ENDEWOLF

Association sans but lucratif


Dénomination : ENDEWOLF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.815.695

Publication

17/11/2011
ÿþ Mon 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- IIIVIIVIIIIIAVI IIIAIIIIIIIIIIN

behouden *11173225*

aan hot

Belgisch

Staatsblad





andernemingsnr - a3yo . V S. 69S-Benaming

(voluit) : endewolf

0 îrl 2011

Griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Steenweg op Gent 2 te 1080 Sint-Jans-Molenbeek

Onderwerp akte : oprichting

endewolf@gmail.com

www.endewolf.be

De ondergetekenden:

1.VaFérie De Ketelaere, Steenweg op Gent te 1080 Sint-Jans-Molenbeek

2. Henk Dheedene, Locquenghienstraat 39 te 1000 Brussel

3. Willem De Maesenere, Achturenstraat 3 te 3010 Kessel-Lo

zijn overeengekomen op 19 september 2011 om de vereniging zonder winstoogmerk endewolf op te richten: (in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de; internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen)

Haar statuten zijn:

endewolf, Steenweg op Gent 2, 1080 Sint-Jans-Molenbeek, theatercollectief voor onbepaalde duur.

Art. 1. De vereniging draagt de naam endewolf. Aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en; andere stukken die uitgaan van de vereniging dragen de naam endewolf gevolgd door de afkorting vzw en het adres van de vereniging.

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in de Steenweg op Gent 2 te 1080 Sint-Jans-Molenbeek, in

het gerechtelijk arrondissement Brussel. De algemene vergadering kan beslissen de zetel te wijzigen. "

Art. 3. De vereniging stelt zich tot doel haar leden zowel individueel ais in groep een forum aan te bieden dat het mogelijk moet maken projecten te realiseren op gebied van theater, muziek, dans, video, fotografie, beeld en film. De vereniging wil haar leden actief betrekken bij de ontwikkeling van deze projecten: productie, organisatie, decor, kostuums, promotie... De vereniging mag ook alle activiteiten ondernemen die dit doel: kunnen bevorderen zoals workshops, vorming, voorstellingen, publicaties,...De vereniging mag om haar doel te bereiken aile directe en indirecte middelen nastreven en inzetten. Ze mag hiertoe alle verbintenissen en, samenwerkingsvormen aangaan en een vermogen opbouwen, beheren en erover beschikken. Dat vermogen; mag bestaan uit roerende en onroerende goederen of rechten. Haar doel kan ook inhouden het beheren, innen, verdelen of verwerven van rechten op werken van de geest en het exploiteren van deze rechten. Ze kan in deze zin ook, maar slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst ervan besteedi wordt aan het doel waarvoor ze werd opgericht. De activiteiten van de vereniging beperken zich niet tot de, landsgrenzen.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd en kan ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering.

Leden

Art. 5. De vereniging heeft vaste en toegetreden leden. De vereniging telt ten minste drie vaste leden. De: oprichters zijn de eerste vaste leden van de vereniging.

Art. 6. Elke natuurlijke persoon die 18 jaar oud is of ouder kan als vast lid tot de vereniging toetreden als de raad van bestuur hem of haar toelaat.

Art. 7. Wie vast lid wil worden, dient een verzoek per brief of per e-mail in bij de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

Op ne laatse blz. van Luik_B verrnetden " Recto : Naam en hoedanigheid van cle instrumenterende notaris, hetzij van de perso(c)n(en'l bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 8. De raad van bestuur kan ook onder bepaalde voorwaarden toegetreden leden tot de vereniging toelaten. Wie toegetreden lid wil worden, dient een verzoek per brief of per e-mail in bij de raad van bestuur.

Art. 9. De toegetreden leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het huishoudelijk reglement zijn toegekend. Ze worden uitgenodigd in de algemene vergadering, maar hebben geen stemrecht. Ze hebben recht op inzage in de verslagen en beslissingen van de algemene vergadering en het bestuur.

Art. 10. Elk lid kan altijd uit de vereniging treden. Hij of zij dient zijn ontslag per e-mail of per brief in bij de raad van bestuur.Alleen de raad van bestuur kan beslissen een lid uit te sluiten met tweederde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord en opgeroepen.

Art. 11. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ais het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Algemene vergadering

Art. 12. De algemene vergadering is samengesteld uit al de vaste leden en is bevoegd voor de bepalingen uit de wet van 27 juni 1921:

" wijziging van de statuten,

" benoeming en ontslag van de leden van de raad van bestuur en het vaststellen van eventuele vergoedingen en kwijtingen,

" goedkeuring van begroting en rekeningen,

" vrijwillige ontbinding van de vereniging,

" de uitsluiting van een lid

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

leder vast lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander vast lid die het daarbij horend stemrecht mag uitoefenen. Een lid mag niet meer dan één volmacht uitoefenen.

Art. 14. De algemene vergadering wordt ten minste een maal per jaar bijeengeroepen. De wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering is geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921. Alle vaste leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen vôér de vergadering. De schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail met vermelding van de agenda.

Art. 15. De voorzitter van de raad van bestuur zit de vergadering voor en wanneer hij of zij afwezig is, zit de secretaris of de oudste van de aanwezige bestuurders de vergadering voor. De voorzitter wijst een secretaris aan, wanneer de secretaris van de raad van bestuur afwezig is. Hel is de raad van bestuur die de agenda vaststelt. De voorzitter kan voorstellen, onderwerpen die niet op de agenda staan in behandeling te nemen.

Art. 16. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij gelijkheid van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Art. 17. De voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen ondertekenen de notulen van de algemene vergadering. Die worden opgenomen in een register dat bewaard wordt op de zetel van de vereniging. De leden en andere geïnteresseerden kunnen mondeling of per brief op de hoogte worden gebracht van de besluiten van de algemene vergadering, naast de bekendmakingen die de wet voorschrijft.

Bestuur

Art. 18. De raad van bestuur bestuurt de vereniging. Er zijn ten minste drie bestuurders. Ze moeten lid zijn van de vereniging. De algemene vergadering benoemt de bestuurders voor een hernieuwbare periode van een jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook door de algemene vergadering met een tweederde meerderheid ontslagen worden. Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders van wie het mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Als ze dat niet doen, moeten ze hun opdracht verder vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen. De bestuurders voeren hun mandaat kosteloos uit.

Art. 19. De raad van bestuur bestuurt de vereniging in de ruimste zin van het woord, enkel beperkt door wat de wel en de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden. De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De raad van bestuur mag alle mogelijke verbintenissen aangaan om het maatschappelijke doel van de vereniging te realiseren. De raad van bestuur mag post- en bankverrichtingen doen voor de vzw. Hij kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan een van zijn leden of zelfs aan een derde. De raad bepaalt voor welke duur de bevoegdheid wordt overgedragen. De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders. De bestuurders gaan geen persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen

MOD 2.2

%roc- Luik B - Vervolq

behouden van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van hun opdracht en tot de tekortkomingen

aan het

Belgisch in hun bestuur.

Staatsblad : Art. 20. De voorzitter of twee bestuurders kunnen per brief of per e-mail de raad van bestuur bijeenroepen

met vermelding van de agenda. De voorzitter zit de vergaderingen voor en wanneer hij afwezig of belet is, de " secretaris en wanneer hij afwezig of belet is de oudste van de aanwezige bestuurders. De beslissingen worden collegiaal genomen, maar ten minste twee derde van de bestuurders moet aanwezig zijn.De notulen worden bijgehouden in een register. De secretaris van de vergadering ondertekent ze.

Art. 21. De raad van bestuur kan een artistiek leider aanwijzen voor de vereniging die bevoegd is voor alle inhoudelijke aspecten van artistieke aard. Het artistieke jaarprogramma moet worden voorgesteld en goedgekeurd door de raad van bestuur en de algemene vergadering. Wanneer er geen artistiek leider is, ' combineert de voorzitter die functie met zijn voorzitterschap.

Begrotingen, rekeningen

Art. 22. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op. De raad legt ze ter goedkeuring aan de algemene vergadering voor. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Ontbinding, vereffening

Art. 23. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid en de wijze van vereffening.

Art. 24. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft. Indien er verscheidene . verenigingen in aanmerking komen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt de activa naar goedvinden. Zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 25. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Overgangsbepalingen

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 19 september 2011 tot 31 december 20011. "

De Buitengewone Algemene Vergadering heeft de statuten in Brussel op 11 augustus 2011 goedgekeurd, in twee exemplaren waarvan er een bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en het andere . wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel.

Benoeming Raad Van Bestuur

Valérie De Ketelaere, Steenweg op Gent, 1080 Sint-Jans-Molenbeek geboren op 7 december 1980 te

: Kortrijk

Henk Dheedene, Locqonghienstraat 39 te 1000 Brussel geboren op 8 januari 1973 te Kortrijk

Willem De Maesenere, Achturenstraat 3 te 3010 Kessel-Lo geboren op 14 februari 1985 te Leuven

Voorzitter : Valérie De Ketelaere

Secretaris : Henk Dheedene

Penningmeester :Willem De Maesenere

Getekend:

Oprichter 1. Valérie De Ketelaere, Steenweg op Gent te 1080 Sint-Jans-Molenbeek

Oprichter 2. Henk Dheedene, Locqonghienstraat 39 te 1000 Brussel

Oprichter 3. Willem De Maesenere, Achturenstraat 3 te 3010 Kessel-Lo

Op de laatste biz. van Luik BB vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de gessoio)nien) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ENDEWOLF

Adresse
STEENWEG OP GENT 2 1080 BRUSSEL

Code postal : 1080
Localité : MOLENBEEK-SAINT-JEAN
Commune : MOLENBEEK-SAINT-JEAN
Région : Région de Bruxelles-Capitale