GEZINSBOND

Association sans but lucratif


Dénomination : GEZINSBOND
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 406.605.192

Publication

23/08/2013
ÿþ M0D22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~

i i i



13 31~19<

Ondernemrngsnr : 406.605.192

Benaming

(voluit) : Gezinsbond

ifeem~~~

~4

3 AUG 205

Griffie

{

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel Troonstraat 125 te 1050 Brussel

Onderwerp akte ; Aanstelling commissaris-revisor

Bij eenparige beslissing van de Algemene Vergadering van 4 mei 2013 werden dhr. Emile Walkiers en dhr. Marc Marissen van het kantoor "Verschelden-Walkiers & Co.", Eglantierlaan 5 te 2020 Antwerpen (BTW 505.443.244) herbenoemd als commissaris-revisor voor de Gezinsbond voor de komende drie jaar.

Jos HAVERALS Frans SCHOTTE

Gedelegeerd beheerder Algemeen Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik 6 vermelden , Recta . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(oiníen) bevoegd de vereniging, slachting et organisme ton aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso " Naam en handtekening.

08/01/2015
ÿþ MOO 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

., ,e,

ié,.:~i.. .ree 6.,rl.rYi\Vi..I " sf

2 G DEC. 2C14

Nec',Driz

^ rii'içie

n l~x~0~f :.-:nC. ;el

~

II II 1l II III IlI I1ll I II Ii III

*15004045*

Ondememingsnr : 406.605.192 Benaming

(voluit) : Gezinsbond

{verkort}

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Troonstraat 125 te 1050 Brussel

Onderwerp akte : statutenwijziging

In haar bijeenkomst van 22 november 2014 heeft de buitengewone algemene vergadering met de vereiste

meerderheid beslist de artikels 7, 12, 13, 14.9, 16, 18, 20, 21 en 23 van de statuten te wijzigen.

Volgende integrale tekst vervangt alle voorgaande statuten.

TITEL I - Benaming, doel, zetel:

Art. 1. De vereniging heeft als naam Gezinsbond vzw, hierna genoemd de "Gezinsbond".

Art, 2. De Gezinsbond is een pluralistische en zelfstandige vereniging van gezinnen die ijvert voor maximale ontplooiingskansen voor alle gezinnen en hun leden.

De Gezinsbond wil in het bijzonder actief bijdragen tot het versterken van de draagkracht van elk gezin en werken aan een kind- en gezinsvriendelijke samenleving die gekenmerkt wordt door een sterke sociale samenhang en duurzaamheid.

Dit maatschappelijk engagement Wil de Gezinsbond voornamelijk realiseren door activiteiten op het domein van de gezinspolitieke werking, de gezinsgerichte dienstverlening en het sociaal-cultureel werk.

Voor de Gezinsbond zijn, in zijn werking op alle niveaus en in alle geledingen, waarden als respect, gelijkwaardigheid, rechtvaardigheid, solidariteit, verantwoordelijkheid en zorgzaamheid evenals de beginselen van het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens en het VN Verdrag over de Rechten van het Kind, richtinggevend.

Art. 3. De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Brussel met als adres Troonstraat 125, 1050 Brussel.

TITEL Il  De leden:

Art. 4, De leden van de vereniging zonder winstoogmerk (hierna genoemd de vzw-leden) zijn de leden van de algemene vergadering. Dat zijn de werkende leden. De vzw telt minimum drie vzw-leden. Vzw-leden hebben geen andere bijdrage-verplichtingen dan aangesloten leden.

Aangesloten leden zijn reden aan wie een geldig lidmaatschap van de Gezinsbond werd toegekend. Zij dienen te voldoen aan hun bijdrageverplichting en genieten in ruil hiervoor van de dienstverlening van de

Gezinsbond.

Bestuursleden zijn aangesloten leden die een bestuursfunctie uitoefenen in een provinciaal, gewestelijk of plaatselijk bestuur, Alleen aangesloten leden kunnen een bestuursfunctie uitoefenen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetziii van de parso(on(ent bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

S MOD 2.2

Art. 5. Elk van de hierboven vermelde leden, ook wanneer zij ontslag nemen of uitgesloten worden, kan geen aanspraak maken op het maatschappelijk bezit,

TITEL III - De algemene vergadering:

Art. 6. De algemene vergadering wordt samengesteld uit rechtstreeks verkozenen, waarvan ten hoogste 213 van hetzelfde geslacht mag zijn, en gecoepteerden.

Ten minste 1/5 van de rechtstreeks verkozenen dient tot de jongerengroep te behoren, zoals die in het huishoudelijk reglement wordt omschreven. De algemene vergadering wordt conform het huishoudelijk reglement verkozen,

Elk lid van de algemene vergadering kan maximaal één stem bij volmacht uitbrengen.

Art. 7. Op voorstel van de raad van bestuur wordt minstens tweemaal per jaar een algemene vergadering gehouden.

De raad van bestuur is ertoe gehouden een van deze bijeenkomsten te beleggen binnen de zes maanden na het sluiten van het boekjaar, om het jaarverslag van de vereniging en de rekeningen van het voorafgaande jaar voor te leggen en respectievelijk goed te keuren, om het verslag van de commissaris voor te leggen en om kwijting te verlenen over de rekeningen en balansen.

VO6r het einde van het kalenderjaar dient een algemene vergadering gewijd te worden aan de bespreking en goedkeuring van de begrotingen voor het volgende kalenderjaar.

Art. 8. De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen met eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde vzw-leden, tenzij in de gevallen waar de wet, de statuten of het huishoudelijk reglement een andere regeling voorschrijven. De algemeen voorzitter beslist bij staking, van stemmen.

Alle beslissingen genomen tijdens een vergadering waarop de helft van de vzw-leden niet aanwezig of vertegenwoordigd was, moeten op de volgende vergadering aan een tweede stemming onderworpen worden, wanneér minstens tien vzw-leden een schriftelijk verzoek daartoe indienen binnen de veertien dagen na het verzenden van het verslag. De tweede vergadering beslist ongeacht het aantal aanwezigen.

De agenda wordt in de uitnodiging vermeld, die minstens acht kalenderdagen vóór de algemene vergadering verzonden wordt. Hij kan alleen maar gewijzigd worden bij de aanvang van de vergadering, niet 213 van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde vzw-leden.

Art. 9. Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt dat de vzw-leden wordt toegezonden en op de volgende vergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd.

De beslissingen die derden aanbelangen, worden hen door de algemeen voorzitter (van de Gezinsbond) meegedeeld.

Art. 10. De algemene vergadering oefent de door de wet bepaalde taken uit.

Art. 11. Bij onenigheid over de verkiezingen voor de raad van bestuur beslist de algemene vergadering of de verkiezingen al dan niet rechtsgeldig, overeenkomstig het huishoudelijk reglement, gehouden werden. In voorkomend geval organiseert hij nieuwe, gedeeltelijke of volledige verkiezingen.

TITEL IV  De raad van bestuur:

Art. 12. De raad van bestuur bestaat uit leden die rechtstreeks worden verkozen waarvan hoogstens 2/3 van hetzelfde geslacht mag zijn en uit gecodpteerde leden. Zij worden benoemd door de algemene vergadering. Tenminste 1/5 van de rechtstreeks verkozenen dient tot de jongerengroep te behoren, zoals die in het huishoudelijk reglement wordt omschreven.

De raad van bestuur wordt conform het huishoudelijk reglement verkozen..

Elk lid van de raad van bestuur kan maximaal één stem bij volmacht uitbrengen.

Art. 13. De algemeen voorzitter roept de raad van bestuur samen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D22

De raad van bestuur vergadert op voorstel van de algemeen voorzitter minimum tienmaal per kalenderjaar evenwichtig gespreid over het werkjaar. Op schriftelijke aanvraag van minstens acht leden van de raad van bestuur wordt de vergadering eveneens samengeroepen.

De agenda wordt in de uitnodiging vermeld. Hij kan alleen maar gewijzigd worden bij de aanvang van de vergadering, met 2/3 van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de raad van bestuur.

Art. 14. De raad van bestuur beschikt over alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden en meer in het bijzonder;

1.1egt hij de algemene werking van de Gezinsbond vast, volgt de dagelijkse werking op en houdt toezicht op de eenheid van de werking en het ideeëngoed;

2.stelt hij voorstellen op die aan de algemene vergadering worden voorgelegd; 3.beslist hij over de gezinspolitieke standpunten en acties;

4.doet hij voorstellen tot benoeming van leden in de raad van bestuur van de door hem opgerichte vzw's en in de besturen van de door hem op te richten of mede te beheren organisaties en instanties;

5.kan hij zijn bevoegdheden overdragen aan een of meer leden; hij kan zijn bevoegdheden eventueel zelfs aan derden overdragen, maar dan uitsluitend voor een uitdrukkelijke opdracht;

6.kiest hij overeenkomstig het huishoudelijk reglement onder zijn leden twee ondervoorzitters, een gedelegeerd bestuurder, een gezinspolitiek secretaris en een financieel adviseur;

7.kiest hij onder zijn leden twee bijzondere mandatarissen in het dagelijks bestuur;

8.bepaalt hij het personeelskader in vast dienstverband, werft hij aan, benoemt en ontslaat hij de personeelsleden in vast dienstverband;

9.geeft hij onderrichtingen aan de algemeen directeur;

10.kan hij overgaan tot de oprichting van vzw's of medebestuur opnemen van vzw's of gelijkaardige organisaties en instanties, mits die beantwoorden aan de doelstellingen van de Gezinsbond, zoals bepaald in artikel 2;

11.kan hij adviesraden, commissies en werkgroepen oprichten, en de samenstelling ervan bepalen;

12.legt hij het financieel beleid vast en legt hij de rekeningen en de begroting voor aan de algemene vergadering;

13.oefent hij een periodieke controle uit op de uitgaven en kan hij zich hiervoor laten bijstaan;

14.roept hij de algemene vergadering samen, wanneer ten minste 1/5 van het aantal leden van de algemene vergadering er om vragen.

Bij onenigheid over verkiezingen voor de algemene vergadering beslist de uittredende raad van bestuur in laatste instantie of de verkiezingen overeenkomstig het huishoudelijk reglement al dan niet rechtsgeldig, gehouden werden. In voorkomend geval organiseert hij nieuwe gedeeltelijke of volledige verkiezingen.

Art. 15. In dringende gevallen neemt de raad van bestuur beslissingen in zaken die behoren tot de

bevoegdheid van de algemene vergadering, onder voorbehoud van bekrachtiging door deze laatste binnen een zo kort mogelijke termijn.

Art. 16. De raad van bestuur neemt beslissingen met eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de algemeen voorzitter.

Alle beslissingen genomen tijdens een vergadering waarop de helft van de leden niet aanwezig of vertegenwoordigd was, moeten op de volgende vergadering aan een tweede stemming onderworpen worden,

wanneer minstens vijf leden een schriftelijk verzoek daartoe indienen binnen de acht kalenderdagen na het verzenden van het verslag.

` l

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOE12 2

TiTEL V -- Algemeen voorzitter:

Art. 17, De algemeen voorzitter wordt verkozen door de algemene vergadering. De algemeen voorzitter vertegenwoordigt de Gezinsbond in zijn geheel en heeft er de algemene leiding van. De algemeen voorzitter roept de algemene vergadering, de raad van bestuur en het dagelijks bestuur samen en zit de bovengenoemde vergaderingen voor, De algemeen voorzitter kan alle raden, commissies en deelbesturen samenroepen en voorzitten.

TITEL VI -- Directie:

Art. 18, De directie bestaat uit personeelsleden die de leiding hebben over het personeel en de diensten van de Gezinsbond. De algemeen directeur neemt deel aan de vergaderingen van de algemene vergadering, de raad van bestuur en het dagelijks bestuur.

TITEL Vil  Dagelijks bestuur:

Art. 19. Het dagelijks bestuur wordt samengesteld conform de bepalingen van het huishoudelijk reglement.

Het dagelijks bestuur oefent de bevoegdheden uit die de raad van bestuur aan het dagelijks bestuur toevertrouwt. Het dagelijks bestuur neemt beslissingen met eenvoudige meerderheid van stemmen. Het dagelijks bestuur verzekert de dagelijkse werking van de Gezinsbond via de directie.

Het dagelijks bestuur wordt bijgestaan door de directie.

Art. 20 Het dagelijks bestuur is verantwoordelijk voor het opstellen van een procedure met betrekking tot de controle van de gewestelijke en provinciale boekhoudingen.

TITEL IX  Gemeenschappelijke bepalingen:

Art. 21. De duur van de mandaten bedraagt zes jaar,

Hernieuwing van de mandaten van algemeen voorzitter, ondervoorzitter, gedelegeerd bestuurder, gezinspolitiek secretaris en financieel adviseur voor een nieuwe periode van zes jaar is mogelijk met dien verstande dat de duur van een zelfde, volledig mandaat in het dagelijks bestuur beperkt is tot tweemaal zes jaar.

Wanneer een functie in de loop van een bestuursperiode overgenomen wordt, zal deze overname gelden als een volledig mandaat indien de periode van overname meer dan 3 jaar bedraagt.

Art. 22. Er bestaat onverenigbaarheid tussen:

a) een mandaat als lid van de raad van bestuur wanneer een bloedverwant of aanverwant in de eerste graad personeelslid in vast dienstverband is van de Gezinsbond of van een dochter-vzw;

b) een mandaat in de 'algemene vergadering en een functie als personeelslid in vast dienstverband van de Gezinsbond of een dochter-vzw.

Art, 23. Alle mandaten zijn onbezoldigd en kunnen alleen maar aanleiding geven tot een kostenvergoeding. Art. 24. Mandatarissen en volmachtdragers beslissen autonoom.

Art. 25. De stemming is in beginsel openbaar. Bij statutaire verkiezingen, of telkens wanneer 33% van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van het beraadslagend orgaan er om verzoekt, is de stemming geheim.

Art, 26. De inkomsten van de Gezinsbond bestaan onder meer uit de lidmaatschapsbijdragen van de aangesloten leden,

Art. 27, Ingeval van ontbinding zal de algemene vergadering beslissen over de bestemming van het actief. Bij ontstentenis van dergelijke beslissing dient het actief gegeven te worden aan een instelling die de doelstellingen als omschreven in artikel 2 nastreeft.

Art, 28. Een huishoudelijk reglement wordt door de raad van bestuur aan de algemene vergadering ter goedkeuring ot ter wijziging voorgelegd.

4 _º% MO4 2.2

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

1

, I ~ Luik B - Vervolg

TITEL X -- Overgangsbepaling:





Art. 29. Alle organen blijven in samenstelling en bevoegdheid in functie tot aan hun eerstvolgende verkiezing.

Goedgekeurd op 22 november 2014

Jos HAVERALS Frans SCHOTTE

Financieel Adviseur Algemeen Voorzitter

Bijlagen. bij bet Belgisch -Staatsblad- -08/G1/201-5 --Annexer du-Moeit

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende riotatis, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot' organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening

28/03/2012
ÿþr " MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



MON1TCU

Ifemaree TER GMFF#E VAN DE R 1~~ ReueSptema TE BRUSSEL, DE

DE tFIlFME_R

i II UhIII u iii i

*iaoea~is lia*

11

21 "03- 2012 Griffie

Ondernemingsnr: Benaming

(voluit):

Onderwerp akte :

Vereniging zonder winstoogmerk

Troonstraat 125 te 1050 Brussel

Ontslagen en benoemingen Raad van Bestuur - Toewijzing statutaire functies - Sociale handtekeningen en bevoegdheden

RAAD VAN BESTUUR - ONTSLAGEN

(verkort) Rechtsvorm :

Zetel :

BEL-GtSeH-STaarSMaD

446.645.192

Gezinsbond

e OUQAeir. mg. MW

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ingevolge de statutaire bestuursverkiezingen binnen de Gezinsbond zijn volgende personen ontslagnemend ais lid van de Raad van Bestuur en desgevallend van het Dagelijks Bestuur (*) met ingang van 17 december 2011:

CAPPAN Michel, Stationstraat 40, 3070 Kortenberg (*)

DECLOEDT Marc, Gladiolenlaan 6, 8400 Oostende

DE JONGE Monique, Koolmijnlaan 49, 3580 Beringen

DE LEENER Benny, Rauwakker47, 1745 Mazenzele (Opwijk) (*)

DE SMIT Erna, Pillendijk 22, 9130 Beveren

DE WASCH Eric, Pluvierlaan 6, 8370 Blankenberge (*)

DRIESKENS Anne-Mie, Van Belleghemdreef 27, 8510 Kortrijk (*)

GOOSSENS Luc, Kluisstraat 14, 2800 Mechelen

HAVERALS Jos, Bergveldweg 4, 1850 Meise

ISEBAERT Ann, Leopoldstraat 20, 2310 Rijkevorsel

JANSSEN Marion, Hem elrijkstraat 56, 3630 Maasmechelen

LAGRANGE Christian, Weyns 21, 9690 Kluisbergen

MANNAERTS Jozef, Pieter Kintsstraat 8, 9800 Deinze

PAULY Roger, Pikkeleerstraat 71, 3540 Herti de-Stad (*)

RAYMAECKERS Annemie, Grote Markt 9, 3300 Tienen

SEYNAEVE Roger, Noordemmers 14, 8340 Damme

TANDT Linda, Murissonstraat 50, 8930 Menen

THIJS Hugo, Peerderbaan 47, 3990 Peer

VAN DEN BRANDE Aurèle, Langs de Spoorweg 50, 9831 Deurle (*)

VANDERHEYDEN Gerda, Adrien Van Roeyenstraat 29, 2070 Zwijndrecht (*)

VAN HAUTE Guy, Bosstraat 28, 9170 Sint-Gillis-Waas

VANHEULE Arnold, Oostveld Kouter 43, 9920 Lovendegem

VERMEERSCH Jozef, Bisschop Calewaertlaan 13, 9800 Deinze (*)

VERVLOET Herman, Makelstreat 10, 2431 Laakdal

RAAD VAN BESTUUR BENOEMINGEN

Ingevolge deze statutaire verkiezingen werden, resp, door de Algemene Vergadering van 17 december

2011 en de Raad van Bestuur van 20 december 2011, volgende personen benoemd tot lid van de Raad van

Bestuur:

BRUYNINCKX Daniël, Mechelsevest 18 bus 101, 3000 Leuven

° Schaarbeek, 08/10/1953

BUYSE Dries, Slabancestraat 2, 8760 Meulebeke

° Tielt, 05/10/1963

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

DE SMIT Erna, Pillendijk 22, 9130 Beveren

o Sint-Niklaas, 07/03/1956

DE WASCH Eric, Pluvierlaan 6, 8370 Blankenberge

° Brugge, 19/06/1940

DECLOEDT Marc, Gladiolenlaan 6, 8400 Oostende

° Oostende, 25/05/1952

DRIESKENS Annemie, Van Belleghemdreef 27, 8510 Kortrijk

° Hasselt, 08/04/1961

GOOSSENS Luc, Kluisstraat 14, 2800 Mechelen

° Turnhout, 26/1111963

HAVERALS Jos, Bergveldweg 4, 1860 Meise

° Merchtem, 06/05/1952

HERMANS Philip, Berkenstraat 17, 3545 Halen

° Hasselt, 27/04/1961

ISEBAERT Anne-Marie, Leopoldstraat 20, 2310 Rijkevorsel

° Menen, 03/09/1944

KEIRSE Emmanuel, Slagberg 2, 3061 Bertem

° Brugge, 05/02/1946

LAGRANGE Christian, Weyns 21.9690 Kluisbergen

° Deinze, 24/06/1957

LANNAU Koen, Provinciebaan 117, 9620 Zottegem

° Zottegem, 13/10/1974

MANNAERTS Jozef, Pieter Kintsstraat 8, 9800 Deinze

° Tielt, 29/04/1954

POESEN Jochem, Noormannenstraat 52, 3000 Leuven

° Tongeren, 12/08/1975

REINQUIN Dirk, Kasteelstraat 4, 3650 Dilsen-Stokkem

° Gent 29/03/1960

SCHEERLINCK Lieve, Vlazendaalstraat 18,1070 Anderlecht

° Nederhasselt, 20/10/1948

SCHOTTE Frans, Domien Craccostraat 12, 8800 Roeselare

° Lendelede, 11/11/1947

TANDT Linda, Murissonstraat 50, 8930 Menen

° Wevelgem, 04/03/1951

ULENAERS Marina, Heeksekestraat 9, 3990 Peer

° Wijchmaal, 0710/1961

VAN DEN BRANDE Aurèle, Langs de Spoorweg 50, 9831 Deurle

° Gent, 04/07/1943

VANDERHEYDEN Gerda, Adrien Van Roeyenstraat 29, 2070 Zwijndrecht

° Beveren-Waas, 23/02/1953

VERMEERSCH Jozef, Bisschop Calewaertlaan 13, 9800 Deinze

° Oostrozebeke, 03/07/1949

VERVLOET Herman, Makelstraat 10, 2431 Laakdal

° Geel, 05/09/1953

Deze samenstelling vervangt alle voorgaande opgaven.

RAAD VAN BESTUUR - BEVOEGDHEDEN

De Raad van Bestuur neemt zijn beslissingen collegiaal.

Overeenkomstig art. 14 van de Statuten beschikt de raad van bestuur over alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden en meer in het bijzonder:

1. legt hij de algemene werking van de Gezinsbond vast, volgt de dagelijkse werking op en houdt toezicht op de eenheid van de werking en het ideeëngoed;

2. stelt hij voorstellen op die aan de algemene vergadering worden voorgelegd;

3. beslist hij over de gezinspolitieke standpunten en acties;

4. doet hij voorstellen tot benoeming van leden in de raad van bestuur van de door hem opgerichte vzw 's en in de besturen van de door hem op te richten of te beheren organisaties en instanties:

5. kan hij zijn bevoegdheden overdragen aan een of meer leden; hij kan zijn bevoegdheden eventueel zelfs aan derden overdragen, maar dan uitsluitende voor een uitdrukkelijke opdracht:

6. kiest hij overeenkomstig het huishoudelijk reglement onder zijn leden twee ondervoorzitters, een gedelegeerd bestuurder, een gezinspolitiek secretaris en een financieel adviseur;

7. kiest hij onderzijn leden twee bijzondere mandatarissen in het dagelijks bestuur;

4

n R

Moo 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

8. bepaalt hij het personeelskader in vast dienstverband, werft hij aan, benoemt en ontslaat hij de personeelsleden in vast dienstverband;

9. geeft hij onderrichtingen aan de directie;

10. kan hij overgaan tot de oprichting van vzw 's of medebestuur opnemen van vzw 's of gelijkaardige

organisaties en instanties, mits die beantwoorden aan de doelstellingen van de Gezinsbond, zoals bepaald in

artikel 2;

11, kan hij adviesraden, commissies en werkgroepen oprichten, en de samenstelling ervan bepalen;

12. legt hij het financieel beleid vast en legt hij de rekeningen en de begroting voor aan de algemene

vergadering;

13, oefent hij een periodieke contrôle uit op de uitgaven en kan hij zich hiervoor laten bijstaan;

14. roept hij de algemene vergadering samen, wanneer ten minste 115 van het aantal leden van de

algemene vergadering er om vragen.

TOEWIJZING STATUTAIRE FUNCTIES - BENOEMING DAGELIJKS BESTUUR

Door de Algemene Vergadering, in vergadering op 17 december 2011, werd verkozen als Algemeen

Voorzitter van de Gezinsbond

Frans Schotte, Domien Craccostraat 12, 8800 Roeselare

° Lendelede, 11/11/1947

Door de Raad van Bestuur, in vergadering op 24 januari 2012, werden volgende functies toegewezen:

Eerste Ondervoorzitter: Joost Vermeersch, Bisschop Calewaertlaan 13, 9800 Deinze

° Oostrozebeke, 03/07/1949

Ondervoorzitter: Anne-Mie Drieskens, Van Belleghemdreef 27, 8510 Kortrijk

° Hasselt, 08/04/1961

Gedelegeerd Bestuurder: Marc Decloedt, Gladiolenlaan 6, 8400 Oostende

° Oostende, 25/05/1952

Gezinspolitiek Secretaris: Emmanuel Keirse, Slagberg 2, 3061 Bertem

° Brugge, 05/02/1946

Financieel Adviseur: Jos Haverais, Bergveldweg 4, 1860 Meise

° Merchtern, 06/0511952

Bovenvermelde personen vormen samen met de twee bijzondere mandatarissen:

Gert Vanderheyden, Adrien Van Roeyenstraat 29, 2070 Zwijndrecht

° Beveren-Waas, 23/02/1953

Luc Goossens, Kluisstraat 14, 2800 Mechelen

° Turnhout, 26/11/1963

het Dagelijks Bestuur van de Gezinsbond vzw.

DAGELIJKS BESTUUR - BEVOEGDHEDEN

Het Dagelijks Bestuur neemt zijn beslissingen collegiaal.

Overeenkomstig art. 19 van de Statuten oefent het dagelijks bestuur de bevoegdheden uit die de raad van bestuur aan het dagelijks bestuur toevertrouwt. Het dagelijks bestuur neemt beslissingen met gewone meerderheid van stemmen. Het dagelijks bestuur verzekert de dagelijkse werking van de Gezinsbond via de directie.

Het dagelijks bestuur wordt bijgestaan door de directie.

SOCIALE HANDTEKENINGEN - OVERDRACHT VAN BEVOEGDHEDEN (art. 14.6)

Gelet op de beslissingen van de Raad van Bestuur d.d. 24 januari 2012 worden de volmachten omschreven

in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 16 maart 2006 aldus aangepast:

1, Alle akten die de vereniging binden, daarin begrepen die waarvoor een openbaar ambtenaar zijn

tussenkomst verleent, alle machten en volmachten worden geldig ondertekend in naam van de vereniging door

twee van de hierna vermelde bestuurders:

Frans Schotte, algemeen voorzitter

Joost Vermeersch, eerste ondervoorzitter

Anne-Mie Drieskens, ondervoorzitter

Marc Decioedt, gedelegeerd bestuurder

Emmanuel Keirse, gezinspolitiek secretaris

Jos Haverais, financieel adviseur

Gerda Vanderheyden, bestuurder

Luc Goossens, bestuurder

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

2 Aan de hierna vermelde personen met twee gezamenlijk handelend wordt volmacht verleend om alle

financiële verrichtingen te doen en, alleen handelend om alle financiële verrichtingen te ondertekenen die de "

som van 50.000 euro niet te boven gaan

Frans Schotte, Marc Decioedt, Jos Haverais, Joost Vermeersch, bestuurders,

Luk De Smet Erwin Steenacker (Directeurs-generaal), Paul Demaerschalk (Dienstchef Financiën).

Aan Erwin Steenacker en Paul Demaerschalk wordt individuele volmacht verleend voor het doorsturen van betalingen tot 125.000 euro via elektronische weg.

Aan Erwin Steenacker en Paul Demaerschalk wordt individuele volmacht verleend voor het overschrijven van bedragen tot 1.000.000 euro tussen rekeningen van de Technische Bedrijfseenheid.

Deze nieuwe regeling gaat in met ingang van de datum van publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Brussel, 7 februari 2012

Marc Decloedt Frans Schotte

gedelegeerd bestuurder algemeen voorzitter

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij vair de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

09/06/2015
ÿþ Moo 2.2

I In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 406.605.192 Benaming

(voluit) : Gezinsbond vzw rechtbank van -koophandel Brussel

Voor behour aan h Berg is Staatst;

neergelogdlontvangen op

2 9 MEI 2015

ter griffie vûrMfgq\iederiandstaiíge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Troonstraat 125 te 1050 Brussel

Onderwerp akte : raad van bestuur: rechtzetting geboortedatum, bevoegdheden dagelijks bestuur, sociale handtekeningen - overdracht van bevoegdheden

Gelet op de beslissingen van de Raad van Bestuur d.d. 3 maart 2015 worden de volmachten omschreven in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 28 maart 2012 aldus aangepast:

" RAAD VAN BESTUUR  BENOEMINGEN: rechtzetting geboortedatum:

LANNAU Koen, Provinciebaan 117, 9620 Zottegem

° Zottegem, 13/10/1977

" DAGELIJKS BESTUUR  BEVOEGDHEDEN

Het dagelijks bestuur neemt zijn beslissingen collegiaal,

Overeenkomstig art. 19 van de statuten oefent het dagelijks bestuur de bevoegdheden uit die de raad van bestuur aan het dagelijks bestuur toevertrouwt. Het dagelijks bestuur neemt beslissingen met eenvoudige, meerderheid van stemmen, Het dagelijks bestuur verzekert de dagelijkse werking van de Gezinsbond via de directie,

'SOCIALE HANDTEKENINGEN  OVERDRACHT VAN BEVOEGDHEDEN (art. 14.5)

Gelet op de beslissingen van de Raad van Bestuur d.d, 3 maart 2015 worden de volmachten omschreven in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 28 maart 2012 aldus aangepast:

1. Alle akten die de vereniging binden, daarin begrepen die waarvoor een openbaar ambtenaar zijn tussenkomst verleent, alle machten en volmachten worden geldig ondertekend In naam van de vereniging door twee van de hierna vermelde personen:

Frans Schotte, algemeen voorzitter

Joost Vermeersch, eerste ondervoorzitter

Anne-Mie Drieskens, ondervoorzitter

Marc Decloedt, gedelegeerd bestuurder

Emmanuel Keirse, gezinspolitiek secretaris

Jos Haverais, financieel adviseur

Gerda Vanderheyden, bestuurder

Luc Goossens, bestuurder

Sylvie Vercammen, algemeen directeur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Betgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

2. Aan de hierna vermelde personen met twee gezamenlijk handelend wordt volmacht verleend om alle financiële verrichtingen te doen en, alleen handelend om alle financiële verrichtingen te ondertekenen die de som van 50.000 euro niet te boven gaan:

Frans Schotte, Marc Decloedt, Jos Haverais, Joost Vermeersch, bestuurders, Sylvie Vercammen (algemeen directeur), Paul Demaerschalk (dienstchef financiën).

Aan Sylvie Vercammen en Paul Demaerschalk wordt individuele volmacht verleend voor het doorsturen van betalingen tot 125.000 euro via elektronische weg,

Aan Sylvie Vercammen en Paul Demaerschalk wordt individuele volmacht verleend voor het overschrijven van bedragen tot 1.000.000 euro tussen rekeningen van de technische bedrijfseenheid.

Deze nieuwe regeling gaat in met ingang van de datum van publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Brussel, 26 mei 2015

Marc Decloedt Frans Schatte

gedelegeerd bestuurder algemeen voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
GEZINSBOND

Adresse
TROONSTRAAT 125 1050 BRUSSEL

Code postal : 1050
Localité : IXELLES
Commune : IXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale