FEDERATION OF BUSINESS CONSULTANTS

Association sans but lucratif


Dénomination : FEDERATION OF BUSINESS CONSULTANTS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 505.679.212

Publication

04/12/2014
ÿþIuSOD 2.2

(Pfl ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IV

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

19 17811*

! lewr~ri~eal'~~r~'tl[G~~ yi tpJ~.a11 cap

2 5 1101, 20111

tEi' von

" -

Griffie q~

?.'.+iussel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr: Asos. e3.

Benaming

(voluit) : FEDERATION OF BUSINESS CONSULTANTS

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Schumanplein 11, 1040 Brussel

Onderwerp akte : OPRICHTING  STATUTEN  BENOEMINGEN

Uittreksel uit de oprichtingsakte d.d. 5 november 2014 van FEDERATION OF BUSINESS CONSULTANTS VZW:

DE ONDERGETEKENDEN:

1.Deloitte Consulting CVBA, met maatschappelijke zetel te 1831 Diegem, Berkenlaan 8b, geregistreerd bij het Rechtspersonenregister (Brussel) onder nummer 0474.429.572, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Rik Vanpeteghem, wonende te Anna Bijnslaan 1, 8500 Kortrijk.

2.PricewaterhouseCoopers Enterprise Advisory CVBA, met maatschappelijke zetel te 1932 Sint-Stevens-Woluwe, Woluwedal 18, geregistreerd bij het Rechtspersonenregister (Brussel) onder nummer 0415.622.333, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Karel de Baere in zijn hoedanigheid van bijzondere volmachtdrager,wonende te Steenakkerstraat 6, 9070 Heusden - Destelbergen.

3.PricewaterhouseCoopers Advisory Services CVBA, met maatschappelijke zetel te 1932 Sint-Stevens-Woluwe, Woluwedal 18, geregistreerd bij het Rechtspersonenregister (Brussel) onder nummer 0480.705.967, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Mr. Karel de Baere in zijn hoedanigheid van bijzondere volmachtdrager, wonende te Steenakkerstraat 6, 9070 Heusden - Destelbergen.

4.Delaware CVBA, met maatschappelijke zetel te 8500 Kortrijk, Kapel ter Bede 86, geregistreerd bij het Rechtspersonenregister (Kortrijk) onder nummer 0479.117.543, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Patrick Andersen, wonende te Ernest Van Dijckkaai 28, 2000 Antwerpen.

5.International Business Machines of Belgium BVBA, met maatschappelijke zetel te 1130 Brussels, Avenue du Bourget 42, geregistreerd bij het Rechtspersonenregister (Brussel) onder nummer 0405.912.336, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Benoît Degrève, wonende te St. Hubertuslaan 8, 3080 Tervuren,

6.KPMG Advisory CVBA, met maatschappelijke zetel te 1130 Brussels, Avenue du Bourget 40, geregistreerd bij het Rechtspersonenregister (Brussel) onder nummer 0439.819.279, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Peter Lauwers, wonende te Mourlaulaan 8, 2570 Duffel.

7.Accenture SA/NV, met maatschappelijke zetel te 1000 Brussels, Boulevard de Waterloo 16, geregistreerd bij het Rechtspersonenregister (Brussel) onder nummer 0438.675.669, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Oztürk Taspinar, in zijn hoedanigheid van bijzondere volmachtdrager, wonende te

8.Ernst & Young Special Business Services CVBA, met maatschappelijke zetel te 1831 Diegem, De Kleetlaan 2, geregistreerd bij het Rechtspersonen register (Brussel) onder nummer 0471.938.850, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Thomas Sileghem, wonende te Permekelaan 18, 8500 Kortrijk.

9.BDO Management Advisory CVBA, met maatschappelijke zetel te 1050 Brussels, Louizalaan 326b, geregistreerd bij het Rechtspersonenregister (Brussel) onder nummer 0459.910.454, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Hans Wilmots, wonende te Heerstraat 117, 3511 Kuringen.

Verklaren bij deze overeenkomst een vereniging zonder winstoogmerk op te richten in overeenstemming met de wettelijke bepalingen terzake, waarvan zij met éénparigheid van stemmen de statuten als volgt vaststellen;

NAAM

De vereniging wordt opgericht onder de benaming "FEDERATION OF BUSINESS CONSULTANTS" vereniging zonder winstoogmerk.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

ti

MOD 2.2

(.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging zonder winstoogmerk, vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "v.z.w.", en het adres van de zetel van de vereniging.

ZETEL

De zetel van de vereniging is gevestigd te c/o Deloitte, Schumanplein 11, B-1040 Brussel, gerechtelijk arrondissement Brussel,

DOEL

De vereniging heeft tot doet een sectorfederatie te zijn, toegankelijk voor aile bedrijven die actief zijn in de sector van business consulting in België en dit ondermeer door:

- de algemene thema's en vraagstukken die belangrijk zijn voor de sector aan te kaarten, ondermeer door

deel te nemen ais lid van het Verbond van Belgische Ondernemingen (afgekort `VBO");

- een positief imago van de sector te promoten met aandacht voor integriteit en ethiek.

De vereniging mag alle mogelijke activiteiten ondernemen die de doelstelling kunnen bevorderen, zoals ondermeer; netwerking tussen de leden onderling en met andere vennootschappen en verenigingen, publicaties uitgeven of laten uitgeven en allerhande contracten afsluiten die verband houden met haar doel.

Tot het bereiken van haar doelstellingen zal de vereniging alle wettelijke middelen mogen aanwenden. Zo zal zij alle roerende en onroerende goederen, die tot het verwezenlijken ervan mochten nodig zijn, bezitten, hetzij in vruchtgebruik, hetzij in volle eigendom; zo zal zij ook kunnen beschikken over alle overheads= en privésubsidiies alsook over giften en legaten,

De leden zuilen de bepalingen van het Charter, waarvan een kopie is aangehecht in bijlage 1, eerbiedigen. LEDEN

De leden van de vereniging zijn natuurlijke of rechtspersonen die actief zijn in de sector van business consultancy in België.

De oprichters zijn van rechtswege de leden van de vereniging.

De raad van bestuur kan echter, met een eenvoudige meerderheid, beslissen tot het aanvaarden van nieuwe leden.

De raad van bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming. De raad van bestuur kan de toetreding van een nieuw lid weigeren, wanneer deze laatste niet actief is in de sector van business consultancy in België of wanneer er een potentieel risico bestaat dat het nieuwe lid het Charter, de statuten van de vereniging of enige andere verplichting die rust op de leden van de vereniging neet zal naleven.

Het aantal leden !s onbeperkt, doch mag niet minder dan drie bedragen.

De raad van bestuur kan beslissen om kandidaat-leden gedurende een periode van 1 jaar toe te laten tot de vereniging in hun hoedanigheid van waarnemend lid. Aan een waarnemend lid worden geen enkele rechten toegekend. Een waarnemend lid dient geen lidmaatschapsbijdrage te betalen. Bij het verstrijken van de periode van 1 jaar, dient het waarnemend lid te beslissen of het al dan niet zal toetreden tot de vereniging. De periode kan niet verlengd worden.

LIDMAATSCHAPSBIJDRAGE

De jaarlijkse bijdrage voor de leden kan niet meer bedragen dan twintigduizend euro (¬ 20.000,00).

UITTREDING, UITSLUITING

Elk lid kan yte allen tijde uit de vereniging treden. Hiertoe dient hij zijn ontslag schriftelijk te richten aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Een ontsiagnemend [id zal verplicht worden tot het betalen van de verschuldigde lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Het lid dat zijn bijdrage niet betaalt binnen de door de raad vastgestelde termijn wordt geacht ontslag te nemen.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval van een lid-rechtspersoon, door een fusie of splitsing, voorzover een dergelijke transactie een belangrijke impact heeft op de bedrijvigheden van de rechtspersoon, of door haar ontbinding of faillissement.

De uitsluiting van een lid kan door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee/derden der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, in overeenstemming met de wettelijke bepalingen terzake. Dit lid moet daarvan verwittigd worden en per aangetekend schrijven uitgenodigd worden op de algemene vergadering die over de al dan niet uitsluiting zal beslissen, Om geldig te zijn, moet de uitsluiting vermeld staan op de dagorde van de algemene vergadering en minstens twee derden van de stemmen verenigen. De beslissing zal door de raad van bestuur binnen de acht dagen aan de belanghebbende betekend worden.

RAAD VAN BESTUUR

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit natuurlijke of rechtspersonen die al dan niet lid zijn van de vereniging, Ais echter maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging,

De vaststelling van het aantal bestuurders en hun benoeming geschiedt door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen.

De bestuurders worden benoemd voor een (hernieuwbare) termijn van twee (2) jaar, maar kunnen ten allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd, tenzij andersluidende beslissing van de algemene vergadering,

Elke benoeming, ontslagneming of afzetting van een bestuurder dient te gebeuren en bekendgemaakt te worden in overeenstemming met de wettelijke bepalingen terzake.

De bestuurders nemen, in uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte,

De raad is bevoegd voor aile handelingen die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden,

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordigingsbevoegdheid wat dat bestuur betreft, opdragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurders. Indien de persoon belast met het dagelijks bestuur tevens een bestuurder is, zal deze de titel dragen van gedelegeerd bestuurder.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur ais college, wordt

de vereniging geldig vertegenwoordigd in en buiten rechte door:

- twee bestuurders samen optredend, of door de voorzitter van de raad van bestuur, afzonderlijk optredend;

- binnen de perken van het dagelijks bestuur, door de persoon belast met het dagelijks bestuur;

- door een bijzondere volmachthouder die handelt overeenkomstig een bijzondere volmacht.

ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering is samengesteld uit aile leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Zij wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald door de wet of de statuten of wanneer ten minste één vijfde van de leden het vraagt.

Alle leden worden ten minste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen, hetzij vla de post, via fax of elektronisch bericht en vermeld de agenda,

Een lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, mits voorlegging van een onderhandse volmacht. De leden kunnen deelnemen aan de vergadering bij wijze van telefoon- of videoconferentie.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De algemene vergadering beschikt over de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de VZW-wet of door onderhavige statuten,

Tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering behoren:

1.het wijzigen van de statuten;

2.benoeming en afzetting van bestuurders en commissaris(sen) en het bepalen van hun bezoldiging ingeval

een bezoldiging wordt toegekend;

3.goedkeuring van de begroting en rekeningen;

4.het verlenen van kwijting aan de bestuurders en commissaris(sen);

5.ontbinding van de vereniging;

6,de uitsluiting van leden;

7.de omzetting van een vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

8.het nemen van beslissingen die de vereniging financieel kunnen verbinden voor een bedrag vanaf

twintigduizend euro (¬ 20.000,00) en meer;

9.alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgetekend in notulen, ondertekend door de voorzitter, alsook door de leden die zulks vragen, en bijgehouden in het bijzonder daartoe gehouden register op de zetel van de vereniging.

De leden hebben het recht om inzage en/of een afschrift van de notulen te vragen mits betaling van de kosten. De afschriften of uittreksels worden geldig ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders.

BESTEMMING VAN HET NETTO-ACTIEF

Indien de vereniging ontbonden wordt, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, is de vereffenaar gehouden het netto actief vermogen dat na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten overblijft, te bestemmen ten voordele van een vereniging met een gelijkaardig of aanverwant doel na goedkeuring van de bestemming door de algemene vergadering.

De vereffenaar doet daartoe een of meer gemotiveerde voorstellen van bestemming aan de algemene vergadering, aan te geven in de oproepingsbrief, Alle leden dienen op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De bestemmingsbeslissing is slechts geldig wanneer zij door de op de vergadering aanwezige leden goedgekeurd wordt met een gewone meerderheid van de stemmen.

Zijn niet alle leden op de eerste vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Op de tweede vergadering kan rechtsgeldig beslist worden, welke het getal der aanwezige leden ook zij.

EERSTE ALGEMENE VERGADERING GEHOUDEN OP 5 NOVEMBER 2014:

De vergadering beslist met eenparigheid van stemmen om het aantal bestuurders te bepalen op 8 en benoemt de hierna volgende personen tot bestuurder:

- De heer Olivier Jean P Gilierot, wonende te 1030 Brussel, Generaal Eisenhowerlaan 47, geboren op 26 mei 1966 te Elsene.

- De heer Hans Jozef G Wilmots, wonende te 3511 Kuringen, Heerstraat 117, geboren op 14 september 1967 te Hasselt.

- De heer Patrick Karlo Andersen, wonende te 2000 Antwerpen, Ernest Van Dijckkaai 28, geboren op 23 oktober 1965 te Deurre (Antwerpen).

- De heer Rik Jozef Vanpeteghem, wonende te 8500 Kortrijk, Anna Bijnslaan 1, geboren op 23 april 1961 te Roeselare.

- De heer Rudi Frans Braes, wonende te 2950 Kapellen, Populierenlaan 19, geboren op 29 augustus 1966 te Deurre (Antwerpen).

- De heer Karel Maria L De Baere, wonende te 9070 Heusden-Destelbergen, Steenakkerstraat 6, geboren op 2 september 1960 te Wilrijk.

- De heer Benoît Martin A Degrève, wonende te 3080 Tervuren, St. Hubertuslaan 8, geboren op 18 november 1961 te Brussel.

- De heer Peter Gustaaf M Lauwers, wonende te 2570 Duffel, Mouriaulaan 8, geboren op 31 december 1962 te Mortsel.

De aldus toegekende opdrachten gaan in van zodra de vereniging rechtspersoonlijkheid verkregen heeft en vervallen onmiddellijk na de jaarvergadering die gehouden wordt over de jaarrekening van het boekjaar eindigend op 31 december 2015.

Luik B - Vervolg

De vergadering stelt Dominiek Schrijvers, Patrick Van Haudt en Tineke Van Vlaenderen, elk afzonderlijk optredend en met woonstkeuze te 1932 Sint-Stevens-Woluwe, Woluwedal 18, aan als bijzondere gevolmachtigden, met recht van substitutie, teneinde alle nodige formaliteiten te verrichten in het kader van de oprichting van de vereniging en in het bijzonder te zorgen voor de neerlegging van de statuten en de akte betreffende de benoeming van de bestuurders en van de personen die gemachtigd zijn om de VZW te vertegenwoordigen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

EERSTE RAAD VAN BESTUUR

GEHOUDEN OP DE ZETEL VAN DE VERENIGING OP 5 NOVEMBER 2014

De aldus benoemde bestuurders hebben vervolgens de heer Rik Vanpeteghem aangeduid ais voorzitter en de heer Karel De Baere als ondervoorzitter van de raad van bestuur.

De aldus toegekende opdrachten gaan In van zodra de vereniging rechtspersoonlijkheid verkregen heeft en vervallen onmiddellijk na de jaarvergadering gehouden over de jaarrekening van het boekjaar, eindigend op 31 december 2015.

De bestuurders hebben tevens beslist om mevrouw Abigail Victoria Greef, wonende te 1030 Brussel, Paul Deschanellaan 9 bus 6, geboren op 5 augustus 1972 te Halifax (Verenigd Koninkrijk) te belasten met de beslissingsbevoegdheid alsook de vertegenwoordigingsbevoegdheid met betrekking tot het dagelijks bestuur van de vereniging.

Getekend,

Tineke Van Vlaenderen

Bijzonder gevolmachtigde

Tegelijk neergelegd: origineel ondertekend exemplaar van de oprichtingsakte d.d. 5 november 2014

a' Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van built B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FEDERATION OF BUSINESS CONSULTANTS

Adresse
SCHUMANPLEIN 11 1040 BRUSSEL

Code postal : 1040
Localité : ETTERBEEK
Commune : ETTERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale