011

Coordonnées
DR CHIERCHIA - CARDIOLOGIE

Adresse
AVENUE CHURCHILL 49/A 1180 UKKEL

Code postal : 1180
Localité : UCCLE
Commune : UCCLE
Région : Région de Bruxelles-Capitale