FOREIGN LANGUAGES FOR THE YOUTH, EN ABREGE : F.L.Y.

Association sans but lucratif


Dénomination : FOREIGN LANGUAGES FOR THE YOUTH, EN ABREGE : F.L.Y.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 521.898.107

Publication

12/04/2013
ÿþ Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte MOD 2.2

`' ~~'~.'`" .~

Greffe

Q3 ~`~L~~~~2013

Réservé

au

Moniteur

belge

Ne d'entreprise : 521.898.107

Dénomination

(en entier) : Foreign Languages for the Youth asbl

(en abrégé) : F.L.Y. asbl

Forme juridique : Association Sans But Lucratif

Siège : Rue de Stassart 109, 1050 Ixelles

Objet de l'acte : Modification du C, A + Modification des statuts.

L'Assemblé Générale du 29/03/2013 décide:

" la démission comme secrétaire/administrateur de Mohamed Cuifak, Hendrik Consciencestraat 44, 9100 Sint-Niklaas

" Ia nomination comme secrétaire/administrateur de Amir Ahmad Shadras, Tabriz, 29/08/1969, Avenue . Winston Churchill 152, boite 15, 1180, Bruxelles.

" de traduire tous les statuts en français et de modifier l'Art. 18 ; nous donnons tout l'autorisation de fase F.L.Y. à Elnaz Shadras.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mentionner sur la dernière page du Valet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

20/03/2013
ÿþlegreei

Je bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

"-ei

" ~f+,

~" .

"

*13095516

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2013 - Annexes du Moniteur belge Ondernemingsnr :S2 3 , c

Benaming

(voluit) : vzw Foreign Languages for the Youth

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Stassartstraat 109, 1050 ELSENE

Voorwerp akte : Oprichting en eerste statuten

Volgende stichters, verenigd in algemene vergadering van 11 maart 2013,

SHADRAS Elnaz, geboren te Teheran op 00/00/1979, wonende te Winston Churchilllaan 152, 1180 Ukkel,

OUIFAK Mohamed, geboren te Sint-Niklaas op 08/04/1982, wonende te Hendrik Consciencestraat 44, 9100 Sint-Niklaas,

WEIDONG Xu, geboren te Shanghai op 22/11/1974, wonende te Karel Woestelaan 266, 1090 Jette,

gaan over tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk en nemen volgende statuten aan:

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam: Foreign languages for the Youth vzw, afgekort F.L.Y. vzw.

ARTIKEL 2







De zetel van de vereniging is gevestigd te Stassartstraat 109, 1050 Elsene en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel, Rechtbank van Koophandel.



lip d-entSte blz:van Luik-B-vermelden-: Recto : Naam en hoedanigheid van-de instrumenterende notaris,-hetzij van de perso(o)n(en) -bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutswijziging.

ARTIKEL 3

Rekening houdend met de volgende achtergrond:

We hebben gemerkt dat jongeren in Brussel het Nederlands, Engels en soms zelfs Frans onvoldoende beheersen om te slagen of om deze taalvaardigheid na het middelbaar meteen adequaat te kunnen gebruiken in een job of hogere studies. De meeste middelbare schoten in het Brusselse geven conventioneel taalonderricht, dat vooral gericht is op het aanleren van noodzakelijke grammatica en woordenschat, maar door onvoldoende mondelinge oefeningen wordt de even noodzakelijke mondelinge communicatie onvoldoende ontwikkeld. Studenten in Brussel studeren vaak af aan het middelbaar met een tekort aan mondelinge communicatieve taalvaardigheid. Dit bemoeilijkt het om een job te vinden in Brussel, waar zelfs jobs die nauwelijks een vooropleiding vragen toch tweetaligheid en soms zelfs drietaligheid vereisen.

Onvoldoende kennis van het Nederlands of Frans bemoeilijkt ook het vinden van een job buiten Brussel. In andere gevallen ondervinden eerstejaarsstudenten hoger onderwijs extra staagmoeilijkheden door te weinig kennis van de tweede (Nederlands of Frans) of derde taal (Engels of Duits).

Een ander ernstig probleem in sommige openbare concentratiescholen in Brussel is dat heel wat leerlingen uit families van vreemde origine een taalachterstand hebben, waardoor ze integratieproblemen kunnen ondervinden.

heeft F.L.Y. vzw als onafhankelijke, open vereniging tot doel:

a) deze jongeren voor te bereiden op de jobmarkt en/of succesvol hoger onderwijs.

b) hun Nederlands en Frans te verbeteren, waardoor de algemene schoolresultaten zullen verbeteren en ze beter zullen kunnen integreren op school en de maatschappij in het algemeen.

c) studenten via taalonderwijs voor te bereiden op internationale uitwisselingsprogramma's.

Hiertoe zal de vereniging onder meer volgende activiteiten ontwikkelen:

a) Het geven van taallessen aan 12 tot 18-jarigen op hun school na de schooluren.

b) Het geven van taalstages aan 12 tot 18-jarigen tijdens de schoolvakanties. Deze taalstages zullen onder meer talige en culturele activiteiten combineren, zoals theater.

c) met staatshulp leraars naar middelbare scholen sturen om na de lesuren extra lessen te geven om hen te helpen met taal en integratie.

Deze opsomming van activiteiten is niet Limitatief.

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtsreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijd volledig zullen worden bestemd voor haar doel.

ARTIKEL 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

TITEL l l: LEDEN

e ..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De 3 oprichters zijn de eerste leden.

ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur.

ARTIKEL 7

De leden zijn tot geen financiële bijdrage verplicht.

ARTIKEL 8

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk of per mail aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

ARTIKEL 9

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste twee leden . In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 11: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur

ARTIKEL 12: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit,

ARTIKEL 13: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting, door vrijwillig

ontslag of door overlijden .

De afzetting wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk of per mail bekendmaken aan de raad van bestuur, mits in acht name van een opzegtermijn van 2 weken. Dit ontslag gaat na deze periode in, tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

is gedaald. In dit geval, wordt het ontslag van het werkend lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden.

ARTIKEL 14: Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Maar hij treedt niet op als eiser en verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen, deze juridische bevoegdheden zijn voorbehouden aan de voorzitter.

ARTIKEL 15

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

ARTIKEL 16

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de penningmeester, of de secretaris.

ARTIKEL 17

De raad van bestuur kàn, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd bestuurder, of een ander persoon, al dan niet lid van de vereniging benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast.

Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postchecks, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

ARTIKEL 18

Tegenover derden volstaat, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zou zijn, de handtekening van twee bestuurders, zonder dat deze van enige volmacht of beslissing moet doen blijken.

ARTIKEL 19: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De Raad van bestuur kàn uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 20: Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. 13bis, 1° lid, W.VZW

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Deze aanstelling gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 21

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

ARTIKEL 22

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

het wijzigen van de statuten,

de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

ARTIKEL 23

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering wordt éénmaal per jaar gehouden vóór 30 juni.

ARTIKEL 25

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

ARTIKEL 26

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

ARTIKEL 27

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

,

Een meerderheid der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt echter op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 28

Het boekjaar van de vereniging loopt van 01/06 tot 31/05, en uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van de oprichting van de V.Z.W. en zal eindigen op 31/05/2014. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen vier maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 29

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging waarvan het maatschappelijk doel aansluit met het huidig doel van de vereniging.

ARTIKEL 30

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

BENOEMING VAN LEDEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Bij besluit van de algemene vergadering van 11 maart 2013 worden tot bestuurders benoemd en kunnen conform de statuten de vereniging ten aanzien van derden vertegenwoordigen :

SHADRAS Elnaz, Winston Churchilllaan 152, 1180 Ukkel 79.00.00/03869

OUIFAK Mohamed, Hendrik Consciencestraat 44, 9100 Sint-Niklaas 82.04.08/11339

FUNCTIES

De Raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies toebedeeld :

Voorzitter: Elnaz SHADRAS

Secretaris: Mohamed OUIFAK

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervola

AANSTELLING VAN EEN AFGEVAARDIGD BESTUURDER

De Raad van bestuur benoemt tot afgevaardigd bestuurder belast met de financiële zaken, bank- en postverrrichtingen met allééntekenrecht voor 5000 euro: Elnaz SHADRAS

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering en de raad van bestuur van 11 maart 2013.

De voorzitter, De secretaris,

Elnaz Shadras Mohamed Ouifak

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FOREIGN LANGUAGES FOR THE YOUTH, EN ABREGE :…

Adresse
RUE DE STASSART 109 1050 BRUXELLES

Code postal : 1050
Localité : IXELLES
Commune : IXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale