INTERNAAT BRUSSEL, AFGEKORT : I.B.

Association sans but lucratif


Dénomination : INTERNAAT BRUSSEL, AFGEKORT : I.B.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 826.500.871

Publication

08/05/2014
ÿþM6D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111111111111111111 111111

*14095776*

NM

Ondernemingsnr : 0826.500.871

Benaming

{voluit) : INTERNAAT BRUSSEL

(verkort) : lB

Rechtsvorm : VZW

Zetel : De Fiennesstraat 81/83, 1070 Anderlecht

Onderwerp akte : Ontslag!Benoeming voorzitter en wijziging van de statuten

Tijdens een buitengewone algemene vergadering van de leden van de vereniging Internaat Brussel, gehouden op 21 februari 2014 te Anderlecht, blijkt dat er met eenparigheid van de stemmen de volgende zaken zijn besloten

A. Dhr Ozcan Zengin, wonende te Guillaume Stassartlaan 92 te Anderlecht, dient zijn ontslag in van de vereniging. Mevr. Ayse Kara , wonende te Rue Emillecarptier 15 te Anderlecht wordt in de plaats als voorzitter aangesteld.

De Raad van Bestuur ziet na de wijziging er als volgt uit:

1. Ayse Kara, Rue Emillecarptier 15 te Anderlecht, Voorzitter

2. Musa Agdaci, Bruggestraat 15 te Sint Jans Molenbeek, Penningmeester

3. Suleyman Camur, Merodestraat 339 te Vorst, Secretaris

B. Statutenwijziging: De statuten worden volledig gewijzigd qua inhoud en ook qua nummering. De nieuwe versie luidt als volgt:

1.Naam, zetel, doel en duur

Art 1. De vereniging draagt de naam ° Internaat Brussel" afgekort : "IB".

Art 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd, In het gerechtelijk arrondissement Brussel,

te De Fiennesstraat 81/83 te Anderlecht.

Art 3. De vereniging heeft tot doel :

a.Het organiseren en besturen van een intemaatwerking

b.Studieondersteuning bieden aan jongeren

c.Ouders aansporen om hun kinderen met hun studies te ondersteunen

d.Het organiseren van socio-culturele, recreatieve en educatieve activiteiten

e.Het ter beschikking stellen van informatieve en educatieve multimediaproducten en studieruimten

f,De vereniging kan ter uitvoering van deze doelstellingen , onder meer

I talie eigendommen (roerende en onroerende) of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen of verhuren

I )personeel aanwerven

I lrechtsgeidige overeenkomsten sluiten

I lfondsen inzamelen, giften opvragen

l laan sponsoring doen

g.De vereniging kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen.

h.Samenwerken met andere organisaties om de boven vermelde doelstellingen te verwezenlijken

Art 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

Op de laatste blz. van luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

{

Bijlagen bij,het Belgisch Staatsblad - 08/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

2. Leden

Art 5, Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten. Wie lid wil worden dient zijn verzoek schriftelijk te melden aan de raad van bestuur. Dit schriftelijk verzoek kan gebeuren per brief of per email. De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

Art 6, Het aantal leden is onbeperkt maar moet minstens 4 bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste leden van de vereniging.

Art 7, De leden hoeven geen vaste inschrijvingsgelden te betalen maar kunnen wel giften doen op vrijwillige basis.

Art 8. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden, Het ontslag dient schriftelijk te gebeuren aan de raad van bestuur, Dit schriftelijk verzoek kan gebeuren per brief of per email. De uitsluiting van een lid kan slechts gebeuren, met 2/3 meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, tijdens de algemene vergadering. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of In staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

3,Algemene Vergadering

Art 9. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921. ieder lid kan zich tijdens een algemene vergadering laten vertegenwoordigen met behulp van een schriftelijk volmacht.

Art 10. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen van 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921. De oproeping tot de vergadering gebeurt per brief of per email ten minste 8 dagen op voorhand.

Art 11. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door een andere' bestuurder van de raad van bestuur. De voorzitter duidt iemand aan om als secretaris op te treden tijdens de vergadering. De agendapunten worden bepaald door de raad van bestuur.

Art 12_ De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van de stemmen beslist de voorzitter.

Art 13, De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter van de algemene vergadering. Notulen-Register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging,

4.Raad van Bestuur

Art 14. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimaal 4 bestuurders, die lid zijn van de vereniging. De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor een periode van 1 jaar. Hun mandaat eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat eveneens door overlijden , ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap. iedere bestuurder kan volmacht geven aan een andere bestuurder om een stem uit te brengen tijdens de vergadering.

Art '15. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Art 16, De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris, een ondervoorzitter en een penningmeester, Deze zijn automatisch ook de voorzitter, secretaris, ondervoorzitter en penningmeester van de algemene vergadering.

Art 17. De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van zijn bestuurders. Deze worden dan gedelegeerd bestuurder van de vereniging. De opdracht van een gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

Art 18. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter per brief of per email,

Art 19. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door een andere bestuurder van de raad van bestuur. De voorzitter duidt iemand aan om ats'secretaris op te treden tijdens de vergadering.

Art 20. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van de stemmen beslist de voorzitter,

Art 21. De notulen van de raad van bestuur worden opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter. Notulen-Register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

MdA 2.2

Luik B - Vervolg

5, Financieel

Art 22. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 september tot 31 augustus. Dit startend vanaf 1 september 2014.

Art 23. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar af en maakt de begroting voor het volgend jaar op. Deze worden tijdens de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de [eden worden uitgekeerd.

6.Ontbinding en vereffening

Art 24. De vereniging kan te allen tijde ontbonden worden door de algemene vergadering. Hiervoor dient een 213 meerderheid bekomen te worden tijdens de algemene vergadering waar 213 van alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Art 25. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars , De vereffenaars bepalen de wijze van vereffening.

Art 26. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereffening, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft. Zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden. Zijn er geen dan worden de goederen overgedragen aan een vereniging, stichting of inrichting, waarvan de hierboven omschreven doelstellingen het meest nadert.

"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz, van Luik B vermelden Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

01/04/2011
ÿþ MOD 2.2

j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Voor.

behoud

aan hE

Belgisi

Staatsb

IIIII

"11049866+



BRUSSEL

22-03- 2011

Griffie

Ondernemingsnr : 0826.500.871

Benaming

(voluit) : INTERNAAT BRUSSEL

(verkort) : IB

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : DE FIENNESSTRAAT 81/83, 1070 ANDERLECHT

Onderwerp akte : ONTSLAG BESTUURDER - STATUTENWIJZIGING - AANSTELLING ALGEMEEN LASTHEBBER - COORDINATIE VAN DE STATUTEN

Uit een verslag van de buitengewone algemene vergadering der leden van de vereniging Internaat Brussel gehouden op de maatschappelijke zetel op 22 januari 2011 blijkt dat er met eenparigheid van stemmen het volgende is besloten:

1)Ontslag bestuurder: Dhr Mete Ozturk, wonende André Fauchillestraat 2A, 1050 Sint-Pieters Woluwe, neemt ontslag als bestuurder. Zijn ontslag wordt aanvaard en hem wordt kwijting verleend voor zijn mandaat als bestuuder

2)Statutenwijziging:

Art. 3. De vereniging heeft tot doel.

a)De jongeren een verblijf plaats gunnen waar ze de mogelijkheid krijgen om te studeren en activiteiten te

organiseren samen met de begeleiders.

b)Bij de indiening van de aanvraag om inschrijving, laten de leerling, of, indien hij minderjarig is, zijn ouders,

of de persoon die de ouderlijke macht uitoefent, weten, of ze een aanvraag om inschrijving hebben ingediend of

van plan zijn in te dienen.

c)De vereniging draagt als naam: " Internaat Brussel", en is gevestigd te, de Fiennesstraat 81/83, 1070

Anderlecht

d)De vereniging heeft tot doel het organiseren en besturen van een internaat.

e)Leerlingen van het secundair onderwijs wegwijs maken en behulpzaam zijn bij hun studies.

f)Ouders aansporen om hun eigen kinderen een hogere opleiding te laten volgen.

g)Socio-culturele, sportieve en educatieve activiteiten voor alle leeftijden en geslachten organiseren.

h)De kansarme jongeren waarvan de leerling voldoende capaciteit en wil heeft, maar de ouders niet nodige

middelen heeft om hem te onderwijzen wordt door de leden van de vereniging gesponsord.

i)De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

j)Met het oog op de verwezenlijking van het maatschappelijk doel werd door de leden opgericht, waarvan de

werking vastgelegd wordt bij huishoudelijk reglement.

k)Het vervaardigen en ter beschikking stellen van informatieve en educatieve multimedia producten en;

studieruimten.

I)Het organiseren van reizen en uitstappen in kader van doelstellingen.

m)Het onderhouden van contacten en het overleggen met andere organisaties en instanties binnen de'

context van de doelstellingen.

n)Reeds beschikbare kennis, ervaring en informatie coordineren, zowel op het vlak van cursussen en.

onderzoeken als op dat van boeken, tijdschriften e.a. informatiedragers.

o) De verenging kan met andere verenigingen in het kader van haar doel samen activiteiten realiseren. De

vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of

onrechtstreeks bijdragen. De verenging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle.

eigendommen of zakelijke rechten verwerven in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige.

overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel

rechtvaardigen. In het kader van realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel,

stellen.

Deze. tekst wordt vervangen. door:

Op de laatste blz. van LuiK B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 3. De vereniging heeft tot doel.

a)De jongeren een verblijf plaats gunnen waar ze de mogelijkheid krijgen om te studeren en activiteiten te

organiseren samen met de begeleiders.

b)Het organiseren en besturen van een intemaat.

c)Leerlingen van het secundair onderwijs wegwijs maken en behulpzaam zijn bij hun studies.

d)Ouders aansporen om hun eigen kinderen een hogere opleiding te laten volgen.

e)Socio-culturele, sportieve en educatieve activiteiten voor alle leeftijden en geslachten organiseren.

f)De kansarme jongeren waarvan de leerling voldoende capaciteit en wil heeft, maar de ouders niet nodige

middelen heeft om hem te onderwijzen wordt door de leden van de vereniging gesponsord.

g)Het vervaardigen en ter beschikking stellen van informatieve en educatieve multimedia producten en

studieruimten.

h)Het organiseren van reizen en uitstappen in kader van doelstellingen.

i)Het onderhouden van contacten en het overleggen met andere organisaties en instanties binnen de

context van de doelstellingen.

j)Reeds beschikbare kennis, ervaring en informatie coördineren, zowel op het vlak van cursussen en

onderzoeken als op dat van boeken, tijdschriften e.a. informatiedragers.

k) De verenging kan met andere verenigingen in het kader van haar doel samen activiteiten realiseren. De

vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of

onrechtstreeks bijdragen. De verenging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle

eigendommen of zakelijke rechten verwerven in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige

overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel

rechtvaardigen. In het kader van realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel

stellen.

Art 12. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend

Wordt vervangen door:

Art 12. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter ondertekend.

Art. 13. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3 bestuurders, die lid zijn van de vereniging Internaat Brussel VZW. Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

De bestuurders worden voor onbepaalde duur benoemd. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

Deze tekst wordt vervangen door:

Art. 13. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3 bestuurders, die lid zijn van de

vereniging Internaat Brussel VZW. Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

De bestuurders worden benoemd voor 4 jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Art 16. § 5 De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register, zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

Deze tekst wordt vervangen door:

Art 16. § 5 De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register, zij worden ondertekend door de voorzitter. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter.

Alle akten, uitgaande verslaggeving en correspondentie zijn verbonden door de handtekening van de voorzitter of een gevolmachtigde aangesteld door de Raad van Bestuur.

Art. 17. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 september tot 31 augustus.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Deze tekst wordt vervangen door

Art. 17. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

3)Aanstelling algemeen gevolmachtigde

Dhr Koc Kazim, wonende te de Fiennestraat 81, 1070 Anderlecht, geboren te s Gravenhage (NL) op 13/09/1987, wordt aangesteld als algemeen lasthebber, teneinde de Internaat Brussel te vertegenwoordigen daar waar nodig is. Hem wordt bijzondere volmacht verleend inzake alle formaliteiten te kunnen vervullen betreffende bank, post, ed, en activiteiten nodig voor het onderhoud met derden, in een woord, het nodige te doen, zelfs indien niet uitdrukkelijk in deze vervat. Hij handelt uitsluitend in opdracht van, in naam van en onder verantwoordelijkheid van Bestuurraad.

Ten gevolge van de wijziging van de statuten, worden de oude statuten vervangen door onderstaande coördineerde statuten. De nieuwe gecoördineerde tekst luidt als volgt:

STATUTEN

Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt de naam " Internaat Brussel" afgekort : "IB".

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te de Fiennestraat 81/83, 1070 Anderlecht

in het gerechtelijk arrondissement Brussel

Art. 3. De vereniging heeft tot doel.

a)De jongeren een verblijf plaats gunnen waar ze de mogelijkheid krijgen om te studeren en activiteiten te

organiseren samen met de begeleiders.

b)Het organiseren en besturen van een internaat.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

c)Leerlingen van het secundair onderwijs wegwijs maken en behulpzaam zijn bij hun studies.

d)Ouders aansporen om hun eigen kinderen een hogere opleiding te laten volgen.

e)Socio-culturele, sportieve en educatieve activiteiten voor alle leeftijden en geslachten organiseren.

f)De kansarme jongeren waarvan de leerling voldoende capaciteit en wil heeft, maar de ouders niet nodige middelen heeft om hem te onderwijzen wordt door de leden van de vereniging gesponsord.

g)De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

h)Met het oog op de verwezenlijking van het maatschappelijk doel werd door de leden opgericht, waarvan de werking vastgelegd wordt bij huishoudelijk reglement.

i)Het vervaardigen en ter beschikking stellen van informatieve en educatieve multimedia producten en studieruimten.

j)Het organiseren van reizen en uitstappen in kader van doelstellingen.

k)Het onderhouden van contacten en het overleggen met andere organisaties en instanties binnen de context van de doelstellingen.

()Reeds beschikbare kennis, ervaring en informatie coördineren, zowel op het vlak van cursussen en onderzoeken als op dat van boeken, tijdschriften e.a. informatiedragers.

m) De verenging kan met andere verenigingen in het kader van haar doel samen activiteiten realiseren. De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De verenging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

Leden

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens 3 bedragen. De ondergetekende oprichters zijn

de eerste.

De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur ais zodanig worden toegelaten.

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden niet-werkende leden tot de vereniging toelaten.

Art. 6. Het maandelijks inschrijvingsgeld is vastgesteld op 150 Euro.

Art. 7. Elk lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met tweederde

meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Algemene vergadering

Art. 8. De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921.

Ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art. 9. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921.

Alle werkende leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen vóór de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

Art. 10. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel zowel van de voorzitter als van de gedelegeerd bestuurder.

Art. 11. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en

vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem

van de voorzitter van de vergadering.

Art. 12. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter. Afschriften en uittreksels van de notulen en hel register worden door de voorzitter ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Bestuur

Art. 13. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3 bestuurders, die lid zijn van de

vereniging Internaat Brussel VZW. Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

De bestuurders worden benoemd voor 4 jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. ledere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Art. 14. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor aile aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,...

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 15. De raad benoemt een gedelegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

Art. 16. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of

afwezigheid, door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de

aanwezige bestuurders.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbij behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter ondertekend.

Alle akten, uitgaande verslaggeving en correspondentie zijn verbonden door de handtekening van de voorzitter of een gevolmachtigde aangesteld door de Raad van Bestuur.

Begrotingen,

rekeningen

Art. 17. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Ontbinding,

vereffening

Art. 18. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 19. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 20. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

MOD 2.2

Veor-behouden Luik B - Vervolg

aan het

Belgisch Staatsblad



De Algemene vergadering heeft tot Raad van bestuur volgenden verkozen :

1.Ozcan Zengin, Guillaume Stassartlaan 92, 1070 Anderlecht voorzitter 2.Musa Agdaci, Bruggestraat 15, 1080 Sint Jans Molenbeek penningmeester 3.Suleyman Camur, Merodestraat 339, 1190 Vorst, secretaris

Getekend, voor eensluidend uittreksel

Voorzitter, Ozcan Zengin, 22/01/2011











Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

15/07/2015
ÿþti

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0826.500.871

Benaming

(voluit) : INTERNAAT BRUSSEL

(verkort) : IB

Rechtsvorm : VZW

Zetel : De Fiennesstraat 81/83, 1070 Anderlecht

Onderwerp akte : Benoeming en wijziging van de statuten

Tijdens een buitengewone algemene vergadering van de leden van de vereniging Internaat Brussel, gehouden op 1 juli 2015 te Anderlecht, blijkt dat er met eenparigheid van de stemmen de volgende zaken zijn besloten;

'.AANNEMING VOLLEDIG NIEUWE STATUTEN als volgt:

HOOFDSTUK I : BENAMING - ZETEL  DOEL

Artikel 1 : Naam.

De vereniging draagt de naam INTERNAAT BRUSSEL.

Artikel 2 : Zetel.

De zetel der vereniging wordt gevestigd te 1070 Anderlecht, rue de Fiennes 81/83.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk Arrondissement Brus-sel.

Artikel 3 : Doel.

De vereniging heeft tot doel:

a.Het organiseren en besturen van een intemaatwerking

b.Studieondersteuning bieden aan jongeren

c.Ouders aansporen om hun kinderen met hun studies te ondersteunen

d.Het organiseren van socio-culturele, recreatieve en educatieve acti-viteiten

e.Het ter beschikking stellen van informatieve en educatieve multimedia-producten en studieruimten

f.De vereniging kan ter uitvoering van deze doelstellingen , onder meer

Dalle eigendommen (roerende en onroerende) of zakelijke rechten verwer-ven, in huur nemen of verhuren

Q'personeel aanwerven

Drechtsgeldige overeenkomsten sluiten

Q'fondsen inzamelen, giften opvragen

Daan sponsoring doen

g.De vereniging kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen.

h.Samenwerken met andere organisaties om de boven vermelde doelstellingen te verwezenlijken.

Artikel 4 ; Duur.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK Il : LEDEN - TOELATING - ONTSLAGNAME - UITSLUITING

VERPLICHTINGEN

Artikel 5 : Aantal leden,

Het aantal leden is onbeperkt, maar mag niet minder dan drie (3) bedra-gen.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering komt

uitsluitend toe aan de leden.

Artikel 6 : leden.

De vereniging bestaat uit leden.

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare

besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie lid wil worden dient zijn verzoek schriftelijk te melden aan de raad van bestuur. Dit schriftelijk verzoek

kan gebeuren per brief of per email. De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

11111101

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

neer eiACraf0rlWrtSc~l o

ó G JULI 2015

grïl',io v" -en Nederlandstalige

~~

l`ëcara ~iOni!: ücrrx: !;i~~.~ericlal Drosse;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De leden hoeven geen vaste inschrijvingsgelden te betalen maar kunnen wel giften doen op de vrijwillige

ti basis,

Artikel 7 : Verplichtingen,

De leden van de vereniging zijn verplicht

a)de statuten van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

b)de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 8: Ontslag - uitsluiting.

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk te gebeuren aan de raad van

bestuur. Dit schriftelijk verzoek kan gebeuren per brief of per email. De uitsluiting van een lid kan slechts

gebeuren, met 2/3 meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord,

tijdens de algemene vergadering.

Artikel 9 : Einde.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, faillissement, of indien het lid onder het

statuut van verlengde minderja-righeid of beschermde persoon of voorlopig bewind wordt geplaatst.

HOOFDSTUK ill ; RAAD VAN BESTUUR DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 10 : De raad van bestuur.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van tenminste drie (3) le-den, die lid zijn van de vereniging.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij

oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Artikel 11 ; Termijn mandaat,

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier (4) jaar en zijn herverkiesbaar. Iedere bestuurder

kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur, Iedere bestuurder kan ook

te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

De bestuurder die, zonder reden, gedurende twaalf maanden de werkzaam-heden van de raad niet

bijwoont, wordt beschouwd als ontslagnemend.

Artikel 12 : Samenstelling,

De raad kiest uit zijn leden :

een voorzitter;

-één ondervoorzitter;

- een secretaris;

-een penningmeester.

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter.

Indien de voorzitter belet is, wordt hij vervangen door de ondervoor-zitter of de oudste der aanwezige

bestuurders.

Artikel 13 : Vergaderingen.

De raad vergadert op uitnodiging van de voorzitter per brief of per e-mail.

De raad beslist geldig wanneer de beraadslagingen betrekking hebben op een punt dat op de dagorde

voorkomt, en voor zover de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien het vereiste quorum niet is bereikt, kan een nieuwe vergadering van de raad worden bijeengeroepen met dezelfde dagorde, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien tenmin-ste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Elke bestuurder die verhinderd is, kan bij brief, telegram, telex, fax of e-mail een andere bestuurder

machtigen om hem te vertegenwoordigen en om in zijn naam te stemmen. Een bestuurder mag niet meer dan

twee andere bestuurders vertegenwoordigen.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid der stemmen (de helft plus één) getroffen. De stemmen

van de bestuurders die zich bij de stem-ming onthouden warden voor de berekening van deze meerderheid niet

meege-teld.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzit-ster of zijn plaatseer-vanger beslissend.

Artikel 14 : Notulen.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en welke

opgetekend worden in een daartoe bestemd re-gister.

De uittreksels, die moeten worden overgelegd en alle andere akten, wor-den geldig ondertekend door de

voorzitter of de secretaris.

Artikel 15 : Bevoegdheid van de raad van bestuur - vertegenwoordiging.

De raad van bestuur is bevoegd alle daden te stellen die verband houden met het bestuur van de vereniging

in de breedste zin van het woord en ver-tegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte.

De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzonde-ring van deze die door de wet of

de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur kan zelfs daden van beschikking stellen en kan on-der meer dadingen aangaan,

schikkingen treffen, verwerven, ruilen of ver-vreemden, toelagen, legaten of giften aanvaarden of ontvangen, overeenkom-sten sluiten, hypotheken nemen op de sociale gebouwen, afstand doen van alle rechten en waarborgen, personeelsleden en leden van het administra-fief personeel benoemen of ontslaan, en hun bevoegdheden en bezoldigingen bepalen.

De rechtshandelingen, zowel als verzoeker dan als verweerder, worden vervolgd op verzoek van de voorzitter, of door iedere door de raad van be-stuur hiertoe gemachtigd persoon_

à,'~ .. MOD 22

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van

`' twee bestuurders of door de handtekening van de voorzitter. bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken en voor da-den van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een ander persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelega-tie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt be-last, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leve-ren.

HOOFDSTUK IV : ALGEMENE VERGADERINGEN

Artikel 16 : Algemene vergadering.

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden.

Jaarlijks moet er tenminste één algemene vergadering van de leden ge-houden worden. Zij wordt door de

voorzit-'ter van de raad van bestuur of indien hij belet is door de ondervoorzitter, of bij ontstentenis door de oudste aanwezige bestuurders voorgezeten.

De raad van bestuur Is er eveneens toe gehouden een algemene vergade-ring te houden, zo één vijfde (1/5de) van de gewone leden het vragen.

Artikel 17: Bijeenroeping.

1.De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer éénlvijfde van de leden erom vraagt. Zij moet tenminste éénmaas per jaar worden bijeengeroepen voor de goedkeuring van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te

CI)

' bepalen plaats en datum, die voor dertig juni van dat jaar valt.

t0 2.Alle leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag,

r. uur en plaats van de algemene vergadering.

3.De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van be-stuur. De algemene

. vergadering kan op geldige wijze een beslissing ne-men over punten die niet op de agenda vermeld staan op

e voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

X Artikel 18 : Bevoegdheid.

e Alleen de algemene vergadering is bevoegd om:

rma)de maatschappelijke statuten te wijzigen;

b)bestuurders te benoemen en af te zetten;

e c)commissarissen te benoemen en af te zetten met bepaling van hun bezol-diging ingeval een bezoldiging

ewordt toegekend;

d)de begroting en de rekeningen goed te keuren;

ere e)kwijting te verlenen aan bestuurders en commissarissen;

o f)over te gaan tot vrijwillige ontbinding van de vereniging;

N g)aangesloten leden uit te sluiten;

óh)de vereniging om te zetten in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

u7 i)te beslissing in alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

I Artikel 19 : Stemgerechtigdheid.

Alle gewone leden zijn stemgerechtigd. Bij de stemming kunnen zij zich, zonder procuratiebeperking, door et

een ander hiertoe schriftelijk ge-mach-,tigd lid, laten vertegenwoordigen.

+ª% à Artikel 20.

etDe besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

ri) Bij staking van de stemmen beslist de voorzit-ter.

ei Artikel 21 : Notulen.

rm De beslissingen van de algemene vergadering worden, onder handtekeining van de voorzitter, de tsecretaris en van elk lid dat dit wenst, als notulen in een speciaal register opgetekend. De uit te reiken uittrek-'sels ervan worden door de voorzitter van de raad van bestuur of door de twee bestuur-ders

+, ondertekend.

el HOOFDSTUK V : INZAGERECHT LEDEN

:r. Artikel 22.

Aile leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de le-den raadplegen, alsmede alle notulen

o en beslissingen van de algemene ver-gadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met

et een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals aile boekhoudkundige stukken van de vereniging.

P: HOOFDSTUK VI : BEGROTINGEN  REKENINGEN  CONTROLE

Artikel 23.

1.Het boekjaar van de vereniging loopt van één september tot éénendertig augustus.

2.De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de

algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting, spreekt de algemene vergadering

zich bij afzonderlijke stemming uit over de kwijting aan de bestuurders en des-gevallend de commissaris.

r,.

MOD 22

Luik B - Vervolg

3.De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de ove-rige in de wet vermelde stukken

binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de bevoegde rechtbank of indien

de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

HOOFDSTUK VII ; ONTBINDING -- VEREFFENING

Artikel 24.

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de

algemene vergadering tot ontbinding beslui-ten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemd de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank,

één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheden, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 25.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schul-den, overgedragen aan een

vereniging dewelke een gelijkaardig doel na-streeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal

aandui-den aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Artikel 26.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de bepalingen van de vigerende wetten en

de gebruiken terzake van toepas-sing."

RAAD VAN BESTUUR

Onmiddellijk na de beslissing tot wijziging van de statuten zijn de bestuurders in vergadering

samengekomen en hebben met éénparigheld volgende beslissingen genomen :

1. De vergadering aanvaardt het ontslag van Mevrouw Ayse KARA als bestuurder en als lid van de

vereniging. Er wordt kwijting verleend voor haar mandaat.

2.Worden benoemd:

- tot bestuurder en voorzitter van de raad van bestuur : de Heer K1SA Necip wonende te Van Souststraat

12914 bus 102 te 1070 Anderlecht.

- tot bestuurder en ondervoorzitter van de raad van bestuur: de Heer KOC Kazim wonende te Louis

Mettewielaan 64 bus 007 te 1080 Sint-Jans-Molenbeeki.

- tot secretaris de heer Suleyman CAMUR wonende te 1090 Vorst, Merodestraat 339.

- tot penningmeester de heer Musa AGOACI wonende te 1080 Sint Jans Molenbeek.

Aile voomoemde personen hebben hun mandaat aanvaard.

Voor ONTLEDEND UITTREKSEL

De bestuurder

dhr Kisa Necip

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

- behouden

aan het

Beldiisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
INTERNAAT BRUSSEL, AFGEKORT : I.B.

Adresse
FIENNESSTRAAT 81-83 1070 BRUSSEL

Code postal : 1070
Localité : ANDERLECHT
Commune : ANDERLECHT
Région : Région de Bruxelles-Capitale