LINX +

Association sans but lucratif


Dénomination : LINX +
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 409.310.009

Publication

07/04/2015
ÿþMOD 2,2

~ f " yf~

f ~ Oee+'

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

neergelegd/ontvangen op

Voor-

behouden

aan het Belgisch Staatsblad

Ondernemingsnr : 0409.31 0.009

Benaming

(voluit) : Linx +

2 5 WART 2015

ter griffie van de Nederlandstalige g-turlti#iWwG:?:tioi'

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Watteeustraat 10 -1000 Brussel

Onderwerp akte : Nieuwe statuten -wijzigingen raad van bestuur en gemachtigden

Uittreksel uit de statuten en akten:

De algemene vergadering van 18 december 2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen' en te vervangen door onderstaande tekst.

ARTIKEL 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam. Linx+

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Watteeustraat 10, 1000 Brussel en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Haar werkingsgebied valt samen met dit waarvoor het Vlaams Parlement bevoegd is.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vzw "LIh1X+" is een netwerk van mensen en groepen dat zich met een sociaal-culturele werking richt tot ieder die tijdens zijn levensloop werknemer is, was of zal zijn.

Linx+ verenigt mensen door het aanbieden en organiseren van culturele, educatieve, recreatieve en: actiegertchte groepsactiviteiten. Vakbondsthema's en deelname aan het maatschappelijke leven, onder meer door belangenbehartiging van en door senioren, zijn hierbij belangrijke invalshoeken, samen met aandacht voor. persoonlijke ontplooiing in de vrije tijd, ontspanning en ontmoeting. Bepalend voor deze werking is de inzet van en voor vrijwilligers. Onze samenleving is gekenmerkt door economische en sociale tegenstellingen waardoor' menswaardig werk en menswaardig leven voor velen in sociaal en cultureel opzicht buiten bereik zijn, zowel in Vlaanderen als daarbuiten. Dat is de context waarbinnen Linx+ haar werking ontplooit. Daarom streeft Linx+. naar een grotere mondigheid, weerbaarheid, solidariteit, verdraagzaamheid, engagement en ecologisch bewustzijn.

Linx+ deelt dit engagement met de bekende waarden van de socialistische arbeidersbeweging die opkomt voor gelijkheid, solidariteit, rechtvaardigheid en economische, sociale, culturele en politieke democratie, Dit streven is voor Linx+ vanzelfsprekend gekaderd binnen de Europese en Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

De vereniging mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch' slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan' het doel waarvoor zij werd opgericht.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

ARTIKEL 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, maar kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

ARTIKEL 5

De vereniging telt zowel effectieve als toegetreden leden.

De effectieve leden zijn de stemgerechtigden op de bijeenkomsten van de algemene vergadering, Hun gegevens worden vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Hun minimumaantal is bepaald op tien.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden. ARTIKEL 6

Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter of afgevaardigde bestuurder van de raad van bestuur. De algemene vergadering beslist over hun aanvaarding bij gewone meerderheid van stemmen.

Tot de leden behoren minstens:

-Twee afgevaardigden voorgesteld door het Vlaams ABVV.

-Minstens zes mandaten vanuit de gewestelijke regio's West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en Mechelen-Kempen op voordracht van deze regio's, conform bepaald in het huishoudelijk reglement. Elke gewestelijke regio heeft recht op één mandaat. Indien bij een gewestelijke regio vijf door vzw Linx+ erkende groepen zijn aangesloten, heeft men recht op een tweede mandaat en vervolgens op één extra mandaat per bijkomend tiental erkende groepen. De voorwaarden om als erkende groep te kunnen worden beschouwd, worden verder uitgewerkt in het huishoudelijk reglement. Een groep wordt erkend door een beslissing van de afgevaardigde bestuurder, De uitsluiting van een groep ligt in handen van de algemene vergadering.

De leden onderschrijven via een protocol de missie van de organisatie.

ARTIKEL 8

De leden zijn tot een jaarlijkse bijdrage van maximum 30 euro verplicht. De jaarlijkse te betalen bijdrage wordt vastgelegd door de raad van bestuur, De leden worden jaarlijks door de raad van bestuur aangemaand hun bijdrage binnen een bepaalde termijn te betalen. Het lid dat niet betaalt binnen dertig dagen na afloop van de bepaalde termijn, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

ARTIKEL 9

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Elk lid kan te allen tijde worden uitgesloten door een beslissing van de algemene vergadering, conform de bepalingen in artikel 32 van de statuten.

De leden die wegens een bepaalde functie of mandaat worden aanvaard als lid verliezen hun hoedanigheid van lid van zodra zij deze functie of dit mandaat niet meer vervullen of wanneer de vereisten van het lidmaatschap niet meer toelaten dat zij aanblijven als lid (bv indien het aantal erkende groepen van een gewestelijke regio onder het aantal daalt die recht heeft op een mandaat: in dat geval verliest het betrokkene lid die door deze situatie in omgekeerde zin werd aangesloten als lid het lidmaatschap). De toetreding omwille van deze functie of dit mandaat wordt bij toetreding bekrachtigd.

Vanuit de mandaten van het ABW en de gewestelijke regio's gaat het lidmaatschap eveneens verloren indien de voordragen de partijen deze voordrachten terug intrekken.

Bestuurders die lid zijn verliezen hun lidmaatschap bij verlies van hun mandaat als bestuurder.

De raad van bestuur kan een lid voorlopig schorsen van de activiteiten van de vereniging, in afwachting van een beslissing tot uitsluiting door de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 11

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die samengesteld wordt als volgt

-De twee leden afgevaardigd door het Vlaamse ABW: hun aanstelling als lid door de algemene vergadering

impliceert hun aanstelling als bestuurder;

-Eén mandaat per gewestelijke regio die lid is van de vereniging, zoals opgesomd in artikel 6 van de

statuten.

ARTIKEL 12

De bestuurders worden benoemd voor een periode van vier jaar en zijn opnieuw herkiesbaar.

Elke bestuurder die wordt aangewezen om te voorzien in een tijdens de lastgeving opengevallen plaats, is slechts benoemd voor de tijd die de lastgeving nog duurt.

ARTIKEL 13

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

ARTIKEL 14

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door verlies van het lidmaatschap of door overlijden.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen. De ontslagnemende bestuurder is gehouden diens mandaat aan te houden tot in zijn vervanging wordt voorzien.

ARTIKEL 15

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

Op de bijeenkomsten van de raad van bestuur kan een bestuurder zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, mits verlening van een schriftelijke volmacht, Een bestuurder kan hierbij maximaal één andere bestuurder laten vertegenwoordigen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet in de beoordeling meegerekend. Bij staking van stemmen is de stem van de afgevaardigde bestuurder of diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Indien op de bijeenkomst er onvoldoende bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede bijeenkomst worden samengeroepen met dezelfde dagorde die geldig kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt en legt deze reglementen, samen met alle wijzigingen ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De reglementen of wijzigingen gaan van kracht na goedkeuring door de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

ARTIKEL 19

Elke bestuurder kan geldig tekenen namens de vereniging tegenover bpost (zoals bijvoorbeeld voor het in ontvangst nemen van aangetekende zendingen)

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur benoemt uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris en een afgevaardigde bestuurder en kan daarnaast elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd door het individuele optreden van de afgevaardigde bestuurder.

De afgevaardigde bestuurder beslist over de benoeming en afzetting van personeel en over het bepalen van hun weddes.

De voor bijzondere opdrachten aangestelde gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit

ARTIKEL 21

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging hoogdringend worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden,

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor.

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen,

ARTIKEL 24

De algemene vergadering komt samen na een beslissing door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

ARTIKEL 25

De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden in de loop van de maand maart voor het goedkeuren van de jaarrekening en in de loop van de maand december voor het goedkeuren van de begroting van het nieuwe jaar.

ARTIKEL 28

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 115e van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vernield. De raad van bestuur moet binnen 21 dagen na het verzoek voorzien in de bijeenroeping van de algemene vergadering, die uiterlijk de 40e dag na het verzoek moet georganiseerd worden,

ARTIKEL 27

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend of verzonden worden door een door de raad van bestuur aan te duiden persoon, Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per mail tenminste acht dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20e van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet door het 1120e van de leden ondertekend zijn en tenminste twee dagen voor de vergadering aan de raad van bestuur overhandigd zijn, Onderwerpen die niet op de agenda staan en op de vergadering zelf aangebracht worden, kunnen behandeld worden indien 2/3 van de op de bijeenkomst aanwezige en vertegenwoordigde leden hiermee instemmen.

ARTIKEL 33

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de notulenopnemer en de afgevaardigde bestuurder of door twee bestuurders en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de afgevaardigde bestuurder of bij diens afwezigheid door twee bestuurders.

ARTIKEL 35

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 213e van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5e meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3e van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5e meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging niet een gelijkaardige doelstelling, aangeduid door de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

De algemene vergadering heeft op 18 december 2014 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van :

Bats Lucien, J.B. Davidstraat 1, 9100 Sint-Nlklaas, geboren op 20/07/1946 , te Sint-Niklaas

Buten Guido, Lentedreef 1, 3530 Houthalen-Helchteren, geboren op 26/08/1948 , te Zonhoven

Gevaert Jenny, Marvijlestraat 1, 9690 Kluisbergen, geboren op 07/10/1944 , te Avelgem

Van Den Bogaerde Joël, Pontestraat 89, 8510 Marke, geboren op 09/05/1941 , te Marke

Van den Bulck Marina, Jan De Bodtlei 46, 2650 )=degeen, geboren op 05/05/1960 , te Herentals

Henckaerts Bart, Keizerstraat 50, 3590 Diepenbeek, geboren op 20/0611962, te Tongeren

De Winter Eddy, Kerntaan 38, 9800 Deinze, geboren op 29/06/1957 , te Oudenaarde

De algemene vergadering heeft op 18 december 2014 tot nieuwe bestuurder benoemd Vrancken Pierre, Redemptiestraat 27A, 3740 Bilzen, geboren op 19/07/1962, te Mopertingen

De algemene vergadering heeft op 18 december 2014 tot bestuurders herverkozen voor een periode van vier jaar

Copers Caroline, August Van Putter 37, 2150 Borsbeek, geboren op 0910511960, te Würâk

Schoeters Dirk, Gitschotellei 145, 2600 Berchem, geboren op 03/01/1956, te Berchem

Van De Wijgaert Christiaan, Riekestraat 7, 9600 Ronse, geboren op 13/01/1955, te Antwerpen

Van Lancker Eddy, Roggelaan 25, 8500 Kortrijk, geboren op 2210411956, te Kortrijk

Marchand Steven, St.-Gillisstraat 3, 3400 Landen-Rumsdorp, geboren op 15/04/1972, te Vilvoorde

Van Deursen Erik, Hogeschuurstraat 67, 8930 Lauwe, geboren op 1610111960, te Knokke

Hens Joeri, Geetsebaan 76 bus 12, 2460 Kasterlee, geboren op 2710411979, te Torhout

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is hierdoor als volgt

Copers Caroline, August Van Putlei 37, 2150 Borsbeek, geboren op 09/05/1960, te Wilrijk Schoeters Dirk, Gttschotellei 145, 2600 Berchem, geboren op 03/01/1956, te Berchem Van De Wijgaert Christiaan, Riekestraat 7, 9600 Ronse, geboren op 13/01/1955, te Antwerpen Van Lancker Eddy, Roggelaan 25, 8500 Kortrijk, geboren op 22/04/1956, te Kortrijk Marchand Steven, St-Gillisstraat 3, 3400 Landen-Rumsdorp, geboren op 15/04/1972, te Vilvoorde Van Deursen Erik, Hogeschuurstraat 67, 8930 Lauwe, geboren op 16/01/1960, te Knokke Hens Joeri, Geelsebaan 76 bus 12, 2460 Kasterlee, geboren op 27/04/1979, te Torhout Vrancken Pierre, Redemptiestraat 27A, 3740 Bilzen, geboren op 19/07/1962, te Mopertingen

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De algemene vergadering heeft in haar bijeenkomst op 13 december 2014 de volgende nieuwe volmachtenregeling vastgesteld

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd door het individuele optreden van de afgevaardigde bestuurder.

n

r MQD 2.2

Voorbehouden aan hot Belgisch Staatsblad Luik B -Vervolg

Het mandaát als afgevaardigd bestuurder wordt nog steeds uitgeoefend door

Copers Caroline, August Van Putlei 37, 2150 Borsbeek, geboren op 09/05/1960, te Wilrijk



Te Brussel, op 18 december 2014,

Copers Caroline

Afgevaardigd bestuurder

"

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LINX +

Adresse
WATTEEUSTRAAT 10 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale