HYDROGEN SEA

Association sans but lucratif


Dénomination : HYDROGEN SEA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 525.679.523

Publication

02/09/2014
ÿþ, ÿ}

(Li'

,

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Stlâgpekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie e9Qlfon

maangen a

AIIG 2014

a

(le

AI_

°

~and

Van I`OO~han5telige

el russel

Ondememingsnr : 0525.679.523

Benaming

(voluit) : HYDROGEN SEA

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Pierre Timmermansstraat 40, 1090 Jette

Onderwerp akte : WIJZIGING RAAD VAN'BESTUUR

*****WIJZIGING VAN DE RAAD VAN BESTUUR DD. 15 augustus 2014

Bij unanieme beslissing van de voltallige Buitengewone Algemene Vergadering van Hydrogen Sea vzw dd. 15 augustus 2014 wordt het ontslag aanvaard" van mevrouw Birsen Uçar, woonachtig te 1090 Jette, Pierre Timmermansstraat 40.

Eveneens bij unanieme beslissing wordt mevrouw Caroline Moyaert, woonachtig te 1840 Londerzeel, Kerkhofstraat 85 bus 2, die aanvaardt, met onmiddellijke uitwerking toegelaten als nieuwe bestuurder van de vereniging,

Aan mevrouw Hanne Valckenaers, C. Meunierstraat 37, 3000 Leuven, werd volmacht verleend om voor de wettelijke publicatie van deze beslissingen te zorgen.

Opgemaakt te Jette, op 15 augustus 2014,

Hanse Valckenaers

Lasthebber

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Opqg iisaeezbV-anvtûí " ravag!f Q,lia ct aLiem

12/04/2013
ÿþR .-g MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



l

imili,efgen

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

BRUSSEL

03 APR 2013

Griffie

. . n, s" OQ. Ç2,3

Hydrogen Sea

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblai

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Pierre Timmermansstraat 40, 1090 Jette

Onderwerp akte

Oprichters:

Pieterjan Seaux

Pierre Timmermansstraat 40, 1090 Jette

09/05/1987

Birsen Uçar

Tisseltstraat 107, 1880 Kapelle-op-den-Bos

03/04/1987

Greta Van den Brande

Tisseltstraat 107, 1880 Kapelle-op-den-Bos

13/02/1958

TiTEL I. NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

ARTIKEL 1, NAAM VAN DE VERENGING

De vereniging heeft als benaming a Hydrogen Sea »_

ARTIKEL 2. ZETEL VAN DE VERENIGING

De zetel van de vereniging is gevestigd te 1090 Jette, Pierre Timmermansstraat 40. De vereniging

ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Wijziging van de zetel kan gebeuren door de Algemene Vergadering en dient het voorwerp uit te maken van een publicatie in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad in de maand waarin de wijziging plaatsvond.

De Raad van Bestuur kan kantoren en centra van werkzaamheden oprichten waar hij dat nuttig zou achten.

ARTIKEL 3.DOEL VAN DE VERENIGING

"De vereniging stelt zich tot doel in binnen- en buitenland:

a.De niet-beroepsmatige kunstbeoefening in het algemeen in te richten, te bedrijven en/of te bevorderen en haar werking zelfstandig te ontplooien. Hieronder wordt eveneens verstaan: elke vorm van sociaal cultureel werk, waarbij aan de beoefenaars de kans wordt geboden om hun creatieve vermogens aan te wenden tot grotere leerrijke ontplooiing en waarbij artistieke expressievormen op een niet-beroepsmatige wijze in organisatorisch verband worden beoefend;

b.Het op zich nemen van de productionele en promotionele aspecten van allerlei artistieke praktijken zoals muziek, dans, plastische kunsten, en dergelijke meer door o.a.:

-De productie en leiding op zich te nemen van artistieke manifestaties die worden verricht in eigen beheer

dan wel in opdracht van derden. .

Op de laatste biz, van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

-De organisatie van private en publieke optredens allerhande zoals concerten, voorstellingen, tentoonstellingen, etc.

-Het verstrekken van onderwijs en opleiding op het vlak van artistieke en omkaderende activiteiten door de inrichting van cursussen, proeftijden, work shops en andere onderrichtingen op het vlak van o.m. muziekpraktijk, muziektheorie, muziekindustrie, muziekmanagement, etc.

-Het stichten en instandhouden van een amateur-muziekmaatschappij met het oog op ontspanning en muzikale beleving en vorming van zowel haar spelende en niet-spelende leden ais van derden.

-Het verlenen van productionele, logistieke, artistieke en administratieve steun en van rechtstreekse of onrechtstreekse medewerking bij de programmatie en productie van uitvoeringen betreffende het geluid en het beeld en bij de vervaardiging van geluids- en audiovisuele opnamen en de verspreiding daarvan.

-De muzikale uitgifte, de uitvoering, de uitgave en de verspreiding van platen, boeken, tijdschriften en artikelen in verhouding tot het doel van de vereniging.

-Zich te beroepen op alle betoelaging en tegemoetkoming die van overheid en privé-organisaties uitgaat.

Deze doeleinden moeten in de meest brede zin worden aanzien. De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom: alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen, In het kader van het realiseren van het maatschappelijk doei kan en zal de vereniging daden van koophandel stellen. De vereniging mag, mits de door de wet gestelde vereisten worden nageleefd, aile schenkingen onder levenden of bij testament aanvaarden en daarbij aile verrichtingen doen die op haar doet betrekking hebben. De desgevallend uit een bijkomstige handelsactiviteit behaalde winsten in verhouding tot het doel van de vereniging zullen uitsluitend toebedeeld worden voor de uitvoering van haar doeleinden.

ARTIKEL 4, DUUR

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il. LEDEN

ARTIKEL 5. LEDEN

De vereniging bestaat uit vaste leden en uit toegetreden leden.

Het aantal vaste leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

ARTIKEL 6. VASTE LEDEN

Worden beschouwd ais vaste leden:

(a) De oprichters;

(b) Ieder toegetreden lid dat, op voordracht van minstens twee vaste leden, in deze hoedanigheid aanvaard wordt door de Algemene Vergadering bij een twee derde meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

(c) Ieder lid dat tijdens het werkingsjaar door de Algemene Vergadering wordt benoemd tot bestuurder en de

Raad van Bestuur uitmaken,

De vaste leden zijn de werkende leden van de vereniging.

ARTIKEL 7. TOEGETREDEN LEDEN

De toegetreden Leden zijn enkel dragers van de rechten en de plichten die hen door de statuten worden toegewezen. Toegetreden leden hebben geen stemrecht. De rechten en plichten van de leden omschreven in de Wet van 27 juni 1921 waarbij aan de verenigingen zonder winstgevend doel en aan de instellingen van openbaar nut rechtspersoonlijkheid wordt verleend, zijn enkel van toepassing op de effectieve leden doch niet op de toegetreden Leden.

Eenieder die toegetreden lid wenst te worden, kan hiertoe een aanvraag indienen bij de Raad van Bestuur. De kandidatuur wordt voorgelegd aan een toelatingscommissie die de kandidatuur onderzoekt tijdens haar eerstvolgende bijeenkomst. De beslissing, die niet met redenen omkleed hoeft te zijn, wordt schriftelijk ter kennis gebracht van de kandidaat. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk. Diegene die niet werd aangenomen, kan zich vanaf één jaar na datum van de beslissing opnieuw kandidaat stellen.

ARTIKEL 8. LEDENBIJDRAGE

Aile Leden betalen een identieke jaarlijkse bijdrage. Het bedrag van deze bijdrage wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. De bijdrage kan niet meer bedragen dan ¬ 50. Door het betalen van de bijdrage bewijst men zijn lidmaatschap en onderschrijft men deze statuten.

ARTIKEL 9. UITTREDING 8c UITSLUITING VAN LEDEN

Elk lid van de vereniging is vrij uit te treden door het indienen van zijn schriftelijk ontslag bij de Raad van Bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met een twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, Een lid dat ontslag neemt of wordt uitgestoten, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde bijdragen niet terugvorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Het effectief of toegetreden lid dat de door hem verschuldigde ledenbijdrage niet heeft betaald binnen de maand na de herinnering die hem bij ter post aangetekend schrijven werd toegezonden, wordt geacht ontslag te nemen.

TiTEL III. RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 10. SAMENSTELLING

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit minstens drie vaste leden. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

ARTIKEL 11. AANSTELLING

Kandidaat-bestuurders worden voorgedragen door de Raad van Bestuur en door de Algemene Vergadering bij twee derde meerderheid benoemd voor een periode van drie jaar. De leden van de Raad van Bestuur zijn herverkiesbaar.

In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige bestuurder benoemd door de algemene vergadering. Hij voltooit het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

ARTIKEL 12. MANDATEN

De Raad van Bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter en een vice-voorzitter, een secretaris en een penningmeester. In geval de voorzitter verhinderd is, worden zijn bevoegdheden uitgeoefend door de vice-voorzitter of, bij gebreke daarvan, door de oudste onder de aanwezige bestuurders. De leden van de Raad van Bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit.

ARTIKEL 13. VERGADERINGEN

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of secretaris of door twee bestuurders en vergadert minstens éénmaa! per Jaar. De uitnodigingen gebeuren schriftelijk, minimum 8 dagen vôôr de vergadering. De Raad van Bestuur kan andere personen als adviseur (zonder stemrecht) op zijn vergaderingen uitnodigen.

ARTIKEL 14. BEVOEGDHEDEN

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die de wet of de statuten niet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering verleent, warden toegekend aan de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, bepaalde handelingen en taken bij volmacht overdragen aan één van de bestuurders of aan een derde, al of niet lid van de vereniging.

Het dagelijks bestuur kan tevens aan één of meerdere personen worden opgedragen. De handelingen van dagelijks bestuur zijn de bestuurshandelingen die de noden van het dagelijks leven van de vereniging opvangen of die welke zowel wegens hun geringe belang ais wegens de nood aan een snelle oplossIng geen optreden van de Raad van Bestuur verantwoorden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de Raad van Bestuur ais college, wordt de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door minstens één bestuurder. Deze moet ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de Raad van Bestuur of van enige machtiging. De dagelijks bestuurder kan tevens voor de dagdagelijkse handelingen alleen of gezamenlijk optreden volgens de beslissingen van de Raad van Bestuur, doch de dagelijks bestuurder dient steeds verantwoording af te leggen aan de Raad van Bestuur voor zijn of haar handelingen.

De bestuurders nemen in hun uitoefening van hun mandaat, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Wanneer ten aanzien van één van de bestuurders een belangenconflict zou rijzen, zal deze zich onthouden van deelname aan de beraadslagingen en de stemming. Hij zal dit voorafgaandelijk melden aan de overige leden van de Raad die een ander persoon dan de betrokken bestuurder zullen aanstellen om hem te vertegenwoordigen.

ARTIKEL 15. BESLISSINGEN

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en één bestuurder of bij ontstentenis door twee bestuurders. Deze notulen liggen steeds ter inzage voor aile leden en worden bewaard op de zetel van de vereniging. Alle uittreksels worden geldig ondertekend door de voorzitter.

inzake handelingen die het dagelijkse beheer van de vereniging te buiten gaan, wordt de vereniging slechts geldig verbonden door de handtekening van de voorzitter en de secretaris, of van de voorzitter en de penningmeester, indien de voorzitter en de secreatis één en dezelfde persoon zijn, en na voorafgaande machtiging door de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 16. HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

TITEL IV. DE ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 17. SAMENSTELLING

De Algemene Vergadering is initieel samengesteld uit alle stichtende vaste leden van de vereniging.

Een lid van de Algemene Vergadering kan zich echter door een ander lid van de Algemene Vergadering

laten vertegenwoordigen, mits voorlegging van een schriftelijke machtiging. Een lid van de Algemene

Vergadering kan evenwel slechts één ander lid van de Algemene Vergadering vertegenwoordigen.

ARTIKEL 18. BEVOEGDHEDEN

De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn

toegekend door de weten door de onderhavige statuten.

Een besluit van de Algemene Vergadering is inzonderheid vereist voor.

a) De wijziging van de statuten;

b) De benoeming en de afzetting van de bestuurders en van de leden van de toelatingscommissie;

c) De benoeming en de afzetting van eventuele commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d) De kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

e) De goedkeuring van de begroting en van de rekening;

f) De ontbinding van de vereniging;

g) De uitsluiting van een lid;

h) De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

i) Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

ARTIKEL 19. BIJEENROEPING

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur in de gevallen bepaald blj de wet of de statuten of wanneer ten minsten één vijfde van de vaste leden hierom verzoekt en minstens éénmaal per jaar. Alle vaste leden worden ten minste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen.

De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de vaste leden, wordt op de agenda gebracht. De oproeping kan per email gebeuren.

ARTIKEL 20. VERGADERINGEN

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of indien deze

afwezig of belet is door de vice-voorzitter of, bij gebreke daarvan, door de oudste aanwezige bestuurder.

ARTIKEL 21. BESLISSINGEN

Op de Algemene Vergadering heeft ieder vast lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. ln geval van gelijkheid der stemmen, wordt het voorstel verworpen.

De leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Elk stemgerechtigd lid kan evenwel niet meer dan één volmacht dragen.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of bij ontstentenis door twee bestuurders. Deze notulen liggen steeds ter inzage voor aile leden en voor derden en worden bewaard op de zetel van de vereniging. Alle uittreksels worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

ARTIKEL 22. WIJZIGEN VAN DE STATUTEN

Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden vereist voor een statutenwijziging, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. tje tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

TITEL V. REKENINGEN EN BEGROTINGEN

MOQ22

4

-Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 22

Luik B - Vervolg

ARTIKEL 23. BOEKJAAR

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

ARTIKEL 24. GOEDKEURING

De Raad van Bestuur moet jaarlijks de rekeningen van het verlopen boekjaar en de begroting van het

komende boekjaar voorleggen aan de Algemene Vergadering ter goedkeuring.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van

dividenden of anderszins aan de leden warden uitgekeerd.

TITEL VI . ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 25.BESLISSING ALGEMENE VERGADERING

De Algemene Vergadering kan besluiten om over te gaan tot vrijwillige ontbinding van de vereniging.

In geval van vrijwillige ontbinding, benoemt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars, bepaalt

hun bevoegdheden en vereffeningsvoorwaarden.

ARTIKEL 26. OVERDRACHT ACTIVA

In geval van ontbinding, worden de activa, na aanzuivering van de passiva, overgedragen aan één of

meerdere, door de Algemene Vergadering gekozen, verenigingen met een gelijkaardig doel.

Benoeming bestuurders:

Pieterjarr Seaux

Pierre Timmermansstraat 40, 1090 Jette

09/05/1987 Roeselare

Birsen Uçar

Tisseitstraat 107, 1880 Kapelle-op-den-Bos

03/04/1987 Jette

Benoeming dagelijks bestuur

Pieterjan Seaux

Birsen Uçar

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

~

Coordonnées
HYDROGEN SEA

Adresse
PIERRE TIMMERMANSSTRAAT 40 1090 BRUSSEL

Code postal : 1090
Localité : JETTE
Commune : JETTE
Région : Région de Bruxelles-Capitale