DR. MIEKE TAVEIRNE DERMATOLOGIE

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. MIEKE TAVEIRNE DERMATOLOGIE
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 844.922.557

Publication

06/03/2014 : ME. - JAARREKENING 30.06.2013, GGK 07.02.2014, NGL 28.02.2014 14055-0302-013
13/04/2012
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

BRU

Griff1Q 2 AVR. 2012

mod 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Rizolzssi*

11111

Ondernemingsnr :

sqy sS2'

Benaming (voluit) : B.V.B.A. Dr. Mieke Taveirne dermatologie

(verkort)

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Drootbeekstraat 141

1020 Brussel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Onderwerp akte :Oprichting

;'Uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Lisbeth: Michielsens te Wijnegem op 22 maart 2012, ter registratie neergelegd, blijkt dat mevrouw TAVEIRNE Mieke Maria Gerard, geboren te Brugge op 11 augustus 1978, wonende te 1020 Brussel, Drootbeekstraat 141, een vennootschap heeft, opgericht en meer bepaald een handelsvennootschap onder de vorm van een burgerlijke professionele vennootschap onder de

'rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte'

'aansprakelijkheid, onder de opschortende voorwaarde van het; vervullen van de openbaarmakingsvereiste, met maatschappelijke zetel te 1020 Brussel, Drootbeekstraat 141 en met maatschappelijke naam "B.V.B.A. Dr. Mieke Taveirne dermatologie".

De vennootschap vangt aan op de oprichtingsdatum en is opgericht voor onbepaalde tijd.

.De vennootschap heeft tot doel:

de uitoefening van de geneeskunde door de geneesheren-vennoten in naam en voor rekening van de vennootschap, met inachtname van de regels van de geneeskundige plichtenleer, ;ondermeer betreffende het beroepsgeheim.

De vennootschap kan bovendien alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die van aard zijn de verwezenlijking van haar doel te bevorderen, op voorwaarde dat deze handelingen niet van aard zijn het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen.

Enkel artsen die bevoegd zijn in België hun beroep op actieve wijze uit te oefenen en ingeschreven zijn op de lijst van de Orde van Geneesheren zijn toegelaten als vennoot. De

'geneesheren-vennoten verbinden zich ertoe hun volledige medische activiteit in gemeenschap te brengen. De

vennootschap mag deelnemen aan alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, doch overeenkomsten, die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap mag, als bijkomstig doel, beleggen in

roerende en onroerende goederen met eigen of vreemd kapitaal.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

honderd (100) gelijke aandelen

kapitaal vertegenwoordigen.

De inschrijving in geld werd volgestort ten belope van 2/3.

De statuten bevatten volgende bepalingen betreffende het bestuur:

Artikel 12

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, gekozen onder de geneesheren-vennoten en benoemd door de algemene vergadering.

Indien de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt deze benoemd voor de duur van diens medische activiteiten binnen de vennootschap.

Indien er meerdere vennoten zijn wordt de duur van het

mandaat van de zaakvoerders herleid tot 6 jaar, voor zover de zaakvoerder op medisch vlak actief blijft binnen de vennootschap, eventueel hernieuwbaar.

Hun opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk ;worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering, met inachtneming van de vereisten voor .statutenwijziging.

Wanneer de vennootschap meerdere vennoten telt, kan elke evennoot zijn stem uitbrengen, hetzij persoonlijk, hetzij door Veen lasthebber, vennoot en drager van een schriftelijke volmacht. Een gevolmachtigde kan slechts over één volmacht 'beschikken.

Artikel 13

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd. Indien de ;vennootschap meerdere vennoten telt worden de werkverdeling,alle vergoedingen voor het als bedrijfsleider gepresteerd werk - inclusief de eventuele bezoldiging als zaakvoerder - en terugbetalingen van kosten en vacaties vastgesteld in een schriftelijke overeenkomst tussen de geneesheren-vennoten en de vennootschap.

Artikel 14

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die ,handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene 'vergadering bevoegd is. De zaakvoerder(s) kunnen bepaalde taken aan niet-geneesheren delegeren, doch enkel in niet-medische aangelegenheden.

'Artikel 15

Is er een college van zaakvoerders, dan is het lid van het 'college dat bij een verrichting een tegenstrijdig belang

heeft met de vennootschap, gehouden artikel 259 van het Wetboek van Vennootschappen na te leven.

Is er slechts één zaakvoerder en is hij voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, kan hij de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen, welk verslag tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

Artikel 16

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd en geldig verbonden door iedere zaakvoerder afzonderlijk

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Wanneer de vennootschap twee of meer vennoten telt kan dit bijkomstig doel enkel nagestreefd worden, nadat het schriftelijk akkoord van de vennoten over hun investeringsbeleid, aan de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren meegedeeld werd.

Het geheel geplaatst maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) verdeeld in

die elk 1/100ste van het

mod 11.1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

voor- behoeden aan het Belgisch Staatsblad

mvd 11.1

Toezicht:

Artikel 17

De controle op de financiële toestand en de jaarrekening wordt aan één of meer commissarissen opgedragen tenzij de vennootschap aan de wettelijke vereisten voldoet om geen commissarissen te moeten benoemen: in dat geval heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid vang een commissaris, onverminderd het recht van de algemene vergadering om toch één of meer commissarissen te benoemen. :Jaarvergadering:

De jaarvergadering moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de derde zaterdag van de maand december om achttien uur.

Indien dit een wettelijke feestdag is, zal de vergadering gehouden worden op de volgende werkdag, op hetzelfde uur. Zij wordt bijeengeroepen door de zaakvoerder(s) en wordt gehouden op de zetel van de vennootschap.

'De statuten bevatten volgende bepalingen ivm de 'winstverdeling:

Artikel 27

Het te bestemmen resultaat van het boekjaar wordt, na aftrek van de overgedragen verliezen, verdeeld als volgt:

1. tenminste vijf ten honderd (5 96) wordt vooraf genomen tot vorming van de wettelijke reserve totdat die één tiende .(1/10e) van het maatschappelijk kapitaal bedraagt;

2. over het saldo wordt op voorstel van de zaakvoerder(s)

door de algemene vergadering beslist, met éénparigheid van

stemmen, dit alles met inachtname van de wettelijke

bepalingen betreffende de voor uitkering vatbare bedragen.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in telkens op 1 juli en

eindigt op 30 juni van ieder jaar; het eerste boekjaar loopt

vanaf de oprichting en eindigt op 30 juni 2013.

De eerste jaarvergadering of jaarbeslissing te nemen;

overeenkomstig artikel 18 van de statuten zal gehouden worden,

in het jaar tweeduizend dertien.

Tenslotte wordt aangesteld tot niet-statutaire zaakvoerder

voor de duur van de medische activiteiten binnen de

vennootschap:

- mevrouw TAVEIRNE Mieke, voornoemd.

De oprichter heeft verklaard op datum van de oprichting enkel

in deze vennootschap enige vennoot te zijn.

Zij erkent de nodige toelichtingen te hebben gekregen van

;ondergetekende notaris, omtrent haar hoofdelijke

aansprakelijkheid voor de verbintenissen van deze, vennootschap indien zij reeds enige vennoot is in de andere' besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

De oprichter heeft verklaard bij toepassing van artikel 60 van het wetboek van vennootschappen dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die tot op datum van de oprichting werden aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting, te rekenen van één januari tweeduizend en twaalf.

Deze verbintenissen worden geacht van het begin af door haar te zijn aangegaan.

Alle inkomsten en uitgaven, vanaf 1 januari 2012 door de comparante verworven respectievelijk aangegaan in haar hoedanigheid van geneesheer, zullen voor rekening van de vennootschap zijn.

De vennootschap zal rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de neerlegging van een uittreksel van deze akte op de griffie van de rechtbank van Koophandel, overeenkomstig artikelen 67, 68, 73 en 76 van het wetboek van vennootschappen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam erf hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(oln(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Verbintenissen vanaf de datum van de oprichting aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap worden bekrachtigd. onder de opschortende voorwaarde van het vervullen van deze, openbaarmakingsvereiste.

Dit uittreksel is uitgereikt voorafgaand registratie, met als doel te voldoen aan de openbaarmakingsvereiste.

' oor-

behoatden

aan het

" Belgisch Staatsblad

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL De geassocieerde notaris

Samen hiermee neergelegd:

-afschrift akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
DR. MIEKE TAVEIRNE DERMATOLOGIE

Adresse
DROOTBEEKSTRAAT 141 1020 BRUSSEL

Code postal : 1020
Localité : Laeken
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale