EUROPEAN COUNCIL OF TRANSPORT USERS, AFGEKORT : EUROPEAN SHIPPERS COUNCIL - ECTU- ESC

Association sans but lucratif


Dénomination : EUROPEAN COUNCIL OF TRANSPORT USERS, AFGEKORT : EUROPEAN SHIPPERS COUNCIL - ECTU- ESC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 452.423.935

Publication

09/06/2011
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~ *11086339*

L~ ----I

\y/ ~ C.intierl íbl ningsnr : 0452.423.935 Bestaraing

MüSeÈlele

2 si «el' 20n

G ri ffie

ivûtuitf : European Council of Transport Users

i raikur~, ECTU

r;^.ch1slC~im vzw

~ n l Wetenschapsstraat 14 - 1040 Etterbeek

Nieuwe statuten - bijkomende afgekorte benaming - wijzigingen raad van bestuur en gemachtigden - benoeming dagelijks bestuur

Uittreksel uit de statuten en akten:

De algemene vergadering van 24 maart 2011, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten van de vereniging, opgericht in Nederland in 1968 en als Belgische vzw opgericht op 7 april 1994, integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

ARTIKEL 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: European Council of Transport Users. De afgekorte benaming is: European Shippers' Council of ECTU of ESC.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Wetenschapsstraat 14, 1040 Etterbeek en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging treedt op regionaal, nationaal, Europees en internationaal niveau op als vertegenwoordiger van de belangen van Europese verladers, zijnde bedrijven die voor het vervoer van hun producten gebruik maken van eigen vervoer of van andere dienstverleners en dit zowel over zee, langs binnenrivieren, op de openbare weg, in de lucht, fangs pijp- en buisleidingen als over de spoorwegen. De vereniging wenst een ondersteunende rol te betekenen in de concurrentieposities van Europese bedrijven door het promoten van efficiënte en competitieve vrachttransportdiensten.

De vereniging wenst haar doel te bereiken door:

-Het inspelen op het transportbeleid door beleidsmakers te stimuleren om een open en competitieve markt

te ontwikkelen inzake het vrachtverkeer;

-Het stimuleren van de Europese industrie inzake de creatie van verbeteringen en hogere efficiëntie in de

transportleveringketens;

-Van nut te zijn voor de dagdagelijkse zakelijke activiteiten van de Europese industriëlen door het opvolgen

van en leveren van actuele informatie inzake marktontwikkelingen

Zij mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

{)p 9G ia al9le bI'. : n .uti_, EE_ L',2rm;,Iden Recto : Naam en hjedaniciheicc man de insiriimenterende notaris hetzij van de perso(o}nlen; bevcHmd de vei[:ncginîi. stichting cf orgenisiiie ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad .. 09/06/2011 Annexes du .Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2011- Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

ARTIKEL 5

De vereniging telt effectieve en toegetreden leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Hun minimumaantal is bepaald op vier.

Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden kunnen worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden. ARTIKEL 6

Tot de algemene vergadering kunnen als lid toetreden: Europese rechtspersonen die de belangen van verladers, conform de definitie voorzien in artikel 3, verdedigen. Zij worden in de algemene vergadering vertegenwoordigd door hun voorzitter of, indien binnen de rechtspersoon geen voorzitter is aangesteld of indien de voorzitter de algemene vergadering niet kan bijwonen, door een vaste afgevaardigde.

Het aantal rechtspersonen per land dat in de algemene vergadering kan zetelen is onbeperkt.

Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de secretaris-generaal. De algemene vergadering beslist over de aanvaarding van een nieuw lid.

De leden zijn verplicht tot het betalen van een financiële bijdrage, waarvan het minimumbedrag wordt vastgelegd door de algemene vergadering.

ARTIKEL 7

Onder de toegetreden leden worden minimum de volgende categorieën verdeeld:

-Associate members: dit zijn rechtspersonen die in aanmerking komen voor het effectieve lidmaatschap, maar verkiezen als toegetreden lid aan te sluiten of niet aan de minimale opgelegde financiële bijdrage om als effectief lid te kunnen toetreden, kunnen voldoen.

-Corporate members: bedrijven die voor het vervoer van hun producten gebruik maken van eigen vervoer of van dienstverleners.

Het verzoek om toelating van een kandidaat- toegetreden lid moet schriftelijk worden ingediend bij de secretaris-generaal. De algemene vergadering beslist over de aanvaarding van een nieuw toegetreden lid.

De toegetreden leden zijn verplicht tot het betalen van een financiële bijdrage, waarvan het minimumbedrag wordt vastgelegd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur kan daarnaast, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden eveneens beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten kunnen vermeld worden in het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 8

De jaarlijkse maximale bijdrage voor de leden bedraagt 50.000 EUR.

ARTIKEL 9

Elk lid en elk toegetreden Lid kan uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Het lid dient een opzegtermijn van twaalf maanden te respecteren, lopende vanaf de eerste dag van de maand volgende op de datum van opzegging. Het ontslag van een toegetreden lid gaat in vanaf de eerste dag van de maand volgende op de datum van opzegging.

Elk lid en elk toegetreden lid kan te allen tijde worden uitgesloten door een beslissing van de algemene vergadering, conform de bepalingen in artikel 22 van de statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2011- Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 12

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-de goedkeuring van de beleidsrichtlijnen en prioriteiten van de werking van de vzw,

-het nemen van beslissingen aangaande de aanbevelingen bij conflict tussen de modal councils (zie titel V

van de statuten),

-het uitvaardigen en goedkeuren van een huishoudelijk reglement,

- het vaststellen van de jaarlijkse financiële bijdrage voor leden en toegetreden leden,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 13

De algemene vergadering komt samen na een beslissing door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de voorzitter of een door de raad van bestuur aangeduide bestuurder.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, voor het goedkeuren van de begroting van het komend jaar en om zich uit te spreken over de kwijting van de bestuurders.

ARTIKEL 14

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 15

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 16

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend of verzonden worden door de voorzitter of een door de raad van bestuur aangeduide bestuurder. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per mail of per aangetekende brief tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

ARTIKEL 17

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen behandeld worden indien de meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden hiermee akkoord gaan. Er kan echter over deze punten enkel een bediscussiëring volgen en geen stemming of beslissing. De stemming hierover wordt op de agenda van de volgende bijeenkomst van de algemene vergadering geplaatst.

ARTIKEL 23

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door twee bestuurders en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door twee bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2011- Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 25: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor een periode van drie jaar en zijn tweemaal herkiesbaar voor eenzelfde termijn. Bij de tweede herkiezing moeten echter alle aanwezige en vertegenwoordigde leden akkoord gaan omtrent de herverkiezing.

ARTIKEL 26: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd en herbenoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden, rekening houdende met de uitzondering voorzien in artikel 25 van de statuten. De bestuurders kunnen bezoldigd worden na een beslissing van de algemene vergadering. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 27: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval) of door overlijden.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 28: Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden en met uitzondering van de werkzaamheden binnen de modal councils. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, behalve in de gevallen waarin de statuten het anders vermelden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

ARTIKEL 32: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De Raad van bestuur kiest uit zijn bestuurders een voorzitter, één of meerdere ondervoorzitters en kan daarnaast elke functie die noodzakelijk is voor de werking van vereniging kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van

bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de

meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet

" evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van twee bestuurders.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 33: Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. 13bis, 1° lid, W.VZW

De raad van bestuur benoemt een secretaris-generaal, belast met het dagelijks bestuur. De raad van bestuur kan eventueel ook andere personen aanstellen. ln het geval er meerdere personen hiertoe worden aangesteld, oefenen zij hun bevoegdheden uit als college.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het dagelijks bestuur omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend aile handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en alle handelingen die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 34

In de schoot van de vereniging kan de algemene vergadering modal councils inrichten binnen verschillende domeinen van de transportsector. Deze modal councils kunnen elk binnen hun domein adviezen en aanbevelingen richten tegenover de verschillende overheidsinstanties aangaande de posities van de Europese verladers over bepaalde zaken waarin de belangen van de verladers verdedigd moeten worden en dit conform de richtlijnen en instructies opgelegd vanuit de algemene vergadering. Bij conflict over de te verstrekken adviezen en aanbevelingen wordt de vraag voorgelegd aan de algemene vergadering ter bekrachtiging.

De modal councils worden samengesteld vanuit afvaardiging door de effectieve leden en de toegetreden leden. Het aantal afgevaardigden per effectief lid of per toegetreden lid op een bijeenkomst van het modal council is vrij.

Daarnaast kan de algemene vergadering overgaan tot het instellen en ontbinden van werkgroepen, waarvan zij de samenstelling bepaalt.

De regelingen rond de verdere samenstelling en interne werking van deze modal councils en eventuele werkgroepen worden uitgewerkt in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 36

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 213 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 415 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardige, belangenloze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De algemene vergadering heeft op 24 maart 2011 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van:

van den Broek Humphrey Dick, Wassenaarseweg 112, 2596 EA ten Den Haag, Nederland geboren op 26/09/1946 te Den Haag, Nederland

van der Jagt Jeanette Nicole, Menapiersstraat 28, 1040 Brussel, België

geboren op 07/04/1966 te Barendrecht, Nederland

Wells David, St. Johns's Road, Tunbridge Wells, Kent, UK

De algemene vergadering heeft op 24 maart 2011 tot nieuwe bestuurders benoemd:

Bonnevie Philippe, 52 Rue de Paris, 94220 Charenton Le Pont, Frankrijk

geboren op 3/12/1951 te Parijs, Frankrijk

Buitenkamp Willem, Bollostraat 148, 3140 Keerbergen, België

geboren op 05/08/1945 te Groningen, Nederland

Choumert Denis, 9 avenue de la Guillemote, 78112 Fourqueux, Frankrijk

geboren op 27/09/1953 te Parijs, Frankrijk

Delmeire Nik, Frits van den Berghelaan 169, 2630 Aartselaar, België

geboren op 08/06/1959 te Lisala, Kongo

Galvëo Pedro Augusto Vegas, Av das Forças Armadas 125, 6°, 1600-079 Lisbon, Portugal geboren op 2/02/1961 te Figueira da Foz, Portugal

van der Kuijl Machiel J. H., Chirurgijnsgilde 68, 3813 GZ Amersfoort, Nederland

geboren op 03-04-1967 te Baarn, Nederland

Tobler Conrad, Chemin de Russilles 1, 1723 Marly, Zwitserland geboren op 28/4/1953 te Lausanne, Zwitserland

Wiklund Stig Hàkan, Kappegatan 17, SE 784 54 Borlénge, Zweden,

geboren op 21/6/1950 te Borlànge, Zweden

Dit is tevens de huidige samenstelling van de raad van bestuur.

T " ," ..,~ur~

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

V(..Ur" eh1)Lide:r

~ d3n itrÇi

' S.raatsulacl

J I~

"

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter: Choumert Denis, 9 avenue de la Guillemote, 78112 Fourqueux, Frankrijk geboren op 27/09/1953 te Parijs, Frankrijk

Ondervoorzitter: Delmeire Nik, Frits van den Berghelaan 169, 2630 Aartselaar, België geboren op 08/06/1959 te Lisala, Kongo

Ondervoorzitter: van der Kuiji Machiel J. H., Chirurgijnsgilde 68, 3813 GZ Amersfoort, Nederland geboren op 03-04-1967 te Baarn, Nederland

De raad van bestuur heeft op 24 maart 2011 aangesteld als gemachtigde om de vereniging te vertegenwoordigen:

Secretaris-generaal: van der Jagt Jeanette Nicole, Menapiersstraat 28, 1040 Brussel, geboren op 07/04/1966, te Barendrecht (Nederland)

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van twee bestuurders.

Voor alle administratieve verplichtingen hebben de voorzitter en de secretaris-generaal afzonderlijke en onbeperkte volmacht. Voor alle financiële verplichtingen heeft de voorzitter afzonderlijke volmacht tot een bedrag van 2000 Euro.

De raad van bestuur heeft op 24 maart 2011 aangesteld als dagelijks bestuurder:

Secretaris-generaal: van der Jagt Jeanette Nicole, Menapiersstraat 28, 1040 Brussel, geboren op 07/04/1966, te Barendrecht (Nederland)

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het dagelijks bestuur omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en alle handelingen die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken. De secretaris-generaal oefent het dagelijks bestuur afzonderlijk uit.

up iá ? v;11i V::irilelde7 : Recto : Nin en hoedanigheid van de in3tTi_IniBntErende nota!5. hetzij van de rerso(open)

bevoegd de +;~,renicting. 5tr['.hling of organisme ten aanzien van derden te verZegenwcordrgen

b't~rso : td7ano en hanJteiceninq

Te Etterbeek, op 24 maart 2011

van der Jagt Jeane te N secretaris-gengraal

24/06/2015
ÿþ Mod Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

ttiegelégcliontvangen

na neerlegging ter griffie van d op

Il 111111

*15089726*

I S MI 2015

ter griffie van de Nederlandstalige

rechtbank vair Brus2e1

Ondernemingsnr : 0452 423 935

Benaming

(voluit): European Council of Transport Users - Conseil Européen des

Usagers des Transports

(verkort) : ESC

Rechtsvorm VZW

Zetel : Wetenschapsstraat 14 - 1040 BRUSSEL

(volledig adres)

Onderwerp akte : Benoeming - Ontslag

Vertaling uit een deel van het proces verbaal van de algemene vergadering van 13/10/2014:

2. A.I.L. bvba (Alles is Logistiek bvba met ondernemingsnummer 0563.811014) vertegenwoordigd door de heer Nik Delmeire, is benoemd tot beheerder van de VZW, ter vervanging van de heer Nik Delmeire die ontslag neemt.

3. A.I.L., hierboven geïdentificeerd, en vertegenwoordigd door de heer Njk Delmeire, werd benoemd tot Secretaris Generaal van European Shippers' Council vanaf 15 oktober 2014

Volmacht is gegeven aan CDP Conseils bvba, Rue de l'Hospice Cpmmunal 6 te 1170 Brussel, vertegenwoordigd door Christophe Danloy, met macht van substitutie om alle fbrmaliteiten van heerlegging en/ of publicatie en/of inschrijving bij het ondememingsloket en/of bij elke andere administratieve autoriteit

Christophe Danloy, gevolmachtigde

"

"

elpeeteete.fflititmeeirdegew:: rtgauhi [teste« ee te ete i iiettutmenteetee «Me.. 'tep me

offee-wo myeastsie «herneem tte ttfmtgetweerdPe

Item ttmiletelirtit

Coordonnées
EUROPEAN COUNCIL OF TRANSPORT USERS, AFGEKOR…

Adresse
WETENSCHAPSSTRAAT 14 1040 ETTERBEEK

Code postal : 1040
Localité : ETTERBEEK
Commune : ETTERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale