LUGANO

Divers


Dénomination : LUGANO
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 898.796.951

Publication

20/06/2014
ÿþV bah aa Sel Stae

Ondernerningsnr : 0898.796.951 Benaming

(voluit) Lugano

11111 111111111

*tedaliM

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte teriariffie

`Ier

MOD 2.2

wegeoruvene.t, 0,0 i i ille/ 20/4

tete/Y-fie riffie

oi.itisenie tee. .() Che'r4/4/Straert

n kvoeit? Q st ericie/ St"

tiSsei

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

(verkort)

Rechtsvorm: Private Stichting

Zetel: 1050 Burssel, Louizalaan 81 bus 12

Onderwerp akte: Wijziging maatschappelijke zetel

Uit de notulen van de zitting van de Raad van Bestuur van 30 april 2014 blijkt dat de maatschappelijke zetel van de stichting werd verplaatst van 1050 Brussel, Louizalaan 81 bus 12 naar 1000 Brussel, Havenlaan 86c/bus 419, Tour & Taxis en dit met onmiddellijke ingang.

An VVeyn

Gevolmachtigde

Tegelijk hiermee neergelegd: notulen

" ......... ------- ^ -+ ..........

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

06/06/2012
ÿþmod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

bE

B

St

i

*12101139*

25 a05--2~

LJSE~~~

Griffie

Ortdernemingsnr : 0898796951

Benaming (voluit) Lugano

(verkort) :

Rechtsvorm : Private Stichting

Zetel : Louizalaan 81 bus 12

1 050 Elsene

Onderwerp akte :VERSLAG RAAD VAN BESTUUR - DOELWIJZIGING - STATUTENWIJZIGING

Er blijkt uit het proces-verbaal opgemaakt door Meester Isabelle RAES, geassocieerd notaris, lid van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DEPUYT, RAES & DE ' GRAVE, geassocieerde notarissen", met zetel te Sint-Jans-Molenbeek, op zeven mei tweeduizend en twaalf en dragende , aan het slot de melding van registratie : "Geregistreerd 6 blad(en) / renvooi(en) op het tweede registratiekantoor te Jette op I6 mei.2012, boek 39, blad 02, vak 17. Ontvangen vijfentwintig euro (E 25,00). De Ea. Inspecteur, a.i. (ondertekend), W.ARNAUT.", dat de Raad van Bestuur van de private stichting "Lugano", met zetel te 1050 Brussel, Louizalaan 81, bus 12 en ondernemingsnummer 0898.796.851, beslist heeft

I. om een bijkomend belangeloos doel in te voegen, alsook het bestaande tweede belangeloze doel van artikel 4 voortaan', aan te duiden als derde belangeloze doel en bijgevolg het volledige doel te vervangen door de tekst vermeld onder punt 2 hierna (artikel 4).

2, de statuten van de vennootschap te wijzigen als volgt

- vervanging van artikel 4 door volgende tekst

"De private stichting wordt opgericht ter verwezenlijking van de volgende drie belangeloze doelen:

1. De private stichting voorziet als eerste belangeloze doel: het verleggen van de kennisgrenzen in de medische wetenschapsgebieden door het stimuleren, ondersteunen en financieren van fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek in België, en het bevorderen van de kwaliteit ervan. In het bijzonder kan de private stichting, met het oog op de

" realisatie van dit belangeloze doel, onder meer de volgende activiteiten verrichten:

" Steun verlenen aan talentvolle individuele onderzoekers onder andere door het verstrekken van (doctoraats- en studie)beurzen, publicatiebijdragen en andere persoonsgerichte subsidies.

" Ondersteunen van nationale onderzoeksploegen bij de uitvoering van wetenschappelijk hoogstaande projecten onder andere door het verstrekken van subsidies voor personeelsplaatsen, het mede mogelijk maken van noodzakelijke. investeringen, en andere groepsgerichte subsidies.

" Bevorderen van wetenschappelijke contacten, samenwerking en kennisuitwisseling, nationaal en internationaal, onder andere door het verstrekken van toelagen voor het organiseren van internationale congressen in België, voor het actief deelnemen aan internationale congressen in het buitenland, voor studie- en stageverblijven in het buitenland.

" Uitreiken van wetenschappelijke prijzen.

2. Het tweede belangenloze doel van de private stichting is gericht op het bijdragen tot een meer menswaardige samenleving waarin het respect voor allen en een daadwerkelijke inzet voor de meest kwetsbaren vooropstaan, uit het het bestrijden van armoede en onrechtvaardigheid, het bijstaan van de sociaal en fysisch zwakkeren in de samenleving alsook de personen met een fysieke of verstandelijke beperking, kinderen en jongeren incluis, zowel in het binnenland als in het buitenland.In het bijzonder kan de private stichting, met het oog op de realisatie van dit belangeloze doel, onder meer de volgende activiteiten verrichten

" Het ondersteunen van kansarme ouderen die in mensonwaardige omstandigheden hun oude dag doorbrengen.

" Het verschaffen van beperkte en tijdelijke huursubsidies aan personen die zware financiële problemen hebben.

" Het steunen van projecten die mensen in nood nieuwe kansen geven, op het gebied van educatie, levensstandaard en gezondheidszorg.

" De organisatie, begeleiding en ondersteuning van de vorming van onder meer jeugdwerkbegeleiders op vlak van creativiteitsontwikkeling, spel en begeleidershouding.

" Het ondersteunen en bevorderen van de werking van jeugdverenigingen, jeugdhuizen, speelpleinwerking, kinderrechtenorganisaties en alle andere organisaties die de ontwikkeling van kinderen en jongeren bevorderen.

" Het ondersteunen en mee helpen organiseren van jeugdkampen, sportactiviteiten of andere vakantieprojecten die. jongeren de kans geven zich uit te leven en zinvol bezig te zijn.

3. Het derde belangeloze doel van de private stichting bestaat in de behartiging van de belangen binnen het kader van de verzorgingsgedachte van de heer Geert,SALEMBIER, van Belgische nationaliteit (identiteitskaart nummer 591-2197263-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

mod 11.1

= 24), geboren te Gent op vijf november negentienhonderd vierenvijftig, wonende te 1840 Londerzeel, Kaaskantmolenstraat 15 en zijn afstammelingen (zowel bloedverwanten als middels adoptie), én van de heer Carl Salembier, broer van de heer Geert Salembier, van Belgische nationaliteit geboren op vijftien april negentienhonderd vijfenzestig, wonende te 1820 Perk, Koekoeksweide 9 en zijn afstammelingen, alsook van mevrouw Greta Salembier, zus van de heer Geert Salembier, van Belgische nationaliteit, geboren op achtentwintig januari negentienhonderd negenenvijftig, wonende te 8552 Moen, Ter Monde 15/1 en haar afstammelingen, zijnde onder andere de ondersteuning en financiering van haar wetenschappelijke, materiële, commercidle, educatieve, intellectuele, kunstzinnige en andere projecten, zonder dat deze personen daartoe een " vorderingsrecht hebben en (in principe) zonder dat aan deze personen uitkeringen in speciën worden gedaan..

In het bijzonder, kan de private stichting met het oog op de behartiging van de familiale belangen onder meer de volgende activiteiten verrichten:

" Huishoudelijke hulp ter beschikking stellen in de meest ruime zin van het woord,

" Een kinderoppas voor de nog niet schoolgaande kinderen of voor naschoolse opvang van de andere kinderen ter beschikking stellen.

" De educatieve, professionele en intellectuele ontwikkeling van de jongeren van de familie stimuleren door bijvoorbeeld:

- de terbeschikkingstelling van een wagen en een studentenwoning, inclusief meubels, computer, printer, telefoon, en

= dergelijke meer.

- de financiering van de inschrijvingsgelden, boeken en ander studiemateriaal, tenzij het betreffende familielid al in het verleden bewezen heeft dat hij bepaalde studies niet aan kan of niet voldoende inzet betoont.

- het aanbieden van buitenlandse reizen, bijkomende opleidingen, zoals muzikale of taalopleidingen, enz., doch enkel ' binnen een redelijk kader,

" Ingeval van geestelijk of fysisch gehandicapte kinderen, bijzonder onderwijs en opvang als mede bijzonder materiaal (studiemateriaal, medisch materiaal enz.) ter beschikking stellen.

" Medische kosten en materiaal ter beschikking stellen in geval ziekte of ongeval.

" Voor de oudere of hulpbehoevende familieleden, een thuisverpleegster, hulp in het huishouden, een gezelschapsdame enz. ter beschikking stellen. De aanpassing van de woning of het ter beschikking stelling van aangepast meubilair.

" Opname in een geriatrische instelling of rustoord, de kosten en lasten hiervan.

" Bijscholing van werkloze familieleden of familieleden die hogerop in hun carrière wensen te klimmen (dag- of

" avond- of weekendonderwijs).

" Ter beschikking stelling van een woning.

" Verschaffen van een goedkope lening voor de aanschaf van een woning en/of een tweede woning (voorbeeld een vakantiewoning in binnen- of buitenland), van luxeartikelen (jacht, zwembad, tennisveld, enz.).

" Verschaffen van een goedkope lening voor het opstarten van een onderneming, deelname in een joint-venture, etc.

" Behoeftige familieleden te goeder trouw, voorzien in levensonderhoud indien zij zelf niet (meer) over voldoende middelen beschikken, bijvoorbeeld naar aanleiding van een faillissement, doch enkel voor zolang het betreffende lid behoeftig is en concrete stappen onderneemt om terug op eigen benen te staan,

" De muzikale, artistieke, sportieve, culturele ontwikkeling van de familieleden stimuleren door het ter beschikking stellen van de nodige materialen (muziekinstrumenten, kunstwerken, enz.), het mogelijk maken van de lessen en de verplaatsingen.

" Begrafenis van familieleden organiseren en verzorgen.

" De private stichting behartigt haar drie belangeloze doelen gelijktijdig en mag hiervoor onder meer het genormaliseerde jaarresultaat van het voorbije boekjaar aanwenden. `Genormaliseerd' betekent `zonder rekening te houden met bijzondere " opbrengsten zoals ontvangen schenkingen'. Het `jaarresultaat' betekent `het jaarlijkse nettoresultaat (winst) vóór aftrek van de uitgaven ter realisatie van de doelen'. Dit jaarresultaat mag, onverminderd de toepassing van artikel 10, e), (ix) van deze ' statuten, worden besteed aan de verwezenlijking van voormelde doelen, Jaarlijks mag maximaal drie (3) % van het vermogen van de private stichting, onverminderd de toepassing van artikel 10, e), (x) van deze statuten, worden besteed aan de verwezenlijking van het eerste en tweede doel samen. Het gehele vermogen van de private stichting mag worden besteed aan het derde doel van de private stichting, zijnde de verzorging van de familiale belangen van de hiervoor gedefinieerde personen.

Indien zowel de heer Geert SALEMBIER en zijn afstammelingen zijn overleden als diens broer en zus, zoals hiervoor gedefinieerd, alsook hun afstammelingen, zoals hierboven gedefinieerd, zal het derde belangeloze doel van de private stichting bestaan in de behartiging van de belangen binnen het kader van de verzorgingsgedachte van de afstammelingen van mevrouw Gerda SALEMBIER, zus van de heer Geert SALEMBIER, van Belgische nationaliteit, geboren op elf

" augustus negentienhonderd zevenenvijftig, wonende te Zuid-Afrika, Cape Town, 7945 Tokai, Swallowlane 3.

Vanaf het overlijden van de laatste begunstigde van de familie SALEMBIER mag het volledige vermogen van de private

stichting worden besteed aan de behartiging van het eerste en tweede belangeloze doel.

De private stichting behartigt deze doelen op volledig discretionaire wijze, doch dient hierbij te allen tijde voor wat

" betreft het derde doel de belangen van de diverse betrokken personen en familie te respeeteren en te verzekeren. De private stichting bepaalt tevens op volledig discretionaire wijze, binnen de hiervoor vastgelegde grenzen, welk deel van haar vermogen op welke wijze voor de behartiging van haar diverse doelen aangewend wordt, hetgeen onder meer inhoudt dat de private stichting kan beslissen om niet alle betrokkenen op dezelfde wijze of in dezelfde mate te begunstigen of te verzorgen. Zij kan wat het derde doel betreft, afzien van de aanwending van het vermogen ten gunste van één of meer personen die daden hebben gesteld of stellen die ernstig indruisen tegen het algemene belang van de familie SALEMBIER, voornoemd.

Eenieder die probeert het bestaan van de private stichting zelf, de beslissingen van de Raad van Bestuur, de statuten van de private stichting in zijn geheel of ten dele, de overdrachten aan de private stichting, de (eventuele) begunstiging van alle ' of bepaalde personen of instellingen waarvan belangen dienen te worden behartigd conform de doelen van de private stichting, geheel of gedeeltelijk aan te vechten, kan door de Raad van Bestuur worden geacht niet meer te behoren tot de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

personen of instellingen, waarvan belangen conform de doelen van de private stichting worden behartigd. Deze bepaling ' dient extensief te worden geïnterpreteerd en geldt voor alle beslissingen of verbintenissen van de private stichting, zowel in rechte als in feite en voor het geval de aanvechting direct of indirect gebeurt. Als poging tot aanvechting geldt in het bijzonder elke handeling die de werking van de private stichting in zijn geheel of gedeeltelijk zou kunnen stopzetten, hinderen of wijzigen zowel in rechte als in feite. In het bijzonder wordt hieronder verstaan elke handeling voor een binnen-of buitenlandse rechtsprekende instantie met het oog op het opheffen van de private stichting of de beslissingen van de Raad van Bestuur, ze niet tegenstelbaar, ongeldig of niet-uitvoerbaar te verklaren, Ingeval van de poging tot aanvechten afstand wordt genomen, kan de Raad van Bestuur beslissen de uitsluiting ongedaan te maken., Deze bepaling geldt niet indien blijkt dat de Raad van Bestuur gehandeld heeft in weerwil van de statuten van de private stichting.

De private stichting dient haar patrimonium op een normale wijze te beheren, zijnde zoals een goede huisvader zijn privévermogen beheert, waarbij de nodige aandacht moet worden besteed aan de instandhouding en valorisatie van het vermogen. Hierbij kan de private stichting onder meer volgende verrichtingen stellen: roerende en onroerende of andere verrichtingen of handelingen, zoals het sluiten van contracten, verrichten van beleggingen, investeren in roerende goederen, inclusief doch niet uitsluitend in effecten, kunstvoorwerpen, enz., verhuren, aan- en verkopen en oprichten, bouwen, verbouwen, afbreken van onroerende goederen, giften, legaten en subsidies aanvaarden, op zich nemen van kosten en lasten ter ontlasting van de in de doelen vernoemde personen en/of instellingen, het uitvoeren van verbintenissen lastens deze personen en/of instellingen, samenwerken met, deelnemen in, of op gelijke wijze, rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, het aangaan van lijfrenteovereenkomsten met de in het derde doel gedefinieerde personen, het overdragen van het vermogen naar een andere Belgische of buitenlandse stichting of gelijkaardige rechtsfiguur met dezelfde statuten wat betreft de doelomschrijving en bevoegdheden van de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht.

Elke handeling die commercieel risico voor de private stichting zou kunnen meebrengen, is uitgesloten. Tot het doel van de private stichting behoort niet een onderneming te exploiteren of zich bezig te houden met verrichtingen van winstgevende aard.

De private stichting kan voorts alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doelen, Zij kan in het bijzonder haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doelen overeenstemt.

: De private stichting streeft haar doelen na, onafhankelijk van elke politieke, ideologische, filosofische, religieuze of taalkundige beschouwing.

De private stichting mag geen stoffelijk voordeel verschaffen aan de stichter, de bestuurders, of enig ander persoon, behalve, in dit laatste geval, indien dit kadert in de verwezenlijking van de belangeloze doelen,"

- vervanging van artikel 10, e) door volgende tekst

""e) Besluiten tot

(i)de benoeming of ontslag van bestuurders;

(ii)de wijziging van de statuten;

(iii)belangrijke investeringen, zijnde investeringen van meer dan vijfenzeventigduizend euro (75.000,00 EUR);

(iv)de vervreemding of bezwaring van een substantieel deel van het in de private stichting opgebouwde vermogen; (v)belangrijke bestedingen en uitgaven die een bedrag van vijfenzeventigduizend euro (75.000,00 EUR) overschrijden; (vi)de liquidatie of verkoop van de meerderheidsparticipaties gehouden door de private stichting;

(vii)de overdracht van het vermogen naar een andere Belgische of buitenlandse stichting of gelijkaardige rechtsfiguur; (viii)het aannemen, wijzigen of opheffen van beslissingen met een algemene draagwijdte;

(ix)het besteden van meer dan 5% van het genormaliseerd jaarresultaat aan het eerste en tweede belangeloze doel samen; (x)het besteden van het vermogen van de private stichting aan het eerste en tweede belangeloze doel;

kunnen slechts met een twee/derden (2/3) meerderheid van stemmen in een voltallige raad worden genomen.

Indien de raad niet voltallig aanwezig dan wel vertegenwoordigd is, wordt een tweede vergadering gehouden, te houden - niet eerder dan twee en niet later dan zes weken na de eerste. Deze tweede vergadering is bevoegd het besluit te nemen mits ' unanieme stemmen van de aanwezige bestuurders, ongeacht het aantal ter vergadering aanwezige of vertegenwoordigde ` bestuurders.

Het in de voorgaande volzin bepaalde is uitsluitend van toepassing indien van alle niet-aanwezige en niet-vertegenwoordigde bestuursleden een ontvangstbevestiging van de oproeping voor de vergadering ter vergadering aanwezig is, dan wel indien duidelijk is gebleken dat de afgifte van een ontvangstbevestiging door de ontvanger is ' geweigerd."

- vervanging van artikel 11 door volgende tekst

"Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een persoonlijk belang heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit mededelen aan de andere bestuurders vébr de Raad van Bestuur een besluit neemt. Bij de besluitvorming zal de betrokken bestuurder zich steeds terughoudend ' opstellen, in die zin dat hij tijdens de bespreking slechts suggesties zal maken en niet aan de beslissing zal deelnemen. , Indien binnen de toepassing van onderhavig artikel, de Raad van Bestuur tot een patstelling zou komen, wordt door de leden van de Raad van Bestuur die geen belangenconflict hebben, een bestuurder ad hoc benoemd. In geval de Raad van Bestuur er niet in slaagt overeenstemming te bereiken over het aanstellen van de bestuurder ad hoc, wordt aan de Raad van Toezicht gevraagd een dergelijke bestuurder ad hoc aan te stellen.

Indien binnen de toepassing van onderhavig artikel, slechts één van de bestuurders kan beslissen omdat de andere bestuurders door een belangenconflict worden geraakt, dient, doch slechts op verzoek van minstens één van de leden van de Raad van Bestuur, een bestuurder ad hoc te worden aangesteld, waarbij de bestuurder zonder belangenconflict één stem heeft en alle bestuurders met belangenconflict samen slechts één stem hebben. Komen zij niet tot overeenstemming in de keuze van de bestuurder ad hoc, dan wordt aan de Raad van Toezicht gevraagd een bestuurder ad hoc aan te stellen," VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL

Gelijktijdige neerlegging : uitgifte, drie volmachten, verklaring, historiek + coördinatie.

LRAES, geassocieerd notaris.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
LUGANO

Adresse
Zetel: 1050 Burssel, Louizalaan 81 bus 12

Code postal : 1050
Localité : IXELLES
Commune : IXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale