FIDUCIAIRE VAN BELGIE

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : FIDUCIAIRE VAN BELGIE
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 436.421.311

Publication

02/04/2014 : BL514735
28/03/2014 : BL514735
14/11/2014
ÿþN4

Vc behc

aan Belg Staat

1111RMIll

Mal Wort! 11,1

e%wiegoiontvangen op

O II NOV. 2014

tergrriffie vaan `~~

ffrsN

ederlandstafige

rec;htûryk van koopha, et _baisse!

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 0436.421.311

Benaming

(voluit) : "Fiduciaire van België", in het Frans "Fiduciaire de Belgique" (verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : Bourgetlaan 40, 1130 Brussel

(volledig adres)

Onderwerp akte : Neerlegging fusievoorstel

Uittreksel van het voorstel van een met fusie door overneming gelijkgestelde verrichting in de zin van artikel 676, 1° van het Wetboek van vennootschappen tussen Fiducaire van België NV en KPMG Holding (Belgium) burg. CVBA:

1.voorafgaande uiteenzetting

Fiduciaire van België NV en KPMG Holding (Belgium) burgerlijke CVBA hebben de intentie om een aan fusie door overneming gelijkgestelde verrichting (hierna genoemd "de vereenvoudigde fusie") door te voeren, waarbij het gehele vermogen (zowel de rechten als de verplichtingen) van Fiduciaire van België NV door ontbinding zonder vereffening zal overgaan op KPMG Holding (Belgium) burgerlijke CVBA, overeenkomstig artikel 671 juncto artikel 676, 1° van het Wetboek van Vennootschappen (hierna "W. Venn.").

Op 30 oktober 2014 wordt, overeenkomstig artikel 719 W. Venn., door de bestuursorganen van Fiduciaire van België NV en KPMG Holding (Belgium) burgerlijke CVBA in gemeenschappelijk overleg het hierna geformuleerde voorstel tot vereenvoudigde fusie door overneming opgesteld.

De bestuursorganen van de te fuseren vennootschappen verbinden zich jegens elkaar om alles te doen wat in hun macht ligt om een vereenvoudigde fusie tot stand te brengen tegen de hierna vermelde voorwaarden en leggen bij deze het fusievoorstel vast dat ter goedkeuring zal worden voorgelegd aan de algemene vergadering van aandeelhouders van de betrokken vennootschappen.

De bestuursorganen van de betrokken vennootschappen verklaren kennis te hebben genomen van de wettelijke verplichting om voor iedere vennootschap die aan de vereenvoudigde fusie deelneemt, minstens 6 weken ver de algemene vergadering die zich over de fusie moet uitspreken, het fusievoorstel ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel neer te leggen.

De bestuursorganen van de te fuseren vennootschappen zijn van oordeel dat de geplande fusie voordelig is, dit zowel vanuit economisch als vanuit financieel oogpunt gelet op volgende overwegingen.

Aangezien de activiteiten van Fiduciaire van België NV thans beperkt zijn tot deelname in

KPMG vennootschappen en KPMG Holding (Belgium) burgerlijke CVBA de enige aandeelhouder is van Fiduciaire van België NV, achten de bestuursorganen van beide hierboven vermelde vennootschappen het opportuun om Fiduciaire van België NV juridisch volledig te integreren met haar moedervennootschap. Bijgevolg wordt voorgesteld de vennootschap Fiduciaire van België NV te fuseren met KPMG Holding (Belgium) burgerlijke CVBA.

Daarnaast gaat de reorganisatie ook gepaard met volgende voordelen:

-de netwerkstructuur van de Belgische KPMG organisatie zal door de voorgenomen fusie vereenvoudigd

worden;

-administratieve vereenvoudiging en daaraan gerelateerde kostenbesparing.

Op de laatste blz van Luik B Vera~gilden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notarls, hetzij van de cerso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

De bestuursorganen van de te fuseren vennootschapen wensen uitdrukkelijk te benadrukken dat de voorgestelde fusieverrichting door overneming gestoeld is op bovenvermelde economische motieven en niet als hoofddoel of één der hoofddoelen belastingfraude of ontwijking heeft.

2.De rechtsvorm, de naam, het doel en de zetel van de te fuseren vennootschappen (artikel 719,1° W.

Venn.)

De aan de voorgestelde vereenvoudigde fusie door overneming deelnemende vennootschappen zijn:

2.1 ,De Overnemende Vennootschap:

KPMG HOLDING (BELGIUM), burgerlijke coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met

maatschappelijke zetel gelegen te 1130 Brussel, Bourgetlaan 40.

De vennootschap is ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brussel en heeft het

ondernemingsnummer 0457.790.312.

Deze vennootschap heeft overeenkomstig artikel 3 van haar statuten de volgende doelomschrijving :

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België ais in het buitenland:

-het uitoefenen van de activiteiten van een holdingvennootschap; zodoende mag de vennootschap aandelen, zekerheden, borgen, obligaties en effecten, uitgegeven of gewaarborgd door eender welke vennootschap van eender waar ter wereld, verwerven (bij wijze van inschrijving, offerte, overdracht, aankoop of anderszins) en houden, in eigen naam of in naam van de moedervennootschap, haar dochtermaatschappijen of eender welke andere verwante vennootschap.

-het uitoefenen en toepassen van alle rechten en bevoegdheden toegekend aan alle of verbonden aan het bezit van alle aandelen, waarden of andere effecten, met inbegrip en zonder beperking van wat voorafgaat, alle vetorechten of controlerechten ingevolge de deelneming van de vennootschap voor een deel of een bijzonder quota van het onderschreven kapitaal en om bestuurdiensten, beheerdiensten, toezichthoudende diensten of adviesdiensten te verlenen voor of in relatie met eender welke onderneming waarin de vennootschap geïnteresseerd is, onder de voorwaarden die zij zelf goed vindt.

De vennootschap mag, hetzij alleen, hetzij in samenwerking met anderen, hetzij rechtstreeks, hetzij onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, tot aile onroerende of liinanciëfe verrichtingen overgaan, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of die dit kunnen bevorderen of vergemakkelijken. Zij mag onder meer, ter bevordering van haar maatschappelijk doel, samenwerken met, of deelnemen in, andere vennootschappen.

Het bestuursorgaan van deze vennootschap is als volgt samengesteld:

" De heer Patrick Simons Enige bestuurder

Zij wordt hierna ` KPMG Holding (Belgium)' of 'de Overnemende Vennootschap' genoemd.

2.2.De Over te Nemen Vennootschap:

FIDUCIAIRE VAN BELGIE, naamloze vennootschap met maatschappelijke zetel gelegen te 1130 Brussel,

Bourgetlaan 40.

De vennootschap is ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brussel en heeft het

ondernemingsnummer 0436.421.311.

Deze vennootschap heeft overeenkomstig artikel 3 van haar statuten de volgende doelomschrijving:

De vennootschap heeft tot doel het automatiseren van kennisrijke taken in bedrijfsprocessen; het verlenen van advies over hoofdzakelijk kennistechnologie en kennismanagement en het ontwikkelen van systemen die hierop gebaseerd zijn; het leveren van diensten onder de vorm van toegepaste kennistechnologie projecten die erop gericht zijn het kenniswerk te ondersteunen en te verbeteren via organisatorische oplossingen en computersystemen; het fundamenteel en toegepast onderzoeken in de domeinen van artificiële intelligentie, knowledge discovery en data miníng, statistische en wiskundige modellen, natuurlijke taalverwerking, operationeel onderzoek, kennisengineering, zoek- en informaticasystemen en technologieën.

Zij heeft tevens tot doel de contacten met voornamelijk Japanse bedrijven te ondersteunen en te begeleiden; rechtstreeks advies te verlenen aan deze bedrijven; marketingactiviteiten te verrichten om de diverse praktijken van KPMG in België en in Europa, in het bijzonder in Centraal- en Oost-Europa, te promoten en de coördinatie en de ondersteuning van deze diverse KPMG praktijken waar te nemen.

De vennootschap heeft verder tot doel allerlei diensten te verlenen, coördinerende activiteiten te verrichten, activiteiten van marketing te verrichten, en ondersteuning te bieden, van om het even welke aard en in de meest ruime zin, ten voordele van vennootschappen en verenigingen die deel uitmaken van de KPMG groep, zowel in België als in het buitenland.

De vennootschap mag alle verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks

verband houden met haar doel voor zover deze niet verboden zijn krachtens de wet, uitvoeringsbesluiten of beroepsreglementeringen. Zij mag, hetzij alleen, hetzij in samenwerking met anderen, hetzij rechtstreeks, hetzij onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, tot alle roerende, onroerende of financiële verrichtingen overgaan, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doe! of die dit kunnen bevorderen of vergemakkelijken.

4 ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Zij mag ondermeer samenwerken met, deelnemen in of bestuursmandaten opnemen in andere

vennootschappen.

Zij mag haar doel zowel in België, als in het buitenland verwezenlijken.

De vennootschap kan voormelde diensten verlenen onder het KPMG dienstmerk en als lid of licentiehouder

van de KPMG organisatie.

De raad van bestuur van deze vennootschap is als volgt samengesteld:

" VE&R Consult BVBA met als vaste vertegenwoordiger de heer Pieter Van Essche

" KPMG Advisory burg. CVBA met als vaste vertegenwoordiger de heer Peter Lauwers

Zij wordt hierna 'Fiduciaire van België' of 'Overgenomen Vennootschap' of 'Over te Nemen Vennootschap' genoemd.

KPMG Holding (Belgium) zal, ais Overnemende Vennootschap, het gehele vermogen verkrijgen van Fiduciaire van België NV, Over te Nemen Vennootschap.

3.De datum vanaf welke de handelingen van de Over te Nemen Vennootschap boekhoudkundig geacht worden te zijn verricht voor rekening van de Overnemende Vennootschap (artikel 719, 2° W. Venn.)

Vanaf 1 oktober 2014 zullen de verrichtingen gesteld door de Over te Nemen Vennootschap boekhoudkundig en vanuit het oogpunt van directe belastingen geacht worden te zijn uitgevoerd voor rekening van de Overnemende Vennootschap.

4.De rechten die de Overnemende Vennootschap toekent aan de aandeelhouders van de Over te Nemen Vennootschap die bijzondere rechten hebben, alsook aan de houders van andere effecten dan aandelen, of de jegens hen voorgestelde maatregelen (artikel 719, 3° W. Venn.)

Er zijn in de Over te Nemen Vennootschap geen aandeelhouders die bijzondere rechten hebben, dan wel houders van andere effecten dan aandelen.

5.leder bijzonder voordeel toegekend aan de leden van de bestuursorganen van de te fuseren vennootschappen (artikel 719, 4° W. Venn.)

Aan de bestuurders van de Overnemende Vennootschap en de Over te Nemen Vennootschap wordt geen bijzonder voordeel toegekend.

6.Statutenwijzigingen (artikel 724 W. Venn.)

Het bestuursorgaan van de Overnemende Vennootschap acht het niet noodzakelijk om overeenkomstig artikel 724 W. Venn. haar doel te wijzigen teneinde haar doel uit te breiden naar aanleiding van deze vereenvoudigde fusie, aangezien de resterende activiteiten van de Over te Nemen Vennootschap binnen het doel van de Overnemende Vennootschap vallen. De Overnemende Vennootschap zal wel overige bepalingen van haar statuten wijzigen ter gelegenheid van het verlijden van de vereenvoudigde fusieakte.

7.Bodemsanering

De Over te Nemen Vennootschap bezit geen onroerend goed en heeft geen zakelijk recht op enig onroerend goed gelegen in België zodat de geplande vereenvoudigde fusie niet kwalificeert als een "overdracht van grond" in het kader van de thans vigerende Belgische bodemsaneringwetgeving

8.Procedure en overige formaliteiten

Overeenkomstig de procedure bij met fusie door overneming gelijkgestelde verrichtingen, zoals omschreven In de artikelen 719 t/m 727 van het W. Venn dient in het kader van de vooropgestelde vereenvoudigde fusie geen bijzonder fusie  of revisoraal verslag te worden opgemaakt.

Niettegenstaande de mogelijkheid geboden door artikel 722 §6 W.Venn. zal in casu de fusie worden goedgekeurd door de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders van beide bij de fusie betrokken vennootschappen.

9.Algemene vergaderingen

De streefdatum voor de goedkeuring van het vereenvoudigd fusievoorstel door de onderscheiden algemene

vergaderingen is 31 december 2014.

Indien het vereenvoudigde fusievoorstel niet wordt goedgekeurd, worden alle origineel overgemaakte bescheiden die de bij de fusie betrokken vennootschappen aanbelangen door de andere vennootschappen aan de respectieve vennootschap terugbezorgd, zodat elke vennootschap haar eigen bescheiden terugkrijgt en worden alle kosten verband houdende met de verrichting gedragen door de aan de fusie deelnemende vennootschappen, ieder voor een gelijk deel.

I0.Neerlegging en publicatie in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad

Het bovenstaande vereenvoudigde fusievoorstel wordt door de zorgen van de daartoe door de respectieve bestuursorganen aangestelde gevolmachtigde neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel van Brussel alsmede bij uittreksel gepubliceerd, overeenkomstig artikel 74 juncto 719 W. Venn., in de bijlagen bij het

Belgisch Staatsblad, en dit uiterlijk zes weken voor de geplande vereenvoudigde fusieakte, te weten uiterlijk op 18 november 2014.

11.Fiscale verklaringen

De ondergetekenden verklaren dat deze fusie door overneming zal beantwoorden aan de vereisten gesteld door de artikelen 117 en 120 van het Wetboek van Registratierechten en de artikelen 183 bis, 211 en 212 van het Wetboek Inkomstenbelasting 1992, evenals de artikelen 11 en 18 § 3 van het B.T.W.-Wetboek.

Voor eensluidend uittreksel

KPMG Advisory burg. CVBA

Afgevaardigd bestuurder

vertegenwoordigd door

Peter Lauwers

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

id

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

13/01/2015 : BL514735
09/04/2013 : BL514735
22/03/2013 : BL514735
30/03/2012 : BL514735
29/11/2011 : BL514735
13/04/2011 : BL514735
01/04/2011 : BL514735
28/12/2010 : BL514735
19/04/2010 : BL514735
06/04/2010 : BL514735
30/06/2009 : BL514735
30/06/2009 : BL514735
21/01/2009 : BL514735
23/12/2008 : BL514735
15/07/2008 : BL514735
10/01/2008 : BL514735
15/01/2007 : BL514735
04/01/2007 : BL514735
20/12/2005 : BL514735
19/01/2005 : BL514735
23/01/2004 : BL514735
02/01/2004 : BL514735
13/02/2003 : BL514735
13/09/2002 : BL514735
21/08/2001 : BL514735
06/07/2001 : BL514735
06/07/2001 : BL514735
22/06/2001 : BL514735
11/06/1999 : BL514735
31/03/1999 : BL514735
07/03/1998 : BL514735
01/01/1997 : BL514735
16/03/1995 : BL514735
01/01/1995 : BL514735
01/01/1993 : BL514735
01/01/1992 : BL514735
01/01/1990 : BL514735
04/11/1989 : BL514735
04/11/1989 : BL514735
07/04/1989 : BL514735
07/04/1989 : BL514735
02/02/1989 : BL514735

Coordonnées
FIDUCIAIRE VAN BELGIE

Adresse
BOURGETLAAN 40 1130 HAREN (BRUSSEL-STAD)

Code postal : 1130
Localité : Haren
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale