ELECTRO-MECANIQUE CHARLES MEUNIER & CIE

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : ELECTRO-MECANIQUE CHARLES MEUNIER & CIE
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 406.131.278

Publication

03/10/2013
ÿþMet»

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

BRUSSEL

2 4 SEp. Z013

- Griffie

11.11111

*131499







Ondernemingsnr : 0408131 278

Benaming CHARLES

(voluit) : ELECTRO-MECANIQUE MEUNIER & CIE

Rechtsvorm ; NAAMLOZE VENNOOTSCHAP

Zetel : ADOLPHE LACOMBLELAAN 59 BUS 8 -1030 BRUSSEL

Onderwerp akte : BEVESTIGING ONTSLAG VAN EEN BESTUURDER EN GEDELEGEERD BESTUURDER

Uittreksel van de notulen van de bijzondere algemene vergadering. der aandeelhouders

gehouden op 31 augustus 2010

Het ontslag van de Heer Schepers Willy als bestuurder en gedelegeerd bestuurder is bevestigd vans

01/0912010.

Voor eensluidend afschrift,

NV CEDELEC,

vertegenwoordigd door de Heer SCHEPERS WIIIy

Gedelegeerd Bestuurder

Op de laatste biz, van;_uik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzli van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bi. het Belgisch Staatsklad : Q3J 12Ql3 Annexesalu Monlieuxbelge

I111

20/06/2013 : ME. - COMPTES ANNUELS 31.12.2012, APP 02.05.2013, DPT 19.06.2013 13185-0416-018
24/05/2012 : ME. - COMPTES ANNUELS 31.12.2011, APP 03.05.2012, DPT 22.05.2012 12120-0169-017
11/01/2012
ÿþVoor-behoude

aan het

Belgisci

Staatsble

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Motl2.i

[L'-.xn el In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

.1=ooaza..

1

Ondernemingsnr : 0406.131.278

Benaming

(voluit) : ELECTRO-MECANIQUE CHARLES MEUNIER ET CIE

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : Schaarbeek (1030 Brussel), Adolphe Lacomblélaan, 59/8

Onderwerp akte : OMZETTING VAN ALLE AANDELEN IN AANDELEN OP NAAM -

AAVAARDING VAN DE STATUTEN IN HET NEDERLANDS

Uittreksel van een proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering gehouden der aandeelhouders van de naamloze vennootschap ELECTRO-MECANIQUE CHARLES MEUNIER ET CIE (BTW BE 0406.131.278 RPR Brussel), met maatschappelijke zetel te Schaarbeek (B-1030 Brussel), Adolphe Lacomblélaan, 59/8 (vennootschap opgericht zoals blijkt uit een akte verleden voor notaris Jean Van Gool te Machelen op 05 november 1968, bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 23 november 1968 onder het nummer 2908/11) opgemaakt door Meester Gérald Snyers d'Attenhoven, geassocieerd notaris te Brussel, op 22 december 2011, waaruit blijkt dat volgende beslissingen genomen werden :

1.Omzetting van aandelen aan toonder in aandelen op naam.

De vergadering beslist met eenparigheid om de aandelen aan toonder om te zetten in aandelen op naam, en bijgevolg om de eerste zin van artikel 4 van de statuten door de volgende zin te vervangen: « De aandelen zijn op naam.

2.Vaststelling

De vergadering en alle individuele aandeelhouders stellen vast in aanwezigheid van de ondergetekende notaris, die dit attesteert:

- de effectieve toepassing van deze beslissing op alle bestaande aandelen, die onmiddellijk ingeschreven worden in het aandelenregister;

- de daarmee samengaande vernietiging van alle fysische titels, die zonder waarde zijn geworden.

3.Aanvaarding van de statuten in het Nederlands.

De vergadering beslist de statuten van de vennootschap in de Nederlandse taal zoals volgt te aanvaarden zonder dat er aan de Franse tekst wordt verzaakt:

Titel I - NAAM - ZETEL  DUUR - DOEL.

Artikel 1.

De vennootschap bestaat voor een onbeperkte duur onder de vorm van een naamloze vennootschap naar Belgisch recht en met de benaming « ELECTRO-MECANIQUE CHARLES MEUNIER ET CIE ».

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Schaarbeek (B-1030 Brussel), Eugène Smitsstraat, 28-30 maar kan worden verplaatst bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur die als de verplaatsing geen wettelijke taalwijziging meebrengt bevoegd is om de wijziging van de statuten die eruit voortvloeit per authentieke akte vast te stellen. De raad mag overal waar ze het nuttig acht, zowel in België als in het buitenland, administratieve of uiitbatingzete%s, agentschappen en bijkantoren oprichten.

Artikel 2.

De vennootschap heeft tot voorwerp zowel in België als in het buitenland, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden:

* de realisatie van alle werkzaamheden inzake elektrische installatie in het algemeen, zowel voor hoge druk als voor lage druk;

* de vervaardiging, import, export, aankoop, verkoop van alle elektrische , elektronische , elektromechanische of huishoudapparaten of apparaten functionerend op elektriciteit, van hoogspanningscabines, van radio's, televisies, verlichting, signalisatie, telefoon, intercommunicaties, motoren, relais;

* de vervaardiging, het plaatsen, de vertegenwoordiging en de onderhandeling van alle werkzaamheden van walserij of van metalen geraamtes, hoogspanningscabines, metalen kasten of andere en alle materialen of apparaten die ermee verband houden;

* de studie, de realisatie en het onderhoud van elektrische installaties.

De vennootschap zal alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende handelingen met het oog op de realisatie, hetzij rechtstreeks hetzij onrechtstreeks, van haar maatschappelijk doel kunnen verrichten.

}

2 !! H EaC e ZO l 11

Griffie

Op de laatste b z. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan zich interesseren, onder om het even welke vorm, in alle ondernemingen met een gelijk of gelijkaardig doel aan het hare of met een aard om haar eigen activiteit te begunstigen.

Zij kan aan derden de uitvoering van alle handelingen binnen het kader van haar maatschappelijk doel toevertrouwen.

Titel Il - KAPITAAL

Artikel 3.

Het geplaatst en volgestort kapitaal bedraagt tweehonderd duizend euro (¬ 200.000,-) en is verdeeld over tweehonderd vijftig (250) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, die er een gelijke deel van vertegenwoordigen en die van de zelfde rechten en voordelen genieten.

Artikel 4.

De aandelen zijn op naam.

Het bezit van een aandeel brengt van rechtswege met zich mee dat men onderhavige statuten aanvaardt. Artikel 5

Er wordt verwezen naar de wettelijke bepalingen betreffende de kapitaalverhogingen en meer in het bijzonder voor wat betreft het voorkeurrecht in geval van een kapitaalverhoging met inbreng in geld. Er bestaat geen toegestaan kapitaal.

Artikel 6

De vennootschap erkent slechts een enkele eigenaar per aandeel of obligatie; in geval er verschillende aandeelhouders zijn per aandeel, heeft de vennootschap het recht om de uitoefening van de eraan verbonden rechten op te schorten totdat een enkel persoon zal zijn aangewezen als in dit opzicht de enige eigenaar van het effect.

TITEL DRIE - BESTUUR  TOEZICHT

Artikel 7

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet of de statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is. De raad van bestuur is samengesteld uit tenminste drie leden, al dan niet aandeelhouder, die door de algemene vergadering der aandeelhouders worden benoemd voor een duur van maximum zes jaar en die herkiesbaar zijn.

Wanneer de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de samenstelling van de raad van bestuur beperkt worden tot twee leden tot de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling door alle middelen dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

Indien de vennootschap aangewezen wordt tot bestuurder of lid van het directiecomité van een andere vennootschap, benoemt deze onder haar aandeelhouders, bestuurders of werknemers, een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de vennootschap. Deze vertegenwoordiger moet aan dezelfde voorwaarden voldoen en is burgerlijk aansprakelijk en strafrechtelijk verantwoordelijk alsof hij zelf de betrokken opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou volbrengen, onverminderd de hoofdelijke aansprakelijkheid van huidige vennootschap. Deze laatste mag haar vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden de zelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Voormelde bepaling is ook van toepassing wanneer een rechtspersoon lid van de raad van bestuur van de onderhavige vennootschap wordt benoemd.

De bekendmaking van de benoeming van de vaste vertegenwoordiger van een bestuurder rechtspersoon valt ten laste van de bestuurde vennootschap.

De raad van bestuur benoemt onder zijn leden een Voorzitter wiens functies tot stand komen na de gewone algemene vergadering.

Artikel 8

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vennootschap evenals haar vertegenwoordiging in dit verband overdragen aan een van zijn leden of aan een derde, zelfs indien deze laatste in de vennootschap onder arbeidsovereenkomst werkt.

De raad van bestuur kan een directiecomité tot stand brengen, waarvan hij de samenstelling, de werkwijze, de bevoegdheden, de bezoldigingen en de vertegenwoordigingsmachten van de vennootschap tegenover derden bepaalt.

Artikel 9

In het algemeen en meer in het bijzonder bij alle gerechtelijke en administratieve vorderingen zowel als eiser als verweerder, alsmede in alle akten en volmachten, met inbegrip van die waarbij een openbaar ambtenaar of een ministerieel ambtenaar tussenkomt, wordt de vennootschap geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders die tezamen handelen en die geen andere rechtvaardiging hoeven over te leggen dan hun benoeming.

Eensluidende afschriften en uittreksels van beslissingen van de raad van bestuur en van de algemene vergadering worden ondertekend in overeenstemming met de voorgaande alinea.

In verband met het dagelijks bestuur wordt de vennootschap geldig vertegenwoordigd door iedere mandataris die daartoe afgevaardigd wordt.

De vennootschap kan door bijzondere lasthebbers handelend binnen de perken van hun mandaat vertegenwoordigd worden.

Artikel 10

De raad van bestuur vergadert telkens wanneer het belang van de vennootschap dit vereist of indien de Voorzitter of twee bestuurders erom verzoeken en de kennisgeving gebeurt per aangetekende brieven

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

gezonden ten minste acht dagen op voorhand, behoudens voorafgaandelijke aanvaarding van iedere andere bijeenroepingwijze. Indien aile bestuurders aanwezig zijn of vertegenwoordigd door een volmacht, waarin de agenda vermeld is, hoeft de bijeenroeping niet gerechtvaardigd worden.

Iedere bestuurder mag schriftelijk of op iedere andere communicatiewijze op voorwaarde dat dit op een gedrukt document gebeurt, een van zijn collega's een bijzondere volmacht verlenen om hem te vertegenwoordigen en in zijn naam en op zijn plaats te stemmen.

Iedere beslissing van de raad vergt de aanwezigheid hetzij persoonlijk hetzij via mandaat van tenminste de helft van de bestuurders met een minimum van twee, en wordt genomen met eenvoudige meerderheid der stemmen. Bij staking van stemmen is die van de Voorzitter van doorslaggevende aard, tenzij de raad slechts bestaat uit twee bestuurders.

Indien de raad evenwel vergadert minstens vijftien dagen na een vergadering waarop het vereiste quorum niet bereikt werd, kan hij geldig beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders en in zover kan aangetoond worden dat de afwezige bestuurders een persoonlijk ontvangstbewijs hebben afgeleverd voor de oproepingsbrieven voor de twee vergaderingen.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig, schriftelijk akkoord van de bestuurders of op iedere andere communicatiewijze op voorwaarde dat dit op een gedrukt document gebeurt, zoals fax, telegram, telex of per e-mail. Die procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening.

Artikel 11

Het toezicht op de vennootschap gebeurt overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen; er wordt slechts een commissaris benoemd indien het wetboek dit vereist of wanneer de vergadering daartoe beslist.

TITEL VIER - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12

De gewone algemene vergadering komt ieder jaar bijeen op de maatschappelijke zetel van de vennootschap of op iedere andere in de oproepingsbrieven vermelde plaats, op de eerste donderdag van de maand mei van ieder jaar om zeventien uur of indien deze dag een feestdag is op de eerstvolgende werkdag.

Artikel 13

Iedere eigenaar van een aandeel kan zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een speciale lasthebber die al of niet aandeelhouder is. Mede-eigenaars, vruchtgebruikers en naakte eigenaars, pandhoudende schuldeisers en schuldenaars moeten zich respectievelijk laten vertegenwoordigen door een en dezelfde persoon.

Artikel 14

Aan ieder aandeel is één stem verbonden. Behoudens de in de wet voorziene gevallen, worden de beslissingen genomen met gewone meerderheid van stemmen ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen en zonder rekening te houden met de onthoudingen.

Artikel 15

De raad van bestuur mag, ongeacht welke punten er op de agenda staan, na de opening van de debatten, iedere gewone, bijzondere of buitengewone vergadering met drie weken uitstellen. Behoudens andersluidende beslissing van de raad van bestuur doet deze verdaging, die door de voorzitter voor de sluiting van de zitting ter kennis gebracht wordt en vermeld wordt in het verslag van deze zitting, iedere genomen beslissing teniet.

Er kan slechts eenmaal een vergadering verdaagd worden en de tweede vergadering beslist definitief over dezelfde agenda.

TITEL VIJF - DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 16

Het boekjaar begint de eerste januari en eindigt de eenendertigste december van ieder jaar.

Artikel 17

Na de verplichte toekenningen en op voorstel van de raad van bestuur, beslist de algemene vergadering van aandeelhouders over de bestemming van het resultaat. De raad van bestuur kan evenwel beslissen tot de toekenning van maximaal twee interimdividenden, waarvan zij de bedragen en de betalingsdata vaststelt.

Artikel 18

In geval van vereffening en nadat alle schulden en lasten en de vereffeningkosten aangezuiverd werden of nadat de bedragen die te dien einde nodig zijn, werden vastgelegd, wordt het netto actief gelijkmatig over alle aandelen verdeeld nadat de aandelen op voet van gelijkheid werden gesteld door een bijkomende opvraging voor storting of door een gedeeltelijke terugbetaling.

Artikel 19

Bij ontstentenis van een wettelijk woonplaats of zetel in België of wanneer er geen woonstkeuze werd verricht in België die behoorlijk ter kennis werd gebracht van de vennootschap, wordt met het oog op de uitvoering van onderhavige statuten, iedere aandeelhouder op naam, bestuurder of vereffenaar van de vennootschap geacht de woonstkeuze te hebben verricht op de maatschappelijke zetel van de vennootschap, waar alle mededelingen, dagvaardingen, betekeningen of kennisgevingen geldig kunnen verricht worden.

1n geval van geschil tussen de vennootschap en een aandeelhouder, bestuurder of vereffenaar zijn alleen de rechtbanken bevoegd van het arrondissement waar de maatschappelijke zetel van de vennootschap gevestigd is.

Artikel 20

Voor alles wat niet in onderhavige statuten voorzien is, wordt verwezen naar de wettelijke bepalingen die van toepassing zijn op naamloze vennootschappen. Bijgevolg worden de bepalingen waarvan niet op een

wettige wijze wordt afgeweken, geacht te zijn geschreven in onderhavige akte en de bedingen die in strijd zijn

met de dringende wettelijke bepalingen worden geacht niet te zijn geschreven.

4.Uitvoeringsbevoegdheden.

VOOR EENSLUIDEND ANALYTISCH UITTREKSEL

(getekend) Gérald Snyers d'Attenhoven, geassocieerd notaris

Samen neergelegd

- Uitgifte (2 volmachten).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behoOden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

4 .

31/05/2011 : ME. - COMPTES ANNUELS 31.12.2010, APP 05.05.2011, DPT 26.05.2011 11124-0271-017
29/06/2009 : BL348802
24/06/2008 : BL348802
28/06/2007 : BL348802
03/02/2006 : BL348802
29/06/2005 : BL348802
23/02/2005 : BL348802
05/07/2004 : BL348802
01/07/2004 : BL348802
26/05/2003 : BL348802
26/07/2002 : BL348802
13/09/1994 : BL348802
05/09/1992 : BL348802
16/07/1986 : BL348802
01/01/1986 : BL348802
11/07/1985 : BL348802

Coordonnées
ELECTRO-MECANIQUE CHARLES MEUNIER & CIE

Adresse
ADOLPHE LACOMBLELAAN 59, BUS 8 1030 BRUSSEL

Code postal : 1030
Localité : SCHAERBEEK
Commune : SCHAERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale