ITINERA INSTITUTE

Association sans but lucratif


Dénomination : ITINERA INSTITUTE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 878.427.842

Publication

24/07/2014
ÿþMOD 2.2

t

111111.. . 14Di

In de bijlagen bij pet Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de egegeartevangen op

Voor-

behoLldel aan het Belgisa

Staatsbia

1101111RIMIIM11111111

1

ter

reC

1 4 JULI 2014

griffie van de Nederlandstalige htbank van koophel Brussel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

I

I

,

Ondernemingsnr : 0878.427.842

Benaming

(voluit): ltinera lnstitute

(verkort) :

Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel: Hertogsstraat 31 - 1000 Brussel

Onderwerp akte: Benoeming bestuurder - Gecoördineerde statuten

Uittreksel uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering van 8 maart 2014:

De bijzondere algemene vergadering beslist, met eenparigheid van stemmen, om de volgende persoon te benoemen tot bestuurder:

- Leon NEELS, wonende te 2600 Berchem, Prins Albertlei 22, geboren te Lommel op 14.06.1848

De heer Neels wordt benoemd met ingang van 8 maart 2014 tot aan de jaarlijkse algemene vergadering die zich uitspreekt over de jaarrekening van het boekjaar 2017. Zijn mandaat is onbezoldigd.

Uittreksel uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering van 3 juni 2014:

De bijzondere algemene vergadering van de Vereniging besluit met eenparigheid van stemmen om de statuten te wijzigen en geeft haar goedkeuring aan de hierna volgende gecoördineerde tekst die de huidige tekst van de statuten zal vervangen:

TITEL i: NAAM  ZETEL  DOEL - DUUR

ARTIKEL 1 - NAAM

De vereniging draagt de naam ITINERA INSTITUTE.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging, vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "V.Z.W.", en het adres van de zetel van de vereniging.

Eenieder die in naam van de vereniging meewerkt aan een in het vorige lid vermeld stuk waarop één van deze vermeldingen niet is aangebracht, kan persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor alle of voor een gedeelte van de verbintenissen die de vereniging krachtens dit stuk heeft aangegaan.

ARTIKEL 2- ZETEL

De zetel van de vereniging is gevestigd te 1000 Brussel, Hertogsstraat 31 in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

De zetel van de vereniging kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering met inachtneming van de regels voor een statutenwijziging.

ARTIKEL 3- DOEL

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging heeft tot doel om via het ontwikkelen, promoten, verspreiden, verdedigen en profiteren van vooruitstrevende en onderbouwde visies, fundamentele maatschappelijke hervormingen in België en Europa te bewerkstelligen en dit met het oog op duurzame economische groei, werkgelegenheid en nieuwe sociale bescherming voor iedereen, De vereniging heeft een internationaal en toekomstgericht perspectief en opereert onafhankelijk van politieke partijen en belangenorganisaties.

Voor de verwezenlijking van haar doel kan zij onder meer economische studies uitwerken, een nieuwsbrief ontwikkelen, een website bijhouden, publicaties verrichten, opiniërend werken in alle media, studiedagen organiseren met gerenommeerde internationale sprekers, debatten induceren tussen academici, politici en ondernemers, een internationaal netwerk uitbouwen en alle andere activiteiten die daar mee verband houden organiseren.

De Vereniging kan alle roerende en onroerende goederen, die zij voor het verwezenlijken van haar doe! nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtsreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk Is toegelaten en op voorwaarde dat de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor haar doel. De Vereniging beoogt niet enig stoffelijk voordeel te verschaffen aan haar leden.

ARTIKEL 4 - DUUR

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan enkel worden ontbonden volgens de voorwaarden bepaald in de wet.

TITEL Il: LEDEN

ARTIKEL 5 - LEDEN

De vereniging telt zowel effectieve leden ais toegetreden leden.

De toegetreden leden bezitten enkel de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten van de vereniging worden toegekend.

ARTIKEL 6  EFFECTIEVE LEDEN

Er zijn minstens drie effectieve leden. Er is geen maximumaantal effectieve leden. De oprichters zijn de eerste effectieve leden.

De Raad van Bestuur is bevoegd om te beslissen over de toetreding van effectieve leden tot de vereniging. Elk natuurlijk persoon of rechtspersoon die bereid is de doelstellingen van de vereniging te helpen realiseren en tot de vereniging wil toetreden, kan hiertoe een schriftelijk verzoek indienen bij de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur beslist vrij over het verzoek tot toetreding van een kandidaat-effectief lid zonder dat deze beslissing met redenen moet omkleed worden. Tegen de beslissing van de Raad van Bestuur is geen beroep mogelijk.

De lidmaatschapsbijdrage voor effectieve leden wordt jaarlijks door de Raad van Bestuur bepaald en aan de effectieve leden meegedeeld en bedraagt maximum EUR 2.500,00 per jaar.

Met uitzondering van dit artikel 6 wordt in deze statuten met de termen 'lid' en 'leden' uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

ARTIKEL 7  TOEGETREDEN LEDEN

De raad van bestuur kan ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden.

De Raad van Bestuur is bevoegd om te beslissen over de toetreding van toegetreden leden tot de vereniging. De formaliteiten en voorwaarden van toetreding als toegetreden lid worden uitgewerkt In het huishoudelijk reglement,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

Elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die als toegetreden lid tot de vereniging wil toetreden, kan hiertoe een schriftelijk verzoek indienen bij de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur beslist vrij over het verzoek tot toetreding van een kandidaat-effectief lid zonder dat deze beslissing met redenen moet omkleed worden. Tegen de beslissing van de Raad van Bestuur is geen beroep mogelijk.

De toegetreden leden hebben geen stemrecht in de algemene vergadering van de vereniging. De effectieve leden kunnen de rechten en plichten van de toegetreden leden wijzigen zonder instemming van de toegetreden leden.

Er is geen minimum- of maximumaantal toegetreden leden.

De lid maatschapsbijdrage voor toegetreden leden wordt jaarlijks door de Raad van Bestuur bepaald en aan de toegetreden leden meegedeeld en bedraagt maximum EUR 1,000,00 per jaar.

Elk toegetreden !id kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging. Het ontslag moet per aangetekende brief ter kennis gebracht worden van de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 8- REGISTER VAN LEDEN

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de Raad van Bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

De leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de Raad van Bestuur.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

De vereniging moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administraties en de diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden en deze instanties bovendien de afschriften of uittreksels uit dit register verstrekken welke zij nodig achten.

ARTIKEL 9- UITTREDING OF UITSLUITING

Elk lid van de vereniging is vrij op elk moment uit te treden uit de vereniging door het per aangetekende brief indienen van zijn ontslag bij de Raad van Bestuur. Indien door de uittreding van een lid het aantal leden onder het wettelijk of statutair minimum daalt, dan wordt het ontslag van het lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden.

Een lid wordt geacht ontslag te hebben genomen wanneer het lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om lid te worden van de vereniging of wanneer het lid zijn lidmaatschapsbijdragen niet betaald heeft binnen de maand na aanmaning per aangetekend schrijven.

Een lid kan op elk moment worden uitgesloten door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat de betrokkene ter zitting van de algemene vergadering zijn standpunt heeft kunnen uiteenzetten. De stemming over de uitsluiting van een lid is geheim. In afwachting van algemene vergadering waarin beslist zal worden omtrent de uitsluiting van een lid, kan de Raad van Bestuur het betrokken lid schorsen. De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

Het lidmaatschap van een lid eindigt van rechtswege wanneer het lid overlijdt, failliet gaat, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Uitgetreden, uitgesloten en geschorste leden, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van leden wiens lidmaatschap van rechtswege geëindigd is, hebben geen enkele aanspraak op het maatschappelijk vermogen van de vereniging en kunnen in geen geval de teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOE) 2.2

gedane inbrengen of geleverde prestaties. Zij kunnen ook in geen geval inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling en van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris vorderen.

TITEL III: RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 10 SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die bestaat uit ten minste drie en ten hoogste twaalf personen. Ale evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, kan de Raad van Bestuur bestaan uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Behalve uittredende bestuurders, kunnen alleen leden van de vereniging die door de raad van bestuur in functie werden voorgedragen tot bestuurder benoemd worden.

De bestuurders worden bij geheime stemming benoemd door de algemene vergadering met een meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden.

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van zes jaar. Hun mandaat is steeds hernieuwbaar. Hun opdracht eindigt door het verstrijken van hun mandaat, door hun overlijden, door hun vrijwillig of gedwongen ontslag of door het verlies van lidmaatschap door uittreding of uitsluiting.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het ontslag moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum zou dalen. In dit geval moet de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke ln de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De benoeming en het ontslag van een bestuurder, alsook elk einde van een mandaat wordt conform de wettelijke vereisten neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel en binnen de maand na de neerleg ging bekendgemaakt in de Bijlag en van het Belgisch Staatsblad door toedoen van de Raad van Bestuur.

Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd,

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris en zo daartoe aanleiding bestaat een ondervoorzitter.

ARTIKEL 11 - BEVOEGDHEID EN VERTEGENWOORDIGING RAAD VAN BESTUUR

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte, De Raad van Bestuur mag in die zin aile roerende en onroerende handelingen stellen: verkopen en kopen, lenen en ontlenen, aile handels- en bankverrichtingen stellen, hypotheek geven zelfs met beding van dadelijke ultwinning, hypothecaire handlichting geven, in een woord: de vereniging op de meest uitgebreide wijze en in aile omstandigheden geldig verbinden. Hij treedt op ais eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit ais college.

Tegenover derden volstaat, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zou zijn, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, zonder dat deze van enige bijzondere machtiging of beraadslaging moeten doen blijken. Indien er slechts twee bestuurders zijn, volstaat de handtekening van de voorzitter om de vereniging te verbinden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig en/of vertegenwoordigd is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur

b)door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig en/of vertegenwoordigd is. De beslissing hieromtrent door de Raad van Bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel en binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden al naargelang het geval afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 12 BIJEENROEPING EN VERGADERING RAAD VAN BESTUUR

Iedere bestuurder kan de Raad van Bestuur samenroepen telkens hij oordeelt dat de belangen van de vereniging dit vereisen.

De oproeping gebeurt per gewone brief of per e-mail, minstens 24 uur voor het tijdstip van de samenkomst van de Raad van Bestuur. Bij hoogdringendheid kan van deze termijn afgeweken worden, mits alle bestuurders hiermee akkoord zijn. De oproeping bevat de datum, het uur en de plaats van de samenkomst van de Raad van Bestuur, evenals de agenda. Elke bestuurder die een vergadering van de Raad van Bestuur bijwoont of zich erop laat vertegenwoordigen, wordt als regelmatig opgeroepen beschouwd. Een bestuurder kan er eveneens aan verzaken om zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproeping en dit v66r of na de vergadering waarop hij niet aanwezig is.

De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden gehouden hetzij fysiek op de plaats aangeduid in de

oproeping hetzij op afstand door middel van teleconferentie of videoconferentie met behulp van telecommunicatietechnieken die de aan de vergadering deelnemende bestuurders toelaten elkaar simultaan te horen en simultaan met elkaar overleg te plegen hetzij een combinatie van de twee voormelde vergadertechnieken waarbij sommige bestuurders fysiek aanwezig zijn op de vergadering en sommige bestuurders deelnemen aan de vergadering door middel van tete- of videoconferentie.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de jongste van de aanwezige bestuurders.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig en/of vertegenwoordigd is. Elke bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Hiervoor dient hij/zij een geschreven of elektronische volmacht te bezorgen aan een andere bestuurden Elke bestuurder kan evenwel slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet in de beoordeling meegerekend. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend. Indien de Raad van Bestuur echter slechts uit twee personen is samengesteld, wordt het voorstel bij staking van stemmen verworpen.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de hoogdringendheid of het belang van de vereniging het vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur genomen worden bij eenparig schriftelijk besluit van de bestuurders. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening,

ARTIKEL 13 DAGELIJKS BESTUUR

De Raad van Bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de Raad van Bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

A4oD 2.2

De benoeming van een afgevaardigde tot het dagelijks bestuur gebeurt door de Raad van Bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden;

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur

b)door ontslag door de Raad van Bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

TiTEL IV: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 14 -- SAMENSTELLING ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de jongste van de aanwezige bestuurders.

ARTIKEL 15 - BEVOEGDHEID ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering beschikt over alle wettelijke bevoegdheden die haar uitdrukkelijk door de wet zijn toegekend en met name:

1 °de wijziging van de statuten;

2°de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3°de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4°de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5°de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

ede ontbinding van de vereniging;

7°de uitsluiting van een lid;

8°de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9°alle andere gevallen waarin deze statuten een besluit van de algemene vergadering vereisen.

ARTIKEL 16 - BIJEENROEPING EN VERGADERING VAN DE ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering wordt ten minste één maal per jaar door de Raad van Bestuur bijeengeroepen, ten laatste binnen zes maanden na het afsluiten van het boekjaar, voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, voor het goedkeuren van de begroting van het komend jaar en om zich uit te spreken over de kwijting van de bestuurders.

De algemene vergadering kan daarnaast worden samengeroepen op initiatief van de Raad van Bestuur telkens de belangen van de vereniging dit vereisen. De Raad van Bestuur is verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5e van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 kalenderdagen na de datum van het verzoek met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

Alle leden worden ten minste acht kalenderdagen voor de datum van de algemene vergadering opgeroepen per brief of per e-mail. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20e van de leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet door het 1/20e van de leden ondertekend zijn en tenminste twee dagen voor de vergadering aan de Raad van Bestuur overhandigd zijn.

De vergaderingen hebben plaats op de zetel van de vereniging of op de plaats die in de oproeping is vermeld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mo02.2

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bijgestaan door het bureau van de algemene vergadering. Bij afwezigheid van de voorzitter zit diens plaatsvervanger de vergadering voor. De voorzitter duidt een secretaris en stemopnemer aan.

. De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Elk

aanwezig lid kan slechts één volmachtgever vertegenwoordigen. De algemene vergadering is geldig samengesteld als tenminste de helft van het totale aantal leden aanwezig en/of vertegenwoordigd is. Is aan de aanwezigheidsvereiste niet voldaan dan moet de Voorzitter van de vergadering een nieuwe algemene vergadering met dezelfde agenda bijeenroepen, welke geldig zal samengesteld zijn ongeacht het aantal stemmen dat aanwezig en/of vertegenwoordigd is.

Op de algemene vergadering beschikt ieder lid over één gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen.

Bij staking van stemmen of bij gelijke stemmen is de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit doorslaggevend.

De algemene vergadering kan geldig beslissen over onderwerpen die niet op de agenda staan wanneer twee derde van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden hierom verzoekt, behalve over de onderstaande punten die expliciet vooraf op de agenda moeten vermeld worden;

a.wijziging van statuten;

b.goedkeuring van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgend jaar en de

daarbij horende besprekingen van het beleid van de Raad van Bestuur;

c.benoeming, afzetting, uitsluiting van leden en bestuurders;

d.kwijting aan de bestuurders;

e.ontbinding van de vereniging;

f.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

g.alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

De regelmatig genomen besluiten binden alle leden, ook leden die niet stemmen of die tegenstemmen.

ARTIKEL 17 - NOTULEN ALGEMENE VERGADERING

De besluiten van de algemene vergadering worden neergeschreven in de notulen, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en door de leden die dit wensen.

Leden [en derden die blijk geven van een voldoende belang] kunnen een afschrift bekomen van notulen van de algemene vergadering. Het afschrift van de notulen wordt door twee bestuurders ondertekend.

De originele notulen van de algemene vergadering worden bewaard op de zetel van de vereniging, waar aile leden er kennis kunnen van nemen.

ARTIKEL 18 - BOEKJAAR EN REKENINGEN

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december 2606.

De vereniging voert een vereenvoudigde boekhouding die ten minste betrekking heeft op de mutaties in contant geld of op de rekeningen.

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor en legt beide ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering binnen zes maanden na de afsluiting van het boekjaar. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

De boekhouding wordt bijgehouden door de penningmeester.

In afwachting van de goedkeuring van de rekeningen en de begroting door de algemene vergadering, mag de Raad van Bestuur maandelijks 1/12 van de ontwerpbegroting uitgeven.

De rekeningen en de begroting worden ten minste acht dagen vaar de jaarvergadering op de zetel van de vereniging ter inzage gehouden van de leden.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

ARTIKEL 19  STATUTENWIJZIGING

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wee beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van: de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de: aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden

Elke wijziging van de statuten moet, binnen één maand nadat er toe besloten is, in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt worden door toedoen van de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 20- ONTBINDING EN VEREFFENING

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan de algemene vergadering slechts tot ontbinding van de vereniging besluiten indien 2/3e van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5e meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging stelt de algemene vergadering, op voordracht van de Raad van Bestuur, één of meerdere vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden.

ln geval van ontbinding van de vereniging worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen - na goedkeuring door de algemene vergadering - aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instellingen die een doel nastreven dat zoveel mogelijk overeenkomt met het doel waarvoor de vereniging is opgericht. Zijn er geen verenigingen met hetzelfde doel als deze vereniging, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of instelling, waarvan het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

De leden, de schuldeisers en het openbaar ministerie kunnen bij de rechtbank beroep instellen tegen het besluit van de vereffenaars.

In geval van ontbinding van de vereniging gaan de geschonken en gelegateerde goederen terug naar de schenkers of begunstigden of naar hun erfgenamen, mits de teruggave wordt gevorderd binnen één jaar na de bekendmaking van het ontbindingsbesluit samen met deze bepaling in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad,

ARTIKEL 21  SLOTBEPALINGEN

: De vereniging is aansprakelijk voor de fouten die kunnen worden toegerekend aan haar aangestelden of aan de organen waardoor zij handelt.

De bestuurders en de personen belast met het dagelijks bestuur gaan in die hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen van de vereniging. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de vervulling van hun opgedragen taak en voor de fouten in hun bestuur.

Voor alle gevallen die niet uitdrukkelijk in de statuten voorzien zijn, blijven de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen en de stichtingen en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Voor eensluidend uittreksel

Bart Verhaeghe Leo Neels

Voorzitter Bestuurder

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd devereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

15/01/2014
ÿþrit Maa 2.2

~

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

SUIFS

~~~, ej \ 2fn

RRUS~~~x,

~~~t~e

Ondernemingsnr : 0878.427.842

Benaming

(voluit) : (tinera Institute

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Leopold II laan 184d -1080 Brussel

Onderwerp akte : Verplaatsing maatschappelijke zetei

De Buitengewone Algemene Vergadering d.d. 19.12.2013 beslist, met eenparigheid van stemmen, om de maatschappelijke zetel met ingang van 1 januari 2014 te verplaatsen van 1080 Brussel, Leopold Il laan 184d naar 1000 Brussel, Hertogsstraat 31.

Artikel 2 van de statuten wordt ais volgt aangepast : De vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement te Brussel op volgend adres : 1000 Brussel, Hertogsstraat 31. De Raad van Bestuur beslist over het oprichten van kantoren en filialen.

Tegelijk hiermee neergelegd : gecoördineerde statuten.

Bart Verhaeghe

Voorzitter Raad van Bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

28/02/2012
ÿþ MOO 2.2

C.~ ~~, :F In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

U111 ii iiu iii minium

*12046964*

be

a B. st

teuSSEt.

î_ 5 FEB l?

Griffie

Ondernemingsnr : 0878.427.842

Benaming

(voluit) : ltinera Institute

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Leopold 11 laan 184d -1080 Brussel

Onderwerp akte : Herbenoemingen

Uittreksel uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering van 7 februari 2012:

Na beraadslaging over de agendapunten, heeft de vergadering, met eenparigheid van stemmen,

BESLOTEN om de heer Bart VERHAEGHE, geboren te Vilvoorde op 21.03.1965 en de heer Gaëtan HANNECART, geboren te Wilrijk op 27.041964 te herbenoemen tot bestuurders voor een periode ingaand op 02 december 2011 tot aan de jaarlijkse algemene vergadering die zich uitspreekt over de jaarrekening van het boekjaar 2017.

Uittreksel uit de notulen van de raad van bestuur van 7 februari 2012:

Na beraadslaging over de agendapunten, heeft de vergadering, met eenparigheid van stemmen,

BESLOTEN om de heer Bart VERHAEGHE, geboren te Vilvoorde op 21.03.1965, te herbenoemen tot voorzitter van de raad van bestuur voor een periode die gelijk loopt met het mandaat van bestuurder, met name ingaand op 02 december 2011 tot aan de jaarlijkse algemene vergadering die zich uitspreekt over de jaarrekening van het boekjaar 2017.

BESLOTEN om de heer Gaëtan HANNECART, geboren te Wilrijk op 27.04.1964, te herbenoemen tot penningmeester en secretaris van de raad van bestuur voor een periode die gelijk loopt met het mandaat van bestuurder, met name ingaand op 02 december 2011 tot aan de jaarlijkse algemene vergadering die zich uitspreekt over de jaarrekening van het boekjaar 2017.

Voor eensluidend uittreksel

Bart Verhaeghe

Voorzitter

Op de 1eatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

12/03/2015
ÿþop de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0878.427.842

Benaming

(voluit) : Itinera Institute

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge (verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Hertogsstraat 31 -1000 Brussel

Onderwerp akte : Benoeming bestuurders

Uittreksel uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering van 10 februari 2015:

De bijzondere algemene vergadering beslist, met eenparigheid van stemmen, om de volgende persoon te benoemen tot bestuurder;

-Wouter DE GEEST, wonende te 2950 Kapellen, Rozenlaan 1, geboren te Gent op 28.08,1954 -Nicolas SAVERYS, wonende te 9250 Waasmunster, Kasteelstraat 22, geboren te Gent op 24.01,1958

De heren De Geest en Saverys worden benoemd met ingang van 10 februari 2015 tot aan de jaarlijkse algemene vergadering die zich uitspreekt over de jaarrekening van het boekjaar 2017. Hun mandaat is onbezoldigd.

Voor eensluidend uittreksel

Bart Verhaeghe Leo Neels

Voorzitter Bestuurder



-~-~r

t- '4)&

~,~

'

MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter grifé@rgeiegeontvenc n

0 2 ~H4'~ 2015

terrififi

g e van .- ~+~~

~

rechtbank v ~@rt-fAerpflLi.~z>~

Lr+" ,." ,f

*1503 2A`~

i N

i

II

Coordonnées
ITINERA INSTITUTE

Adresse
HERTOGSSTRAAT 31 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale