ECORE

Divers


Dénomination : ECORE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 879.689.337

Publication

06/11/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

2013

Griffie

11111111111§11011111111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0879.689.337

Benaming

(voluit) : ECORE

(verkort) :

Rechtsvorm : Internationale vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Universitaire Stichting, Egmontstraat, 11 -1000 Brussel

Onderwerp akte : STATUTEN

Uit een akte verleden door Jean-François DOELMAN, Notaris te Schaarbeek, te 1050 Brussel, Franklin Rooseveltlaan, 42 op 15 oktober 2013, heeft de algemene vergadering de statuten hergewerkt als volgt:

Hoofdstuk I - Benaming - Maatschappelijke zetel - Doel

Artikel 1. - De internationale vereniging zonder winstoogmerk wordt genoemd « ECORES ».

De vereniging is een internationale vereniging zonder winstoogmerk, in het kader van de Belgische wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder° winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002,

Alle akten, facturen, mededelingen, publicaties en andere documenten van internationale verenigingen; zonder winstoogmerk vermelden de benaming van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden « internationale vereniging zonder winstoogmerk » of de afkorting « IVZW », evenals het adres van de' maatschappelijke zetel van de vereniging.

Artikel 2.  De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de « Universitaire Stichting »,' Egmontstraat 11, 1000 Brussel.

De maatschappelijke zetel kan naar elke andere plaats in België worden verplaatst bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur. De beslissing tot verplaatsing dient te worden gepubliceerd in de billagen van het Belgisch Staatsblad en te worden meegedeeld aan de Federale Overheidsdienst Justitie binnen de maand van; de beslissing.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel de kennis van economie, operationeel onderzoek, econometrie en: statistiek, met aandacht voor aanverwante domeinen, internationaal te ontwikkelen, alsmede de' aantrekkelijkheid van de Belgische universiteiten in deze disciplines voor onderzoekers over de hele wereld te bevorderen door middel van de volgende activiteiten:

" het ondersteunen, promoten en omkaderen van het (fundamenteel en toegepast) onderzoek;

" het ondersteunen, promoten en omkaderen van doctoraatsstudies;

" consultancy van hoog wetenschappelijk belang;

" de verspreiding van de wetenschappelijke kennis.

Hoofdstuk Il - Leden

Artikel 4.  De vereniging staat open voor Belgen en buitenlanders.

Ze is samengesteld uit effectieve leden, uit toegetreden leden en uit ereleden die natuurlijke personen of

rechtspersonen kunnen zijn. Enkel de effectieve leden genieten ten volle van de door de wet en onderhavige

statuten aan de leden toegekende rechten.

Het aantal effectieve leden, toegetreden leden en ereleden is onbeperkt, Het minimum aantal effectieve

leden bedraagt zeven.

Artikel 5. - § 1te - Zijn effectieve leden:

i. de KU Leuven, de UCL en de ULB vertegenwoordigd in de Algemene Vergadering door hun rector, of door de algemeen beheerder of door de voorzitter van hun Raad van Bestuur, ambtshalve handelend, of door de persoon die voor dit doel door elke partij werd gemandateerd. De instellingen zijn niet als zodanig vertegenwoordigd in de Raad van Bestuur.

ii. De academische en wetenschappelijke leden van het CES (KU Leuven), het CORE (UCL) en het ECARES (ULB), die hiervoor het verzoek voorleggen aan de Raad van Bestuur, die beslist met een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders;

§ 2 - Is toegetreden lid iedere natuurlijke of rechtspersoon, van Belgische of buitenlandse nationaliteit met zijn of haar instemming als zodanig voorgesteld door de Raad van Bestuur die beslist met een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwaardigde bestuurders;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 3- Is erelid iedere natuurlijke of rechtspersoon, van Belgische of buitenlandse nationaliteit met zijn of haar instemming als zodanig voorgesteld door de Raad van Bestuur die beslist met een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Artikel 6.  De leden zijn vrij om zich te allen tijde terug te trekken uit de vereniging door het ontslag schriftelijk mee te delen aan de Raad van Bestuur.

De uitsluiting van een lid kan maar worden beslist door de Algemene Vergadering met een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden bij geheime stemming.

De Raad van Bestuur kan de teders die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten, schorsen tot de beslissing van de eerstvolgende Algemene Vergadering over de uitsluiting van het [id.

Artikel 7. = Noch de ontslagnemende of uitgesloten leden, noch de erfgenamen van ontslagnemende, uitgesloten of overleden leden, kunnen op enig recht aanspraak maken.

Artikel B.  De effectieve en toegetreden leden betalen een jaarlijkse bijdrage waarvan het bedrag wordt vastgelegd door de Algemene Vergadering.

Hoofdstuk III. Algemene Vergadering (Algemeen bestuursorgaan)

Artikel 9.  De Algemene Vergadering is het algemeen bestuursorgaan. Ze is samengesteld uit alle effectieve leden, die allen stemrecht hebben. De toegetreden leden en de ereleden beschikken over adviesrecht.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Artikel 10. [geschrapt]

Artikel 11.  De Algemene Vergadering oefent alle bevoegdheden uit die haar door de wet of de onderhavige statuten worden erkend of voorbehouden. De Algemene Vergadering is in het bijzonder bevoegd voor de volgende punten:

a)de wijziging van de statuten overeenkomstig Artikel 25 hieronder;

b)de benoeming en de afzetting van de bestuurders en, indien nodig, van de commissarissen;

c)de goedkeuring van de begroting en de jaarrekening;

d)de kwijting van de bestuurders en, indien nodig, van de commissarissen;

e)de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

f)de uitsluiting van een lid;

g)liet bepalen van de bijdrage.

Artikel 12. - De Algemene Vergadering komt van rechtswege bijeen onder het voorzitterschap van de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid, onder het voorzitterschap van de oudste bestuurder, ieder jaar op de maatschappelijke zetel van de vereniging, of op de plaats vermeld in de oproeping.

De leden worden opgeroepen voor de Algemene Vergadering door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Ze kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid bij schriftelijke volmacht. Eenzelfde lid kan echter geen houder zijn van meer dan één volmacht.

De oproepingen worden schriftelijk (brief, fax, e-mail), ten laatste vijftien dagen voor de vergadering, verzonden. De oproeping bevat de agenda.

De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen over de punten vermeld in de agenda.

Artikel 13. - Een Buitengewone Algemene Vergadering kan bovendien te allen tijde door de Raad van Bestuur worden bijeengeroepen op aanvraag van een vijfde van de effectieve leden.

Zo ook moet ieder voorstel dat ten laatste acht dagen vóór de vergadering wordt voorgelegd door ten minste één twintigste van de effectieve leden op de agenda worden geplaatst en het voorwerp uitmaken van een nieuwe bijeenroeping op voorwaarde dat deze ten laatste 15 dagen vôôr de vergadering wordt verstuurd.

Artikel 14. - Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht op de Algemene Vergadering. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen, tenzij anders bepaald door de wet of onderhavige statuten. Bij gelijkheid van stemmen, kan de Voorzitter beslissen om een tweede stemming te houden. Wordt er geen meerderheid behaald bij deze laatste stemronde, dan wordt het punt naar de volgende Algemene Vergadering verplaatst.

Artikel 15. - De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgetekend in een register van notulen en ondertekend door de voorzitter en een andere bestuurder; alle leden kunnen er kennis van nemen. Het register wordt bewaard op de zetel van de vereniging.

Hoofdstuk IV  Raad Van Bestuur (Bestuursorgaan)

Artikel 16. De Raad van Bestuur is het bestuursorgaan.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande uit ten minste zes leden, benoemd door de Algemene Vergadering voor een periode van drie jaar en te allen tijde afzetbaar. Het aantal bestuurders zal altijd lager liggen dan het aantal leden van de vereniging.

De bestuurders worden gekozen uit de (vertegenwoordigers van de) effectieve leden van de Algemene Vergadering, die stemt bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De bestuurders van het CES (KU Leuven), het CORE (UCL) en het ECARES (ULB) zullen, in elk geval, in gelijke aantallen vertegenwoordigd zijn.

Indien er een plaats vrijkomt in de loop van een mandaat, kan een bestuurder voorlopig worden benoemd door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De nieuw aangestelde bestuurder beëindigt in dat geval het mandaat van diegene die hij of zij vervangt.

Uittredende bestuurders zijn herbenoembaar. Zij zijn vrij om zich te allen tijde terug te trekken door schriftelijke opzegging aan de Raad van Bestuur.

e Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2013 - Annexes du Moniteur belge M0D 2.2

Artikel 17. - De Raad van Bestuur duidt onder zijn leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris aan. Bij afwezigheid van de voorzitter, worden zijn taken uitgevoerd door de oudste aanwezige bestuurder,

Alle akten met betrekking tot de benoeming en de afzetting van bestuurders en het beëindigen van hun functies, vastgesteld in overeenstemming met de wet, worden meegedeeld aan de Federale Overheidsdienst van Justitie om in het dossier te worden geplaatst en worden gepubliceerd op kosten van de vereniging in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 18. - De Raad van Bestuur vergadert minstens eenmaal per jaar op schriftelijke uitnodiging (brief, fax, e-mail) van de voorzitter of de secretaris, ten laatste vijftien dagen voor de vergadering verstuurd.

De Raad van Bestuur kan enkel beslissingen treffen als de meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, Indien deze meerderheid niet wordt bereikt, wordt een nieuwe vergadering bijeengeroepen, die slechts beslissingen kan treffen als de meerderheid van de bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Met uitzondering van specifieke gevallen gepreciseerd in de wet en in de statuten, worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Een bestuurder die niet aanwezig kan zijn, mag zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, Niemand mag echter houder zijn van meer dan één volmacht. Bij gelijkheid van stemmen kan de Voorzitter beslissen om een tweede stemming te houden. Wordt er geen meerderheid behaald bij deze laatste stemronde, dan wordt het punt naar de volgende Raad van Bestuur verplaatst.

De beslissingen van Raad van Bestuur worden opgetekend onder vorm van notulen. Ze worden ingeschreven in een register, ondertekend door de voorzitter en de secretaris en bewaard op de zetel van de vereniging.

De oproeping bevat de agenda. De Raad van Bestuur kan geldig beraadslagen over punten dle niet op de agenda staan, op voorwaarde dat alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn en anderzijds dat ze akkoord gaan met de toevoeging van deze punten op de agenda.

Artikel 19. - De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor het bestuur van de vereniging. Vallen niet onder zijn bevoegdheid de handelingen welke door de wet of onderhavige statuten worden voorbehouden aan de Algemene Vergadering.

De Read van Bestuur stelt de rekeningen op van de vereniging voor het voorafgaande jaar en bepaalt de begroting voor het komende jaar. De Raad van Bestuur zal de rekeningen en begroting ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorleggen.

Artikel 20,  De Raad van Bestuur kan de dagelijkse administratie en het bestuur van de vereniging, evenals de handtekening m.b.t. dit bestuur, overdragen aan een afgevaardigd bestuurder benoemd door ten minste twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. De Raad van Bestuur bepaalt de bevoegdheden van de afgevaardigd bestuurder. Deze laatste is afzetbaar door de Raad van Bestuur. Zijn mandaat mag de duur van drie jaar niet overschrijden, maar kan worden verlengd.

Artikel 21. - Gerechtelijke handelingen, hetzij als eiser hetzij ais verweerder, worden uitgevoerd in naam van de vereniging door de Raad van Bestuur vertegenwoordigd door haar voorzitter of de afgevaardigd bestuurder.

Artikel 22. - Elke handeling met betrekking tot de vereniging wordt rechtsgeldig ondertekend door de voorzitter en een andere bestuurder, die geen enkel besluit van de Raad van Bestuur dienen te rechtvaardigen ten aanzien van derden. Als de voorzitter niet beschikbaar is, kan de secretaris hem vervangen.

Artikel 23. - De bestuurders mogen, omwille van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting aangaan en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat. Het mandaat wordt onbezoldigd uitgeoefend.

Hoofdstuk V -- Intern Reglement

Artikel 24. - Een Intern Reglement kan door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering worden voorgelegd. Wijzigingen aan dit Reglement kunnen worden aangebracht tijdens een algemene vergadering, mits goedkeuring door vier vijfden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Hoofdstuk VI, Wijziging van de statuten en ontbinding van de internationale vereniging

Artikel 25. Onverminderd de Artikels 50 § 3, 55 en 56 van de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, moet ieder voorstel met betrekking tot een wijziging van de statuten of de ontbinding van de vereniging uitgaan van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur zal de datum van de vergadering van de Algemene Vergadering tijdens dewelke de leden zich moeten uitspreken over het voorstel en de voorgestelde wijzigingen, ten minste drie maanden voordien aan de effectieve leden, de toegetreden leden en de ereleden van de vereniging meedelen.

De Algemene Vergadering kan enkel geldig beraadslagen over het voorstel als twee derde van de leden met stemrecht, aanwezig of vertegenwoordigd is.

Geen enkel besluit is geldig indien het niet wordt goedgekeurd met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Als twee derde van de effectieve leden van de vereniging niet aanwezig is op de Algemene Vergadering, zal een nieuwe vergadering worden bijeengeroepen om zich definitief en geldig over het voorstel uit te spreken met dezelfde viervijfde meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, ten vroegste vijftien dagen na de eerste vergadering.

De wijzigingen van de statuten zullen pas van kracht zijn na goedkeuring door de bevoegde autoriteit overeenkomstig Artikel 50 § 3 van de wet en na publicatie in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad overeenkomstig Artikel 51 § 3 van de voornoemde wet.

s

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aaq,het Belgisch Staatsblad

Mon 2.2

Luik B - Vervolg

In geval van ontbinding van de vereniging, zal de Algemene Vergadering de vereffenaar(s) benoemen, hun

bevoegdheden bepalen en de bestemming geven van het netto-activa, na vereffening van de schulden. Deze

toewijzing moet worden gedaan ten gunste van verenigingen of instellingen waarvan het doel vergelijkbaar of

compatibel is met het doel van de ontbonden vereniging.

Deze beslissingen, en de namen, het beroep en het adres van de vereffenaar(s) zullen worden gepubliceerd

in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL,

Afgeleverd vóór de registratie uitzonderlijk ter neerlegging op de Griffie van Rechtbank van Koophandel

J.F. DOELMAN, Notaris

Op de laatste blz. van duik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/11/2013
ÿþ Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte MOD22

1111111R 1)1111111j11111111

29*

N° d'entreprise : 0879.689.337

Dénomination

(en entier) : ECORE

(en abrégé) :

Forme juridique : Association internationale sans but lucratif

Siège : Fondation Universitaire, rue d'Egmont, 11 -1000 Bruxelles

Obit de l'acte : REFONTE DES STATUTS

Il résulte d'un acte reçu par Maître Jean-François POELMAN, Notaire à Schaerbeek, à 1050 Bruxelles, : avenue Franklin Roosevelt, 42, le 15 octobre 2013, que l'assemblée générale des membres de l'Association Internationale Sans But Lucratif "ECORE' dont le siège social est établi à 1000 Bruxelles, Fondation Universitaire, Rue d'Egmont, 11, a notamment décidé:

- de modifier la dénomination sociale actuelle en adoptant la dénomination sociale suivante : « ECORES » - de refondre entièrement les statuts de la présente association en adoptant les statuts suivants :

Chapitre I  Dénomination  Siège social - But

Article 1.  L'association internationale sans but lucratif est dénommée « ECORES »,

L'association est une association internationale sans but lucratif, dans le cadre de la loi belge du 27 juin 1921, sur les associations sans but lucratif, les associations internationales sans but lucratif et les fondations, telles que modifiée par la loi du 2 mai 2002.

Tous les actes, factures, annonces, publications et autres documents émanant des associations internationales sans but lucratif mentionnent la dénomination de l'association, précédée ou suivie immédiatement des mots « association internationale sans but lucratif » ou du sigle « AISBL », ainsi que de l'adresse du siège social de l'association.

Article 2, -- L'association a son siège social à la « Fondation Universitaire », 11 rue d'Egmont, 1000 Bruxelles.

Le siège social peut être transféré en tout autre lieu en Belgique par simple décision du conseil; d'administration. La décision de transférer le siège social doit être publiée aux annexes du Moniteur belge et à communiquée au Service Public Fédéral Justice dans le mois de la décision.

Article 3. L'association a pour but le développement international des connaissances en économie,; recherche opérationnelle, économétrie et statistique, avec ouverture à des domaines connexes ainsi que le; développement de ]'attractivité des universités belges dans ces disciplines pour les chercheurs du monde entier par la réalisation des activités suivantes :

" le soutien, la promotion et l'encadrement de la recherche (fondamentale et appliquée) ;

" le soutien, la promotion et l'encadrement d'études doctorales ;

" la consultance à haut intérêt scientifique ;

" la diffusion des connaissances scientifiques.

Chapitre Il -- Membres

Article 4. - L'association est ouverte aux belges et aux étrangers.

Elle est composée de membres effectifs, de membres adhérents, et de membres d'honneur, qui peuvent:

être des personnes physiques ou des personnes morales. Seuls les membres effectifs disposent de la plénitude;

des droits accordés aux membres par la loi et les présents statuts.

Le nombre des membres effectifs, adhérents et d'honneur est illimité. Le nombre des membres effectifs ne'

peut être inférieur à sept.

Article 5. - § 1 er - Sont membres effectifs :

i. La KU Leuven, l'UCL et l'ULB représentés à l'Assemblée Générale par leur recteur, ou par l'administrateur général ou par le président de leur Conseil d'Administration, agissant ex officia, ou par toute personne mandatée à cet effet par chacun des comparants. Les institutions ne sont pas représentées en tant que telle au Conseil d'Administration.

ii. Les membres académiques et scientifiques du CES (KU Leuven), du CORE (UCL) et d'ECARES (ULB) qui en font la demande au Conseil d'Administration qui se prononce à la majorité des deux tiers des administrateurs présents ou représentés ;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

~.~ Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2013 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

§ 2 - Est membre adhérent toute personne physique ou morale, de nationalité belge ou étrangère proposée avec son accord en cette qualité par le Conseil d'Administration qui se prononce à la majorité des deux tiers des administrateurs présents ou représentés ;

§ 3 - Est membre d'honneur toute personne physique ou morale, de nationalité belge ou étrangère proposée

avec son accord en cette qualité par le Conseil d'Administration qui se prononce à la majorité des deux tiers

des administrateurs présents ou représentés.

Article 6. - Les membres sont libres de se retirer à tout moment de l'association en adressant par écrit leur

démission au Conseil d'Administration.

L'exclusion d'un membre ne peut être prononcée que par l'Assemblée Générale statuant à la majorité des

deux tiers des membres présents ou représentés par scrutin secret.

Le Conseil d'Administration peut suspendre, jusqu'à décision de la prochaine Assemblée Générale quant à

leur exclusion, les membres qui se seraient rendus coupables d'infraction grave aux statuts.

Article 7. - Les membres démissionnaires ou exclus, et les ayants droit des membres démissionnaires,

exclus ou défunts, n'ont aucun droit à faire valoir.

Article 8. - Les membres effectifs et adhérents paient une cotisation annuelle dont le montant est" fixé par

l'Assemblée Générale.

Chapitre III. - Assemblée Générale (Organe généra! de direction)

Article 9. - L'Assemblée Générale est l'organe général de direction. Celle-ci est composée de tous les

membres effectifs. Ils y assistent avec voix délibérative. Les membres adhérents et les membres d'honneur y

assistent avec voix consultative.

Elle est présidée par le président du Conseil d'Administration.

Article 10, [Article supprimé]

Article 11. - L'Assemblée Générale exerce tous les pouvoirs qui lui sont reconnus ou réservés par la loi ou

par les présents statuts. Sont notamment réservés à sa compétence les points suivants

a)les modifications aux statuts conformément à l'Article 25 ci-dessous ;

b)la nomination et révocation des administrateurs et, s'il y a lieu, des commissaires ;

c)l'approbation des budgets et comptes annuels ;

d)la décharge aux administrateurs et, s'il y a lieu, aux commissaires ;

e)la dissolution volontaire de l'association ;

f)l'exclusion d'un membre ;

g)la détermination du montant de la cotisation.

Article 12. - L'Assemblée Générale se réunit de plein droit sous la présidence du Président du conseil

d'administration, ou en cas d'absence de celui-ci sous la présidence du plus âgé des administrateurs, tous les

ans au siège social de l'association, ou à l'endroit indiqué sur la convocation.

Les membres sont convoqués aux assemblées générales par le président du Conseil d'Administration.

Ils peuvent s'y faire représenter par un autre membre effectif par procuration écrite, nul ne pouvant toutefois

être porteur de plus d'une procuration.

Les convocations sont faites par écrit (lettre, fax, courriel), adressées quinze jours au moins avant la

réunion. Elles contiennent l'ordre du jour.

L'Assemblée Générale ne peut délibérer valablement que sur les points inscrits à l'ordre du jour.

Article 13. - Une Assemblée Générale extraordinaire pourra en outre être convoquée en tout temps par le

conseil d'administration lorsqu'un cinquième des membres effectifs en fait la demande.

De même, toute proposition faite, huit jours au moins avant la réunion par un vingtième au moins des

membres effectifs doit être portée à l'ordre du jour et faire l'objet d'une nouvelle convocation à condition que

cette dernière soit envoyée 15 jours au moins avant la réunion.

Article 14. - Tous les membres effectifs ont un droit de vote égal à l'Assemblée Générale. Les résolutions

sont prises à la majorité simple des voix exprimées, à moins qu'il en soit décidé autrement par la loi ou les

présents statuts. En cas de partage des voix, le Président peut décider de procéder à un second vote. En cas

d'absence de majorité lors du dernier vote, le point est reporté à la prochaine Assemblée Générale.

Article 15. - Les décisions de l'Assemblée Générale sont consignées dans un registre de procès-verbaux

signés par le président et par un autre administrateur ; tous les membres peuvent en prendre connaissance. Il

sera conservé au siège de l'association.

Chapitre IV - Conseil d'Administration (Organe d'administration)

Article 16. - Le conseil d'administration est l'organe d'administration.

L'association est administrée par un conseil composé de six administrateurs au moins, nommés par

l'Assemblée Générale pour un terme de trois ans et en tout temps révocables par elle. Le nombre

d'administrateurs sera toujours inférieur à celui des membres de l'association.

Les administrateurs sont choisis parmi les membres effectifs par l'Assemblée Générale, qui vote à la

majorité simple des membres présents ou représentés. Les administrateurs émanant du CES (KU Leuven), du

CORE (UCL) et d'ECARES (ULB) seront, en toute hypothèse, en nombre égal.

En cas de vacance au cours d'un mandat, un administrateur peut être nommé à titre provisoire par

l'Assemblée Générale à la majorité simple des membres présents ou représentés. Il achève dans ce cas le

mandat de l'administrateur qu'il remplace.

Les administrateurs sortants sont rééligibles. Ils sont libres de se retirer à tout moment en adressant par

écrit leur démission au Conseil d'Administration.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2013 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Article 17. - Le Conseil d'Administration désigne parmi ses administrateurs un président, un trésorier et un secrétaire. En cas d'empêchement du président, ses fonctions sont exercées par le plus âgé des administrateurs présents.

Tous tes actes relatifs à la nomination, à la révocation et à la cessation des fonctions des administrateurs et établis conformément à la loi sont communiqués au Service public fédéral de Justice en vue d'être déposés au dossier et sont publiés au frais de l'association dans les annexes du Moniteur belge.

Article 18. - Le Conseil d'Administration se réunit au moins une fois par an sur convocation écrite (lettre, fax, courriel) du président ou du secrétaire adressée au minimum quinze jours avant la réunion.

11 ne peut statuer que si la majorité de ses administrateurs est présente ou représentée. Si le Conseil d'Administration ne réunit pas cette majorité, une nouvelle réunion est convoquée, laquelle ne pourra statuer que si la majorité de ses administrateurs est présente ou représentée,

A l'exception des cas spécifiques précisés dans la loi et dans les statuts, les décisions sont prises à la majorité simple des voix exprimées, Un administrateur empêché peut mandater par écrit un autre administrateur, nul ne pouvant toutefois être porteur de plus d'une procuration. En cas de parité des voix, le Président peut décider de procéder à un second vote. En cas d'absence de majorité lors du dernier vote, le point est reporté au prochain Conseil d'Administration.

Les décisions du conseil sont consignées sous forme de procès-verbaux ; elles sont inscrites dans un registre signé par le président et par le secrétaire et conservé au siège de l'association.

La convocation contient l'ordre du jour. Le Conseil d'Administration peut délibérer valablement sur des points non inscrits à l'ordre du jour à condition que tous les administrateurs soient présents ou représentés et d'autre part qu'ils marquent leur accord sur l'ajout de ces points à l'ordre du jour.

Article 19, - Le Conseil d'Administration a les pouvoirs les plus étendus pour l'administration et la gestion de l'association, Echappent seuls à sa compétence les actes réservés à l'Assemblée Générale par la loi ou les présents statuts.

Le Conseil d'Administration dressera les comptes de l'association pour l'année précédente et déterminera le budget pour l'année à venir. Le Conseil d'Administration soumettra les comptes et le budget à l'approbation de l'Assemblée Générale.

Article 20, - Le Conseil d'Administration peut déléguer la gestion journalière de l'association, ainsi que la signature afférente à cette gestion, à un administrateur-délégué désigné par au moins deux tiers des administrateurs présents ou représentés. Le Conseil d'Administration défini les pouvoirs de l'administrateur-délégué. Ce dernier est révocable par le Conseil d'Administration. Son mandat ne peut excéder trois années, mais peut être renouvelé.

Article 21. - Les actions judiciaires, tant en demandant qu'en défendant, sont menées au nom de l'association par le Conseil d'Administration représenté par son président ou l'administrateur-délégué.

Article 22. - Tout acte engageant l'association est valablement signé par le président et par un autre administrateur, lesquels n'ont pas à justifier d'une délibération du conseil vis-à-vis des tiers. Si le président n'est pas disponible, le secrétaire peut le remplacer.

Article 23. - Les administrateurs ne contractent, en raison de leur fonction, aucune obligation personnelle et ne sont responsables que de l'exécution de leur mandat, Celui-ci est exercé à titre gratuit.

Chapitre V - Règlement d'ordre intérieur

Article 24. - Un règlement d'ordre intérieur pourra être présenté par le Conseil d'Administration à l'Assemblée Générale. Des modifications à ce règlement pourront être apportées par une Assemblée Générale, statuant à quatre cinquièmes des membres présents ou représentés.

Chapitre VI. Modification des statuts et dissolution de l'association internationale

Article 25. Sans préjudice des articles 50 § 3, 55 et 56 de la loi sur les associations sans but lucratif, les associations internationales sans but lucratif et les fondations, toute proposition ayant pour objet une modification aux statuts ou la dissolution de l'association doit émaner du Conseil d'Administration.

Le Conseil d'Administration doit porter à la connaissance des membres effectifs, adhérents et d'honneur de l'association au moins trois mois à l'avance, la date de la réunion de l'Assemblée Générale qui statuera sur ladite proposition ainsi que sur les modifications proposées.

L'Assemblée Générale ne peut valablement délibérer sur la proposition que si elle réunit les deux tiers des membres de l'association, ayant voix délibérative, présents ou représentés.

Aucune décision ne sera acquise si elle n'est votée à la majorité des quatre cinquièmes des voix des membres présents ou représentés.

Toutefois, si l'Assemblée Générale ne réunit pas les deux tiers des membres effectifs de l'association, une nouvelle réunion sera convoquée qui statuera définitivement et valablement sur la proposition, à la même majorité des quatre cinquièmes des voix, quel que soit le nombre des membres présents ou représentés, au plus tôt, dans les 15 jours qui suivent la première réunion.

Les modifications aux statuts n'auront d'effet qu'après approbation par l'autorité compétente conformément à l'article 50 § 3 de la loi et après publication aux annexes du Moniteur belge conformément à l'article 51 § 3 de ladite loi.

En cas de dissolution de l'association, l'Assemblée Générale désignera le ou les liquidateurs, déterminera leurs pouvoirs et indiquera l'affectation à donner à l'actif net, après liquidation des dettes. Cette affectation devra être faite au profit d'associations ou d'institutions dont l'objet est similaire ou compatible avec celui de l'association dissoute.

Ces décisions, ainsi que les nom, profession et adresse du ou des liquidateurs seront publiés aux annexes du Moniteur belge.

POUR EXTRAIT ANALYTIQUE CONFORME

MOD 2.2

Volet B - Suite

Délivré avant enregistrement uniquement en vue du dépôt au Greffe du Tribunal de Commerce.

J.F. POELMAN, Notaire

Déposé en même temps:

- expédition de l'acte

Réservé . au Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

n.téatitianaesautdaiéemfgeeeppgQetldulel : Mnreetto MiusreetxgatIlitederlotáàieiriaaenun3atliattnuielaMoieegaanee7otticiegsiaeseanees

apaatibpoumài tfde-eQeáeat>#et'fiassuiáti6nçi là4áaddatiaroQu'8cggatliereeeaa'r:ggeecHtiasiticss

Mmes ;`1Q8í~r1=é9kieltïRe

23/06/2011
ÿþMOD 2,2

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

BRVXELla

1 D -0& 2011

Greffe

+11093702

N' d'entreprise : 0879.689.337

Dénomination

(en entier) : ECORE

(en abrégé)

Forme juridique : Association internationale sans but lucratif

Siège : Fondation universitaire, rue d'Egmont 11, 1000-Bruxelles

Objet de l'acte : PV de l'assemblée générale du T mars 2011

1. Transfert de siège social : NON

2. Changements de fonction

Claude d'Aspremont démissionne de sa fonction de président, il est remplacé par Patrick Legros, 50, rue de'! l'Eglise, 1150-Bruxelles

Mathias Dewatripont démissionne de sa fonction de secrétaire, il est remplacé par S. Van Bellegem, 29i chemin de Nicol, 31200-Toulouse, France

Sheila Weyers démissionne de sa fonction de trésorier, elle est remplacée par Victor Ginsburgh, 51, rue dei Bordeaux, 1060-Bruxelles

Mentionner sur la dernière page du Volet 3 : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayarl pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso . Nom et signature



Coordonnées
ECORE

Adresse
FONDATION UNIVERSITAIRE - RUE D'EGMONT 11 1000 BRUXELLES

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale