L & A ARCHITECTS - ENGINEERS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : L & A ARCHITECTS - ENGINEERS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 848.229.069

Publication

08/11/2013 : ME. - JAARREKENING 31.03.2013, GGK 26.08.2013, NGL 06.11.2013 13655-0264-008
13/09/2013
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

i

*13190128*

o 4SER Zül3

BReet"

Ondornemingsnr : 0848.229.069

Benaming

(voluit) : L & A ARCHITECTS - ENGINEERS

(verkort)

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Vaandelstraat 51 -1070 Anderlecht

(volledig adres)

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Er blijkt uit een akte verleden op dertig augustus tweeduizend dertien, voor mij, Dirk Van Den Haute, geassocieerd notaris, vennoot van de Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Van Den Haute & Stadsbader, geassocieerde notarissen", waarvan de zetel gevestigd is te 1750 Lennik, Gustaaf Vandersteenstraat 10, dat is gehouden de buitengewone algemene' vergadering van de burgerlijke vennootschap onder de vomi van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "L & A ARCHITECTS - ENGINEERS", met maatschappelijke zetel te 1070 Anderlecht, Vaandelstraat 51, ingeschreven in het rechtspersonen register onder nummer 0848.229.069.

Na beraadslaging worden de volgende besluiten met eenparigheid van stemmen genomen:

Eerste beslissing

De vergadering beslist de statuten aan te passen, overeenkomstig de opmerkingen die haar werden overgemaakt door de Orde van Architecten.

Tweede beslissing

De vergadering beslist het artikel 1 te vervangen als volgt:

"Haar benaming luidt: "L & A ARCHITECTS - ENGINEERS"

De benaming moet steeds worden voorafgegaan of gevolgd door de woorden "burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid" of "société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée.

De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap.

Enkel deze enige en ais dusdanig in de statuten vernielde benaming zal gebruikt worden. Van deze benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten."

Derde beslissing

De vergadering beslist het artikel 2 te vervangen als volgt:

"De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1070 Anderlecht, Vaandelstraat 51. De maatschappelijke zetel; kan verplaatst worden door gemeenschappelijke beslissing van de zaakvoerders. De zaakvoerders kunnen: exploitatiezetels, kantoren, bijhuizen en agentschappen oprichten in België of in het buitenland, na unanieme` beslissing.

Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale Raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden. Ze wordt gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt evenals aan de provinciale Raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap."

Vierde beslissing

De vergadering beslist het artikel 6 te vervangen door de volgende tekst:

"Minstens zestig procent (60%) van de aandelen, alsook van de stemrechten, dienen rechtstreeks of onrechtstreeks in handen te zijn van architecten die ingeschreven zijn bij de Orde van Architecten, dit ongeacht de manier waarop de erfopvolging wordt geregeld. Alle overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke personen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen of rechtspersonen waarvan het maatschappelijk doel niet onverenigbaar is met het beroep van architect. Deze personen moeten gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Het zaakvoerderschap zal in ieder geval uitsluitend in handen van een of meer architecten blijven, ingeschreven op een van de tabellen van de Orde van Architecten.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde ingevolge het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden, om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen.

Indien de overblijvende vennoot geen architect is, zal de vennootschap echter, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot de regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect-vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Ingeval van overdracht van aandelen, blijft dezelfde meerderheidsregel van kracht voor wat betreft het aandelenpercentage en de exclusiviteit van het zaakvoerderschap.

Ingeval van kapitaalsverhoging door geldinbrenger, hebben de vennoten de voorkeur om in te tekenen naar verhouding van het aantal aandelen dat ze reeds bezitten.

De wijze waarop dit voorkeurrecht werd uitgeoefend, zal door de algemene vergadering bepaald worden.

De verkoop van aandelen houdt steeds rekening met een voorkooprecht aan de andere aandeelhouders van de vennootschap. De volgorde van voorkooprecht wortd bepaald door het aantal aandelen in het bezit van de aandeelhouders.

Maken één of meer vennoten geen gebruik van dit voorkeurrecht, dan komen voor de intekening in aanmerking, in volgorde van voorkeur:

-De andere vennoten in verhouding tot het getal van hun aandelen

-De meest biedende onder hen (of; diegene bij loting aangeduid) voor de aandelen die niet verhoudingsgewijs kunnen worden verdeeld.

-Alle andere personen die krachtens huidige statuten vennoot kunnen worden, en door de algemene vergadering met meerderheid van twee derden bij name worden aangeduid.

De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een Raad van de Orde van Architecten het aandelenregister ter inzage voor te leggen."

Vijfde beslissing

De vergadering beslist het artikel 7 te vervangen ais volgt:

"De beschikkingen betreffende de aandelen en hun overdracht zijn geregeld overeenkomstig artikels 249 en volgende van het wetboek van vennootschappen.

De overdracht tussen levenden of de overgang bij overlijden van de aandelen van een vennoot gebeurt echter bij voorkeur ten voordele van vennoten die deel blijven uitmaken van de vennootschap en dit pro rata van de aandelen die zij bezitten.

De waarde van de aandelen zal bepaald worden door het bedrag van het eigen vermogen, volgens de regels van voorstelling van de jaarrekening, toepasselijk in het jaar van de oprichting van de vennootschap en vermeerderd of verminderd met het gemiddelde van de overgedragen winst of verlies voor vergoeding belegd kapitaal, volgens de twee laatste goedgekeurde jaarrekeningen, gedeeld door het aantal dan bestaande aandelen. De waarde van het aandeel zal verminderd worden met de waarde van de geschatte belasting, aan

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

de voordeligste aanslagvoet, die verschuldigd zou zijn door de vennoot overlater indien een vereffening of een winstuitkering zou plaats gehad hebben op het ogenblik van de overdracht of overgang.

Het voorkeurrecht moet uitgeoefend worden binnen de twee maanden na het voorstel van overdracht of na het overlijden. De ovemameprijs dient betaald te worden in twee jaarlijkse schijven, waarvan de eerste ten laatste zes maanden na het voorstel van overdracht of na het overlijden, en de tweede ten laatste achttien maanden na de uitoefening van het voorkeurrecht.

In het geval dat de vennoten geen gebruik hebben gemaakt van hun voorkeurrecht, mogen de overnemers of de erfgenamen of legatarissen hun toetreding als vennoten aanvragen.

Dit enkel voor zover steeds minstens zestig procent (60 %) van de aandelen rechtstreeks of onrechtstreeks in handen zijn van architecten die zijn ingeschreven bij de Orde van Architecten.

Nieuwe architect-vennoten kunnen echter slechts worden aanvaard met toestemming van minstens de helft van de architect-vennoten, die bovendien drie vierde van de architect-aandelen bezitten. Zij kunnen bovendien slechts worden aanvaard indien zij opgenomen zijn op de Tabel.

elke toetreding van nieuwe vennoten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring te worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten,"

Zesde beslissing

De vergadering beslist het artikel 8 te vervangen door de volgende tekst:

'"De aandelen zijn onverdeelbaar, de vennootschap erkent slechts één eigenaar. In geval van onverdeeldheid zullen de aan het aandeel verbonden rechten geschorst zijn, totdat één enkel persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van de aandelen is aangewezen.

Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Indien een architect-aandeel met vruchtgebruik is bezwaard, kan de uitoefening van het stemrecht enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijk persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen.

iedere eigenaar van aandelen is van rechtswege verondersteld in te stemmen met deze statuten, alsook met de beslissingen van de algemene vergaderingen, voor zover zij rechtsgeldig genomen werden.

De erfgenamen, rechthebbenden en schuldeisers van een vennoot mogen onder geen enkel beding de zegels doen leggen op de goederen, de waarden en de documenten van de vennootschap, noch er de verdeling of de verkoop van opvorderen. Zij moeten zich houden, voor de uitoefening van hun rechten, aan de statuten, de inventarissen, balansen en beslissingen van de algemene vergaderingen."

Zevende beslissing

De vergadering beslist het artikel 9 te vervangen door de volgende tekst:

°De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders-architecten, natuurlijke personen, benoemd door de buitengewone algemene vergadering voor een beperkte of niet beperkte tijdsduur, en welke zaakvoerders-architecten dienen ingeschreven te zijn op het tableau van de Orde van Architecten en geen eigen activiteiten als architect mogen hebben buiten het kader van de vennootschappen waarvan zij aandeelhouder zijn. Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: bestuurders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder / bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hi de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd " kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover aile handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Dij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke ais een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artilet 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bijvoorbeeld het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en het beroep van architect is te aanzien.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd om te beraadslagen en te beslissen over deelneming in andere ondernemingen, over de aan- en verkoop van onroerende goederen van de vennootschap, alsmede over het aangaan van leningen met hypotheek.

Deze beperking kan tegen derden niet worden ingeroepen, tenzij de vennootschap aantoont dat dezen hiervan kennis droegen of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn.

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen aile handelingen te verrichten, die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, hij vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder.

Onverminderd de vertegenwoordigingsmacht van de zaakvoerder, kan het dagelijks bestuur en de vertegenwoordiging voor bepaalde rechtshandelingen overgedragen worden aan een of meer mandatarissen, al dan niet vennoten.

Daden van architectuur kunnen enkel gesteld worden door aandeelhouders en medewerkers, gerechtigd om het beroep van architect uit te oefenen. Het spreekt vanzelf dat de mandatarissen, die geen architect zijn en die handelingen verrichten in de plaats van de zaakvoerders, in geen geval handelingen kunnen verrichten die aan architecten zijn voorbehouden.

Alle bestuurlijke beslissingen worden samen en unaniem genomen.

Alle overeenkomsten voor leveren van diensten worden samen en unaniem onderschreven,.

Voor financiële engagementen of transacties ter waarde van meer dan tienduizend euro (10.000,00 EUR), is de meerderheid van de stemmen binnen de algemene vergadering niet voldoende, hiervoor is unanimiteit van de stemmen vereist.

De algemene vergadering mag aan de zaakvoerders, en eventueel gevolmachtigden en actieve vennoten, vaste of veranderlijke vergoedingen ten laste van de algemene kosten toekennen,

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, tenzij andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld."

Achtste beslissing

De vergadering beslist het artikel 11 te vervangen ais volgt:

"Ieder jaar wordt een algemene vergadering van de vennoten gehouden op de laatste maandag van de maand augustus om veertien uur, in de plaats van vestiging of op de plaats die in de oproepingsbrieven is aangeduid en voor de eerste maal in tweeduizend dertien (2013).

Is deze dag een wettelijke feestdag dan heeft de vergadering op de eerstvolgende werkdag plaats.

De vennoten worden voor elke algemene vergadering opgeroepen per aangetekende brief, tenminste acht dagen voor de vergadering. De oproeping moet de volledige dagorde bevatten. Over daarin niet vermelde onderwerpen kan slechts geldig worden gestemd, indien alle vennoten aanwezig zijn en daarmee akkoord gaan.

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen worden bijeengeroepen door de zaakvoerders, commissarissen of één vennoot,

De zaakvoerder is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architect-vennoot hem daartoe verzoekt. De architect-vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering." Negende beslissing

De vergadering beslist het artikel 12 te vervangen als volgt:

"Elke maatschappelijk aandeel heeft recht op één stem, behoudens schorsing. Iedere vennoot mag persoonlijk aan de stemming deelnemen of zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber, die geen vennoot moet zijn.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

Schriftelijk stemmen is toegelaten.

In dit geval vermeldt de brief, waarop de stem wordt uitgebracht, naast elk punt van de dagorde, de eigenhandig geschreven woorden "aanvaard" of "verworpen", gevolgd door de handtekening, hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags voor de vergadering op de zetel besteld zijn. "

Tiende beslissing

De vergadering beslist het artikel 18 te vervangen als volgt:

"De vennootschap wordt niet ontbonden door de dood, de vereffening, de ontzetting of de uitsluiting van een vennoot.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid,

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die

gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde

van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te

voeren."

Elfde beslissing

De vergadering beslist het artikel 19 te vervangen als volgt:

"ingeval van vereffening wordt deze gedaan door een zaakvoerder of de zaakvoerders, tenzij de algemene

vergadering andere vereffenaars benoemt. De algemene vergadering bepaalt de machten en de eventuele

vergoeding van de vereffenaars.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle

overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect,

Tevens dient een regeling getroffen te zijn met betrekking tot de tienjarige aansprakelijkheid van de

vennootschap?

Twaalfde beslissing

De vergadering beslist een nieuw artikel 22 in te lassen dat luidt als volgt,

"ARTIKEL 22: VERPLICHTE VERZEKERING

Elke architect-rechtspersoon is verplicht om zijn burgerlijke en beroepsaansprakelijkheid te laten verzekeren

overeenkomstig de wet van 15 februari 2006."

Dertiende beslissing

De vergadering beslist een nieuw artikel 23 in te lassen dat luidt als volgt;

"ARTIKEL 23: TOEPASSELIJKE REGELGEVING

De architect-rechtspersoon en de vennoten (en zaakvoerders en mandatarissen) dienen de Wet van 20

februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten en de deontologie van het beroep

van architect na te leven?

Veertiende beslissing

De vergadering beslist een nieuw artikel 24 in te lassen dat luidt ais volgt

"ARTIKEL 24

Alle vennoten zijn voor hun activiteiten binnen de vennootschap verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken."

Vijftiende beslissing

De vergadering beslist een nieuw artikel 25 in te lassen dal luidt als volgt:

"ARTIKEL 25: WIJZIGING EN INTERPRETATIE STATUTEN

Wijziging van de statuten kan slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de bevoegde Raad

van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn.

De statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologie?

Zestiende beslissing

De vergadering verleent aan ondergetekende notaris alle machten om de gecoördineerde tekst van de

statuten van de vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer te leggen op de griffie van de bevoegde

rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake,

Zeventiende beslissing

De vergadering verleent een bijzondere machtiging aan de zaakvoerder om de voorgaande beslissingen uit

te voeren.

Achttiende beslissing

De vergadering verleent bijzondere volmacht aan de BVBA Accountancy Vierendeels J. te 1500 Halle,

Meiboom 22 132, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke administratieve

formaliteiten te vervullen, met inbegrip van de aanvraag bij de BTW, Ondememingsloket, Sociale

Verzekeringskas en de directe belastingen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Dirk Van Den Haute

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

05/09/2012
ÿþMod PDF 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

oi *iaisoas~* m

2 i MT

BRUSSEL

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : Benaming (voluit):

" (verkort):

Rechtsvorm :

Zetel

(volledig adres)

Onderwerpen) akte:

051(2,9,28 © C

L & A ARCHITECTS - ENGINEERS

Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

1070 Anderlecht, Vaandelstraat 51

Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden op 17 augustus 2012, voor mij, Dirk VAN DEN HAUTE, Notaris te Sint-Kwintens-Lennik, dat een Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid werd opgericht:

1. De vennootschap bekleedt de vorm van een Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid. Haar naam luidt : "L & A ARCHITECTS - ENGINEERS"

2. De zetel is gevestigd te 1070 Anderlecht, Vaandelstraat 51,

3. De vennootschap werd voor een onbepaalde duur aangegaan en begint te werken op datum van oprichting.

4. Oprichters

De burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid Licence to Build Architects  Engineers, met zetel te 1070 Anderlecht, Vaandelstraat 51, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer 0866.232.014.

5. Het kapitaal werd vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro, vertegenwoordigd door honderdzesentachtig (186) aandelen zonder nominale waarde, en is volstort ten belope van achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 eur).

6. Op het kapitaal wordt in geld ingeschreven. De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 224 van het Wetboek van vennootschappen, gedeponeerd bij BNP Paribas Fortis op een bijzondere rekening nummer BE09 0016 7796 0257, zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 16 augustus 2012 afgeleverd bankattest.

7. Het boekjaar begint op één april van elk jaar en eindigt op éénendertig maart van elk jaar.

8. Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf procent (5%) afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

9. De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders-architecten, welke dienen ingeschreven te zijn op het Tableau van de Orde van Architecten en geen eigen activiteit als architect mogen hebben buiten het kader van de vennootschappen waarvan zij aandeelhouder zijn.

De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De algemene vergadering beslist of het mandaat van de zaakvoerder al dan niet ten kosteloze titel wordt uitgeoefend.

10. Het toezicht van de vennootschap wordt opgedragen aan één of meer commissarissen-revisor, doch dit slechts voor zover de wet het vereist.

11. De vennootschap heeft ais doel de uitoefening van het beroep van architect, evenals van alle met dat beroep verwante en niet onverenigbare disciplines, zoals onder meer aile studiewerk uitgevoerd in het kader van een studiebureau voor burgerlijke bouwkunde, bijzondere technieken, stedenbouw, expertise, stabiliteitsstudies, milieustudies, veiligheidscoördinatie, interieurinrichting, energiestudie-opdrachten, en alle andere taken binnen het bouwproces, steeds voor zover niet onverenigbaar is met de wettelijke en deontologische voorschriften van het beroep.

De vennootschap kan belangen nemen in alle zaken, ondernemingen of vennootschappen met een gelijkaardig, soortgelijk, aanverwant en niet onverenigbaar doel en die als dusdanig van aard zijn dat hierdoor

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voar-

'" lieh-ouden

aan liet Belgisch Staatsblad

de ontwikkeling van haar onderneming begunstigd wordt, met dien verstande dat enkel mag worden

deelgenomen in professionele vennootschappen.

12. De jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste maandag van de maand augustus om 14.00 uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werdag plaats.

SLOT- EN (OF) OVERGANGSBEPALINGEN

BENOEMING VAN EEN NIET-STATUTAIR ZAAKVOERDER.

Worden tot zaakvoerders benoemd :

De heer Jos Elly Hubert LEYSSENS, geboren te Anderlecht op 28 december 1964, Belgische, met

woonplaats te 1750 Lennik, Brusselstraat 28

De heer Geert, Leopold, Maria VAN WESEMAEL, geboren te Dendermonde op 21 november 1977,

Belgische, met woonplaats te Gent, Dok-Zuid 13

Hun mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van heden en zal worden afgesloten op 31 maart 2013.

EERSTE JAARVERGADERING.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2013,

VOLMACHTEN

Onder voorbehoud van het verwerven van de rechtspersoonlijkheid door neerlegging van de oprichtingsakte

op de griffie van de rechtbank van koophandel te Brussel, wordt hierbij benoemd als bijzondere volmachtdrager

van de vennootschap

De vennootschap BVBA Accountancy Vierendeels J. te 1500 Halle, Meiboom 22 bus 2, met de mogelijkheid

van indeplaatsstelling om alle formaliteiten te vervullen betreffende neerleggingen en/of verklaringen op het

ondememingsloket en/of BTW- en Registratiekantoor en/of bij alle administratieve autoriteiten.

Deze machten hebben betrekking op alle mogelijke wijzigingen, inschrijvingen, doorhalingen en andere

formaliteiten en dit voor alle beslissingen die ooit genomen werden of zullen genomen worden.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL Notaris Dirk Van Den Haute











Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

07/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.03.2015, GGK 31.08.2015, NGL 30.09.2015 15627-0555-008

Coordonnées
L & A ARCHITECTS - ENGINEERS

Adresse
VAANDESTRAAT 51 1070 BRUSSEL

Code postal : 1070
Localité : ANDERLECHT
Commune : ANDERLECHT
Région : Région de Bruxelles-Capitale