GASTVRIJ NETWERK

Association sans but lucratif


Dénomination : GASTVRIJ NETWERK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 599.932.429

Publication

17/03/2015
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Kruidtuinstraat 75, 1210 Sint-Joost-ten-Node

Onderwerp akte : C5peicH7 NG Sihd//s £. oZ . 20-45

De ondergetekenden,

De Valck Edwy Juliaan M, Hof ter Weerdestraat 85, 1850 Grimbergen, geboren te Wolvertem 22 december

1952

Verwimp Hugo Constant M, Vesten 35,1785 Merchtem, geboren te Brugge 3 juni 1943

Devisscher Jozef Hendrik M, Houthulstraat 8, 8000 Brugge, geboren te Brugge 17 april 1945

Dehem Marc Maurice V, Schierveldstraat 70, 8800 Roeselare, geboren te leper 9 augustus 1947

Van Woensel Henri Jozef A, Bredestraat 321, 9300 Aalst, geboren te Duffel 1951

Bos Godelieve Helena M, Schotelstraat 79, 3511 Hasselt, geboren te Hasselt 11 september 1956

Bcrgs Monique Bertha J, Kleinveldstraat 30, 3700 Tongeren, geboren te Hasselt 19 mei 1950

D'aes Christine Maria V, Schakelveldstraat 5, 3211 Lubbeek, geboren te Antwerpen 4 april 1951

Delva Linda Julia C, Koning Boudewijnlaan 1, 3600 Genk, geboren te Antwerpen 1 april 1959

Antonissen Rein Emile K, Harmoniestraat 20, 2018 Antwerpen, geboren te Antwerpen 1 juli 1975

Goethals, Marie-Josée, Celina, Reinhilde, Hertevoetweg 12, 1982 Zemst, Geboren te Roksem 23 juni 1943

hebben onder zich en onder allen die later volgens de statuten lid zullen worden, een vereniging zonder winstoogmerk opgericht met volgende statuten

Hoofdstuk 1.- Naam, zetel, duur, doel

Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam Gastvrij Netwerk vzw. De vereniging wordt opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2002.

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te KRUIDTUINSTRAAT 75, 1210 BRUSSEL en valt onder het gerechtelijk arrondissement BRUSSEL.

Art. 3. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur

Art. 4. De vereniging heeft tot doel maatschappelijke verandering te bewerkstellingen in Vlaanderen en Brussel door vrijwilligers en groepen te ondersteunen. Samen met hen streeft de vereniging naar een open en solidaire samenleving voor mensen op de vlucht.

De vereniging mag alle handelingen stellen die direct of indirect kaderen in haar doelstellingen. Ze mag hiertoe alle nodige activiteiten verrichten, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te alle tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van haar doelstellingen. De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstellingen te verwezenlijken. Zij mag deelnemen in en

Op de laatste bfz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MoD2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

r,acr-outdgdlonivangen op

Ondernemingsnr : 059,E . 93.t.(féeg Benaming

(voluit) : Gastvrij Netwerk vzw

0 5 VAR1 2015

r tf~e

ter ~r~_.c: ~,.,:1G,. i\lederlandsta ige

reCitti,íüE'tÏ: vut l:r;5Dÿ0t1ei3det-euS``,L1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD2?

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

samenwerken met aile verenigingen en ondernemingen die voor de realisatie van haar doelstellingen wenselijk en nuttig zijn.

Hoofdstuk 2.  Lidmaatschap

Sectie 1 Leden

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste 3 bedragen. De vereniging telt wettelijke en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de wettelijke leden. Alle natuurlijke personen en rechtspersonen kunnen als lid aanvaard worden, De oprichters van de vereniging zijn de eerste leden, Waar de notie "leden" vermeld staat in de statuten worden de wettelijke leden bedoeld.

Art. 6. Om lid te worden moet men als dusdanig aanvaard worden door de algemene vergadering. Kandidaat-leden richten een schrijven met hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de raad van bestuur. De algemene vergadering beslist met gewone meerderheid der stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen, over de aanvaarding. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De algemene vergadering moet haar beslissing niet motiveren.

Art. 7. De leden Kunnen op ieder ogenblik uit de vereniging treden. Het ontslag wordt schriftelijk ingediend, gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag gaat onmiddellijk in bij ontvangst van het schrijven.

Art. 8. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege door overlijden en door ontslag. Tot uitsluiting wordt enkel beslist door de algemene vergadering met een meerderheid van 2/3 van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Art. 9. Het verschuldigd lidgeld bedraagt maximaal 500 euro per jaar.

Art. 10. Uitgesloten of uitgetreden leden, of hun rechtverkrijgenden, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, noch teruggave vragen van de jaarlijks gestorte bijdragen. Uitzondering op die regel betreffen de 'inbreng met recht op terugname' welke door het uitgesloten of uitgetreden lid werd gedaan,

Sectie 2: Toegetreden leden en steunende leden

Art. 11. Elkeen kan een aanvraag indienen bij de voorzitter van de raad van bestuur om ais toegetreden lid aanvaard te worden. De aanvraag kan mondeling of schriftelijk gebeuren. De algemene vergadering zal op haar eerstvolgende vergadering beslissen over de aanvaarding. De algemene vergadering beslist autonoom en moet haar beslissing niet motiveren. De beslissing wordt genomen met gewone meerderheid der stemmen en bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Deze toegetreden leden bezitten niet de rechten en de plichten van de leden. Hun rechten en plichten worden geregeld in het huishoudelijk reglement.

Hoofdstuk 3 - Raad van Bestuur

Sectie 1: Benoeming, ontslag en afzetting bestuurders

Art. 12. De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. De raad van bestuur handelt als een college.

Art. 13. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering uit de kandidaten die door de raad van bestuur worden voorgesteld. De raad van bestuur bepaalt de criteria waaraan de kandidaten, moeten voldoen. De bestuurders worden benoemd voor een duur van 3 jaar. Ze kunnen maximaal 3 keer herbenoemd worden, De mandaten worden kosteloos uitgeoefend.

Art. 14, De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De andere personen die deel uitmaken van deze raad zijn bestuurders.

Art, 15. Indien een bestuurder zelf ontslag wenst te nemen, deelt hij dit schriftelijk mee aan de voorzitter van de raad van bestuur. Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen onder de in artikel 12 vermelde minima, blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

is voorzien. In dat geval roept de voorzitter de algemene vergadering, die moet beslissen over de opvolging, binnen de maand, te rekenen vanaf het ontvangen van de ontslagbrief, bijeen.

Art. 16. De bestuurders kunnen ten alle tijden afgezet worden door de algemene vergadering. De beslissing moet niet gemotiveerd worden.

Sectie 2. Bevoegheden

Art, 17, De raad van bestuur leidt ais college de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd ais college voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Zij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad van bestuur benoemt en ontslaat als college de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De bestuurders gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen persoonlijke verplichting aan. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

Art. 18. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken overdragen aan één van de bestuurders of zelfs, mits machtiging van de algemene vergadering, aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging, De raad van bestuur kan, indien zij dit nodig oordeelt, een afgevaardigde of bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen. De machtiging kan om het even op welk ogenblik, zonder enige motivering, door de raad van bestuur worden ingetrokken.

Sectie 3. Organisatie

Art. 19, De raad van bestuur vergadert minstens 2 keer per jaar en zo dikwijls als het belang van de vereniging dit vereist, op bijeenroeping van de voorzitter. Indien minstens de helft van de bestuurders hierom verzoeken, is de voorzitter gehouden de raad van bestuur bijeen te roepen. De bijeenroeping gebeurt schriftelijk. De bestuurders worden minstens 8 dagen voor de raad van bestuur opgeroepen. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd.

Art. 20. Iedere bestuurder beschikt in de raad van bestuur over één stem. Elke bestuurder kan zich op de raad van bestuur laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder krachtens een volmacht, Eén bestuurder kan maximaal 1 volmacht dragen.

Art. 21. De raad van bestuur vergadert volgens het stelsel der beraadslagende vergadering. De helft der leden moeten aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid der aanwezige leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

Art. 22. Van de beslissingen van de raad van bestuur worden notulen opgemaakt en ondertekend door de voorzitter. Deze notulen van de raad van bestuur worden bijgehouden op de zetel van de vereniging waar het ter inzage ligt voor leden van de vereniging

Hoofdstuk 4. - Algemene Vergadering

Art. 23. De algemene vergadering is samengesteld uit alle wettelijke leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of in zijn of haar afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen krachtens een geschreven volmacht. Elk lid kan evenwel slechts 2 andere leden vertegenwoordigen.

Art. 24. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-het wijzigen van de statuten,

-de toetreding van nieuwe leden,

-het vaststellen van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage,

-het benoemen en het ontslaan van de bestuurders en commissarissen,

-het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend m.b.t. commissies en het

verlenen van kwijting aan de comissarissen,

-de kwijting aan de bestuurders,

-het goedkeuren van de jaarlijkse rekeningen en begroting,

-de ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk,

-het goedkeuren van het huishoudelijk reglement,

-de goedkeuring van een jaarplan en een jaarverslag,

-aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 25, De algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar samen en dit ten laatste binnen de zes maanden volgend op ieder boekjaar. Dag, uur en plaats van de samenkomst wordt bepaald door de raad van bestuur en wordt samen met de agenda in de oproepingsbrief vermeld. De raad van bestuur is verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen indien minstens één vijfde van de leden hierom verzoekt. De bijeenroeping, in de vorm van een oproepingsbrief, gebeurt door de voorzitter of de plaatsvervangende voorzitter van de raad van bestuur minstens acht dagen voor de voorgestelde datum van de algemene vergadering,

Art, 26. De beslissingen van de algemene vergadering worden, behoudens afwijkende statutaire of wettelijke bepalingen, genomen bij een gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigende leden. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter of zijn of haar plaatsvervanger doorslaggevend. De stemming gebeurt bij handopsteking tenzij minstens de helft van de aanwezige of vertegenwoordigende leden hierom verzoeken, geheim. Bij staking van de stemmen bij een geheime stemming wordt de beslissing niet goedgekeurd.

Art, 27. Van de beslissingen worden notulen opgesteld die bewaard worden in het notulenregister op de maatschappelijk zetel. De notulen worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder, Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder. Alle besluiten zijn voor de leden en de derden die een gerechtvaardigd belang ter inzage beschikbaar op de maatschappelijke zetel,

Hoofdstuk 5. - Huishoudelijk reglement

Art. 28. De interne organisatie en de werking van de vereniging worden vastgelegd in het huishoudelijk reglement opgesteld door de raad van bestuur en goedgekeurd door de algemene vergadering, Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging voorgelegd te worden aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of de statuten, alle maatregelen worden genomen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen.

Hoofdstuk 6. - Begrotingen en rekeningen

Art. 29. Het` vereniging- en boekjaar van de vereniging Loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van 26 februari 2015 tot 31 december 2015. De raad van bestuur maakt de rekeningen over het voorbije boekjaar op en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide documenten worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd. Deze algemene vergadering komt samen binnen de 6 maanden volgend op de afsluiting van het boekjaar.

Art. 30. De raad van bestuur is verantwoordelijk voor de openbaarmaking van de jaarrekening, conform de wettelijke bepalingen.

Hoofdstuk 7. - Ontbinding en vereffening

Art, 31. De vereniging kan ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan maar geldig beslissen over de ontbinding als twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Ingeval er minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen. Deze tweede vergadering kan geldig beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigende leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing tot ontbinding dient

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

"

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

genomen met een meerderheid van drie vijfden van de stemmen van de aanwezigen of vertegenwoordigende' leden.

Art. 32. In geval het voorstel van ontbinding wordt goedgekeurd, stelt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Art. 33. In geval van ontbinding wordt na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten, het overblijvend netto-actief overgedragen aan een instelling of vereniging met gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering.

Hoofdstuk 8: Slotbepalingen

Art. 34. Alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, wordt geregeld volgens de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Onmiddellijk na vaststelling van de statuten zijn de leden bijeengekomen in een eerste buitengewone algemene vergadering en duiden de volgende personen aan als lid van de Raad van Bestuur:

1. Re Valck Edwy Juliaan M, Hof ter Weerdestraat 85, 1850 Grimbergen, geboren te Wolvertem 22 december 1952

2. Goethals, Marie-Josée, Celina, Reinhilde, Hertevoetweg 12, 1982 Zemst, geboren te Roksem 23 juni 1943

3. Antonissen Rein Emile K, Harmoniestraat 20, 2018 Antwerpen, geboren te Antwerpen 1 juli 1975

De bestuurders moeten bij de uitoefening van hun mandaat rekening houden met de bevoegdheden, bepaald in artikel 17 van deze statuten en met de vertegenwoordigingsbevoegdheid, opgenomen in artikel 18 van deze statuten.

Onmiddellijk hierna komen de bestuurders bijeen in een eerste vergadering.

Op deze vergadering besluiten de bestuurders overeenkomstig artikel 14 de volgende personen aan te

stellen in de hierna vermelde functie:

1. Goethals, Marie-Josée, Celina, Reinhilde, voorzitter

2. Antonissen Rein Emile K , secretaris

3. De Valck, Edwy Juliaan M , penningmeester

Op deze vergadering besluiten de bestuurders vervolgens de volgende personen aan te duiden als lid van

sub artikel 18 bedoelde orgaan:

1. Antonissen Rein Emile K, Harmoniestraat 20, 2018 Antwerpen, Geboren te Antwerpen 1 juli 1975

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
GASTVRIJ NETWERK

Adresse
KRUIDTUINSTRAAT 75 1210 SINT-JOOST-TEN-NODE

Code postal : 1210
Localité : SAINT-JOSSE-TEN-NOODE
Commune : SAINT-JOSSE-TEN-NOODE
Région : Région de Bruxelles-Capitale