EUROPESE PROGRAMMA'S VOOR ONDERWIJS, OPLEIDING EN SAMENWERKING, AFGEKORT : EPOS

Association sans but lucratif


Dénomination : EUROPESE PROGRAMMA'S VOOR ONDERWIJS, OPLEIDING EN SAMENWERKING, AFGEKORT : EPOS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 456.074.994

Publication

16/04/2014
ÿþ MOD 2.2

-114:11z0. In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



fl11 I11 11fl Iii 1I

*14082712*

43ROSS-el

Griffie

Ondernemingsnr : 456.074.994

Benaming

(voluit) : Europese Programma's voor Onderwijs, Opleiding en Samenwerking

(verkort) : EPOS vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel: Koning Albert 11-laan 15, 1210 Brussel

Onderwerp akte: Wijziging van de statuten, en ontslag en benoeming van bestuurders van EPOS vzw

1. Tijdens de buitengewoon algemene vergadering van 12 februari 2014 werd beslist de statuten van EPOS vzw te wijzigen als volgt.

STATUTEN

Titel 1.  Naam, zetel, doel en duur

art,I. De vereniging draagt als naam: Europese Programma's voor Onderwijs, Opleiding en Samenwerking, vereniging zonder winstoogmerk, afgekort EPOS vzw.

art.2. De vereniging is gevestigd in Koning Albert 11-laan 15 te 1210 Brussel en heeft ais gerechtelijk arrondissement Brussel,

art.3.§1. De vereniging heeft tot doel de door de Vlaamse Overheid onderschreven Europese en Internationale programma's en acties voor Onderwijs, Vorming en Beroepsopleiding, uit te voeren en de financiële middelen ervan te beheren.

De vereniging heeft ook tot doel het beleidsmatig, financieel en administratief ondersteunen van onderwijs-en vormingsprojecten" van of voor Vlaamse onderwijs- of vormingsinstellingen, in samenwerking met de Europese Unie en/of de Vlaamse administratie.

2. Zij kan in deze zin ook, doch enkel slechts op bijkomstige wijze handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

art.4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan altijd worden ontbonden, Titel Il,  De Algemene Vergadering

art.5§1. De algemene vergadering is samengesteld uit minimum acht leden die vertegenwoordigers zijn van de stichtende organisaties.

De leden, vermeld in het eerste lid, worden voorgedragen door de respectieve organisaties die zij in de vzw

vertegenwoordigen. Deze voordracht gebeurt als volgt

10 50 procent van de leden wordt voorgedragen door het Departement Onderwijs en Vorming;

2° 25 procent van de leden wordt voorgedragen door de VDAB;

30 25 procent van de leden wordt voorgedragen door SYNTRA Vlaanderen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

 s.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

§2. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de vertegenwoordiger van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming. Wanneer de voorzitter zijn bevoegdheden niet kan uitoefenen, wordt hij via een beurtrol vervangen door een lid van de stichtende organisaties (Vlaams Ministerie Onderwijs en Vorming, VDAB of SYNTRA Vlaanderen)

§2/1. De algemene vergadering streeft naar consensus bij de besluitvorming. Bij het uitblijven van een consensus wordt er gestemd bij gewone meerderheid. Indien een stemgereohtigd lid van de algemene vergadering verhinderd is, kan hij of zij een volmacht geven aan een ander lid die dezelfde stichtende organisatie vertegenwoordigt

§3. De algemene vergadering kan, onder door haar te bepalen voorwaarden ook andere personen, als niet-stemgerechtigd waarnemend lid, tot de vergadering toelaten,

De Nationale Autoriteit die door de Vlaamse Gemeenschap aangewezen is voor het "een Leven Lang Leren" en het ERASMUS A- Programma van de Europese Unie, wordt ais waarnemer uitgenodigd voor iedere algemene vergadering en buitengewone algemene vergadering, zonder dat zij lid of stemgerechtigd is. Indien de Nationale Autoriteit verhinderd is, kan zij zich laten vertegenwoordigen.

§4. Door de leden is geen bijdrage verschuldigd. Zij kunnen in geen geval met hun privévermogen aansprakelijk gesteld worden voor de verbintenissen van de vereniging.

§5. Elk lid kan altijd uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekende brief aan de voorzitter van de algemene vergadering ter kennis worden gebracht.

§6. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Niemand heeft recht op het vermogen van de vz.w., tenzij de vereniging aan wie bij ontbinding de sommen worden overgemaakt«

§7. Een kandidaat lid dient voorgedragen te worden door één van de zetelende leden van de algemene vergadering«

art.6. De algemene vergadering is bevoegd voor

.het wijzigen van statuten;

«het benoemen en afzetten van bestuurders;

het benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

.de kwijting van de bestuurders en van de commissarissen;

-flet goedkeuren van begrotingen en rekeningen;

-flet vrijwillig ontbinden van de vereniging;

«flet uitsluiten van een lid;

"flet omzetten van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

.alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

art.7§1. De algemene vergadering moet tijdens de eerste zes maanden van het kalenderjaar minstens éénmaal worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar.

§2. De oproepingsbrief voor de algemene vergadering moet, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur, en naar de stemgerechtigde leden, de niet-stemgerechtigde waarnemende leden en de Nationale Autoriteit gestuurd worden twee weken voor de algemene vergadering plaats heeft. De oproepingsbrief vermeldt de dag, plaats en een initiële agenda. De definitieve agenda en de bijhorende stukken dienen ten laatste acht kalenderdagen voor de algemene vergadering aan de leden toegestuurd te worden,

§3. De gewone algemene vergadering kan slechts geldig plaatsvinden wanneer er ten minste één lid van elke stichtende organisatie (Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming, VDAB en SYNTRA Vlaanderen) aanwezig

art.8§1. Een bijzondere algemene vergadering kan worden gehouden wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer tenminste één vijfde van de leden hierom verzoeken«

De Nationale Autoriteit kan bij de voorzitter van de algemene vergadering een verzoek indienen om een bijzondere algemene vergadering te houden, indien zij dit in het kader van haar verantwoordelijkheid voor het "een Leven Lang Leren" en het ERASMUS Programma noodzakelijk acht. De voorzitter kan vervolgens beslissen een bijzondere algemene vergadering te houden.

...

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

§2. Een bijzondere algemene vergadering kan slechts geldig plaatsvinden wanneer er tenminste één lid van elke stichtende organisatie (Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming, VDAB en SYNTRA Vlaanderen) aanwezig is« De bijzondere algemene vergadering kan enkel geldig beslissen bij twee derde meerderheid.

§3. Het wijzigen van de statuten of van het doel, het afzetten en het benoemen van een bestuurder of een lid vereist steeds een bijzondere algemene vergadering.

art.9. §1. Van elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door twee leden en opgenomen worden in een bijzonder register, dat op de zetel wordt bijgehouden.

§2. De leden kunnen altijd de notulen op de zetel raadplegen. Andere belanghebbenden kunnen de notulen raadplegen mits een schriftelijke aanvraag aan de voorzitter,

Titel III.  Raad van bestuur

art.10.§1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit twee leden van het Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming en één lid van elk van de twee overige stichtende organisaties (VDAB en SYNTRA Vlaanderen),

§2. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de vertegenwoordiger van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorm ihg. Wanneer de voorzitter zijn bevoegdheden niet kan uitoefenen, wordt hij via een beurtrol vervangen door een lid van de stichtende organisaties (Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming, VDAB of SYNTRA Vlaanderen). De functie van penningmeester wordt ingevuld door een vertegenwoordiger van de VDAB, de functie van secretaris wordt ingevuld door een vertegenwoordiger van SYNTRA Vlaanderen.

§3. De raad van bestuur kan onder haar te bepalen voorwaarden ook andere personen tot de vergadering toelaten.

De Nationale Autoriteit die door de Vlaamse Gemeenschap aangewezen is voor het "een Leven Lang Leren" en het ERASMUS + Programma van de Europese Unie, wordt als waarnemer uitgenodigd voor iedere raad van bestuur, zonder dat zij lid of stemgerechtigd is. Indien de Nationale Autoriteit verhinderd is, kan zij zich laten vertegenwoordigen.

§4. Door de leden is geen bijdrage verschuldigd« Zij kunnen in geen geval met hun privévermogen aansprakelijk gesteld worden voor de verbintenissen van de vereniging«

§5. De leden van de raad van bestuur worden voor onbepaalde duur benoemd door de algemene vergadering. Hun mandaat eindigt slechts door overlijden, vrijwillig ontslag of afzetting. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§6. Elk lid kan altijd uit de vereniging treden« Het ontslag moet per aangetekende brief aan de voorzitter van de algemene vergadering ter kennis worden gebracht. Zo, door vrijwillig ontslag, het aantal bestuurders is teruggevallen, blijven de uittredende bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

§7. Een lid van de raad van bestuur kan via een buitengewone algemene vergadering afgezet worden, mits toepassing van art. 8 van deze statuten,

art.11§1. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Zij treedt op in naam van de vereniging; als eiser of ais verweerder in aile rechtsgedingen en beslist over al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd. Tegenover derden zijn deze er niet toe gehouden enig bewijs voor te leggen; tegenover de vereniging blijven zij evenwel aansprakelijk,

§2. De raad van bestuur is bevoegd tot het stellen van alle rechtshandelingen, zonder uitzondering, van beheer en beschikking, met inbegrip van het vervreemden zelfs om niet Zij kan alle handels- en bankverrichtingen stellen, kwijting verlenen, roerende en onroerende goederen verkrijgen, huren en verhuren, lenen en uitlenen voor om het even welke termijn,

§3. De raad van bestuur vaardigt alle bepalingen van het huishoudelijk reglement uit, die zij nodig acht.

art.12§1. De dagelijkse werking van de vereniging wordt toevertrouwd aan de directeur, die bijgestaan wordt door de financieel directeur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§2. De directeur en, doch met behoud van toepassing van §1, de financieel directeur worden als lasthebber ad nutum aangesteld en ontslagen door de raad van bestuur. Beiden kunnen altijd ontslag nemen. Het ontslag moet per aangetekende brief aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis worden gebracht

§3. De directeur kan alle handelingen autonoom stellen die nodig zijn voor de werking van de vereniging. Hij kan ook handelingen autonoom stellen die niet behoren tot de dagelijkse werking van de vereniging, maar die van gering belang zijn en waarvan de invloed op de activiteit en de financiële toestand van de vereniging onbestaande of beperkt is. Tevens kan hij handelingen autonoom stellen die dringend zijn zodat zij niet kunnen wachten op de tussenkomst van de raad van bestuur; hieronder vallen alle hoogdringende beslissingen waarvan uitstel schade zou toebrengen aan de vereniging.

art.13§1. De raad van bestuur moet tijdens de eerste zes maanden van het kalenderjaar minstens éénmaal worden bijeengeroepen voor het opstellen van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgend jaar om deze ter goedkeuring voor te leggen aan de algemene vergadering.

§2. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De oproepingsbrief voor de raad van bestuur moet, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en naar de leden gestuurd worden twee weken voor de raad van bestuur plaats heeft. De oproepingsbrief vermeldt de dag, plaats en een initiële agenda. De definitieve agenda en de bijhorende stukken dienen in principe ten laatste acht kalenderdagen voor de raad van bestuur aan de leden toegestuurd worden.

De Nationale Autoriteit kan een verzoek indienen bij de voorzitter van de raad van bestuur om de raad van bestuur bijeen te roepen, indien zij dit in het kader van haar verantwoordelijkheid voor het "een Leven Lang

Leren" en het ERASMUS Programma noodzakelijk acht. De voorzitter kan vervolgens beslissen om

overeenkomstig het eerste lid de raad van bestuur bijeen te roepen..

§3. De raad van bestuur treedt steeds gezamenlijk op, en vergadert slechts geldig !DU voltalligheid en bij unanimiteit van stemmen. Een lid kan zich altijd laten vervangen door een andere vertegenwoordig(st)er van zijn/haar organisatie, mits de voorzitter hiervan voorafgaandelijk schriftelijk op de hoogte te brengen,

§4. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door twee leden en opgenomen worden in een bijzonder register, dat op de zetel wordt bijgehouden. De notulen worden ook aan de Nationale Autoriteit bezorgd.

Titel IV.  Begrotingen en rekeningen

art,14.§1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december,

§2, leder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

art.15.§1 Voor de rekeningen aan de algemene vergadering worden voorgelegd, dienen zij gecontroleerd te zijn door een commissaris, erkend door het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

§2. Op een algemene vergadering kan ten alle tijden de benoeming, via een aangetekend schrijven aan de commissaris, stopgezet worden. Bij afzetting of ontslag blijft de commissaris zijn/haar mandaat uitoefenen tot afloop van het volledig boekjaar. Behalve indien de afzetting gebeurt wegens wettige redenen, en bijgevolg dringend is, kan van deze clausule afgeweken worden mits een duidelijke motivering.

§3. De commissaris is belast met de controle van de financiële toestand, het nazicht van de rekeningen en de controle op de v.z.w.-wetgeving en statuten,

Titel V.  Ontbinding en vereffening

art.16.§1. Behoudens de gevallen van gerechterlijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan de algemene vergadering op gelijk welk ogenblik besluiten de vereniging vrijwillig te ontbinden.

§1 Om geldig te kunnen beraadslagen dient twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. Tevens is de beslissing slechts geldig indien vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden ermee akkoord gaan,

§3. Het besluit tot ontbinding benoemt tevens één of meer vereffenaars, bij gebreke daaraan kan de rechtbank tot zulke benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbende.

MOD 2.2

Luik 13 - Vervolg

r art.17.§1. Welke ook de oorzaak is van ontbinding, de bestemming van de netto-activa wordt bepaald door de algemene vergadering waarbij de vereffenaars voorstellen kunnen indienen,

§2. Bij het bepalen van de bestemming moeten de vereffenaars en de algemene vergadering rekening houden met het doel van de onderhavige vereniging en die voorwaarde ook aan de begunstigde opleggen.

§3. In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-leden persoonlijk. Bij ontbinding zal de activa worden toegewezen aan de Vlaamse Overheid, vertegenwoordigd door de stichtende organisaties (Vlaams Ministerie Onderwijs en Vorming, VDAB en SYNTRA Vlaanderen)

art,18. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk, zoals gewijzigd door de wet van 2 met 2002..

Deze publicatie vervangt alle voorgaande publicaties.

Brussel, op 12 februari 2014

2. Tijdens de buitengewoon algemene vergadering van 12 februari 2014 werd beslist om het aantal leden van de algemene vergadering en van de raad van bestuur te wijzigen.

De Algemene Vergadering wordt uitgebreid van acht leden naar acht stemgerechtigde leden en twee niet

stemgerechtigde leden: vier leden van het beleidsdomein onderwijs, twee leden van Syntra Vlaanderen en twee

!eden van de VDAB. Deze acht leden zijn stemgerechtigd. Voorts wordt de Algemene Vergadering nog

aangevuld met twee niet-stemgerechtigde leden, met name van Socius vzw en Jint vzw.

De volgende leden van de Algemene Vergadering worden vervangen

- mevrouw Micheline Scheys, voorzitter, door mevrouw Ann Verhaeghe (beiden van het beleidsdomein

onderwijs)

- De heer John De Plecker, gewoon !id, door de heer Jeroen Backx (beiden van het beleidsdomein

onderwijs) ,

- Mevrouw Katrien Bonneux, gewoon lid, door mevrouw Linda De Koek (beiden van het beleidsdomein

onderwijs)

De drie nieuwe leden zijn stemgerechtigd.

De volgende personen treden toe ais stemgerechtigd lid tot de algemene vergadering als gevolg van de

gewijzigde samenstelling:

- De heer Sam Sadrabadi (Syntra Vlaanderen)

- Mevrouw Anke De Geyter (VDAB)

- Mevrouw Ingrid Vanhoren (beleidsdomein onderwijs)

De heer Fred Dhont (Soolus vzw) blijft lid van de algemene vergadering maar heeft niet langer stemrecht.

De heer Koen Lambert (Jint vzw) wordt lid van de algemene vergadering maar is niet stemgerechtigd.

De Raad van Bestuur telt vanaf nu vier leden, met name twee leden van het beleidsdomein onderwijs, één

lid van Syntra Vlaanderen, en één lid van VDAB.

De leden van Syntra Vlaanderen en VDAB blijven op post in de Raad van Bestuur.

De voorzitter, mevrouw Micheline Scheys, wordt vervangen door mevrouw Ann Verhaeghe, beiden van het

beleidsdomein onderwijs.

De heer Jeroen Bacbc, beleidsdomein onderwijs, wordt het nieuwe lid van de Raad van Bestuur.

De algemene vergadering bevestigt de verlenging van de ad-interimopdracht van Carl Callewaert als directeur van EPOS vzw tot aan de aanstelling van een directeur in de loop van 2014.





Op de laatste biz. var % Luik B vermelden '. Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

1 Ii/dor-« behouden aan het Belgisch Staatsblad

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

20/11/2014
ÿþ" M0D 2,2

Voor- behaude

aan he

Selgisc Staate

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

"

na neerlegging van de akte t~eéF ?egd/ont angen op

1 0 NOV, 2014

athriffiee.;: ;71;411Zub

tér`~~~~~t~r~t~l

111111111811111111

Ondernerningsnr : 456.074.994

Benaming

(voMt) : Europese Programma's voor Onderwijs, Opleiding en Samenwerking

(verkort) : EPOS vzw

Rechtsvorm : vzw

gietel : Koning Albert 11-laan 15, 1210 Brussel

Onderweep akte Ontslag en benoeming van lid Algemene Vergadering van EPOS vzw

Mevrouw Anka De Geyter neemt ontslag als bestuurder in EPOS vzw en wordt opgevolgd door mevrouw Katrien Van Effelterre, de nieuwe bestuurder van EPOS vzw

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2014 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste biz. van !nik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme tere aanzien van derden te verdegeawoordigen

Versa : Naam en handtekening.

02/01/2015
ÿþ E MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor. behouden aan het Belgisch taatebled i

Ondernerningsnr : 456.074.994

Benaming

{voluit) : Europese Programma's voor Onderwijs, Opleiding en

Samenwerking

(verkort) : EPOS vzw

Rechtsvorm : vzw

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2015 - Annexes du Moniteur belge Zetel : Koning Albert 11-laan 15, 1210 Brussel

Ondervaerp akte : Ontslag en benoeming van bestuurders van EPOS vzw

Carl Caliewaert, directeur en ais dusdanig deel uitmakend van het dagelijks bestuur van EPOS vzw heeft EPOS verlaten op 14 juli 2014 en is niet langer directeur van de vzw.

De Raad van Bestuur heeft beslist om Pieter Tratsaert aan te stellen als directeur van EPOS vzw vanaf 1 september 2014.

Tussen 14 juli 2014 en 1 september 2014 neemt de voorzitter van de Raad van Bestuur de rol van directeur op conform de statuten en het huishoudelijk reglement.











"

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perâo(o)n(en} bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

1500 7+

neergelegd/ui ilijang~n op

1 V DEC. 2014

ter griffie van dederiandstalige L+~ut~Ç~ û-4~iÿ ~ ~i! i'3~,~i-~~n~'_,i Rrr 135trl

02/08/2013
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



11118111111,1111111 IV

" 13121709*

~

2 4 lit 2013

Griffie

Ondernemingsnr : 456.074.994

Benaming

(voluit) : Europese Programma's voor Onderwijs, Opleiding en

Samenwerking

(verkort) : EPOS vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Koning Albert 11-laan 15, 1210 Brussel

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming van bestuurders van EPOS vzw

Eve Heremans vertegenwoordigt de VDAB in de Raad van Bestuur van EPOS vzw en treedt op als penningmeester van EPOS vzw.

Eve Heremans verlaat de VDAB, en de leden van de Algemene Vergadering van EPOS vzw aanvaarden unaniem Mireille Gillebeert ais opvolger van Eve I-leremans. Mireille Gillebeert wordt de nieuwe penningmeester van de Raad van Bestuur van EPOS vzw.

Annemie Dewael, algemeen directeur en als dusdanig deel uitmakend van het dagelijks bestuur van EPOS vzw gaat per 1 juli 2013 op pensioen.

Het Departement Onderwijs en Vorming draagt Carl Callewaert voor ais plaatsvervangend algemeen directeur voor de rest van het kalenderjaar, conform het huishoudelijke reglement. De Raad van Bestuur beslist de kandidatuur te aanvaarden: Carl Callewaert wordt algemeen directeur vanaf 1 juli 2013, en derhalve bevoegd voor het nemen van beslissingen en ondertekenen van documenten voor zowel het opleidingsprogramma ais voor de onderwijsprogramma's, en dit tot en met 31 december 2013-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

05/07/2013
ÿþ MOD 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

t

26 JUN 2013

efixis5

ee

Griffie

Ondernerningsnr : 456.074.994

Benaming

(voluit); Europese Programma's voor Onderwijs, Opleiding en

Samenwerking

(verkort) : EPOS vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel

;nderwero akte : Ontslag en benoeming van bestuurders van EPOS vzw

Nicole Speleers, Vlaams Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, departement onderwijs en vorming, Koning Albert 11-laan 15, 1210 Brussel, neemt ontslag als lid van de Algemene Vergadering -omdat zij op pensioen gaat.

Katrien Bonneux, afdelingshoofd Secundair Onderwijs en Leerlingenbegeleiding, Vlaams Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, departement onderwijs en vorming, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, wordt aangesteld als nieuw lid van de Algemene Vergadering.

In het verslag van de Algemene Vergadering van EPOS vzw dd 27 juni 2012 wordt het ontslag van mevrouw Speleers en het aantreden van mevrouw Bonneux vermeld.

Jo De Ro, Administrateur-generaal Agentschap voor Onderwijscommunicatie, Vlaams Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Departement Onderwijs en Vorming, Koning Albert 11-laan 15, 1210 Brussel, neemt= ontslag als bestuurder en voorzitter.

Micheline Scheys, Secretaris-generaal van het Departement Onderwijs en Vorming (Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming) wordt bestuurder en voorzitter.

In het verslag van de Buitengewone Algemene Vergadering (zie bijlage bij dit document) van EPOS vzw dd 17 april 2013, met als enige agendapunt de aanstelling van een nieuwe bestuurder en voorzitter staat het volgende: "De vergadering neemt kennis van de voordracht door het Vlaamse Ministerie van Onderwijs en, Vorming van mevrouw Micheline Scheys, secretaris-generaal van het departement Onderwijs en Vorming, tot voorzitter van de Raad van Bestuur ter vervanging van de ontslagnemende voorzitter, de heer Jo De Ro."

Op de laatste b¬ z. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenteren-de notaris, hetzij van de perso(o)ryieny bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aenzien van derden ta vertegenwoordigen:

Verso : Naam en handtekening.

11/04/2012
ÿþY MOD 2.2

~##;t In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Voor behouc aan h

" Belgis Staatst

*i 1 ao~i~aa*

~ " 20r2. BRUkidEL

Griffie

Ondernemingsnr : 0456.074.994

Benaming

(voluit) : Europese Programma's voor Onderwijs, Opleiding en

Samenwerking

(verkort) : EPOS vzw

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Koning Albert ll - laan 15, 121.0 Brussel

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming commissaris

De Algemene Vergadering van de vzw Europese Programma's voor Onderwijs, Opleiding en Samenwerking, afgekort EPOS, heeft ingevolge de artikelen 6, 8 en 15 van de statuten, op 5 mei akte genomen van de contractbeëindiging van de commissaris-bedrijfsrevisor BVBA Frank Vandelanotte.

De bedrijfsrevisor heeft zijn contractuele verplichtingen nagekomen tot en met het boekjaar 2010.

In de loop van augustus 2011 hebben de leden van de Algemene Vergadering elektronisch en na meerdere offerterondes, het nieuwe contract toegewezen aan Van Cauter Saey & Co (member of JPA Belgium), Gentse Steenweg 55, 9300 Aalst.

Het contract behelst de boekjaren 2011, 2012 en 2013.

De beslissing werd schriftelijk (via e-mail) formeel bekrachtigd door de leden van de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

06/05/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

I I II 011111111 1OJI IJi DIII JOU lJI II

" 1106913aR

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblat

Ondernemingsnr : 4560.074.994

Benaming

(voluit) : Europese Programma' s voor Onderwijs, Opleiding en Samenwerking

(verkort) : EPOS

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Koning Albert 1I-laan 15 A6 -1210 Brussel

Onderwerp akte : wijziging samenstelling Raad van Bestuur en wijziging samenstelling algemene vergadering

1. Wijziging samenstelling Raad van Bestuur

De buitengewone algemene vergadering van de v.z.w. Europese Programma's voor Onderwijs, Opleiding en Samenwerking heeft ingevolge de artikelen 6 en 8 van de statuten op 30 maart 2011 het ontslag van de heer Louis Van Buyten (adres: Emile Wautersstraat 32 - 1020 Brussel, geboorteplaats: Brussel, geboortedatum: 20/02/1945) als lid en als voorzitter van de Raad van Bestuur bekrachtigd.

De buitengewone algemene vergadering van de v.z.w. Europese Programma's voor Onderwijs, Opleiding en Samenwerking heeft ingevolge de artikelen 6 en 8 van de statuten op 30 maart 2011 de benoeming van de heer Je De Ro (adres: Hoogveld 11 - 1800 Vilvoorde, geboorteplaats: Ninove, geboortedatum: 23/03/1973) als lid en als voorzitter van de Raad van Bestuur bekrachtigd.

2. Wijziging samenstelling algemene vergadering

De buitengewone algemene vergadering van de v.z.w. Europese Programma's voor Onderwijs, Opleiding en Samenwerking heeft ingevolge de artikelen 6 en 8 van de statuten op 30 maart 2011 het ontslag van de heer Louis Van Buyten (adres: Emile Wautersstraat 32 - 1020 Brussel, geboorteplaats: Brussel, geboortedatum: 20/02/1945) als lid en als voorzitter van de Algemene Vergadering bekrachtigd.

De buitengewone algemene vergadering van de v.z.w. Europese Programma's voor Onderwijs, Opleiding en Samenwerking heeft ingevolge de artikelen 6 en 8 van de statuten 30 maart 2011 de benoeming van de heer Jo De Ro (adres: Hoogveld 11 - 1800 Vilvoorde, geboorteplaats: Ninove, geboortedatum: 23/03/1973) als lid en als voorzitter van de Algemene Vergadering bekrachtigd.

Bijlffgéii lyij ilét Bélgisc$ Staatsülffit _-O6/ÍT5/2fT1"1-Aililëxès tlü Nláiíitèür lièlgé

30/07/2015
ÿþMOD 2.2

r lrt de bijlagen het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

bij 9~ R~

na neerlegging van de akte tel rffie i riill~t7 ~i7Op

I IJ!I (III! IllI 111111111111111 J!IJ 1111 J!

*15110193*

iu

tit'+.

^~C -~.~ 1 n 1111 2015 ~;.

fergliffe van de NecieriandSfi'altae itiehtbanit van ketiehendel ~. s

Ondernemingsnr : 456.074.994

Benaming

(voluit): Europese Programma's voor Onderwijs, Opleiding en

Samenwerking

(verkort) : EPOS vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Koning Albert iI-laan 15, 1210 Brussel

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming van bestuurders van EPOS vzw

De Algemene Vergadering van de vzw Europese Programma's voor Onderwijs, Opleiding en Samenwerking, afgekort EPOS, heeft ingevolge de artikelen 6, 7,, 13 en 15 van de statuten, op 30 april 2014 akte genomen van de contractbeëindiging Vain de conímissaris-bedrijfsrevisor Van Cauter-Saey & Co (member of JPA Belgium), Gentse Steenweg 55, 9300 Aalst.

De ontslagnemende bedrijfsrevisor heeft zijn contractuele verplichtingen nagekomen tot en met het boekjaar 2013.

Op 30 april hebben de leden van de Algemene Vergadering elektronisch het nieuwe contract toegewezen

aan de commissaris-bedrijfsrevisor BVBA Frank Vandelanotte - ondernemingsnummer 459 429 711.

Het contract behelst de boekjaren 2014, 2015 en 2016.

De beslissing werd schriftelijk (via e-mail) formeel bekrachtigd door de leden van de Algemene Vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
EUROPESE PROGRAMMA'S VOOR ONDERWIJS, OPLEIDI…

Adresse
KONING ALBERT II-LAAN 15 1210 SINT-JOOST-TEN-NODE

Code postal : 1210
Localité : SAINT-JOSSE-TEN-NOODE
Commune : SAINT-JOSSE-TEN-NOODE
Région : Région de Bruxelles-Capitale