FEDERATION DES GRANDES BOULANGERIES BELGES, EN ABREGE : F.G.B.B.

Association sans but lucratif


Dénomination : FEDERATION DES GRANDES BOULANGERIES BELGES, EN ABREGE : F.G.B.B.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 427.907.382

Publication

16/06/2014
ÿþM0D 22

Ondememingsnr : 0427.907.382

Benaming

(voluit) : Federatie van Grote Bakkerijen van België vzw

(verkort) : FGBB vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Grote Markt 10, 1000 Brussel

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING door Buitengewone Algemene Vergadering van 14 mei 2014

n

i

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffieheere

9Oriontv.e)

9eh ep

rrgri~e ~# fUl(~l 2014

e,ft d ~

egO0~f~

te elef?(rr-

ir7

def ar irge.

4,sSe/

STATUTEN

De Buitengewone Algemene Vergadering van 14 mei 2014 geldig samengeroepen te Brussel en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting de statuten alsvolgt aangepast:

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam: Federatie van Grote Bakkerijen van België vzw Fédération des Grandes Boulangeries Belges asbl, afgekort: F.G.B.B, vzw of F.G.B.B. asba

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 1040 Brussel, Kunstlaan 43 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

De zetel kan indien nodig naar een ander adres worden verplaatst. Elke verplaatsing moet binnen de 2 maanden In de bijlage van het Belgisch Staatsblad worden gepubliceerd.

ARTI KEL3

De vereniging heeft tot doel, met betrekking tot de bedrijven van de sectoren van broodbakkerij, banketbakkerij, suikerbakkerij, die ondergeschikt ook aan chocoladebewerking of ijsbereiding kunnen doen en aanverwante bedrijven: het infomeren, ondersteunen en adviseren van KMO's en grote bakkerijen in sector gerelateerde dossiers en dit door tijdig de juiste Informatie aan leden of betrokken overheidsinstanties te bezorgen, zodat er op een efficiënte manier kan geanticipeerd worden op problemen, gebeurtenissen en uitdagingen.

Dit doel wordt nagestreefd door;

1.Het verzamelen van informatie ivm de voedingssector gerelateerde onderwerpen en deze verspreiden aan

haar leden.

2.Het collecteren van sectorspecifieke problemen en deze melden aan de bevoegde overheden.

3.Een efficiënte dienstverlening opzetten in de vorm van informatie en advies aan de leden

4.Een kader creëren dat bijdraagt tot professionalisme, efficiëntie & kwaliteitsbesef van haar leden

5.Promotie voeren mbt de kwaliteit van de bakkerijproducten

6.Verdediging van beroepsbelangen en beroepsvorming en vervolmaking organiseren

7.©eelnemen aan activiteiten van aanverwante groeperingen, teneinde de leden optimaal te kunnen

informeren.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting or organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

r

8.Vertegenwoordiging, ondersteuning en verdediging van de belangen van haar leden inzake sociale

.. aangelegenheden en algemene wet- en regelgeving.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden op voordracht van de Raad van Bestuur en bij beslissing van de Algemene Vergadering..

TITEL II:LEDEN

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden (geassocieerde) leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie, ingevolge art. 26, novies, §1, 3° van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel.

Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden (geassocieerde) leden zijn enkel aangesloten om te genieten van bepaalde activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden of geassocieerde leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 6

Als lid Kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard en die tevens individueel lid is van de vzw Federatie Voedingsindustrie (FEVIA)".

De Raad van Bestuur kan enkel die (rechts)personen aanvaarden die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen tot de realisatie van het doel van de vereniging en dit in de ruimste zin van het woord,

De leden bezitten een aanwezigheids- en stemrecht op de algemene vergadering en een inzagerecht in de notulen van de algemene vergadering.

Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Bij de aanvraag worden eveneens de naam en het adres opgegeven van de persoon die bevoegd is om namens de onderneming op te treden ten aanzien van de vereniging. De aanvraag tot lidmaatschap betekent instemming met de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging, en brengt de verplichting met zich mee deze na te leven.

De raad van bestuur neemt kennis van de aanvraag tot lidmaatschap en oordeelt of de kandidaat voldoet aan de voorwaarden en beslist op soevereine wijze met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen over het verzoek van toetreding, en legt zijn beslissing ter bekrachtiging voor op de volgende algemene vergadering. Indien de algemene vergadering deze beslissing niet bekrachtigd, is het lidmaatschap retro-actief nietig.

In geval van afwijzing is de raad van bestuur en de algemene vergadering niet verplicht de redenen hiertoe op te geven.

Een afgewezen kandidaat mag slechts na een termijn van twee jaar een nieuwe aanvraag indienen.

Kunnen effectieve leden zijn: private of commerciële ondernemingen; bakkerijen, banketbakkerijen, suikerbakkerijen, die ondergeschikt ook aan chocoladebewerking of ijsbereiding kunnen doen en aanverwante beroepen, met personeel, die produceren in België .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden. ARTIKEL 7

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden of geassocieerde leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 8

De bijdrage van een aangesloten lid wordt jaarlijks, onder voorbehoud van goedkeuring van het budget door de algemene vergadering, door de raad van bestuur bepaald. De maximum bijdrage van een aangesloten lid mag jaarlijks niet méér dan 25.000 Euro bedragen. Deze bijdrage geldt voor het lidmaatschap voor één kalenderjaar en is omzetgelieerd. De desbetreffende procedure wordt verder omschreven in het huishoudelijk reglement.

Dit maximum bedrag evolueert volgens de index van de consumptieprijzen, telkens in het begin van elke kalenderjaar, en met een eerste mogelijkheid tot aanpassing in januari 2007.

De minimumbijdrage wordt geregeld in het intern reglement.

ARTIKEL 9

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven of per mail aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis worden gebracht ten laatste drie maanden voor het einde van het aan de gang zijnde burgerlijk jaar. Dit ontslag zal uitwerking hebben vanaf 1 januari van het volgend jaar.

Wordt als ontslagnemend beschouwd, elk lid dat zijn bijdrage niet betaald heeft twee maanden na vervaldag en dit na de versturing van een herinnering die zonder gevolg is gebleven..

Wordt eveneens ais ontslagnemend beschouwd, elk lid dat niet of niet langer individueel lid is van de vzw Federatie Voedingsindustrie (FEVIA)"

Een lid dat de statutaire verplichtingen niet naleeft kan door de algemene vergadering uitgesloten worden met een meerderheid van 2/3 van de stemmen.

De raad van bestuur kan tot aan de beslissing van de algemene vergadering leden schorsen:

-die de statuten of het reglement van interne orde niet gerespecteerd hebben;

-die hun bijdrage niet betaald hebben twee maanden na vervaldag en na ingebrekestelling per herinnering

welk na vijftien dagen zonder gevolg is gebleven;

-die in faling gegaan zijn en wiens burgerrechten opgeschort zijn of het genot ervan verloren hebben;

-die op duidelijke en ernstige wijze de normale beroepsregels overtreden hebben.

Het ontslagnemend lid of het als ontslagnemend beschouwd lid of het uitgesloten lid blijft gehouden zijn bijdrage te betalen die verschuldigd is tijdens het jaar van de ontslagneming.

ARTIKEL 10

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen,

TITEL III: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 11

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden die, al dan niet, lid zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 12: Duur van het mandaat van de bestuurders

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MpU 22

De bestuurders worden benoemd voor een periode van vier jaar,. Dit mandaat is hernieuwbaar. Tussentijds

benoemde bestuurders zijn slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat.

De voorzitter / ondervoorzitter wordt verkozen voor vier jaar maar dit mandaat kan , mits goedkeuring van

de raad van bestuur en de algemene vergadering voor een jaar worden veriengd.

ARTIKEL 13: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. Wel kan de Raad van Bestuur de terugbetaling toelaten van sommige kosten die door de leden en de bestuurders van de vereniging worden gedragen en voortspruiten uit hun medewerking in de vereniging.

De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

ARTIKEL 14: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt warden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15: Bevoegdheden van de bestuurders. 6

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen,

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

ARTIKEL 16

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen per brief, per e-mail of per fax minstens 8 dagen voor de vergadering door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter of, bij belet door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De Raad kan alleen beraadslagen over punten die op de agenda staan, tenzij de aanwezige bestuurders bij eenvoudige meerderheid ermee instemmen dat het niet-geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt. Bij staking van stemmen heeft de voorzitter een doorslaggevende stem.

ARTIKEL 17

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris-generaal en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris-generaal. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een secretaris-generaal benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postchecks, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen. De secretaris-generaal kan gemandateerd worden om de federatie en zijn statutaire belangen te vertegenwoordigen in organisaties, nationaal of internationaal.

ARTIKEL 19

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art, 13, 4° Lid, W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De Raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen Kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neeriegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 21: Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art, 13bis,1° lid,

W.VZW

De raad van bestuur Kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MaU2.2

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg. Bij afwezigheid van consensus kan de Raad van Bestuur bij eenvoudige meerderheid van de stemmen beslissen, op voorwaarde dat de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

Indien de voorzitter van de Raad van Bestuur dat opportuun acht, Kan de Raad van Bestuur een voorstel goedkeuren door middel van een "voor akkoord-ondertekening" van een rondschrijven dat het voorstel bevat.

In dit geval dient de Raad van Bestuur niet samengeroepen te worden om geldig te beraadslagen. Het rondschrijven dient volgende vermeldingen te bevatten:

" De vermelding dat het gaat om een voorstel van beslissing van de Raad van Bestuur,

" De vermelding dat enkel de ondertekening van de brief of de instemming per mail van het voorstel door de meerderheid van de leden van de Raad van Bestuur de goedkeuring van het voorstel tot gevolg heeft;

" De vermelding dat het rondschrijven binnen 14 dagen teruggestuurd moeten worden.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 22

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de ondervoorzitter of bij belet door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door het verlenen van een schriftelijke volmacht. Elk lid kan op de Algemene Vergadering drager zijn van meerdere volmachten.

Op de algemene vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht en worden besluiten genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in gevallen waarin de statuten of de wet anders bepaalt.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

ARTIKEL 25

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden, en dit bij voorkeur in de maand april, na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 26

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten worden vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 21 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 27

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De oproeping voor de Algemene Vergadering, die ook de agenda bevat, wordt verstuurd per brief of e-mail ten minste 8 dagen voor de vergadering..

ARTIKEL 28

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn.

De algemene vergadering kan over punten stemmen die niet op haar dagorde voorkomen op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn,

ARTIKEL 29

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Een geheime stemming is verplicht telkens als deze gevraagd wordt door de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde leden of als het een persoon betreft.

ARTIKEL 30: statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kart slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 31

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

ARTIKEL 32

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 33

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris-generaal en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien na toelating van de voorzitter of ondervoorzitter.

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 34

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mpp 2.2

De Algemene Vergadering benoemt uit haar leden en voor een periode die zij bepaalt, minstens twee verificateurs die gelast zijn met de controle van de financiële toestand en het nazien van de rekeningen. Deze mogen van alle hiervoor nodige stukken kennis nemen en indien zij het nodig achten beroep doen op een boekhouder, op kosten van de vereniging en mits het voorafgaandelijk akkoord van de Raad van Bestuur.

In geval de criteria van artikel 17 §5 van de VZW Wet op de vereniging van toepassing zijn, zal de vereniging één of meer commissarissen belasten met de controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid in het licht van de wet en van de statuten, en van de verrichtingen die in de jaarrekening moeten worden vastgesteld.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 35

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 213 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 415 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden, Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 213 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze en gelijkaardige doelstelling aangeduid door de Algemene Vergadering.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neeriegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

t

ARTIKEL 36

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien,of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, en huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.,

Aldus opgemaakt en aangenomen op de buitengewone algemene vergadering

Te Brussel, 14 mei 2014 ,

Van Beveren Plet, voorzitter

Bestuurder Lantmënnen Unibake Brussels NV

Demey Hans,

Zaakvoerder Delipan bvba, schatbewaarder

É. h I

MO¢' 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

ONTSLAGEN en BENOEMINGEN

Wordt ontslagen uit de Raad van Bestuur:

Rathé Caria, Broeke 220, 9600 'ganse, geboren op 27/10/1969 te Oudenaarde, vertegenwoordigt Gourmand NV, Drève Gustave Fache 6, B-7700 Mouscron, nr 0425.877.807

Worden benoemd in de Raad van Bestuur

Denijs Philippe, Senatoriumstraat 221, 1652 Alsemberg, geboren op 15/11/1973 te Kortrijk, vertegenwoordigt Gourmand NV, naamloze vennootschap, Drève Gustave Fache 6, B-7700 Mouscron, nr 0425.877.807

Goethals Filip, Meirhoekstraat 41, 9270 Laame, geboren op 16/11/1965 te Sint-Niklaas, vertegenwoordigt Vandemoortete Bakery, naamloze vennootschap, Avenue des Artisans 47, 9822 Ghislenghien , nr 0431 285 754

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur Is als volgt samengesteld:

Van Beveren Piet, Goteringestraat 69, 1755 Kester, geboren op 19/07/1956, te Eeklo, bestuurder van Lantménnen Unibake Brussels, NV: Naamloze Vennootschap, gevestigd te Rusatiralaan 5, 1083 Brussel, 0418.095.338

Vanherpe Guida, Reinaertdreef 10, 9830 St.-Martens-Latem, geboren op 24/08/1963, te Kipiri (Congo), gedelegeerd bestuurder van de La Lorraine Bakery Group NV: Naamloze Vennootschap, gevestigd te Elisabethlaan 143, 9400 Ninove,0402.225.247

Roelandt Christiaan, Eekstraat 29, 9240 Zele, geboren op 06/08/1971, te Hamme , gedeleggerd bestuurder van Bakkerij Roelandt, NV: Naamloze Vennootschap, gevestigd te Drukkerijstraat 3, 9240 Zele, 0412.127.858

Dockx Hans, Koningsbaan 51, 2560 Nijlen, geboren op 19/04/1963, te Lier , zaakvoerder van Bakkerij Dockx, BVBA: besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, gevestigd te Koningsbaan 51, 2560 Nijlen/Kessel, 0404.016.282

Locus Kristof, Kothemstraat 99, 1703 Schepdaal, geboren op 13/09/1977 te Halle, gedelegeerd bestuurder van Locus nv, naamloze vennootschap, gevestigd te Lastraat 99, 1703 Schepdaal, 0425.262.549

Peers Dirk, Jachtwachtersdreef 310, 2900 Schoten, geboren op 03/04/1959 te Lier, gedelegeerd bestuurder van Groep Teugels NV, naamloze vennootschap, gevestigd te Duffelsesteenweg 166, 2550 Kontich 0439.410.691

Dumez Hendrik, Prins Boudewijnstraat 10, 8670 Oostduinkerke, geboren op 30/04/1966 te leper, zaakvoerder van Biobakkerij De Trog bvba, besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, gevestigd te Rozendaalstraat 65, 8900 leper 0459.219.972

Siccard Nathalie, Speelbroek 25, 1850 Grimbergen, geboren te op 20/12/1977 te Brussel, gedelegeerd bestuurder van Patroba NV, naamloze vennootschap, Vluchtenburgstraat 15, 2630 Aartselaar, nr 0459.040.721

Demey Hans, Burgemeester Vandenbogaerdelaan 57, 8870 Izegem, geboren op 18/05/1967 te Roeselaere, zaakvoerder van Decipan bvba, besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, Albertlaan 55, 8870 Izegem nr 461 118 697

Schillebeekx Johan, Ongelberg 140, 2490 Balen, geboren op 05/02/1967 te Mol, vertegenwoordigt Quintens-Groep NV, naamloze vennootschap, industrieterrein % 12, Webbecom 1014, 3290 Diest, nr 883.481.443

Denys Philippe, Senatoriumstraat 221, 1652 Alsemberg, geboren op 15/11/1973 te Kortrijk,

vertegenwoordigt Gourmand NV, naamloze vennootschap, Drève Gustave Fache 6, B-7700 Mouscron, nr 0425.877.807

Goethals Filip, Meirhoekstraat 41, 9270 Laame, geboren op 16/11/1965 te Sint-Niklaas, vertegenwoordigt Vandemoortete Bakery, naamloze vennootschap, Avenue des Artisans 47, 9822 Ghislenghien , nr 0431 285 754

MOD2.2

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet hij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN GEMACHTIGD OM DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter : Van Beveren Piet, Goteringestraat 69, 1755 Kester, geboren op 1910711956, te Eeklo, bestuurder van Lantmënnen Unibake Brussels.NV. Naamloze Vennootschap, gevestigd te Rusatiralaan 5, 1083 Brussel, 0418.095.338

Schatbewaarder : Demey Hans, Burgemeester Vandenbogaerdelaan 57, 8870 Izegem, geboren op 18/05/1967 te Roeselaere, zaakvoerder van Delipan bvba, besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, Albertlaan 55, 8870 Izegem nr 461 118 697

Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter en de schatbewaarder afzonderlijke en onbeperkte volmachten,

Voor alle financiële verplichtingen met betrekking tot het dagelijks beheer en de lopende zaken heeft ook de secretaris-generaal onbeperkte en afzonderlijke volmacht tot een bedrag van 2.500 euro, Boven dit bedrag is de goedkeuring van de voorzitter of in het geval van zijn afwezigheid, van de schatbewaarder vereist.

De raad van bestuur heeft eveneens, aangesteld als gemachtigden die rechtsgeldig de vereniging kunnen verbinden:

Secretaris-Generaal : Wagemans Kathleen, Brusselsesteenweg 123, 1500 Halle, geboren op 0910311965, te Sint Truiden

Te Brussel, op 14 mei 2014

Van Beveren Piet, voorzitter

Bestuurder Lantmânnen Unibake Brussels

Demey Hans

Zaakvoerder Delipan bvba,Schatbewaarder

I.' Vdor` behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste biz. van t M B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

16/06/2014
ÿþMOD 2.2

ier aux Copie -à après dépôtlde l'acte nnexeeierMoniteur belge

0,7t v

gen op

0 4 Jle 2014

~~ griffie ven d

rechtbank ver?e t~1~w~er1Gn~

~~an~~l ~stalige

n4ssej

i

lA 1730 ' NI

N° d'entreprise : 0427.907.382

Dénomination

(en entier) ; Fédération des Grandes Boulangeries Belges asbl

(en abrégé) : FGBB asbl

Forme juridique : asbl

Siège : Grand'Place 10, 1000 Bruxelles

Obiet de l'acte : Modification des STATUTS par l'Assemblée Générale Extraordinaire du 14 mai 2014

L'assemblée générale extraordinaire du 14 mai 2014 valablement convoquée à Bruxelles et en nombre suffisant quant à l'assistance et la majorité, a décidé pendant sa séance de modifier les statuts comme suit

TITRE I: NOM - SIEGE - OBJET - DUREE

ARTICLE 1

L'association est dénommée: Fédération des Grandes Boulangeries belges asbl - Federatie van Grote Bakkerijen van België vzw, en abrégé: F.G.B.B, asbl ou F.G.B.B, vzw

ARTICLE 2

Le siège de l'association est établi àl 040 Bruxelles, Avenue des Arts 45 , et relève de l'arrondissement judiciaire de Bruxelles.

Le siège peut si nécessaire être transféré à une autre adresse. Chaque transfert doit être publié en annexe du Moniteur Belge dans les 2 mois.

ARTICLE 3:

L'association a pour objectif, en ce qui concerne les entreprises du secteur de la boulangerie, pâtisserie, confiserie, et qui peuvent accessoirement également s'occuper de chocolateries ou de crémerie ainsi que toute entreprise connexe : information, le soutient et le conseil et la défense des grandes boulangeries et PME's pour des dossiers sectoriels en fournissant à temps aux divers membres et aux instances officielles l'information exacte nécessaire, afin d'anticiper les problèmes, les évènements et les défis de manières efficace.

Cet objectif est poursuivi par

1.La collecte d'information relative aux thèmes développés au sein du secteur alimentaire et les transmettre

à ses membres.

2.L'identification des problèmes sectoriels spécifiques et leur signalement aux instances officielles

compétentes.

3.La mise sur pied d'un service efficace aux membres par le biais d'information et de conseil.

4.La création pour les membres d'un cadre qui contribue au professionnalisme, l'efficacité et la

sensibilisation à la qualité.

5.La poursuite de la qualité des produits de la boulangerie

6.L'organisation de la défense de la formation, du perfectionnement et des intérêts professionnels

7.La participation aux activités des groupements apparentés, afin d'informer les membres de manière

optimale.

8.La représentation, le support et la défense des intérêts des membres sur des questions sociales, légales

et d'ordre de règlements généraux.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MDp 2.2

Elle peut égaiement entreprendre toutes les activités pouvant favoriser cet objet. En ce sens, elle peut également, mais uniquement à titre accessoire, accomplir des actes commerciaux, à la seule condition que leur produit soit affecté à l'objet qui était à la base de sa constitution.

ARTICLE 4

L'association est fondée pour une durée illimitée, mais elle peut être dissoute à tout moment sur proposition du Conseil d'Administration et par décision de l'Assemblée Générale.

TITRE II: MEMBRES

ARTICLE 5

Le nombre de membres est illimité, mais doit être de trois au minimum.

Les fondateurs sont les premiers membres effectifs. L'association peut compter des membres effectifs et des membres adhérents (associés). La qualité de membre à part entière, y compris le droit de vote à l'assemblée générale, revient exclusivement aux membres effectifs. Les membres effectifs sont ceux dont le nom est mentionné dans le registre des membres tenu au siège de l'association et dont une copie est déposée au greffe du tribunal de commerce, conformément à l'article 26, novies, §1, 3° de l'actuelle législation,

En cas de modification de la composition de l'association, une copie de la liste des membres doit être déposée dans un délai d'un mois à compter de la date anniversaire du dépôt des statuts. Les dispositions légales sont uniquement applicables aux membres effectifs. Les membres adhérents (associés) sont uniquement affiliés pour bénéficier de certaines activités de l'asbl. lis n'ont pas de droit de vote à l'assemblée générale. Les droits et obligations des membres adhérents ou associés sont inscrits dans un règlement d'ordre intérieur.

ARTICLE 6

Toute personne physique ou morale qui est acceptée en cette qualité par le conseil d'administration et qui est membre individuel de l'asbl Fédération de l'Industrie Alimentaire (FEVIA) peut s'affilier à l'association en tant que membre.

Le Conseil d'Administration peut uniquement accepter les personnes (morales) qui contribuent directement ou indirectement à la réalisation de l'objectif de l'association dans le sens le plus large du mot,

Les membres disposent d'un droit de présence et de vote lors de l'assemblée générale ainsi qu'un droit de regard dans les prccès-verbaux de l'assemblée générale.

La demande d'admission d'un candidat membre doit être faite par écrit auprès du président du Conseil d'Administration. Sont également indiqués avec la demande le nom et l'adresse de la personne mandatée par l'entreprise pour agir en son nom à l'égard de l'association. La demande d'affiliation implique l'acceptation des statuts (et le règlement d'ordre intérieur) de l'association, et entraîne ('obligation de les respecter.

Le conseil d'administration prend connaissance de la demande d'affiliation et juge si le candidat remplit les conditions et décide souverainement à la simple majorité des voix présentes ou représentées de la demande d'affiliation, et soumet sa décision pour ratification à l'assemblée générale suivante. Si l'assemblée générale ne ratifie pas cette décision, l'affiliation est rétroactivement huile.

En cas de rejet, le conseil d'administration et l'assemblée générale ne sont pas tenus de motiver leur décision.

Un candidat refusé ne peut présenter une nouvelle demande qu'après un délai de deux ans.

Peuvent être membres effectifs ; des entreprises privées ou commerciales ; des boulangeries, pâtisseries, confiseries, qui peuvent accessoirement également s'occuper de la chocolaterie ou de la crémerie et des professions connexes, avec personnel, qui produisent en Belgique,

Dans les présents statuts, le terme 'membre' se réfère expressément aux membres effectifs, ARTICLE 7

Le conseil d'administration peut, sous les conditions qu'il détermine, admettre d'autres personnes à l'association en tant que membres honoraires, membres protecteurs, membres de soutien ou membres consultatifs. Ces membres sont considérés comme des membres adhérents ou associés. Leurs droits et devoirs sont mentionnés dans le règlement d'ordre intérieur.

ARTICLE 8

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

La cotisation d'un membre adhérent est déterminée chaque année par le conseil d'administration, sous réserve d'approbation du budget par l'assemblée générale. La cotisation maximale d'un membre adhérent ne peut dépasser 25.000 euros par an. Cette cotisation est valable pour une adhésion d'une année calendrier et dépend du chiffre d'affaires. La procédure correspondante est détaillée dans le règlement d'ordre intérieur.

Le montant maximal évolue en fonction de l'indice des prix à la consommation, chaque fois au début de chaque année civile, et avec une première possibilité d'adaptation au mois de janvier 2007,

La cotisation minimale est décrite dans le règlement intérieur.

ARTICLE 9

Chaque membre peut à tout moment se retirer de l'association. La démission doit être notifiée au président du conseil d'administration par lettre recommandée ou par email au plus tard trois mois avant la fin de l'année civile en cours. Cette démission produira son effet à partir du premier janvier de l'année suivante.

Chaque membre qui n'a pas payé sa cotisation deux mois après l'échéance sera réputé démissionnaire s'il n'a pas réagi au rappel qui lui est adressé.

"Sera également considéré comme démissionnaire, chaque membre qui ne sera plus membre individuel de l'asbl Fédération de l'Industrie Alimentaire (FEVIA). "

Un membre qui ne respecte pas les obligations statutaires peut être exclu par l'assemblée générale à la majorité de 2/3 des voix.

Jusqu'à la décision de l'assemblée générale, le conseil d'administration peut suspendre des membres :

-qui n'ont pas respecté les statuts ou le règlement d'ordre intérieur ;

-qui n'ont pas payé leur cotisation deux mois après l'échéance et cela après rappel qui est resté sans suite

après quinze jours;

-qui ont fait faillite et dont les droits civils sont suspendus ou qui en ont perdu la jouissance

-qui ont clairement et gravement violé les régies normales de la profession.

Le membre démissionnaire ou le membre considéré comme démissionnaire ou le membre exclu reste tenu de payer sa cotisation qui est due pendant l'année de la démission.

ARTICLE 10

Les membres démissionnaires ou exclus et leurs ayants droit ne participent pas au patrimoine de l'association, et ne peuvent par conséquent jamais réclamer le remboursement ou l'indemnisation des cotisations versées ou apports faits,

TITRE lil: LE CONSEIL D'ADMINISTRATION

ARTICLE 11

L'association est gérée par un conseil d'administration comptant trois membres au minimum, membres de l'association ou non. Si l'assemblée` générale ne compte que trois membres, le conseil d'administration ne compte que deux personnes. Le nombre d'administrateurs doit en tout cas être toujours inférieur au nombre de membres de l'assemblée générale,

ARTICLE 12: Durée du mandat des administrateurs

Les administrateurs sont nommés pour une période de quatre ans. Ce mandat est renouvelable, Des administrateurs intérimaires ne sont élus que pour le reste de la durée du mandat.

Le président/vice-président est élu pour quatre ans mais ce mandat peut être prolongé pour un an moyennant approbation du conseil d'administration et l'assemblée générale.

ARTICLE 13: Mode de nomination et rémunération des administrateurs

Les administrateurs sont nommés par l'assemblée générale à la majorité simple, quel que soit le nombre de membres présents et/ou représentés. Le mandat des administrateurs n'est pas rémunéré. Le Conseil

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

d'Administration peut autoriser le remboursement de certains coûts qui ont été supportés par les membres et administrateurs de l'association et qui résultent de leur collaboration à l'association.

Les actes se rapportant à la nomination des administrateurs doivent être déposés au greffe du tribunal de commerce et doivent être publiés dans un délai de trente jours après le dépôt (par extrait) aux annexes du Moniteur belge.

ARTICLE 14: Cessation de fonction et révocation des administrateurs

Le mandat des administrateurs se termine par la révocation par l'assemblée générale, par la démission, par l'expiration du mandat (le cas échéant), par le décès ou en cas d'interdiction légale

La révocation par l'assemblée générale est décidée à la majorité simple du nombre de membres présents et/ou représentés. Elle doit toutefois être mentionnée expressément à l'ordre du jour de l'assemblée générale.

Un administrateur démissionnaire est tenu de notifier sa démission par écrit au conseil d'administration, Cette démission entre immédiatement en vigueur à moins que, en raison de cette démission, le nombre minimum d'administrateurs ne soit devenu inférieur au nombre minimum prévu par les statuts. Le cas échéant, le conseil d'administration est tenu de convoquer dans un délai de deux mois l'assemblée générale qui doit assurer le remplacement de l'administrateur en question et qui doit l'en informer par écrit.

Les actes se rapportant à la cessation de fonction et la nomination des administrateurs doivent être déposés au greffe du tribunal de commerce et doivent être publiés (par extrait) aux annexes du Moniteur belge dans un délai de trente jours à compter du dépôt.

ARTICLE 15: Compétences des administrateurs,

Le conseil d'administration gère les affaires de l'association et la représente dans tous les actes judiciaires et extrajudiciaires, Le conseil d'administration a dans sa compétence tous les actes que la Loi ne réserve pas expressément à rassemblée générale. il agit en tant que demandeur et en tant que défendeur dans toutes les procédures judiciaires et décide si des voies de recours seront utilisées ou non,

Le conseil d'administration nomme et révoque les membres du personnel et fixe leurs rémunérations, Le conseil d'administration exerce ses pouvoirs en tant que collège.

Le conseil d'administration ne peut décider valablement que si la majorité des administrateurs est présente, Les décisions sont prises à la majorité simple des voix. En cas d'égalité de voix, celle du président ou celle de son remplaçant est prépondérante.

ARTICLE 16

Le conseil d'administration est convoqué par lettre, par e-mail ou par fax au moins 8 jours avant rassemblée par le président ou par deux administrateurs.

Les réunions du conseil d'administration sont présidées par le président. Si celui-ci est empêché ou absent, la réunion est présidée par le vice-président ou, en cas d'empêchement de celui-ci, par le plus âgé des administrateurs présents.

Le Conseil peut uniquement délibérer à propos des póints.indiqués à l'agenda, sauf si les administrateurs présents à simple majorité se mettent d'accord qu'un sujet non mis à l'agenda soit quand même traité. En cas de parité des voix, celle du président est prépondérante.

ARTICLE 17

Un procès-verbal est rédigé de chaque assemblée. Ce procès-verbal est signé par le président et par le secrétaire général et inscrit dans te registre destiné à cet effet, Les extraits qui doivent être produits et tous les autres actes sont valablement signés par le président et le secrétaire général. En l'absence de ces administrateurs, deux autres administrateurs peuvent valablement signer ces documents.

ARTICLE 18

Le conseil d'administration décrète tous les règlements intérieurs qu'il juge nécessaires et utiles,

Le conseil d'administration peut, s'il le juge nécessaire, nommer un secrétaire général, qui sera chargé de la gestion journalière. Celui-ci règle les affaires courantes et s'occupe de la correspondance journalière et signe

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0D22

valablement au nom de l'association, à ['égard de la Régie des Chèques Postaux, des établissements bancaires publics et privés et de tous autres établissements. Le secrétaire général peut être mandaté pour représenter la fédération et ses intérêts statutaires dans des organisations nationales ou internationales.

ARTICLE 19

Les administrateurs qui agissent au nom de l'association ne doivent pas fournir à des tiers la preuve d'une décision ou d'une autorisation quelconque.

ARTICLE 20: Personnes mandatées pour représenter l'association, conformément à l'article 13, 4° al, L. ASBL

Le conseil d'administration peut, sous sa responsabilité, déléguer ses pouvoirs pour certains actes et tâches à un des administrateurs, voire à une autre personne, membre ou non de ['association. Le conseil d'administration peut élire parmi ses administrateurs un président, un vice-président, un secrétaire, un trésorier et toute autre fonction nécessaire au bon fonctionnement de l'association.

Ils sont nommés par le conseil d'administration à la simple majorité qui décide valablement si la majorité des administrateurs est présente.

La cessation de fonction de ces personnes mandatées peut se produire

a)soit volontairement par la personne mandatée elle-même, qui présente sa démission par écrit au conseil d'administration

b)soit par révocation par le conseil d'administration à la simple majorité des voix, qui décide valablement à ce sujet si la majorité des administrateurs est présente. La décision de révocation prise par le conseil d'administration doit toutefois être notifiée à la personne intéressée sous pli recommandé dans un délai de sept jours civils.

Les actes concernant la cessation de fonction et la nomination des personnes habilitées à représenter ['association doivent être déposés au greffe du tribunal de commerce et doivent être publiés dans les trente jours qui suivent le dépôt (par extrait) aux annexes du Moniteur belge.

Les personnes mandatées exercent leurs pouvoirs individuellement ou ensemble.

ARTICLE 21: Personnes chargées de la gestion journalière (comité de direction) de l'association,

conformément à l'art. 13bis, 1° al., L. ASBL

Le conseil d'administration peut constituer un comité de direction.

Ils sont nommés par le conseil d'administration à la simple majorité des voix, qui décide valablement à ce sujet si la majorité des administrateurs est présente.

La cessation de fonction du comité de direction peut se produire

a)soit volontairement par un membre du comité de direction lui-même qui présente sa démission par écrit au conseil d'administration

b)soit par révocation par le conseil d'administration à la simple majorité des voix, qui décide valablement à ce sujet si la majorité des administrateurs est présente. La décision prise par le conseil d'administration à ce sujet doit toutefois être notifiée à la personne intéressée sous pli recommandé dans un délai de sept jours civils.

Les actes concernant la cessation de fonction et la nomination des personnes du comité de direction doivent être déposés au greffe du tribunal de commerce et doivent être publiés dans les trente jours qui suivent le dépôt par extrait aux annexes du Moniteur belge.

Les décisions du comité de direction, siégeant comme collège, sont toujours prises en concertation collégiale. En cas d'absence de consensus, le Conseil d'Administration peut décider à simple majorité des voix, à condition que la majorité des administrateurs soit présente ou représentée.

Si le président du Conseil d'Administration l'estime opportun, le Conseil d'Administration peut approuver une proposition moyennant une "signature pour accord" d'un courrier contenant la proposition.

Dans ce cas, le Conseil d'Administration ne doit pas être réuni afin de statuer valablement. Le courrier doit contenir les mentions suivantes ;

" La mention qu'il s'agit d'une proposition d'une décision du Conseil d'Administration ;

" La mention que uniquement la signature de la lettre ou de l'accord par email de la proposition par la

majorité des membres du Conseil d'Administration aura pour effet l'approbation de la proposition ;

'La mention que le courrier doit être renvoyé dans un délai de 14 jours.

TITRE IV: ASSEMBLEE GENERALE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 22

ARTICLE 22

L'assemblée générale est composée de tous les membres effectifs et est présidée par le président du conseil d'administration, ou par le vice-président ou en cas d'empêchement par le plus âgé des administrateurs présents.

Un membre peut cependant se faire représenter à l'assemblée générale par un autre membre via la transmission d'une procuration écrite. Chaque membre peut être porteur de plusieures procurations lors de l'Assemblée Générale.

A l'assemblée générale, chaque membre a le même droit de vote et les décisions sont prises à la majorité des voix des membres présents ou représentés, sauf stipulation contraire dans les statuts ou dans la loi.

ARTICLE 23

L'assemblée générale est exclusivement compétente pour

-la modification des statuts,

-la nomination et la révocation des administrateurs,

-la nomination et la révocation des commissaires et la fixation de leur rémunération au cas où une

rémunération serait octroyée,

-la décharge aux administrateurs et aux commissaires,

-l'approbation du budget et des comptes,

-la dissolution volontaire de l'association,

-la nomination et l'exclusion d'un membre de l'association,

-la transformation de l'association en une société à but social,

-tous les cas où les présents statuts le requièrent.

ARTICLE 24

L'assemblée générale est valablement convoquée par le conseil d'administration ou par le président chaque fois que cela est requis par l'objet de l'association.

Elle doit être convoquée au moins une fois par an pour approuver les comptes de l'exercice précédent et pour dresser le budget de l'exercice suivant.

ARTICLE 25

L'assemblée générale se réunit dans les six mois qui suivent la date de clôture de l'année de l'exercice

ARTICLE 26

Le conseil d'administration est en outre tenu de convoquer l'assemblée générale lorsque 1/5 des membres effectifs en fait la demande au conseil d'administration par lettre recommandée dans laquelle sont mentionnés les points de l'ordre du jour à traiter. Dans ce cas, le conseil d'administration est tenu de convoquer l'assemblée générale dans les 21jours ouvrables avec indication dans Tordre du jour des points demandés,

ARTICLE 27

La convocation à l'Assemblée Générale, qui contient également l'agenda, sera envoyée par lettre ou par email au moins 8 jours avant la réunion.

ARTICLE 28

La convocation, qui mentionne le lieu, la date et l'heure de l'assemblée, contient l'ordre du jour qui est fixé par le conseil d'administration. Tout point proposé par écrit par 1/20e des membres effectifs doit également être inscrit à l'ordre du jour. Ce point doit évidemment être signé par 1/20e des membres et être remis au président du conseil d'administration au moins deux jours ouvrables avant l'assemblée.

L'assemblée générale peut voter sur des points ne figurant pas à l'ordre du jour si tous les membres sont présents ou représentés.

ARTICLE 29

Dans des cas ordinaires, les décisions sont prises à la simple majorité des voix présentes et représentées. En cas de parité des voix, celle du président ou de celui qui préside l'assemblée à ce moment-là est prépondérante.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Le vote secret est obligatoire chaque fois qu'il est demandé par la moitié des membres présents ou représentés ou lorsqu'il s'agit d'une personne.

ARTICLE 30; modification des statuts

Une modification des statuts ne peut être décidée que si cette modification est mentionnée en détail à l'ordre du jour et si les deux tiers des membres effectifs sont présents ou représentés, Si ce quorum n'est pas atteint, une deuxième assemblée peut être convoquée conformément aux présents statuts. Celle-ci pourra prendre une décision valable, quel que soit le nombre de membres présents. Cette deuxième assemblée ne peut être tenue dans les quinze jours civils qui suivent la première assemblée. Chaque modification des statuts requiert en outre une majorité de deux tiers des voix présentes ou représentées, également à la deuxième assemblée générale. Une modification de l'objet de l'association ne peut être décidée qu'à la majorité de 4/5 des voix.

Après chaque modification des statuts, les modifications et les statuts entièrement coordonnés après cette modification seront déposés au greffe du tribunal de commerce. La modification doit être publiée (par extrait) aux annexes du Moniteur belge dans les trente jours qui suivent le dépôt.

ARTICLE 31

En cas de dissolution volontaire de l'association, les mêmes règles que celles prévues pour la modification de l'objet de l'association sont applicables.

ARTICLE 32

Une majorité de 2/3 des voix est requise pour exclure un membre. En cas d'exclusion d'un membre, ce point doit égaiement être mentionné à l'ordre du jour et le membre doit être invité afin de pouvoir organiser sa défense.

ARTICLE 33

Un procès-verbal est rédigé de chaque assemblée. Ce procès-verbal est signé par le président et par le secrétaire général et est inscrit dans un registre spécial. Ce registre peut être consulté par les membres et par les tiers intéressés au siège de l'association après autorisation du président ou vice-président.

TITRE V; COMPTES ET BUDGETS

ARTICLE 34

L'exercice de l'association prend cours le premier janvier et se termine le 31 décembre.

Le conseil d'administration arrête les comptes de l'exercice écoulé et prépare le budget de l'exercice suivant. L'un et l'autre sont soumis à l'approbation de l'assemblée générale qui est tenue dans les six mois à compter de la date de clôture de l'exercice,

L'Assemblée générale nomme parmi ses membres et pour la période qu'elle détermine au moins deux vérificateurs qui sont chargés du contrôle de la situation financière et de la vérification des comptes. Ils peuvent prendre connaissance de toutes les pièces requises à cet effet et, s'ils le jugent nécessaire, faire appel à un comptable, aux frais de l'association et après avoir obtenu l'accord glu Conseil d'Administration.

Au cas où les critères de l'article 17 §5 de la loi sur les ASBL sont d'application à l'association, celle-ci chargera un ou plusieurs commissaires de contrôle de l'état financier, des comptes annuels et de la régularité en vertu de la loi et des statuts, ainsi que des opérations qui devront être reprises au sein des comptes annuels.

TITRE VI : DISSOLUTION ET LIQUIDATION

ARTICLE 35

Sauf en cas de dissolution judiciaire et en cas de dissolution de plein droit, seule l'assemblée générale peut décider de la dissolution à condition que les deux tiers des membres soient présents ou représentés à l'assemblée générale et qu'en outre une majorité de quatre cinquièmes accepte de dissoudre l'association volontairement, La proposition de dissolution volontaire de l'association doit être mentionnée expressément à l'ordre du jour de l'assemblée générale.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Si les deux tiers des membres ne sont pas présents ou représentés à cette assemblée générale, une deuxième assemblée générale doit être convoquée qui délibère valablement, quel que soit le nombre de membres présents ou représentés, mais à condition qu'une majorité de quatre cinquièmes se déclare d'accord pour dissoudre volontairement l'association.

En cas de dissolution volontaire, l'assemblée générale ou, à son défaut, le tribunal, nomme un ou plusieurs liquidateurs. Elle détermine également leurs pouvoirs, ainsi que les conditions de la liquidation.

Après apurement du passif, l'actif sera transféré par Assemblée Générale à une association sans but lucratif ou à une association ayant un but similaire.

La décision de dissolution, la nomination et la cessation de fonction des liquidateurs seront déposées au greffe du tribunal de commerce. La décision de dissolution, la nomination et la cessation du mandat des liquidateurs doivent être publiées par extrait aux annexes du Moniteur belge dans les 30 jours qui suivent le dépôt.

ARTICLE 36

La Loi du 27 juin 1921, modifiée par la loi du 2 mai 2002, reste applicable pour tout ce qui n'est pas prévu ou réglé dans les présents statuts, les dispositions générales statutaires et des règles internes et des pratiques pertinentes.

Ainsi rédigé et adopté à l'assemblée générale extraordinaire

A Bruxelles, le '14 mai 2014.

Van Beveren Piet, Président

Administrateur de Lantmênnen Unibake Brussels SA

Demey Hans

Dirigeant DELIPAN sprl , Trésorier

DEMISSIONS ET NOMINATIONS

Démission du Conseil d'Administration

Mr nathé Cario, Broeke 220, 9600 Ronse, né le 27/10/1969 à Oudenaarde, administrateur de Gourmand SA, Socitié anonyme, Drève Gustave 6, B-7700 Mouscron, nr 0425.877.807

Nomination au Conseil d'administration

Mr, Philippe Denijs, Senatoriumstraat'221,. 1662 Alsemberg, né le 15/11/1973 à Kortrijk, représentant de Gourmand S.A; , société anonyme, Drève Gustave Fache 6, 7700 Mouscron, nr 0425.877.807

Mr. Filip Goethals, Meirhoekstraat 41, 9270 Laame, né le 16/11/1965 à Sint-Niklaas, représentant de Vandemoortele Bakery S.A., société anonyme, Avenue des Artisans 47, 9822 Ghislenghien, nr 0431 285 754.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MQD2.2

ACTE CONCERNANT LE CONSEIL D'ADMINISTRATION

Le conseil d'administration est composé comme suit

Van Beveren Piet, Goteringestraat 69, 1755 Kester, né le 19/07/1956 à Eeklo

administrateur de Lantmànnen Unibake Brussels, SA: Société Anonyme, établi à Rusatiralaan 5, 1083

Brussel, 0418.095.338

Vanherpe Guido, Reinaertdreef 10, 9830 St.-Martens-Latem, né le 24/0811963, à Kipiri (Congo) administrateur délégué de La Lorraine Bakery Group S.A. Société Anonyme, établi Elisabethlaan 143 , 9400 Ninove 0402.225.247

Roelandt Christiaan, Eekstraat 29, 9240 Zele, né le 06/08/1971, à Hamme

administrateur délégué de Bakkerij Roelandt, SA: Société Anonyme, établi à Drukkerijstraat 3, 9240 Zele,

0412.127.858

Dockx Hans, Koningsbaan 51, 2560 Nijlen, né le 19/04/1963, à Lier

dirigeant du Bakkerij Dockx, SPRL; Société de personnes à responsabilité limitée , établi à Koningsbaan 51,

2560 Nijlen/Kessel, 0404.016.282

Locus Kristof, Kothemstraat 99, 1703 Schepdaal, né le 13/09/1977 à Halle, administrateur délégué de Locus sa, Société Anonyme, établi à Lostraat 99, 1703 Schepdaal, 0425.262.549

Peers Dirk, Jachtwachtersdreef 310, 2900 Schoten, né le 03/04/1959 à Lier, administrateur délégué Groep Teugels SA Société Anonyme, établi à Duffelsesteenweg 166, 2550 Kontich 0439.410.691

Dumez Hendrik, Prins Boudewijnstraat 10, 8670 Oostduinkerke, né le 30/04/1966 te leper, dirigeant du Biobakkerij De Trog SPRL: Société de personnes à responsabilité limitée , établi à Rozendaalstraat 65, 8900 laper 0459.219.972

Nathalie Siccard, Speelbroek 25 , 1850 Grimbergen, né à Bruxelles le 20/12/1977, administrateur délégué de Patroba SA, société anonyme, Vluchtenburgstraat 15, 2630 Aartselaar, nr 0459.040.721

Demey Hans, Burgemeester Vandenbogaerdelaan 57, 8870 Izegem, né à Roeselaere !e 18/05/1967, dirigeant de Delipan spri, Société de personnes à responsabilité limitée, établi à Albertiaan 55, 8870 Izegem, nr 0461.118.697

Johan Schillebeekx, Ongelberg 140, 2490 Balen, né le 05/02/1967à Mol, représentant de Quintens Group SA, société anonyme, Industrieterrein % 12, Webbecom 1014, 3290 Diest, nr 0883.481.443

Philippe Denijs, Senatoriumatraat 221, 1652 Alsemberg, né le 15/11/1973 à Kortrijk, représentant de Gourmand S.A; , société anonyme, Drève Gustave Fache 6, 7700 Mouscron, nr 0425.877.807

Filip Goethals, Meirhoekstraat 41, 9270 Laame, né le 16/11/1965 à Sint-Niklaas, représentant de Vandemoortele Bakery S.A., société anonyme, Avenue des Artisans 47, 9822 Ghlslenghien, nr 0431 285 754.

Le conseil d'administration exerce son mandat en tant que collège, mais peut céder des pouvoirs déterminés, sous sa responsabilité, à une ou plusieurs personnes mandatées.

Le conseil d'administration représente l'association dans tous les actes judiciaires et extrajudiciaires et est en outre investi de tous les pouvoirs qui ne sont pas réservés à l'assemblée générale par la loi ou par les présents statuts et à condition que ses décisions soient prises dans les limites du budget approuvé par l'assemblée générale.

Le conseil d'administration nomme lui-même chaque fonction qu'il juge indispensable au bon fonctionnement de l'association.

A Bruxelles, le 14 mai 2014

Van Beveren Piet (Président)

Administrateur de Lantmànnen Unibake Brussels SA

Demey Hans (Trésorier)

Dirigeant de DELIPAN spri

MOI) 2.2

Réservé Volet B - suite

au ACTE CONCERNANT LES PERSONNES MANDATÉES POUR REPRÉSENTER L'ASSOCIATION

Moniteur

belge





Le conseil d'administration a réparti les fonctions suivantes parmi ses membres et nommé à ces fonctions :

Président : Van Beveren Piet, Goteringestraat 69, 1755 Kester, né Ie 19/07/1956, à Eeklo

Administrateur de Lantmânnen Unibake Brussels, SA: Société Anonyme, établi à Rusatiralaan 5, 1083

Brussel, 0418.095.338

Trésorier : Demey Hans, Burgemeester Vandenbogaerdelaan 57, 8870 Izegem, né à Roeselaere le 18105!1967, dirigeant de Delipan spd, Société de personnes à responsabilité limitée , établi à Albertiaan 55, 8870 Izegem, nr VAT 0461.118.697

Le président et le trésorier ont des pouvoirs séparés et illimités pour toutes les obligations administratives et financières.

Le secrétaire général a également des pouvoirs illimités et séparés pour toutes les obligations financières concernant la gestion journalière et les affaires courantes jusqu'à un montant de 2.500 euros. Les obligations financières dépassant ce montant requièrent l'approbation du président ou, en son absence, du trésorier.

Le conseil d'administration a égaiement nommé mandataires pouvant enganger valablement la société

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge Secrétaire général : Wagemans Kathleen, Brusselsesteenweg 123, 1500 Hal, née le 09/03/1965, à Sint Truiden (Saint-Trond)

A Bruxelles, le 14 mai 2014

Van Beveren Piet, Président

Administrateur de Lantménnen Unibake Brussels SA

Demey Hans, Tresaurier

Dirigeant de Delipan spd















metitianeesaptdaldarleiifflRggaid t~ : Mixer* iJt4aereetgeiifetenotttàiNirisstioeraatga0bouiáádappesaneeogujdewcseaness a§teatipAouintritldErepeéaetdet'áesmotà>itiap idá6atldtitiAroou`tiooattiaaaeàé'figQadciidceitjess

Aw Neelki Mahe±°PeeRii!ttfte

15/10/2013
ÿþMOD2.2

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

C 4 OCT. 2013

'~~~~~

~` a ~~ ~~; ~~~~~~ ~,ES

Grefte

" 13156718+ Ji

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

pl' ci entreprise 427.907.382

Dénomination

(en entier) : Fédération des Grandes Boulangeries Belges asbl

(en abroge) : FGBB asbl

Forme juridique : asbl

Siège : Grand'Place 10, 1000 Bruxelles

Objet de i'acte : Modification de l'objet de l'association (art 3) par l'Assemblée Générale Extraordinaire de '1910912013 et actualisation du Conseil d'Administration

Nouveau Art 3

ARTICLE 3:

L'association a pour objectif, en ce qui concerne les entreprises du secteur de la boulangerie, pâtisserie, confiserie, et qui peuvent accessoirement également s'occuper de chocolateries ou de crémerie ainsi que toute entreprise connexe : information, le soutient et le conseil et la défense des grandes boulangeries et PME's pour des dossiers sectoriels en fournissant à temps aux divers membres et aux instances officielles l'information exacte nécessaire, afin d'anticiper les problèmes, les évènements et les défis de manières efficace.

Cet objectif est poursuivi par

1. La collecte d'information relative aux thèmes développés au sein du secteur alimentaire et les transmettre à ses membres.

2. L'identification des problèmes sectoriels spécifiques et leur signalement aux instances officielles compétentes.

3. La mise sur pied d'un service efficace aux membres par le biais d'information et de conseil.

4. La création pour les membres d'un cadre qui contribue au professionnalisme, l'efficacité et la sensibilisation à la qualité.

5. La poursuite de la qualité des produits de la boulangerie

6. L'organisation de la défense de la formation, du perfectionnement et des intérêts professionnels

7. La participation aux activités des groupements apparentés, afin d'informer les membres de manière optimale.

8. La représentation, le support et la défense des intérêts des membres sur des questions sociales, légales et d'ordre de règlements généraux.

Elle peut également entreprendre toutes les activités pouvant favoriser cet objet. En ce sens, elle peut; également, mais uniquement à titre accessoire, accomplir des actes commerciaux, à la seule condition que leur produit soit affecté à ['objet qui était à la base de sa constitution.

Cessation de fonction d'administrateur

La démission du Conseil d'Administration par Carlo Rathé, Broeke 220, 9600 Ronse, né à Oudenaarde le 2711011969, délégué de Gourmand SA, établi à Drève Gustave Fache 6, 7700 Mouscron, nr VAT 425 877 807

Le conseil d'administration est composé comme suit :

Van Beveren Piet, Goteringestraat 69, 1755 Kester, né le 19/07/1956 à Eeklo

administrateur de Lantmânnen Unibake Brussels, SA: Société Anonyme, établi à Rusatiralaan 5, 1083 Brussel, 0418.095.338

Vanherpe Guido, Reinaertdreef 10, 9830 St.-Martens-Latem, né le 2410811963, à Kipiri (Congo) administrateur délégué de Vanelor, SA. Société Anonyme, établi à J. Cardijnstraat 52, 9420 Erpe-Mere, 0435.367.276 Roelandt Christiaan, Eekstraat 29, 9240 Zele, né le 06/08/1971, à Hamme

Réservé

,ata

Moniteur

belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Volet B ^ Suite

administrateur délégué de Bakkerij Roelandt, SA: Société Anonyme, établi à Drukkerijstraat 3, 9240 Zele, 0412.127.858 Dockx Hans, Koningsbaan 51, 2560 Nijlen, né le 19/04/1963, à Lier

dirigeant du Bakkerij Dockx, SPRL: Société de personnes à responsabilité limitée , établi à Koningsbaan 51, 2560 Nijlen/Kessel, 0404.016.282 Locus Kristof, Kothemstraat 99, 1703 Schepdaal, né le 13/09/1977 à Halle, administrateur délégué de Locus sa, Société Anonyme, établi à Lastraat 99, 1703 Schepdaal, 0425.262.549

Peers Dirk, Jachtwachtersdreef 310, 2900 Schoten, né le 03/04/1959 à Lier, administrateur délégué Groep Teugels SA Société Anonyme, établi à Duffelsesteenweg 166, 2550 Kontich 0439.410.691

Durnez Hendrik, Prins Boudewijnstraat 10, 8670 Oostduinkerke, né le 30/04/1966 te leper, dirigeant du Biobakkerij De Trog SPRL: Société de personnes à responsabilité limitée , établi à Rozendaalstraat 65, 8900 leper 0459.219.972

Nathalie Siccard, Speelbroek 25 , 1850 Grimbergen, né à Bruxelles le 2011211977, administrateur délégué de Patroba SA, société anonyme, Vluchtenburgstraat 15, 2630 Aartselaar, nr 0459.040.721

Demey Hans, Burgemeester Vandenbogaerdelaan 57, 8870 Izegem, né à' Roeselaere le 18/05/1967, dirigeant de Delipan sert, Société de personnes à responsabilité limitée, établi à Albertiaan 55, 8870 Izegem, nr 0461.11 8.697

Johan Schillebeekx, Ongelberg 140, 2490 Balen, né le 05/02/1967à Mol, représentant de Quintens Group SA, société anonyme, Industrieterrein'/,12, Webbecom 1014, 3290 Diest, nr 0883.481.443

t;fatrSAtlurssegàatzimaÙ~spa~",Ed>1uJ,aeg; »ure: e.o tldsnreepeekteràfdu~s~ ris tilmearàaEs6atac4edl}vmsansaocuteeesotanaes

eeebAcacffirddacer4éGatted'áMoaï2i&tiRp iedaetd;ttiDrogU'6(5patltfflià'égetetiéóSittegs

A"i~r.&"~-&26' t`,170ïrpbfwgelh'e

MOD2.2

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

C 4 OCT. 2013

'~~~~~

~` a ~~ ~~; ~~~~~~ ~,ES

Grefte

" 13156718+ Ji

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

pl' ci entreprise 427.907.382

Dénomination

(en entier) : Fédération des Grandes Boulangeries Belges asbl

(en abroge) : FGBB asbl

Forme juridique : asbl

Siège : Grand'Place 10, 1000 Bruxelles

Objet de i'acte : Modification de l'objet de l'association (art 3) par l'Assemblée Générale Extraordinaire de '1910912013 et actualisation du Conseil d'Administration

Nouveau Art 3

ARTICLE 3:

L'association a pour objectif, en ce qui concerne les entreprises du secteur de la boulangerie, pâtisserie, confiserie, et qui peuvent accessoirement également s'occuper de chocolateries ou de crémerie ainsi que toute entreprise connexe : information, le soutient et le conseil et la défense des grandes boulangeries et PME's pour des dossiers sectoriels en fournissant à temps aux divers membres et aux instances officielles l'information exacte nécessaire, afin d'anticiper les problèmes, les évènements et les défis de manières efficace.

Cet objectif est poursuivi par

1. La collecte d'information relative aux thèmes développés au sein du secteur alimentaire et les transmettre à ses membres.

2. L'identification des problèmes sectoriels spécifiques et leur signalement aux instances officielles compétentes.

3. La mise sur pied d'un service efficace aux membres par le biais d'information et de conseil.

4. La création pour les membres d'un cadre qui contribue au professionnalisme, l'efficacité et la sensibilisation à la qualité.

5. La poursuite de la qualité des produits de la boulangerie

6. L'organisation de la défense de la formation, du perfectionnement et des intérêts professionnels

7. La participation aux activités des groupements apparentés, afin d'informer les membres de manière optimale.

8. La représentation, le support et la défense des intérêts des membres sur des questions sociales, légales et d'ordre de règlements généraux.

Elle peut également entreprendre toutes les activités pouvant favoriser cet objet. En ce sens, elle peut; également, mais uniquement à titre accessoire, accomplir des actes commerciaux, à la seule condition que leur produit soit affecté à ['objet qui était à la base de sa constitution.

Cessation de fonction d'administrateur

La démission du Conseil d'Administration par Carlo Rathé, Broeke 220, 9600 Ronse, né à Oudenaarde le 2711011969, délégué de Gourmand SA, établi à Drève Gustave Fache 6, 7700 Mouscron, nr VAT 425 877 807

Le conseil d'administration est composé comme suit :

Van Beveren Piet, Goteringestraat 69, 1755 Kester, né le 19/07/1956 à Eeklo

administrateur de Lantmânnen Unibake Brussels, SA: Société Anonyme, établi à Rusatiralaan 5, 1083 Brussel, 0418.095.338

Vanherpe Guido, Reinaertdreef 10, 9830 St.-Martens-Latem, né le 2410811963, à Kipiri (Congo) administrateur délégué de Vanelor, SA. Société Anonyme, établi à J. Cardijnstraat 52, 9420 Erpe-Mere, 0435.367.276 Roelandt Christiaan, Eekstraat 29, 9240 Zele, né le 06/08/1971, à Hamme

Réservé

,ata

Moniteur

belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Volet B ^ Suite

administrateur délégué de Bakkerij Roelandt, SA: Société Anonyme, établi à Drukkerijstraat 3, 9240 Zele, 0412.127.858 Dockx Hans, Koningsbaan 51, 2560 Nijlen, né le 19/04/1963, à Lier

dirigeant du Bakkerij Dockx, SPRL: Société de personnes à responsabilité limitée , établi à Koningsbaan 51, 2560 Nijlen/Kessel, 0404.016.282 Locus Kristof, Kothemstraat 99, 1703 Schepdaal, né le 13/09/1977 à Halle, administrateur délégué de Locus sa, Société Anonyme, établi à Lastraat 99, 1703 Schepdaal, 0425.262.549

Peers Dirk, Jachtwachtersdreef 310, 2900 Schoten, né le 03/04/1959 à Lier, administrateur délégué Groep Teugels SA Société Anonyme, établi à Duffelsesteenweg 166, 2550 Kontich 0439.410.691

Durnez Hendrik, Prins Boudewijnstraat 10, 8670 Oostduinkerke, né le 30/04/1966 te leper, dirigeant du Biobakkerij De Trog SPRL: Société de personnes à responsabilité limitée , établi à Rozendaalstraat 65, 8900 leper 0459.219.972

Nathalie Siccard, Speelbroek 25 , 1850 Grimbergen, né à Bruxelles le 2011211977, administrateur délégué de Patroba SA, société anonyme, Vluchtenburgstraat 15, 2630 Aartselaar, nr 0459.040.721

Demey Hans, Burgemeester Vandenbogaerdelaan 57, 8870 Izegem, né à' Roeselaere le 18/05/1967, dirigeant de Delipan sert, Société de personnes à responsabilité limitée, établi à Albertiaan 55, 8870 Izegem, nr 0461.11 8.697

Johan Schillebeekx, Ongelberg 140, 2490 Balen, né le 05/02/1967à Mol, représentant de Quintens Group SA, société anonyme, Industrieterrein'/,12, Webbecom 1014, 3290 Diest, nr 0883.481.443

t;fatrSAtlurssegàatzimaÙ~spa~",Ed>1uJ,aeg; »ure: e.o tldsnreepeekteràfdu~s~ ris tilmearàaEs6atac4edl}vmsansaocuteeesotanaes

eeebAcacffirddacer4éGatted'áMoaï2i&tiRp iedaetd;ttiDrogU'6(5patltfflià'égetetiéóSittegs

A"i~r.&"~-&26' t`,170ïrpbfwgelh'e

15/10/2013
ÿþe MOL, 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondem ioingsiir 427.907.382

Befidming

(voluit) : Federatie van Grote Bakkerijen van België vzw

(verkort) FGBB vzw

Rechtsvorrt't ' vzw

Zetel Grote Markt 10, 1000 Brussel

Csridee»ctu akte : Wijziging van het doel van de verenging door de Buitengewone Algemene Vergadering van 19 september 2013 .Ontslag en actualisatie van de Raad van Bestuur.

Nieuw art 3 (doel)

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel, met betrekking tot de bedrijven van de sectoren van broodbakkerij, banketbakkerij, Suikerbakkerij, die ondergeschikt ook aan chocoladebewerking of ijsbereiding kunnen doen en aanverwante bedrijven: het infomeren, ondersteunen en adviseren van KMO's en grote bakkerijen in sector gerelateerde dossiers en dit door tijdig de juiste informatie aan [eden of betrokken overheidsinstanties te bezorgen, zodat er op een efficiënte manier kan geanticipeerd worden op problemen, gebeurtenissen en uitdagingen.

Dit doel wordt nagestreefd door:

1. Het verzamelen van informatie ivm de voedingssector gerelateerde onderwerpen en deze verspreiden aan haar [eden.

2. Het collecteren van sectorspecifieke problemen en deze melden aan de bevoegde overheden.

3. Een efficiënte dienstverlening opzetten in de vorm van informatie en advies aan de leden

4. Een kader creëren dat bijdraagt tot professionalisme, efficiëntie & kwaliteitsbesef van haar leden

5. Promotie voeren mbt de kwaliteit van de bakkerijproducten

6. Verdediging van beroepsbelangen en beroepsvorming en  vervolmaking organiseren

7. Deelnemen aan activiteiten van aanverwante groeperingen, teneinde de leden optimaal te kunnen informeren.

8. Vertegenwoordiging, ondersteuning en verdediging van de belangen van haar leden inzake sociale aangelegenheden en algemene wet- en regelgeving.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevcrderen. Zij kan in die zin ook, dcch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan, het doel waarvoor zij werd opgericht

Ontslag uit de Raad van Bestuur

Dhr Carlo Rathé, Broeke 220, 9600 Ronse, geboren te Oudenaarde op 27/10/1969, die Gourmand NV vertegenwoordigt, Gustave Fachelaan 6, 7700 Mouscron, met BTW nr 425 877 807

Geactualiseerde Raad van Bestuur

De raad van bestuur is samengesteld als volgt;

Van Beveren} Piet, Goteringestraat 69, 1755 Kester, geboren op 19/07/1956, te Eeklo, bestuurder van Lantmënnen Unibake Brussels, NV: Naamloze Vennootschap, gevestigd te Rusatiralaan 5, 1083 Brussel, 0418.095.338

Vanherpe Guido, Reinaertdreef 10, 9830 St.-Martens-Latem, gebcren op 2410811963, te Kipiri (Congo), gedelegeerd bestuurder van Vanelor, NV: Naamloze Vennootschap, gevestigd te J. Cardijnstraat 52, 9420 Erpe-Mere, 0435.367.276

op de laatste biz. van Luik B vermelden ; Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nlen) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenv,00rdigen Verso Naam en handtekening.

V IIIHI NI III III III

*13156719*

IV

~~

~ ~~ ~ ~ ~~ 2013

Grt'r~~fia

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervelg

Roelandt Christiaan, Eekstraat 29, 9240 Zele, geboren op 06/08/1971, te Hamme , gedeleggerd bestuurder van Bakkerij Roelandt, NV: Naamloze Vennootschap, gevestigd te Drukkerijstraat 3, 9240 Zele, 0412.127.858

Dockx Hans, Koningsbaan 51, 2560 Nijlen, geboren op 19/04/1963, te Lier , zaakvoerder van Bakkerij Dockx, BVBA: besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, gevestigd te Koningsbaan 51, 2560 Nijlen/Kessel, 0404.016.282

Locus Kristof, Kothemstraat 99, 1703 Schepdaal, geboren op 13/09/1977 te Halle, gedelegeerd bestuurder van Locus nv, naamloze vennootschap, gevestigd te Lostraat 99, 1703 Schepdaal, 0425.262.549

Peers Dirk, Jachtwachtersdreef 310, 2900 Schoten, geboren op 03/04/1959 te Lier, gedelegeerd bestuurder van Groep Teugels NV, naamloze vennootschap, gevestigd te Duffelsesteenweg 166, 2550 Kontich 0439.410.691

Durnez Hendrik, Prins Boudewijnstraat 10, 8670 Oostduinkerke, geboren op 30/04/1966 te leper, zaakvoerder van Biobakkerij De Trog bvba, besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, gevestigd te Rozendaalstraat 65, 8900 leper 0459.219.972

Siccard Nathalie, Speelbroek 25, 1850 Grimbergen, geboren te op 20/12/1977 te Brussel, gedelegeerd bestuurder van Palroba NV, naamloze vennootschap, Vluchtenburgstraat 15, 2630 Aartselaar, nr 0459.040.721

Demey Hans, Burgemeester Vandenbogaerdelaan 57, 8870 Izegem, geboren op 18/05/1967 te Roeselaere, zaakvoerder van Delipan bvba, besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, Albertlaan 55, 8870 Izegem nr 461 118 697

Schillebeekx Johan, Ongelberg 140, 2490 Balen, geboren op 05/02/1967 te Mol, vertegenwoordigt Quintens-Group NV, naamloze vennootschap, Industrieterrein Y4 12, Webbecom 1014, 3290 Diest, nr 883.481.443

"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste bic "an Luk vermelden Recto . Naam en hoedanigheid van de instrurnenterende notans. het4 van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aalren van derden te vertegenwoordigen

Vorso Naam en handtekening

e MOL, 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondem ioingsiir 427.907.382

Befidming

(voluit) : Federatie van Grote Bakkerijen van België vzw

(verkort) FGBB vzw

Rechtsvorrt't ' vzw

Zetel Grote Markt 10, 1000 Brussel

Csridee»ctu akte : Wijziging van het doel van de verenging door de Buitengewone Algemene Vergadering van 19 september 2013 .Ontslag en actualisatie van de Raad van Bestuur.

Nieuw art 3 (doel)

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel, met betrekking tot de bedrijven van de sectoren van broodbakkerij, banketbakkerij, Suikerbakkerij, die ondergeschikt ook aan chocoladebewerking of ijsbereiding kunnen doen en aanverwante bedrijven: het infomeren, ondersteunen en adviseren van KMO's en grote bakkerijen in sector gerelateerde dossiers en dit door tijdig de juiste informatie aan [eden of betrokken overheidsinstanties te bezorgen, zodat er op een efficiënte manier kan geanticipeerd worden op problemen, gebeurtenissen en uitdagingen.

Dit doel wordt nagestreefd door:

1. Het verzamelen van informatie ivm de voedingssector gerelateerde onderwerpen en deze verspreiden aan haar [eden.

2. Het collecteren van sectorspecifieke problemen en deze melden aan de bevoegde overheden.

3. Een efficiënte dienstverlening opzetten in de vorm van informatie en advies aan de leden

4. Een kader creëren dat bijdraagt tot professionalisme, efficiëntie & kwaliteitsbesef van haar leden

5. Promotie voeren mbt de kwaliteit van de bakkerijproducten

6. Verdediging van beroepsbelangen en beroepsvorming en  vervolmaking organiseren

7. Deelnemen aan activiteiten van aanverwante groeperingen, teneinde de leden optimaal te kunnen informeren.

8. Vertegenwoordiging, ondersteuning en verdediging van de belangen van haar leden inzake sociale aangelegenheden en algemene wet- en regelgeving.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevcrderen. Zij kan in die zin ook, dcch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan, het doel waarvoor zij werd opgericht

Ontslag uit de Raad van Bestuur

Dhr Carlo Rathé, Broeke 220, 9600 Ronse, geboren te Oudenaarde op 27/10/1969, die Gourmand NV vertegenwoordigt, Gustave Fachelaan 6, 7700 Mouscron, met BTW nr 425 877 807

Geactualiseerde Raad van Bestuur

De raad van bestuur is samengesteld als volgt;

Van Beveren} Piet, Goteringestraat 69, 1755 Kester, geboren op 19/07/1956, te Eeklo, bestuurder van Lantmënnen Unibake Brussels, NV: Naamloze Vennootschap, gevestigd te Rusatiralaan 5, 1083 Brussel, 0418.095.338

Vanherpe Guido, Reinaertdreef 10, 9830 St.-Martens-Latem, gebcren op 2410811963, te Kipiri (Congo), gedelegeerd bestuurder van Vanelor, NV: Naamloze Vennootschap, gevestigd te J. Cardijnstraat 52, 9420 Erpe-Mere, 0435.367.276

op de laatste biz. van Luik B vermelden ; Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nlen) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenv,00rdigen Verso Naam en handtekening.

V IIIHI NI III III III

*13156719*

IV

~~

~ ~~ ~ ~ ~~ 2013

Grt'r~~fia

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervelg

Roelandt Christiaan, Eekstraat 29, 9240 Zele, geboren op 06/08/1971, te Hamme , gedeleggerd bestuurder van Bakkerij Roelandt, NV: Naamloze Vennootschap, gevestigd te Drukkerijstraat 3, 9240 Zele, 0412.127.858

Dockx Hans, Koningsbaan 51, 2560 Nijlen, geboren op 19/04/1963, te Lier , zaakvoerder van Bakkerij Dockx, BVBA: besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, gevestigd te Koningsbaan 51, 2560 Nijlen/Kessel, 0404.016.282

Locus Kristof, Kothemstraat 99, 1703 Schepdaal, geboren op 13/09/1977 te Halle, gedelegeerd bestuurder van Locus nv, naamloze vennootschap, gevestigd te Lostraat 99, 1703 Schepdaal, 0425.262.549

Peers Dirk, Jachtwachtersdreef 310, 2900 Schoten, geboren op 03/04/1959 te Lier, gedelegeerd bestuurder van Groep Teugels NV, naamloze vennootschap, gevestigd te Duffelsesteenweg 166, 2550 Kontich 0439.410.691

Durnez Hendrik, Prins Boudewijnstraat 10, 8670 Oostduinkerke, geboren op 30/04/1966 te leper, zaakvoerder van Biobakkerij De Trog bvba, besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, gevestigd te Rozendaalstraat 65, 8900 leper 0459.219.972

Siccard Nathalie, Speelbroek 25, 1850 Grimbergen, geboren te op 20/12/1977 te Brussel, gedelegeerd bestuurder van Palroba NV, naamloze vennootschap, Vluchtenburgstraat 15, 2630 Aartselaar, nr 0459.040.721

Demey Hans, Burgemeester Vandenbogaerdelaan 57, 8870 Izegem, geboren op 18/05/1967 te Roeselaere, zaakvoerder van Delipan bvba, besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, Albertlaan 55, 8870 Izegem nr 461 118 697

Schillebeekx Johan, Ongelberg 140, 2490 Balen, geboren op 05/02/1967 te Mol, vertegenwoordigt Quintens-Group NV, naamloze vennootschap, Industrieterrein Y4 12, Webbecom 1014, 3290 Diest, nr 883.481.443

"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste bic "an Luk vermelden Recto . Naam en hoedanigheid van de instrurnenterende notans. het4 van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aalren van derden te vertegenwoordigen

Vorso Naam en handtekening

15/05/2013
ÿþ MOD 2.2

n r Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

Réser au IUlanite belgi 1111111110111

0 3 MAI 2013

Greffe

N° d'entreprise : 427.907.382

Dénomination

(en entier) : Fédération des Grandes Boulangeries Belges asbl

(en abrégé) : FGBB

Forme juridique : asbl

Siège : 10, Grand'Pface, 1000 Bruxelles

obLet de l'acte : Publication des modifications de l'Assemblée Générale et du Conseil d'Administration et dans la Gestion Journalière

L'Assemblée Générale de 25 avril 2013 a révoqué comme administrateur du Conseil d'Administration :

-Monsieur De Roover Dirk, Nachtegaalstraat 62, 2250 Kontich, né à Mechelen Ie 15/02/1964, représentant du Quintens Group S.A. établi à Industrieterrein 1, Webbecom 1014, 3290 Diest, TVAnr 883 481 443

-Monsieur Thierry Vlaeminck, Prins Filiplaan 8, 8310 Assebroek, né à Beemem dd 0710111955, représentant de Paverko sa , établi à Wittemolenstraat 25, 8200 Brugge, nr NA 458 308 568

L'Assemblée Générale de 25 avril 2013 a nommé comme administrateur du Conseil d'Administration.:

-Monsieur Johan Schillebeekx, Ongelberg 140, 2490 Balen, né à Mol Ie 05/02/1967, représentant du Quintens Group SA, Industrieterrein 11412, Webbecom 1014, 3290 Diest, nr TVA 883 481 443

-Monsieur Hans Demey, Burgemeester Vandenbogaerdelaan 57, 8870 Izegem, né à Roeselaere Ie 18/05/1967, représentant de Delipan asbl, Albertlaan 55, 8870 Izegem, nrTVA 461 118 697

-Monsieur Carlo Rathé, Broeke 220, 9600 Ronse, né à Oudenaarde le 27/10/1969, représentant de Gourmand SA, Drève Gustave Fache 6, 7700 Mouscron, nr TVA 425 877 807

Modification dans la Gestion Journalière:

-Le Conseil d'administration a nommé comme trésorier Monsieur Hans Demey, administrateur.

Le Conseil d'Administration est composée des administrateurs suivants: Piet Van Beveren (Président), Guida Vanherpe, Hans Dockx, Christiaan Roelandt, Kristof Locus, Dirk Peers, Hendrik Dumez, Nathalie Siccard, Johan Schillebeekx, Hans Demey (trésorier), Carlo Rathé et le Secrétaire-générale Kathleen Wagemans

Fait à Bruxelles le 03/05/2013

Kathleen Wagemans

Secrétaire-générale FGBB asbl

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

15/05/2013
ÿþVoorbehoud( aan he, Belgisc Staatsbiz

MDD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111M1011

Ondememingsnr : 427.907.382

Benaming

(voluit) : Federatie van Grote Bakkerijen van België

(verkort) : FGBB

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Grote Markt 10, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging Raad van Bestuur en Dagelijks Bestuur

Griffie



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/05/2013 - Annexes du Moniteur belge De Algemene Vergadering van 25 april 2013 ontslaat de volgende bestuurders uit de Raad van Bestuur

-Dhr Dirk De Roover, Nachtegaalstraat 62 2250 Kontich, geboren te Mechelen op 15/02/1964, die de Quintens Group NV vertegenwoordigt, Industrieterrein 1/4 12, Webbecom 1014, 3290 Diest, BTWnr 883 481 443

-Dhr Thierry Vlaeminck, Prins Filiplaan 8, 8310 Assebroek, geboren te Beenrem op 07/01/1955 die Paverko NV vertegenwoordigt, gelegen te Wittemolenstraat 25, 8200 Brugge, met BTW nummer 458 308 568

De Algemene Vergadering benoemt tot bestuurder van de Raad van Bestuur:

-Dhr Johan Schillebeekx, Ongelberg 140, 2490 Balen, geboren te Mol op 05/02/1967 die de Quintens Group NV vertegenwoordigt, Industrieterrein 1/412, Webbecom 1014, 3290 Diest, met BTWnr 883 481 443

-Dhr Hans Demey, Burgemeester Vandenbogaerdelaan 57, 8870 Izegem, geboren te Roeselaere op 18/05/1967, die Delipan BVBA vertegenwoordigt, Albertlaan 55, 8870 Izegem met BTWnr 461 118 697

-Dhr Carlo Rathé, Broeke 220, 9600 Ronse, geboren te Oudenaarde op 27/10/1969, die Gourmand NV vertegenwoordigt, Gustave Fachelaan 6, 7700 Mouscron, met BTW nr425 877 807

Wijziging in het Dagelijks Bestuur

De bestuurder Hans Demey werd benoemd tot penningmeester

De Raad van Bestuur bestaat nu uit de volgende bestuurders

Piet Van Beveren (voorzitter), Guido Vanherpe, Hans Dockx, Christiaan Roelandt, Kristof Locus, Dirk Peers,

Hendrik Dumez, Nathalie Siccard, Johan Schillebeekx, Hans Demey (penningmeester), Carlo Rathé

en de secretaris-generaal Kathieen Wagemans

Opgemaakt te Brussel, 03/05/2013

Kathleen Wagemans, secretaris-generaal FGBB vzw,





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

20/06/2012
ÿþ Copie à publier aux annexes du Moniteur belge

après dépôt de l'acte

MOD 22

Ré: 1111111 IRIIIIIIIIII

Mo *iaio93sa=

b!

i





Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Ai, varen " Mnm cf cinncti,ra

N° d'entreprise : 427.907,382

Dénomination

(en entier) : Fédération des Grandes Boulangeries Belges asbl

(en abrégé) : FGBB

Forme juridique : asbl

Siège : 10, Grand'Place, 1000 Bruxelles

Objet de l'acte : Publication des modifications du Conseil d'Administration

L'Assemblée Générale de 26 avril 2012 a révoqué comme administrateur du Conseil d'Administration

Monsieur DOM Guy, Eendenlaan 11 2540 Hove, né à Anvers le 09/04/1960, représentant de Bakkerij Verstraeten BVBA, Grootlozestraat 67 3128 Baal, nrTVA 441123633

L'Assemblée Générale de 26 avril 2012 a nommé comme administrateur.:

Monsieur De Roover Dirk, Nachtegaalstraat 62, 2250 Kontich, né à Mechelen le 15/02/1964, représentant de Quintens Group Société Anonyme établi à Industrieterrein 1, Webbecom 1014, 3290 Diest, 0883 481 443

Madame Siccard Nathalie, Speelbroek 25, 1850 Grimbergen, né à Bruxelles Ie 20/12/1964, représentant de Patroba SA, Société Anonyme établi à' Vluchtenburgstraat 15, 2630 Aartselaar, TVA 0459 040 721

Fait à Bruxelles ,

Kathleen Wagemans

Secrétaire-générale FGBB asbl

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

20/06/2012
ÿþM0D 2.2

j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

"05'2012 !

BRASE.

Griffie

UI1Ifl1 1 hUE H1I 11 111111

+12109393*

Ondernemingsnr : 427.907.382

Benaming

(voluit) : Federatie van Grote Bakkerijen van België

(verkort) : FGBB

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Grote Markt 10, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering van 26 april 2012 ontstaat de volgende bestuurder uit de Raad van Bestuur:

Dhr Guy Dom, Eendenlaan 11 2540 Hove, geboren te Antwerpen op 09/04/1960, vertegenwoordigt Bakkerij Verstraeten BVBA, Grootlozestraat 67, 3128 Baal, BTWnr 441 123 633

De Algemene Vergadering benoemt tot bestuurder van de Raad van Bestuur:

-Dhr Dirk De Roover, Nachtegaalstraat ,62 2250 Kontich, geboren te Mechelen op 15/02/1964, vertegenwoordigt Quintens Group NV, Industrieterrein 1/4 12, Webbecom 1014, 3290 Diest, BTWnr 0883 481 443

-Mevr. Nathalie Siccard, Speelbroek 25, 1850 Grimbergen, geboren te Brussel op 20/12/1977, vertegenwoordigt Patroba NV, Viuchtenburgstraat 15 2630 Aartselaar, BTWnr 0459 040

De Raad van Bestuur bestaat uit de volgende bestuurders

Piet Van Beveren (voorzitter), Thierry Viaeminck, Guida Vanherpe, Hans Dockx, Christiaan Roelandt, Kristof

Locus, Dirk Peers, Hendrik Dumez, Dirk De Roover, Nathalie Siccard

en de secretaris-generaal Kathleen Wagemans

Opgemaakt te Brussel, 11/06/2012

KathleenWagemans, secretaris-generaal FGBB vzw

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

04/11/2011
ÿþdà MOD2-2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IlI II II 1111111111 Iü 111111 ! II

*11166623*

CIE

2

St

RUSSEL

OC/

J " J'

Ondernemingsre: 0427.907.382

Berzms'ng

(voluit) : Federatie van Grote Bakkerijen van België vzw

(verkort): FGBB vzw

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Grote Markt 10, 1000 Brussel

Ordenvem akte

Wijziging in de Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering van 3 mei 2011 heeft het ontslag aangenomen voor het mandaat van voorziiterr van de Raad van Bestuur van:

Dhr Roelandt Christiaan, Eekstraat 29, 9240 Zele, geboren op 0610811971, te Hamme, bestuurder van bakkerij Roelandt NV, Naamloze Vennootschap, gevestigd te Drukkerijstraat 3, 9240 Zele, 0412.127.858

De Algemene Vergadering van 3 mei 2011 heeft tot voorzitter benoemd

Dhr Van Beveren Piet, Goteringestraat 69, 1755 Kester, geboren op 19/07/1956 , te Eeklo, vertegenwoordiger van Lantmànnen Unibake Brussels NV, Naamloze Vennootschap, gevestigd te Rusatiralaan 5, 1083 Brussel, 0418.095.338

Opgesteld door Kathleen Wagemans

Secretaris-generaal FGBB vzw

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

04/11/2011
ÿþM00 2,2

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge

-- p-- ---- ~ après dépôt de l'acte

ARUXELES

Greea

lll 1111 1111H 11l 111111 11I 1 11H11

Riiieesza"

R

iV° d'entreprise : 427.907.382

Dénomination

(en entier) : Fédération des Grandes Boulangeries Belges asbl

(en abrégé) : FGBB

Forme juridique : asbl

Siège : 10, Grand'Place, 1000 Bruxelles

©b.et de l'acte : Publication des modifications du Conseil d'Administration

L'Assemblée Générale de 3 mai 2011 a accepté la démission du mandat de President de:

Monsieur Roelandt Christiaan, Eekstraat 29, 9240 Zele, né le 06/08/1971, à Hamme, Administrateur de bakkerij Roelandt ,SA, Société Anobyme, établi à Drukkerijstraat 3, 9240 Zelme, 0412.127.858

L'Assemblée Générale de 3 mai 2011 a nommé comme President.:

Monsieur Van Beveren Piet, Goteringestraat 69, 1755 Kester, né le 19/07/1956 à Eeklo, représentant de Lantmànnen Unibake Brussels, SA; Société Anonyme, établi à Rusatiralaan 5, 1083 Brussel, 0418.095.338

Fait à Bruxelles ,

Kathleen Wagemans

Secrétaire-générale FGBB asbl

Mentionner sur la dernière page du Volet 8 : Au recto : Nom et quotité du notaire instrumentant au de !a personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme á l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

15/06/2011
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

lem! !> Copie à publier aux annexes du Moniteur belge

A après dépôt de l'acte

I '

*iios9aea

!1

N° d'entreprise : 0427.907.382

Dénomination

(en entier) : Fédération Des Grandes Boulangeries Belges asbl

(en abrégé) : FGBB asbl

Forme juridique : asbl

Siège : Chaussée de Mons 709, 1600 Sint-Pieters-Leeuw

Objet de l'acte :

1. Modification statutaire du siège de l'association

L'Assemblée Générale du 3 mai 2011 valablement convoquée et en nombre suffisant quant à l'assistance et la majorité, a décidé pendant sa séance de modifier le siège de l'association vers

Grand'Place 10,

1000 Bruxelles

2. Modifications du Conseil d'Administration

L'Assemblée Générale du 3 mai 2011 a révoqué comme administrateur du Conseil d'Administration.:

TOSSENS Michel, Rue Profondrieux 34 A , 7190 Ecaussinnes, né le 04/07/1958, à Ixelles

représentant de Q-Bakeries Morlanwelz, SA: Société Anonyme, établi à Route Nationale 59, 7140

; Morlanwelz, 0439.854.022

MACHIELS Jean-Marie, Nijvelsebaan 233, 3060 Bertem, né le 01/03/1954, à Hasselt

" représentant de Q-Bakeries, SA: Société Anonyme, établi à Industrieterrein Webbecom 4, 3290 Diest, 0438.640.433

GODINAS Martin, Rue Neuville 34, 4877 Olne, né le 29/08/1974, à Chênée

représentant de la Boulangerie Mosane, SA: Société Anonyme, établi à Rue Passage d'Eau 2, 4400

Flémale, 0451.512.927

3. Modification de vérificateur:

L'Assemblée Générale du 3 mai 2011 a révoqué comme verificateur

-Van Beveren Piet,Goteringestraat 69, 1755 Kester, né le 19/07/1956 à Eeklo

représentant de Lantmànnen Unibake Brussels, SA: Société Anonyme, établi à Rusatiralaan 5, 1083

Brussel, 0418.095.338

L'Assemblée Générale du 3 mai 2011 a nommé comme verificateur

-Locus Kristof, Kothemstraat 99, 1703 Schepdaal, né le 13/09/1977 à Halle, représentant de Locus sa,: Société Anonyme, établi à Lastraat 99, 1703 Schepdaal, 0425.262.549

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association. la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au versa : Nom ei signature

Réser au Monitt belgr

BRUXELLES.

15/06/2011
ÿþVoor-

behoud\, aan tiet Belgisch

Staatsbla

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

III I1 I IIl 1 1 I I fl11 I I I n

*11089285*

Ondernemingsnr : 0427.907.382

Benaming

(voluit) : Federatie van Grote Bakkerijen van België vzw

verkort): FGBB vzw

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Bergensesteenweg 709, 1600 Sint Pieters Leeuw

Onderwerp akte :

1. Statutaire wijzinging van de zetel

De Algemene Vergadering van 3 mei 2011, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besroten de statutaire zetel te wijzigen naar:

GROTE MARKT 10 te 1000 BRUSSEL

2. Wijziging in de Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering van 3 mei 2011 ontslaat als bestuurder van de Raad van Bestuur:

-De heer TOSSENS Michel, Rue Profondrieux 34a, 7190 Ecaussinnes, geboren te Ixelles op 04/07/1958 , ' vertegenwoordiger van Q-Bakeries Morlanwelz NV, Route Nationale 59, 7140 Morlanwelz, met BTW nummer . 439 854 022

-De heer MACHIELS Jean-Marie, Nijvelsebaan 233 te 3060 Bertem, geboren te Hasselt op 01/03/1954, vertegenwoordiger van Q-Bakeries NV, Industrieterrein Webbecom 4, 3290 Diest, met BTW nummer 400 853 191

-De heer GODINAS Martin, Rue Neuville 3.4, 4877 Olne, geboren te Chenée op 29/08/1974, bestuurder van Boulangerie Mosane SA, Rue Passage d'Eau 2, 4400 Flémale, met BTW nr 451 512 927

3. Wijzigingen verificateur

De Algemene Vergadering van 3 mei 2011 ontslaat als verificateurs van de Raad van Bestuur

-De heer VAN BEVEREN Piet, , Goteringestraat 69, 1755 Kester, geboren op 19/07/1956, te Eeklo,

vertegenwoordiger van Lantménnen Unibake Brussels, NV: Naamloze Vennootschap, gevestigd te

Rusatiralaan 5, 1083 Brussel, 0418.095.338

De Algemene Vergaderingvan 3 mei 2011 benoemt tot verificateur

-De heer LOCUS Kristof, Kothemstraat 99, 1703 Schepdaar, geboren op 13/09/1977 te Halle, vertegenwoordiger van Locus nv, naamloze vennootschap, gevestigd te Lostraat 99, 1703 Schepdaal, 0425.262.549

f

~.~ -06- at

BRUSSB,

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme tan aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

20/05/2015
ÿþ MOD 2.2

a# 1 ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



flhIl11111mum11!111

neergetegdfonivangen op. :,h °

08

fer ar'rfl~rp u~ r; ~~'~Îgrir~rl~ ~~~" ,,~

.t...;~.,,



Ondernemingsnr : 0427.907.382 rechtbank van kQophanU#

Benaming

(voluit) : Federatie van Grote Bakkerijen van België vzw

(verkort) : FGBB

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 1 'tN ,(-73 1040 Brussel







Onderwerp akte : Statutenwijziging door Algemene Vergadering van 29.04.2015 met wijziging zetel. Gecoördineerde tekst

De Algemene Vergadering van 29 april 2015 geldig samengeroepen te Brussel en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting de statuten aisvotgt aangepast:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2115 :Annexes._duMoniteur_be1ge



TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam: Federatie van Grote Bakkerijen van België vzw, Fédération des Grandes Boulangeries Belges asbl, afgekort: F.G.B.B. vzw of F.G.B.B. asbl

ARTIKEL 2



De zetel van de Vereniging is gevestigd Wetenschapsstraat 14 te 1040 Brussel. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen en buiten het arrondissement Brussel en om de daaraan verbonden open baarmakingsvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering bekrachtigt in dat geval de zetelwijziging in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

De Vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel, met betrekking tot de bedrijven van de sectoren van broodbakkerij, banketbakkerij, suikerbakkerij, die ondergeschikt ook aan chocoladebewerking of ijsbereiding kunnen doen en aanverwante bedrijven: het infomeren, ondersteunen en adviseren van KMO's en grote bakkerijen in sector gerelateerde dossiers en dit door tijdig de juiste informatie aan leden of betrokken overheidsinstanties te bezorgen, zodat er op een efficiënte manier kan geanticipeerd worden op problemen, gebeurtenissen en uitdagingen.

Dit doel wordt nagestreefd door:

1,Het verzamelen van informatie ivm de voedingssector gerelateerde onderwerpen en deze verspreiden aan

haar leden.

2.Het collecteren van sectorspecitieke problemen en deze melden aan de bevoegde overheden.

3.Een efficiënte dienstverlening opzetten in de vorm van informatie en advies aan de leden

4.Een kader creëren dat bijdraagt tot professionalisme, efficiëntie & kwaliteitsbesef van haar leden

5.Promotie voeren mbt de kwaliteit van de bakkerijproducten

6.Verdediging van beroepsbelangen en beroepsvorming en  vervolmaking organiseren

7.Deelnemen aan activiteiten van aanverwante groeperingen, teneinde de leden optimaal te kunnen

informeren.





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen.

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

8.Vertegenwoordiging, ondersteuning en verdediging van de belangen van haar leden inzake sociale aangelegenheden en algemene wet- en regelgeving.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden op voordracht van de Raad van Bestuur en bij beslissing van de Algemene Vergadering..

TITEL Ie LEDEN

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden (geassocieerde) leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden, Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie, ingevolge art. 26, novies, §1, 3' van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel.

Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden (geassocieerde) !eden zijn enkel aangesloten om te genieten van bepaalde activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering, De rechten en verplichtingen van de toegetreden of geassocieerde leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard en die tevens individueel lid is van de vzw Federatie Voedingsindustrie (FEVIA)".

De Raad van Bestuur kan enkel die (rechts)personen aanvaarden die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen tot de realisatie van het doei van de vereniging en dit in de ruimste zin van het woord.

De leden bezitten een aanwezigheids- en stemrecht op de algemene vergadering en een inzagerecht in de notulen van de algemene vergadering.

Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Bij de aanvraag worden eveneens de naam en het adres opgegeven van de persoon die bevoegd is om namens de onderneming op te treden ten aanzien van de vereniging. De aanvraag tot lidmaatschap betekent instemming met de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging, en brengt de verplichting met zich mee deze na te leven.

De raad van bestuur neemt kennis van de aanvraag tot lidmaatschap en oordeelt of de kandidaat voldoet aan de voorwaarden en beslist op soevereine wijze met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen over het verzoek van toetreding, en legt zijn beslissing ter bekrachtiging voor op de volgende algemene vergadering. Indien de algemene vergadering deze beslissing niet bekrachtigd, is het lidmaatschap retro-actief nietig,

In geval van afwijzing is de raad van bestuur en de algemene vergadering niet verplicht de redenen hiertoe op te geven.Een afgewezen kandidaat mag slechts na een termijn van twee jaar een nieuwe aanvraag indienen.

Kunnen effectieve leden zijn: elke ondernemingen met name bakkerijen, banketbakkerijen,

suikerbakkerijen, die ondergeschikt ook aan chocoladebewerking of ijsbereiding kunnen doen en aanverwante beroepen, met personeel, die een activiteitszetel heeft in België. Het intern reglement bepaalt de modaliteiten.

Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden. ARTIKEL 7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden of geassocieerde leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 8

De bijdrage van een aangesloten lid wordt jaarlijks, onder voorbehoud van goedkeuring van het budget door de algemene vergadering, door de raad van bestuur bepaald. De maximum bijdrage van een aangesloten lid mag jaarlijks niet méér dan 25.000 Euro bedragen. Deze bijdrage geldt voor het lidmaatschap voor één kalenderjaar en is omzetgelieerd. De desbetreffende procedure wordt verder omschreven in het huishoudelijk reglement.

Dit maximum bedrag evolueert volgens de index van de consumptieprijzen, telkens in het begin van elke kalenderjaar, en met een eerste mogelijkheid tot aanpassing in januari 2007.

De minimumbijdrage wordt geregeld in het intern reglement.

ARTIKEL 9

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven of per mail aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis worden gebracht ten laatste drie maanden voor het einde van het aan de gang zijnde burgerlijk jaar. Dit ontslag zal uitwerking hebben vanaf 1 januari van het volgend jaar.

Wordt ais ontslagnemend beschouwd, elk lid dat zijn bijdrage niet betaald heeft twee maanden na vervaldag en dit na de versturing van een herinnering die zonder gevolg is gebleven..

"Wordt eveneens als ontslagnemend beschouwd, elk lid dat niet of niet langer individueel lid is van de vzw Federatie Voedingsindustrie (FEVIA)"

Een lid dat de statutaire verplichtingen niet naleeft kan door de algemene vergadering uitgesloten worden

met een meerderheid van 2/3 van de stemmen

De raad van bestuur kan tot aan de beslissing van de algemene vergadering leden schorsen:

-die de statuten of het reglement van interne orde niet gerespecteerd hebben;

-die hun bijdrage niet betaald hebben twee maanden na vervaldag en na ingebrekestelling per herinnering welk na vijftien dagen zonder gevolg is gebleven;

-die in faling gegaan zijn en wiens burgerrechten opgeschort zijn of het genot ervan verloren hebben;

-die op duidelijke en ernstige wijze de normale beroepsregels overtreden hebben.

Het ontslagnemend lid of het ais ontslagnemend beschouwd lid of het uitgesloten lid blijft gehouden zijn bijdrage te betalen die verschuldigd is tijdens het jaar van de ontslagneming,

ARTIKEL 10

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III; DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 11

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden die al dan niet lid zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 12: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor een periode van drie jaar,. Dit mandaat is hernieuwbaar. Tussentijds benoemde bestuurders zijn slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat. De voorzitter I ondervoorzitter wordt verkozen voor drie jaar maar dit mandaat kan , mits goedkeuring van de raad van bestuur en de algemene vergadering voor een jaar worden verlengd.

ARTIKEL 13: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

h

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. Wel kan de Raad van Bestuur de terugbetaling toelaten van sommige kosten die door de leden en de bestuurders van de vereniging worden gedragen en voortspruiten uit hun medewerking in de vereniging.

De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 14: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid,

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum' is gedaald. in dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15: Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

ARTIKEL 16

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen per brief, per e-mail of per fax minstens 7 dagen voor de vergadering door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter of, bij belet door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De Raad kan alleen beraadslagen over punten die op de agenda staan, tenzij de aanwezige bestuurders bij eenvoudige meerderheid ermee instemmen dat het niet-geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt. Bij staking van stemmen heeft de voorzitter een doorslaggevende stem.

ARTIKEL 17

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris-generaal en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris-generaal. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKEL 18

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0i3 2.2

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een secretaris-generaal benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postchecks, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen. De secretaris-generaal kan gemandateerd worden om de federatie en zijn statutaire belangen te vertegenwoordigen in organisaties, nationaal of internationaal.

ARTIKEL 19

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20; Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging, De Raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene,

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 21: Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. l3bis, 1° lid,

W.VZW

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat ais een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg. Bij afwezigheid van consensus kan de Raad van Bestuur bij eenvoudige meerderheid van de stemmen beslissen, op voorwaarde dat de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

indien de voorzitter van de Raad van Bestuur dat opportuun acht, kan de Raad van Bestuur een voorstel goedkeuren door middel van een "voor akkoord-ondertekening" van een rondschrijven dat het voorstel bevat.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

AROb 2,2

In dit geval dient de Raad van Bestuur niet samengeroepen te worden om geldig te beraadslagen. Het rondschrijven dient volgende vermeldingen te bevatten:

" De vermelding dat het gaat om een voorstel van beslissing van de Raad van Bestuur;

" De vermelding dat enkel de ondertekening van de brief of de instemming per mail van het voorstel door de meerderheid van de leden van de Raad van Bestuur de goedkeuring van het voorstel tot gevolg heeft;

" De vermelding dat het rondschrijven binnen 14 dagen teruggestuurd moeten worden.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING ARTIKEL 22

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de ondervoorzitter of hij belet door de oudste van de aanwezige bestuurders,

Een lid kan zich door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door het verlenen van een schriftelijke volmacht. Elk lid kan op de Algemene Vergadering drager zijn van meerdere volmachten.

Op de algemene vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht en worden besluiten genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in gevallen waarin de statuten of de wet anders bepaalt.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen,

ARTIKEL 24

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

ARTIKEL 25

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 26

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten worden vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 21 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten. De Algemene Vergadering wordt uiterlijk gehouden op de veertigste dag na dit verzoek,

ARTIKEL 27

De oproeping voor de Algemene Vergadering, die ook de agenda bevat, wordt verstuurd per brief of e-mail ten minste 8 dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20

 ' -

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn.

De algemene vergadering kan over punten stemmen die niet op haar dagorde voorkomen op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

ARTIKEL 29

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit,

Een geheime stemming is verplicht telkens als deze gevraagd wordt door de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde leden of ais het een persoon betreft.

ARTIKEL 30: statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 213 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is, Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 415 van de stemmen worden besloten,.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 31

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

ARTIKEL 32

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid, Bij uitsluiting van een !id moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien

ARTIKEL 33

Van elke vergadering warden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris-generaal en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien na toelating van de voorzitter of ondervoorzitter.

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 34

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

De Algemene Vergadering benoemt uit haar leden en voor een periode die zij bepaalt, minstens een twee verificateurs die gelast zijn met de controle van de financiële toestand en het nazien van de rekeningen. Deze mogen van alle hiervoor nodige stukken kennis nemen en indien zij het nodig achten beroep doen op een boekhouder, op kosten van de vereniging en mits het voorafgaandelijk akkoord van de Raad van Bestuur.

In geval de criteria van artikel 17 §5 van de VZW-Wet op de vereniging van toepassing zijn, zal de vereniging één of meer commissarissen belasten met de controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid in het licht van de wet en van de statuten, en van de verrichtingen die in de jaarrekening moeten worden vastgesteld.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 35

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 213 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vernield worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, warden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze en gelijkaardige doelstelling aangeduid door de Algemene Vergadering.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 36

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, en huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake..

Aldus opgemaakt en aangenomen op de élgemene vergaderingvan 29 april 2015 te Brussel,

Johan Schillebeeck,

Bestuurder Le Bon Grain NV Demey Hans,

Zaakvoerder Delipan bvba

VoorzitterSchatbewaarder

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur is als volgt samengesteld:

Schillebeeloc Johan, Ongelberg 140, 2490 Balen, geboren op 05/02/1967 te Mol, vertegenwoordigt Le Bon Grain NV, naamloze vennootschap, Industrieterrein % 12, Webbecom 1014, 3290 Diest, nr 883.481.443

Van Beveren Piet, Goteringestraat 69, 1755 Kester, geboren op 19/07/1956, te Eeklo, bestuurder van Lantmânnen Unibake Brussels, NV: Naamloze Vennootschap, gevestigd te Rusatiralaan 5, 1083 Brussel, 0418.095.338

Vanherpe Guido, Reinaertdreef 10, 9830 St: Martens-Latem, geboren op 24/08/1963, te Kipiri (Congo), gedelegeerd bestuurder van de La Lorraine Bakery Group NV: Naamloze Vennootschap, gevestigd te Elisabethlaan 143, 9400 Ninove,0402.225.247

Roelandt Christiaan, Eekstraat 29, 9240 Zele, geboren op 06/08/1971, te Hamme , gedeleggerd bestuurder van Bakkerij Roelandt, NV: Naamloze Vennootschap, gevestigd te Drukkerijstraat 3, 9240 Zele, 0412.127.858

Dockx Hans, Koningsbaan 51, 2560 Nijlen, geboren op 1910411963, te tier , zaakvoerder van Bakkerij Dockx, BVBA: besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, gevestigd te Koningsbaan 51, 2560 Nijlen/Kessel, 0404.016.282

Locus Kristof, Kothemstraat 99, 1703 Schepdaal, geboren op 13/09/1977 te Halle, gedelegeerd bestuurder van Locus nv, naamloze vennootschap, gevestigd te Lostraat 99, 1703 Schepdaal, 0425.262.549

Peers Dirk, Jachtwachtersdreef 310, 2900 Schoten, geboren op 03/04/1959 te Lier, gedelegeerd bestuurder van Groep Teugels NV, naamloze vennootschap, gevestigd te Duffelsesteenweg 166, 2550 Kontich 0439.410.691

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Dumez Hendrik, Prins Boudewijnstraat 10, 8670 Oostduinkerke, geboren op 30/04/1966 te leper, zaakvoerder van Biobakkerij De Trog bvba, besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, gevestigd te Rozendaalstraat 65, 8900 leper 0459.219.972

Siccard Nathalie, Speelbroek 25, 1850 Grimbergen, geboren te op 20/12/1977 te Brussel, gedelegeerd bestuurder van Patroba NV, naamloze vennootschap, Vluchtenburgstraat 15, 2630 Aartselaar, nr 0459.040.721

Demey Hans, Burgemeester Vandenbogaerdelaan 57, 8870 Izegem, geboren op 18105/1967 te Roeselaere, zaakvoerder van Delipan bvba, besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, Albertlaan 55, 8870 Izegem nr 461 118 697

Denys Philippe, Senatoriumstraat 221, 1652 Alsemberg, geboren op 15/11/1973 te Kortrijk,

vertegenwoordigt Gourmand NV, naamloze vennootschap, Drève Gustave Fache 6, B-7700 Mouscron, nr 0425.877.807

Goethals Filip, Meirhoekstraat 41, 9270 Laame, geboren op 16/11/1965 te Sint-Niklaas, vertegenwoordigt Vandemoortele Bakery, naamloze vennootschap, Avenue des Artisans 47, 9822 Ghislenghien , nr 0431 285 754

Dermaut Patrick, Kerkstraat 84/ 0101 te 8379 Blankenberge, geboren op 18/06/1951 te Oudenaarde, vertegenwoordigt Verrnauts Boerenbrood NV, Bruggestraat 45, 8830 Hooglede, nr 0423 813 091

De raad van bestuur oefent haar mandaat ais college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden. De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die,hij voorde goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

Te Brussel, op 29 april 2015

Schillebeeck Johan, (Le Bon Grain nv) voorzitter

Demey Hans, (Delipan bvba) schatbewaarder

AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN GEMACHTIGD OM

DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter : Schillebeek( Johan, Ongelberg 140, 2490 Balen, geboren op 05/02/1967 te Mol, vertegenwoordiger van Le Bon Grain NV, naamloze vennootschap, Industrieterrein 1/4 12, Webbecom 1014, 3290 Diest, nr 883.481.443

Schatbewaarder : Demey Hans, Burgemeester Vandenbogaerdelaan 57, 8870 Izegem, geboren op 18/05/1967 te Roeselaere, zaakvoerder van Delipan bvba, besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, Albertiaan 55, 8870 Izegem nr 461 118 697

Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter en de schatbewaarder afzonderlijke en onbeperkte volmachten.

Voor alle financiële verplichtingen met betrekking tot het dagelijks beheer en de lopende zaken heeft ook de secretaris-generaal onbeperkte en afzonderlijke volmacht tot een bedrag van 2.500 euro. Boven dit bedrag is de goedkeuring van de voorzitter of in het geval van zijn afwezigheid, van de schatbewaarder vereist.

De raad van bestuur heeft eveneens, aangesteld als gemachtigden die rechtsgeldig de vereniging kunnen verbinden:

Secretaris-Generaal : Wagemans Kathleen, Brusselsesteenweg 123, 1500 Halle, geboren op 0910311965, te Sint Truiden

Te Brussel, op 29 april 2015

Schillebeeck Johan,(Le Bon Grain nv) voorzitter,

Demey Hans, (Delipan bvba) schatbewaarder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

' 'oor-

behouden

aan het

'eligisch

,Sfaatsblad

20/05/2015
ÿþN° d'entreprise : 0427.907,382

Dénomination

(en entier) : Fédération des Grandes Boulangeries Belges asbl

(en abrégé) : FGBB asbl

Forme juridique : ASBL

Siège : f (r. d Pt ÿ3,1040 Bruxelles

Objet de l'acte : Modification des Statuts avec modification du siège. (Texte coordonné)

STATUTS

L'assemblée générale du 29 Avril 2015 valablement convoquée à Bruxelles et en nombre suffisant quant à

ta présence et la majorité, a décidé pendant sa séance de modifier les statuts comme suit

TITRE I: NOM - SIEGE - OBJET - DIJREE

ARTICLE 1

L'association est dénommée: Fédération des Grandes Boulangeries belges asbl - Federatie van Grote Bakkerijen van België vzw, en abrégé: F.G.B.B. asbl ou F.G.B.B. vzw

ARTICLE 2

Le siège de l'association est établi à 1040 Bruxelles, Rue de la Schience 14 . Le siège peut être transféré vers une autre adresse ailleurs en Belgique par simple décision du conseil d'administration. Chaque transfert doit être ratifié par l'Assemblée générale lors de la prochaine réunion et publié aux Annexes du Moniteur Belge.

L'association relève de l'arrondissement judiciaire de Bruxelles.

ARTICLE 3:

L'association a pour objectif, en ce qui concerne les entreprises du secteur de la boulangerie, pâtisserie, confiserie, et qui peuvent accessoirement également s'occuper de chocolateries ou de crémerie ainsi que toute entreprise connexe : information, le soutient et le conseil et la défense des grandes boulangeries et PME's pour des dossiers sectoriels en fournissant à temps aux divers membres et aux instances officielles l'information exacte nécessaire, afin d'anticiper les problèmes, les évènements et les défis de manières efficace.

Cet objectif est poursuivi par

1.La collecte d'information relative aux thèmes développés au sein du secteur alimentaire et les transmettre à ses membres.

2.L'identification des problèmes sectoriels spécifiques et leur signalement aux instances officielles compétentes.

3.La mise sur pied d'un service efficace aux membres par le biais d'information et de conseil. "

4.La création pour les membres d'un cadre qui contribue au professionnalisme, l'efficacité et la

sensibilisation à la qualité.

5.La poursuite de la qualité des produits de la boulangerie

6.L'organisation de la défense de la formation, du perfectionnement et des intérêts professionnels

7.La participation aux activités des groupements apparentés, afin d'informer les membres de manière

optimale.

8.La représentation, le support et la défense des intérêts des membres sur des questions sociales, légales

et d'ordre de règlements généraux.

MOD 2.2

h i Copie à publier aux annexes du Moniteur belge a

après dépôt de l'acte

iíeei~~cgulaYi`at a~,,~,~.~

0 3 ME! ab

ter griffie ve Ne&rliaridaà$:e nbank van !iciore'in4-,l »Ë4t3 l" ~

11111§1\,\,llj11011

_ ~r

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

Elle peut également entreprendre toutes les activités pouvant favoriser cet objet. En ce sens, elle peut égaiement, mais uniquement à titre accessoire, accomplir des actes commerciaux, à la seule condition que leur produit soit affecté à l'objet qui était à la base de sa constitution.

ARTICLE 4

L'association est fondée pour une durée illimitée, mais elle peut être dissoute à tout moment sur proposition du Conseil d'Administration et par décision de l'Assemblée Générale.

TITRE Il: MEMBRES

ARTICLE 5

Le nombre de membres est illimité, mais doit être de trois au minimum,

Les fondateurs sont les premiers membres effectifs. L'association peut compter des membres effectifs'et des membres adhérents (associés). La qualité de membre à part entière, y compris le droit de vote à l'assemblée générale, revient exclusivement aux membres effectifs. Les membres effectifs sont ceux dont le nom est mentionné dans le registre des membres tenu au siège de l'association et dont une copie est déposée au greffe du tribunal de commerce, conformément à l'article 26, novies, §1, 3° de l'actuelle législation.

En cas de modification de la composition de l'association, une copie de la liste des membres doit être déposée dans un délai d'un mois à compter de la date anniversaire du dépôt des statuts, Les dispositions légales sont uniquement applicables aux membres effectifs, Les membres adhérents (associés) sont uniquement affiliés pour bénéficier de certaines activités de l'asbl. Ils n'ont pas de droit de vote à l'assemblée générale. Les droits et obligations des membres adhérents ou associés sont inscrits dans un règlement d'ordre intérieur.

ARTICLE 6

Toute personne physique ou morale qui est acceptée en cette qualité par le conseil d'administration et qui est membre individuel de i'asbl Fédération de l'industrie Alimentáire (FEVIA) peut s'affilier à l'association en tant que membre,

Le Conseil d'Administration peut uniquement accepter les personnes (morales) qui contribuent directement ou indirectement à la réalisation de l'objectif de l'association dans le sens le plus large du mot.

Les membres disposent d'un droit de présence et de vote fors de l'assemblée générale ainsi qu'un droit de regard dans les procès-verbaux de l'assemblée générale.

La demande d'admission d'un candidat membre doit être faite par écrit auprès du président du Conseil d'Administration. Sont également indiqués avec la demande le nom et l'adresse de la personne mandatée par l'entreprise pour agir en son nom à l'égard de l'association. La demande d'affiliation implique l'acceptation des statuts (et le règlement d'ordre intérieur) de l'association, et entraîne l'obligation de les respecter.

Le conseil d'administration prend connaissance de la demande d'affiliation et juge si le candidat remplit les conditions et décide souverainement à la simple majorité des voix présentes ou représentées de la demande d'affiliation, et soumet sa décision pour ratification à l'assemblée générale suivante. Si l'assemblée générale ne ratifie pas cette décision, l'affiliation est rétroactivement nulle.

En cas de rejet, le conseil d'administration et l'assemblée générale ne sont pas tenus de motiver leur décision.

Un candidat refusé ne peut présenter une nouvelle demande qu'après un délai de deux ans.

Peuvent être membres effectifs : des entreprises privées ou commerciales ; des boulangeries, pâtisseries, confiseries, qui peuvent accessoirement également s'occuper de la chocolaterie ou de la crémerie et des professions connexes, avec personnel, qui ont une siège d'activité en Belgique. Les modalités sont décrites dans le règlement intérieur

Dans les présents statuts, le terme 'membre' se réfère expressément aux membres effectifs. ARTICLE 7

Le conseil d'administration peut, sous les conditions qu'il détermine, admettre d'autres personnes à l'association en tant que membres honoraires, membres protecteurs, membres de soutien ou membres consultatifs. Ces membres sont considérés comme des membres adhérents ou associés. Leurs droits et devoirs sont mentionnés dans le règlement d'ordre intérieur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

ARTICLE 8

La cotisation d'un membre adhérent est déterminée chaque année par te conseil d'administration, sous réserve d'approbation du budget par l'assemblée générale. La cotisation maximale d'un membre adhérent ne peut dépasser 25.000 euros par an, Cette cotisation est valable pour une adhésion d'une année calendrier et dépend du chiffre d'affaires. La procédure correspondante est détaillée dans le règlement d'ordre intérieur.

Le montant maximal évolue en fonction de l'indice des prix à la consommation, chaque fois au début de chaque année civile, et avec une première possibilité d'adaptation au mois de janvier 2007.

La cotisation minimale est décrite dans le règlement intérieur.

ARTICLE 9

Chaque membre peut à tout moment se retirer de l'association. La démission doit être notifiée au président du conseil d'administration par lettre recommandée ou par email au plus tard trois mois avant la fin de l'année civile en cours. Cette démission produira son effet à partir du premier janvier de l'année suivante,

Chaque membre qui n'a pas payé sa cotisation deux mois après l'échéance sera réputé démissionnaire s'il n'a pas réagi au rappel qui lui est adressé.

"Sera également considéré comme démissionnaire, chaque membre qui ne sera plus membre individuel de l'asbl Fédération de l'Industrie Alimentaire (FEVIA). "

Un membre qui ne respecte pas les obligations statutaires peut être exclu par l'assemblée générale à la majorité de 2/3 des voix.

Jusqu'à la décision de l'assemblée générale, le conseil d'administration peut suspendre des membres ;

-qui n'ont pas respecté les statuts ou le règlement d'ordre intérieur ;

-qui n'ont pas payé leur cotisation deux mois après l'échéance et cela après rappel qui est resté sans suite

après quinze jours;

-qui ont fait faillite et dont les droits civils sont suspendus ou qui en ont perdu la jouissance ;

-qui ont clairement et gravement violé les règles normales de la profession.

Le membre démissionnaire ou le membre considéré comme démissionnaire ou le membre exclu reste tenu de payer sa cotisation qui est due pendant l'année de la démission.

ARTICLE 10

Les membres démissionnaires ou exclus et leurs ayants droit ne participent pas au patrimoine de l'association, et ne peuvent par conséquent jamais réclamer le remboursement ou l'indemnisation des cotisations versées ou apports faits.

TITRE III: LE CONSEIL D'ADMINISTRATION

ARTICLE 11

L'association est gérée par un conseil d'administration comptant trois membres au minimum, membres de l'association ou non. Si l'assemblée générale ne compte que trois membres, le conseil d'administration ne compte que deux personnes. Le nombre d'administrateurs doit en tout cas être toujours inférieur au nombre de membres de l'assemblée générale.

ARTICLE 12: Durée du mandat des administrateurs

Les administrateurs sont nommés pour une période de trois ans. Ce mandat est renouvelable. Des administrateurs intérimaires ne sont élus que pour le reste de la durée du mandat.

Le président/vice-président est élu pour trois ans mais ce mandat peut être prolongé pour un an moyennant approbation du conseil d'administration et l'assemblée générale.

ARTICLE 13: Mode de nomination et rémunération des administrateurs

Les administrateurs sont nommés par l'assemblée générale à la majorité simple, quel que soit le nombre de membres présents et/ou représentés. Le mandat des administrateurs n'est pas rémunéré. Le Conseil

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

d'Administration peut autoriser le remboursement de certains coûts qui ont été supportés par les membres et administrateurs de l'association et qui résultent de leur collaboration à l'association.

Les actes se rapportant à la nomination des administrateurs doivent être déposés au greffe du tribunal de commerce et doivent être publiés dans un délai de trente jours après le dépôt (par extrait) aux annexes du Moniteur belge,

ARTICLE 14: Cessation de fonction et révocation des administrateurs

Le mandat des administrateurs se termine par la révocation par l'assemblée générale, par la démission, par l'expiration du mandat (le cas échéant), par le décès ou en cas d'interdiction légale

La révocation par l'assemblée générale est décidée à la majorité simple du nombre de membres présents et/ou représentés. Elle doit toutefois être mentionnée expressément à l'ordre du jour de l'assemblée générale.

Un administrateur démissionnaire est tenu de notifier sa démission par écrit au conseil d'administration. Cette démission entre immédiatement en vigueur à moins que, en raison de cette démission, le nombre minimum d'administrateurs ne soit devenu inférieur au nombre minimum prévu par les statuts. Le cas échéant, le conseil d'administration est tenu de convoquer dans un délai de deux mois l'assemblée générale qui doit assurer le remplacement de l'administrateur en question et qui doit l'en informer par écrit.

Les actes se rapportant à la cessation de fonction et la nomination des administrateurs doivent être déposés au greffe du tribunal de commerce et doivent être publiés (par extrait) aux annexes du Moniteur belge dans un délai de trente jours à compter du dépôt.

ARTICLE 15: Compétences des administrateurs.

Le conseil d'administration gère les affaires de l'association et la représente dans tous les actes judiciaires et extrajudiciaires. Le conseil d'administration a dans sa compétence tous les actes que ia Loi ne réserve pas expressément à l'assemblée générale. Il agit en tant que demandeur et en tant que défendeur dans toutes les procédures judiciaires et décide si des voies de recours seront utilisées ou non.

Le conseil d'administration nomme et révoque les membres du personnel et fixe leurs rémunérations. Le conseil d'administration exerce ses pouvoirs en tant que collège.

Le conseil d'administration ne peut décider valablement que si la majorité des administrateurs est présente. Les décisions sont prises à la majorité simple des voix. En cas d'égalité de voix, celle du président ou celle de son remplaçant est prépondérante.

ARTICLE 16

Le conseil d'administration est convoqué par lettre, par e-mail ou par fax au moins 8 jours avant l'assemblée par le président ou par deux administrateurs.

Les réunions du conseil d'administration sont présidées par le président. Si celui-ci est empêché ou absent, la réunion est présidée par le vice-président ou, en cas d'empêchement de celui-ci, par le plus âgé des administrateurs présents.

Le Conseil peut uniquement délibérer à propos des points indiqués à l'agenda, sauf si les administrateurs présents à simple majorité se mettent d'accord qu'un sujet non mis à l'agenda soit quand même traité. En cas de parité des voix, celle du président est prépondérante.

ARTICLE 17

Un procès-verbal est rédigé de chaque assemblée. Ce procès-verbal est signé par le président et par te secrétaire général et inscrit dans le registre destiné à cet effet. Les extraits qui doivent être produits et tous les autres actes sont valablement signés par le président et le secrétaire général. En l'absence de ces administrateurs, deux autres administrateurs peuvent valablement signer ces documents.

ARTICLE 18

Le conseil d'administration décrète tous les règlements intérieurs qu'il juge nécessaires et utiles,

Le conseil d'administration peut, s'il le juge nécessaire, nommer un secrétaire général, qui sera chargé de la gestion journalière. Celui-ci règle les affaires courantes et s'occupe de la correspondance journalière et signe

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

valablement au nom de l'association, à l'égard de la Régie des Chèques Postaux, des établissements bancaires publics et privés et de tous autres établissements. Le secrétaire général peut être mandaté pour représenter la fédération et ses intérêts statutaires dans des organisations nationales ou internationales.

ARTICLE 19

Les administrateurs qui agissent au nom de l'association ne doivent pas fournir à des tiers la preuve d'une décision ou d'une autorisation quelconque.

ARTICLE 20: Personnes mandatées pour représenter l'association, conformément à l'article 13, 4° al, L. ASBL

Le conseil d'administration peut, sous sa responsabilité, déléguer ses pouvoirs pour certains actes et tâches à un des administrateurs, voire à une autre personne, membre ou non de l'association. Le conseil d'administration peut élire parmi ses administrateurs un président, un vice-président, un secrétaire, un trésorier et toute autre fonction nécessaire au bon fonctionnement de l'association.

Ils sont nommés par le conseil d'administration à la simple majorité qui décide valablement si la majorité des administrateurs est présente.

La cessation de fonction de ces personnes mandatées peut se produire

a)soit volontairement par la personne mandatée elle-même, qui présente sa démission par écrit au conseil d'administration

b)soit par révocation par le conseil d'administration à la simple majorité des voix, qui décide valablement à ce sujet si la majorité des administrateurs est présente. La décision de révocation prise par le conseil d'administration doit toutefois être notifiée à la personne intéressée sous pli recommandé dans un délai de sept jours civils.

Les actes concernant la cessation de fonction et la nomination des personnes habilitées à représenter l'association doivent être déposés au greffe du tribunal de commerce et doivent être publiés dans les trente jours qui suivent ie dépôt (par extrait) aux annexes du Moniteur belge.

Les personnes mandatées exercent leurs pouvoirs individuellement ou ensemble.

ARTICLE 21: Personnes chargées de la gestion journalière (comité de direction) de l'association,

conformément à l'art. 13bis, 1° ai., L. ASBL

Le conseil d'administration peut constituer un comité de direction.

Ils sont nommés par le conseil d'administration à la simple majorité des voix, qui décide valablement à ce sujet si la majorité des administrateurs est présente,

La cessation de fonction du comité de direction peut se produire :

a)soit volontairement par un membre du comité de direction lui-même qui présente sa démission par écrit au conseil d'administration

b)soit par révocation par le conseil d'administration à la simple majorité des voix, qui décide valablement à ce sujet si la majorité des administrateurs est présente. La décision prise par le conseil d'administration à ce sujet doit toutefois être notifiée à la personne intéressée sous pli recommandé dans un délai de sept jours civils.

Les actes concernant la cessation de fonction et la nomination des personnes du comité de direction doivent être déposés au greffe du tribunal de commerce et doivent être publiés dans les trente jours qui suivent le dépôt par extrait aux annexes du Moniteur belge.

Les décisions du comité de direction, siégeant comme collège, sont toujours prises en concertation collégiale. En cas d'absence de consensus, le Conseil d'Administration peut décider à simple majorité des voix, à condition que la majorité des administrateurs soit présente ou représentée.

Si le président du Conseil d'Administration l'estime opportun, le Conseil d'Administration peut approuver une proposition moyennant une "signature pour accord" d'un courrier contenant la proposition.

Dans ce cas, le Conseil d'Administration ne doit pas être réuni afin de statuer valablement. Le courrier doit contenir les mentions suivantes :

" La mention qu'il s'agit d'une proposition d'une décision du Conseil d'Administration ;

" La mention que uniquement la signature de la lettre ou de l'accord par email de la proposition par la majorité des membres du Conseil d'Administration aura pour effet l'approbation de la proposition ;

" La mention que le courrier doit être renvoyé dans un délai de 14 jours.

TITRE IV: ASSEMBLEE GENERALE

ARTICLE 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

L'assemblée générale est composée de tous les membres effectifs et est présidée par le président du conseil d'administration, ou par le vice-président ou en cas d'empêchement par le plus âgé des administrateurs présents.

Un membre peut cependant se faire représenter à l'assemblée générale par un autre membre via la transmission d'une procuration écrite. Chaque membre peut être porteur de plusieures procurations lors de l'Assemblée Générale.

A l'assemblée générale, chaque membre a le même droit de vote et les décisions sont prises à la majorité des voix des membres présents ou représentés, sauf stipulation contraire dans les statuts ou dans la loi.

ARTICLE 23

L'assemblée générale est exclusivement compétente pour

-la modification des statuts,

-la nomination et la révocation des administrateurs,

-la nomination et la révocation des commissaires et la fixation de leur rémunération au cas où une

rémunération serait octroyée,

-la décharge aux administrateurs et aux commissaires,

-l'approbation du budget et des comptes,

-la dissolution volontaire de l'association,

-la nomination et l'exclusion d'un membre de l'association,

-la transformation de l'association en une société à but social,

-tous les cas où les présents statuts le requièrent.

ARTICLE 24

L'assemblée générale est valablement convoquée par le conseil d'administration ou par le président chaque fois que cela est requis par l'objet de l'association,

Elle doit être convoquée au moins une fois par an pour approuver les comptes de l'exercice précédent et pour dresser le budget de l'exercice suivant.

ARTICLE 25

L'assemblée générale se réunit dans les six mois qui suivent la date de clôture de l'année de l'exercice

ARTICLE 26

Le conseil d'administration est en outre tenu de convoquer l'assemblée générale lorsque 1/5 des membres effectifs en fait la demande au conseil d'administration par lettre recommandée dans laquelle sont mentionnés les points de l'ordre du jour à traiter. Dans ce cas, le conseil d'administration est tenu de convoquer l'assemblée générale dans les 2ljours ouvrables avec indication dans l'ordre du jour des points demandés. L'assemblée générale aura lieu au plus tard le quarantième jour après la demande.

ARTICLE 27

La convocation à l'Assemblée Générale, qui contient également l'agenda, sera envoyée par lettre ou par email au moins 8 jours avant la réunion.

ARTICLE 28

La convocation, qui mentionne le lieu, la date et l'heure de l'assemblée, contient l'ordre du jour qui est fixé par le conseil d'administration. Tout point proposé par écrit par 1/20e des membres effectifs doit également être inscrit à l'ordre du jour, Ce point doit évidemment être signé par 1/20e des membres et être remis au président du conseil d'administration au moins deux jours ouvrables avant l'assemblée.

L'assemblée générale peut voter sur des points ne figurant pas à l'ordre du jour si tous les membres sont présents ou représentés.

ARTICLE 29

Dans des cas ordinaires, les décisions sont prises à la simple majorité des voix présentes et représentées. En cas de parité des voix, celle du président ou de celui qui préside l'assemblée à ce moment-là est prépondérante.

,

Moa 2.2

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Le vote secret est obligatoire chaque fois qu'il est demandé par la moitié des membres présents ou représentés ou lorsqu'il s'agit d'une personne.

ARTICLE 30: modification des statuts

Une modification des statuts ne peut être décidée que si cette modification est mentionnée en détail à l'ordre du jour et si les deux tiers des membres effectifs sont présents ou représentés. Si ce quorum n'est pas atteint, une deuxième assemblée peut être convoquée conformément aux présents statuts. Celle-ci pourra prendre une décision valable, quel que soit le nombre de membres présents, Cette deuxième assemblée ne peut être tenue dans les quinze jours civils qui suivent ta première assemblée. Chaque modification des statuts requiert en outre une majorité de deux tiers des voix présentes ou représentées, également à la deuxième assemblée générale. Une modification de l'objet de l'association ne peut être décidée qu'à la majorité de 4/5 des voix.

Après chaque modification des statuts, les modifications et les statuts entièrement coordonnés après cette modification seront déposés au greffe du tribunal de commerce. La modification doit être publiée (par extrait) aux annexes du Moniteur belge dans les trente jours qui suivent le dépôt.

ARTICLE 31

En cas de dissolution volontaire de l'association, les mêmes règles que celles prévues pour la modification de l'objet de l'association sont applicables.

ARTICLE 32

Une majorité de 2/3 des voix est requise pour exclure un membre. En cas d'exclusion d'un membre, ce point doit également être mentionné à l'ordre du jour et le .membre doit être invité afin de pouvoir organiser sa défense.

ARTICLE 33

Un procès-verbal est rédigé de chaque assemblée. Ce procès-verbal est signé par le président et par le secrétaire général et est inscrit dans un registre spécial. Ce registre peut être consulté par les membres et par les tiers intéressés au siège de l'association après autorisation du président ou vice-président.

TITRE V: COMPTES ET BUDGETS

ARTICLE 34

L'exercice de l'association prend cours le premier janvier et se termine le 31 décembre.

Le conseil d'administration arrête [es comptes de l'exercice écoulé et prépare le budget de l'exercice suivant. L'un et l'autre sont soumis à l'approbation de l'assemblée générale qui est tenue dans les six mois à compter de la date de clôture de l'exercice.

L'Assemblée générale nomme parmi ses membres et pour la période qu'elle détermine au moins deux vérificateurs qui sont chargés du contrôle de la situation financière et de la vérification des comptes. Ils peuvent prendre connaissance de toutes les pièces requises à cet effet et, s'ils le jugent nécessaire, faire appel à un comptable, aux frais de l'association et après avoir obtenu l'accord du Conseil d'Administration.

Au cas où les critères de l'article 17 §5 de la loi sur les ASBL sont d'application à l'association, celle-ci chargera un ou plusieurs commissaires de contrôle de l'état financier, des comptes annuels et de la régularité en vertu de la loi et des statuts, ainsi que des opérations qui devront être reprises au sein des comptes annuels.

TITRE VI : DISSOLUTION ET LIQUIDATION

ARTICLE 35

Sauf en cas de dissolution judiciaire et en cas de dissolution de plein droit, seule l'assemblée générale peut décider de la dissolution à condition que les deux tiers des membres soient présents ou représentés à l'assemblée générale et qu'en outre une majorité de quatre cinquièmes accepte de dissoudre l'association volontairement. La proposition de dissolution volontaire de l'association doit être mentionnée expressément à l'ordre du jour de l'assemblée générale.

Si les deux tiers des membres ne sont pas présents ou représentés à cette assemblée générale, une deuxième assemblée générale doit être convoquée qui délibère valablement, quel que soit le nombre de membres présents ou représentés, mais à condition qu'une majorité de quatre cinquièmes se déclare d'accord pour dissoudre volontairement l'association.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

En cas de dissolution volontaire, l'assemblée générale ou, à son défaut, le tribunal, nomme un ou plusieurs liquidateurs. Elle détermine également leurs pouvoirs, ainsi que les conditions de la liquidation.

Après apurement du passif, l'actif sera transféré par Assemblée Générale à une association sans but lucratif ou à une association ayant un but similaire.

La décision de dissolution, la nomination et la cessation de fonction des liquidateurs seront déposées au greffe du tribunal de commerce. La décision de dissolution, la nomination et la cessation du mandat des liquidateurs doivent être publiées par extrait aux annexes du Moniteur belge dans les 30 jours qui suivent te dépôt.

ARTICLE 36

La Loi du 27 juin 1921, modifiée par la loi du 2 mai 2002, reste applicable pour tout ce qui n'est pas prévu ou réglé dans les présents statuts, les dispositions générales statutaires et des règles internes et des pratiques pertinentes.

Ainsi rédigé et adopté à l'assemblée générale du 29 avril 2015

A Bruxelles,

Johan Schillebeekx, (Le Bon Grain SA) Présidents

Demey Hans (Delipan spil) Trésorier

ACTE CONCERNANT LE CONSEIL D'ADMINISTRATION

Le conseil d'administration est composé comme suit

Johan Schillebeekx, Ongelberg 140, 2490 Balen, né le 05102/1967à Mol, représentant de Quintens Group SA, société anonyme, Industrieterrein % 12, Webbecom 1014, 3290 Diest, nr 0883.481.443

Van Beveren Piet, Goteringestraat 69, 1755 Kester, né le 19/07/1956 à Eeklo

administrateur de Lantmânnen Unibake Brussels, SA: Société Anonyme, établi à Rusatirafaan 5, 1083

Brussel, 0418.095.338

Vanherpe Guido, Reinaertdreef 10, 9830 St.-Martens-Latem, né Ie 24/08/1963, à Kipiri (Congo) administrateur délégué de La Lorraine Bakery Group S.A, Société Anonyme, établi Elisabethlaan 143 9400 Ninove 0402.225.247

Roelandt Christiaan, Eekstraat 29, 9240 Zele, né le 06/08/1971, à Hamme

administrateur délégué de Bakkerij Roelandt, SA: Société Anonyme, établi à Drukkerijstraat 3, 9240 Zele,

0412.127.858

Dockx Hans, Koningsbaan 51, 2560 Nijlen, né le 19/04/1963, à Lier

dirigeant du Bakkerij Dockx, SPRL: Société de personnes à responsabilité limitée , établi à Koningsbaan 51,

2560 Nijlen/Kessel, 0404.016282

Locus Kristof, Kothemstraat 99,1703 Schepdaal, né le 13/0911977 à Halle, administrateur délégué de Locus sa, Société Anonyme, établi à Lostraat 99, 1703 Schepdaal, 0425.262.549

Peers Dirk, Jachtwachtersdreef 310, 2900 Schoten, né le 03/04/1959 à Lier, administrateur délégué Groep Teugels SA Société Anonyme, établi à Duffelsesteenweg 166, 2550 Kontich 0439.410.691

Durnez Hendrik, Prins Boudewijnstraat 10, 8670 Oostduinkerke, né le 30/04/1966 te leper, dirigeant du Biobakkerij De Trog SARL: Société de personnes à responsabilité limitée , établi à Rozendaalstraat 65, 8900 leper 0459.219.972

Nathalie Siccard, Speelbroek 25 , 1850 Grimbergen, né à Bruxelles le 20/12/1977, administrateur délégué de Patroba SA, société anonyme, Vluchtenburgstraat 15, 2630 Aartselaar, nr 0459.040.721

Demey Hans, Burgemeester Vandenbogaerdelaan 57, 8870 Izegem, né à Roeselaere le 18/05/1967, dirigeant de Delipan sprl, Société de personnes à responsabilité limitée, établi à Albertlaan 56, 8870 Izegem, nr 0461.118.697

représentant de'

Philippe Denijs, Senatoriumstraat 221, 1652 Alsemberg, né le 15/11/1973 à Kortrijk, Gourmand S.A; , société anonyme, Drève Gustave Fache 6, 7700 Mouscron, nr 0425.877.807

représentant de

0431 285 754.

Filip Goethals, Meirhoekstraat 41, 9270 Laame, né le 16/11/1965 à Sint-Niklaas, Vandemoortele Bakery S.A., société anonyme, Avenue des Artisans 47, 9822 Ghiislenghien, nr

représentant de

Dermaut Patrick, Kerkstraat 84/0101 à Blankenberge, né Ie 18106/1951 à Oudenaarde, Vermauts Boerenbrood SA, Bruggestraat 45, 8830 Hooglede, nr 0423 813 091

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Volet B - Suite

MOD 2.2

Réservé

au

Moniteur

' belge

Le conseil d'administration exerce son mandat en tant que collège, mais peut céder des pouvoirs déterminés, sous sa responsabilité, à une ou plusieurs personnes mandatées. Le conseil d'administration représente l'association dans tous les actes judiciaires et extrajudiciaires et est en outre investi de tous les pouvoirs qui ne sont pas réservés à l'assemblée générale par la loi ou par les présents statuts et à condition que ses décisions soient prises dans les limites du budget approuvé par l'assemblée générale.

Le conseil d'administration nomme lui-même chaque fonction qu'il juge indispensable au bon fonctionnement de l'association,

A Bruxelles, le 29 avril 2015

Schillebeekx Johan (Le Bon Grain sa) Président Demey Hans (Delipan sprl) Trésorier)

ACTE CONCERNANT LES PERSONNES MANDATÉES POUR REPRÉSENTER L'ASSOCIATION

Le conseil d'administration a réparti les fonctions suivantes parmi ses membres et nommé à ces fonctions

Président : Johan Schillebeekx, Ongeiberg 140, 2490 Balen, né le 05/0211967è Mol, représentant de Quintens Group SA, société anonyme, Industrieterrein % 12, Webbecom 1014, 3290 Diest, nr 0883.481,443

Trésorier . Demey Hans, Burgemeester Vandenbogaerdelaan 57, 8870 Izegem, né à Roeselaere le 18/05/1967, dirigeant de Delipan sprl, Société de personnes à responsabilité limitée , établi à Albertlaan 55, 8870 Izegem, nr VAT 0461.118.697

Le président et le trésorier ont des pouvoirs séparés et illimités pour toutes les obligations administratives et financières.

Le secrétaire général a également des pouvoirs illimités et séparés pour toutes les obligations financières concernant la gestion journalière et les affaires courantes jusqu'à un montant de 2.500 euros. Les obligations financières dépassant ce montant requièrent l'approbation du président ou, en son absence, du trésorier.

Le conseil d'administration a également nommé mandataires pouvant enganger valablement la société

Secrétaire général Wagemans Kathleen, Brusselsesteenweg 123, 1500 Hal, née le 0910311965, à Sint Truiden (Saint Trond)

A Bruxelles, le 29 avril 2015

Schillebeekx Johan (Le Bon Grain SA) Président Demey Hans (Delipan sprl)Trésorier

h,téAtitianeeseeigaddantéreffligge:id: A+txreetto bitIreset;quelliteddiriotàtrigarieaCarrontdanóuuldeàaapessunsecou3dswersaness aywbppavtiti9elareppiéeatrleé'ás&9otàtttiap MaôarldàtinnxU'8ogntijereefflOa>ictidegi#e3s

Adr,uffleri NQ82eéeÿà1§811ltfte

Coordonnées
FEDERATION DES GRANDES BOULANGERIES BELGES, …

Adresse
AVENUE DES ARTS 43 1040 BRUXELLES

Code postal : 1040
Localité : ETTERBEEK
Commune : ETTERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale