IMENESTES ARCHITECTS

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : IMENESTES ARCHITECTS
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 842.019.188

Publication

30/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 15.03.2013, NGL 29.07.2013 13353-0155-010
03/01/2012
ÿþVoor-

behoude

aan het

Belgisct

Staatsbla

Mod Merci 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

(2i'tED.G4,

*12001112*

Onderrteming5nr : ~ [ "1 y ~ J ~ r lJi ~f 3 '~ 38

Benaming

(voluit) : IMENESTES ARCHITECTS

(verkort) :

Rechtsvoren : BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Zetel : BARTHELEMYLAAN 9 bus 5 - 1000 BRUSSEL

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Er blijkt uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Mireille Bedert te 1740 Ternat, op 16 december;

2011, ter registratie aangeboden, dat hierna gemeld persoon een Besloten vennootschap met Beperkte!

aansprakelijkheid heeft opgericht als volgt :

De heer MEYSKENS lwein (enige voornaam), ingenieur-architect, geboren te Asse, op negenentwintig juli:

negentienhonderd tweeënzeventig, ongehuwd, wonende te 1000 Brussel, Barthélémylaan 9, b5.

1.Rechtsvorm en naam

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de naam IMENESTES ARCHITECTS.

2.Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1000 Brussel, Bathélémylaan 9 bus 5.

3.Kapitaal  volstorting  samenstelling

Het maatschappelijk kapitaal van ACHTTIENDUIZEND VIJFHONDERD VIJFTIG EURO (18.550,00-EUR) is

volledig geplaatst. Het kapitaal is verdeeld in honderd aandelen (100) zonder aanduiding van de nominale;

waarde.

De oprichter heeft ingeschreven op het kapitaal en heeft verklaard zijn inschrijvingen te volstorten door!

inbrengen in geld ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro (12.400¬ ).

De inbrengen in geld werden ten belope twaalfduizend vierhonderd euro (12.400 ¬ ) voor de oprichting vani

de vennootschap volgestort op een bijzondere rekening.

In vergelding van de inbrengen en stortingen, werden aan de enige vennoot alle honderd (100) aandelen!

waarop hij heeft ingeschreven, toegekend.

4.Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur vanaf datum van oprichting.

S.Doel

De vennootschap heeft tot doel :

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect, zowel aan:

particulieren, overheidsinstanties als aan collega's architecten, optredend al dan niet onder de vorm van eens

vennootschap; "

het verwerven en uitvoeren van opdrachten op gebied van architectuur, stedenbouw, tuin- eng landschapsinrichting, interieurdesign en meubelontwerp alsook prestaties inzake bouwmanagement,; veiligheidscoördinatie, EPB-verslaggeving en expertises.

-het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar! maatschappelijk doel, dit in de meest brede zin en zowel in het binnen- als in het buitenland.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het! architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan. van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen; mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten: vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde: personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de. vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een; tabel van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

De vennootschap mag via inbreng, fusie, inschrijving belangen nemen in of optreden als bestuurder van andere rechtspersonen of burgerlijke vennootschappen met een gelijkaardig doel.

De vennootschap mag alle verrichtingen, met inbegrip van financiële, roerende en onroerende

verrichtingen, doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het doet van de vennootschap onder de volgende cumulatieve voorwaarden, met name dat dit gebeurt op een niet-commerciële wijze en dat ze verricht worden volgens het beheer van een goede huisvader en dat de verrichtingen het doel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect, dienen.

De vennootschap kan haar eigen onroerend patrimonium verwerven, beheren, verwerven, verbeteren en overdragen voor eigen rekening met uitsluiting van alle handelingen welke door de wet aan bepaalde beroepen zoals vastgoedmakelaar zijn voorbehouden.

6.Bestuur en vertegenwoordiging

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor aile zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap, te weten: zaakvoerders, lasthebbers, volmachtdragers of vereffenaars.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

7. Controlerecht

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid ten aanzien van de wet en de statuten, van de in de jaarrekening weergegeven verrichtingen, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen.

Indien de vennootschap voor het laatst afgesloten boekjaar voldoet aan de criteria vermeld in artikel 15 van het Wetboek van Vennootschappen, is ze niet verplicht één of meer commissarissen te benoemen. Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere vennoot individueel, en niettegenstaande enige andersluidende statutaire bepaling, de onderzoek- en controlebevoegdheid van een commissaris

8.Algemene vergadering

De jaarvergadering van de vennoten wordt gehouden de derde vrijdag van de maand maart om zeventien uur, op de maatschappelijke zetel, of op elke andere plaats vermeld in het bericht van bijeenroeping. Indien gezegde dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

Ieder aandeel met stemrecht geeft recht op één stem. Iedere vennoot brengt zijn stem uit, hetzij persoonlijk, hetzij door een lasthebber. Hij mag zijn stem niet schriftelijk uitbrengen.Niemand mag bij de algemene vergadering een vennoot vertegenwoordigen als lasthebber, zo hij zelf geen stemgerechtigde vennoot is.

9.Boekjaar

Het boekjaar begint elk jaar op één januari en eindigt op éénendertig december van het zelfde jaar.

10.Winstverdeling

Op de winst van het boekjaar zal vijf ten honderd worden vooraf genomen voor de samenstelling van het wettelijk reservefonds. Deze voorafname is niet meer verplicht wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

De algemene vergadering zal bij meerderheid van stemmen besluiten het geheel of een gedeelte van de voor uitkering beschikbare winst, na de toekenning aan de wettelijke reserve, te verdelen of te reserveren. 11.Overgangsbepalingen

1.Boekhoudkundig wordt de vennootschap geacht een aanvang te nemen van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

2.Het eerste boekjaar vangt aan van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen en zal eindigen op eenendertig december tweeduizend en twaalf.

3.De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in tweeduizend dertien.

4.Benoeming van de zaakvoerder:

De oprichter heeft beslist om één zaakvoerder te benoemen en om in deze functie aan te duiden:

De heer Iwein Meyskens, voornoemd, die verklaard heeft te aanvaarden.

12.Overneming van verbintenissen

De oprichter heeft verklaard dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het wetboek van vennootschappen de verbintenissen overneemt die in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan. VOLMACHT

De oprichter heeft als bijzondere gevolmachtigde aangesteld: de besloten vennootschap met beperkte ; aansprakelijkheid "De Blay J. & C° Accountants en Belastingsconsulenten", met maatschappelijke zetel, te 1852 Grimbergen (Beigem), Gustaaf De Donderstraat 35, extern accountant, met mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de nodige machten worden verleend teneinde alle verrichtingen te doen, verklaringen af te leggen en documenten, waaronder het uittreksel van de oprichtingsakte, te ondertekenen ten einde de inschrijving van de vennootschap in de Kruispuntbank voor Ondernemingen en de toekenning van een ondernemingsnummer bij de bevoegde belastingdiensten te bekomen, alle aansluitingen van nutsvoorzieningen te bewerken en in het algemeen alle administratieve aangelegenheden af te handelen die aansluiten bij de oprichting van de vennootschap of bij de voorbereiding van haar inwerkingtreding.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Geassocieerd Notaris Mireille Bedert te 1740 Ternat.

Tegelijk hiermee neergelegd een expeditie van de oprichtingsakte.

Voor-

'behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

à

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

02/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 18.03.2016, NGL 30.08.2016 16508-0016-011

Coordonnées
IMENESTES ARCHITECTS

Adresse
BARTHELEMYLAAN 9, BUS 5 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale