ESSENSYS OPERATIONAL EXCELLENCE

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : ESSENSYS OPERATIONAL EXCELLENCE
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 552.611.275

Publication

14/05/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

12-05-2014

Griffie

*14304456*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0552611275

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

Essensys Operational Excellence

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Oprichting

Naamloze vennootschap

(verkort) :

Woluwelaan 2

1150 Sint-Pieters-Woluwe

Onderwerp akte :

Uittreksel uit de akte van oprichting verleden voor notaris Jean-Philippe Lagae te Brussel, op 12 mei 2014.

1. De coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Essensys, met zetel te Sint-Pieters-Woluwe (1150 Brussel), Woluwelaan 2, ingeschreven in het rechtspersonenregister (Brussel) onder nummer 0452.656.141.

2. De heer Jansen Raf Henri, wonende te 3550 Heusden-Zolder, Wulpenstraat 23.

hebben een naamloze vennootschap opgericht, waarvan de statuten onder meer vermelden wat

volgt:

Artikel 1: Vorm en benaming

De vennootschap is een handelsvennootschap met de vorm van een naamloze vennootschap. Zij

draagt de naam Essensys Operational Excellence.

Artikel 2: Zetel van de vennootschap

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Sint-Pieters-Woluwe (1150 Brussel), Woluwelaan 2.

(...)

Artikel 3: Doel.

De vennootschap heeft tot doel, in België of in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening

van derden, of in deelneming met derden:

- het deelnemen aan het bestuur van andere ondernemingen, onder meer door de uitoefening van het mandaat van bestuurder, zaakvoerder, lid van het directiecomité of andere comité s, vereffenaar of elke andere leidinggevende functie of als aannemer;

- de creatie, ontwikkeling, exploitatie en lease van intellectuele eigendomsrechten en andere vergelijkbare producten;

- adviesbureau op het gebied van bedrijfsbeheer en bedrijfsvoering, adviezen, richtsnoeren en praktische hulp aan ondernemingen en andere instellingen op bedrijfseconomisch en bedrijfsorganisatorisch vlak, zoals het bepalen van de strategische en organisatorische planning van een onderneming, het herzien en verbeteren van operationele, logistieke en andere processen, het voorstellen van efficiëntie- en effectiviteitsverhogende maatregelen en het oplossen van operationele en financiële vraagstukken.

De vennootschap heeft eveneens tot doel de studie, de adviesverlening, expertise, engineering en elke dienstverlening in het kader van de in dit doel beschreven activiteiten.

De vennootschap kan alle mogelijke commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende verrichtingen stellen, die direct of indirect verband houden met haar maatschappelijk doel of die van die aard zijn dat ze de verwezenlijking en ontwikkeling ervan bevorderen.

De vennootschap kan zich borg stellen voor haar eigen verbintenissen, onder andere door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, met inbegrip van haar handelsfonds.

Artikel 5: Geplaatst kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt tweehonderdduizend euro (EUR 200.000,00), vertegenwoordigd door tweeduizend (2.000) aandelen, zonder nominale waarde, die elk

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

één/tweeduizendste van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Volstorting

De aandelen werden volledig afbetaald door een inbreng in geld en dat het bedrag van de stortingen, dit is tweehonderdduizend euro (EUR 200.000,00), werd gestort op een bijzondere rekening geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij BNP Paribas Fortis NV.

Ondergetekende notaris bevestigt dat het gestorte kapitaal werd gedeponeerd overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 6: Opvraging van stortingen

(...) De uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen op dewelke de stortingen niet zijn verricht, wordt geschorst zolang deze stortingen, regelmatig opgevraagd en eisbaar, niet werden gedaan.

Artikel 8: Ondeelbaarheid der effecten

De aandelen zijn ondeelbaar tegenover de vennootschap.

De vennootschap erkent slechts één enkele eigenaar per effect.

Indien er meerdere eigenaars zijn van een aandeel of indien de eigendom van een aandeel is gesplitst tussen vruchtgebruiker en blote eigenaar, heeft de vennootschap het recht de rechten die eraan zijn verbonden te schorsen totdat één enkele persoon is aangewezen als zijnde de eigenaar van het effect ten aanzien van de vennootschap.

Indien een aandeel in pand is gegeven, worden de rechten die eraan verbonden zijn uitgeoefend door de pandgevende schuldenaar.

Artikel 16: Machten van de raad

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Artikel 17: Directiecomité Dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan in zijn midden en onder zijn verantwoordelijkheid één of meer adviserende comités oprichtten. Hij omschrijft hun samenstelling en hun opdracht.

Overeenkomstig artikel 524 bis van het Wetboek van vennootschappen, kan de raad van bestuur zijn bestuursbevoegdheden overdragen aan een directiecomité, zonder dat deze overdracht betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden. De bestuursbevoegdheid van het directiecomité kan door de raad van bestuur worden beperkt. De raad van bestuur is belast met het toezicht op dat comité.

Het directiecomité bestaat uit meerdere personen, die al dan niet bestuurder zijn. De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur. Het directiecomité vormt een college.

Het directiecomité, of indien er geen directiecomité werd ingesteld of dit niet met het dagelijks bestuur werd belast, de raad van bestuur, mag het dagelijks bestuur evenals de vertegenwoordiging van de vennootschap voor wat dit bestuur betreft, aan één of meer personen toevertrouwen; indien deze personen bestuurders zijn worden zij "gedelegeerd bestuurder" genoemd.

De raad van bestuur of het directiecomité mag ook een bepaald deel of een bepaalde tak van de activiteiten van de vennootschap aan één of meer uit hun midden of daarbuiten gekozen personen opdragen. Zij zullen hun bevoegdheden en vergoedingen bepalen. Zij kunnen hen ontslaan en zo nodig in hun vervanging voorzien.

De raad van bestuur, het directiecomité en/of de personen belast met het dagelijks bestuur kunnen bijzondere volmachten verlenen aan elke lasthebber binnen de perken van hun eigen bevoegdheden.

Artikel 20: Vertegenwoordiging - Akten en rechtshandelingen

De vennootschap wordt in alle akten, met inbegrip van deze waarin een openbaar of ministerieel ambtenaar tussenkomt en in rechte, vertegenwoordigd door twee bestuurders samen handelend. Deze ondertekenaars moeten ten opzichte van derden niet het bewijs leveren van een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur.

Binnen de perken van het dagelijks bestuur, wordt de vennootschap vertegenwoordigd door een persoon of de personen belast met het dagelijks bestuur overeenkomstig artikel 17 der statuten. Zij is tevens geldig verbonden door bijzondere lasthebbers binnen de perken van hun mandaat. Artikel 21: Vergaderingen

De gewone algemene vergadering komt samen op de eerste vrijdag van de maand april van elk jaar, om 19 uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering de eerstvolgende werkdag plaats, behalve een zaterdag.

De gewone, bijzondere of buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats aangeduid in de bijeenroeping.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Vanaf de mededeling van de oproeping kunnen de vennoten schriftelijk vragen stellen aan de zaakvoerders/bestuurders en aan de commissarissen, die tijdens de vergadering zullen worden beantwoord, voor zover die vennoten voldoen aan de formaliteiten die vervuld moeten worden om tot de vergadering te worden toegelaten. Die vragen kunnen langs elektronische weg tot de vennootschap worden gericht via het in de oproeping tot de vergadering vermelde adres. De vennootschap dient die schriftelijke vragen uiterlijk op de zesde dag vóór de dag van de algemene vergadering te ontvangen.

Artikel 22: Schriftelijke algemene vergadering

1. De aandeelhouders kunnen, binnen de wettelijke grenzen, eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

2. Wat de datering van de jaarvergadering betreft, wordt de datum van de door alle aandeelhouders ondertekende beslissing geacht de datum te zijn van de algemene statutaire vergadering, behoudens bewijs van het tegendeel op voorwaarde dat de door alle aandeelhouders ondertekende schriftelijke beslissing 20 dagen voor de statutaire datum, de vennootschap heeft bereikt. Indien er meerdere exemplaren van voorstel van beslissing werden verstuurd, is de datum van ontvangst van het laatste bepalend voor de datum van de beslissing.

De schriftelijke beslissing, al of niet in meerdere exemplaren, wordt aangevuld met een gedateerde en door twee bestuurders ondertekende verklaring dat de door alle aandeelhouders ondertekende beslissing ten laatste 20 dagen voor de datum van de algemene statutaire jaarvergadering op de zetel van de vennootschap is toegekomen en alle vereiste handtekeningen draagt.

Indien de laatste schriftelijke beslissing niet is toegekomen uiterlijk binnen 20 dagen voor de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering, dan moet de Raad van bestuur de algemene vergadering bijeenroepen.

3. Wat de datering van de bijzondere algemene vergadering betreft, wordt de datum van de door alle aandeelhouders ondertekende beslissing geacht de datum te zijn waarop de beslissing is toegekomen op de zetel van de vennootschap, behoudens bewijs van het tegendeel. Indien er meerdere exemplaren van voorstel van beslissing werden verstuurd, is de datum van ontvangst van het laatste bepalend.

De schriftelijke beslissing, opgenomen in één of meerdere goedgekeurde voorstellen, moet worden aangevuld met een gedateerde en door twee bestuurders ondertekende verklaring dat de door alle aandeelhouders ondertekende beslissing op de zetel van de vennootschap is toegekomen op de in deze verklaring gemelde datum en alle vereiste handtekeningen draagt.

Uit het toegezonden voorstel van schriftelijke beslissing moet blijken of bedoeld is dat alle agendapunten als geheel moeten worden goedgekeurd om tot een geldige schriftelijke beslissing te komen, dan wel of voor elk agendapunt afzonderlijk de schriftelijke goedkeuring wordt gesolliciteerd.

4. Het toegezonden voorstel van schriftelijke beslissing kan bepalen dat de goedkeuring op de zetel

van de vennootschap moet toekomen vóór een welbepaalde datum om in aanmerking te komen voor

een geldige schriftelijke beslissing. Is de unaniem goedgekeurde schriftelijke beslissing, in één of

meerdere exemplaren, niet tijdig toegekomen vóór die datum, dan verliezen de ondertekende

goedkeuringen elke rechtskracht.

Artikel 23: Vertegenwoordiging

Elke eigenaar van effecten mag zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een

lasthebber, aandeelhouder of niet.

De mede-eigenaars, naakte eigenaars en vruchtgebruikers, evenals de schuldeisers en hun

pandgevende schuldenaars moeten zich respectievelijk door één en dezelfde persoon laten

vertegenwoordigen.

Artikel 25: Verdaging

Elke algemene vergadering, gewone, bijzondere of buitengewone, mag tijdens de zitting drie weken

uitgesteld worden door de raad van bestuur.

De formaliteiten vervuld om aan de eerste vergadering deel te nemen (neerlegging van attesten en

volmachten) blijven geldig voor de tweede.

Nieuwe neerleggingen mogen worden gedaan met het oog op de tweede vergadering.

Artikel 27: Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 28: Verdeling

De nettowinst van het boekjaar wordt gevormd overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Van deze nettowinst wordt elk jaar vijf procent voorafgenomen bestemd tot vorming van een wettelijk

reservefonds. Wanneer dit één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, is deze

voorafneming niet meer verplicht.

Het saldo krijgt de bestemming die de algemene vergadering het zal geven bij meerderheid der

stemmen, op voorstel van de raad van bestuur.

Artikel 29: Interimdividenden

De raad van bestuur zal op eigen verantwoordelijkheid mogen beslissen interimdividenden uit te

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B

betalen en het bedrag en de datum van hun betaling vaststellen.

Artikel 30: Betaling der dividenden

De dividenden zullen betaald worden op de plaatsen en op de tijdstippen vast te stellen door de raad van bestuur.

Alle dividenden toekomende aan houders van aandelen op naam, die niet opgenomen zijn binnen de vijf jaar, zijn verjaard en blijven verworven voor de vennootschap. Zij worden in het reservefonds gestort.

Artikel 31: Verdeling

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie der daartoe nodige sommen, dient het netto actief eerst om, in effecten of in geld, het afbetaalde maar niet afgeschreven bedrag der aandelen terug te betalen.

Indien alle aandelen niet in dezelfde mate afbetaald zijn houden de vereffenaars, alvorens tot terugbetaling over te gaan, rekening met dit verschil van toestand en herstellen het evenwicht door alle aandelen op volstrekt gelijke voet te stellen hetzij door aanvullende stortingen ten laste van effecten die in onvoldoende mate werden afbetaald hetzij door voorafgaande terugbetalingen in geld ten voordele van aandelen die in grotere mate werden afbetaald.

Het saldo wordt evenredig onder alle aandelen verdeeld.

DIVERSE BEPALINGEN EN TIJDELIJKE BEPALINGEN.

De comparanten hebben bij eenparigheid de volgende beslissingen genomen, die slechts uitwerking hebben vanaf de neerlegging ter griffie van een uittreksel van de oprichtingsakte, overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

1. Einde van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar eindigt op 31 december 2015.

2. Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in april 2016.

3. Bestuurders

Worden tot bestuurders benoemd:

- de naamloze vennootschap RUBUS, met zetel te 3080 Tervuren, Constant Dereymaekerlaan 43, ondernemingsnummer 0466.302.754, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger, de heer Michel Marie Van Hemele, wonende te 3080 Tervuren, Constant Dereymaekerlaan 43;

- de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid TempoConsult, met zetel te 8400 Oostende, Nieuwpoortsesteenweg 112 G bus 2.03, ondernemingsnummer 0860.039.810, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger, de heer Chris Tempels, wonende te 9800 Deinze, Albert Saveryslaan, 40;

- de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid PROMAD, met zetel te 2050 Antwerpen, Esmoreitlaan 21, ondernemingsnummer 0477.589.002, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger, de heer Antoine Geudens, wonende te 2050 Antwerpen, Esmoreitlaan, 272;

- de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid AESTAS, met zetel te 8400 Oostende, Meibloempjeslaan 5, bus 02.02, ondernemingsnummer 0822.162.991, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger, de heer Raf Jansen, wonende te 3550 Heusden-Zolder, Wulpenstraat 23;

hier aanwezig of, voor wat betreft de vennootschappen TempoConsult en PROMAD, hier vertegenwoordigd door de andere bestuurders overeenkomstig de onderhandse volmachten die hier worden aangehecht, en die aanvaarden.

6. Bijzondere volmacht

Ieder lid van het kantoor van notaris Lagae of Mevrouw Ellen van Ussel, kantoorhoudend te Brasschaat, Lage Kaart 71 of elke andere door hen aangewezen persoon, wordt aangewezen als lasthebber ad hoc van de vennootschap, om alle documenten te ondertekenen en alle nodige formaliteiten te vervullen om de vennootschap in te schrijven bij een ondernemingsloket, een BTW-identificatie aan te vragen, haar aan te sluiten bij een sociaal verzekeringsfonds en om haar, indien nodig, te registreren bij alle andere administraties.

Met het oog hierop, heeft de lasthebber ad hoc de bevoegdheid om de vennootschap te vertegenwoordigen bij een ondernemingsloket, bij de administratie der B.T.W., bij een sociaal verzekeringsfonds en bij alle andere administraties; hij kan alle verbintenissen aangaan in naam van de vennootschap, alle nuttige verklaringen afleggen en alle documenten ondertekenen en in het algemeen alles doen wat nuttig en noodzakelijk is voor de uitvoering van het mandaat waarmee hij belast is.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Getekend: Jean-Philippe Lagae, Notaris.

Neergelegd samen met een uitgifte.

- vervolg

Mod PDF 11.1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Voorbehouden

Mod PDF 11.1

aan het Belgisch

Staatsblad

20/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 09.05.2016, NGL 14.06.2016 16177-0324-009

Coordonnées
ESSENSYS OPERATIONAL EXCELLENCE

Adresse
TERVURENLAAN 270 1150 SINT-PIETERS-WOLUWE

Code postal : 1150
Localité : WOLUWE-SAINT-PIERRE
Commune : WOLUWE-SAINT-PIERRE
Région : Région de Bruxelles-Capitale