HOLEBI OVERLEG BRUSSEL, AFGEKORT : HOB

Association sans but lucratif


Dénomination : HOLEBI OVERLEG BRUSSEL, AFGEKORT : HOB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 472.455.029

Publication

25/04/2013
ÿþt 1vMDD 22

,,y = In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor,- i111~~iun~~~wuu~~ BRUSSEL

behoudi aan he Belgisc *13065 9 1 6 APR 2013

Staatsbl Griffie





Ondernemïngsnr : 0472.455.029

Benaming

(voluit) Holebi Overleg Brussel

(verkort) : HOB

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Kolenmarkt 42, 1000 Brussel

Onderwerp akte : ontslag raad van bestuur, vrijwillige ontbinding, benoeming vereffenaar, bestemming resterende activa

De algemene vergadering van het Holebi Overleg Brussel v.z.w. yan 16 maart 2013, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting het, volgende besloten:

Het tweejarig mandaat van de bestuurders is afgelopen. De algemene vergadering aanvaardt clan ook het, ontslag van de voltallige raad van bestuur zijnde:

Ballegeer Ferenc, penningmeester, Opaailaan 115 / b6 te 1030 Schaarbeek, geboren te Eeklo op: 13/10/1978

Devuyst Dimitra, secretaris, Vanderborghtstraat 207 te 1090 Jette, geboren te Watermaal-Bosvoorde op' 15/04/1964

Melsen Adriaan, ondervoorzitter, IJzerlaan 1218 te 1040 Etterbeek, geboren te Gent op 13/08/1982

Nuyts Dirk, bestuurder, Felix Govaertplein 8 /2 te 1160 Oudergem, geboren te Antwerpen op 4101/1973 Taerwe Denis, bestuurder, Aarschotsestraat 72 te 1800 Peutie, geboren te Sint-Agatha-Berchem op

14/06/1964 ,

Tessier Pol, bestuurder, Veldwijkstraat 54 te 9050 Ledeberg, geboren te Roeselare op 19/09/1953

Vanderschelde Hilde, bestuurder, Albertynlaan 42 te 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe, geboren te Vorst op. 6/01/1951

Vandeven Emile, voorzitter, Kleinewinkellaan 53 / 1 te 1853 Strombeek-Bever, geboren te Brussel op: 30/06/1958

Verdegem Marleen, bestuurder, Ransfortstraat 65 te 1080 Sint-Jans-Molenbeek, geboren te Gent op. 29/03/1959

De algemene vergadering beslist unaniem tot de vrijwillige ontbinding van het Holebi Overleg Brussel.

Wordt benoemd als vereffenaar: Erwin Carlier, 11 rue de Grihire te 6769 Villers-la-Loue, geboren te Izegem

op 27/1/1968. Correspondentieadres: Kolenmarkt 42 te 1000 Brussel. De vereffenaar wordt niet bezoldigd.

De vereffenaar krijgt volgende taken:

1.neerleggen van de nodige documenten bij de griffie van de rechtbank

2.opzeggen van de verzekering

3.afsluiten vande bankrekeningen

4.inventaris opmaken van activa/passiva

5.nagaan of er nog achterstallen bij de RSZ zijn

6.belastingsaangifte doen voor aanslagjaren 2013 en 2014

7.overblijvende activa overdragen aan begunstigde

8.alle andere noodzakelijke handelingen om de vereffening vlot te laten verlopen

De vereffening moet afgewerkt zijn op 31 december 2014.

De algemene vergadering beslist om de resterende activa over te dragen aan het Regenbooghuis vzw,: Kolenmarkt 42 te 1000 Brussel als enige begunstigde.

Carlier Erwin

vereffenaar

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzi; van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

14/06/2011
ÿþ"

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

M00 2.2

Voor-behoude aan hei Beigisc Staatsbl;

3 I -OS- 2014

BRUSSEL

Griffie

*iioee3ia*

Ondernemingsnr : 0472.455.029

Benaming

(voluit) : Holebi Overleg Brussel

(verkort) : HOB

Rechtsvorm vzw

Zetel : Kolenmarkt 42, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Statutenwijziging & wijziging raad van bestuur

Statutenwijziging

De algemene vergadering van het Holebi Overleg Brussel v.z,w. van 12 maart 2011, geldig samengeroepen

en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten onderstaande artikelen van de statuten als volgt te wijzigen:

NIEUW ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 1000 Brussel Kolenmarkt 42 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering met naleving van de regels die gelden voor een statutenwijziging.

NIEUW ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel:

a)een Nederlandstalig samenwerkingsverband te zijn voor Brusselse verenigingen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgender en een permanent overlegplatform te bieden aan de aangesloten verenigingen, met behoud van ieders onafhankelijkheid en identiteit;

b)de instandhouding van een Regenbooghuis te Brussel te bevorderen, als contact- en informatieknooppunt voor personen en holebiverenigingen;

c)de zichtbare aanwezigheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgender te bevorderen;

d)in het algemeen bij te dragen tot de verwezenlijking van de doelstellingen van de aangesloten; verenigingen, onder meer door het organiseren van gezamenlijke activiteiten en het verstrekken van bijstand' van materiële en logistieke aard;

e)de gelijkberechtiging van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgender te bevorderen onder'. meer door de overheid ertoe aan te sporen terzake een concreet beleid te voeren;

f)een gelijke vertegenwoordiging en deelname van mannen en vrouwen te bevorderen.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die de verwezenlijking van dit doel kunnen bevorderen. Zij; kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst; hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Het Overleg is pluralistisch. Het respecteert ieders eigenheid op het vlak van onder meer geslacht, seksuele beleving, leeftijd, lichamelijke en geestelijke validiteit, gezinstoestand, sociale en etnische achtergrond, geloofsovertuiging en politieke overtuiging, voor zover geen standpunten worden verkondigd die indruisen tegen de eigenheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgender.

NIEUW ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere Nederlandstalige vereniging die gevestigd is in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en die er minimaal 6 maanden actief is, en die door de algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur, als dusdanig wordt aanvaard. De verenigingen dienen tot doel te hebben de

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

bevordering in ruime zin van de gelijkberechtiging van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgender; zij mogen geen louter commerciële doeleinden of persoonlijk voordeel voor hun leden nastreven.

Personen kunnen door de algemene vergadering ook als effectief lid aanvaard worden omwille van hun bijzondere competenties en mits zij een meerwaarde kunnen geven aan het HOB. Hun aantal mag nooit meer bedragen dan een kwart van het totaal aantal leden.

Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden. Door lid te worden onderschrijft het nieuwe lid de doelstellingen en de pluralistische werking van het Overleg, zoals beschreven in de statuten en het huishoudelijk reglement. De leden dienen zich, net als het Overleg, in hun werking te houden aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en de wet op het racisme van 30 juli 1981.

NIEUW ARTIKEL 7

De raad van bestuur kan, onder de door hem desgevallend te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

NIEUW ARTIKEL 8

De maximum ledenbijdrage bedraagt 250 EUR per jaar. De ledenbijdrage wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

NIEUW ARTIKEL 9

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. De voorzitter zal de raad van bestuur hierover inlichten. Een lid wordt als ontslagnemend beschouwd wanneer men op twee opeenvolgende vergaderingen van de algemene vergadering niet aanwezig of vertegenwoordigd is, zonder voorafgaande verontschuldiging of de ledenbijdrage niet voldaan is.

NIEUW ARTIKEL 10

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

NIEUW ARTIKEL 12: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor 2 jaar. Het mandaat kan echter onbeperkt hernieuwd worden. De bestuurder die tussentijds benoemd wordt, voltooit slechts het bestuursmandaat van de bestuurder die hij vervangt. De bestuurders treden in functie op het einde van de vergadering waarin ze benoemd warden.

NIEUW ARTIKEL 13: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden.

Elke aangesloten vereniging draagt maximum twee kandidaten voor, volgens de in het huishoudelijk reglement beschreven procedure. De kandidaat-bestuurders dienen de doelstellingen en de pluralistische werking van het Overleg te onderschrijven.

De algemene vergadering kan slechts tot benoeming overgaan indien er tussen de voorgedragen kandidaten een evenwichtige verdeling is tussen mannen en vrouwen, met een maximale afwijking van 10. Indien het evenwicht tussen vrouwen en mannen niet kan worden bereikt, kan de algemene vergadering bijkomend nog maximaal drie bestuurders benoemen. De kandidaten voor deze mandaten, die geen bestuurslid kunnen zijn van een aangesloten vereniging, dienen hun kandidatuur schriftelijk in bij de voorzitter van de raad van bestuur. De voorzitter zal deze ter kennis brengen van de raad van bestuur, die ze voorlegt aan de eerstvolgende algemene vergadering. Deze bestuurders worden benoemd met 2/3 meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

NIEUW ARTIKEL 14: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de voorzitter van de raad van bestuur. De voorzitter zal de raad van bestuur hierover inlichten. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, die in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

NIEUW ARTIKEL 15: Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is of vertegenwoordigd is. tedere bestuurder kan zich op de vergadering van de raad van bestuur laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Hiertoe is een schriftelijke volmacht vereist. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Indien het aanwezigheidsquorum op de eerste vergadering niet wordt bereikt, kan een tweede vergadering met dezelfde agenda worden samengeroepen . Op deze tweede vergadering kan rechtsgeldig worden beraadslaagd en beslist ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Elk lid van de raad van bestuur beschikt over één stem. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt doorslaggevend. Een onthouding wordt niet als stem aangerekend.

NIEUW ARTIKEL 16

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door één bestuurder.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter, en indien ook deze belet is, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De raad van bestuur mag, zo hij het noodzakelijk acht, op de bijeenkomst personen uitnodigen omwille van hun bijzondere bevoegdheid. Deze personen zullen de vergadering bijwonen met raadgevende stem.

NIEUW ARTIKEL 17

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend en voor eensluidend verklaard door de voorzitter of door twee bestuurders gezamenlijk handelend.

ARTIKEL 18

Wordt geschrapt

NIEUW ARTIKEL 19

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

NIEUW ARTIKEL 20: Vertegenwoordigingsbevoegdheid

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke andere functie die voor de goede werking van de vereniging wenselijk of noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid conform artikel 15 van onderhavige statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de voorzitter van de raad van bestuur, die de raad hierover zal inlichten;

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist conform artikel 15 van onderhavige statuten. De beslissing van de raad van bestuur moet binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel [en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad].

De raad van bestuur kan ook, bij gewone meerderheid, volmacht verlenen aan één of meerdere bestuurders, één of meerdere leden van het dagelijks bestuur of aan derden. De raad zal de bevoegdheid van deze gevolmachtigden vaststellen,. alsook de duur van het mandaat. Dit mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur warden ingetrokken. De voorzitter van de raad of de bestuurder die hem vervangt zal de betrokkene(n) hierover onverwijld schriftelijk inlichten.

De vzw wordt rechtsgeldig vertegenwoordigd tegenover derden door de handtekening van voorzitter en penningmeester gezamenlijk optredend, of door twee bestuurders gezamenlijk optredend.

NIEUW ARTIKEL 21: Dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, één of meerdere personen aanstellen aan wie het dagelijks bestuur van de vereniging wordt opgedragen.

Indien meerdere personen met het dagelijks bestuur worden belast, zullen deze een college vormen en worden de beslissingen collegiaal genomen. De raad van bestuur kan de voorzitter van het college benoemen. Deze zal de titel dragen van gedelegeerd bestuurder, indien hij tevens bestuurder is, of van directeur.

Het dagelijks bestuur verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postchecks, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen. De raad zal in voorkomend geval de bevoegdheden van het dagelijks bestuur nader omschrijven.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist conform artikel 15 van onderhavige statuten.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de voorzitter van de raad van bestuur, die de raad hierover zal informeren;

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist conform artikel 15 van onderhavige statuten. De beslissing van de raad van bestuur moet binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel [en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad].

NIEUW ARTIKEL 22

De algemene vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden, en wordt voorgezeten door een door de raad van bestuur aangeduide bestuurder. Elke vereniging duidt ten hoogste tien vertegenwoordigers aan, waarbij het, in de mate van het mogelijke, streeft naar een evenwichtige verdeling tussen mannen en vrouwen.

Een lid kan zich door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Hiertoe is een schriftelijke volmacht vereist. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Elke aangesloten vereniging heeft in de algemene vergadering vijf stemmen. Voor het uitoefenen van elke stem duidt zij een afzonderlijke vertegenwoordiger aan; zij kan ten hoogste twee stemmen toevertrouwen aan dezelfde vertegenwoordiger.

NIEUW ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- het bepalen van het algemeen beleid van het Overleg,

- het vaststellen en wijzigen van het huishoudelijk reglement,

- het wijzigen van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezóldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

- de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- de aanvaarding en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

M04 2.2

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

NIEUW ARTIKEL 24

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de voorzitter, en indien deze verhinderd of afwezig is door de ondervoorzitter of door de bestuurder die hem vervangt, namens de raad van bestuur, telkens als het doel of belang van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, de begroting van het komend jaar, het beleid van de raad van bestuur over het afgelopen boekjaar en, in voorkomend geval, het verslag van de commissaris over de jaarrekening.

NIEUW ARTIKEL 25

De algemene vergadering wordt gehouden in de loop van het eerste jaarkwartaal. Zij komt samen op de zetel van de vereniging of elke andere plaats die in de oproeping wordt vermeld.

NIEUW ARTIKEL 26

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een schriftelijk verzoek richt aan de voorzitter van de raad van bestuur met vermelding van de te behandelen agendapunten. De voorzitter zal de raad hierover informeren. De raad van bestuur is verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de maand met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten. De raad van bestuur is bevoegd om andere punten aan de agenda toe te voegen.

NIEUW ARTIKEL 27

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten schriftelijk worden opgeroepen tenminste veertien dagen voor de vergadering.

NIEUW ARTIKEL 29

De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behoudens andersluidende wettelijke of statutaire bepalingen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit. Is de stemming geheim, dan is bij staking van stemmen het voorstel verworpen.

Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet als stem aangerekend.

NIEUW ARTIKEL 30: statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering met dezelfde agenda worden bijeengeroepen conform onderhavige statuten. Deze tweede vergadering zal geldig kunnen beraadslagen en besluiten, ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden worden besloten.

Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet als stem aangerekend.

Iedere statutenwijziging alsook de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging moeten op de griffie van de rechtbank van koophandel worden neergelegd. [Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.]

ARTIKEL 31

Wordt geschrapt.

NIEUW ARTIKEL 32

Een meerderheid van 213 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

NIEUW ARTIKEL 33

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien.

Uittreksels van de notulen worden geldig ondertekend en voor eensluidend verklaard door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

NIEUW ARTIKEL 34

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt in de loop van het eerste jaarkwartaal. Rekeningen en begrotingen worden ten minste veertien dagen voor de algemene vergadering aan de aangesloten verenigingen toegezonden; de stukken die er betrekking op hebben liggen op de zetel van de vereniging ter inzage van de afgevaardigden van de aangesloten verenigingen.

NIEUW ARTIKEL 35

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt en besluit ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden mits een 4/5 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden akkoord gaat om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheden, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardige, belangeloze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. (Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.]

NIEUW ARTIKEL 36

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

NIEUW TOEGEVOEGD ARTIKEL 37

Behoudens indien de wet of onderhavige statuten uitdrukkelijk anders bepalen, zat elke schriftelijke mededeling mogen gebeuren op de meest geëigende wijze zoals een gewone brief, een email, fax, of elke andere techniek.

Berichten die conform deze statuten aan de voorzitter van de raad van bestuur moeten worden gericht, gebeuren geldig op de zetel van de vereniging.

Wijziging raad van bestuur

Na de statutenwijziging heeft de algemene vergadering het ontslag aanvaard van de volledige raad van

bestuur:

De Greef Alain, Alfons Vandenboschstraat 6 bus 1 te 1601 Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw), geboren te

Ukkel op 16/01/1966

De Greef Hilde, Gretrystraat 24 / 8 te 1000 Brussel, geboren te Ukkel op 26/10/1955

Desmet Brecht, Kazernelaan 55 te 1040 Etterbeek, geboren te Roeselare op 15/11/1983

Devuyst Dimitri, Vanderborghtstraat 207 te 1090 Jette, geboren te Watermaal-Bosvoorde op 15/04/1964

Goditiabois Marleen, Vleurgatsesteenweg 285 te 1050 Elsene, geboren te Geraardsbergen op 4/05/1960

Kochuyt Anne Lize, Van Arteveldestraat 59 te 1000 Brussel, geboren te Sint-Niklaas op 26/06/1970

Mahieu Amber, Bouwkunststraat 18 te 1070 Anderlecht, geboren te Anderlecht op 15/09/1980

Monsaert Geert, Georges Matheusstraat 11/8 te 1210 Sint-Joost-ten-Node, geboren te Wetteren op

28/12/1971

Ooms Kris, Burgemeester C.L. Blijsplein 6/18 te 1090 Jette, geboren te Turnhout op 29/03/1981

Taerwe Denis, Aarschotsestraat 72 te 1800 Peutie, geboren te Sint-Agatha-Berchem op 14/06/1964

Van Gysel Bart, Kasteelstraat 28 te 1853 Strombeek-Bever, geboren te Vilvoorde op 1/09/1970

MOD 2.2

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik 13 - Vervolg

Van Vreckom Sandra, Rue de l'Esquinterie 2 te 7822 Meslin-l'Évêque, geboren te Ninove op 15/11/1976 Vandenbroucke Bart, Adolphe De Meurlaan 41 te 1060 Sint-Gillis, geboren te Brugge op 4/02/1976 Willems Mireille, Varkensmarkt 24 te 1000 Brussel, geboren te Sint-Agatha-Berchem op 26/0211957

De algemene vergadering heeft tot nieuwe bestuurders benoemd voor een mandaat van twee jaar:

Ballegeer Ferenc, Opaallaan 115./ b6 te 1030 Schaarbeek, geboren te Eeklo op 13/10/1978

Devuyst Dimitri, Vanderborghtstraat 207 te 1090 Jette, geboren te Watermaal-Bosvoorde op 15/04/1964

Melsen Adriaan, Sint-Rochusstraat 15 te 1000 Brussel, geboren te Gent op 13/08/1982

Nuyts Dirk, Felix Govaertplein 812 te 1160 Oudergem, geboren te Antwerpen op 4/01/1973

Taerwe Denis, Aarschotsestraat 72 te 1800 Peutie, geboren te Sint-Agatha-Berchem op 14/06/1964

Tessier Pol, Groot Eiland 40 te 1000 Brussel, geboren te Roeselare op 19/09/1953

Vanderschelde Hilde, Albertynlaan 42 te 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe, geboren te Vorst op 6/01/1951

Vandeven Emile, Opperveldlaan 14 te 1800 Vilvoorde, geboren te Brussel op 30/06/1958

Verdegem Marleen, Ransfortstraat 65 te 1080 Sint-Jans-Molenbeek, geboren te Gent op 29/03/1959

De raad van bestuur heeft op 30 maart 2011 onder zijn leden de volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter: Vandeven Emile, Opperveldlaan 14 te 1800 Vilvoorde, geboren te Brussel op 30/06/1958 Ondervoorzitter: Melsen Adriaan, Sint-Rochusstraat 15 te 1000 Brussel, geboren te Gent op 13/08/1982 Secretaris: Devuyst Dimitri, Vanderborghtstraat 207 te 1090 Jette, geboren te Watermaal-Bosvoorde op

15/04/1964

Penningmeester: Ballegeer Ferenc, Opaallean 115./ b6 te 1030 Schaarbeek, geboren te Eeklo op 13/10/1978

De raad van bestuur heeft tevens beslist geen dagelijks bestuur aan te stellen.

Devuyst Dimitri Vandeven Emile voorzitter

secretaris



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris; hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HOLEBI OVERLEG BRUSSEL, AFGEKORT : HOB

Adresse
KOLENMARKT 42 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale