DUCHAMPS

Association sans but lucratif


Dénomination : DUCHAMPS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 502.580.952

Publication

31/01/2013
ÿþ MDD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouden 1111111.111011

aan het

Belgisch Staatsblad

BRUSSEL

Griffie 1 8 JAN 2013

Ondememingsnr : . . ~a2, - 61,

Benaming

(voluit) : DUCHAMPS

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Jozef Il Straat 144, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Oprichting

VZW DUCHAMPS - OPRICHTINGSAKTE

De ondergetekenden:

1. Thomas Elchardus, Wielemans-Ceuppenslaan 63/8, 1190 Vorst, geboren te Vilvoorde op 20 augustus; 1979, rijksregistemummer 790820 167 75

2. Heiko GbIzer, Anneessensstraat 13, 1000 Brussel, geboren te Sindelfingen (Duitsland) op 14 december', 1975, rijksregisternummer 751214 405 58

3. Kris Kuppens, Jean Dubrucglaan 98, 1080 Brussel, geboren te

op 28 juni 1974, rijksregistemummer 740628 376 89.

4, David Elchardus, Parklaan 124, 1190 Vorst, geboren te Ukkel op 27 juni 1973, rijksregisternummer

730627 37304

zijn overeengekomen op 15.01.2013, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk "Duchamps" op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

TITEL I  BENAMING, ZETEL, DUUR

Art. 1., De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "Duchamps"

Art. 2, De vzw heeft als maatschappelijke zetel het volgende adres: Jozef Il Straat 144, 1000 Brussel, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Brussel.

Art. 3. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

TITEL 1l  DOELSTELLINGEN

Art. 4. De vereniging is zonder winstoogmerk. Ze stelt zich tot doel: de initiëring, de realisatie, de productie, distributie en de promotie en uitgave onder welke vorm ook, van culturele activiteiten en evenementen, met name, en zonder dat deze opsomming enige beperking inhoudt, de productie en de realisatie van installaties, performance, dans, theater, muziek, film, video, websites, grafische ontwerpen, nieuwe media en radio- en, televisieprojecten evenals educatieve activiteiten in al deze domeinen. Om haar sociale doelstellingen te verwezenlijken mag de vereniging, als hoofdactiviteit of ais complementaire activiteit, alle nodige commerciële' en culturele daden stellen uit hoofde van de vereniging zelf of in samenwerking met een andere organisatie. In ruimere zin mag zij alle daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de realisatie van haar doelstellingen.

De vereniging mag om dit doel te bereiken personeel in dienst nemen, zelfs indien dit de stichtende leden zijn. De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen die nodig zijn tot het vooropgestelde doel, bezitten, kopen, huren en verhuren en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

zowel in binnen- als in buitenland. Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitrenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

TITEL Ill - LEDEN

Art. 5. De vereniging telt enkel werkelijke leden. De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

Art. 6. De vereniging telt minstens vier werkelijke leden.

Art. 7. Een kandidaat werkelijk lid dient te voldoen aan de volgende toetredingsvoorwaarden

1.aanvaard worden door de algemene vergadering

2.het onderschrijven van de statuten van de vzw

Art. 8, De aanvraag tot lidmaatschap wordt gericht tot de raad van bestuur die de aanvraag ter goedkeuring voorlegt op de eerstvolgende algemene vergadering. Het is de raad van bestuur niet toegestaan nieuwe leden te aanvaarden binnen een periode van 10 dagen voorafgaand aan een algemene vergadering.

Art. 9. Het lidmaatschap van de leden eindigt van rechtswege als niet meer voldaan wordt aan één of meerdere van de voorwaarden beschreven in artikel 7. Het lidmaatschap eindigt eveneens indien schriftelijk ontslag wordt ingediend bij de voorzitter van de vzw of indien de algemene vergadering beslist een lid uit te sluiten met een meerderheid van twee derden van de stemmen of bij het overlijden van het lid. Indien het ontslag van een lid tot gevolg zou hebben dat de vereniging niet langer over het minimum aantal leden beschikt, zal het lid aanblijven tot redelijkerwijs in zijn vervanging kan worden voorzien. Dit is in geen geval langer dan drie maanden.

TITEL IV  ALGEMENE VERGADERING

Art. 10. De algemene vergadering is samengesteld uit de werkelijke leden van de vzw. Eén individu kan slechts drager zijn van éen stem.

Art. 11. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn;

1.het goedkeuren en wijzigen van de statuten

2.het benoemen en afzetten van de bestuurders en het vaststellen van hun eventuele vergoeding

3.het kwijten van de bestuurders

4.het instellen van een vordering tegen de bestuurders wegens foutief beheer

5.het goedkeuren van de begroting en de jaarrekeningen

6.het vrijwillig ontbinden van de vzw

7.het aanvaarden en uitsluiten van een werkelijk lid

8.het beslissen tot omzetting van een vzw in een V.S.O.

9.het bepalen van het bedrag van de lidmaatschapsbijdrage

10.alle andere door de statuten aan de algemene vergadering expliciet toegekende bevoegdheden

Art. 12. De algemene vergadering wordt minstens éénmaal per jaar bijeengeroepen binnen de eerste zes maanden na het afsluiten van het boekjaar. Dit gebeurt door de raad van bestuur.

Art. 13. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de vzw. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de algemene vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige leden van de raad van bestuur.

Art. 14. De leden worden door middel van een brief of een e-mail uitgenodigd voor de algemene vergadering door de voorzitter. De uitnodiging dient de leden ten minste 8 dagen voor de vergadering te bereiken en bevat steeds de agenda.

Art. 15. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter in overleg met de raad van bestuur. Elk lid heeft het recht een punt op de agenda van de algemene vergadering te plaatsen. De vraag moet gericht worden aan de voorzitter en moet hem bereiken ten laatste 10 dagen voor het plaatsvinden van de algemene vergadering. Agendapunten die later ingediend worden, moeten goedgekeurd worden door de algemene vergadering bij het begin van de vergadering.

Art. 16. De algemene vergadering vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de leden aanwezig is, tenzij voor statutenwijzigingen, dan is een aanwezigheidsquorum van twee derden vereist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden, tenzij voor

1.het wijzigen van de statuten

2.het afzetten van bestuurders

3.het uitsluiten van een werkelijk lid

4.het omzetten van de vzw in een V.S.O.

Voor deze punten is een meerderheid van twee derden vereist

1.het wijzigen van de doelstellingen

2.het ontbinden van de vzw

Voor deze punten is een meerderheid van vier vijfden vereist

Art, 17. Ais de algemene vergadering niet in quorum is kan de volgende algemene vergadering die eveneens niet in quorum is geldig vergaderen met dezelfde agenda. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

Art. 18, De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en opgenomen in een ter zetel van de vzw bijgehouden register. Elk lid van de vergadering ontvangt een afschrift van de notulen in bijlage bij de uitnodiging voor de volgende algemene vergadering.

TITEL V  RAAD VAN BESTUUR

Art. 19. De raad van bestuur bestaat uit minstens drie personen. De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor een hernieuwbare termijn van vier jaar.

Art. 20. Het mandaat van een lid van de raad van bestuur eindigt

1.bij afzetting door de algemene vergadering die dit ten allen tijde kan beslissen

2.bij het verstrijken van de termijn van twee jaar

3. bij overlijden

4.bij wettelijke redenen

Art. 21. De bevoegdheden van de raad van bestuur zijn

1.het uitvoeren van de beslissingen van de algemene vergadering

2.het verzorgen van de algemene, financiële en dagelijkse leiding over de vzw

3.het vertegenwoordigen van de vzw bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling

4.het optreden als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en het beslissen over het al dan niet

aanwenden van rechtsmiddelen.

5.Het uitoefenen van de residuaire bevoegdheid binnen de vzw voor alles wat niet expliciet door de wet of

de statuten toegewezen is aan de algemene vergadering of een ander orgaan.

Art. 22. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college en kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk delegeren aan één of meer leden van de raad van bestuur of een extern afgevaa igde bestuurder en onder dezelfde omstandigheden en op elk moment deze delegatie terug stopzetten. D " omvang van de delegatie moet in dit geval duidelijk omschreven zijn in een beslissing van de raad van bestuur `~~ g volledig delegatie inhouden voor de betrokken domeinen.

Art. 23. De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of twee bestuurders.

Art. 24. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter van de vzw. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de raad van bestuur voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art. 25. De bestuurders worden door middel van een brief of een e-mail uitgenodigd voor de raad van bestuur door de voorzitter. De uitnodiging dient de bestuurders ten minste 5 dagen voor de vergadering te bereiken en bevat steeds de agenda.

Art. 26. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter. Elke bestuurder heeft het recht een punt op de agenda van de raad van bestuur te plaatsen. De vraag moet gericht worden aan de voorzitter en moet hem bereiken ten laatste 7 dagen voor het plaatsvinden van raad van bestuur. Agendapunten die later ingediend worden, moeten goedgekeurd worden door de raad van bestuur bij het begin van de vergadering.

Art. 27. De raad van bestuur vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. De raad van bestuur streeft in haar beraadslagingen een consensus na. Indien deze consensus niet bereikt

,  º%

" MQD2.2

wordt, wordt er beslist bij gewone meerderheid van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

Art. 28. De notulen van de raad van bestuur worden ondertekend door de voorzitter en opgenomen in een ter zetel van de vzw bijgehouden register. Elke bestuurder ontvangt een afschrift van de notulen in bijlage bij de uitnodiging van de volgende raad van bestuur. De notulen worden na goedkeuring eveneens overgemaakt aan de leden van de algemene vergadering_

TITEL VI  ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 29. De vzw kan vrijwillig ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 of door een gerechtelijke beslissing,

Art. 30, Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebrek daaraan, door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun vergoeding en bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tegeldemaking van de goederen en de bestemming van het actief van de vzw vastgesteld.

Art. 31. Indien de vzw ontbonden wordt, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, is de vereffenaar gehouden het netto actiefvermogen te bestemmen aan een vereniging met een soortgelijk doel,

Art, 32, Indien de vzw ontbonden wordt, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, is de vereffenaar gehouden het netto actiefvermogen te bestemmen aan een vereniging met een soortgelijk doel.

TITEL VII -- SLOTBEPALINGEN

Art, 33, Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 15 januari 2013 tot 31 december 2013.

BENOEMINGEN

De Algemene Vergadering duidde tijdens haar oprichtingsvergadering van 15 januari 2013 onderstaande personen aan als bestuurders voor een termijn van 4 jaar:

1. Thomas Eichardus, Wielemans-Ceuppenslaan 63/8, 1190 Vorst, geboren te Vilvoorde op 20 augustus 1979, rijksregistemummer 790820 167 75

2. Heiko Güizer, Anneessensstraat 13, 1000 Brussel, geboren te Sindelfingen (Duitsland) op 14 december 1975, rijksregistemummer 751214 405 58

3. 3. Kris Kuppens, Jean Dubrucglaan 98, 1080 Brussel, geboren te

op 28 juni 1974, rijksregisternummer 740628 376 89.

De raad van bestuur bevestigt in haar vergadering van 15 januari 2013 de delegatie van haar bevoegdheden betreffende de algemene, financiële en dagelijkse leiding over de vereniging aan Helga Duchamps, Jozef Il Straat 144, 1000 Brussel, geboren in Herk-de-Stad op 10 maart 1972. Het betreft een volledige delegatie voor de betrokken domeinen. Zij kunnen, namens de raad van bestuur, vzw Duchamps geldig vertegenwoordigen tegenover derden en beschikken daartoe beiden over de volledige handtekeningenbevoegdheid. De afgevaardigde bestuurders zijn verplicht om de raad van bestuur in te lichten over alle beslissingen met financiële gevolgen die een bedrag van 10.000 euro overschrijden.

De bestuurders evenals de dagelijks bestuurder zullen de bevoegdheden uitoefenen die hen in de statuten is toegekend, op de wijze in de statuten bepaald.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene vergadering te Brussel op 15 januari 2013 in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel

Getekend,

Oprichter 1: Thomas Elchardus, Wielemans-Ceuppenslaan 63/8, 1190 Vorst, geboren te Vilvoorde op 20 augustus 1979, rijKsregistemummer 790820 167 75

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

4 " , V

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bij lagen- het Belgisci rStaatsblad 31101/2013 Aiiiiéxes itü 1VInniteür bèTgë

MOr7 2,2

Luik B - Vervolg

Oprichter 2: Heiko Gólzer, Anneessensstraat 13, 1000 Brussel, geboren te Sindelfingen (Duitsland) op 14

december 1975, rijksregistemummer 751214 405 58

Oprichter 3: Kris Kuppens, Jean Dubrucglaan 98, 1080 Brussel, geboren te t. k tcc,. b4 r

op 28 juni 1974, rijksregistemummer 740628 376 89.

Oprichter 4: David Elchardus, Parklaan 124, 1190 Vorst, geboren te Ukkel op 27 juni 1973,

rijksregistemummer 730627 373 04

Op de laatste biz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DUCHAMPS

Adresse
JOZEF II STRAAT 144 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale