INTERNATIONAL JEWISH CENTER (VERKORT) IJC

Divers


Dénomination : INTERNATIONAL JEWISH CENTER (VERKORT) IJC
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 862.073.048

Publication

25/06/2014
ÿþ Moo 2.2

r-~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de:akte ter griffie



l

S YI

+191239 2a

neergelegd/ontvangen op

~ 6 JUNI 2014

ter griffie vert de gerlandstalige reettbsnk van koophand l Brussel

r

Ondernemingsnr : 0862.073.048

Benaming

(voluit) : International Jewish Center

(verkort) : IJC

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Louizalaan 149, bus 24, 1050 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging van de statuten - herbenoeming bestuurder - Wijziging van maatschappelijke zetel

De Algemene vergadering van leden van de vzw International Jewish Center heeft in haar vergadering van 8 december 2013 de wijziging van de statuten van International Jewish Center vzw goedgekeurd.

STATUTEN

International Jewish Center VZW

Zetel: Louizalaan 149, bus 24, 1050 Brussel.

Ondememingsnummer: 0862.073.048.

TITEL I  NAAM, ZETEL, DOEL EN DUUR Artikel 1 -- Naam

De vereniging wordt opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk en draagt de naam « International Jewish Center », afgekort « lJC ».

Artikel 2 -- Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 1050 Brussel, aan de Louizalaan 149124, aldus in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

De Raad van Bestuur kan de zetel verplaatsen naar elke andere plaats binnen het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 3  Doel

De vereniging heeft tot doel:

- De instandhouding, de bekendmaking en de overdracht van de cultuur en de waarden die verbonden zijn. aan het Joodse geloof,

-De benaarstiging van wederzijdse openheid, communicatie en begrip tussen de Joodse gemeenschap in België enerzijds en andere in België verspreide geloofs-, wereld- en levensbeschouwelijke overtuigingen anderzijds, zulks met het oog op wederzijdse kennisname, begrip en aanvaarding van mekaars cultuur en waarden.

Daartoe zef de vereniging de volgende activiteiten ontwikkelen:

-De aanmoediging van onderzoek naar de cultuur en de waarden die verbonden zijn aan het Joodse Geloof en aan andere geloofs-, wereld- en levensbeschouwelijke overtuigingen anderzijds;

-Projecten die gericht zijn op de instandhouding, de bekendmaking, en het begrip en aanvaarding van de cultuur en de waarden die verbonden zijn aan het Joodse Geloof en van het cultureel patrimonium dat daarmee verbonden is, zo onder meer door het organiseren van al dan niet permanente tentoonstellingen, het openen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

van musea, het organiseren van lezingen en informatiesessies en andere wetenschappelijk-culturele initiatieven.

-Jeugdbeleid dat kan bijdragen tot de doelstellingen van de vereniging;

-Permanente opvoeding en culturele animatie die kunnen bijdragen tot de doelstellingen van de vereniging; -Aanleggen van bibliotheken, discotheken of soortgelijke diensten,

De vereniging zal het Joodse Geloof (Judaism) interpreteren als het Liberaal Joodse Geloof (Reform Judaism).

De vereniging mag eigendoms- of andere zakelijke rechten op onroerende goederen verwerven, hetzij door aankoop, hetzij door schenking of hetzij anderszins, dan wel genotsrechten verkrijgen op onroerende goederen, voor zover zulks noodzakelijk is voor de realisatie van haar doelstellingen.

De vereniging mag samenwerkingsovereenkomsten afsluiten met andere organisaties en verenigingen onder de voorwaarde dat zulks noodzakelijk is voor de realisatie van haar doelstellingen.

Artikel 4 --- Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk moment worden ontbonden volgens de wettelijke regels terzake.

TITEL II.  DE LEDEN VAN DE VERENIGING

Artikel 5 --- Categorieën van leden

Elke persoon die het Joodse geloof belijdt en ouder is dan achttien jaar kan toegelaten worden als effectief lid van de vereniging, hetzij als individu, hetzij, wanneer hij deel uitmaakt van een gezin, als hoofd van het gezin.

Onder « gezin » wordt verstaan één of meerdere (gehuwde) volwassenen en hun kinderen ten laste, zo die er zijn, die hun domicilie op hetzelfde adres hebben en die zich als een gezin naar de buitenwereld toe profileren. Het gezin maakt een zogenaamde lidmaatschapseenheid uit.

De effectieve leden hebben alle rechten en privileges die hen door de wet en door of krachtens de statuten zijn toegekend.

Daarnaast kent de vereniging ook toegetreden leden. Zij genieten enkel de rechten en privileges die hen door of krachtens de statuten, meer in het bijzonder door het Inwendig Reglement, zijn toegekend.

De leden van een gezin, die geen gezinshoofd zijn, kunnen toegelaten worden als toegetreden lid. Wanneer het gezinshoofd overlijdt of in de definitieve psychische of fysische onmogelijkheid verkeerd om de rechten en privileges die verbonden zijn aan het effectieve lidmaatschap uit te oefenen, zal het gezin een nieuw gezinshoofd aanduiden dat de hoedanigheid van effectief lid verkrijgt door melding van zijn hoedanigheid aan de Raad van Bestuur.

Ook de niet-Joodse echtgenoot of echtgenote van een lid kan toegelaten worden als toegetreden lid.

Het Interne Reglement van de vereniging kan bijzondere categorieën van toegetreden leden voorzien.

Artikel 6  Aantal

Het aantal effectieve leden is onbeperkt. Het minimumaantal is bepaald op drie.

Artikel 7-- Lidmaatschapsbijdrage

De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage van de effectieve leden bedraagt maximaal duizend euro (1.000 EUR). Voor wat betreft het verschuldigd zijn van de lidmaatschapsbijdrage, wordt het gezin aangemerkt als een lidmaatschapseenheid en is de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage slechts éénmaat verschuldigd.

De jaarlijkse Hdmaatschapsbijdrage wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur en wordt, in het kader van de bespreking en goedkeuring van de begroting van het volgende jaar, medegedeeld aan de Jaarlijkse Algemene Vergadering.

De jaarlijkse bijdrage dient te worden betaald veár 31 januari van het jaar dat volgt op de mededeling ervan aan de Jaarlijkse Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur mag, in acht genomen het voorziene maximumbijdrage, bijkomende bijdragen opleggen wanneer deze noodzakelijk zijn voor de werking van de vereniging.

De leden die hun financiële verplichtingen ten aanzien van de vereniging niet nakomen, zullen schriftelijk in gebreke worden gesteld. Wanneer zij binnen de dertig dagen na het versturen van deze ingebrekestelling hun nalatigheid niet hebben verholpen, kan de Raad van Bestuur hun rechten en de privileges opschorten en, in geval van blijvende onwilligheid, uitsluiten. Het betreffende lid kan verzoeken om gehoord te warden door de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur mag, op individuele basis, de bijdragen van de leden wijzigen of aanpassen indien daartoe aanwijsbare gronden zijn. Daarbij zal de Raad van Bestuur erop toezien dat de privacy van de betreffende leden niet wordt geschaad.

b

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Een uittredend, uitgesloten of een overleden lid, noch diens erfopvolgers, noch diens rechthebbenden, kunnen enig recht doen gelden op het maatschappelijk vermogen van de vereniging. Zij kunnen noch terugbetaling vragen van de gedane bijdragen, noch rekenschap, noch zegellegging, noch inventaris eisen.

Artikel 8  Toetreding

iedere persoon die in aanmerking komt om toe te treden tot de vereniging, hetzij ais effectief, hetzij als toegetreden lid, moet zijn schriftelijke aanvraag (per aangetekende brief) richten aan de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kan bijkomende vragen aan het kandidaat-lid stellen.

De toelating als effectief lid gebeurt door aanvaarding door de Raad van Bestuur van zijn of haar schriftelijke kandidaatstelling.

Een effectief lid wordt aanvaard hetzij als individu, hetzij, wanneer hij of zij deel uitmaakt van een gezin, als hoofd van dit gezin.

De toelating als toegetreden lid gebeurt eveneens door aanvaarding door de Raad van Bestuur van zijn of haar schriftelijke kandidaatstelling.

De Raad van Besluit zal een beslissing met betrekking tot de aanvraag nemen binnen de termijn van twaalf maanden na de datum van de aanvraag. De beslissing moet in geen enkel opzicht gemotiveerd zijn,

De aanvaarding als nieuw lid, hetzij effectief, hetzij toegetreden lid, impliceert de onvoorwaardelijke instemming met de statuten en, eventueel, het Intern Reglement.

Eik nieuw effectief lid is gehouden om binnen de dertig dagen na de aanvaarding het register van de leden te ondertekenen én zijn of haar lidmaatschapsbijdrage voor het jaar van toetreding te betalen, op welk moment het effectieve lidmaatschap komt vast te staan.

Artikel 9  Uittreding

Elk lid kan ten allen tijde, door middel van ontslag, uittreden.

Het ontslag wordt per aangetekende brief overgemaakt aan de Raad van Bestuur,

De uittreding zal van kracht worden op eenendertig december van het jaar waarin de ontslagbrief op de

zetel van de vereniging is aangekomen.

De uittreding ontslaat het uittredend lid niet van betaling van de lidmaatschapsbijdrage voor het jaar waarin

het lid is uitgetreden.

Artikel 10  Uitsluiting

De uitsluiting van een lid kan uitsluitend door de Algemene Ledenvergadering worden uitgesproken, beslissend bij geheime stemming en bij een twee/derden meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

De uitsluiting wordt van kracht bij de beslissing van de Algemene Ledenvergadering.

Artikel 11  Register van leden

Een register van leden wordt door de Raad van Bestuur bijgehouden en moet worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van eerste aanleg waar het dossier van de vereniging wordt bijgehouden, dit alles overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

TITEL III.- BESTUUR VAN DE VERENIGING

Artikel 12 --- Bevoegdheden

De Raad van Bestuur is bekleed met de meest ruime bevoegdheid voor het stellen van aile daden van bestuur en van beschikking die de vereniging aanbelangen, zo ook om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen.

Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de Algemene Ledenvergadering, komen toe aan de Raad van Bestuur.

Artikel 13 --- Aantal

De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur die bestaat uit vijf personen; een Voorzitter, een Ondervoorzitter, een Secretaris, een Penningmeester en een persoon die verantwoordelijk is voor de contacten met de Joodse gemeenschap in de brede zin van het woord.

Artikel 14 - Benoeming en ontslag van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de Gewone Algemene Ledenvergadering voor een periode van drie jaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 2.2

De kandidaturen moeten worden ingediend ten minste één maand váór de uiterste datum van de uitnodiging voor de Algemene Vergadering.

Alleen leden van de vereniging kunnen zich kandidaat stellen voor een bestuurdersmandaat.

Een Rabbijn kan niet worden benoemd als bestuurder. De Rabbijn kan evenwel steeds met een raadgevende stem deelnemen aan de beraadslagingen van de Raad van Bestuur, alsook aan alle andere vergaderingen van organen en werkgroepen van de vereniging. De Rabbijn zal toezien op de naleving binnen de vereniging van de waarden van het Joodse Geloof, doch heeft geen stemrecht op deze vergaderingen. De Algemene Ledenvergadering kan het mandaat om gegronde redenen herroepen zonder naleving van enige verbrekingstermijn of betaling van enige vergoeding. De bestuurder wiens ontslag aan de orde is, kan verzoeken te worden gehoord.

Het mandaat van een bestuurder kan slechts tweemaal worden verlengd.

De bestuurders kunnen vrijwillig ontslag nemen door melding ervan per aangetekende brief aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Bij ontslag, overlijden of fysische of psychische onmogelijkheid van een bestuurder om zijn mandaat uit te oefenen, wordt de vacature voor de periode tot de volgende Gewone Algemene Ledenvergadering ingevuld door de Raad van Bestuur.

Artikel 15---Aansprakelijkheid van de bestuurders

De bestuurders zijn in geen enkel opzicht persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen aangegaan door de vereniging. Hun verantwoordelijkheid is beperkt tot de uitvoering van het verleende mandaat.

Artikel 16--Taakomschrijving van de bestuurders

De Voorzitter zit de Raad van Bestuur voor.

De Voorzitter heeft tevens het recht met een raadgevende stem deel te nemen aan alle vergaderingen van

de organen en de werkgroepen van de vereniging.

De Voorzitter kan zijn taken delegeren aan de Ondervoorzitter.

De Ondervoorzitter zal alle bevoegdheden van de Voorzitter waarnemen in geval de laatstgenoemde

afwezig is, ontslag heeft genomen of om enige andere reden in de fysische of psychische onmogelijkheid is zijn

mandaat en taak uit te oefenen,

De Penningmeester is de bewaker van de fondsen van de vereniging. Hij zal tevens zorg dragen voor de

inning van de lidmaatschapsbijdragen en andere fondsen die aan de vereniging worden overgedragen.

De Penningmeester zal, in voorbereiding van de Gewone Algemene Ledenvergadering, een verslag

opstellen omtrent de rekeningen van het afgelopen boekjaar,

De

Secretaris zal de notulen bijhouden van zowel de Raad van Bestuur als van de Algemene Ledenvergaderingen.

De functie en verdeling van de taken van de bestuurders kunnen verder worden omschreven in het intern Reglement.

Artikel 17  Bijeenroeping

De Raad van Bestuur komt minstens vijfmaal per jaar, op geregelde tijdstippen bijeen, alsook telkens

wanneer het belang van de vereniging het vereist, dan wel wanneer twee bestuurders het vragen.

De oproeping wordt gedaan door de Voorzitter, in samenspraak met de Secretaris.

Artikel 18  Beraadslaging en stemming

De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden gehouden op de plaats die is aangeduid in de oproeping. In de regel zullen de vergaderingen doorgaan in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

De Raad van Bestuur kan alleen geldig beraadslagen en beslissingen nemen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn, waaronder steeds de Voorzitter of de Ondervoorzitter.

Een bestuurder kan zich slechts geldig laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Elke bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Behoudens andersluidende wettelijke of statutaire bepaling, worden de beslissingen van de Raad van Bestuur bij eenvoudige meerderheid van alle bestaande bestuurders genomen.

Artikel 19  Processen-verbaal

De beraadslagingen van de Raad van Bestuur worden vastgesteld in processen-verbaal die door de

meerderheid van leden ter goedkeuring worden ondertekend.

Deze processen-verbaal worden ingeschreven of ingekleefd in een daartoe bestemd register.

Kopieën of uittreksels hiervan worden door de Voorzitter, de Ondervoorzitter of door twee bestuurders

ondertekend.

Artikel 20 Delegatie van bevoegdheden in het kader van het dagelijks bestuur.

h

MOd 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging wat dat bestuur aangaat, wordt

opgedragen aan de Voorzitter en aan de volgende personen, die al dan niet bestuurder zijn:

-een verantwoordelijke voor de Zondagsschool (Liaison Officer for Sunday School);

-een verantwoordelijke voor de Life Cycle events (Liaison Officer for Life Cycle Events);

-een verantwoordelijke voor culturele evenementen (Liaison Officer for Culture Events);

-een verantwoordelijke voor feestdagen en vrijetijdsevenementen (Liaison Officer for Holiday Events).

Zij vormen samen het Uitvoerend Comité (Executive Committee).

Elk van deze personen Is afzonderlijk bevoegd voor hun eigen actiedomein, de Voorzitter voor het

algemeenheid van het dagelijks bestuur.

De benoeming van de personen die belast worden met het dagelijks bestuur, gebeurt door de Raad van

Bestuur.

De Raad van Bestuur kan ten allen tijde, zonder ingebrekestelling, zonder naleving van enige

verbrekingstermijn of betaling van enige vergoeding, en zonder zijn beslissing te moeten motiveren, overgaan

tot afzetting van de persoon die belast is met het dagelijks bestuur.

De Raad van Bestuur kan eveneens bijzondere volmachten verlenen aan lasthebbers van zijn keuze.

Artikel 21  Vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt, als college, de vereniging in alle handelingen in en buiten rechten.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur, wordt de vereniging in rechte en ten aanzien van derden, hieronder begrepen een openbaar ambtenaar (onder meer de hypotheekbewaarder) rechtsgeldig vertegenwoordigd:

-hetzij door twee bestuurders, die samen optreden; of

-binnen de grenzen van het dagelijks bestuur, door de Voorzitter, alleen handelend; of

-binnen de grenzen van het dagelijks bestuur door de persoon die hiertoe is gemachtigd.

Zij dienen geen bewijs van een voorafgaandelijk besluit van de Raad van Bestuur voor te leggen.

Bovendien is de vereniging op geldige wijze vertegenwoordigd door speciale lasthebbers, binnen de grenzen van hun opdracht

TITEL IV - ALGEMENE LEDENVERGADERING

Artikel 22  Bevoegdheden

De Algemene Ledenvergadering is bevoegd voor.

-de wijzigingen van de statuten;

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldigingen;

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-de goedkeuring van de begrotingen en rekeningen;

-de bepaling van de jaarlijkse bijdrage,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid;

-alle beslissingen waarin de statuten dat vereisen en die de wettelijk of statutair aan de Raad van Bestuur

toegekende machten te buiten gaan.

Artikel 23  Gewone en Buitengewone Algemene Ledenvergadering

Elk jaar, op de derde zondag van de maand mei, om 18.00 uur, komt de Gewone Algemene Ledenvergadering bijeen.

Op deze vergadering zullen de verslagen worden voorgelegd die door deze statuten of door het Interne Reglement, al dan niet verplichtend, zijn voorgeschreven. Bovendien zal de jaarrekening van het afgelopen boekjaar en de begroting van het komende boekjaar worden goedgekeurd. De vergadering zal, bij afzonderlijke stemming, ook beslissen omtrent de kwijting van de bestuurders voor wat betreft de uitoefening van hun mandaat tijdens het afgelopen boekjaar.

De Buitengewone Ledenvergadering kan door de Raad van Bestuur worden bijeengeroepen telkens wanneer het belang van de vereniging het vereist, Zij dient eveneens te worden samengeroepen telkens wanneer ten minste één/vijfde van de leden erom verzoekt.

Artikel 24  Oproeping van de Algemene Ledenvergadering

Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen.

De oproepingen worden gedaan door toedoen van de Raad van Bestuur. De oproeping dateert van ten minste acht dagen voor de ledenvergadering, en is getekend door de Voorzitter in naam van de Raad van Bestuur. De oproeping zal gebeuren bij gewone brief of bij wijze van elektronische melding.

r MOD 2.2

r

E v

De oproeping bevat de agenda. De Algemene Ledenvergadering kan over geen andere punten

beraadslagen dan deze die zijn opgenomen in de agenda,

De Algemene Ledenvergadering wordt gehouden, op datum, uur en plaats in de oproeping bepaald.

De Algemene Ledenvergadering kan slechts beraadslagen over de op de agenda vermelde punten.

De beslissingen die genomen zijn met eenparigheid van de bestaande stemmen zijn rechtsgeldig, zelfs

wanneer de bijeenroeping niet op regelmatige wijze is gebeurd.

Artikel 25  Bureau van de Algemene Ledenvergadering

De ledenvergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

De Secretaris van de Raad van Bestuur neemt de functie van secretaris waar.

De Voorzitter duidt één of meer stemopnemers aan.

Artikel 26  Aanwezigheid en stemrecht van de Algemene Ledenvergadering

Alle effectieve leden beschikken over één stem.

Het gezin zal als lidniaatschapseenheid evenwel enkel worden vertegenwoordigd door het hoofd van het gezin.

Ieder individueel lid, dan wel ieder hoofd van een gezin, heeft het recht op de Algemene Ledenvergadering aanwezig te zijn en eraan deel te nemen, hetzij in persoon, hetzij door tussenkomst van de drager van een schriftelijke volmacht, die zelf lid dient te zijn. Een lid zal maximum drie andere leden mogen vertegenwoordigen.

Behoudens andersluidende wettelijke of statutaire bepalingen, gelden geen bijzondere aanwezigheidsvereisten.

Behoudens andersluidende wettelijke of statutaire bepalingen, worden de beslissingen van de Algemene Ledenvergadering genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Beslissingen inzake de wijziging der statuten, de uitsluiting van leden, de wijziging van het doel en de vrijwillige ontbinding van de vereniging, alsook andere beslissingen waarvoor de wet of de statuten andersluidende voorwaarden inzake meerderheid voorzien, worden genomen overeenkomstig deze wettelijk of statutaire bepaalde regels.

Elke stemming omtrent personen zal, op eenvoudig verzoek van een lid, geheim verlopen.

Artikel 27 Notulen

De beslissingen van de algemene ledenvergadering worden opgenomen in notulen die in een bijzonder register worden bijgehouden.

Het register van de notulen wordt op de maatschappelijke zetel bewaard, waar alle belanghebbenden er kunnen kennis van nemen, echter zonder verplaatsing van het register.

Indien de belanghebbenden geen lid van de vereniging zijn, maar een gewettigd belang kunnen aantonen, is de kennisgeving ervan onderworpen aan een sohriftelijk toestemming door de Voorzitter,

Kopijen of uittreksels van deze processen-verbaal worden door de Voorzitter, de Ondervoorzitter of door twee bestuurders ondertekend.

TITEL V  BOEKJAAR, BOEKHOUDING, JAARREKENING EN BEGROTING Artikel 28 Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging begint op 1 januari van elk jaar om te eindigen op 31 december van hetzelfde jaar,

Artikel 29  Boekhouding en jaarrekening

De vereniging zal zich, voor wat betreft het houden van de boekhouding, het opstellen, goedkeuren en neerleggen van de jaarrekening, de controle van de jaarrekening en het opstellen van een begroting voor komende boekjaren, schikken naar de wettelijke bepalingen terzake.

Artikel 30  Accountant

Behoudens wanneer de vereniging overeenkomstig een wettelijke of reglementaire bepaling verplicht is een commissaris, lid van het Instituut der Bedrijfsrevisoren, aan te stellen voor de wettelijke of reglementaire controle van haar financiële situatie, za! de Algemene Ledenvergadering, op voordracht van de Raad van Bestuur, tenminste één Intern Financieel Controleur (Internai Financial Auditor) aanstellen, die geen deel uitmaakt van de Raad van Bestuur. Indien er meerdere interne financiële controleurs worden aangesteld, zullen zij samen het Audit Comité (Audit Committee) vormen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

. MOD2.2

De Intern Financieel Controleur zal de controle van de jaarrekeningen uitvoeren en daaromtrent verslag uitbrengen aan de Algemene Ledenvergadering, vóór de goedkeuring van de rekeningen van de vereniging.

Artikel 31 Begroting

De begroting voor het volgende boekjaar wordt door de Raad van Bestuur opgemaakt.

Artikel 32 -- Formele goedkeuring

De jaarrekening over het afgelopen boekjaar en de begroting voor het volgende boekjaar worden formeel goedgekeurd tijdens de Gewone Algemene Vergadering na kennisname van het verslag van de Penningmeester en van het verslag van de commissaris of de Intern Financiële Auditor.

TITEL VI. -- ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 33  Gerechtelijke en vrijwillige ontbinding

De gerechtelijke en de vrijwillige ontbinding van de vereniging gebeurt in de gevallen en volgens de regels en modaliteiten zoals voorzien in de wet.

Artikel 34 Bestemming van het liquidatiesaldo

De goederen en de waarden van de ontbonden vereniging die overblijven na de aanzuivering van het passief, zullen door de vereffenaars worden toegekend aan één of meerdere binnen- of buitenlandse rechtspersonen, al dan niet in oprichting, die een gelijkaardig doel hebben, minstens het doel van deze benaarstigen en bovendien door de federale of regionale overheid van het land van vestiging een bijzondere erkenning hebben bekomen.

In geval van vrijwillige ontbinding, zal de algemene ledenvergadering die hiertoe beslist heeft, eventueel vereffenaars benoemen, hun machten omschrijven en, na aanzuivering van het passief, overeenkomstig de eerste alinea van dit artikel beslissen aangaande de bestemming van de goederen en waarden van de ontbonden vereniging.

In geval van gerechtelijke ontbinding zal deze gevolgd worden door een Algemene Ledenvergadering die met dezelfde agenda, zoals in vorige alinea is omschreven, door de door de rechtbank aangestelde vereffenaar(s) zal worden samengeroepen.

TITEL VII  DIVERSEN

Artikel 36 - intern Reglement

De Raad van Bestuur zal een Intern Reglement uitwerken waarin zij enerzijds de bepalingen van deze statuten uitvoert en anderzijds de interne werking van de vereniging regelt. De bepalingen van het Intern Reglement die bepalingen van de statuten uitvoeren zullen worden goedgekeurd door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen.

Artikel 36  Meldingen

Elke mededeling die overeenkomstig de statuten aan de Raad van Bestuur dient te worden gericht, wordt verstuurd naar de maatschappelijke zetel van de vereniging en moet gericht zijn aan de Voorzitter.

Uittreksel uit de notulen van de buitengewone algemene vergadering van leden gehouden op 8 december 2013:

"De vergadering beslist met eenparigheid van stemmen om de bestaande statuten met de genomen beslissingen te coördineren.

(.. )

4. De vergadering beslist eenparig om de beslissing om de heer Steven Emanuel Brummel te herbenoemen ais bestuurder van de vereniging met ingang van 9 juni 2013 voor een mandaat van drie jaar, zoals genomen door de Buitengewone Algemene Vergadering dd. 9 juni 2013, te bekrachtigen. Zijn mandaat zal eindigen na afloop van de Gewone Algemene Jaarvergadering te houden In 2016. Hij aanvaardt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

5. De vergadering beslist eenparig bijzondere volmacht te geven aan de heer Alain De Jonge, advocaat, of enig ander lid van Peeters Advocaten-Avocats, gevestigd te Alfons Gossetlaan 54 b11 te 1702 Groot-Bijgaarden (Brussel), met mogelijkheid tot in de plaatstelling, teneinde alle formaliteiten te vervullen en aanpassingen te doen van de gegevens van de vennootschap bij de Kruispuntbank der Ondernemingen en het Belgisch Staatsblad, Dienvolgens alle formulieren in te vullen, te ondertekenen en neer te leggen, alle verklaringen te doen, en in het algemeen alles te doen wat nuttig of nodig zou zijn voor de uitvoering van huidig mandaat met belofte van bekrachtiging."

Uittreksel uit de notulen van de Raad van Bestuur gehouden op 25 mei 2014:

"Na beraadslaging, heeft de Raad van Bestuur eenparig beslist om de zetel van de vereniging met onmiddellijke ingang te verplaatsen naar volgend adres:

Henri Consciencelaan 19

1140 Brussel (Evere)

België

2. De Raad van Bestuur beslist eenparig bijzondere volmacht te geven aan de heer Alain De Jonge, advocaat, of enig ander lid van Peeters Advocaten-Avocats, gevestigd te Alfons Gossetlaan 54 b11 te 1702 Groot-Bijgaarden (Brussel), met mogelijkheid tot in de plaatstelling, teneinde alle formaliteiten te vervullen en aanpassingen te doen van de gegevens van de vennootschap bij de Kruispuntbank der Ondernemingen en het Belgisch Staatsblad. Dienvolgens alle formulieren in te vullen, te ondertekenen en neer te leggen, alle verklaringen te doen, en in het algemeen alles te doen wat nuttig of nodig zou zijn voor de uitvoering van huidig mandaat met belofte van bekrachtiging."

Bij volmacht,

Alain De Jonge

'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

" Voorbehouden 'aan het Belgisch Staatsblad

26/07/2012
ÿþ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*iaiazs9a*

BRUSSEL

7 7JUL 2012

Griffie

Voor-

behoud aan ha Bolgisc

Staatsbi

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 8620.730.48

Benaming

(voluit) : International Jewish Center

(verkort) : IJC

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Louizalaan 149, bus 24, 1050 Brussel

Onderwerp akte ; Ontslag-Benoeming-Raad van Bestuur

1.De voorzitter opent de vergadering en heet alle deelnemers welkom. De vergadering werd

samengeroepen in overeenstemming met de regels in verband met het ontslag van een bestuurslid en de aanstelling van een bestuurslid.

2.Het bestuur bespreekt het ontslag van Peter Mikael Garrelick, geboren op 17 maart 1964 te Mâlndal, Zweden, ambtenaar, woonachtig te 1150 Brussels, Drève des Mustangs 6, secretaris.

3.Het bestuur aanvaardt zijn ontslag en dankt hem voor zijn bijdrage en leiderschap voor de organisatie en waardeert zijn blijvende betrokkenheid bij het helpen ontwtikkelen van IJC.

4.Het bestuur stelt Gill Yosepha Weinstein, geboren op 7 april 1968 te New York, Queens, Verenigde Staten, manager, woonachtig te 1050 Brussel, Abdijstraat 97, als secretaris.

5.Omdat alle punten behandeld zijn, sluit de voorzitter de vergadering af. Brussel, 17 juni 2012

Steven Emanuel Brummel Gilde Beth Weiman

Voorzitter Penningmeester

(handtekening) (handtekening)

Mark Lewis Silverstein Gill Yosepha Weinstein

Ondervoorzitter Secretaris

(handtekening) (handtekening)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
INTERNATIONAL JEWISH CENTER (VERKORT) IJC

Adresse
Zetel : Louizalaan 149, bus 24, 1050 Brussel

Code postal : 1050
Localité : IXELLES
Commune : IXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale