IDEAL SERVICE D'AIDE A DOMICILE, EN ABREGE : I.S.A.D

Association sans but lucratif


Dénomination : IDEAL SERVICE D'AIDE A DOMICILE, EN ABREGE : I.S.A.D
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 846.101.306

Publication

29/01/2014
ÿþ#

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MDD 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

n N





2 0 JAN 2014

BRUSSEl.

Griffie

Benaming

(voluit) : !DEAL SERVICE AIDE A DOMiCILE

Rechtsvorm : Vreniging zonder winstgevend doel

Zetel : Beizegemstrastraat117 bus 72, 1120 te Brussel

Ondernemingsnr : 0846.101.306

Voorwerp akte : Vertaling

VOORAF

Terwijt we ten de demografische ontwikkelingen van de eenentwintwintigste eeuw inschatten, en verbonden toestand van de bevolking vanhet land. Wij zorg willen hebben voor sociale evenwicht, en het algemene welzijn willen ondersteunen op waardige wijze. Willen wij een aangepaste hulp verstrekken aan de personen en nde familiies die moeilijkheden ervaren om ten volle in het dagelijkse leven te staan.

Zodat de volgende personen:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

1. Mpaku Mulaka, geboren te Kinshasa, op 3 september 1965, wonende en verblijf houndende te Lijststerbesstraat 5, te Erembodegem.

2, Lusevakuena Kiese, geboren te Kinshasa op 8 maart 1984, em wonende en verblijf houndende te Lijsterbesstraat 5, te Erembodegem.

3, Ntafa Kiese, geboren te Kinshasa op 15 mei 1986, wonende en verblijf houdende te Nerspalstraat 133, 1190 Brussel.

4. Tumba Gracia, geboren te Damba op 24 december 1963, en wonende en verblijf houndende te Beysegemstraat 117 bus 72 te 1120 Brussel,

5, Belo wangombo Eduardo, geboren de Kimayaka Angola, op 28 februari 1952, wonende en berblijf houndende te Borrekensvefd 25 bus 36, 1853 Strombeek-Bever.

Verklaren hiermee een vereniging zonder winstgevend doel op te richten, op deze 01 mei 2012, in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921, die benoemd zal worden " 'DEAL SERVICE AiDE A DOMICILE, afgekort" ISAD ".

SECTIE 1.

TEN EERSTEN TITEL. - NAAM- ZETTEL- DOEL- DUUR

Artikel 1. de vereniging zonder winstgevend doel draagt op deze 01 mei 2012 de naam Idéal Service Aide à Domicile, afgekort" iSAD ".

Artikel 2. De zetel van de verening is gevestigd Beyseghemstraat 177 bus 72 te Brussel en ressorteert het gerechtelijk arrondissement van Brussel.

Hij kan slechts verplaatst worden door beslissing van de Algemene. Vergadering mits deze de regels in acht neemt van de Wet met betrekking tot statutaire wijzigingen.

De vereniging wordt opgerich voor onbepaalde duur.

TEN TWEEDEN TITEL - DOELSTELLING VAN DE VERENIGIN

Artikel 3 De vereniging heeft tot doelstelling om op rationele wijze, en afgestend op de behoeften, op gepaste wijze hulp te verstrekken aan personen en familles, gezinnen die moeilijkheden met de gang van het dagelijkse leven.

Zij mag alle handelingen verstrekken of doen die hiermee direct of indirect verband houden; Zij mag zich betrekken bij aile handelingen en acties die dit doel ondersteunen.

Op de laatste blz.. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

' sioo2.0

Artikel 4 De véreningin heeft tot doel:

1. Het verstrekken van diensten en zorgen die de autonomie van hulpbehoevenden in het dagelijkse leven bevordert en in de hand werkt;

2. Bevorderen van het welzijn en het welzijnsgevoel van personen, gezinnen;

3. De luisterbereidheid en luistervaardigheid en de uitwisseling van informatie met betrekking tot dat

dagelijkse leven;

4.Het aanleren of herleren van de dagdaagelijkse handdelingen;

5.Een opvoedende rol op zich nemen, in de sociale omgang, persoonlijke hygiëne binnen het gezin;

6.De inbreng met betrekking tot het zich actief opstellen binnen de smenleving, m.b.t de tewerkstelling in de

zorgsector, waardoor de kwaliteit van de dienstverlening kan worden geïiptimiseerd;

7.Het samenwerken met instellingen van openbaar nut m.b.t. hulp en verzorging aan personen en gezinnen,

weze zij op het sociale, of medisch vlak, tewerkstelling, en carriereaanpak.

TEN DERDEN TITEL - DE LEDEN

Sectie 1.

Artikel 5. De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en toegetreden leden, evenals ereleden, en

andere, zij kunnen zowel natuurlijke personen zijn als een rechtspersoon.

Het aantal effectieve leden mag niet minder zijn dan drie. Er is geen bovengrens. Buiten de wettelijke

voorschriften zijn effectieve en toegetreden gehouden tot de verplichtingen en genieten zij van de rechten hierin

beschreven.

Alleen de modaliteiten van het uitoefenen van zijn rechten en lof verplichtingen kumen verder worden

omschreven in het huishoudelijk reglement.

Artikel 6.$1 Zijn effectieve leden

1) Die hiermee verschijnen ais grondleggers en geassocieerd aan de huidige Akte van oprichting.

2) Elk rechtspersoon en/of natuurlijk persoon die in die hoedanigheid wordt toegelaten tot de Raad van Bestuur, of die, wanneer voorgesteld door ten minste twee leden , wordt toegelaten door de Algemene Vergadering bij een 2/3 meerderheid van de aanwezige stemmen. Om effectief lid te worden, moet moet men aan de volgende voorwaarden voldoen;

- Meerderjarig zijn.

- Rechtspersonen zullen een of twee natuurlijke persoenen aanduiden om hen te vertegenwoordigen in de vereniging.

$2, Zijn toegetreden leden, elk natuurlijk persoon, of rechtspersoon die in orde zijn met hun bijdragen.

Elk persoon die wil toetreden moet in orde zijn met zijn of haar bijdragen. De toegetreden leden genieten van de activiteiten van de vereniging en nemen er aan deel in overeenstemming met de statuten,

Het kandidaat-lid niet toegelaten, kan zich slechts opnieuw presenteren tenzij een vol jaar na de beslissing van de Raad van Bestuur.

$3.De raad van Bestuur kan een rechts-of natuurlijk persoon de status van erelid toekennen, of besschermlid, diegenen die de vereniging hun actieve steun willen verlenen en de vereniging als beschermlid, of met wetenschappelijke raad willen bijstaan. Deze hoedanigheid van lidmaatschap kan, of kan niet gecumuleerd worden met die van effectief of toegetreden lid.

Ook kan een persoon de status van " emerutus " ( raad van wijzen ) verwerven, voor diegenen die de vereniging of het doel van de vereniging in het bijzonder hebben gediend. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, het minimun aantal leden wordt gesteld op drie. Elk lid kan zich op elk moment terugtrekken uit de vereniging.

Artikel 6. Nieuwe kandidaat-leden worden souverein door de Raad van Bestuur wel of niet toegelaten, volgens de volgende procedure;

1. Een aanvraag indien bij de Raad van Bestuur

2. Toekenning van het lidmaatschap door de Algemene. Vergadering in aanwzigheid van 2/3 der leden 3.In orde zijn met de lidmaatschapsbijdrage.

SECTIE Il ONTSLAG, UITSLUITING, SCHORSING

Artikel 7- De effectieve leden en de toegetreden leden zijn vrij zich op elk moment terug te trekken uit de vereniging, door een schrijven te richten waarin zij hun ontslag aanbieden uit de vereniging.

De uitsluiting van een effectief lid, of een toegetreden lid, kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een 2/3 meerderheid van de aanwezigeof vertegenwoordigde leden ( Artikel 4 van de Wet ).

Het niet respecteren van de statuten, het niet in orde zijn met de ledenbijdragen, ten laatste binnen de maand na een aangetekend schrisjven, het niet aanwezig, vertegenwoordigd, of verontschuldigd zijn gedurende drie opeenvolgende Algemene Vergaderingen, ernstige overtredingen van het Huishoudelijke Reglement, en ernstige overtredingen tegen de gangbare zeden en de eerbaarheid, grove fout, de reputatie van de worden ervaren voor het respect die de vereniging in het openbare leven toch moet wegdragen, het overlijden, het bankroet, het consequent niet aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de Algemene Vergadering, zijn handelingen die kunnen leiden tot het uitsluiten van een lid, effectief of toegetreden,...

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

t "

a " tdOD 2.0

De Raad van Bestuur kan de geviseerde leden uitsluiten tot de beslissing wordt genomen door de Algemene Vergadering.

Het ontslag, de schorsing en de uitsluiting van leden gebeurt in overeenstemming met Artikel 12 van de Wet van 27 juin 1921.

Artikel 8- Het onstlagnemende, geschorste, of uitgesloten lid, evenals zijn of haar schuldeisers, de erfgenamen of zij die rechten zouden hebben vanwege het overleden of gefaalde lid (voor wat betreft een rechtspersoon), hebben en kunnen geen rechten uitoefen over het vermogen van de vereniging. Zij kunnen niet opeisen, of opvragen, rekeningen, uittreksels, terugstorting van gestorte lidrnaatschapsbijdragenr if beslag laten leggen bij inventaris, of bij tegenstelling handelen in rechte.

Artikel 9- De Raad van Bestuur houdt een ledenregister bij, in overeenstemming met.

Artikel 10 van de Wet van 27 juin 1921.

Artikel 10- De leden nemen of kunnen geen enkele rechtsverantwoordelijkheid nemen in hun eogen persoon m.b.t de verplichtingen van de vereniging.

TEN VIERDEN TITEL IV - DE BIJDRAGEN

Eerste varianten:

Artikel 11- De leden (eventueel ook toegetreden leden) betalen een jaarlijkse bijdrage eventueel en indien er verschillende categorieën van lidmaatschap zouden ontstaan en dus zou leiden tot het ontstaan van meerdere soorten ledenbijdragen per categorie. Het bedrag van deze ledenbijdrage(n) wordt vastgeligd door de Algemene Vergadering. Zij kan niet lager zijn dan 100 Euro, en ook niet hoger.

TEN VIJFDEN TITEL V - DE ALGEMENE VERGARDERING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge Artikel 12 - De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging. (Eventueel; en in

het geval van meerdere categorieën van lidmaatschap; de effective leden van de vereniging).

Artikel 13 - De algemene Vergadering beschikt over al de nodige bevoegdheden die haar door de Wet

worden toegekend of in de huidige Statuten.

Worden tot haar bevoegdheden gerekend:

1) Wijzigingen van de Statuten;

2) Het benoemen en het afzetten van de leden van de Raad van Bestuur;

3) Het geval zijnde, de afzetting van Comissarissen, en het bepalen van hun renumeratie of bezoldiging, als dergelijke wordt toegekend;

4) Het beëindigen van het mandaat van Bestuurders en eventueel de Commissarissen aangeduid;

5) De goedkeuring van de rekeningen en de begroting;

6) De vrijwillige opheffing van de vereniging;

7) De uitsluiting van leden;

8) De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

9) In alle gevallen die door de Statuten worden voorzien.

Artikel 14- Elk jaar moet er een Algemene Vergadering worden gehouden in de loop van de maand november, of in de loop van de eerste trimester van het jaar

De vereniging kan een Bulitengewone Algemen Vergadering bijeenroepen op elk moment door een beslissing van de Raad van Bestuur, op aanvraag van één vijfde van het effectieve ledenaantal. Een dergelijke aanvraag moet ter kennis van Raad van Bestuur worden gebracht per aangeteken schrijven, ten minste drie weken op voorhand.

Artikel 15 - Alle leden worden per gewoon schrijven, per e-mail, of per facsimile (fax) boodschap opgeroepen door de Raad van Bestuur voor de Algemene Vergadering, ten minste zeven dagen voordien. Het schrijven of de Fax worden ondertekend door de Secretaris of de Voorzitter van de Raad van Bestuur. De email wordt overgemaakt met Accuse de Reception/Bevestiging van Ontvangst aan de leden.

De geldige bijeen roeping noemt de dag, het uur et de plaats van de Algemene Vergadering.

De inhoud van de dagorde of de agenda wordt in de oproepingsbrief gemeld. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/5 van de leden moet eveneens op de agenda worden vermeld.

Wanneer van toepassing; en alleen voorzien in de gevallen genoed door Artikels 8,12 en 26 Quarter van de Wet van 27 juni 1921, kan de Algemene Vergadering statueren over de punten die niet hierin zijn opgenomen.

Eerste variant: wanneer et meerdere categoriën van leden zouden bstaan: Alleen effectieve leden hebben stemrecht, Elk beschikt over één stem. De toegetreden leden, sympathisanten, ereleden, of beschermeleden, emeritusleden kunnen over een raadgevende stem beschikken, maar worden niet als rechtsgeldige stemmen erkend/mogen niet stemmen,

Tweede variant: het bestaan van één enkele categorie van leden: Alle leden hebben ééen stem en zijn gelijk voor de Wet.

De Raad van Bestuur kan één of meerdere personen uitnodigen bij de Agemene Vergadering of een deel van de besprekingen ten dien titel, zij het als niet stemgerechtigd lid, of consultant.

Artikel 16 - De Algemene Vergadering woordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur. (Eventueel, en het geval voorkomende, (in zijn of haar afwezigheid) door de oudste van de Bestuursleden aanwezig)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

h1CC 2,c

Artikel 17 - De Algemene Vergadering kan rechtsgeldig bijeenkomen ongeacht het aantal aanwezige leden of vertegenwoordigd, behalve de uitzonderingen voorzien door de Wet of de huiddige Statuten. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden aangenomen per eenvoudige meerderheid van stemmen rechtsgelig uitgebracht, tenzij anders bepaald door de Wet of de huidige Statuten.

In geval van een gelijk verdeelde stemgang of uitslag, zal de stem van de Voorzitter, of zijn of hasr vervanger, de doorslag geven.

In geval van een gelijk verdeelde stemuitslag, bij geheime stemming, wordt het voorstel niet aangenomen. Worden niet meegeteld in het quorum van de stemmen, blancostemmen, nietige stemmen en onthoudingen. In ieder geval, wanneer een beslissing wordt genomen door de Algemene Vergadering, zonder dat rninstens

de helft van de leden aanwezig of vertenwoorigd zij, zal de Raad van Bestuur het recht hebben de beslising als

nog uit te stellen, tot een volgende Buitengewone Algemene Vergadering.

Wanneer het quorum van aanwezig rechtsgeldige stemmers niet bereit wordt gedurende de eerste zitting van de Algemene Vergadering, geldig bijeengeroepen, zal een tweede Algemene Vergadering niet kunnen worden bijeengeroepen tot ten vroegste veertien dagen na de tweede oproepingsbrief. De beslissing zal dan als rechtsgeldig bestempeld worden, welke ook het aanwezige of vertegenwoordigde ledenaantal weze, alleen onder voorbehoud van de wettelijke voorschriften.

Artikel 18- De Algemene Vergadering kan alleen beslissen tot vrijwillige ontbinding van de Vereniging zonder Winstgevend doel, of wijziging van de Statuten over te gaan, leden uit te sluiten, of de omzetting naar een vennootschap zonder winstoogmerk te besluiten als de voorwaarden zijn vervuld aangegegeven in de Wet van 27 juni 1921 met betrekking tot het nodige quorum van stemmen en aanwezigen of vertegenwoordigden op de Vergadering.

Artikel 19 - De balissingen van de Algemene Vergadering woren opgetekend in een register van Notulen (Proces Verbal) en onderteken door de Voorzitter en één Bestuurslid. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien, na een geschreven aanvraag hiertoe gericht aan de Raad van Bestuûr aangeduid.

Van iedere statutenwijziging worden de wijziging en de volledig geconsolideerde versie van de Statuten na deze wijzigingneergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel. En binnen de wettelijk voorziene tijd dienen de wijzigingen (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad, zoals bepaald door 26 novies van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de Verenigingen zonder Winstgevend doel. Zo ook voor de benoeming en de ambstbeëindiging van leden de Raad van Bestuur, en zoals het geval meg zijn van de Commissarissen.

TEN ZESDEK TITEL Vi - HET (DAGELIJKS BESTUUR) VAN DE VERNIGING

Artike 20 - De vereniging wordtbestuurd door een Raad var} Bestuur van ten minste drie leden die zijn benoemd door de Algemene Vergadering voor' een termijn van drie jaar, en kunnen ten allen tijde door haar woorden. Het aantal bestuursleden moet inieder geval lager zijn dan het ledenaantal van de vereniging (of de Algemene Vergadering ).

De bestuursleden zijn herverkiesbaar.

Het dagelijks bestuur van de vereniging wordt waargenomen door drie bestuursleden die ofwel elk afzonderlijk optreden ten persoonlijken titel, of die gezamenlijke optreden, of in collegiaal overleg, enn waarvan de afgevaardigde bestuursleden alleen handelen in opdracht van vooraf afgesproken doelstellingen en in overeenstemming.

( Indien de vereniging of Algemene Vergadering slechts zou bestaan uit drie personen, dan kan de Raad ven Bestuur slechts bestaan uit twee parsonen).

Artikel 21 - In geval van afwezigheid gedurende de uitoefening van het ambt, kan een tijdelijk bestuurslid worden aangesteld door de Algemene Vergadering. Hij handelt dan voor de duurtijd van het ambt van diegene die hij vervangt.

Artikel 22 - De Raad van Bestuur stelt aan uit zijn leden een Voorzitter, in casu een Onder-Voorzitter, een Secretaris en Penningemeester. Eénzelfde bestuurslid kan benoemd worden om verschillende taakstellingen waar te nemen.

De aanstelling van de Voorzitter en de Secretaris kunnen aan een aparte/afzonderlijke stemming van de Algemene Vergadering worden onderworpen,uit de leden van Raad van Bestuur.

In geval de Voorzitter weerhouden zou zijn, wordt zijn fuctie waargenomen door de onder Voorzitter, of de oudste van de bestuursleden van de Raad aanwezig.

De Raad van Bestuur kan op zijn zitting uitnodigen ieder persoon waarvan de aanwezigheid hen nuttig toeschijnt, weze het fouter in een raadgevende functir, Zonder stemrecht.

Artikel 23 - De Raad van Bestuur vergadert iedere keer als de behoeften van de vereniging die nood opleggen en telkens een bestuurslid het verlangt. De uitnodigingen worden verzonden door de Voorzitter' Secretaris, of in afwezigheid, door een bestuurslid per schrijven, fax, e-mail of zelfs mondeling uitgenodigd.

Dit minstens zeven dagen voor de vergadering . Die uitnodiging omvat de agenda, de datum, plaats en uur van de vergadering. Worden bijgevoegd bij de uitnodiging, in bijlage, de stukken die het onderwerp van de vergadering uitmaken.Als die stuken inderdaad onmisbaar zouden zijn voor een goede bespreking, moeten zij inzienbaar zijn voor de bestuursvergadering.

Mob 2.0

"

De Raad van Bestuur vergadert geldig welk ook het aantal van de aanwezigen is, of vertegenwoordigd, afgezien van wettelijke, statutaire of van het huishoudelijke reglement afhangende voorschriften in dit verband.

OF WEL. De Raad van Bestuur vergadert op geldige wijze vanaf het moment dar de helft van zijn ieden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Alle beslissingen worden bij meerdheid van stemmen genomen, de stem van de Voorzitter/Sercetaris tellen dubbel bij verdeeldheid van stemmen. Allen de aanwijzing van een nieuw bestuurslid vereist een quorum van 50% aanwezigheid,

( En ) een meerderheid van twee derden van de stemmen. Een bestuurslid mag zich doen vertegenwoordigen op een bestuursraad, mits vergezeld van een geschreven machtiging, de remplaçant bij naam noemende. .

Bij verdeeldheid van stemmen, geeft de stem van de Voorzitter doorslag. In geval van verdeeldheid van stemmen bij een geheime stemming, wordt het voorstel verworpen.

Van elke vergadering worden notulen gemaark, die ondertekend moeten worden door de V000rzitter en de Secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten overgelegd worden en alle andere akten worden geldig ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris en dezelfden worden bewaard op de zetel van de vereniging. Zij kunnen ingekeken worden door elk effectief lid of die belanghebbende mag worden geacht, op de zetel.

Artikel 24 - De Raad van Bestuur heeft aile volmachten om handelend op te treden in de belangen van de vereniging. Zijn alleen uitgesloten van zijn bevoegdheden die handelingen die door de Wet of de Statuten worden voorbehouden aan de Alegemene.

Artikel 25. - De Raad van Bestuur is belast met de leiding en de administratieve werking van de vereniging. Die Raad kaan evenwel het dagelijks bestuur opdragen aan een orgaan hiermee belast en bestaande uit één of meerdere bestuursleden, met de nodige procuyratie en machtigingen, die eventueel niet zouden deel uitmaken van de Raad van Bestuur, eventueel in opdracht van deze, zonder bestuurslid te zijn, of te kiezen uit zijn bestuursleden en waarvan de bevoegdheden worden vastgelegd, evenals zoals het geval mag zijn, het salaris, de vergoedingen en honoraria.

De afgevaardigen van het dagelijks bestuur worden gekozen onder de effectieve leden, of anderen bij de vereniging betrokken, Zij worden aangesteld voor drie jaar zijn herverkiesbaar / of voor onbepaalde duur. Ook

" ~ kunnen zij ten allen tijde worden afgezet door de Raad van Bestuur.

e Als er meerdere zouden zijn, handelen zij in opdracht elk afzonderlijk en ten persoonlijken titel! gezamenlijk/en/of collegiaal. Zij worden niet gehouden veantwoarding af te leggen voor hun volmacht bij hun handelen ten overstaan van derden.

De Akten betreffende de ambtsbeeindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de de griffie van de Rechtbank van Koophandel en na de neerlegging door de griffie ( bij uittreksel) bekend worden gemaarkt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, zoals vastgesteld in Artikel 26 novies van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstgevend doel.

Aetikel 26 - De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte. Hij kan deze vertegenwoordiging evenwel opdragen, aan een orgaan bestaande uit een of meerdere bestuursleden en/of

ó aan een meerdere personen niet eigen aan de vereniging, die ofwel uit eigrn hoofde elk afzonderlijk of gezamenlijk optreden.

De Raad van Bestuur is bevoegd om er de bevoegdheden van vast te leggen evenals de salarissen, verggoedingen of honoraria.

Zij worden aangesteld voor drie jaar ( eventueel heverkiesbaar) of voor en onbepaalde duur. Zij kjunnen

I ' ten allen tijde worden afgezet door de Raad van Bestuur. Deze benoemde personen zullen zich niet telkens

et moeten verantwoorden betreffente hun volmacht tegenover derden ten overstaan van de vereniging.

Bij rechtshandelingen ten behoeve van de vereniging, weze het als eiser of als verweerder, zal zij door de

hiertoe benoemde en opgedragen Raad van" Bestuur ( het klassieke mandaat) of door het hiertoe gemachte et

et orgaan worden vertegenwoordigd.

De akten met de benoeming van de personen met de nodige volmachten, of hun ambsbééindiging die de vereniging vertegenwoordg (d) en worden zonder verwijl neergelegd ter griffie van de Rechtbank van

re Koophandel en Worden door de griffier bij uittreksel bekend gemaarkt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, zoals vastgesteld in Artikel 26 novies van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstgevend doel,

Artikel 27. - De leden van de Raad van Bestuur, (of zij ) aangeduid voor het dagelijks bestuur, evenals de

s1 personen aangeduid' te vertegenwoordigen worden niet gteacht omwille van de door hun gedragen verantwoordelijkheden en verplichtingen enige persoonlijké verantwoordelijkheid te dragen tegenover derden. Artikel 28 - De,Secretaris, of in zijn of haar'afwezigheid, de Voorzitter worden geacht a titre provisoire of ten gronde giften gedaan aan de vereniging in ontvangst te kunnen nemen en de nodige formaliteiten te vervullen

et tegenover derden, zolang hun waarde niet boven de 100.000.00 Euro uitgaat.

TEN ZEVENDEN TITEL VII- VARIA

Artikel 29. - Eeen huishoudelijk reglement zaal door.de Raad van Bestuur worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering. Wijzigingen aan dit huishoudelijk reglement kunnen door de Algemene Vergadering worden aangebracht, met eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 30 - Het boekjaar (begrotingsjaar) begint op 01 januari en eindigt op 31 december.

' i MOD 2.0

+ Y e

+ r r

Artikel 31 - De goedkeuring van de begroting voor het kommende jaar en van de rekening van het voorbije jaar worden elkjaar voorgelegd door de Raad van Bestuur ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering.

De rekeningen en de begroting worden telkens opgesteld en waar nodig gepubliceerd in overeenstemming met Artikel 17 van de Wet van 27 juni 1921 op de verenigingen zonder winstgevend doel.

Artikel 32- De vereiste boekhoudkundige stukken worde op de zetel bewaard, waar aile effectieve leden, ere-en beschermleden (emeritus) en niet stemmgerechtigde leden ze kunnen inzien, na een geschreven aanvraag te hebben gericht aan de Raad van Bestuur met wie een datun en uur dienen te wafgesproken ter inzage.

Artikel 33 Diesgeval en indien de Wet het vereist, moet door de Algemene Vergadering een Commissaris worden aangesteld, uit het register van het Instituut voor Bedrijfsrevisoren, die belast wordt met de audit van de boeken van de vereniging en voor hen een jaarliks rapport opstelt, Hij wordt aangesteld voor een termijn van vier jaar en is herverkiesbaar.

De Algemene Vergadering benoemt een account voor het onderzoeken van de rekeningen (één of meerdere, dit laatste is niet aangeraden daar het dikwijls bijzonder moeilijk is hen voor de A.G. samen te brengen op één en dezelfde dag) en een suppléant, zoals het geval mag zijn. Dezen worden beiden gekozen buiten de cirkel van de Raad van Bestuur. En zij worden ermee belast de rekeningen van de vereningen aan een onderzoek te onderwerpen, hij en zijn suppleant, en een jaarlijks rapport op te stellen.

Zij worden benoemd voor vier jaar en zijn herverkiesbaar.

Als de audit van de rekeningen niet door dezelfden is kunnen gebeuren, behoort het aan elk effectief lidmaat toe zelf tot een verifcatie van de rekeningen over te gaan op de zetel van de vereniging, om en, ten einde de gevraagde goedkeuring van de rekeningen en de begroting te kunnen stemmen teb oversztaan van de raad van Bestuur en het dagelijks bestuur.

Artikel 34 - In het geval van de ontbinding van de vereniging, worden door de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaars aangesteld, legt hun verantwoordelijkheden vast en geeft een bestemming aan het patrimonium van de vereniging.

Deze bestemming moet in ieder geval worden gegeven ten bate van een goed doel. Zodat conform de regelgeving op de verenigingen, in geval van ontbinding (Artikel 2, iste al.9° van de Wet) de goederen en het patrimonium van de vereniging kunnen worden bestemd aan een sociaal werk, humanitair en van openbaar nut.

De vereffenaars zullen dan ais mandaat hebben het patrimonium van de vereniging te liquideren, evenals alle schulden die zij zou hebben en het overblijvende te verdelen aan een organisme met soortgelijke doelstellingen, of een andere VZW met soortgelijk doel. Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindigine en de ambsbeëindiging van de vereffenaars bij uittrekesel bekendgemaakt te worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad in overeenstemming met Artikel 23 en 26 novies van de Wet van 1921 betreffende de verenigingen zonder winstgevend doel.

Artikel 35 - AI wat niet expliciet gespecifieerd wordt in huidige Statuten is en werd geregeld in de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstgevend doel.

BIJ DEZE, ALDUS OPGEMAAKT EN AANGENOMEN

De grondleggers van deze nemen bij unanimiteit het volgende besluit welk pas rechtsgeldigheid verwerft bij het neerleggen van de Statuten ter Griffie, de akten met de benoemingen van de leden van de Raad van Bestuur dewelke gehouden zijn de vereniging te vertegenwoordigen bij en buiten rechte.

Het eerste boekjaar:

Uitzonderlijk zal in overeenstemming met Artikel 30, het eerste boekjaar aanvangen op deze 01 mei ,2012,

en afgesloten worden op 31 december 2012.

Eerste Algemene Vergadering:

Uitzonderlijk en in overeenstemming met Artikel 13, de eerste Algemene Vergadering in mei 2012.

Bestuursleden;

Worden aangeduid als bestuursleden

1- Mpaku Mulaka

2- Lusevakueno Kiese

3- Ntala Kiese

Blad B Vervolg

(Eventuel de bestuursleden die persoonlijk en elk afzonderlijk de vereniging vertegenwoordigen of twee bestuursleden die gezamenlijk handelend rechtsgeldig de vereniging vertegenwoordigen) en hun mandaat aanvaarden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De Algemene Vergadering benoemen als

1- Voorzitter: Mpaku Mulaka

2- Secretaris: Lusevakueno Kiese

3- Penningmeester: Ntala Kiese

Belast met het dagelijks bestuur (personen die de vereniging vertegenwoordigen):

1- Belo Wangombo Eduardo

2- Tumba Gracia

En na voorlezing en herzien te hebben, hebben de comparanten de Akte getekend, als teken van het oprichten van de VZW, genoemd Ideal Service d'Aide à Domicile, afgekort I.S.A.D.

1- Mpaku Mulaka

2- Lusevakueno Kiese

3- Ntala Kiese

4- Tumba Gracia

5- Belo Wangombo Eduardo

Gedann te Brussel, op 01 mei 2012,-

23/01/2014
ÿþ MOD 2.2

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

0~



11111111!111,1,1jj j11411111111

1 4 JAN 2014

i'1--,..-'..

Greffe

N° d'entreprise :

Dénomination (en entier)

(en abrégé) : Forme juridique : Siège : Oblat de ['acte

E[ ya lieu de lire

Texte

0846.101.306

IDEAL SERVICE AIDE A DOMICILE

I.S.A.D.

Association sans but lucratif

Rue de Beyseghem 117 bte 721120 Bruxelles

Rectificatif

dans l'acte de constitution deposé au Tribunal de commerce de Bruxelles le 23 mai 2012 comme adresse correcte du Siège social 117 bte 72, Rue Beyseghem à 1120 Bruxelles.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire Instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à ['égard des tiers

Au verso : Nom et signature

04/06/2012
ÿþCopie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

MDD 2,2

Réservé

au

Moniteur

belge

111111111.1111M111111111

1

;

,~~~,,~ ç'I'Ll-,

Grefl"e2 3 Fil4 1 2012

N" d'entreprise : o$rtó .,la l . 3oC

Dénomination

(en entier) : IDEAL SERVICE D'AIDE A DOMICILE

(en abrégé) : I.S.A.D

Forme juridique : Association sans but lucratif

Siège : Rue de Beysegheme n°177/72 à Bruxelles

Objet de Pacte : CONSTITUTION

A,PREAMBULE .

Compte tenu de I' évolution démographique de 21er siècle ,et les multiples situations affrontées par la populations.

Soucieux de maintenir l'équilibre sociale et accroître le bien éte de façon digne .11 nous incombe d'apporter une aide adaptée et appropriée aux personnes et aux familles qui manifestent des difficultes dans la gestion de la vie quotidienne.

Ainsi,les personnes suivantes :

1.Mpaku Mulaka née à kinshasa,le 3 septembre 1965,résidante sur rue Listerbesstraat5,Erembodegem; 2.Lusevakuena Kiese,née à Kinshasa,le 08 mars 1984 résidente sur rue Listerbesstraat 5,Erembodegem; 3,Ntala Kiese, née à Kinshasa, le 15 mai 1986,résidante rue Nerspal 133,1190 Bruxelles;

4.Tumba Graçia,née Damba,le 24 Décembre963,résidente rue de Beyseghem 117/72 1 120 Bruxelles; 5.Belo Wangombo Eduardo,né à Kimayala-Angola,le 28 février 1952,résident rue Borrekensveld25/361853 Strombeek-Bever

Déclarent constituer une association sans but lucratif le 01 mai 2012,conférement à la loi du 27 juin1921,dénommée "IDEAL SERVICE D'AIDE A DOMICILE" en sigle "[SAD"

SECTION 1

TITRE I. DE LA DENOMINATION-DUSIEGE-DUREE ET OBJET

Adler, L'Association prend pour la dénomination sans but lucratif le 01 mai 2012,1déal Service d'Aide à

Domicile asssociation sans but lucratif. , en abrégé : T.S.A.D

Art2.Le siège social est établi sur rüe de Beyseghem 177!72 Bruxelles,dans l'arrondissement judiciaire de

Bruxelles.

Le siège ne peut être déplacer qu'après une décision de l'Assemblée Générale conférement à la procédure

légalement prévu par la loi en ce qui concerne la modification statutaire.

L'association est constituée pour une durée indéterminée.

TITRE II. DU BUT SOCIAL

Art 3. L'association a pour but de promouvoir en matière de relation d'aide un mécanisme rationnel,afin d'apporter une aide adaptée et appropriée aux personnes et aux familles qui manifestent des difficultés dans la; gestion de la vie quotidienne.

Elle peut accomplir tous les actes se rapportant directement ou indirectement à son but, Elle peut prêter son concours et s'identéresser à toute activité similaire à son but.

Mentionner sur la dernière page du volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvdir de représenter i`assoclation. la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au versa ; Nom et signature'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

11.101) 2.2

Article 4. L'Association a pour objectif :

1-Mise en oeuvre du concept d'autonomie et lutter contre la dépendance.

2-Promouvoir la dimension de bien être.

3-Faciliter la capacité d'écoute et d'échange d'information.

4-Apprendre les activités journalières et instrumentaux de la vie quotidiennes.

5-Promouvoir un rôle éducatif, social et sanitaire des personnes et familles en aide.

6-Mise en oeuvre d'une dynamique d'insertion professionnelle en matière d'aide à domicile, pour optimiser la

qualité de services.

7-Collaborer avec des institutions publiques en matières d'aide aux personnes et aux familles, les structures

sociaux, médicaux, d'emploi et d'insertion professionnelles.

TITRE III. DES MEMBRES

Section L

Article 5. L'Association est composée de membres effectifs et d'adhérents, d'affiliés d'honneurs ou autres, qui

peuvent être des personnes physiques ou des personnes morales.

Le nombre des membres effectifs ne peut être inférieur à trois. Leur nombre est illimité.

3

En-dehors des prescriptions légales, les membres effectifs et les adhérents jouissent des droit et sont tenus des

obligations des droit et sont tenus des obligations qui sont précisé dans le cadre des présents statuts.

Seules les modalités de l'exercice de ses prérogatives ou obligations pourront figurer dans 1 »éventuel R.O.I.

Article 6. $ 1. Sont membres ( effectifs)

1)Les comparants au présent acte, fondateurs ou associés.

2)Toute personne morale ou physique admise à cette qualité par le Conseil d'Administration (ou) qui, présenté

par deux membres au moins, est admis par la décision de l'Assemblée réunissant les 2/3 des voix présentes.

Pour devenir membre effectif, il faudra remplir les conditions suivantes :

- Être majeur

Les personnes morales désigneront une ou deux personnes physique chargées de les représenter au sein de

l'association.

$. 2. Sont adhérent toute personne physique ou morale en ordre des cotisations

Toute personne qui désire devenir adhérent doit être en ordre de cotisations. Les adhérents bénéficient des activité de l'association et y participent en se conformant aux statuts,

Le candidat non admis ne peut se représenter qu'après une année à compter de la date de la décision du Conseil d'Administration.

$. 3. Le Conseil d'Administration pourra accorder le titre d'affilié d'honneur ou de parrain à toute personne physique ou morale souhaitant apporter son concours à I'association et qui serait ainsi appelée à faire partie de ( comité de parrainage ou scientifique ). Cette qualité peut ne peut pas être cumulée avec celle de membre effectif ou d'adhérent de l'association.

De même, le titre d'affiliée émérite peut être conféré à des personnes qui ont rendu des services insignes â l'association ou aux objectifs qu'elle poursuit.Le nombre des membres de l'association n'est pas limité, son minimum est fixé à trois. Les membres sont libre de se retirer à tout moment

Article. 6. Les admissions de nouveaux membres sont décidées souverainement par le Conseil d'administration,

selon la procédure suivante.

1-Introduire une demande au Conseil d'Administration

2-Approbation par l'Assemblée Générale en présence de deux tiers des membres.

3-Etre en ordre de cotisations.

Section Il - Démission, exclusion, suspension

Article7. Les membres effectifs et les adhérents sont libres de se retirer à tout Moment de l'association en adressant une lettre par écrit leur démission à l'association.

L'exclusion d'un membre effectif ou d'un adhérent ne peut être prononcé que par l'Assemblée Générale à la majorité de deux tiers des voix présentes ou représentées ( article 4 de la loi ).

Le non respect de statuts, le défaut de paiement des cotisations au plus tard dans le mois du rappel adressé par lettre recommandée à la poste, le défaut d'être présent représenté ou excusé à trois assemblées générales consécutives, les infractions graves au R.O.I., aux loi de l'honneur et de la bienséance, fautes graves, agissements ou paroles, qui pourraient entacher l'honorabilité ou la considération dont doit jouir l'association, le décès, la faillite, le défaut d'être présent ou représenté à l'Assemblée générale consécutives, sont des actes qui peuvent conduire à I'exclusion d'un membre ou d'un adhèrent

Le Conseil d'Administration peut suspendre les membres visés, jusqu'à la décision de l'Assemblée Générale

La démission, la suspension et l'exclusion des membres se font de la manière déterminé par l'article 12 de la loi du271921.

Article 8.  Le membre démissionnaire, suspendu ou exclu, ainsi les créanciers, les héritiers ou ayant droits du membre décédé ou failli (pour une personne morale ), n'ont aucun droit sur le fond social. Ils ne peuvent réclamer

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D22

ou requérir ni relevé, ni reddition de comptes, ni remboursement des cotisations, ni opposition de scellés ni inventaire.

Article 9 - Le Conseil de l'Administration tient un registre des membres conformément à l'article 10 de la-loi £lu 27 juin 1921.

Article 10- Les membres ne contractent aucune obligation personnelles relativement aux engagements de l'association.

TITRES IV . DES COTISATIONS

Première variantes :

Article 11. - les membres( éventuellement les adhérents) paient une cotisation annuelle - éventuellement, en cas d'existence de plusieurs catégories des membres identiques ou qui peut être d'un montant différent par catégories de membres. Le montant de cette cotisation est fixé par l'Assemblée générale. Elle ne pourra être ni inférieur à 100 euros, ni supérieur à 100 euros.

TITRE V - DE L'ASSEMBLEE GENERALE

Article 12. - L' Assemblée générale est composée de tous les membres de I'association. (Eventuellement; en cas

d'existence de plusieurs catégorie de membres ; des membres effectifs de l'association).

Article 13 - L'Assemblée générale possède les pouvoirs qui lui sont expressément reconnus par la loi ou les

présents statuts.

Sont notamment réservées à sa compétences :

1)les modifications aux statuts sociaux ;

2)la nomination et la révocation des administrateurs

3)le cas échéant, la révocation des commissaires, et la fixation de leur rémunération dans le cas ou une

rémunération est attribué ;

4)la décharge à octroyer aux administrateurs et aux commissaires, le cas échéant;

5)l'approbation des budgets et des comptes ;

6)la dissolution volontaire de l'association ;

7)les exclusion de membres;

8)latransformation de l'association en société à finalité sociale;

9)toutes les hypothèses où le s statuts l'exigent

Article 14 - Il doit être tenu au moins une assemblée générale chaque année, dans le courant du mois de novembre au cours du premier trimestre.

L'Association peut être réunie en Assemblée générale extraordinaire à tout moment par la décision du Conseil d'Administration, notamment à la demande d'un cinquième au moins des membres (effectifs). Une telle demande devra être adressé au Conseil d'Administration par lettre recommandée à la poste au moins trois semaines à l'avance.

Article 15 - Tous les membres doivent être convoqués à l'Assemblée Générale par le Conseil d'Administration par Iettre ordinaire, courriel ou fax adressé au moins huit jours avant l'Assemblée. La Iettre ordinaire ou le fax sera signé par le secrétaire ou le Président au nom du Conseil d'Administration. Le courriel sera transmis avec A.R par le secrétaire ou le Président

La convocation mentionne les jour, heure et lieu de la réunion.

L'ordre du jour est également mentionné dans la convocation. Toute proposition signée par un cinquième des membres doit être portée à l'ordre du jour.

( Eventuellement : Sauf dans les cas prévus aux articles 8,12 et 26 quater de la loi du 27 juin 1921, l'Assemblée peut délibérer valablement sur des points qui ne sont pas mentionnés dans l'ordre du jours.

Première variante : existence de plusieurs catégories de membres :

Seuls les membres effectifs ont les droit de vote. Chacun d'eux dispose d'une voix. Les adhérents, sympathisants ou affiliés d'honneur ou émérites peuvent disposer d'une voix consultative mais en aucun cas délibérative.

Seconde variante : existence d'une seule catégorie de membre :

Tous les membres ont un droit de vote égal, chacun disposant d'une voix,

Le Conseil d'administration peut inviter toute personne à tout ou partie de l'Assemblée générale en qualité d'observateur ou de consultant.

Article 17 - L'Assemblée générale est présidée parle Président du Conseil d'Administration.

(Eventuellement : et à défaut par l'Administrateur présent le plus âgé) .

Article 18 - L'Assemblée générale peut valablement délibérer quel que soit le nombre des membres présents ou,

représentés, sauf les exceptions prévues par la loi ou les présents statuts. Les décisions de l'Assemblée générale sont

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

iNao 22

adaptées à la majorité simple des votes régulièrement exprimés, sauf dans le cas où il est décidé autrement par la lpf

ou les présents statuts.

En cas de partage des voix, celle du Président ou de l'administrateur qui le remplace est prépondérante.

En cas de partage lors d'un vote à scrutin secret, la proposition est rejetée.

Sont exclus des quorums de vote et de majorités les votes blancs, nuls ainsi que les abstentions.

Toutefois, Iorsqu'une décision aura été prise par l'Assemblée générale, sans que la moitié des membres soit

présente ou représentée, le Conseil d'administration aura la faculté d'ajourner la décision jusqu'à une prochaine

Assemblée générale extraordinaire.

Lorsque le quorum de présences n'est pas atteint à la première Assemblée générale dûment convoquée, une seconde réunions de l'Assemblée ne peut être tenue moins de 15 jours après l'envoi de la seconde convocation. La direction sera alors définitive quel que soit les nombre des membres présent ou représentés lors de l'Assemblée générale, sous réserve de l'application in casa des dispositions légales.

Article 19 -- L'Assemblée générale ne peut valablement délibérer sur la dissolution de l'association, sur la modification des statuts, sur l'exclusion des membres ou sur la transformation en société à finalité sociale que conformément aux conditions spéciales d quorum de présences et de majorité requises par la loi du 27 juin 1921 relative aux associations sans but lucratif.

Article 20.  Les décisions de l'Assemblée sont consignées dans un registre de procès-verbaux contresignés par le Président et un administrateur. Ce registre est conservé au siège social où tous les membres peuvent en prendre connaissance sans déplacement du

8

registre, après requête écrite au Conseil d'administration avec lequel le membre doit convenir de la date et de l'heure de la consultation.

Toutes modifications aux statuts sont déposées, en version coordonnée, au greffe du tribunal de commerce sans délai et publié, par les sains du greffier et par extraits aux Annexes du Moniteur comme dit à l'article 26 novies de la loi du 27 juin 1921 sur les associations sans but lucratif. Il en va de même pour tous les actes relatifs à la nomination ou à la cessations de fonction des administrateurs et le cas échéant, des commissaires.

TITRE VI - L'ADMINISTRATION DE L'ASSOCIATION

Article 21. - L'association est administrée par un Conseil composé de trois personnes au moins, nommés par l'Assemblée générale pour un terme de Sans, et en tout temps révocable par elle, Le nombre d'administrateur doit en tous cas être inférieur au nombre de personnes membres de l'association.

Les membres sortants du C.A sont rééligibles.

La gestion journalière de l'association est assurée par trois administrateurs, agissant individuellement ou conjointement, ou un bureau par décision collégiale et dont les membres délégués par le Conseil d'administration agissent en fonction des objectifs qu'il fixe préalablement.

( Eventuellement : Toutefois, et seules trois personnes sont membres de l'associations, le Conseil d'administration n'est composé que de deux personnes ),

Article 22.- En cas de vacance au cours du mandat, un administrateur provisoire peut être nommé par I'Assemblée générale. Il achève dans ce cas le mandat de I'administrateur qu'il remplace.

Article 23.  Le conseil désigne parmi ses membres un Président, éventuellement un Vice Président, un Trésorier, et un Secrétaire.

Un même administrateur peur être nommé à plusieurs fonctions.

9

Les fonctions du Président et de secrétaire peuvent objet d'un vote spécial de l'Assemblée générale parmi les membres du Conseil d'Administration.

En cas d'empêchement du Président ses fonctions sont assumées par le vice président ou le plus âgé des administrateurs présents.

Le Conseil d'administration peut inviter à ses réunions toute personne dont la présence lui parait nécessaire selon les besoins et à titre consultatif uniquement

Article 24.  Le Conseil d'administration se réunit chaque fois que les nécessités de l'association l'exigent et chaque fois qu' un de ses membres en fait la demande. Les convocations sont envoyées par le Président/secrétaire ou, à défaut, par un administrateur, par simple lettre, téléfax, courriel ou même verbalement

Au moins 8 jours calendrier avant la date de réunion. Elles contiennent I'ordre du jour, la date et le lieu où la réunion se tiendra. Sont annexées à cet envoi les pièces soumises à discussion en C.A. Si exceptionnellement elles s'avéraient indispensable au moment de la convocation, elles doivent pouvoir être consultées avant ledit Conseil.

Le Conseil délibère valablement quel soit le nombre des membres présents ou représentés, sauf dispositions légales, réglementaires ou statutaires contraires.

Où ; Le Conseil délibère valablement dès que la moitié de ses membres sont présents ou représentés.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo2.2

Ses décisions sont prises à la majorité des voix, le Président / le secrétaire disposant de la faculté de doubler sa voix en cas de partage des votes.

Seules l'admission d'un nouveau membre réclame (un quorum de présence d 50 % ).

(Et) une majorité des deux tiers des voix. Un administrateur peut se faire représenter au Conseil d'administration , porteur d'une procuration écrite le désignant nommément

En cas de partage, la voix de celui qui préside la séance est prépondérante. En cas de partage lors d'un vote secret, la proposition est rejetée.

Ses décisions sont consignées sous forme de procès-verbaux, contresignées par le Président le Président et le secrétaire et inscrites dans un registre spécial. Ce registre est conservé au siège social. Tout membr, (effectif), justifiant d'un intérêt légitime, peut en prendre connaissance sans déplacement du registre.

Article 25. - Le Conseil d'administration a le pouvoirs les plus étendus pour l'administration et la gestion de l'association. Seuls sont exclus de sa compétences, les actes réservés par la loi ou les présents statuts à l'Assemblée générale.

Article 26. - Le Conseil d'administration gère toute les affaires de l'association. Il peut toutefois déléguer la gestion journalière de l'association, avec l'usage de la signature afférent à cette gestion, à un organe de gestion composé de un ou plusieurs administrateur(s) délégué (s) à la gestion journalière - s'ils ne font pas partie dudit Conseil d'administration - et/ ou de délégué(s) à la gestion journalière - s'il ne font pas partie dudit conseil - qu'il choisira parmi se membres et dont il fixera les pouvoirs, ainsi éventuellement que le salaires, les appointements ou les honoraires.

Les délégués à la gestion journalière sont choisis parmi les membres effectifs ou parmi les tiers de I'association. Ils sont désignés Sans et rééligibles/ pour une durées illimitée. Ils sont en tout temps révocables par le Conseil d'Administration.

S'ils sont plusieurs, ils agissent individuellement / conjointement/ en collège.

Il (s) n'aura (auront) pas à justifier de ses/ leurs pouvoirs vis-à-vis des tiers.

Les actes relatifs à la nomination ou à la cessation des fonctions des personnes déléguées à la gestion journalière sont déposés au greffier du Tribunal de commerce sans délai et publiés, au soins du greffier, par extraits, aux annexes du Moniteur belge comme requis à l'article 26 novies de la loi du 27 juin 1921 sur les associations sans but lucratif.

Article 27.- Le Conseil d'administration représente l'association dans tous les actes judiciaires et extrajudiciaires. Il peut toutefois confier cette représentation à un organe de représentation composé d'un ou plusieurs administrateurs (s) et/ ou à un ou plusieurs tiers à l'association agissant selon le cas individuellement ou conjointement

Le Conseil d'administration est compétent pour en fixer les pouvoirs ainsi que les salaires, appointements ou honoraires.

Ils sont désignés pour 3 ans (et en cas rééligibles) ou pour une durée illimitée.

Ils sont de tout temps révocables par le Conseil d'administration.

Cette (ces) personne(s) n'aura (auront) pas à justifier de ses (leurs) pouvoirs vis des tiers.

Les actions judiciaires, tant en demandant qu'en défendant, seront, intentées ou soutenues au nom de l'association par le Conseil d'Administration délégué à cet effet ( mandat classique) ou du/ des organes (s) délégué (s) à la représentation.

Les actes relatifs à la nomination ou à la cessation des fonctions des personnes habilitées à représenter l'association sont déposés au greffe du Tribunal du commerce sans délai, et

publiés, aux soins du greffier, par extraits aux annexes du Moniteur belge comme dit à l'article 26 novies de la loi du 27 juin 1921 sur les association sans but lucratif.

Article 28. - Les Administrateurs, les personnes délégués à la gestion journalière, ainsi que les personnes habilitées à représenter l'association, ne contractent, en raison de leurs foncions, aucune obligation personnelle aux engagements de l'association.

Article 29. - Le secrétaire ou, en son absence, le président, est habilité à accepter à titre provisoire ou définitif les libéralités faites à l'association et à accomplir toutes les formalité nécessaires à leur acquisition pour autant que leur valeur n'excède pas 100.000.00 EUR.

TITRE VII - DISPOSITIONS DIVERSES

Article 30: Un règlement d'ordre intérieur pourra être présenté par le Conseil d'administration à l'Assemblée générale. Des modifications à ce règlement pourront être apportées par l'Assemblée générale, statuant à la majorité simple des membres présents ou représentés.

Article 31. - L'exercice social commence le ler janvier pour se terminer le 31 décembre.

Article 32. -- Le compte de l'exercice écoulé et le budget de I'exercice suivant seront annuellement soumis à l'approbation de l'Assemblée générale ordinaire par le Conseil d'administration.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

M00 22

Les comptes et les budgets sont tenus et, le cas échéant, publiés conformément à l'article 17 de la loi du 27 juin 1921 sur les associations sans but lucratif.

Article 33. -- Les document comptables sont conservés au siège social où tous les membres effectifs, d'honneur ori émérites ainsi que les observateurs éventuels, peuvent en prendre connaissance mais sans déplacement lu registre, après requête écrite au Conseil d'administration avec lequel le nombre doit convenir de la date et de

l'heure de la consultation. `.;

Article 34. _ le cas échéant et en tous les cas lorsque la loi l'exige, I'Assemblée générale désigne un co~,,hïss ;re, choisi parmi les membres de l'institut des Réviseurs d'Entreprise, chargé de vérifier les comptes de l'as`so,deon et do lui présenter un rapport annuel. Il est nommé pour quatre année et est rééligible.

12

L'Assemblée générale désigne un (ou plusieurs à déconseiller dès lors qu'il est bien souvent difficile dans la pratique de les réunir à l'A.G. ) vérificateur aux comptes et un suppléant, le cas échéant. Le vérificateur aux comptes, d6 même que son suppléant, sont choisis en dehors du Conseil d'administration. Ils sont chargés de vérifier les comptes de l'association et de présenter un rapport annuel.

Ils sont nommés pour quatre ans et rééligibles.

Si la vérification des comptes n »a pu être effectuée par le vérificateur ou son suppléant, il appartient à chaque membre ( effectif) de procéder lui-même à cette vérification des comptes au siège social de l'association afin de pouvoir procéder au vote relatif à l'approbation des comptes et budgets et à la décharge.

Article 35.  En cas de dissolution de l'association, l'Assemblée générale désigne le ou les liquidateurs, létermine leurs pouvoirs et indique l'affectation à donner à l'actif net de l'avoir social.

Cette affectation doit obligatoirement être faite en faveur d'une fin désintéressée. Ainsi conformément sur la patrimoine de l'association en cas de dissolution, prévu par ( l'article 2, lier al, 9° de la loi ), les biens et patrimoine seront affectés à une oeuvre sociale, humanitaire et public.

Les liquidateurs auront pour mandant de réaliser l'avoir de l'association, de liquider toute dette quelconque et distribuer le solde éventuel à un organisme ayant la même vocation ou un autre ASBL poursuivant un but similaire.

Toutes décisions relatives à la dissolution, aux conditions de la liquidation, à la nomination et à la cessation des fonctions du ou des liquidateur(s), à la clôture de la liquidation, ainsi qu' à l'affectation de l'actif net, sont déposées au greffe du Tribunal de commerce et publiées, aux soins du greffier , aux annexes du Moniteur comme dit aux articles 23 et 26 novies de la loi de 1921 sur les associations sans but lucratif.

13

14

DISPOSITIONS TRANSIT0IRES

Les fondateurs prennent à l'unanimité les décisions suivantes, qui ne deviendront effectives qu'à dater au greffe des statuts, des actes relatifs à la nomination des administrateurs et des actes relatifs à la nomination des personnes habilitées à représenter l'association.

Exercice social

Par exception à l'article 31, le premier exercice débutera ce 1 mai 2012 pour se clôturer le 31 décembre 2013

Première assemblée générale :

Par exception à l'article 13, la première assemblée en mai 2012.

Administrateurs :

Ils désignent en qualité d'administrateurs.

1-Mpaku Mulaka

2-Lusevakueno Kiese

3-Ntala Nkiese

J

Article 36. -- Tout ce qui n'est pas prévu explicitement aux présents statuts est réglé par la du 27 juin 1921 régissant les associations sans but lucratif.

MOD 22

Volet B - suite

(EventuelIenient : CC les administrateurs représentent individuellement l'association ou deux administrateurs

. agissent conjointement représententvalablement l'association), qui acceptent ce mandant

L'Assemblée générale désignent de

1-Président: Mpaku Mulaka

2-Secrétaire : Lusevakueno Kiese

3-Trésorier : Ntala Kiese

Délégué à la gestion journalière (personnes habilitées à représenter l'association):

1-Belovsaugomha Eduardo

2-Tumba Gracia

Et, après lecture intégrale et commentée, les comparants ont signé l'acte constituant I'ASBL, dénommée Idéal Service d'Aide à Domicile en abrégée I.S.A.D.

1-Mpaku Mulaka

2-Lusevakueno Kiese

3- Ntala Kiese

4-Tumba Gracia

5-Belo wangosnbo Eduardo

" y Rª% éservé

au

Moniteur

belge









Fait à Bruxelles, le 1 mai 2012.



Mentionner sur la dernière page du Volet B Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Coordonnées
IDEAL SERVICE D'AIDE A DOMICILE, EN ABREGE :…

Adresse
BEYSEGHEMSTRAAT 177, BUS 72 1120 NEDER-OVER-HEEMBEEK

Code postal : 1120
Localité : Neder-Over-Heembeek
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale