GROEPERING VAN DE ROOMIJSINDUSTRIE

Association sans but lucratif


Dénomination : GROEPERING VAN DE ROOMIJSINDUSTRIE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 407.594.790

Publication

09/02/2015
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

o



E



Voor,

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

IIIIINIM

2 8 JAN, 2015

ter griffie van de Nederlandstalige

rechtbank van ki@iandel Brussel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0407.594.790

Benaming

(voluit): Groepering van de Roomijsindustrie

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Kunsttaan 43 -1040 Brussel

Onderwerp akte : Statutenwijziging

De Algemene Vergadering van 3 december 2014, geldig samengeroepen en beschikkend over het vereiste aanwezigheidsquorum en stemquorum om een statutenwijziging te kunnen aannemen, heeft in haar zitting besloten het adres van de zetel van de vereniging te wijzigen met ingang per 1 januari 2015. Het gewijzigde artikel 2 luidt als volgt:

De zetel van de Vereniging is gevestigd te 1040 Brussel, Wetenschapsstraat 14, en kan binnen of buiten de Brusselse agglomeratie worden verplaatst bij besluit van de Algemene Vergadering, De Vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Gelezen en goedgekeurd,

Myriam Goffings - Directeur

28/04/2011
ÿþ MOD 2.2

1t io In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



BRUSSEL

d 5 AVR. 2011

Griffie

I1I flhI UI 111111111111 II U I 111110 111

*11065040*

Voorbehouder

aan het

Belgisch Staatsbla

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertcgenv,woordic en

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0407.594.790

Benaming

(voluit) : Groepering van de Roomijsindustrie

(verkort) vzw

Rechtsvorm : Kunstlaan 43 - 1040 Brussel

Zetel : Ontslag en benoeming van Bestuurders - Nieuwe statuten - ALGEMENE VERGADERING 07/04/2011

Onderwerp akte :



Algemene Vergadering van 07/04/2011

1.1. Herbenoeming Bestuurder

- de heer Peter Janssen Molenpad 47 - 2275 Gierle (Lille)

Geboorteplaats en -datum: Herentals, 24/02/1964

1.2. Benoeming Bestuurder

- de heer Henk Casteele Pittemstraat 50 - 8760 Meulebeke

Geboorteplaats en -datum: Kortrijk, 12/02/1970

1.3. Ontslag Voorzitter van de Raad van Bestuur

- de heer Dirk Robeyn Spechtenstraat 5 - 2460 Lichtaart

1.4. Benoeming Voorzitter van de Raad van Bestuur

- de heer Peter Janssen Molenpad 47 - 2275 Gierle (Lille)

Geboorteplaats en -datum: Herentals, 24/02/1964

Uittreksel uit de statuten

De Algemene Vergadering van 7 april 2011 geldig samen geroepen en beschikkend over de vereiste aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten zoals gepubliceerd in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 8 maart 2006, integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

HOOFDSTUK I

NAAM, ZETEL

Art. 1. De Vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "Groepering van de Roomijsindustrie" in het Nederlands en "Groupement de l'Industrie des Crèmes Glacées" in het Frans, afgekort "FeBeiGlaces". De naam en afkorting van de Vereniging mogen in beide of in één van beide talen worden gebruikt.

Alle akten, facturen, aankondigingen, publicaties en alle andere stukken uitgaande van de Vereniging vermelden de naam van de Vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de volgende vermelding: "vereniging zonder winstoogmerk" of "association sans but lucratif of van de initialen "v.z.w." of "a.s.b.l." en het adres van de zetel van de Vereniging.

Art. 2. De zetel van de Vereniging is gevestigd te 1040 Brussel, Kunstlaan 43, en kan binnen of buiten de Brusselse agglomeratie worden verplaatst bij besluit van de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

HOOFDSTUK Il

DOEL

Art. 3. De Vereniging heeft tot doel de algemene belangen van de consumptie-ijsindustrie, zowel in België als in het buitenland, te beschermen en te verdedigen. De Vereniging mag alle activiteiten ondernemen om dit doel te kunnen bevorderen.

De Vereniging oefent haar activiteit uit buiten elke partijgeest om. Zij ontzegt zich elke inmenging in de organisatie en de werking van de aangesloten leden. Deze laatste behouden een absolute autonomie en onafhankelijkheid in hun activiteit, inzonderheid voor wat betreft de specifieke belangen die zij vertegenwoordigen.

De Vereniging kan in rechte optreden, als eiser of als verweerder.

HOOFDSTUK Ill

LIDMAATSCHAP

Art. 4. Het minimum aantal leden is op drie vastgesteld.

TOETREDINGSVOORWAARDEN

Art. 5. Komt in aanmerking om in toepassing van artikel 7 van huidige statuten te worden aanvaard als Lid, elke onderneming van de consumptie-ijsindustrie die een activiteitszetel heeft in België en die een activiteit van industriële consumptie-ijsverwerking uitoefent binnen de Europese Unie.

Een aanvraag tot lidmaatschap van FeBelGlaces houdt mede een aanvraag in tot lidmaatschap van de vzw Federatie Voedingsindustrie (FEVIA), waarmee FeBelGlaces een akkoord afgesloten heeft voor geïntegreerd lidmaatschap.

Art. B. Elke onderneming die Lid wenst te worden van FeBelGlaces richt een aanvraag hiertoe, vergezeld van een kopij van haar statuten en van haar laatste jaarrekening, tot de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij de aanvraag worden eveneens de naam en het adres opgegeven van de persoon die bevoegd is namens de onderneming op te treden in haar verhouding tot FeBelGlaces.

Art. 7. De Raad van Bestuur neemt kennis van de aanvragen tot lidmaatschap die aldus tot hem werden gericht De Raad van Bestuur oordeelt of elke kandidaat voldoet aan de voorwaarden van artikel 5 van huidige statuten, en beslist op soevereine wijze, met een gewone meerderheid van stemmen, over het verzoek tot toetreding.

ONTSLAG

Art. 8. Elk lid is vrij zich uit de Vereniging terug te trekken. Hiertoe dient het zijn ontslag per aangetekend schrijven te richten tot de voorzitter van de Raad van Bestuur voor 30 juni van het lopende jaar. Dit ontslag zal uitwerking hebben vanaf 1 januari van het jaar volgend op dit van de verzending van het aangetekend schrijven.

Wordt als ontslagnemend lid beschouwd, elk lid dat niet meer voldoet aan de criteria bepaald in artikel 5, of dat, na een ingebrekestelling per aangetekend schrijven die na vijftien dagen zonder gevolg is gebleven, de here ten laste vallende bijdragen niet betaalt.

Wordt eveneens als ontslagnemend lid beschouwd, ieder lid dat niet binnen de drie maanden nadat het toegetreden is tot FeBelGlaces, het lidmaatschap van FEVIA aanvraagt, of ieder lid dat niet of niet langer individueel lid is van FEVIA.

Het ontslagnemend lid of het als ontslagnemend beschouwd lid blijft nochtans ten overstaan van de Vereniging gehouden zijn verplichtingen na te komen, binnen de perken voorzien bij artikelen 14 en 15 hierna.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

UITSLUITING

Art. 9. Een lid dat de statutaire verplichtingen niet naleeft kan als lid uitgesloten worden. Deze uitsluiting geschiedt bij een beslissing van de Algemene Vergadering die met twee derde meerderheid van de stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde leden genomen wordt, en nadat het lid in kwestie per aangetekend schrijven erom verzocht werd uitleg te verschaffen.

De stemming is geheim.

Het uitgesloten lid blijft nochtans ten overstaan van de Vereniging gehouden zijn verplichtingen na te komen, binnen de perken voorzien bij artikelen 14 en 15 hierna.

HOOFDSTUK IV

JAARREKENING, BIJDRAGE, BEGROTING

Art. 10. De Vereniging voert haar boekhouding in overeenstemming met de wettelijke en reglementaire

bepalingen die op haar van toepassing zijn.

Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Art. 11. De Statutaire Algemene Vergadering duidt elk jaar, voor het einde van het maatschappelijk jaar, een commissaris aan die gelast is met de controle van de financiële toestand en het nazien van de jaarrekening in overeenstemming met de wettelijke bepalingen die op haar van toepassing zijn.

Deze jaarrekening samen met de begroting van het volgende boekjaar wordt ten laatste zes (6) maanden na de afsluiting van het boekjaar aan de goedkeuring van de Algemene Statutaire Vergadering voorgelegd, zoals voorzien in artikel 24 hierna.

Art. 12. De algemene kosten van de Vereniging worden gedekt door een bijdrage die door elk aangesloten lid betaald wordt ten laatste op 31 maart van het lopende jaar. Voor elke achterstallige betaling van de bijdrage wordt een interest van 2 % per maand aangerekend zonder voorafgaande ingebrekestelling.

Elk jaar, uiterlijk in december, stelt de Algemene Vergadering het bedrag van de bijdrage voor het volgende jaar vast.

De maximumbijdrage van een aangesloten lid mag jaarlijks niet meer dan vijftig duizend euro (50.000¬ ) bedragen.

Art. 13. De Raad van Bestuur mag eveneens van elk nieuw lid een toetredingsrecht vragen. Dit bedrag mag echter niet meer bedragen dan het quotiënt van de deling van het netto-maatschappelijk kapitaal van FeBelGlaces door het aantal leden, plus één.

Art. 14. Het ontslagnemend lid of het als ontslagnemend beschouwd lid of het uitgesloten lid blijft gehouden een bijdrage te betalen gelijk aan deze van het jaar van de ontslagneming, tot het einde van het jaar volgend op deze van de ontslagneming, de feitelijke ontslagneming of de uitsluiting.

Deze bijdrage zal onderhevig zijn aan de globale aanpassingsvoet die het geheel van de ledenbijdragen van het eerstvolgende jaar ondergaat

Art. 15. Het ontslagnemend lid, het als ontslagnemend beschouwd lid of het uitgesloten lid en hun rechthebbenden kunnen geen enkele aanspraak maken op terugbetaling van het lidgeld of op ieder ander recht op het maatschappelijke bezit.

Zij mogen enkel de vertoning van hun persoonlijke rekening opeisen met uitsluiting van algemene rekeningen, inventaris of leggen van zegels.

HOOFDSTUK V

DE ALGEMENE VERGADERING - SAMENSTELLING

Art. 16. Ieder Lid duidt, tijdens de maand december van ieder jaar, bij schrijven gericht tot de Voorzitter van de Raad van Bestuur, één afgevaardigde aan, alsook één plaatsvervanger, om het te vertegenwoordigen bij de Algemene Vergaderingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Alleen geldig aangestelde afgevaardigden of plaatsvervangers mogen de leden bij de Algemene Vergaderingen vertegenwoordigen.

De geldig samengestelde Algemene Vergadering vertegenwoordigt de algeheelheid van Leden.

Art. 17. Elke effectieve afgevaardigde die verhinderd is een zitting bij te wonen, mag zich doen vervangen door een plaatsvervangende afgevaardigde van zijn onderneming.

BIJEENROEPING

Art. 18. De Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur in de gevallen bepaald bij wet of in de statuten telkens dit gewenst is voor de belangen van de Vereniging. Zij moet bijeengeroepen worden op nadrukkelijk verzoek van een vijfde der aangesloten leden: dit verzoek wordt gericht tot de Voorzitter van de Raad van Bestuur, met vermelding van de kwesties die op de dagorde moeten geplaatst warden.

Art. 19. De Algemene Statutaire Vergadering komt samen voor 30 juni van het lopende jaar.

BERAADSLAGING

Art. 20. De Algemene Vergadering kan geldige beslissingen nemen, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is. Deze beslissingen worden genomen met meerderheid van de stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde leden, behoudens de bepalingen die speciaal voorzien werden voor de wijzigingen der statuten en voor de ontbinding van de Vereniging.

Art. 21. Wanneer de afgevaardigde en de plaatsvervangende afgevaardigde van een Lid in de onmogelijkheid zijn een Vergadering bij te wonen, dan heeft het betrokken Lid het recht zich te laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht door een afgevaardigde of plaatsvervangende afgevaardigde van een ander Lid.

Voor zover het er geldig is vertegenwoordigd door tenminste één afgevaardigde of plaatsvervangende afgevaardigde of bij volmacht, beschikt ieder Lid over één stem.

Art. 22. De beslissingen worden bij geheime stemming genomen wanneer ten minste drie Leden hierom verzoeken.

BEVOEGDHEID

Art. 23. De Algemene Vergadering is bevoegd voor alle beslissingen die wettelijk of volgens de statuten buiten de bevoegdheid van de Raad van Bestuur vallen.

De Algemene Vergadering keurt inzonderheid het ontwerp van begroting goed en stelt het bedrag der bijdragen vast, zoals voorzien in artikel 12 hiervoor.

Art. 24. De Algemene Statutaire Vergadering beraadslaagt inzonderheid over volgende punten: onderzoek van het verslag over het afgelopen dienstjaar, goedkeuring van de jaarrekeningen en van de begroting van het volgende boekjaar. Na de goedkeuring van de jaarrekening verleent zij bij afzonderlijke stemming decharge aan elk van de in functie zijnde bestuurders en commissarissen, en worden de uittredende leden van de Raad van Bestuur vervangen en de commissarissen aangesteld.

BEKENDMAKING

Art. 25. De besluiten van de Algemene Vergadering worden ingeschreven in notulen, getekend door Voorzitter.

HOOFDSTUK VI

DE RAAD VAN BESTUUR

Art. 26. De Vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens drie bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge

bAOD 2.2

BENOEMING

Art. 27. De leden van de Raad van Bestuur worden door de Algemene Vergadering gekozen, op voorstel van de Raad van Bestuur, uit de kandidaturen aangeduid door de leden.

De Raad van Bestuur mag echter met eenparigheid van stemmen aan de Algemene Vergadering, buiten de kandidaturen zoals hiervoor vermeld, personen voor benoeming voorstellen in functie van hun bijzondere bekendheid in de voedingsindustrie, zonder dal het aantal aldus benoemde personen een derde van het totaal aantal leden van de Raad van Bestuur mag overschrijden.

De aldus door de Raad van Bestuur voorgestelde personen mogen de vergadering van de Raad van Bestuur bijwonen, maar enkel met adviserende stem, totdat hun benoeming door de eerstvolgende Algemene Vergadering wordt bekrachtigd.

De kandidaturen moeten aan de Raad van Bestuur worden voorgelegd tenminste dertig dagen voor de datum van de Algemene Vergadering.

Art. 28. De Raad van Bestuur benoemt onder zijn leden een Voorzitter. De inkomende Voorzitter wordt benoemd zes maanden voor aanvang van zijn mandaat

Art. 29. De leden van de Raad van Bestuur worden voor drie jaar gekozen en zijn herkiesbaar. Tussentijds gekozen bestuurders zijn slechts verkozen voor de resterende duur van het mandaat.

BIJEENROEPING

Art. 30. De Raad van Bestuur vergadert telkens dit gewenst is, op uitnodiging van de Voorzitter of op verzoek van twee leden van de Raad van Bestuur.

BERAADSLAGING

Art. 31.De Raad van Bestuur kan geldig beraadslagen wanneer de meerderheid der leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Elke bestuurder beschikt in de Raad over één stem en kan steeds stemming vragen over elke kwestie die aan de Raad voorgelegd wordt.

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij een gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter van de zitting beslissend.

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden ingeschreven in notulen, getekend door de Voorzitter.

Art. 32.Een bestuurder die verhinderd is aan een zitting van een Raad deel te nemen, mag aan een andere bestuurder volmacht geven om hem te vervangen bij de beraadslagingen en stemmingen. Elke bestuurder mag niet meer dan drie volmachten aanvaarden.

BEVOEGDHEID EN VERTEGENWOORDIGING

Art. 33. De Raad van Bestuur beschikt over de meest uitgebreide machten om alle daden nuttig voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de Vereniging te verwezenlijken.

Hij mag, ondermeer, zonder dat deze opsomming beperkingen inhoudt, alle daden stellen en overeenkomsten aangaan, een dading sluiten, een scheidsrechterlijk beding onderschrijven, verwerven, uitwisselen, alle roerende en onroerende goederen verkopen, met hypotheek bezwaren, leningen aangaan, huurovereenkomsten van elke duur onderschrijven, alle giften, toelagen, schenkingen, overdrachten en beleggingen aanvaarden, aan alle rechten verzaken, alle machten verlenen aan volmachtdragers naar keuze, leden of niet leden, de vereniging vertegenwoordigen tegenover elke rechterlijke of bestuurlijke instantie, zowel als eisende ais verwerende partij.

De Raad van Bestuur mag bepaalde machten hetzij aan één of aan meerdere van zijn leden hetzij aan derden overdragen. Hij bepaalt daarbij de bevoegdheden van deze mandatarissen.

Art. 34. De akten die de Vereniging verbinden, worden, behoudens bijzondere volmacht, ondertekend door minstens twee bestuurders. Deze ondertekenaars moeten hun machten verder niet rechtvaardigen.

."

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor aile akten die betrekking hebben op het dagelijks bestuur van de Vereniging is deze laatste bovendien geldig verbonden tegenover derden, mits de enkele handtekening van hetzij de Voorzitter, hetzij de Secretaris-generaal.

AANSPRAKELIJKHEID

Art. 35. De bestuurders gaan, om reden van hun functies, geen enkele persoonlijke verbintenis aan en zijn alleen verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

BEZOLDIGING

Art. 36. De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd voor hun mandaat.

HOOFDSTUK VII

STATUTENWIJZIGING

Art. 37. De Algemene Vergadering kan slechts geldig stemmen over de wijzigingen der statuten, indien dit punt speciaal werd vermeld in de oproeping en indien twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Indien twee derden van de leden niet aanwezig noch vertegenwoordigd zijn op de eerste vergadering, mag een tweede vergadering samengeroepen worden; deze zal kunnen beraadslagen, welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 38. Een wijziging der statuten komt slechts tot stand na goedkeuring door twee derden van de stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde leden. Indien nochtans de wijziging betrekking heeft op het doel of één der doeleinden beoogd bij de oprichting van de vereniging, dan zal zij slechts geldig aangenomen worden met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

HOOFDSTUK VIII

ONTBINDING

Art. 39. De Algemene Vergadering kan slechts de vereniging ontbinden indien twee derden der leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Indien aan deze voorwaarde niet voldaan is, mag een tweede vergadering samengeroepen worden; deze zal geldig kunnen beraadslagen, welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden zijn.

Art 40. Geen enkele beslissing is geldig indien zij niet goedgekeurd is door twee derden van de stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 41. In geval van vrijwillige ontbinding, zal de Algemene Vergadering beslissen over de in vereffening stelling, de benoeming van een of meerdere vereffenaars en de bepaling van hun machten. Hun benoeming zal worden bekendgemaakt.

Art. 42. In geval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding zal de Algemene Vergadering beslissen over de bestemming van de activa die, na aanzuivering van de passiva, zullen worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardige belangenloze doelstelling.

HOOFDSTUK IX

SECRETARIS GENERAAL.

Art. 43. De Raad van Bestuur heeft de macht een Secretaris-generaal te benoemen, belast met het dagelijks bestuur van de Vereniging en de vertegenwoordiging van de Vereniging wat dat bestuur aangaat en zijn bevoegdheden te bepalen.

MOD 2.2

Luik B - vcrvolq

HOOFDSTUK X

Voorbehouden" aan" het Belgisch Staatsblad





DIVERSE BESCHIKKINGEN



Art. 44. De statutaire bepalingen die in strijd zouden zijn met de dwingende bepalingen van de wet, worden geacht niet geschreven te zijn.

Art. 45. De huidige statuten zijn opgemaakt in de Nederlandse taal en in de Franse taal.

Gelezen en goedgekeurd,

Peter Janssen - Voorzitter

Myriam Goffings - Directeur







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge















Op de laatste blz. van Luik _B. vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, het?ij van de perso(o)n(cn) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
GROEPERING VAN DE ROOMIJSINDUSTRIE

Adresse
KUNSTLAAN 43 1040 BRUSSEL

Code postal : 1040
Localité : ETTERBEEK
Commune : ETTERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale