ENSEMBLE LEPORELLO, AFGEKORT : LEPORELLO

Association sans but lucratif


Dénomination : ENSEMBLE LEPORELLO, AFGEKORT : LEPORELLO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 434.380.351

Publication

10/05/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



BRUSSEL.

eg -0s- 2011

Griffie

il

" 11070279*

be' a

Sta

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0434.380.351

Benaming

(voluit) : Ensemble Leporello

(verkort) : Leporello

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Delaunoystraat 58 - 1080 Brussel

Onderwerp akte : wijziging van de statuten

Hiernavolgende gecoordineerde statuten werden unaniem goedgekeurd op de algemene vergadering van 12 oktober 2010 en vervangen aile vorige statuten.

Titel I Naam, zetel, doel en duur

Art. 1 Naam

De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Ensemble Leporello.

Art. 2 Zetel

De vereniging heeft als maatschappelijke zetel het volgend adres: Delaunoystraat 58  1080 Brussel gelegm lin het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Art. 3 Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 4 Doel

§1 De vereniging heeft tot doe! een ensemble te onderhouden dat pure toneelspeelkunst op een organische en essentiële manier aanwendt en beoefent. Zij produceert en speelt theatervoorstellingen waarbij de nadruk ligt op het spel en samenspel van een tot in de puntjes georkestreerde acteursploeg. Het gebruik van diverse genres  teksttheater, muziektheater, opera en dans  dient een vorm van totaaltheater, met weinig extra-scenische middelen of technologie.

Hiertoe kan de vereniging aile initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks dit streven dienen.

§2 Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover die in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan aile roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van privé instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§3 De artistieke inhoud van de vereniging wordt bepaald door de artistieke leider, in nauwe samenspraak met de algemene coördinator en wordt ter goedkeuring aan de raad van bestuur voorgelegd.

Titel Il Leden

Art. 5

De vereniging telt enkel werkende leden.

Van alle leden wordt verwacht dat zij hun vakkennis ten dienste stellen van de vereniging.

Voor de werkende leden telt het volgende:

-het minimum aantal werkende leden bedraagt 4, het maximum is beperkt tot 10

-de leden zijn niet gebonden aan enige geldelijke bijdrage

-het lidmaatschap is van onbepaalde duur

Nieuwe leden worden enkel aanvaard bij beslissing van de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid van stemmen. Deze beslist hierover zonder verhaal. Twee derde van de stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

Een verzoek tot het intreden of uittreden van een lid gebeurt schriftelijk of per e-mail aan het adres van de Raad van Bestuur.

Indien een lid manifest in strijd handelt met de doelstellingen van de vereniging of afwezig en niet vertegenwoordigd blijft zonder verontschuldiging gedurende 3 opeenvolgende bijeenkomsten van de Algemene Vergadering, kan diens lidmaatschap op voorstel van de Raad van Bestuur of van een lid worden beëindigd door een beslissing van de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid, en met aanwezigheid en/of vertegenwoordiging van 2/3 van de leden.

Uitgetredenen of uitgeslotenen en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbreng of werkzaamheden vorderen.

Titel III Algemene Vergadering

Art. 6 Samenstelling

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en de artistieke leider en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of in geval van afwezigheid door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. Een lid kan zich echter door een ander lid van de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Dit gebeurt door een schriftelijke en ondertekende volmacht. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Alle leden hebben gelijk stemrecht.

Art. 7 Bevoegdheden

De Algemene Vergadering is enkel bevoegd voor volgende zaken:

-wijziging van de statuten;

-benoeming en ontslag van leden van de Raad van Bestuur;

-goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

-ontbinding van de vereniging;

-uitsluiting van een lid en aanvaarding van een nieuw lid;

-goedkeuring van het huishoudelijk reglement;

-kwijting aan bestuurders en revisoren;

-benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

-alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

Art. 8 Oproeping

De Algemene Vergadering kan naast de verplichte jaarlijkse goedkeuring van de rekeningen en begrotingen door de Raad van Bestuur worden bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist of wanneer één van de werkende leden hierom verzoekt. In dat laatste geval moet dit schriftelijk of per e-mail en met vermelding van het agendapunt meegedeeld worden aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur of aan het dagelijks bestuur van de vereniging.

De oproeping van de Algemene Vergadering gebeurt schriftelijk of per e-mail door het dagelijks bestuur van de vzw of door de Raad van Bestuur, minstens 8 dagen voor dat de vergadering plaatsvindt.

De oproeping vermeldt alle agendapunten, dag, uur en plaats van de vergadering.

Een lid heeft het recht een agendapunt aan de verkregen agenda toe te voegen vanaf bijeenroeping tot vlak voor de aanvang van de algemene vergadering.

Art. 9 Verslagen

De bekendmaking van de beslissingen van de Algemene Vergadering ten aanzien van derden en van werkende leden wordt als volgt geregeld:

Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt dat ter inzage is op de maatschappelijk zetel uiterlijk 15 dagen na de vergadering en enkel na een voorafgaandelijk schriftelijk verzoek.

Dit verslag wordt ondertekend door de Voorzitter en 1 bestuurder of in geval van afwezigheid van de Voorzitter door 2 bestuurders.

Art. 10

De Algemene Vergadering komt samen op een dag bepaald door de Raad van Bestuur binnen de eerste 4 maanden volgend op het einde van het boekjaar.

Art. 11

Zij beslist geldig bij aanwezigheid van minstens de helft van het aantal leden bij gewone meerderheid onder voorbehoud van de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Bij staking van de stemmen beslist de Voorzitter.

Zo is in het geval van een Buitengewone Algemene Vergadering omwille van wijziging van de statuten, het vereiste aanwezigheidsquorum (of vertegenwoordiging) 2/3 van de leden. Daarbij moet een 2/3 meerderheid van stemmen gehaald worden. Omwille van een doelwijziging is een 4/5 meerderheid van stemmen vereist.

Voor een beslissing tot ontbinding van de vereniging is naast een 2/3 aanwezigheid en/of vertegenwoordiging eveneens een 4/5 meerderheid van stemmen vereist.

Indien dit quorum niet bereikt wordt moet een nieuwe Algemene Vergadering worden samengeroepen, minstens 15 dagen na de eerste Algemene Vergadering waarbij er 2/3 van de leden aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn en een 4/5 meerderheid van stemmen gehaald wordt.

Titel IV Raad van Bestuur en vertegenwoordiging

Art. 12

De vereniging wordt geleid door een Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur is samengesteld uit ten minste 3 leden, die door de Algemene Vergadering worden aangeduid.

De leden van de Raad van Bestuur moeten lid zijn van de vzw.

De leden van de Raad van Bestuur vervullen hun mandaat kosteloos en voor onbepaalde duur, tenzij de Algemene Vergadering er anders over beslist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

De bestuurders kunnen worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan het dagelijks bestuur.

De Raad van Bestuur benoemt de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De Raad van Bestuur kan bevoegdheden overdragen aan het dagelijks bestuur van de vereniging.

Zij kunnen mits het geven van een volmacht, de bevoegdheid voor het ondertekenen van alle kwitanties en ontvangstbewijzen, tav vervoersinstanties, post en dergelijke meer overdragen aan een derde.

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle gevallen die niet door de weten de statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

De bestuurders zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de door de vereniging aangegane verbintenissen. De bestuurders zijn aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur. Tegenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten.

De Raad van Bestuur wordt samengeroepen telkens als het belang van de vereniging dit vereist en met een minimum van 2 maal per jaar.

Minstens de helft van de bestuurders moet aanwezig zijn om rechtsgeldig te kunnen beslissen. De beslissing van de Raad van Bestuur gebeurt bij gewone meerderheid.

Andere daden dan die van het dagelijks bestuur van de vereniging worden geldig ondertekend door de Voorzitter of in geval van afwezigheid van de Voorzitter door 2 bestuurders.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter en bij diens afwezigheid door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders.

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de Voorzitter en één van de bestuurders, en bewaard in een notulenregister dat ter inzage ligt van de werkende leden en dit na schriftelijk verzoek gericht aan het adres van het dagelijks bestuur, uiterlijk 15 dagen na de vergadering van de Raad van Bestuur.

Art. 13 Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur van de vereniging wordt waargenomen door de algemene coördinator. Over de aanduiding en het ontslag van de algemene coördinator wordt beslist door de Raad van Bestuur.

De algemene coördinator mag geen lid zijn van de vzw.

Titel V Begrotingen en rekeningen

Art. 14

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op. Die worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Titel VI Ontbinding, vereffening

Art. 15 Ontbinding

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebrek daaraan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de wijze van de vereffening.

M00 2.2

" 0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 16 Vereffening

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging, inrichting of stichting, die een gelijkaardig doel nastreeft. Zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de Algemene Vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden. Zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan een vereniging, inrichting of stichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 17

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Il Nieuwe samenstelling Algemene Vergadering en Raad van Bestuur

Op de Algemene Vergadering van 12 oktober 2010 werden volgende toetredingen goedgekeurd:

Sophie Van Weert, geboren te Antwerpen op 20-02-1973 wonende te Vilvoorde, Franklin Rooseveltlaan 64. An Vandevelde, geboren te Tienen op 25-03-1974, wonende te Brussel, Veronesestraat 20.

Guy Bindels, geboren te Watermael-Bosvoorde op 22-06-1067 wonende te Sint-Lambrechts-Woluwe, Kerselarenlaan 196.

Dirk Opstaele, artistiek leider, geboren te Sint-Truiden op 14-04-1958, wonende te Brussel, Sint-Mariastraat 4. Marseen Verbeeck, geboren te Tessenderlo op 14-10-1958, wonende te Brussel, Oude Graanmarkt 20 bus 27

NIEUWE SAMENSTELLING ALGEMENE VERGADERING EN RAAD VAN BESTUUR

Guy Uyttebroeck, Voorzitter

André Lefèvre, bestuurder, Lakenmakersstraat 96/001, 2800 Mechelen

Tony De Pauw, bestuurder

An Vandevelde, bestuurder

Guy Bindels, lid

Sophie Van Weert, lid

Dirk Opstaele, lid

Marseen Verbeeck, lid

DAGELIJKS BESTUUR

Ontslag van Hendrik Stubbe, geboren te leper op 19-08-1950, wonende te Erps-Kwerps, Diestbrugstraat 166.

Benoeming van Joke Quaghebeur, algemeen coördinator, geboren te leper, op 11 april 1963, wonende te Halle, Biezeweide 101.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

OVERGANGSBEPALINGEN

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Brussel in twee exemplaren waarvan 1 bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel.

Getekend

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor-beha eden aan het Belgisch Staatsblad

31/03/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

ne?Prrtipl~..ar..~~,~

w, ..e.1 t;y~l~ v~

1 9 KW 2015

ter griffie van de Nirderl^rir?staliue

rechtbank van k9t"~elar;dwf BrliRGQl

Ondernemingsnr : 0434.380.351

Benaming

(voluit) : Ensemble Leporello

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Delaunoystraat, 58 - B-1080 Sint-Jans-Molenbeek

Onderwerp akte : Ontslag, benoeming, rechtzetting adres maatschappelijke zetel

Uittreksel uit het proces-verbaal van de bijzondere algemene vergadering dd 20/01/2015

1. Samenstelling van de Algemene Vergadering

De algemene vergadering aanvaardt de toetreding van de volgende nieuwe leden : - Frank Nuyts, Jakob Heremansstraat 74, 9000 Gent

- Greta Steyaert, Kortrijkstraat 62,1080 Brussel

- Vital Schraenen, Koningslaan 234/5, 1190 Vorst

- Wouter Hillaert, Engelselei 21, 2140 Borgerhout

De algemene vergadering aanvaardt het ontslag van de volgende leden:

- Guy Uyttebroeck, Veldstraat 56, 3300 Tienen

- Sophie Van Weert, Franklin Rooseveltlaan 64,1800 Vilvoorde

" André Lefèvre, Schuttersvest 56 /00, 2800 Mechelen

Marseen Verbeeck, Oude Graanmarkt 20 bus 27, 1000 Brussel

- An Vandevelde, Stalingradlaan 26 20, 1000 Brussel

- Tony De Pauw, Blakenbos 15, 1641 Wolvertem

De algemene vergadering is bijgevolg als volgt samengesteld:

1. Dirk Opstaele, artistiek leider

2. Guy Bindels

3. Frank Nuyts

4. Greta Steyaert

5. Vital Schraenen

6. Wouter Hillaert

2. Samenstelling van de Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering aanvaardt de benoeming van de volgende bestuurders: - Frank Nuyts, voornoemd, geboren te Oostende op 03/02/1957

- Greta Steyaert, voornoemd, geboren te Ukkel op 15/04/1965

De Algemene Vergadering aanvaardt het ontslag van de volgende bestuurders: Guy Uyttebroeck, voornoemd, voorzitter

- Sophie Van Weert, voornoemd

- André Lefèvre, voornoemd

- Marleen Verbeeck, voornoemd

An Vandevelde, voornoemd

Tony De Pauw, voornoemd

Op de laatste blz. van Lui U3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolo

Voorbehou

den aan het

Belgisch

Staatsblad

Mof) 2.2

r

De Raad van Bestuur is bijgevolg samengesteld als volgt:

1. Dirk Opstaefe, artistiek leider

2. Guy Bindels

3. Frank Nuyts

4. Greta Steyaert

Uittreksel uit het proces-verbaal van de raad van bestuur dd 20/0112015

Joke Quaghebeur, Biezeweide 101, 1500 Halle, wordt ontslagen uit haar functie als algemeen coördinator, belast met het dagelijks bestuur, en dit met ingang van 09/01/2015.

Mevrouw Sabine Bombeke, Heilige Geeststraat 5d, 9000 Gent, geboren te Zottegem op 01/01/1970 wordt benoemd tot algemeen coördinator, belast met het dagelijks bestuur, vanaf heden.

Sabine Bombeke - algemeen coördinator - of Dirk Opstaele - artistiek leider - krijgen volmacht van de Raad van Bestuur tot volledige toegang tot de banktegoeden van de VZW om de dagelijkse leiding en voortzetting van de VZW mogelijk te maken,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vergadering merkt op dat het busnummer ontbreekt bij de gegevens van de maatschappelijke zetel. Het correcte adres is: Defaunoystraat 58 bus 3, 1080 Sint-Jans-Molenbeek.

Guy Bindels Frank Nuyts

Bestuurder Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ENSEMBLE LEPORELLO, AFGEKORT : LEPORELLO

Adresse
DELAUNOYSTRAAT 58 1080 BRUSSEL

Code postal : 1080
Localité : MOLENBEEK-SAINT-JEAN
Commune : MOLENBEEK-SAINT-JEAN
Région : Région de Bruxelles-Capitale