KUNSTENSTEUNPUNT, AFGEKORT : KSP

Association sans but lucratif


Dénomination : KUNSTENSTEUNPUNT, AFGEKORT : KSP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 544.715.970

Publication

04/02/2014
ÿþMoe 2.2

Voor. IIUhlII! I~III~II i II!

behoudt aan ho Belgiso *1403A309~

Staatsbl

III



Óndernemingsnr: Sui 4. 34j. ]?O,

Benaming

(voluit) : Kunstensteunpunt vzw

(verkort) : KSA

Rechtsvorm : vzw

Zetel : SOLA:it/Llcuz A 9,

Onderwerp akte :

STATUTEN VAN KUNSTENSTEUNPUNT, VZW

Ondergetekenden,

BAM, Instituut voor Beeldende Kunst vzw, Bijlokekaai 7, 9000 Gent

ingeschreven in het rechtspersonenregister, ondernemingsnummer, 0477 119 640

vertegenwoordigd door dhr. Dorian Van der Brempt, voorzitter, Admiraal de Boisotstraat 22, 2000 Antwerpen.

Muziekcentrum Vlaanderen vzw, Steenstraat 23,1000 Brussel

ingeschreven in het rechtspersonenregister, ondernemingsnummer, 0468 697 862

vertegenwoordigd door dhr, Tom Auwers, ondervoorzitter, Berthoutstraat 25, 2640 Mortsel

VTI, Vlaams Theater Instituut, vzw, Sainctelettesquare 19, 1000 Brussel ,

ingeschreven in het rechtspersonenregister, ondernemingsnummer 0421 037 507

vertegenwoordigd door dhr. Dirk De Corte, voorzitter, Verschansingsstraat 36, 9030 Gent

Verklaren hierbij een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk{ en de stichtingen, zoals nadien gewijzigd, onder meer door de Wet van 2 mei 2002. De statuten van deze. vereniging zijn vastgesteld als volgt:

1. Benaming , zetel, doel en duur

Art. 1 De vereniging draagt als naam "Kunstensteunpure Deze benaming zal voorkomen op alle uitgaande stukken, voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw.".

Art. 2 De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Brussel. Hij kan worden verplaatst bij beslissing van de Raad van Bestuur naar een andere plaats met inachtneming van, de formaliteiten voor een statutenwijziging. Hij is thans gevestigd in de Sainctelettesquare 19, 1000 Brussel

Art. 3 De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het Kunstensteunpunt te zijn zoals omschreven in art, 69 en 70 van het Decreet houdende de ondersteuning van de professionele kunsten, nml. het " Kunstendecreet" , Stuk 2157 (2012-2013), goedgekeurd door het Vlaams Parlement op 4 december 2013.'

Het Kunstensteunpunt is een centrum van expertise en aanspreekpunt voor iedereen die professioneel. actief is of wenst te worden binnen de functies en domeinen van de drie stichtende leden. Het', Kunstensteunpunt vervult een intermediaire rol tussen het veld en de overheid.

Het Kunstensteunpunt treedt niet in de plaats van belangenbehartigende,organisaties.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

'2 4JMl.~014

~

~US~EL

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

De kerntaken van het Kunstensteunpunt zijn: "

'1° praktijkondersteuning: een actieve dienstverlening verzorgen op het vlak van deskun-digheidsbevordering en kwaliteitszorg omtrent de verschillende functies in de artistieke praktijk, door vorming, begeleiding, kennisuitwisseling en samenwerking;

2° veldanalyse: op basis van permanente evaluatie en het daartoe nodige onderzoek een bijdrage leveren aan een continue ontwikkeling van het kunstenveld en het overheads-beleid ter zake, onder meer door de " opmaak van een landschapstekening bij aanvang van elke nieuwe legislatuur;

3° actief bijdragen aan de ontwikkeling van de internationale dimensie van de kunsten uit Vlaanderen door internationale communicatie en promotie.

Bij de uitvoering van deze kerntaken kan het Kunstensteunpunt functionele of discipli-negerichte deelwerkingen ontwikkelen:

Art. 4De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden warden.

2. Leden

Art. 5 De vereniging kan zowel stichtende als toegetreden leden tellen. Zowel de stichtende als de toegetreden leden zijn stemgerechtigd in de Algemene Vergadering

Art.6 De stichters, opgelijst in de aanhef van deze akte, zijn bij oprichting de stichtende leden van de vereniging,

Het lidmaatschap van een stichtend lid, en of zijn vertegenwoordiger, is van bepaalde duur en eindigt door uittreding, uitsluiting of door overlijden of opheffing van de stichtende vereniging, of ten laatste op 31 december 2014.

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur overeenkomstig de wettelijke voorschriften een register van de leden gehouden.

De stichtende leden duiden ieder maximum 6 (zes) leden aan die dan als toegetreden lid, deel uitmaken van de Algemene Vergadering "

Art. 7 Een toegetreden lidmaatschap geldt voor een periode van 5 jaar en is verlengbaar bij beslissing van de Raad van Bestuur. De eerste periode eindigt, uitzonderlijk, op 31 december 2014. Een toegetreden lid kan een einde stellen aan het lidmaatschap door schriftelijk aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur te melden dat hij niet langer toegetreden lid van de vereniging wenst te zijn.

Art, B Noch de stichtende leden, noch de toegetreden leden zijn een lidmaatschapsbijdrage aan de vereniging verschuldigd.

Art. 9 Verplichtingen stichtende en toegetreden leden.

De leden zijn verplicht:

a)De statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging en de besluiten van haar organen na te

leven;

b)De belangen van de vereniging na te streven;

c)Deel te nemen aan de activiteiten van de vereniging;

d)Bij wijziging van de gegevens vermeld in het register van de leden, de nieuwe gegevens zo spoedig

mogelijk kenbaar te maken aan de Raad van Bestuur,

Art, 10 Toetreding als lid. "

Een gemotiveerd verzoek om als lid te worden aanvaard moet schriftelijk aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur worden gericht. De Raad van Bestuur beslist autonoom met twee derden van de aanwezige stemmen over de toetreding van de kandidaat; zij dient haar beslissing niet te motiveren. Een niet-aanvaard kandidaat-lid kan slechts na verloop van één jaar, te rekenen vanaf de kennisgeving van de beslissing van de Raad van Bestuur, opnieuw een gemotiveerd verzoek tot toetreding indienen,

De toetreding als lid wordt in het ledenregister vermeld.

Art, 11 Verlies van de hoedanigheid van lid.

De hoedanigheid van lid gaat verloren:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MaD2.2

a)Door vrijwillige uittreding: elk lid is vrij om uit te treden als lid van de vereniging door een schrijven te richten aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Tevens kan de Raad van Bestuur beslissen via een aangetekend schrijven een lid verzoeken zijn lidmaatschap te bevestigen of te beëindigen:

b)Door overlijden of rechtsonbekwaamheid van een lid- natuurlijk persoon;

c)Door de ontbinding, fusie, splitsing of faillissement van een lid- rechtspersoon;

d)Door uitsluiting als lid door de Algemene Vergadering: de Algemene Vergadering kan met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige leden beslissen tot de uitsluiting van een lid. Elk lid tegen wie de uitsluiting wordt voorgesteld, zal per aangetekende brief uitgenodigd worden om op de Algemene Vergadering zijn verdediging voor te dragen. Deze Algemene Vergadering zal een definitieve beslissing nemen, zelfs indien de belanghebbende geen gevolg heeft gegeven aan de oproeping. De beslissing over de uitsluiting wordt aan de belanghebbende gemeld per aangetekende brief verstuurd binnen de tien dagen volgend op de beslissing van de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering meldt haar beslissing eveneens aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Het verlies van lidmaatschap van een lid wordt in het ledenregister vermeld.

Art. 12 Het lid, dat om welke reden ook zijn hoedanigheid van lid verliest en/of zijn rechtsopvolgers, kan geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, noch op de door hem of haar afgestane voorwerpen of goederen, giften of subsidies, noch op terugbetaling van eventueel gestorte bijdragen, noch in

het algemeen van gelijk welke prestatie door hen, door zijn/haar toedoen of door derden geleverd. ~)

3 Algemene Vergadering

Art. 13 De Algemene Vergadering bestaat uit alle stichtende en toegetreden leden van de vereniging Elk lid heeft één stem in de Algemene Vergadering.

Art. 14 Een beslissing van de Algemene Vergadering Is vereist voor;

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3. de benoeming en afzetting van de eventuele commissaris en desgevallend het bepalen van diens bezoldiging;

4. de kwijting aan de bestuurders en in voorkomend geval, aan de commissaris;

5, de goedkeuring van de begrotingen en de rekeningen;

6, de ontbinding van de vereniging;

7. de uitsluiting van een stemgerechtigd lid;

8. de omzetting van de vereniging in een vennodtschap met sociaal oogmerk;

9. alsook in alle gevallen waarin de statuten of de wetgeving dit vereisen.

Art. 15 De Algemene Vergadering komt minstens tweemaal per jaar bijeen op de maatschappelijke zetel van de vereniging ; de eerste vergadering grijpt plaats tijdens het eerste semester van elk boekjaar. Zij keurt de rekeningen van het afgelopen boekjaar goed, zij beslist over de goedkeuring van het beleid en de kwijting van de bestuurders en, in voorkomend geval, de goedkeuring van het verslag van de commissaris over de jaarrekening.

Op de tweede vergadering, gedurende het tweede semester, keurt de Algemene Vergadering de begroting voor het volgend boekjaar goed,

Een buitengewone Algemene Vergadering moet bijeengeroepen worden wanneer tenminste één vijfde van haar leden erom verzoekt. Daartoe richten deze leden een schriftelijk verzoek tot de Voorzitter van de Raad van Bestuur op de zetel van de vereniging, met opgave van de agendapunten die ze aan de Algemene Vergadering wensen voor te leggen,

De Algemene Vergadering kan worden bijeengeroepen telkens de Raad van Bestuur dit opportuun acht.

Art. 16 De Raad van Bestuur is gemachtigd om de Algemene Vergadering samen te roepen.

De leden worden tenminste, acht dagen vóór de Algemene Vergadering opgeroepen. De uitnodiging gebeurt bij gewone post of per e-mail en bevat de dag, het uur, de plaats van de vergadering en de agenda. Wanneer de Algemene Vergadering zich over stukken dient uit te spreken, moeten deze bij de oproepingsbrief gevoegd zijn.

Elk voorstel dat door tenminste één lid ondertekend is moet op de agenda worden ingeschreven. Het verzoek daartoe moet minstens drie dagen voor de Algemene Vergadering schriftelijk bij de Voorzitter van de Raad van Bestuur op de zetel van de vereniging worden ingediend. De Voorzitter van de Raad van Bestuur, of degene die hem bij verhindering of afwezigheid vervangt, zorgt ervoor dat de aangedragen agendapunten vooraf worden meegedeeld aan de leden van de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering kan enkel geldig besluiten m.b.t. de punten die geldig op de agenda werden geplaatst. Er mag van de punten ter beslissing op de agenda tijdens de vergadering enkel worden afgeweken, indien alle leden van de vereniging aanwezig of vertegenwoordigd zijn en unaniem hiertoe beslissen,

inoo 2.2

De leden-rechtspersonen nemen deel aan de Algemene Vergadering bij wege van een daartoe gemandateerde vertegenwoordiger.

Art. 17 Elk lid van de Algemene Vergadering dat verhinderd is, kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid van de Algemene Vergadering dat een schriftelijke volmacht van eerstgenoemde bezit. Geen enkel lid mag over meer dan één volmacht beschikken. Het aldus vertegenwoordigde lid wordt geacht aanwezig te zijn.

Art. 18 De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Indien hij/zij verhinderd is, wordt het Voorzitterschap waargenomen door de Ondervoorzitter van de Raad van Bestuur. Indien ook de Ondervoorzitter verhinderd is zal het jongste, aanwezige lid het voorzitterschap waarnemen.

Het secretariaat van de Algemene Vergadering wordt waargenomen door de Secretaris van de Raad van Bestuur of bij diens afwezigheid/verhindering door een daartoe voor die gelegenheid door de Voorzitter van de Algemene Vergadering aangeduide persoon.

Art. 19 Behoudens de gevallen waarvoor de wetgeving of deze statuten een ander quorum bepalen, kan de Algemene Vergadering slechts rechtsgeldig beslissen indien ten minste de helft van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Indien dit quorum op een eerste vergadering niet wordt bereikt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen met dezelfde agenda en kan op deze tweede vergadering rechtsgeldig een beslissing worden genomen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag echter niet worden gehouden binnen de zeven dagen na de eerste vergadering.

De beslissingen worden, behoudens andere bepaling in de wetgeving of in deze statuten, genomen bij

gewone meerderheid van de door de aanwezige of vertegenwoordigde leden uitgebrachte stemmen.

DL

Art. 20 Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering enkel beslissen wanneer de wijzigingen

uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer twee derden van de leden aanwezigof vertegenwoordigd

1

e is. Een wijziging kan alleen, worden aangenomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen van

de aanwezige of vertegenwoordigde leden

Indien de statutenwijziging een wijziging van het maatschappelijke doel betreft of indien de beslissing de

ontbinding van de vereniging betreft, moeten eveneens twee derden van de leden aanwezig of

e vertegenwoordigd zijn, en moet de beslissing warden goedgekeurd door vier vijfden van de aanwezige of

vertegenwoordigde leden.

Indien voor deze beslissingen het aanwezigheidsquorum niet bereikt werd, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die dan geldig kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Art. 21. Onthoudingen en ongeldige stemmen gelden niet als uitgebrachte stem. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Art, 22 Er worden verslagen, van de Algemene Vergadering opgesteld met duidelijke opname van de genomen beslissingen, die worden ondertekend door de Voorzitter van de vergadering en door de Secretaris. Aan de leden van de vereniging wordt binnen de maand na de Algemene Vergadering een uittreksel van deze

notulen bezorgd. De notulen worden eveneens ter inzage van de leden gehouden in een register dat berust op et

de maatschappelijke zetel. Derden kunnen kennis nemen van de openbaar te maken beslissingen van de Algemene Vergadering via de wettelijk voorgeschreven publicaties. Indien daartoe aanleiding bestaat, wordt de

et inhoud of een uittreksel van de beslissingen van de Algemene Vergadering die op hen betrekking hebben

et

schriftelijk meegedeeld aan'de leden of de belanghebbende derden.

4 Raad van Bestuur

Art. 23 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande uit, maximum 9 (negen) bestuurders, al dan niet leden van de vereniging.

" ~ Art. 24 De leden van de Raad van Bestuur worden door de Algemene Vergadering benoemd bij gewone

meerderheid van de uitgebrachte stemmen. De bestuurders worden benoemd voor een periode van vijf jaar. De

Art. 25 De bestuurders gaan geen persoonlijke verplichtingen aan betreffende de verbintenissen van de vereniging.

Zij zijn over de uitvoering van het gekregen mandaat verantwoording verschuldigd aan de Algemene Vergadering.

eerste periode eindigt, uitzonderlijk, op 31 december 2014. Indien zij evenwel worden aangesteld ter vervanging

D

t van een tussentijds opengevallen bestuursfunctie (bv. door ontslag, overlijden, herroeping,...), voltooien zij

slechts de duur van het mandaat van de bestuurder die zij opvolgen,

P: De bestuurders zijn herbenoembaar,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Zij oefenen hun mandaat onbezoldigd uit,

Art. 26 Een bestuurder kan voortijdig vrijwillig zijn mandaat beëindigen mits kennisgeving van zijn vrijwillig ontslag aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. De bestuurder heeft respect voor de continuïteit van de vereniging en dient zijn ontslag niet ontijdig in.

Ingeval een bestuurdersmandaat openvalt, aanvaardt de Raad van Bestuur voorlopig een stemgerechtigd lid als tijdelijke opvolger, tot de effectieve titularis van de functie wordt benoemd door de eerstvolgende Algemene Vergadering. De opvolging geldt voor de resterende duur van het mandaat van de aldus opgevolgde bestuurder.

Art, 27 Het mandaat van bestuurder is steeds herroepbaar door een beslissing van de Algemene Vergadering. In afwachting van een beslissing van de Algemene Vergadering kan het mandaat om gegronde redenen preventief worden geschorst door de Raad van Bestuur. De betrokken bestuurder wordt door de Algemene Vergadering, die over zijn afzetting moet oordelen, uitgenodigd om zijn verdediging voor te dragen; hij mag hiervoor worden bijgestaan door een door hem aangeduide persoon,

Art. 28 De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een Voorzitter, Ondervoorzitter en duidt een Secretaris en een Penningsmeester aan. De Voorzitter van de Raad van Bestuur is in principe bij iedere vergadering van de Raad van Bestuur aanwezig. Indien de Voorzitter verhinderd is, wordt zijn functie voor de duur van zijn afwezigheid waargenomen door de Ondervoorzitter. Indien de Secretaris verhinderd is, duidt de Raad van Bestuur een vervanger aan.

Art. 29 De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging; vertegenwoordigt haar in gerechtelijke en buitengerechtelijk handelingen en beschikt over alle bevoegdheden die niet door de wet of door deze statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden en die nodig of nuttig zijn in het kader van de verwezenlijking van het doel van de vereniging.

De Raad van Bestuur staat in voor het bijhouden van een register van leden op de zetel van de vereniging. Zij draagt er tevens zorg voor dat alle neerleggings- en publicatieformaliteiten, zoals voorgeschreven door de Wet van 27 juni 1921, worden nageleefd.

De Raad van Bestuur kan, bij meerderheidsbeslissing, één of meer van zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn bestuurders, of aan een derde met inbegrip van de bevoegdheid de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen of de bevoegdheden van dagelijks bestuur. De bevoegdheid van deze personen wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur die tevens de duur van de delegatie bepaalt. Een dergelijke delegatie kan door de Raad van Bestuur te allen tijde worden herroepen.

Indien deze delegatie aan meerdere bestuurders wordt verleend, zullen ' deze elk individueel de vertegenwoordigingsbevoegdheid kunnen uitoefenen.

Ondanks de algemene vertegenwoordigingsmacht van de Raad van Bestuur ais college, de vertegenwoordigingsmacht die desgevallend ingevolge de vorige alinea kan worden gedelegeerd, de mogelijke bevoegdheden van een orgaan van dagelijks bestuur, is de vereniging ten aanzien van derden ook steeds rechtsgeldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van 2 bestuurders.

Art. 30.§1. De Raad van Bestuur komt bijeen telkens dit vereist is in het belang van de vereniging.

§2. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem vervangt in het uitoefenen van zijn bevoegdheden.

De Voorzitter van de Raad van Bestuur roept 'de Raad van Bestuur bijeen telkens als het belang van de vereniging het vereist.

Indien minstens twee bestuurders van de Raad van Bestuur erom verzoeken, dient de Voorzitter binnen de vijf werkdagen een vergadering van de Raad van Bestuur bijeen te roepen die binnen de vijftien dagen na de aanvraag dient te vergaderen. De bedoelde aanvraag moet schriftelijk worden gedaan, met opgave van de agendapunten die de bestuurders wensen te behandelen. Indien de Raad van Bestuur nalaat deze vergadering te organiseren, mogen de verzoekende bestuurders de vergadering van de Raad van Bestuur zelf bijeenroepen..

§3. Voor elke vergadering van de Raad van Bestuur worden alle bestuurders ten minste acht dagen op voorhand uitgenodigd. Deze uitnodiging gebeurt bij gewone post of per e-mail en bevat de dag, het uur, de plaats van de vergadering en de agenda. De oproepingsbrief wordt ondertekend door de Voorzitter of de Secretaris van de Raad van Bestuur.

§4. Er kan slechts van de agenda van de Raad van Bestuur worden afgeweken indien alle bestuurders die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, hiermee akkoord gaan,

§5. De Raad van Bestuur mag, zo hij dat nuttig acht, op haar vergaderingen personen uitnodigen omwille van hun bijzondere expertise.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Art. 31 Ike bestuurder heeft één stem.

Art, 32 Iedere bestuurder kan zich op een vergadering van de Raad van Bestuur laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, mits schriftelijke volmacht. Iedere bestuurder mag slechts over één volmacht beschikken, De bestuurder die volmacht geeft wordt beschouwd als aanwezig

De volmacht houder treedt volwaardig en met stemrecht in de plaats van de titularis.

Art, 33 De Raad van Bestuur kan slechts rechtsgeldig beraadslagen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum op een eerste vergadering niet wordt bereikt, kan de raad op een tweede vergadering rechtsgeldig beraadslagen en beslissen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden van de Raad van Bestuur.

Art. 34 13 eslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen, Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen. Een onthouding wordt niet ais stem aangerekend.

Art 35 Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die op de volgende vergadering van de Raad van Bestuur worden goedgekeurd, desgevallend na het aanbrengen van correcties, en vervolgens worden bijhouden ih een daartoe op de zetel van de vereniging gehouden register.

5 Begroting en rekeningen

Art. 36 Het maatschappelijk jaar vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar. De boeken en rekeningen worden op deze laatste datum afgesloten. 3l

Het eerste boekjaar loopt, uitzonderlijk, van de datum van de stichting van de vereniging tot december van het jaar volgend op het jaar van de stichting van de vereniging.

Art. 37 De Raad van Bestuur doet aan de Algemene Vergadering verslag over de bedrijvigheid, de financiële toestand en het bestuur van de vereniging. Zij stelt de rekeningen op en legt ze, binnen dezes maanden na het afsluiten van het boekjaar, ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering, tijdens de eerste jaarlijkse bijeenkomst in het eerste semester. De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening binnen dertig dagen na de goedkeuring wordt neergelegd zoals wettelijk voorgeschreven.

De Raad van Bestuur bereidt een voorstel van begroting voor en legt dit ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering tijdens de vergadering in het tweede semester van ieder jaar,

6 Ontbinding. Vereffening.

Art. 38 Behoudens in gevallen van gerechtelijke ontbinding of van rechtswege ontbinding krachtens een wettelijke bepaling, kan alleen de Algemene Vergadering besluiten tot een ontbinding van de vereniging overeenkomstig de procedure voorzien voor doelswijziging en de bepalingen van de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Ingeval van ontbinding bid beslissing van de Algemene Vergadering, benoemt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars en bepaalt hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden,

Na vereffening van het passief zullen de goederen en waarden van de ontbonden vereniging overgedragen worden aan een vereniging die een gelijkaardig onbaatzuchtig doel nastreeft als huidige vereniging. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden welke vereniging dit vereffeningssaldo zal ontvangen. Bij gebrek aan een beslissing van de Algemene Vergadering tot toewijzing van het vereffeningssaldo aan een vereniging, met gelijkaardig doel, wordt over de aanduiding van deze vereniging beslist door de vereffenaar(s).

7 Slotbepaling.

Art. 39Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de wet van 27 juni 1921 inclusief toekomstige wijzigingen of gebeurlijke uitvoeringsbesluiten ervan, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na oprichting van de vereniging van toepassing, evenals de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Opgesteld te Brussel op 17 december 2013 in drie exemplaren

BAM, Instituut voor Beeldende Kunst, vzw

Dorian Van der Brempt, Voorzitter

Muziekcentrum Vlaanderen, vzw

Tom Auwers, Ondervoorzitter

ti " 1Voôr?

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

VTI, Vlaams Theater Instituut, vzw Dirk De Corte, Voorzitter

MOD 2.2

De volgende leden zijn aangeduid tot bestuurder en hebben hun benoeming aanvaard

Auwers Tom, voorzitter

Berthoutstraat, 25 2640 Mortsel

1107/1968 - Deurne

De Corte Dirk, ondervoórzitter

Verschransingssstraat, 36 9030 Gent

10104/1961 Sint-Niklaas

Van den Brempt Dorian, penningmeester

Admiraal de Boisotstraat, 22 2000 Antwerpen

4/0811949 Wilrijk

Nys Eleonora, secretaris

Allewaertstraat, 9 -2000Antwerpen

26/05/1956 Mortsel

"

Op de laatste biz, van Luik B vermelden - Recto Naam en hoedanigheid-van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijtagen bij hëïEëlgisch S'tá t`s1ïlad - 04/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

09/06/2015
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte tgrégivlegd/orlty«neen op

2 8 MEI 2015

ter griffie van de Nedertarlcïstaiige

rei~flth-trl!; 'eeteiàndél russel

Ondernemingsnr : 0544.715.970

Benaming

(voluit) : KUNSTENSTEUNPUNT

(verkart) . KSP

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Sainctelettesquare 19 in 1000 Brussel

Onderwerp akte : Voorstel van overdracht om niet van een algemeenheid

Bij akte verfeden voor notaris Koen DIEGENANT, te Halle (Buizingen) op 18 mei 2015, BLIJKT DAT:

1. De Vereniging Zonder Winstoogmerk "KUNSTENSTEUNPUNT', afgekort "KSP" met maatschappelijke zetel gevestigd te 1000 Brussel, Sainctelettesquare 19, met ondernemingsnummer 0544.715.970, RPR Brussel; en

2. De Vereniging Zonder Winstoogmerk "VLAAMS THEATER INSTITUUT', afgekort "VTi", met maatschappelijke zetel gevestigd te 1000 Brussel, Sainctelettesquare 19, met ondernemingsnummer 0421.037.507, RPR Brussel.

Welke comparanten mij, notaris, verzoeken om op authentieke wijze akte te nemen van de hierna volgende inhoud van het gezamenlijk voorstel van overdracht om niet van een algemeenheid zoals overeengekomen tussen, enerzijds, de Vereniging Zonder Winstoogmerk "KUNSTENSTEUNPUNT', afgekort "KSP", als verkrijgende vereniging en, anderzijds, de Vereniging Zonder Winstoogmerk "VLAAMS THEATER INSTITUUT", afgekort "VTi" , als overdragende vereniging waardoor:

a) zonder dat de overdragende vereniging (van rechtswege) wordt ontbonden.

b) het ganse vermogen, zowel de activa als de passiva, rechten en verplichtingen, niets uitgezonderd noch voorbehouden, van de overdragende vereniging zal worden overgedragen aan, respectievelijk overgenomen worden door de overnemende vereniging op basis van een staat van activa en passiva per 31 december 2014.

De geplande verrichting zal gebeuren overeenkomstig de wet van 30 december 2009 (Belgisch Staatsblad 15 januari 2010), en van de artikel 58 van de VZW-Wet, en zal, met toepassing naar analogie van artikel 770 van het Wetboek van Vennootschappen, onderworpen worden aan het regime van de artikelen 760-762 en 764767 van het Wetboek van Vennootschappen.

1. Identificatie van de verenigingen die bij de inbreng om niet betrokken zijn

1.1. De overdragende vereniging

De Vereniging Zonder Winstoogmerk "VLAAMS THEATER INSTITUUT', afgekort "VTi", met maatschappelijke zetel gevestigd te 1000 Brussel, Sainctelettesquare 19, met ondernemingsnummer 0421.037.507, RPR Brussel.

Het doel van de vereniging Kan als volgt worden weergegeven:

"De vereniging heeft tot doel een bijdrage te leveren tot het optimaal functioneren van de podiumkunsten op alle niveaus en in al hun aspecten. Daartoe wil zij de kennis en meningsvorming over de podiumkunsten bevorderen, dit door onder andere informatie en documentatie, promotie en spreiding, studie en onderzoek en door het coördineren en/of nemen van initiatieven die zich situeren op een wetenschappelijk, historisch, theoretisch en educatief gebied.

Het Vlaams Theater Instituut vervult op het gebied van de podiumkunsten een aantal dienstverlenende en ondersteunende functies. Het kan initiatieven ontwikkelen die bijdragen tot de verbetering van het omkaderingsklimaat voor de podiumkunsten in Vlaanderen. Onder podiumkunsten wordt verstaan: alle activiteiten op het vlak van dramatische kunst en multidisciplinaire kunstuitingen waarvan het hoofdbestanddeel betrekking heeft op de dramatische kunst"

De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

f

lI 111111311§111101

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

t

t~ ,

,-

1.2. De overnemende vereniging

De Vereniging Zonder Winstoogmerk "KUNSTENSTEUNPUNT", afgekort "KSP" met maatschappelijke zetel gevestigd te 1000 Brussel, Sainctelettesquare 19, niet ondememingsnummer 0544.715.970, RPR Brussel.

Het doel van de vereniging kan als volgt worden weergegeven:

"De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het Kunstensteunpunt te zijn zoals omschreven in art. 69 en 70 van het Decreet houdende de ondersteuning van de professionele kunsten, nml. Het "Kunstendecreet", Stuk 2157 (2012-2013), goedgekeurd door het Vlaams Parlement op 4 december 2013.

Het Kunstensteunpunt is een centrum van expertise en aanspreekpunt voor iedereen die professioneel actief is of wenst te worden binnen de functies en domeinen van de drie stichtende leden, Het Kunstensteunpunt vervult een intermediaire rol tussen het veld en de overheid.

Het Kunstensteunpunt treedt niet in de plaats van belanghebbende organisaties.

De kerntaken van het Kunstensteunpunt zijn:

1° praktijkondersteuning: een actieve dienstverlening verzorgen op het vlak van deskundigheidsbevordering en kwaliteitszorg omtrent de verschillende functies in de artistieke praktijk, door vorming, begeleiding, kennisuitwisseling en samenwerking;

2° veldanalyse: op basis van permanente evaluatie en het daartoe nodige onderzoek een bijdrage leveren aan een continue ontwikkeling van het kunstenveld en het overheidsbeleid ter zake, onder meer door de opmaak van een landschapstekening bij aanvang van elke nieuwe legislatuur;

3° actief bijdragen aan de ontwikkeling van de internationale dimensie van de kunsten uit Vlaanderen door internationale communicatie en promotie.

Bij de uitvoering van deze kerntaken kan het Kunstensteunpunt functionele of disciplinegerichte deelwerkingen ontwikkelen."

De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur,

Datum vanaf wanneer de verrichtingen van de verenigingen die de overdrachten om niet doen, geacht worden te zijn verricht voor rekening van de verkrijgende vereniging

De verrichtingen van de fusie zullen boekhoudkundig worden geacht te zijn verricht voor rekening van de overnemende vereniging vanaf 01 januari 2015.

Er worden geen bijzondere voordelen toegekend aan de leden van de bestuursorganen van de verenigingen die bij de inbreng betrokken zijn.

VOOR BEKNOPT UITTREKSEL

Notaris ingmar De Kegel

Tegelijk hiermede neergelegd:

- expeditie van de akte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

MOOS 2.2

X

Voor-

behouden

aan het

,Belgisch

Staatsblad

u

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
KUNSTENSTEUNPUNT, AFGEKORT : KSP

Adresse
SAINCTELETTESQUARE 19 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale