KONINKLIJKE ACADEMIE VOOR OUDHEIDKUNDE VAN BELGIE

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE ACADEMIE VOOR OUDHEIDKUNDE VAN BELGIE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 408.088.106

Publication

04/07/2014
ÿþLiGcl POF 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

BRUSSEL,

Gitz5 JUIN 2014

ligIR1!1.111§1111

oridcrnzegnenr 0408.088.106

Benaming (voluit): KONINKLIJKE ACADEMIE VOOR OUDHEIDKUNDE VAN BELGIË ACADEMIE ROYALE

D'ARCHEOLOGIE DE BELGIQUE

(verkort) .

Rechtsvorm: Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel Groenejagersverd 84 6-1000 Brussel

{volledig ad(S)

Oiriid<,3-ewerqen) akte:

Benoeming, coordinatie van de statuten

Tast :

Uittreksel van het PV van het Gewone Algemene Vergadering dd 15/02/2014.

Met eenparigheid van stemmen, heeft de Algemene Vergardering beslist het benoeming van mevrouw Natasja Peeters, wonende te Aarlenstraat 78 - 1000 Brussel, geboren op 13 Oktober 1969 te Leuven, als bestuurder en Adjunct-Penningmeester.

De Algemene Vergadering aanvaardt en neemt de volgende artikelen van de statuten:

BENAMING EN DOEL

Art. 1. De benaming van de vereniging luidt: "Académie royale d'Archéologie de Belgique - Koninklijke Academie voor Oudheidkunde van België". Ze neemt de vorm aan van een Vereniging Zonder Winstoogmerk. De zetel ervan is gevestigd te 1000 Brussel, Groenejagersveld 84 in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

De zetel kan worden overgebracht naar elke andere plaats van dit arrondissement bij beslissing van de Algemene Vergadering.

Art. 2, De Verening heeft tot doel, het bevorderen van het oudheidkundig en het kunsthistorisch onderzoek alsook van de wetenschappelijke disciplines die ermee samenhangen.

WERKINGSMIDDELEN

Art. 3. De werkingsmiddelen van de Academie zijn de volgende;

a. Het beleggen van periodieke bijeenkomsten waarop alle onderwerpen behandeld worden die het maatschappelijk doel van de vereniging aanbelangen;

b. Het publiceren van werken die op deze onderwerpen betrekking hebben en met name van de Revue belge d'Archéologie et d'Histoire de l'Art - Belgisch Tijdschrift voor Oudheidkunde en Kunstgeschiedenis;

c. Het organiseren van congressen of er aan deelnemen;

d. En, algemeen, het verlenen van medewerking aan alles wat kan helpen bij de vooruitgang en de verspreiding van de in het maatschappelijk doel van de vereniging begrepen disciplines.

FINANCIËLE MIDDELEN

Art, 4. De financiële middelen van de Academie omvatten met name:

a. De lidmaatschapsgelden;

b. De opbrengst van de verkoop van haar publicaties;

c. De officiële en private toelagen;

d. De opbrengst van het vermogen van de vereniging:

e. De giften en de legaten aan de Academie.

OP de laotste blz. van Lin B vermetden Recto Naam en hoedamgheid van de instrumenierende notons. hetzij van do peaso(o)Men)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te verlegenugoordigen Vere.o kami en handtele,entng

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

L. C - vervolg Mod PDF 11.1

TITELVOERENDE LEDEN

Art, 5.

a. De Academie is samengesteld uit 60 titelvoerende leden die gekozen worden uit haar sedert ten minste drie jaar benoemde correspondenten. Het Dagelijks Bestuur kan, bij wijze van uitzondering en na goedkeuring door de Raad van Bestuur aan de gewone Algemene Vergadering van titelvoerende leden voorstellen deze termijn te verkorten, wanneer de toestand van de Academie zulks vereist.

b. Twee maand vex5r de Algemene Vergadering legt het Dagelijks Bestuur de kandidaturen, voorgedragen door dit bestuur of door een titelvoerend lid, ter goedkeuring voor aan de Raad van Bestuur.

Een maand voor de Algemene Vergadering worden deze kandidaturen aan de titelvoerende leden voorgesteld. Tijdens deze Algemene Vergadering gebeurt de verkiezing bij geheime stemming. De vacante zetels warden toegekend aan de kandidaten met het grootste aantaL stemmen die ten minste een derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden hebben gehaald. Indien voor de laatste zetel de kandidaten een gelijk aantal stemmen behalen, wordt de zetel toegewezen aan de correspondent met de grootste anciënniteit. Indien ze dezelfde anciënniteit hebben, zal de oudste verkozen worden.

c. Eik nieuw lid ontvangt een exemplaar van de Statuten.

d. De leden storten een jaarlijks lidgeld dat niet meer dan 125 mag bedragen; het bedrag wordt door de Algemene Vergadering vastgesteld en blijft onveranderd tot een nieuwe beslissing. Het tijdschrift wordt gestuurd aan de leden die hun lidgeld hebben betaald.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 6.

a. Wenst een lid zich uit de Academie terug te trekken, dan moet het schriftelijk zijn ontslag v66r één februari aan de Voorzitter af aan de Secretaris meedelen. In het tegengestelde geval is het lidgeld voor het op één januari begonnen werkingsjaar verschuldigd.

b. Het lid dat na twee aanmaningen vanwege de Penningmeester - de tweede aanmaning bij aangetekende brief en verhoogd met de onkosten - nalaat zijn lidgeld te betalen, wordt ais ontslag nemend beschouwd een maand na verzending van de aangetekende brief en na bekrachtiging door het Dagelijks Bestuur,

c. De uitsluiting van een lid uit de Academie kan alleen door een Algemene Vergadering uitgesproken worden, bij twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde titelvoerende leden. Dit voorstel tot uitsluiting moet op de agenda voorkomen, nadat het lid voorafgaand door de Secretaris verwittigd is. Het lid kan geen rechten op het vermogen van de vereniging doen gelden.

Art. 7. Het titelvoerend lid dat zijn wettelijke domicilie niet langer in België heeft en dat niet langer in de mogelijkheid verkeert om aan de werkzaamheden van de Academie deel te nemen, wordt automatisch buitenlands geassocieerde. Zodra het lid opnieuw domicilie in België heeft, wordt hij het (11d) bij de eerste vacature weer titelvoerend lid.

Een sedert meer dan 10 jaar benoemd titelvoerend !id kan, indien de omstandigheden hem niet langer in staat stellen deel te nemen aan de werkzaamheden van de Academie, verzoeken erelid te worden. Het tijdschrift zal aan de ereleden verzonden worden voor zover zij jaarlijks een som betalen gelijk aan het bedrag van het lidgeld van het lopende jean

CORRESPONDENTEN

Art, 8. Er zijn 40 correspondenten, Zij worden gekozen onder de personen die het bewijs geleverd hebben van speciale kennis met betrekking tot het maatschappelijk doel van de Academie. Zij moeten de Belgische nationaliteit hebben. Elke kandidatuur moet twee maand voor de Algemene Vergadering door twee titelvoerende leden, die als peter fungeren, per brief aan de Voorzitter worden voorgedragen. Deze brief moet ondertekend zijn door de twee peters en vergezeld zijn van het curriculum vitae en de bibliografie van de kandidaat. De peters verbinden zich er toe aile over de persoonlijkheid van hun kandidaat gewenste inlichtingen te verstrekken en de kandidaat te steunen. Na onderzoek door het Dagelijks Bestuur, worden de kandidaturen ter goedkeuring voorgelegd aan de Raad van Bestuur, die de weerhouden kandidaturen voorlegt aan de Algemene vergadering zonder dat het aantal hiervan twee per vacante zetel overschrijdt Het Dagelijks Bestuur deelt de titelvoerende leden schriftelijk de naam, de hoedanigheid en het domicilie van de behouden kandidaten mee en dit een volle maand vexír de datum van de Algemene Vergadering, De verkiezing gebeurt bij

Op de laatste blz. van Luik R vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)ri(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Voorbehouden v aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

vervolg Mod PDF11.1

geheime stemming. De zetels zullen toegekend worden aan de kandidaten met het grootste aantal stemmen, die ten minste de helft van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden hebben behaald. Indien voor de laatste zetel de kandidaten een gelijk aantal stemmen behalen zal een tweede stemronde beslissend zijn.

De beschikking van artikel 5 littera d alsook die van artikel 6 zijn op de correspondenten van toepassing. De correspondent die meer dan tien jaar benoemd is, kan verzoeken honorair lid te worden indien hij niet langer in staat is deel te nemen aan de werkzaamheden van de Academie. Het honorair lid ontvangt dan het tijdschrift mits betaling van een som die overeenkomt met het lidgeld van het lopende jaar.

BUITENLANDSE GEASSOCIEERDE LEDEN

Art. 9, De Academie kan als buitenlandse geassocieerde leden aanvaarden, personen van vreemde nationaliteit die door hun onderwijs of door hun werkzaamheden tot de ontwikkeling van de oudheidkunde of de kunstgeschiedenis in België bijdragen,

De beschikkingen van het artikel 5, alinea b en c en het artikel 6, alinea a en c zijn op hen van toepassing. Zij betalen geen lidgeld en ontvangen het tijdschrift.

ERELEDEN

Art. 10, De Academie kan als erelid aanvaarden, personen die de bloei van de activiteiten van de

Academie bevorderd hebben. Zij betalen geen lidgeld en ontvangen het tijdschrift.

RAAD VAN BESTUUR EN DAGELIJKS BESTUUR

Art. 11. De activiteit van de Academie wordt geleid door een Raad van Bestuur die, buiten de lopende financiële werkzaamheden aan de Algemeen Penningmeester toevertrouwd, ook de hoge leiding van het patrimonium voert. Hij beslist bij meerderheid van de aanwezige leden. De uitnodigingen tot de Raad van Bestuur vermelden de precieze dagorde van de bijeenkomst en worden twee weken tevoren verzonden.

De Raad van Bestuur is samengesteld uit de leden van het Dagelijks Bestuur, de Directeur van het Tijdschrift, en daarenboven ter minste vijf andere leden die door geheime stemming onder de titelvoerende leden worden verkozen bij absolute meerderheid der stemmen, voor een mandaat van drie jaar, en die, na verloop hiervan, herkiesbaar zijn op voorwaarde dat zij, gedurende hun mandaat, ten minste aan de helft van de vergaderingen van de Raad van Bestuur deelnamen.

Het Dagelijks Bestuur bestaat uit de Voorzitter, de Ondervoorzitter, de Algemeen Secretaris en de Algemeen Penningmeester, verkozen onder de titelvoerende leden. Zijn leden zijn solidair met betrekking tot de voorstellen die zij aan de Raad van Bestuur doen en ten aanzien van de erop betrekking hebbende stemmingen.

Het Dagelijks Bestuur is belast met de lopende zaken.

VOORZITTER

Art, 12, De Voorzitter wordt voor twee jaar aangesteld. Hij kan in die hoedanigheid slechts herkozen worden na een verloop van ten minste twee jaar, De Voorzitter ziet toe op de strikte inachtneming van de Statuten (en van het Huishoudelijk Reglement). Hij is rechtens lid van aile commissies. Hij leidt de bijeenkomsten en beraadslagingen en proclameert cle resultaten van de verkiezingen: hij bepaalt de datum van de bijeenkomsten van het Dagelijks Bestuur, van de Raad van Bestuur alsook van de diverse commissies. Bij staken van stemmen in de Raad van Bestuur en in de.commissies is de stem van de Voorzitter doorslaggevend. Hij alleen heeft het recht een tijdens de bijeenkomst gedaan voorstel ter beraadslaging voor te leggen; zo hij dit nuttig acht, verwijst hij de beraadslaging naar de volgende bijeenkomst.

Bij afwezigheid van de Voorzitter en van de Ondervoorzitter leidt het oudste lid van het Dagelijks Bestuur de beraadslagingen.

De Voorzitter kan niet-leden van de Academie uitnodigen om mededelingen tijdens de bijeenkomsten te beluisteren of mededelingen te doen,

De Academie kan, in uitzonderlijke gevallen en als bijzondere hulde, de titel van Erevoorzitter verlenen.

De Academie kan de titel van Oud-voorzitter verlenen aan leden die het voorzitterschap gedurende drie perioden van een jaar vervuld hebben.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden; Recto Naam en hoedanigheid van de mstrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

vervolg

ONDERVOORZITTER Art. 13. De Ondervoorzitter wordt voor twee jaar aangesteld. Zijn mandaat kan hernieuwd worden. In geval van overlijden of ontslag van de Voorzitter neemt hij zijn plaats in voor het voltooien van zijn mandaat. Hij vervangt in alles de Voorzitter in geval van verhindering, binnen de perken van de artikelen 11 en 12. Hij is rechtens voorzitter van de Commissie Publicaties.

ALGEMEEN SECRETARIS

Ad. 14. De Algemeen Secretaris wordt voor drie jaar verkozen; zijn mandaat kan hernieuwd worden. In juni legt het Dagelijks Bestuur het ontwerp van organisatie van de bijeenkomsten van het jaar voor. Hij legt aan de Voorzitter minstens drie weken vooraf de tekst van de uitnodigingen voor. Hij stelt de processen-verbaal op en voert de administratieve briefwisseling.

Samen met de Voorzitter tekent hij alle akten en alle omzendbrieven van de Academie. Hij noteert en ondertekent de beslissingen van het Dagelijks Bestuur en van de Raad van Bestuur in een door hem bewaard register; de Voorzitter medeondertekent de beslissingen. Hij bewaart het archief en brengt jaarlijks op de Algemene Vergadering een gedetailleerd verslag uit over de werkzaamheden van de Academie tijdens het verstreken jaar. Is hij op een bijeenkomst afwezig, dan wordt hij vervangen door een door de Voorzitter aangewezen titelvoerend lid.

Een adjunct-secretaris kan door de Algemene Vergadering benoemd worden onder dezelfde voorwaarden als de Algemeen Secretaris.

ALGEMEEN PENNINGMEESTER

Art. 15. De Algemeen Penningmeester wordt voor drie jaar verkozen; zijn mandaat kan hernieuwd worden. Hij is met de boekhouding van de Academie belast. Hij neemt alle maatregelen die voor de inningen vereist zijn. Na akkoord van de Voorzitter voert hij de betalingen uit en bewaart hij de bewijsstukken. Hij legt op de Algemene Vergadering van februari de rekeningen, de begrotingen en de financiële toestand van de Academie ter goedkeuring voor.

Een Adjunct-Penningmeester kan door de Algemene Vergadering benoemd worden onder dezelfde voorwaarden als de Algemeen Penningmeester.

De Algemeen Penningmeester zal een vereenvoudigde boekhouding bijhouden die in de vorm van een actief/passief elk jaar zal worden neergelegd bij de Griffie van de Handelsrechtbank van het gerechtelijk arrondissement waar de vereniging haar maatschappelijke zetel heeft.

COMMISSARISSEN

Art. 16. De Algemene Vergadering van februari wijst jaarlijks twee commissarissen aan. V6r5r de volgende Algemene Vergadering controleren zij de boekhouden en brengen zij over hun opdracht verslag uit bij de Raad van Bestuur en op de Algemene Vergadering.

COMMISSIE FINANCIËN

Art. 17. Er kan een Commissie Financiën opgericht warden. Zij bestaat uit de Voorzitter, de Algemeen Penningmeester en uit drie personen die door de Algemene vergadering aangewezen worden.

HET TUDSCF-1RIFT

Art. 18. De Directeur van het Tijdschrift wordt voor 3 jaar verkozen; zijn mandaat kan hernieuwd worden. Hij is belast met het verschijnen van het Tijdschrift of elke andere publicatie van de Academie.

De Redactiesecretaris wordt voor drie jaar verkozen; zijn mandaat kan hernieuwd worden. Hij staat de Directeur bij.

COMMISSIE PUBLICATIES

Art. 19. De Commissie Publicaties wordt door de Algemene Vergadering voor drie jaar aangewezen; ze is samengesteld uit titelvoerende leden wier mandaat hernieuwd kan worden. Ze wordt voorgezeten door de Ondervoorzitter. De Voorzitter, de Directeur van het Tijdschrift en de Algemeen Penningmeester zijn er rechtens leden van. Het secretariaat ervan wordt door de Redactiesecretaris waargenomen. De Commissie kan het advies inwinnen van andere leden van de Academie. Haar leden zijn samen verantwoordelijk voor het Tijdschrift en nemen daadwerkelijk aan de uitwerking ervan deel.

Op de laatste blz. van Liiik B vermelden " Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzli van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

1K " Voorbehouden aan het E3elglsch Staatsblad





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mod PDF

Veor-

behouden

an het

Belgisch

Stoatsblad

I'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

vervolg Mod PDF 11.1

Art. 19bis. De Koninklijke Academie voor Oudheidkunde van België neemt de taak op van het Belgisch Comité voor Kunstgeschiedenis binnen het Internationaal Comité voor Kunstgeschiedenis. De Algemene Vergadering van de Academie duidt om de vier jaar twee vertegenwoordigers en twee plaatsvervangers aan ten behoeve van dit Comité.

ALGEMENE VERGADERING

Art. 20. De Algemene Vergadering moet in elke derde zaterdag van februari te Brussel plaatsvinden. De Algemene vergadering wordt bijeengeroepen, door de Raad van Bestuur of wanneer een vijfde van de titelvoerende leden daarom verzoekt,

Het Dagelijks Bestuur kan bovendien een Algemene Vergadering bijeenroepen wanneer het zulks noodzakelijk acht en moet er toe overgaan wanneer het daartoe overeenkomstig de bepaling van de Wet verplicht is.

De dagorde wordt door het Dagelijks Bestuur opgesteld; de dagorde moet elk voorstel vermelden dat overeenkomstig dat Wet ingediend

De volgende bevoegheden zijn voorbehouden aan de algemene vergadering:

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en de bepaling van hun eventuele

bezoldiging;

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

- de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen;

- de ontbinding van de vereniging;

- de uitsluiting van een lid;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

- alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Alle bevoegdheden die niet door de Wet of deze statuten aan de Algemene Vergadering worden toegewezen, vallen onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

De beslissingen worden genomen bij absolute meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde titelvoerende leden.

De beslissingen van de Vergadering worden de leden via het Tijdschrift aan de leden medegedeeld. Beslissingen die derden aanbelangen worden bij brief medegedeeld.

De Algemene Vergadering verkiest de Raad van Bestuur, het Dagelijks Bestuur en de diverse commissies. Zij sluit de begroting alsook de jaarrekeningen af. Zij behandelt aile problemen van inwendige orde. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

STEMMINGEN

Art, 21, Bij beraadslagingen volstaat het dat een lid de geheime stemming vraagt om de Voorzitter tot stemming op deze wijze te doen beslissen. Geheime stemming is verplicht wanneer het om personen gaat,

WIJZIGING VAN DE STATUTEN

Art, 22, Elke wijziging aan de bestaande Statuten en aan het Huishoudelijk Reglement dient voorgelegd aan de Algemene Vergadering:

- hetzij door het Dagelijks Bestuur, na goedkeuring door de Raad van Bestuur;

- hetzij op schriftelijke aanvraag van minstens 15 titelvoerende leden, geadresseerd aan het Dagelijks Bestuur dat de voorgestelde wijzigingen onderzoekt en ze met zijn gemotiveerd en schriftelijk advies doorgeeft aan de Raad van Bestuur.

Enkel de Algemene Vergadering kan, in overeenstemming met de wettelijke voorschriften, de wijzigingen aannemen met een tweederde meerderheid van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De uitnodiging dient de tekst van de voorgestelde wijzigingen te vermelden.

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notans, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

vervolg

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Art. 23. De Algemene Vergadering kan een Huishoudelijk Reglement opstellen dat uitsluitend kan gewijzigd worden volgens de ln artikel 22 bepaalde procedure. Het wordt aan elk lid bezorgd.

BIJEENKOMSTEN

Art. 24. Normaal vergadert de Academie op de derde zaterdag van de maand, van oktober tot en

met mei

ONTBINDING

Art. 25. De Academie kan slechts ontbonden worden op schriftelijk verzoek van ten minste 30 titelvoerende leden en bij beslissing van de Algemene Vergadering die daartoe een maand tevoren bijeengeroepen is, met inachtneming van de voorschriften van de Wet. Diezelfde Algemene Vergadering stelt de vereffenaar of de vereffenaars aan, bepaalt (zijn of) hun bevoegdheden en beslist bij meerderheid der stemmen van de aanwezige leden over het gebruik dat zal gemaakt worden van de activa, met dien verstande dat ze zullen gebruikt worden voor doelstellingen gelijkaardig aan die welke de Academie nastreeft.

Art. 26. Deze Statuten vervangen de vorige en heffen ze op evenals het huishoudelijk reglement en alles wat er uit voortvloeide.

Ait 27, Voor aile niet door deze Statuten voorziene gevallen, blijft de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Neerlegging in bijlage van een volledige coördinatie van de statuten.

De Poorter Alexandra

Voorzitter.

Md PDF 11.1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

04/07/2014
ÿþMod POF 1-1.1

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte au greffe

25

JUIN 2014

- t Greffe

'Mg

II

Ré:

Mol

II

III

II

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

0408.088.106

Wcrentreprise

ACADEMIE ROYALE D'ARCHEOLOGIE DE BELGIQUE I KONINKLEJKE ACADEMIE Dénomination (en entier) VOOR OUDHEIDKUNDE VAN BELGIË

(en abrégé)

Forme juridique : Association sans but lucratif

Siège : Champ du Vert Chasseur 84

(adresse complète) B-1000 Bruxelles

Obiet(s) cie l'acte

Nomination, coordination des statuts

Texte.

Extrait du PV de l'Assemblée Générale Ordinaire du 15/02/2014

A l'unanimité des voix, l'Assemblée a acté la nomination de Mme Natasja Peeters, domiciliée

Aarlenstraat 78, à 1000 Bruxelles, née le 13 octobre 1969 à Leuven, en tant que trésorier-adjoint

et administrateur.

L'assemblée accepte et adopte les statuts suivants :

DÉNOMINATION ET BUT

Ait 1. L'Association a pour dénomination Académie Royale d'Archéologie de Belgique  Koninklijke Academie voor Oudheidkunde van België ». Elle revêt la forme d'une Association sans But Lucratif. Son siège social est situé à 1000 Bruxelles, 84, Champ du Vert Chasseur, dans ' l'arrondissement judiciaire de Bruxelles.

Sur décision de l'Assemblée Générale, ce siège peut être transféré à n'importe quelle autre adresse de cet arrondissement.

Art. 2. L'Association a pour but de favoriser le progrès des études d'archéologie et d'histoire de l'art, ainsi que des disciplines scientifiques qui se rattachent à celles-ci.

DES MOYENS D'ACTION

Art. 3. Les moyens d'action de l'Académie sont les suivants :

a, Tenir des réunions périodiques où sont traitées toutes les matières Intéressant son but social ;

b. Publier tous ouvrages relatifs à ces matières, et en particulier la Revue Belge d'Archéologie et d'Histoire de l'Art  Belgisch Tijdschrift voor Oudheidkunde en Kunstgeschiedenis;

c. Organiser des congrès ou y participer ;

d. Et, d'une façon générale, prêter son concours à tout ce qui peut aider au progrès et à la diffusion des disciplines comprises dans son but social.

DES RESSOURCES

Art. 4. Les ressources de l'Académie comprennent notamment :

a. Les cotisations ;

b. Le produit de la vente de ses publications ;

c. Les subventions officielles et privées ;

d. Le revenu de l'avoir social;

e. Les dons et legs faits à l'Académie.

DES MEMBRES TITULAIRES

Art. 5.

a. L'Académie se compose de 60 membres titulaires choisis parmi ses correspondants nommés

depuis au moins trois ans.

Mentionner sur la dernière page du Volet 8: Au recto: Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association ou la fondation à l'égard des tiers Au verso : Nom et signature.

Réservé

au

Moniteur

belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

- suite Mod PDF ILI

A titre exceptionnel, le Bureau peut proposer, après approbation du Conseil d'Administration, à l'Assemblée Ordinaire des membres titulaires, d'abréger ce délai quand la situation de l'Académie l'exige.

b. Le Bureau soumet les candidatures, proposées par lui ou par un membre titulaire, à l'approbation du Conseil d'administration, deux mois avant l'Assemblée Générale.

Les candidatures sont présentées aux membres titulaires un mois avant l'Assemblée Générale. Lors de celle-ci, l'élection se fait au scrutin secret. Les sièges vacants seront attribués dans l'ordre d'importance des voix obtenues avec un minimum du tiers des voix des membres présents ou représentés. Si, pour le dernier siège à pourvoir, des candidats sont à parité des voix, le plus ancien correspondant l'emportera. S'ils ont la même ancienneté, le plus âgé sera déclaré élu.

c. Chaque membre nouvellement admis reçoit un exemplaire des statuts,

d. Les membres versent une cotisation annuelle, dont le taux maximum ne peut dépasser 125e. Son montant est fixé par l'Assemblée Générale« il demeure inchangé jusqu'à nouvelle décision. La revue est envoyée aux membres en règle de cotisation.

Art, 6.

a. Le membre qui désire se retirer de l'Académie doit faire parvenir sa démission par écrit au Président ou au Secrétaire avant le premier février. Dans le cas contraire, il est redevable de la cotisation de l'année sociale commencée le premier janvier.

b. Le membre qui ne satisfait pas au paiement de la cotisation après deux avertissements du Trésorier  le second avertissement étant recommandé et augmenté des frais -, est considéré comme démissionnaire un mois après la date d'envol de ce dernier et après entérinement par le Bureau,

c, L'exclusion d'un membre de l'Académie ne peut être prononcée que par une Assemblée Générale, à la majorité des deux tiers des membres titulaires présents ou représentés. Cette proposition d'exclusion doit figurer à l'ordre du jour, le membre ayant été préalablement averti par le Secrétaire. Il n'aura aucun droit sur l'avoir social.

Art. 7, Le membre titulaire qui n'a plus son domicile légal en Belgique et qui n'a plus la possibilité de participer aux travaux de l'Académie, devient automatiquement associé étranger. Dès qu'il reprend son domicile en Belgique, il redevient membre titulaire à la première vacance.

Le membre titulaire, nommé depuis plus de 10 ans, peut, si les circonstances ne lui permettent plus de participer activement aux travaux de J'Académie, demander à devenir membre honoraire. La revue lui sera envoyée moyennant le paiement annuel d'une somme équivalente au montant de la cotisation de l'année en cours.

DES CORRESPONDANTS

Art. 8. Les correspondants sont au nombre de 40. lis sont choisis parmi les personnes qui ont fait preuve de connaissances spéciales relevant du but social de l'Académie. Ils doivent être de nationalité belge. Chaque candidature doit être présentée, par deux membres titulaires, deux mois avant l'Assemblée Générale par lettre adressée au Président. Cette lettre sera signée par deux parrains et accompagnée d'un Curriculum vitae et d'une bibliographie du candidat. Les parrains s'engagent à donner toutes les informations désirables sur la personnalité de leur candidat et à défendre celui-ci. Après examen par le Bureau, les candidatures sont soumises à l'approbation du Conseil d'Administration, qui présente les candidatures retenues à l'Assemblée générale, sans dépasser le nombre de deux par siège vacant. Le Bureau communique, par écrit, aux membres titulaires, les noms, qualités et domiciles des candidats retenus, un mois franc avant la date de l'Assemblée Générale. L'élection se fait au scrutin secret. Les sièges seront attribués suivant l'ordre d'importance des voix obtenues avec un minimum de la moitié des voix des membres présents ou représentés. Si, pour le dernier siège à pourvoir, des candidats sont à parité de voix, un second scrutin les départagera«

Les dispositions de l'article 5d et celles de l'article 6 sont applicables aux correspondants. Le correspondant, nommé depuis plus de dix ans, peut, si les circonstances ne lui permettent plus de participer activement aux travaux de l'Académie, demander à devenir membre honoraire. La revue lui sera envoyée moyennant le paiement annuel d'une somme équivalente au montant de la cotisation de l'année en cours.

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto: Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association ou fa fondation à l'égard des tiers Au verso Nom el signature.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

- suite McxI PDF 11,1

" DES MEMBRES ASSOCIES ETRANGERS

Art 9. L'Académie peut admettre comme membres associés étrangers des personnes de nationalité étrangère qui concourent au développement de l'archéologie et de l'histoire de l'art en Belgique, par leur enseignement ou leurs travaux.

Les dispositions de l'article 5, alinéa b et c et de l'article 6, alinéa a etc leur sont applicables. Ils ne paient pas de cotisation et reçoivent la Revue.

DES MEMBRES D'HONNEUR

Art 10. L'Académie peut admettre comme membres d'honneur des personnes qui ont favorisé

l'épanouissement des activités de l'Académie. Ils ne paient pas de cotisation et reçoivent la Revue.

DU CONSEIL D'ADMINISTRATION ET DU BUREAU

Art, 11. L'activité de l'Académie est dirigée par un Conseil d'Administration qui, en dehors des opérations financières courantes confiées au Trésorier Général, a aussi la haute direction de la gestion du patrimoine. Ses décisions sont prises à la majorité des membres présents. La

convocation porte mention de l'ordre du jour précis de la réunion et est envoyée deux semaines à l'avance.

Le Conseil d'Administration est composé des membres du Bureau, du Directeur de la Revue et d'au moins cinq membres élus parmi les membres titulaires, au scrutin secret, à la majorité absolue des voix, pour un terme de trois ans, et qui, au terme de leur mandat, sont rééligibles à condition d'avoir, durant son cours, assisté à la moitié au moins des séances du Conseil,

Le Bureau est composé du Président, du Vice-Président, du Secrétaire Général et du Trésorier , Général, élus parmi les membres titulaires. Ses membres sont solidaires dans les propositions qu'ils font au Conseil et dans les votes y afférents.

Le Bureau est chargé de l'administration courante de l'Académie.

DU PRÉSIDENT

Art 12. Le Président est élu pour deux ans. Elne peut être réélu en cette qualité qu'après un délai d'au moins deux ans. Le Président veille à la stricte observance des Statuts (et du Règlement d'ordre intérieur). Il fait partie de droit de toutes les commissions. Il a la direction des séances, dirige les délibérations et proclame les résultats des élections ; il détermine la date des réunions du Bureau, du Conseil d'Administration, ainsi que des diverses commissions. En cas de parité de voix au sein du Conseil d'Administration et des commissions, la voix du Président est prépondérante. II a seul le droit de mettre en délibération une proposition faite en séance ; mais, s'il le juge utile, il renvoie la délibération à la séance suivante.

En cas d'absence du Président et du Vice-président, le plus ancien des membres du Bureau dirige les délibérations.

Le Président peut inviter des personnes étrangères à l'Académie à entendre ou présenter des communications au cours des séances.

L'Académie peut, dans des cas exceptionnels, conférer comme hommage particulier, le titre de Président d'honneur. Elfe peut décerner le titre de Président honoraire aux membres qui ont rempli trois fois les fonctions de la présidence annuelle.

DU VICE-PRÉSIDENT

Art. 13. Le Vice-Président est élu pour deux ans. Son mandat est renouvelable. Il achève le mandat du Président décédé ou démissionnaire. Il se substitue, en tout, au Président en cas

d'empêchement dans les limites des articles 11 et 12.11 est de droit Président de la Commission des Publications,

DU SECRÉTAIRE GÉNÉRAL

Art. 14. Le Secrétaire Général est élu pour trois ans ; son mandat est renouvelable. Il présente au Bureau, en juin, le plan d'organisation des séances de l'année. Il soumet au Président, au moins trois semaines à l'avance, le texte des convocations. Il rédige les procès-verbaux et tient la correspondance administrative.

Réservé

au

Moniteur

belge

Mentionner sur la dernière page du Volet 8: Au recto: Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association ou la fondation à l'égard des tiers Au verso : Nom et signature.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

sulte Mod PDF Ili

Il signe avec le Président tous les actes de l'Académie et toutes circulaires. Il transcrit dans un registre et conserve les résolutions du Bureau et du Conseil d'Administration, qui sont contresignés par le Président. Il a la garde des archives et présente, chaque année, à l'Assemblée Générale, un rapport détaillé des travaux de l'Académie pendant l'année écoulée. S'il est absent à une séance, il est remplacé par un membre titulaire désigné par le Président.

Un Secrétaire Adjoint peut être nommé par l'Assemblée Générale aux mêmes conditions que le Secrétaire Général.

DU TRÉSORIER GÉNÉRAL

Art. 15. Le Trésorier Générai est élu pour trois ans ; son mandat est renouvelable, il est chargé de la comptabilité de l'Académie. Il prend toutes les mesures propres à assurer les recouvrements. Il effectue les paiements avec accord du Président et garde les pièces justificatives. Il présente et fait approuver les comptes et les budgets de l'Académie, ainsi que sa situation financière à l'Assemblée Générale de février,

Un Trésorier Adjoint peut être nommé par l'Assemblée Générale aux mêmes conditions que le Trésorier Général.

Le Trésorier Général tiendra une comptabilité simplifiée qui sera déposée sous forme d'actif/passif chaque année auprès du Greffe du Tribunal de Commerce de l'arrondissement judicaire dont dépend l'association.

DES COMMISSAIRES AUX COMPTES

Art. 16. Deux commissaires sont désignés annuellement par l'Assemblée Générale de février. Ils contrôlent la comptabilité avant la date de l'Assemblée Générale suivante et font rapport au Conseil d'Administration et à l'Assemblée Générale de leur mission,

DE LA COMMISSION DES FINANCES

Art. 17. Il peut être constitué une Commission des finances. Elle est composée du Président et du

Trésorier Général et de trois personnes désignées lors d'une Assemblée Générale.

DE LA REVUE

Art. 18, Le Directeur de la Revue est élu pour trois ans ; son mandat est renouvelable. Il est chargé

de la parution de la Revue et de toute publication de l'Académie.

Le Secrétaire de Rédaction est élu pour trois ans ; son mandat est renouvelable. Il assiste le

Directeur.

DE LA COMMISSION DES PUBLICATIONS

Art. 19, La commission des publications, composée de membres titulaires, est désignée par l'Assemblée Générale pour trois ans ; les mandats sont renouvelables. Elle est présidée par le Vice-président. Le Président, le Directeur de la Revue et le Trésorier Général en sont membres de droit. Son secrétariat est assuré par le Secrétaire de Rédaction. La commission peut prendre l'avis d'autres membres de l'Académie. Ses membres sont co-responsables de la Revue et participent effectivement à son élaboration.

Art. 19bis. L'Académie royale d'Archéologie de Belgique assume les fonctions de Comité belge d'Histoire de l'Art près le Comité International d'Histoire de l'Art. L'Assemblée Générale de l'Académie désigne tous les quatre ans deux représentants et deux suppléants à ce Comité.

. DE L'ASSEMBLEE GENERALE

Art. 20. l'Assemblée générale a lieu obligatoirement à Bruxelles, le troisième samedi de février. L'Assemblée Générale est convoquée par le Conseil d'Administration ou lorsqu'un cinquième des membres titulaires en fait la demande.

En outre, le Bureau peut en convoquer une chaque fois qu'il le juge nécessaire et le doit quand il en est requis conformément aux stipulations de la Loi. L'ordre du jour est arrêté par le Bureau ; celui-ci doit y porter toute proposition déposée conformément à la Loi.

Les attributions réservées à l'Assemblée Générale sont les suivantes :

- la modification des statuts ;

- la nomination et révocation des administrateurs;

- la nomination et la révocation des commissaires et la fixation de leur éventuelle rémunération ;

- la décharge à octroyer aux administrateurs et aux commissaires ;

- l'approbation des budgets et des comptes ;

..

Réservé nu

Moniteur belge



Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto: Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association ou la fondation à l'égard des tiers Au verso : Nom et signature.

- soda Md PDF 11.1

- la dissolution de l'association ;

- l'exclusion d'un membre:

- la transformation de l'association en société à finalité sociale;

- tous les actes où les statuts l'exigent.

Tout ce qui n'est pas attribué par la Loi ou les présents statuts à l'Assemblée Générale relève de la

compétence du Conseil d'Administration,

Les décisions se prennent à la majorité absolue des membres titulaires présents ou représentés. Les résolutions de l'Assemblée Générale sont portées à la connaissance des membres par la voie de la Revue. Les décisions qui intéressent les tiers leur sont communiquées par lettre.

L'Assemblée Générale procède à l'élection du Conseil d'Administration, à celle du Bureau et des diverses commissions. Elle arrête le budget et les comptes annuels. Elle traite de toutes les questions d'ordre intérieur. Les décisions se prennent à la majorité des membres présents ou représentés,

Réservé

eu

Moniteur

beige

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

DES VOTES

Art, 21. II suffit dans une délibération quelconque que le scrutin secret soit demandé par un membre, que le Président fasse voter suivant ce mode ; il sera obligatoire si une personne est concernée.

DES MODIFICATIONS DES STATUTS

Art. 22. Toute modification aux présents Statuts et au Règlement d'ordre intérieur doit être

présentée à l'Assemblée Générale :

- soit par le Bureau, après approbation du Conseil d'Administration ;

- soit à la demande écrite de 15 membres titulaires au moins, adressée au Bureau qui examine les

modifications proposées et les transmet avec son avis motivé et écrit au Conseil d'Administration.

Seule l'Assemblée Générale peut, en se conformant aux prescriptions de la Loi, adopter les changements, à la majorité des deux tiers des membres présents ou représentés et des votes émis. La convocation devra mentionner le texte des modifications proposées.

DU REGLEMENT D'ORDE INTERIEUR

Art. 23. L'Assemblée Générale peut établir un Règlement d'ordre intérieur. Celui-ci ne pourra être

modifié que selon la procédure prévue à l'article 22. II sera remis à chaque membre.

DES SEANCES

Art. 24. L'Académie tient séance, normalement le troisième samedi de chaque mois, d'octobre à

mai inclus.

DISSOLUTION

Art, 25. L'Académie ne peut être dissoute que sur la demande écrite d'au moins 30 membres titulaires et par décision prise en Assemblée Générale convoquée à cette fin, un mois à l'avance, en ce conformant aux prescriptions de la Loi. La même Assemblée Générale nomme le ou les liquidateurs, détermine ses ou leurs pouvoirs et décide ia majorité des voix des membres présents, de l'emploi à faire de l'actif, étant entendu qu'il sera employé à des buts semblables à ceux poursuivis par l'Académie.

Art. 26. Ces statuts annulent et remplacent les précédents et le règlement d'ordre intérieur et ce qui découlait.

Art, 27. Tout ce qui n'es pas prévu aux présents statuts est réglé par la loi du 27 juin 1921 telle que ' modifiée par la loi du 2 mai 2002.

Dépôt en annexe d'une coordination intégrale des statuts.

De Poorter Alexandra

Présidente.

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto: Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association ou la fondation à l'égard des tiers Au verso : Nom et signature.

23/04/2013
ÿþ \\rpfrt Copie à publier aux annexes du Moniteur belge MW 2.0

après dépôt de l'acte au greffe

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association ou la fondation à l'égard des tiers Au verso : Nom et signature.

1111

*13063616* Greffe

Dénomination : ACADEMIE ROYALE D'ARCHEOLOGIE DE BELGIQUE! KONINKLIJKE ACADEMIE VOOR OUDHEIDKUNDE VAN BELGIË

Forme juridique : Association sans but lucratif

Siège . Champ du Vert Chasseur 84

B-1000 Bruxelles

2 APR 2013

N° d'entreprise : 0408.088.106

Objet de l'acte : Démission, nomination et renouvellement de mandats, modification statutaire.

Texte :

Extrait du PV de l'Assemblée Générale Ordinaire du 2310212013.

A l'unanimité des voix, l'Assemblée a acté

* La démission, pour convenance personnelle, de Mr SMOLDEREN Luc de son poste d'administrateur

* le renouvellement de mandats d'administrateurs de

- Mme MASSCHELEIN-KLEINER Liliane, domiciliée avenue des Tourterelles 32, 1150 Bruxelles

- Mr MOERMAN André, domicilié Antoine Dansaertstraat 85 b. 7, 1000 Brussel

- Mr VAN LAERE Raf, domicilié Rozenstraat 22, 3500 Hasselt

* La nomination de Mme LECOCQ Isabelle, domiciliée avenue Odon Warland 20815, 1090 Bruxelles, née le 29 novembre 1972 à Mons, en tant qu'administrateur

* La nomination de Mme SERCK-DEWAIDE Myriam, domiciliée rue de la Cambre 327, 1150 Bruxelles, née le 19 novembre 1946 à Ixelles, en tant que Commissaire aux Comptes

* La démission pour fin de mandat de Mme DUMORTIER Claire, de son poste de Président et la nomination au

poste vacant de Mme DE POORTER Alexandra.

Mme DUMORTIER Claire reste administrateur de l'association.

* La démission pour fin de mandat de Mr DE REN Leo de son poste de Vice-Président et nomme au poste

vacant Mr LEBLICQ Yvon,

Mr DE REN Leo reste administrateur de l'association.

* L'assemblée déclare que le bureau se compose comme suit

Mme DE POORTER Alexandra, Présidente

- Mr LEBLICQ Yvon, Vice-Président

- Mme LECOCQ Isabelle, Secrétaire Générale

- Mr DEMETER Stéphane, Trésorier Général

* L'ajout de l'article 19 bis aux statuts de l'association comme suit

« Art. l9bis ; L'Académie royale d'Archéologie de Belgique assume les fonctions du Comité belge d'Histoire de l'Art près le Comité International d'Histoire de l'Art. L'Assemblée Générale de l'Académie désigne tous les quatre ans deux représentants et deux suppléants à ce Comité. »

Dépôt en annexe d'une coordination des statuts.

De Poorter Alexandra

Présidente

23/04/2013
ÿþ Mua 2.o

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

W IltaMP VI

1 2 APR 2013

Griffie

Benaming : KONINKLIJKE ACADEMIE VOOR OUDHEIDKUNDE VAN BELGIË I ACADEMIE ROYALE

(voluit) D'ARCHEOLOGIE DE BELGIQUE

Rechtsvorm : Verening Zonder Winstoogmerk

Zetel : Groenjagersveld 84

B-1000 Brussel

Ondernemingsnr : 0408.088.106

Onderwerp akte : Ontslag, benoeming en herbenoemingen, wijziging van statuten

Tekst

Uittreksel van het PV van de Gewone Algemene Vergadering van 23/02/2013

Met eenparigheid van stemmen heeft de Algemene vergadering beslist:

' * Het ontslag van de dhr. SMOLDEREN Luc als bestuurder, om persoonlijke redenen.

* De herbenoeming als bestuurder van

- Mevr. MASSCHELE!N-KLEINER Liliane, wonende in de avenue des Tourterelles 32, 1150 Bruxelles

- Dhr. MOERMAN André, wonende in de Antoine Dansaertstraat 85 b. 7, 1000 Brussel

- Dhr. VAN LAERE Raf, wonende in de Rozenstraat 22, 3500 Hasselt

* De benoeming van Mevr. LECOCQ Isabelle, wonende in de avenue Odon Warland 208/5, 1090 Bruxelles,

geboren op 29 november 1972 te Mons, als bestuurder

* De benoeming van Mevr. SERCK-DEWAIDE Myriam, wonende in de rue de la Cambre 327, 1150 Bruxelles,

geboren op 19 november 1946 te Ixelles, als Controleur van de Rekeningen

* Het beëindigen van het mandaat van Mevr. DUMORTIER Claire, als Voorzitter en hierbij de benoeming voor

deze vacante post van Mevr. DE POORTER Alexandra

Mevr. DUMORTIER Claire blijft actief als bestuurder van de associatie.

* Het beëindigen van het mandaat van Dhr. DE REN Leo, als Vice-Voorzitter en hierbij de benoeming voor

deze vacante post van Dhr. LEBLÇCQ Yvon.

Dhr. DE REN Leo blijft actief als bestuurder van de associatie.

* Aldus is het dagelijks bestuur samengesteld als volgt

- Mevr DE= POORTER Alexandra, Voorzitter

- Dhr LEBLICQ Yvon, Vice-Voorzitter

- Mevr LECOCQ Isabelle, Algemeen Secretaris

- Dhr. DEMETER Stéphane, Algemeen Penningmeester

* De toevoeging van artikel 19 bis van de statuten als volgt

"Art. 19 bis.: De Koninklijke Academie voor Oudheidkunde van België neemt de taak op van het Belgisch Comité voor Kunstgeschiedenis binnen het Internationaal Comité voor Kunstgeschiedenis De Algemene Vergadering van de Academie duidt om de vier jaar twee vertegenwoordigers en twee plaatsvervangers aan ten behoeve van dit Comité."

Neerlegging in bijlage van coordinatie van de statuten

De Poorter Alexandra

" Voorzitter

28/04/2011
ÿþ .Rre--4k Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte au greffe Mol! 2.0

Réservé 11111111111.11111VM11.01111

au

Moniteur

belge

BRUXELLES

15 AVRG. re e ~11

Dénomination : ACADEMIE ROYALE D'ARCHÉOLOGIE DE BELGIQUE 1 KONINKLIJKE ACADEMIE VOOR OUDHEIDKUNDE VAN BELGIË

Forme juridique : Association sans but lucratif

Stege : Champ du Vert Chasseur 84

B-1000 Bruxelles

N0 d'entreprise : 0408.088.106

Objet de l'acte : Démission, nomination et renouvellement de mandats

Texte :

Extrait du PV de l'Assemblée Générale Ordinaire du 19/02/2011.

A l'unanimité des voix, l'Assemblée a acté:

* La démission de Mr DELMARCEL Guy et Mme FOLIE Jacqueline de leur poste d'administrateur.

* Le renouvellement de mandats d'administrateurs de :

- Mr. BASTIN Norbert, domicilié Route de Loyers 90 à 5105 Lives-sur-Meuse.

- Mr. DEMETER Stéphane, domicilié Rue Marconi 2 bte 28 à 1190 Bruxelles,

- Mr. DE SMEDT Raphaël, domicilié Veemarkt 29 à 2800 Mechelen.

- Mme. DUMORTIER Claire, domiciliée avenue de l'Arbalète 51 à 1170 Bruxelles.

- Mr. VANDER AUWERA Joost, domicilié boulevard de l'Empereur 15 bte 6 à 1000 Bruxelles.

- Mr. LEBLICQ Yvon, domicilié avenue Hess-de Liiez 13 à 1630 Linkebeek.

- Mr. JACOBS Alain, domicilié Marcqstraat 29 à 1541 Sint-Pieters-Kapeile.

* La nomination de Mme DE POORTER Alexandra, domiciliée Steenzwaluwenlaan 36 à 1160 Oudergem, née le 24/07/1961 à Roeselare en tant qu'administrateur.

" La démission de Mr VANDER AUWERA Joost, de son poste de Président et fa nomination au poste vacant

Mme DUMORTIER Claire.

Mr VANDER AUWERA Joost restera toujours administrateur de l'association.

* La démission de Mme DUMORTIER Claire de son poste de Vice-Président et nomme au poste vacant Mr DE

REN Leo.

Mme DUMORTIER Claire reste toujours administrateur de l'association.

L'assemblée déclare que le bureau se compose comme suit:

* Mme DUMORTIER Claire, Présidente.

* Mr DE REN Leo, Vice-Président.

* Mme DE POORTER Alexandra, Secrétaire Général.

* Mr DEMETER Stéphane, Trésorier Général.

DUMORTIER Claire

Présidente.

Mentionner sur la dernière page du Volet t3 : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association ou la fondation à l'égard des tiers Au verso : Nom et signature.

28/04/2011
ÿþ.ti

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Mod 2.0

r)1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

111111 IIII

*11065031*

Benaming : KONINKLIJKE ACADEMIE VOOR OUDHEIDKUNDE VAN BELGIË ( ACADEMIE ROYALE

(voluit) D'ARCHEOLOGIE DE BELGIQUE

Rechtsvorm : Verening Zonder Winstoogmerk

Zetel : Groenjagersveld 84

B-1000 Brussel

Ondernemingsnr : 0408.088.106

Onderwerp akte : Ontslag, benoeming en herbenoemingen

Tekst :

Uittreksel van het PV van het Gewone Algemene Vergadering dd 19/02/2011.

Met eenparigheid van stemmen, heeft de Algemene Vergardering beslist:

* Het ontslag van de heer DELMARCEL Guy en mevrouw FOLIE Jacqueline als bestuurders.

* Het herbenoemingen ais bestuurders van:

- De heer BASTIN Norbert, wonende te Route de Loyers 90 - 5105 Lives-sur-Meuse.

- De heer DEMETER Stéphane, wonende te Rue Marconi 2 bte 28 - 1190 Brussel

- De heer DE SMEDT Raphaël, wonende te Veemarkt 29 - 2800 Mechelen.

- Mevrouw DUMORTIER Claire, wonende te avenue de l'Arbalète 51 -1170 Brussel

- De heer VANDER AUWERA Joost, wonende te Keizerslaan, 15 bus 6 -1000 Brussel.

- De heer LEBLICQ Yvon, wonende te avenue Hess-de Liiez 13 - 1630 Linkebeek.

- De heer JACOBS Alain, wonende te Marcqstraat 29 -1541 Sint-Pieters-Kapelle.

* De benoeming van mevrouw DE POORTER Alexandra, wonende te Steenzwaluwenlaan 36 - 1160 Oudergem, geboren op 24(0711961 te Roeselaere, als bestuurder.

* Het ontslag van de heer VANDER AUWERA Joost, als voorzitter en hierbij de benoeminging in deze vacante

positie mevrouw DUMORTIER Claire.

De heer VANDER AUWERA blijf actief als bestuurder van de associatie.

* Het ontslag van mevrouw DUMORTIER Claire , als ondervoorzitter en hierbij de benoeminging in deze

vacante positie de heer DE REN Leo.

Mevrouw DUMORTIER Claire blijf actief als bestuurder van de associatie.

Aldus is de dagelijks bestuur samengesteld als volgt:

* Mevrouw DUMORTIER Claire, Voorzitter

* De heer DE REN Leo, Ondervoorzitter

* Mevrouw DE POORTER , Algemeen Secretaris

* De heer DEMETER Stéphane, Algemeen Penningmeester.

DUMORTIER Claire

Voorzitter

Sijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2611 - Annexes du Moniteur belge

t15 AVR. 2011

BRUSSEL

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handlekening.

27/07/2015
ÿþÀ

-4

MOD 2.0

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

Déposé / Reçu Ie

3 5 Mill. 2015

Greffe

_. ,-t.t.gr:offe. d.u-tr_ itunà e eünnmert.;~

i

I1IIIIIYIIIlIIIII~IlI

Dénomination :Académie royale d'Archéolt i ,~,e~ elgit~uede sru é1Iés (En entter)" Koninklijke Academie voor Oudheidkunde van België

Forme iurídique Association sans but lucratif

Siège :

Champ du Vert Chasseur 84

1000 Bruxelles

N° d'entreprise ; 0408.088,106

Objet de l'acte Démission, nomination

Texte :

Extrait du procès-verbal de l'Assemblée Générale Ordinaire du 28/02/2015 Décidé à l'unanimité par l'Assemblée générale:

* La nomination de Mme CEULEMANS Christina, résidant Putstraat 1, 9310 Aalst (Meldert), née le 23 mai 1953 à Wilrijk, en tant qu'administrateur.

* La nomination de Mme D'HAINAUT-ZVENY Brigitte, demeurant rue des Touristes 20, 1170 Bruxelles, née le 8 Juin 1965 à Ixelles, en tant qu'administrateur.

* La fin du mandat de Name DE POORTER Alexandra, en tant que président et ta nomination à ce poste vacant de M. Stéphane DEMETER; Mme Alexandra De Poorter reste active en tant que membre du conseil d'administration.

* La fin du mandat de M. Leblicq Yvon;"en tant que vice-président et la nomination à ce poste vacant de Mme De Poorter. M. Leblicq reste actif en tant que membre du conseil d'administration.

* La fin du mandat de M. DEMETER, en tant que trésorier général et la nomination à ce poste vacant de Mme Natasja PEETERS.

* Ainsi, le Comité exécutif est composé comme suit:

- M. Stéphane DEMETER, président

- Mme De Poorter, vice-président

- Mme LECOCQ Isabelle, Secrétaire Général

- Mme PEETERS Natasja, Trésorier Général

Stéphane Demeter

Président

Mentionner sur la derniers page du Volotj : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association ou la Fondation à l'égard des tiers Au verso : Nom et signature.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

27/07/2015
ÿþ ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Déposé I Reçu le _

1 5 IL 2015 " au greffe du trlPfftel de commerce

francophone de Eireee

A IIi1083iuu~uu30*isw

*15

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Benaming Koninklijke Academie voor Oudheidkunde van België Académie royale d'Archéologie de Belgique

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel Groenejagérsveid 84

1000 Brussel

Ondernemingsnr : 0408.088.106

" Voarwern akte Ontslag/benoeming

Tekst

Uittreksel van het PV van de Gewone Algemene Vergadering van 28/02/2015

Met eenparigheid van stemmen heeft de Algemene vergadering beslist:

* De benoeming van Mevr. CEULEMANS Christina, wonende in Putstraat 1, 9310 Aalst (Meldert), geboren op 23 mei 1953 te Wilrijk, ais bestuurder.

* De benoeming van Mevr. D'HAINAUT-ZVENY Brigitte, wonende in de rue des Touristes 20, 1170 Bruxelles, geboren op 08 juni 1965 te Ixelles, als bestuurder.

* Het beëindigen van het mandaat van Mevr. DE POORTER Alexandra, ais Voorzitter en hierbij de benoeming voor deze vacante post van Dhr, DEMETER Stéphane ; Mevr. DE POORTER Alexandra blijft actief als bestuurder van de associatie.

* Het beëindigen van het mandaat van Dhr. LEBLICQ Yvon, als Vice-Voorzitter en hierbij de benoeming voor deze vacante post van Mevr. DE POORTER. Dhr. LEBLICQ blijft actief als bestuurder van de associatie. * Het beëindigen van het mandaat van Dhr. DEMETER, als Algemeen Penningmeester en hierbij de benoeming voor deze vacante post van PEETERS Natasja"

* Aldus is het dagelijks bestuur samengesteld als volgt: "

- Dhr. DEMETER Stéphane, Voorzitter.

- Mevr DE POORTER, Vice-Voorzitter

- Mevr LECOCQ Isabelle, Algemeen Secretaris

- Mevr PEETERS, Algemeen Penningmeester

Demeter Stéphane "

Voorzitter

Op do laatste bin. van i.uik 3d vermeiden " Racto :,Naam en haedanigheld van de instrumenterende notaris, iietxii van de perso(o)nten)

bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handteIening.

Coordonnées
KONINKLIJKE ACADEMIE VOOR OUDHEIDKUNDE VAN B…

Adresse
GROENJAGERSVELD 84 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale