GRAFISCH OPLEIDINGSCENTRUM, AFGEKORT : GRAFOC

Association sans but lucratif


Dénomination : GRAFISCH OPLEIDINGSCENTRUM, AFGEKORT : GRAFOC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 852.063.044

Publication

05/08/2014
ÿþM0D2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

ncergolecg .;/oii1v i'yen 5p

Ondernerningsnr : 0852.063.044

Eentiming

(voluit) : GRAFISCH OPLEIDINGSCENTRUM

(verkort) : GRAFOC

Rechtsvorm : Vereninging zonder winstoogmerk

Zetel : Barastraat 175 te 1070 Brussel

Onderwerp akte : Statutenwijziging - ontslag en benoeming bestuurders en aanpassing statuten A..V B/ 6/. 1 Lf

TITEL I - Naam en zetei

Artikel 1. De vereniqin zonder winstoogmerk heet Grafisch t:)pleiciinc;scentrom, afyel.or+i "Grafoc"

De stichters van de VZW die tevens de eerste weckende loden weren zijn de personen van

wie de gegevens werden bekendcier,iaakt in cie blilac het Belgisch

Staatsblad van 21 telsari 1991.

Artikel 2. De zetel is gevestigd in het gerechtelijke arrondissement Brussel. I-;ii is thans pevestipid in de Barastraat 975 te 1070 Brasse!.

TITEL Il - Doel

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel:

-Het bestuderen, ondersteunen en nemen van initiatieven in de Vlaamse Gemeenschap betreffende onderwijs, vorming, opleiding, her-, bij- en omscholing en beroepsopleiding van werkzoekenden, werknemers, potentiële werknemers en personen uit de risicogroepen, zoals gedefinieerd in het koninklijke besluit van 2 februari 1989, in uitvoering van artikel 138 van de programmawet van 30 december 1988 en eventuele wijzigingen en uitbreidingen hiervan;

-Het zelf uitvoeren of laten uitvoeren door derden van studies betreffende de vormingsproblematiek in de Vlaamse Gemeenschap in de sector van de grafische industrie;

-Het bestuderen en ondersteunen van initiatieven in de Vlaamse Gemeenschap op het vlak van de bevordering van het imago van de sector van de grafische industrie.

-Het aanwenden van de fondsen, verkregen volgens de collectieve arbeidsovereenkomst (paritair comité 130) met het oog op:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recie : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(e bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordig Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

~

19 50123*

11

V betr

Bal stG[

2 5 JULI 20i'ï<

ter griffie van de~.rl~~~e4rlencistaiige

í,:=s"

rerechtbankrechtbankvan l;eoni'' {Ehrn.C'rriel ç~!r+lc^Of

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOA 2.2

*het bestuderen en ondersteunen van en het nemen van initiatieven met betrekking tot de grafische sector.

*het zelf uitvoeren of laten uitvoeren door derden van studies met betrekking tot de grafische sector.

* het verlenen van financiële tussenkomst bij de aankoop van allerhande toestellen en machines en bij de kosten in verband met allerhande scholing en beroepsvervolmaking, dit alles voor wat de grafische sector betreft.

* het aankopen en ter beschikking stellen aan scholen en diverse instellingen, kosteloos of tegen een gebruiksvergoeding volgens gebruiksgraad, van allerhande machines die gebruikt worden in de grafische sector.

*de tussenkomt in en de tegemoetkoming bij kosten van scholing en onderwijs, doch voorzover deze scholing betrekking heeft op de grafische sector.

-Het ter beschikking stellen van allerhande kennis en know-how voor het organiseren van scholing en onderwijs in de grafische sector.

-Het beheer van de dossiers ter realisatie van haar doelstellingen. De vereniging dient de dossiers in bij de VZW op federaal niveau, belast met de verdeling van de middelen. De vereniging is vrij activiteiten te ontplooien en initiatieven te steunen die direct of indirect verband houden met haar doel

Zij kan alle roerende en onroerende goederen, die voor het verwezenlijken van haar doelstelling nodig zijn, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Artikel 4. De duur van de vereniging is onbeperkt. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Het eerste dienstjaar wordt gesloten op 31 december van het jaar volgend op dit van haar oprichting. De hierop volgende dienstjaren vallen samen met de kalenderjaren.

TITEL III - Leden

Artikel 5. Het aantal leden is onbeperkt. Het minimum is tien personen.

Artikel 6. De vereniging is steeds paritair samengesteld, dat wil zeggen dat minimaal:

- Vijf leden vertegenwoordigen de representatieve werkgeversorganisaties, waarvan vier vertegenwoordigers van Febeigra, de Federatie van de Belgische Grafische Industrie en één vertegenwoordiger van de B.V.D.D., de Belgische Vereniging van de Dagbladuitgevers;

- Vijf leden vertegenwoordigen de representatieve werknemersorganisaties uit de sector van de grafische industrie.

Artikel 7. Men verliest het lidmaatschap:

- Door ontslag per aangetekende brief aan de voorzitter aangeboden, ten minste drie maanden voor het verstrijken van het boekjaar.

-if

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het ontslag treedt slechts in bij het einde van dit boekjaar. Als ontslaggevend wordt beschouwd het lid dat de verschuldigde bijdragen niet heeft betaald binnen dertig dagen na ingebrekestelling per aangetekende brief.

- Door uitsluiting uitgesproken door de algemene vergadering met twee derde meerderheid van de stemmen, wegens niet-naleving van de statuten of om ernstige redenen, nadat het betrokken lid is gehoord of behoorlijk opgeroepen. De raad van bestuur mag echter in afwachting van een beslissing door de algemene vergadering, leden schorsen die zich zouden hebben schuldig gemaakt aan een ernstige overtreding van de .statuten of van de wetten van eer en welvoeglijkheid of die de hoedanigheid waarvoor zij .als lid werden aanvaard, hebben verloren.

TITEL IV - Middelen

Artikel 8. De geldmiddelen van de vereniging bestaan uit:

- Een bijdrage die door de leden wordt betaald en die jaarlijks wordt vastgesteld door de algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur, waarvan het maximumbedrag 100 euro niet mag overschrijden.

- ledere andere ontvangst die haar als toelage, schenking, legaat of anders mocht te beurt vallen.

TITEL V  Algemene vergadering

Artikel 9. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging.

Artikel 10. De algemene vergadering is het hoogste gezagsorgaan van de vereniging.

Behoren uitsluitend tot haar bevoegdheid:

-De wijzigingen van de statuten;

-De benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-In voorkomend geval, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

-De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-De vaststelling van de jaarlijkse bijdrage;

-De goedkeuring van de begroting, de balans en de rekeningen;

-De uitsluiting van een lid;

-De ontbinding van de vereniging;

-Al de beslissingen die de grenzen van de wettelijke of statutaire machten, toegekend aan de raad van bestuur, overschrijden.

Artikel 11. De algemene vergadering vergadert op uitnodiging van de raad van bestuur. De raad van bestuur is gehouden de gewone algemene vergadering ten  inste

MOD2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

eenmaal per jaar bijeen te roepen. Indien de raad van bestuur het nuttig oordeelt of telkens wanneer tenminste de helft van de leden van de algemene vergadering dit schriftelijk vragen en het (de) onderwerp( en) aanduiden dat (die) zij op de dagorde wensen te brengen, zal door de raad van bestuur overgegaan worden tot het samenroepen van een buitengewone algemene vergadering.

De leden worden minstens tien dagen voor de vergadering schriftelijk of per email uitgenodigd.

De uitnodiging moet de dagorde bevatten.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. In geval van afwezigheid van de voorzitter wordt de zitting voorgezeten door de ondervoorzitter en, bij afwezigheid van deze laatste, door de ouderdomsdeken.

Behalve in gevallen waarin de wet van 27 juni 1921 anders beschikt, kan de vergadering geldig beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigden.

Artikel 12. Elk lid beschikt over één stem.

Het stemrecht wordt afhankelijk gesteld van de betaling van de bijdragen.

Ieder lid kan zich in de algemene vergadering laten vervangen door een ander aangesloten lid, dat maximum slechts twee mandaten mag cumuleren. De volmacht wordt betekend bij gewone brief overhandigd aan de voorzitter voor het begin van de vergadering.

Artikel 13. De notulen van de vergadering worden opgemaakt door de secretaris en verspreid aan de leden via post of email en ter goedkeuring voorgelegd op de volgende vergadering.

TITEL VI - Raad van Bestuur

Artikel 14, De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, door de algemene vergadering benoemd en paritair samengesteld uit acht leden, voor de helft uit leden die de werkgeversorganisaties vertegenwoordigen, waarvan drie vertegenwoordigers van Febelgra, de Federatie van de Belgische Grafische Industrie en één vertegenwoordiger van de BVDU, de Belgische Vereniging van de Dagbladuitgevers, voor de andere helft uit leden die de werknemersorganisaties vertegenwoordigen.

De leden van de raad van bestuur zijn verkozen voor onbepaalde duur en zijn te allen tijde afzetbaar door de algemene vergadering. Hun mandaat is hernieuwbaar.

Artikel 15. De raad van bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter en een ondervoorzitter.

De voorzitter en een ondervoorzitter behoren respectievelijk tot de werkgevers- en werknemersorganisaties,

of omgekeerd.

De raad van bestuur wijst op voordracht van de werkgeversvertegenwoordiging een secretaris aan, De

secretaris wordt belast met het dagelijkse bestuur van de vereniging. De secretaris is geen bestuurder.

Artikel 16. De raad van bestuur vergadert na bijeenroeping door de voorzitter en dit zo vaak de belangen van de vereniging het eisen, doch minstens eenmaal per jaar.

De voorzitter moet eveneens de raad van bestuur bijeenroepen wanneer één derde van de leden van deze raad hem zulks schriftelijk vragen.

Ingeval een mandaat van bestuurder vrijkomt, zetten de overblijvende bestuurders het bestuur verder tot de eerstkomende algemene vergadering die een vervangende bestuurder zal aanduiden.

~y

" MOA 2.2

De raad van bestuur kan slechts geldig besluiten nemen bij aanwezigheid of vertegenwoordiging van tenminste de helft van de bestuurders behorende tot de werkgeversafvaardiging en tenminste de helft van de [eden van de werknemersafvaardiging.

Elk lid beschikt over één stem.

leder lid kan zich in de raad van bestuur laten vervangen door een ander aangesloten lid, dat maximum slechts twee mandaten mag cumuleren, De volmacht wordt betekend bij gewone brief overhandigd aan de voorzitter voor het begin van de vergadering,

Zijn besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigden.

In geval van staking van stemmen, bezit de Voorzitter de beslissende stem.

Artikel 17. De raad van bestuur beschikt over alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering voorbehoudt.

De raad van bestuur wordt bij elk optreden, inbegrepen optreden in recht als eisende of als verwerende partij en voor elk doel, geldig vertegenwoordigend door de voorzitter of door de bestuurder die hlj aanstelt om die vertegenwoordiging waar te nemen.

De raad van bestuur kan bepaalde opdrachten toevertrouwen aan één of meerdere leden of zelfs aan derden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2014 - Annexes du Moniteur belge Artikel 18. Het ontslag van de bestuurders moet per brief naar de Voorzitter worden gezonden en moet, om effectief te zijn, door de raad van bestuurd worden aanvaard.

De afzetting van de bestuurders wordt uitgesproken door de algemene vergadering die met een tweederde meerderheid beslist om elke handeling of elk verzuim waardoor de belangen van de vereniging ernstig worden geschaad, te bestraffen.

Artikel 19. Daden van dagelijks bestuur beneden een bedrag van 2.500 euro vallen onder de bevoegdheid van de Voorzitter. Boven dat bedrag is de handtekening vereist zowel van de voorzitter als van de ondervoorzitter.

Artikel 20. De secretaris maakt het proces-verbaal op van de vergaderingen die op de eerstvolgende vergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd. De leden worden bij brief of per email, die de vooropgestelde dagorde bevat, uitgenodigd tot het bijwonen van deze vergaderingen, Deze brief of email wordt verzonden tenminste acht kalenderdagen voor de vastgestelde datum van de vergadering, behoudens een volledig gewettigd spoedgeval.

Artikel 21. De bestuurders dragen geen persoonlijke verantwoordelijkheid uit hoofde van hun respectieve functies. Zij staan slechts in voor de uitvoering van hun mandaat. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Titel VII  Rekeningen, begroting

Artikel 22. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

De rekeningen en begroting worden onderworpen aan de goedkeuring van de eerstvolgende gewone

algemene vergadering,

De goedkeuring van de rekeningen en de begroting houdt volledig en complete goedkeuring in van het

gevoerde financiële beleid en strekt tot ontlasting van de bestuurders.

Titel VIII  Statutenwijzigingen, ontbinding, liquidatie

Artikel 23. De statutenwijzigingen moeten worden aangebracht overeenkomstig het bepaalde bij artikel 8

van de wet van 27 juni 1921.

Artikel 24. De ontbinding van de vereniging kan slechts worden uitgesproken in de belde vormen voorgeschreven bij artikel 20, eerste lid, van de wet van 27 juni 1921.

De algemene vergadering zal tijdens dezelfde beraadslaging twee vereffenaars aanwijzen, één werknemers- en één werkgeversafgevaardigde, belast met de afwikkeling van de ontbonden vereniging en zal hun bevoegdheden vaststellen,

Artikel 25. In geval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding wordt over de bestemming van het netto-actief bij eenparigheid beslist door de algemene vergadering.

Artikel 26. Voor aile gevallen niet voorzien in deze statuten, is de wet van 27 juni 1921 op de verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing.

(11 juni 2013)

Leden van de raad van bestuur- ontslagnemend:

PAREDIS, Kurt, Rerum Novarumstraat 22, 3530 Houthalen-Helchteren

Leden van de raad van bestuur- herbenoemd:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

27/06/2013
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1

Voor.

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0852.063.044

Benaming

(valuit) : GRAFISCH OPLEIDINGSCENTRUM

(verkort) : GRAFOC

Rechtsvorm : Vereninging zonder winstoogmerk

Zetel : Barastraat 175 te 1070 Brussel

Onderwerp akte : Statutenwijziging - ontslag en benoeming bestuurders en aanpassing statuten A. y, /1A10(011.43

TITEL I - Naam en zetel

Artikel 1. De vereniging zonder winstoogmerk heet Grafisch Opleidingscentrum, afgekort "Grafoc"

De stichters van de VZW die tevens de eerste werkende leden waren, zijn de personen van wie de gegevens werden bekendgemaakt in de billagen bij het Belgisch Staatsblad van 21 maart 1991.

Artikel 2. De zetel is gevestigd in het gerechtelijke arrondissement Brussel. Hij is thans gevestigd in de Barastraat 175 te 1070 Brussel.

TITEL Il - Doel

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel:

-Het bestuderen, ondersteunen en nemen van initiatieven in de Vlaamse Gemeenschap betreffende onderwijs, vorming, opleiding, her-, bij- en omscholing en beroepsopleiding van werkzoekenden, werknemers, potentiële werknemers en personen uit de risicogroepen, zoals gedefinieerd in het koninklijke besluit van 2 februari 1989, in uitvoering van artikel 138 van de programmawet van 30 december 1988 en eventuele wijzigingen en uitbreidingen hiervan;

-Het zelf uitvoeren of laten uitvoeren door derden van studies betreffende de vormingsproblematiek in de Vlaamse Gemeenschap in de sector van de grafische industrie;

-Het bestuderen en ondersteunen van initiatieven in de Vlaamse Gemeenschap op het vlak van de bevordering van het imago van de sector van de grafische industrie.

11111 *13098300* 1111

1 8 JUN 2013 ..~ ~~~~

Griffie

-Het aanwenden van de fondsen, verkregen volgens de collectieve arbeidsovereenkomst (paritair comité 130) met het oog op:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordig

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

*het bestuderen en ondersteunen van en het nemen van initiatieven met betrekking tot de grafische sector.

*het zelf uitvoeren of laten uitvoeren door derden van studies met betrekking tot de grafische sector.

* het verlenen van financiële tussenkomst bij de aankoop van allerhande toestellen en machines en bij de kosten in verband met allerhande scholing en beroepsvervolmaking, dit alles voor wat de grafische sector betreft,

* het aankopen en ter beschikking stellen aan schoten en diverse instellingen, kosteloos of tegen een gebruiksvergoeding volgens gebruiksgraad, van allerhande machines die gebruikt worden in de grafische sector.

*de tussenkomt in en de tegemoetkoming bij kosten van scholing en onderwijs, doch voorzover deze scholing betrekking heeft op de grafische sector.

-Het ter beschikking stellen van allerhande kennis en know-how voor het organiseren van scholing en onderwijs in de grafische sector.

-Het beheer van de dossiers ter realisatie van haar doelstellingen. De vereniging dient de dossiers in bij de VZW op federaal niveau, belast met de verdeling van de middelen. De vereniging is vrij activiteiten te ontplooien en initiatieven te steunen die direct of indirect verband houden met haar doel.

Zij kan alle roerende en onroerende goederen, die voor het verwezenlijken van haar doelstelling nodig zijn, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Artikel 4. De duur van de vereniging is onbeperkt. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Het eerste dienstjaar wordt gesloten op 31 december van het jaar volgend op dit van haar oprichting. De hierop volgende dienstjaren vallen samen met de kalenderjaren.

TITEL III - Leden

Artikel 5. Het aantal leden is onbeperkt. Het minimum is tien personen.

Artikel 6. De vereniging is steeds paritair samengesteld, dat wil zeggen dat minimaal:

Vijf leden vertegenwoordigen de representatieve werkgeversorganisaties, waarvan vier vertegenwoordigers van Febelgra, de Federatie van de Belgische Grafische Industrie en één vertegenwoordiger van de B.V.D.D., de Belgische Vereniging van de Dagbladuitgevers;

- Vijf leden vertegenwoordigen de representatieve werknemersorganisaties uit de sector van de grafische industrie.

Artikel 7. Men verliest het lidmaatschap:

- Door ontslag per aangetekende brief aan de voorzitter aangeboden, ten minste drie maanden voor het verstrijken van het boekjaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het ontslag treedt slechts in bij het einde van dit boekjaar. Als ontslaggevend wordt beschouwd het lid dat de verschuldigde bijdragen niet heeft betaald binnen dertig dagen na ingebrekestelling per aangetekende brief.

- Door uitsluiting uitgesproken door de algemene vergadering met twee derde meerderheid van de stemmen, wegens niet-naleving van de statuten of om ernstige redenen, nadat het betrokken lid is gehoord of behoorlijk opgeroepen. De raad van bestuur mag echter in afwachting van een beslissing door de algemene vergadering, leden schorsen die zich zouden hebben schuldig gemaakt aan een ernstige overtreding van de .statuten of van de wetten van eer en welvoeglijkheid of die de hoedanigheid waarvoor zij .als lid werden aanvaard, hebben verloren.

TITEL IV - Middelen

Artikel 8. De geldmiddelen van de vereniging bestaan uit:

- Een bijdrage die door de leden wordt betaald en die jaarlijks wordt vastgesteld door de algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur, waarvan het maximumbedrag 100 euro niet mag overschrijden.

- Iedere andere ontvangst die haar als toelage, schenking, legaat of anders mocht te beurt vallen.

TITEL V  Algemene vergadering

Artikel 9. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging.

Artikel 10. De algemene vergadering is het hoogste gezagsorgaan van de vereniging.

Behoren uitsluitend tot haar bevoegdheid:

-De wijzigingen van de statuten;

-De benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-In voorkomend geval, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

-De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-De vaststelling van de jaarlijkse bijdrage;

-De goedkeuring van de begroting, de balans en de rekeningen;

-De uitsluiting van een lid;

-De ontbinding van de vereniging;

-Al de beslissingen die de grenzen van de wettelijke of statutaire machten, toegekend aan de raad van bestuur, overschrijden.

Artikel 11. De algemene vergadering vergadert op uitnodiging van de raad van bestuur. De raad van bestuur is gehouden de gewone algemene vergadering ten minste,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOE) 2.2

eenmaal per jaar bijeen te roepen. Indien de raad van bestuur het nuttig oordeelt of telkens wanneer tenminste de helft van de leden van de algemene vergadering dit schriftelijk vragen en het (de) onderwerp( en) aanduiden dat (die) zij op de dagorde wensen te brengen, zal door de raad van bestuur overgegaan warden tot het samenroepen van een

buitengewone algemene vergadering.

De leden worden minstens tien dagen voor de vergadering schriftelijk of per email uitgenodigd.

De uitnodiging moet de dagorde bevatten.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. In geval van afwezigheid van de voorzitter wordt de zitting voorgezeten door de ondervoorzitter en, bij afwezigheid van deze laatste, door de ouderdomsdeken.

Behalve in gevallen waarin de wet van 27 juni 1921 anders beschikt, kan de vergadering geldig beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigden.

Artikel 12. Elk lid beschikt over één stem.

Het stemrecht wordt afhankelijk gesteld van de betaling van de bijdragen.

Ieder lid kan zich in de algemene vergadering laten vervangen door een ander aangesloten lid, dat maximum slechts twee mandaten mag cumuleren. De volmacht wordt betekend bij gewone brief overhandigd aan de voorzitter voor het begin van de vergadering.

Artikel 13. De notulen van de vergadering worden opgemaakt door de secretaris en verspreid aan de leden via post of email en ter goedkeuring voorgelegd op de volgende vergadering.

TITEL VI - Raad van Bestuur

Artikel 14. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, door de algemene vergadering benoemd en paritair samengesteld tilt acht leden, voor de helft uit leden die de werkgeversorganisaties vertegenwoordigen, waarvan drie vertegenwoordigers van Febelgra, de Federatie van de Belgische Grafische Industrie en één vertegenwoordiger van de BVDU, de Belgische Vereniging van de Dagbladuitgevers, voor de andere helft uit leden die de werknemersorganisaties vertegenwoordigen.

De leden van de raad van bestuur zijn verkozen voor onbepaalde duur en zijn te allen tijde afzetbaar door de algemene vergadering. Hun mandaat is hernieuwbaar.

Artikel 15. De raad van bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter en een ondervoorzitter.

De voorzitter en een ondervoorzitter behoren respectievelijk tot de werkgevers- en werknemersorganisaties,

of omgekeerd.

De raad van bestuur wijst op voordracht van de werkgeversvertegenwoordiging een secretaris aan. De

secretaris wordt belast met het dagelijkse bestuur van de vereniging. De secretaris is geen bestuurder.

Artikel 16. De raad van bestuur vergadert na bijeenroeping door de voorzitter en dit zo vaak de belangen van de vereniging het eisen, doch minstens eenmaal per jaar.

De voorzitter moet eveneens de raad van bestuur bijeenroepen wanneer één derde van de leden van deze raad hem zulks schriftelijk vragen.

Ingeval een mandaat van bestuurder vrijkomt, zetten de overblijvende bestuurders het bestuur verder tot de eerstkomende algemene vergadering die een vervangende bestuurder zal aanduiden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur kan slechts geldig besluiten nemen bij aanwezigheid of vertegenwoordiging van tenminste de helft van de bestuurders behorende tot de werkgeversafvaardiging en tenminste de helft van de leden van de werknemersafvaardiging.

Elk lid beschikt over één stem,

Ieder lid kan zich in de raad van bestuur laten vervangen door een ander aangesloten lid, dat maximum slechts twee mandaten mag cumuleren. De volmacht wordt betekend bij gewone brief overhandigd aan de voorzitter voor het begin van de vergadering.

Zijn besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigden.

In geval van staking van stemmen, bezit de Voorzitter de beslissende stem.

Artikel 17. De raad van bestuur beschikt over alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering voorbehoudt.

De raad van bestuur wordt bij elk optreden, inbegrepen optreden in recht als eisende of als verwerende partij en voor elk doel, geldig vertegenwoordigend door de voorzitter of door de bestuurder die hij aanstelt om die vertegenwoordiging waar te nemen.

De raad van bestuur kan bepaalde opdrachten toevertrouwen aan één of meerdere leden of zelfs aan derden.

Artikel 18, Het ontslag van de bestuurders moet per brief naar de Voorzitter worden gezonden en moet, om effectief te zijn, door de raad van bestuurd worden aanvaard.

De afzetting van de bestuurders wordt uitgesproken door de algemene vergadering die met een tweederde meerderheid beslist om elke handeling of elk verzuim waardoor de belangen van de vereniging ernstig worden geschaad, te bestraffen,

Artikel 19. Daden van dagelijks bestuur beneden een bedrag van 2.500 euro vallen onder de bevoegdheid van de Voorzitter. Boven dat bedrag is de handtekening vereist zowel van de voorzitter als van de ondervoorzitter.

Artikel 20. De secretaris maakt het proces-verbaal op van de vergaderingen die op de eerstvolgende vergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd. De leden worden bij brief of per email, die de vooropgestelde dagorde bevat, uitgenodigd tot het bijwonen van deze vergaderingen. Deze brief of email wordt verzonden tenminste acht kalenderdagen voor de vastgestelde datum van de vergadering, behoudens een volledig gewettigd spoedgeval.

Artikel 21. De bestuurders dragen geen persoonlijke verantwoordelijkheid uit hoofde van hun respectieve functies. Zij staan slechts in voor de uitvoering van hun mandaat. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Titel VIl  Rekeningen, begroting

Artikel 22. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

De rekeningen en begroting worden onderworpen aan de goedkeuring van de eerstvolgende gewone

algemene vergadering.

De goedkeuring van de rekeningen en de begroting houdt volledig en complete goedkeuring in van het

gevoerde financiële beleid en strekt tot ontlasting van de bestuurders.

Tite] VIII  Statutenwijzigingen, ontbinding, liquidatie

Artikel 23. De statutenwijzigingen moeten worden aangebracht overeenkomstig het bepaalde bij artikel 8

van de wet van 27 juni 1921.

Artikel 24. De ontbinding van de vereniging kan slechts worden uitgesproken in de beide vormen voorgeschreyen bij artikel 20, eerste lid, van de wet van 27juni 1921.

De algemene vergadering zal tijdens dezelfde beraadslaging twee vereffenaars aanwijzen, één werknemers- en één werkgeversafgevaardigde, belast met de afwikkeling van de ontbonden vereniging en zal hun bevoegdheden vaststellen.

Artikel 25. In geval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding wordt over de bestemming van het netto-actief bij eenparigheid beslist door de algemene vergadering.

Artikel 26. Voor alle gevallen niet voorzien in deze statuten, is de wet van 27 juni 1921 op de verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing.

(11 juni 2013)

Leden van de raad van bestuur- ontslagnemend:

VAN DER LINDEN, Armin, Walenhoek, 100, 2040 Antwerpen

LANNOO, Pieter, Grote Hulststraat, 31, 8700 Tielt

M0D 2.2

LU Ik B - Vervolg

MOLËNBËRGHS,Rüàÿ,Grótë Markt, 48, 2300 Turnhout - ~

Leden van de raad van bestuur- herbenoemd:

DANEELS, Piet, Frans Joostenstraat 1 bus 1, 2300 Turnhout

PAREDIS, Kurt, Rerum Novarumstraat 22, 3530 Houthalen-Helchteren

CANNAERT, Annick, Guido Gezellestraat 101, 9470 Denderleeuw

VERHELST, Ann, Gouvernementstraat ,38 ,9880 Aalter

STRAETMAN, lise, Hammestraat, 45, 9220 Moerzeke

Leden van de raad van bestuur - benoemd:

TANCHE, Patrick, Rue du Kortekeer, 50, 7780 Comines-Warneton, geboren op 30/07/1949 te Wevelgem

PATTYN, Michel, Zonstraat, 16, 8670 Koksijde, geboren op 08/10/1960

MUYLAERT, Gerrit, Essestraat,64, 9340 Impe, geboren op 10/08/1960 te Gent

Volgens de beslissing van de Raad van Bestuur van 11 juni 2013, werden de functies van het directiecomité als volgt verdeeld:

Voorzitter: STRAETMAN, lise

Ondervoorzitter: DANEELS, PIET

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

.Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto : Naam en hoedanigheid van de 'instrumenterende notaris, hetzij van de . to)nt

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertelt

Verso : Naam en handtekening

08/11/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~_"

1111 i

*11168178

v

beh

aa.

Bel Staa

z5 OKT ZOO

Griffie

Ondernemingsvr . 0852.063.044

Benaming

(voluit) : GRAFISCH OPLEIDINGSCENTRUM

(verftor() GRAFOC

Rechtsvorm . Vereninging zonder winstoogmerk

Zetel : Barastraat 175 te 1070 Brussel

Onderwerp akte : Statutenwijziging -ontslag en benoeming bestuurders TITEL I - Naam en zetel

Artikel 1. Devereniging zander winstoogmerk heet Grafisch Opleidingscentrum, rt

afgeko

~- - -- -- ~

De stichters van de VZIN die tevens de eerste werkende leden waren, zijn de personen van wie_de gegevens Mierden bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 21 maart 1991.

Artikel 2. De zetel is_gevestigd in het gerechtei_jke arrondissement Brussel Hij is thans gevestigd in de Barastraat 175 te 1070 Brussel.

TITEL II - Doel

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel:

-Het bestuderen, ondersteunen en nemen van initiatieven in de Vlaamse Gemeenschap betreffende onderwijs, vorming, opleiding, her-, bij- en omscholing en beroepsopleiding van werkzoekenden, werknemers, potentiële'werknemers en personen uit de risicogroepen, zoals gedefinieerd in het koninklijke besluit van 2 februari 1989, in uitvoering van artikel 138 van de programmawet van 30 december 1988 en eventuele wijzigingen en uitbreidingen hiervan;

-Het zelf uitvoeren of laten uitvoeren door derden van studies betreffende de vormingsproblematiek in de Vlaamse Gemeenschap in de sector van de grafische industrie;

-Het bestuderen en ondersteunen van initiatieven in de Vlaamse Gemeenschap op het vlak van de bevordering van het imago van de sector van de grafische industrie.

-Het aanwenden van de fondsen, verkregen volgens de collectieve arbeidsovereenkomst (paritair comité 130) met het oog op:

*het bestuderen en ondersteunen van en het nemen van initiatieven met betrekking tot de grafische sector.

Oo de Laatste blz ver Lu'k E verrrclden Recto Naam en noedanrgherd van oe ;nstrumerterendc volars hetzij van de perso:,o)nten, bevoegd de vereniging sMchling of organisme te t aanzien van denier fe verttgenwooidiger,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

`, *het zelf uitvoeren of laten uitvoeren door derden van studies met betrekking tot de grafische

sector.

* het verlenen van financiële tussenkomst bij de aankoop van allerhande toestellen en machines en bij de kosten in verband met allerhande scholing en beroepsvervolmaking, dit alles voor wat de grafische sector betreft.

*het aankopen en kosteloos ter beschikking stellen aan scholen en diverse instellingen van allerhande machines die gebruikt worden in de grafische sector.

*de tussenkomt in en de tegemoetkoming bij kosten van scholing en onderwijs, doch voorzover deze scholing betrekking heeft op de grafische sector.

-Het ter beschikking stellen van allerhande kennis en know-how voor het organiseren van scholing en onderwijs in de grafische sector.

-Het beheer van de dossiers ter realisatie van haar doelstellingen. De vereniging dient de dossiers in bij de VZW op federaal niveau, belast met de verdeling van de middelen. De vereniging is vrij activiteiten te ontplooien en initiatieven te steunen die direct of indirect verband houden met haar doel.

Zij kan alle roerende en onroerende goederen, die voor het verwezenlijken van haar doelstelling nodig zijn, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Artikel 4. De duur van de vereniging is onbeperkt. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Het eerste dienstjaar wordt gesloten op 31 december van het jaar volgend op dit van haar oprichting. De hierop volgende dienstjaren vallen samen met de kalenderjaren.

TITEL III - Leden

Artikel 5. Het aantal leden is onbeperkt. Het minimum is tien personen.

Artikel 6. De vereniging is steeds paritair samengesteld, dat wil zeggen dat minimaal:

- Vijf leden vertegenwoordigen de representatieve werkgeversorganisaties, waarvan vier vertegenwoordigers van Febelgra, de Federatie van de Belgische Grafische Industrie en één vertegenwoordiger van de B.V.D.D., de Belgische Vereniging van de Dagbladuitgevers;

- Vijf leden vertegenwoordigen de representatieve werknemersorganisaties uit de sector van de grafische industrie.

Artikel 7. Men verliest het lidmaatschap:

- Door ontslag per aangetekende brief aan de voorzitter aangeboden, ten minste drie maanden voor het verstrijken van het boekjaar.

Het ontslag treedt slechts in bij het einde van dit boekjaar. Als ontslaggevend wordt beschouwd het lid dat de verschuldigde bijdragen niet heeft betaald binnen dertig dagen na ingebrekestelling per aangetekende brief.

- Door uitsluiting uitgesproken door de algemene vergadering met twee derde meerderheid van de stemmen, wegens niet-naleving van de statuten of om ernstige

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MDO 2.2

redenen, nadat het betrokken lid is gehoord of behoorlijk opgeroepen. De raad van bestuur mag echter in afwachting van een beslissing door de algemene vergadering, leden schorsen die zich zouden hebben schuldig gemaakt aan een ernstige overtreding van de .statuten of van de wetten van eer en welvoeglijkheid of die de hoedanigheid waarvoor zij .als lid werden aanvaard, hebben verloren.

TITEL IV - Middelen

Artikel 8. De geldmiddelen van de vereniging bestaan uit:

" Een bijdrage die door de leden wordt betaald en die jaarlijks wordt vastgesteld door de algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur, waarvan het maximumbedrag 100 euro niet mag overschrijden.

- ledere andere ontvangst die haar als toelage, schenking, legaat of anders mocht te beurt vallen.

TITEL V  Algemene vergadering

Artikel 9. De algemene vergadering is samengesteld uit aile leden van de vereniging.

Artikel 10. De algemene vergadering is het hoogste gezagsorgaan van de vereniging.

Behoren uitsluitend tot haar bevoegdheid:

-De wijzigingen van de statuten;

-De benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-In voorkomend geval, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

-De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-De vaststelling van de jaarlijkse bijdrage;

-De goedkeuring van de begroting, de balans en de rekeningen;

-De uitsluiting van een lid;

-De ontbinding van de vereniging;

-Al de beslissingen die de grenzen van de wettelijke of statutaire machten, toegekend aan de raad van bestuur, overschrijden.

Artikel 11. De algemene vergadering vergadert op uitnodiging van de raad van bestuur. De raad van bestuur is gehouden de gewone algemene vergadering ten minste eenmaal per jaar bijeen te roepen. Indien de raad van bestuur het nuttig oordeelt of telkens wanneer tenminste de helft van de leden van de algemene vergadering dit schriftelijk vragen en het (de) onderwerp( en) aanduiden dat (die) zij op de dagorde wensen te brengen, zal door de raad van bestuur overgegaan worden tot het samenroepen van een buitengewone algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De leden worden minstens tien dagen voor de vergadering schriftelijk of per email uitgenodigd.

De uitnodiging moet de dagorde bevatten.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. In geval van afwezigheid van de voorzitter wordt de zitting voorgezeten door de ondervoorzitter en, bij afwezigheid van deze laatste, door de ouderdomsdeken.

Behalve in gevallen waarin de wet van 27 juni 1921 anders beschikt, kan de vergadering geldig beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigden.

Artikel 12. Elk lid beschikt over één stem.

Het stemrecht wordt afhankelijk gesteld van de betaling van de bijdragen.

Ieder lid kan zich in de algemene vergadering laten vervangen door een ander aangesloten lid, dat maximum slechts twee mandaten mag cumuleren. De volmacht wordt betekend bij gewone brief overhandigd aan de voorzitter voor het begin van de vergadering.

Artikel 13. De notulen van de vergadering worden opgemaakt door de secretaris en verspreid aan de leden via post of email en ter goedkeuring voorgelegd op de volgende vergadering.

TITEL VI - Raad van Bestuur

Artikel 14. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, door de algemene vergadering benoemd en paritair samengesteld uit acht leden, voor de helft uit leden die de werkgeversorganisaties vertegenwoordigen, waarvan drie vertegenwoordigers van Febelgra, de Federatie van de Belgische Grafische Industrie en één vertegenwoordiger van de BVDU, de Belgische Vereniging van de Dagbladuitgevers, voor de andere helft uit leden die de werknemersorganisaties vertegenwoordigen.

De leden van de raad van bestuur zijn verkozen voor onbepaalde duur en zijn te allen tijde afzetbaar door de algemene vergadering. Hun mandaat is hernieuwbaar.

Artikel 15. De raad van bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter en een ondervoorzitter.

De voorzitter en een ondervoorzitter behoren respectievelijk tot de werkgevers- en werknemersorganisaties,

of omgekeerd.

De raad van bestuur wijst op voordracht van de werkgeversvertegenwoordiging een secretaris aan. De

secretaris wordt belast met het dagelijkse bestuur van de vereniging. De secretaris is geen bestuurder.

Artikel 16. De raad van bestuur vergadert na bijeenroeping door de voorzitter en dit zo vaak de belangen van de vereniging het eisen, doch minstens eenmaal per jaar.

De voorzitter moet eveneens de raad van bestuur bijeenroepen wanneer één derde van de leden van deze raad hem zulks schriftelijk vragen.

Ingeval een mandaat van bestuurder vrijkomt, zetten de overblijvende bestuurders het bestuur verder tot de eerstkomende algemene vergadering die een vervangende bestuurder zal aanduiden.

De raad van bestuur kan slechts geldig besluiten nemen bij aanwezigheid of vertegenwoordiging van tenminste de helft van de bestuurders behorende tot de werkgeversafvaardiging en tenminste de helft van de leden van de werknemersafvaardiging.

Elk lid beschikt over één stem.

Ieder lid kan zich in de raad van bestuur laten vervangen door een ander aangesloten lid, dat maximum slechts twee mandaten mag cumuleren. De volmacht wordt betekend bij gewone brief overhandigd aan de voorzitter voor het begin van de vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Zijn besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde

stemgerechtigden.

In gevat van staking van stemmen, bezit de Voorzitter de beslissende stem.

Artikel 17. De raad van bestuur beschikt over alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering voorbehoudt.

De raad van bestuur wordt bij elk optreden, inbegrepen optreden in recht als eisende of als verwerende partij en voor elk doel, geldig vertegenwoordigend door de voorzitter of door de bestuurder die hij aanstelt om die vertegenwoordiging waar te nemen.

De raad van bestuur kan bepaalde opdrachten toevertrouwen aan één of meerdere leden of zelfs aan derden.

Artikel 18. Het ontslag van de bestuurders moet per brief naar de Voorzitter worden gezonden en moet, om effectief te zijn, door de raad van bestuurd worden aanvaard.

De afzetting van de bestuurders wordt uitgesproken door de algemene vergadering die met een tweederde meerderheid beslist om elke handeling of elk verzuim waardoor de belangen van de vereniging ernstig worden geschaad, te bestraffen.

Artikel 19. Daden van dagelijks bestuur beneden een bedrag van 2.500 euro vallen onder de bevoegdheid van de Voorzitter. Boven dat bedrag is de handtekening vereist zowel van de voorzitter als van de ondervoorzitter.

Artikel 20. De secretaris maakt het proces-verbaal op van de vergaderingen die op de eerstvolgende vergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd. De leden worden bij brief of per email, die de vooropgestelde dagorde bevat, uitgenodigd tot het bijwonen van deze vergaderingen. Deze brief of email wordt verzonden tenminste acht kalenderdagen voor de vastgestelde datum van de vergadering, behoudens een volledig gewettigd spoedgeval.

Artikel 21. De bestuurders dragen geen persoonlijke verantwoordelijkheid uit hoofde van hun respectieve functies. Zij staan slechts in voor de uitvoering van hun mandaat. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Titel VII  Rekeningen, begroting

Artikel 22. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

De rekeningen en begroting worden onderworpen aan de goedkeuring van de eerstvolgende gewone

algemene vergadering.

De goedkeuring van de rekeningen en de begroting houdt volledig en complete goedkeuring in van het

gevoerde financiële beleid en strekt tot ontlasting van de bestuurders.

Titel VIII  Statutenwijzigingen, ontbinding, liquidatie

Artikel 23. De statutenwijzigingen moeten worden aangebracht overeenkomstig het bepaalde bij artikel 8

van de wet van 27 juni 1921.

Artikel 24. De ontbinding van de vereniging kan slechts worden uitgesproken in de beide vormen voorgeschreven bij artikel 20, eerste lid, van de wet van 27 juni 1921.

De algemene vergadering zal tijdens dezelfde beraadslaging twee vereffenaars aanwijzen, één werknemers- en één werkgeversafgevaardigde, belast met de afwikkeling van de ontbonden vereniging en zal hun bevoegdheden vaststellen.

Artikel 25. In geval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding wordt over de bestemming van het netto-actief bij eenparigheid beslist door de algemene vergadering.

Artikel 26. Voor alle gevallen niet voorzien in deze statuten, is de wet van 27 juni 1921 op de verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing.

(27 mei 2009)

Leden van de raad van bestuur- ontslagnemend:

MERTENS, Karel, H. Henneaulaan 2812, 1930 Zaventem

Leden van de raad van bestuur- herbenoemd:

DANEELS, Piet, Frans Joostenstraat 1 bus 1, 2300 Turnhout

LANNOO, Pieter, Grole Hulststraat 31, 8700 Tielt

MOLEN BERGHS, Rudy, Grole Markt 48, 2300 Turnhout

PAREDIS, Kurt, Rerum Novarumslraat 22, 3530 Houthalen-Helchteren

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

VAN DER LINDEN, Armin, Walenhoek 100, 2040 Abtwerpen

' Voor- behouden

aan het Belg'isch  Staatsblad

Leden van de raad van bestuur - benoemd:

Straetman, Ilse, Hammestraat 45, 9220 Moerzeke

Volgens de beslissing van de Raad van Bestuur van 27 mei 2009, werden de functies van het directiecomité als volgt verdeeld:

Voorzitter: VAN DER LINDEN, Armin

Ondervoorzitter: DANEELS, PIET



Op de 'aaisie biz van Luik B vermelaen Recto Naam en hoeoaniglteid van de instrumenterenae notaris Herzij van de persototnlenj bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te ven1egenvuoordgen

Coordonnées
GRAFISCH OPLEIDINGSCENTRUM, AFGEKORT : GRAFOC

Adresse
BARASTRAAT 175 1070 BRUSSEL

Code postal : 1070
Localité : ANDERLECHT
Commune : ANDERLECHT
Région : Région de Bruxelles-Capitale