LUTGARDISSCHOLEN - BRUSSEL

Association sans but lucratif


Dénomination : LUTGARDISSCHOLEN - BRUSSEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 412.433.607

Publication

20/02/2013
ÿþMon 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111H I1IIH1IIIII I i

*13030899*

BRUSSEL

0 8 FEB 2013

Griffie



Ondernemingsnr : 0412.433.607

Benaming

(voluit) : LUTGARDISSCHOLEN-BRUSSEL



(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Zandgroeflaan 2 -1160 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging statuten en ontslag/benoeming Raad van Bestuur.

Tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van dinsdag 27 november 2012 werden volgende' gecoördineerde statuten goedgekeurd

TITEL 1  Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam " VZW Lutgardisscholen-Brussel". Zij wordt

opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde worden ontbonden.

Artikel 2. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Zandgroeflaan 2 te 1160 Oudergem, gelegen in

het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 3,

§ 1. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het inrichten en het bevorderen van Nederlandstalig katholiek onderwijs en opvoeding, in overeenstemming met de leer van de rooms-katholieke kerk en met de bepalingen van het kerkelijk recht over de christelijke opvoeding.

Hiertoe streeft zij de schoolse, sociale, godsdienstige, culturele, wetenschappelijke en sportieve vorming na, in het kader en volgens de richtfijnen van het katholiek onderwijs en volgens de eigen pedagogische methode.

Zij erkent en aanvaardt het gezag van de organen die door het episcopaat op nationaal, diocesaan en regionaal vlak worden belast met de organisatie, de coördinatie en de begeleiding van het katholiek onderwijs.

§ 2. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

§ 3, De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel. Zo mag de vereniging medehulp verlenen en deelnemen aan elk werk zonder winstbejag door het organiseren van jeugdgroeperingen, culturele, wetenschappelijke, sociologische, artistieke, educatieve of godsdienstige manifestaties in rechtstreeks of onrechtstreeks schoolverband. Zij mag haar lokalen ter beschikking stellen van dergelijke groeperingen en manifestaties en uit dien hoofde evenredige deelname in de algemene onkosten van onderhoud en beheer vorderen.

Bij ontstentenis van toepassing van dit artikel wordt de vereniging van rechtswege ontbonden. Dit artikel( mag slechts gewijzigd worden door een beslissing met eenstemmigheid van de Algemene Vergadering en met de goedkeuring van de organen die door het episcopaat op nationaal, diocesaan en regionaal vlak worden belast met de organisatie, de coördinatie en de begeleiding van het katholiek onderwijs.

TITEL 2  Lidmaatschap en verplichtingen

Artikel 5. Het aantal leden Is onbeperkt maar moet op zijn minst één meer bedragen dan het aantal,

bestuurders, met een minimum van drie,

Artikel 6.

§ 1. Als voorwaarde voor het lidmaatschap is vereist dat men zich akkoord verklaart met het confessioneel katholiek karakter van de vereniging en met de doelstellingen, zoals bepaald onder artikel 3, inclusief het huishoudelijk reglement na kennisname.

§ 2. Nieuwe leden worden aanvaard door de Algemene Vergadering, op voordracht van de Raad van Bestuur.

§ 3. De vzw Aartsbisschoppelijke Colleges en Gestichten van Brussel en de vzw De Broeders Maristen van België zijn van rechtswege lid van de vereniging,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

r r. r I

' 3

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

NiOD 2.2

§4. De directeurs of eindverantwoordelijken van de onderscheiden geledingen, verder de directieleden genoemd, zijn van rechtswege lid van de vereniging,

§5. Per geleding kan één lid van het personeel door de Algemene Vergadering worden aanvaard ais lid van de vereniging.. Indien meer dan één personeelslid zich kandidaat stelt, wordt de uiteindelijke kandidaat bij gewone meerderheid aangeduid door de Raad van Bestuur, na uitgebreide beraadslaging.

§6, De Raad van Bestuur kan op de door haar bepaalde voorwaarden in het huishoudelijk reglement ereleden tot de vereniging toelaten, Deze ereleden zijn niet werkende leden en hebben geen stemrecht.

Artikel 7. De leden zijn geen lidgeld verschuldigd. De leden en hun rechtsopvolgers kunnen op geen enkel ogenblik recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbreng of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 8. Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de cpname als lid rechtvaardigde, of overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter of bij diens ontslag aan de secretaris van de Raad van Bestuur op het adres van de zetel en zal, indien niet anders vernield, ingaan bij de eerstvolgende Algemene Vergadering. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met twee derde van de stemmen van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

TITEL 3  Algemene Vergadering

Artikel 9. De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één

stem, Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand

mag over meer dan één volmacht beschikken.

Artikel 10. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging

7° de aanduiding van de vereffenaars, het bepalen van hun bevoegdheid en de wijze van vereffening;

8° de uitsluiting van een lid;

9° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

10° alle gevallen waarin de statuten dat vereisen,

Artikel 11.

§ 1. In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone Algemene Vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het lopende jaar.

§ 2. Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op schriftelijk verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§ 3. De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de vocrzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders per gewone brief, e-mail of fax ten minste acht dagen op voorhand. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda. Alle stemgerechtigde leden moeten opgeroepen worden.

§ 4. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door een lid daartoe bij meerderheid verkozen onder de aanwezigen.

§ 5. De Algemene Vergadering kan enkel geldig besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan,

Op schriftelijk verzoek van minstens één twintigste van de leden kunnen bijkomende punten aan de agenda worden toegevoegd op voorwaarde dat deze ten laatste vijfdagen voor de datum van de algemene vergadering toekomen bij de voorzitter van de raad van bestuur.

§ 6. In gewone gevallen kan de Algemene Vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, mits ten minste de helft der leden aanwezig is. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8, 12, 20 en 26 quater van de VZW-wet (wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en stichtingen), in acht worden genomen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend, Indien minstens één derde van de aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

§ 7. Van elke Algemene Vergadering wordt een verslag opgemaakt dat aan alle leden wordt bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende Algemene Vergadering. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Voor eensluidend verklaarde afschriften van het verslag of uittreksels uit de notulen worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden na schriftelijk verzoek aan elke belanghebbende cvergemaakt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 12, Artikel 6 §3 kan uitsluitend worden gewijzigd met een unaniem akkoord van alle leden van de Algemene Vergadering.

TITEL 4  Raad van Bestuur

Artikel 13

§ 1, De Raad van Bestuur bestaat uit ten minste drie leden benoemd door de Algemene Vergadering en is

te allen tijde door deze afzetbaar.

§ 2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 3, Om tot bestuurder te worden verkozen, moet men lid zijn van de vereniging.

§ 4. De vzw Aartsbisschoppelijke Colleges en Gestichten van Brussel en de vzw De Broeders Maristen van

België zijn van rechtswege lid van de Raad van Bestuur.

§ 5, De overige bestuurders worden verkozen voor de duur van vierjaar. Dit mandaat is hernieuwbaar,

Indien een bestuursmandaat voortijdig eindigt kan door de Algemene Vergadering in de vervanging van

deze bestuurder worden voorzien voor de resterende duur van het mandaat.

Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige

bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering bijeen te roepen om te voorzien in

de aanstelling van nieuwe bestuurders, Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf de volledige

bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

Uittredende bestuurders, ingevolge einde mandaat, blijven ook na het verstrijken van hun mandaat in dienst,

totdat in hun vervanging is voorzien,

§ 6. De bestuurders kiezen onder elkaar een ondervoorzitter, een secretaris en een voorzitter, die door de

vzw Aartsbisschoppelijke Colleges en Gestichten van Brussel wordt voorgedragen.

Artikel 14.

§ 1. De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels-, verzekerings- en bankverrichtingen en van het opheffen van hypotheken.

§ 2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

§ 3, Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en geldig te verbinden is nodig en volstaat de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, zonder dat dezen daarvoor enige bijzondere machtiging of beraadslaging moeten voorleggen; behoudens wanneer bestuurders of derden een algemene of bijzondere volmacht kunnen laten gelden of indien de raad een afgevaardigde  bestuurder, wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

§ 4. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze bestuurders treden ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college op. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

§ 5. De Raad van Bestuur kan bij gewone meerderheid een deel van haar bevoegdheden delegeren aan één of meer personen, al dan niet bestuurders en deze dienovereenkomstig benoemen als persoon gemachtigd de vereniging te vertegenwoordigen.

De machtiging betreft nader door de Raad van Bestuur omschreven handelingen en mag volledige delegatie inhouden voor de betrokken domeinen, Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De machtiging kan te allen tijde herroepen worden of neemt automatisch een einde op het ogenblik dat de gemandateerde de hoedanigheid verliest die de opname als gemandateerde rechtvaardigde, of overlijdt. De gemandateerden oefenen hun bevoegdheden ofwel alleen ofwel gezamenlijk uit.

§ 6. De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt. Artikel 15.

§ 1. De raad van bestuur dient minstens viermaal per jaar geldig te vergaderen.

§ 2. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders, per gewone brief, e-mail of fax ten minste acht dagen op voorhand.

De uitnodiging vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering en bevat de agenda.

Het bijeenroepen van de raad is verplicht na schriftelijk verzoek van minstens één derde van de bestuurders,

§ 3, De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig is, Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. De volmacht moet schriftelijk zijne Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de Raad van Bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de bestuurders die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, Bij gelijkheid van stemmen beslist de voorzitter,

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door een lid daartoe bij meerderheid verkozen onder de aanwezigen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

§ 4. Van elke Raad van Bestuur wordt een verslag opgemaakt dat aan de bestuurders wordt bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Voor eensluidend verklaarde afschriften van het verslag of uittreksels uit de notulen worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden na schriftelijk verzoek aan elke belanghebbende overgemaakt.

TITEL 5  Toezicht door een commissaris

Artikel 16. Zodra de vzw de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 van de vzw-wet overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar. De algemene vergadering bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

TITEL 6 -- Begrotingen en rekeningen

Artikel 17,

§ 1. Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

§ 2. Elk jaar moet de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het afgelopen boekjaar en maakt de begroting op voor het lopende boekjaar. Beide worden elk jaar en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

TITEL 7  Ontbinding en vereffening

Artikel 18. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt, Zelfs in het geval er maar twee leden meer zijn, beschikt de vereniging over een regularisatietijd van drie maanden.

Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de Algemene Vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de vzw-wet. in het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de vzw-wet.

Artikel 19. Na ontbinding van de vereniging, welke ook de oorzaak is, beslist de algemene vergadering over de bestemming van het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten. Bij gebrek aan een beslissing binnen de zes maanden na de ontbinding, wordt over de bestemming zonder beroep beslist door de plaatselijke aartsbisschoppelijke overheid. Het bezit zal worden toevertrouwd aan een andere vereniging die een gelijkaardig of verwant doel nastreeft.

TITEL 8  Algemene Bepalingen

Artikel 20. Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de vzw-wet van toepassing.

Tijdens diezelfde buitengewone Algemene Vergadering van 27 november 2012 werd eveneens het volgende overeengekomen.

Nemen ontslag als bestuurder

- Patricia VERMANDELE, rue de Radoux 68, 1430 Bierghes

Kathleen DERUYVER, Standlaan, 353/0103, 8670 Koksijde

- Margaretha VANHOVE, Jan Van der Vorstlaan 9, 3040 Huldenberg

- Pascale LUYCKFASSEEL, rue de Dampremy 90, 6040 Jumet

- Johan TORFS, Hazenpad 11, 3210 Lubbeek-Lummen

Worden aanvaard als bestuurder :

- VZW Aartsbisschoppelijke Colleges en Gestichten van Brussel, Wollemarkt 15, 2800 Mechelen, ondernemingsnummer 0409.292.290, vertegenwoordigd dcor de heer Paul COOLS

- VZW De Broeders Mansten van België, Linthoutstraat 91, 1030 Schaarbeek, ondememingsnummer 0406.661.216, vertegenwoordigd door E.H. Maurice TAILDEMAN

De huidige Raad van Bestuur is aldus samengesteld

- Paul COOLS, Voorzitter, Sparrenlaan 20, 3270 Scherpenheuvel

- Gilbert DE BECKER, Vlijtstraat 2, 1160 Oudergem

- Guillaume DESCHAMPS, H. Gobertlaan 18, 1160 Oudergem

- Frederic KUBBEN, Leenweg 7, 1560 Hoeilaart

MOD 2,2

I 1 . I

4 '+

Luik B - Vervolg

- Luc LEYNS, E. Steenostraat 29/52, 1160 Oudergem

- Roger MALFAIT, Zandgroeflaan 2, 1160 Oudergem

- Maurice TAILDEMAN, Linthoutstraat 91, 1030 Schaarbeek

- Petrus VAN DEN CRUYCE, Broekstraat 1, 1730 Asse

- VZW Aartsbisschoppelijke Colleges en Gestichten van Brussel, Wollemarkt 15, 2800 Mechelen,

vertegenwoordigd door de heer Paul COOLS

- De Broeders Maristen van België, Linthoutstraat 91, 1030 Schaarbeek, vertegenwoordigd door E.M.

Maurice TAILDEMAN.

Ouderghem, 24 januari 2013,

Paul COOLS,

Voorzitter.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(enj bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

13/08/2012
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Zandgroeflaan 2, 1160 Oudergem

Onderwerp akte : Benoeming bestuurders en aanstelling commissaris-revisor

7. Ontslagen en benoemingen

De buitengewone Algemene Vergadering van 21 juni 2012 aanvaardt het ontslag als bestuurder van

- Marc Gatz, Hoogveldlaan 39,1082 St-Agatha-Berchem

- Dirk Hoomaert, Waversesteenweg 1367, 1160 Oudergem

- Marleen Roelandt, Gitsschotellei 177, 2600 Berchem

Marie-Victorine Wouters, J. Minetstraat 20, 3040 Huldenberg.

De huidige Raad van Bestuur is aldus samengesteld uit:

- Paul COOLS, Voorzitter, Sparrenlaan 20, 3270 Scherpenheuvel

- Gilbert DE BECKER, Vlijtstraat 2, 1160 Oudergem

- Kathleen DERUYVER, Standlaan 353/0103, 8670 Koksijde

- Guillaume DESCHAMPS, H, Gobertlaan 18, 1160 Oudergem

- Prederfc KUBBEN, Leenweg 7, 1560 Hoellaart

Luc LEYNS, E. Steenostraat 29/52, 1160 Oudergem

- Pascale LUYCKFASSEEL, rue de Dampremy 90, 6040 Jumet

- Roger MALFA1T, Zandgroeflaan 2, 1160 Oudergem

- Maurice TAILDEMAN, Linthoutstraat 91,1030 Schaarbeek

Johan TORFS, Hazenpad 11, 3210 Lubbeek-Lummen

- Petrus VAN DEN CRUYCE, Broekstraat 1, 1730 Asse

- Margaretha VANHOVE, Jan Van der Vorstlaan 9, 3040 Huldenberg

- Patricia VERMANDELE, rue de Redoux 68, 1430 Bierghes

8. Aanstelling commissaris-revisor

De Burgerlijke bvba LUK OSTYN, met als vaste vertegenwoordiger de Heer Luk Ostyn, wordt benoemd als commissaris van de vzw Lutgardisscholen-Brussel voor een periode van drie jaar die eindigt met de Algemene Vergadering die zal beraadslagen over de jaarrekening 2014.

Dit besluit wordt unaniem goedgekeurd door de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de Algemene Vergadering.

Oudergem, 18 juli 2012.

Paul COOLS,

Voorzitter.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ' Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

)1

" iZ1ï1150"

02 GOUT 2012

S.,

Griffie

Ondernemingsnr : 0412.433.607

Benaming

(voluit) : LUTGARDISSCHOLEN-BRUSSEL

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

10/02/2012
ÿþ MOD 2.2

1n de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1

II~NN~IaIIINIWV~YV~~

>iao3sesi*

bel a1

BE

Sta

BhUSBEL

30JAN.2012

Griffie

Ondememingsnr : 0412.433.607

Benaming

(voluit) : vzw LUTGARDISSCHOLEN-BRUSSEL

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : 1160 Oudergem, Zandgroeflaan 2

Onderwerp akte : Benoeming bestuurders

BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 21 JUNI 2011.

Benoeming van bestuurders.

- Gilbert DE BECKER, Vlijtstraat 2, 1160 Oudergem, geboren te Etterbeek op 19/01/1949 (NN. 490119 081-94)

- Guillaume DESCHAMPS, H. Gobertlaan 18, 1160 Oudergem, geboren te Aat op 20/09/1979

(NN. 790920 115-35)

- Dirk HOORNAERT, Waversesteenweg 1367, 1160 Oudergem, geboren te Brugge op 2/12/1955

(NN. 551 202 005-10)

- Frederic KUBBEN, Leenweg 7, 1560 Hoeilaart, geboren te Ukkel op 17/03/1988

(NN. 880317 329-60)

- Luc LEYNS, E. Steenostraat 29152, 1160 Oudergem, geboren te Anderlecht op 31/01/1964

(NN. 640131 433-85)

- Maurice TAILDEMAN, Unthoutstraat 91, 1030 Schaarbeek, geboren te Moeskroen op 20/02/1949

(NN. 490220 107-45)

- Petrus VAN DEN CRUYCE, Broekstraat 1, 1730 Asse, geboren te Asse op 17/08/1949

(NN. 490817 433-45)

- Patricia VERMANDELE, rue de Radoux 68, 1430 Bierghes, geboren te Elisabethstad (Congo)

op 29/12/1959 (NN. 591229 296-60)

Op dezelfde vergadering werd Paul Cools verkozen als voorzitter van de Raad van Bestuur en van de Algemene Vergadering.

De huidige Raad van Bestuur is aldus samengesteld

- Paul COOLS, Voorzitter, Sparrenlaan 20, 3270 Scherpenheuvel

- Gilbert DE BECKER, Vlijtstraat 2, 1160 Oudergem

Kathleen DERUYVER, Standlaan 353/0103, 8670 Koksijde

- Guillaume DESCHAMPS, H. Gobertlaan 18, 1160 Oudergem

- Marc GATZ, Hoogveldlaan 39, 1082 St.Agatha-Berchem

- Dirk HOORNAERT, Waversesteenweg 1367, 1160 Oudergem

- Frederic KUBBEN, Leenweg 7, 1560 Hoeilaart

- Luc LEYNS, E. Steenostraat 29/52, 1160 Oudergem

- Pascale LUYCKFASSEEL, rue de Dampremy 90, 6040 Jumet

- Roger MALFAIT, Zandgroeflaan 2, 1160 Oudergem

- Marleen ROELANDT, Gitsschotellei 177, 2600 Berchem

- Maurice TAILDEMAN, Linthoutstraat 91, 1030 Schaarbeek

- Johan TORFS, Hazenpad 11, 3210 Lubbeek-Lummen

- Petrus VAN DEN CRUYCE, Broekstraat 1, 1730 Asse

- Margaretha VANHOVE, Jan Van der Vorstlaan 9, 3040 Huldenberg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

- Patricia VERMANDELE, rue de Radoux 88, 1430 Bierghes

- Marie-Victorine WOUTERS, J. Minetstraat 20, 3040 Huldenberg

Paul COOLS, Voorzitter

Bijlfigën bïj fiët BéZgi§c7ïfát§bIiá =1ü7iï272012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

belbfit t n aan het Belgisch

Staatsblad

05/05/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSEL

22 AVR. 2611

Griffie

III 1INIIII 1I0YVYIN

*11068530*

Vo beho aan Belg Staat

Ondernemingsnr : w412.433.607

Benaming

(voluit) : vzw Lutgardisscholen-Brussel

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 1160-Oudergem, Za ndg roeflaa n 2

Onderwerp akte : Ontslag van bestuurders

GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 24 FEBRUARI 2011

Ontslag van bestuurders

Delphine de Clerck, A.Scheitlerlaan 21, 1150-Brussel, geboren te Ukkel op 02-08-1968

Vreven André, Visserijstraat 79/44, 1170-Watermaal-Bosvoorde, geboren te Hasselt op 16-02-1952

Kempeneers Gerard, Burchtstraat 33, 1933-Sterrebeek, geboren te St.Truiden op 28-04-1941

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

30/07/2015
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

.~ia,{ ,t~t

illiM1111.1.8111111

Moo 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

neercrelegdlrontuangen op

2 0 JULI 2015

ter gaffe van de(ie erlandstalïge Irrçhtbank van keYlfeIndei enigs 1

.....40;uee

Ondernemingsnr : 0412.433.607

Benaming

(voluit) : Lutgardisscholen-Brussel

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Zandgroeflaan 2 -1160 Brussel

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming bestuurders - aanstelling revisor - wijziging statuten Algemene Vergadering van 19 juni 2014

8,

Ontslag als lid van de Raad van Bestuur :

- de heer Guillaume DESCHAMPS, H, Gobertlaan 18, 1160 Oudergem

De Algemene Vergadering aanvaardt als lid van de Raad van Bestuur :

- de heer Luc VANDERMOSTEN, Molenweg 7 te 3040 Huldenberg (NN. 560516.521-16)

De Raad van Bestuur is op dat moment als volgt samengesteld

- Paul COOLS, Vporzitter, Sparrenlaan 20, 3270 Scherpenheuvel

- Gilbert DE BECKER, Vlijtstraat 2, 1160 Oudergem

- Frederic KUBBEN, Leenweg 7, 1560 Hoeilaart

- Luc LEYNS, E. teenostraat 29/52, 1160 Oudergem

- Roger MALFAIT, Zandgroeflaan 2, 1160 Oudergem

- Maurice TAILDEMAN, Linthoutstraat 91, 1030 Schaerbeek

- Petrus VAN DEN CRUYCE, Broekstraat 1, 1730 Asse

- VZW Aartsbisschoppelijke Colleges en Gestichten van Brussel, Wollemarkt 15, 2800 Mechelen, vertegenwoordigd door de heer Paul COOLS

- De Broeders Maristen van België, Linthoutstraat 91, 1030 Schaarbeek, vertegenwoordigd dcor E.H. Maurice TAILDEMAN

- Luc VANDERMOSTEN, Molenweg 7, 3040 Huldenberg

Algemene Vergadering van 16 juni 2015.

8. Aanstelling commissaris-revisor

Met unanimiteit van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de Algemene Vergadering wordt de Burgerlijke BVBA LUK OSTYN, met de HEER Luk Ostyn als permanente: vertegenwoordiger, met kantoor te 3000 Leuven, Karel van Latharingenstraat 23, herbenoemd als commissaris; van de VZW Lutgardisscholen-Brussel voor een periode van 3 jaar, Het mandaat zal eindigen met de Algemene Vergadering die zich zal uitspreken over de jaarrekening per 31 december 2017.

9. Samenstelling van de Raad van Bestuur

Volgende mandaten worden hernieuwd :

- Gilbert DE BECKER, Frederic KUBBEN, Luc LEYNS, Broeder Roger MALFAIT, Broeder Maurice

TAILDEMAN.

Volgende mandaten worden niet vernieuwd :

- Paul COOLS en Petrus VAN DEN CRUYCE.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

Wordt voorgedragen als voorzitter van de Algemene Vergadering en voorzitter van de Raad van Bestuur

- de VZW Aartsbisschoppelijke Colleges en Gestichten van Brussel, Wollemarkt 15, 2800 Mechelen, met als

vertegenwoordiger de heer Paul COOLS. De Algemene Vergadering gaat akkoord met deze voorstellen.

De Raad van Bestuur is aldus samengesteld

- VZW Aartsbisschoppelijke Colleges en Gestichten van Brussel, voorzitter, Wollemarkt 15, 2800 Mechelen,

vertegenwoordigd door de heer Paul COOLS

VZW Broeders Maristen van België, vertegenwoordigd door Broeder Maurice TAILDEMAN

- Gilbert DE BECKER, Vlijtstraat 2, 1 160 Oudergem

Frederic KUBBEN, Leenweg 7, 1560 Hoeilaart

- Luc LEYNS, E. Steenstraat 29/52, 1 160 Oudergem

- Broeder Roger MALFAIT, Zandgroeflaan 2, 1160 Oudergem

Broeder Maurice TAILDEMAN, Linthoutstraat 91, 1030 Schaerbeek

- Luc VANDERMOSTEN, Molenweg 7, 3040 Huldenberg

Buitengewone Algemene Vergadering van 16 juni 2015

1, De Algemene Vergadering keurt unaniem de voorgestelde statutenwijzigingen goed.

De statuten werden als volgt gewijzigd :

TITEL 1  Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam " VZW Lutgardisscholen-Brussel". Zij wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde worden ontbonden.

Artikel 2. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Zandgroeflaan 2 te 1160 Oudergem, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 3.

§ 1. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het inrichten en het bevorderen van het katholiek onderwijs en opvoeding, in overeenstemming met de algemene doelstellingen die door de Belgische bisschoppenconferentie en de door haar gemandateerde organen worden bepaald, Alles wat voor dit opvoedingsproject noodzakelijk of nuttig is, mag worden gerealiseerd binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten. De vereniging treedt onder meer op als schoolbestuur van onderwijsinstellingen en inrichter van kinderdagverblijven.

§ 2. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

§ 3, De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel. Zo mag de vereniging medehulp verlenen en deelnemen aan elk werk zonder winstbejag door het organiseren van jeugdgroeperingen, culturele, wetenschappelijke, sociologische, artistieke, educatieve of godsdienstige manifestaties in rechtstreeks of onrechtstreeks schoolverband. Zij mag haar lokalen ter beschikking stellen van dergelijke groeperingen en manifestaties en uit dien hoofde evenredige deelname in de algemene onkosten van onderhoud en beheer vorderen.

Bij ontstentenis van toepassing van dit artikel wordt de vereniging van rechtswege ontbonden. Dit artikel mag slechts gewijzigd worden door een beslissing met eenstemmigheid van de Algemene Vergadering en met de goedkeuring van de organen die door het episcopaat op nationaal, diocesaan en regionaal vlak worden belast met de organisatie, de coördinatie en de begeleiding van het katholiek onderwijs.

TITEL 2  Lidmaatschap en verplichtingen

Artikel 5, Het aantal leden is onbeperkt maar moet op zijn minst één meer bedragen dan het aantal bestuurders, met een minimum van drie.

Artikel 6.

§ 1. Ais voorwaarde voor het lidmaatschap is vereist dat men zich akkoord verklaart met het confessioneel katholiek karakter van de vereniging en met de doelstellingen, zoals bepaald onder artikel 3, inclusief het huishoudelijk reglement na kennisname.

§ 2. Nieuwe leden worden aanvaard door de Algemene Vergadering, op voordracht van de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 3. De vzw Aartsbisschoppelijke Colleges en Gestichten van Brussel en de vzw De Broeders Maristen van België zijn van rechtswege lid van de vereniging. Het lidmaatschap van de "vzw Aartsbisschoppelijke Colleges en Gestichten van Brussel" en van de "vzw Broeders Maristen van België" kan slechts worden gewijzigd mits het unanieme akkoord van

alle leden van de vereniging.

§4. De dienstdoende directeurs en eindverantwoordelijken, verder de directieleden genoemd, evenals de voorzitters van de schoolraden van de onderscheiden geledingen, zijn van rechtswege lid van de vereniging.

§5, Per geleding kan één lid van het personeel door de Algemene Vergadering worden aanvaard als lid van de vereniging. Indien meer dan één personeelslid zich kandidaat stelt, wordt de uiteindelijke kandidaat bij gewone meerderheid aangeduid door de Raad van Bestuur, na uitgebreide beraadslaging.

§6. De Raad van Bestuur kan op de door haar bepaalde voorwaarden in het huishoudelijk reglement ereleden tot de vereniging toelaten. Deze ereleden zijn niet werkende !eden en hebben geen stemrecht.

Artikel 7. De leden zijn geen lidgeld verschuldigd. De leden en hun rechtsopvolgers kunnen op geen enkel ogenblik recht op de goederen van de vereniging laten gelden, Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbreng of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 8. Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, of overlijden,

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter of bij diens ontslag aan de secretaris van de Raad van Bestuur op het adres van de zetel en zal, indien niet anders vermeld, ingaan bij de eerstvolgende Algemene Vergadering. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met twee derde van de stemmen van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

TITEL 3  Algemene Vergadering

Artikel 9. De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder !id beschikt over één stem, Een Lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordiiigen. De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken.

Artikel 10. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de aanduiding van de vereffenaars, het bepalen van hun bevoegdheid en de wijze van vereffening;

8° de uitsluiting van een lid;

9° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

10° alle gevallen waarin de statuten dat vereisen;

11° het wijzigen van de maatschappelijke zetel,

Artikel 11.

§ 1. In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone Algemene Vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het lopende jaar.

§ 2, Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op schriftelijk verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§ 3, De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders per gewone brief, e-mail of fax ten minste acht dagen op voorhand. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda. Alle stemgerechtigde leden moeten opgeroepen worden,

§ 4. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, of, bij diens afwezigheid, door een lid daartoe bij meerderheid verkozen onder de aanwezigen,

§ 5, De Algemene Vergadering kan enkel geldig besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

Op schriftelijk verzoek van minstens één twintigste van de leden kunnen bijkomende punten aan de agenda worden toegevoegd op voorwaarde dat deze ten laatste vijfdagen voor de datum van de algemene vergadering toekomen bij de voorzitter van de raad van bestuur,

§ 6. In gewone gevallen kan de Algemene Vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, mits ten minste de helft der leden aanwezig is. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8, 12, 20 en 26 quater van de VZW-wet (wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en stichtingen), in acht worden genomen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend, Indien minstens één derde van de aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim,

§ 7. Van elke Algemene Vergadering wordt een verslag opgemaakt dat aan alle leden wordt bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende Algemene Vergadering. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend daar de voorzitter en de secretaris.

Voor eensluidend verklaarde afschriften van het verslag of uittreksels uit de notulen worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden na schriftelijk verzoek aan elke belanghebbende overgemaakt.

Artikel 12,

TITEL 4  Raad van Bestuur

Artikel 13

§ 1. De Raad van Bestuur bestaat uit ten minste drie leden benoemd door de Algemene Vergadering en is te allen tijde door deze afzetbaar.

§ 2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 3. Om tot bestuurder te worden verkozen, moet men lid zijn van de vereniging,

§ 4. De vzw Aartsbisschoppelijke Colleges en Gestichten van Brussel en de vzw De Broeders Maristen van België zijn van rechtswege lid van de Raad van Bestuur.

Het lidmaatschap van de "vzw Aartsbisschoppelijke Colleges en Gestichten van Brussel" en van de "vzw Broeders Maristen van België" kan slechts worden gewijzigd mits het unanieme akkoord van alle leden van de vereniging,

§ 5.

a) De overige bestuurders worden verkozen voor de duur van zes jaar. De periode van zes jaar eindigt met de algemene vergadering die over de jaarrekening van het zesde jaar beraadslaagt en beslist. Dit mandaat is hernieuwbaar;

b) De leeftijdsgrens voor de uitoefening van het mandaat van bestuurder wordt voor natuurlijke personen vastgelegd op 75 jaar, of op het einde van het mandaat voor bestuurders die de leeftijd van 75 jaar bereiken in de loop van hun mandaat.

Indien een bestuursmandaat voortijdig eindigt kan door de Algemene Vergadering in de vervanging van deze bestuurder worden voorzien voor de resterende duur van het mandaat.

Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering bijeen te roepen om te voorzien in de aanstelling van nieuwe bestuurders, Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

Uittredende bestuurders, ingevolge einde mandaat, blijven ook na het verstrijken van hun mandaat In dienst, totdat in hun vervanging is voorzien.

§ 6. De bestuurders kiezen onder elkaar een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris.

Artikel 14.

§ 1. De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels-, verzekerings- en bankverrichtingen en van het opheffen van hypotheken.

§ 2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend dcor de Raad van Bestuur,

§ 3. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en geldig te verbinden is nodig en

volstaat de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, zonder dat dezen daarvoor enige bijzondere machtiging of beraadslaging moeten voorleggen; behoudens wanneer bestuurders of derden een algemene of bijzondere volmacht kunnen laten gelden of indien de raad een afgevaardigde -- bestuurder, wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

§ 4. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze bestuurders treden ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel ais college op. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

§ 5. De Raad van Bestuur kan bij gewone meerderheid een deel van haar bevoegdheden delegeren aan één of meer personen, al dan niet bestuurders en deze dienovereenkomstig benoemen als persoon gemachtigd de vereniging te vertegenwoordigen.

a , .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2,2

De machtiging betreft nader door de Raad van Bestuur omschreven handelingen en mag volledige delegatie inhouden voor de betrokken domeinen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd, De machtiging kan te allen tijde herroepen worden of neemt automatisch een einde op het ogenblik dat de gemandateerde de hoedanigheid verliest die de opname als gemandateerde rechtvaardigde, of overlijdt. De gemandateerden oefenen hun bevoegdheden ofwel alleen ofwel gezamenlijk uit.

§ 6. De Raad van Bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig ocrdeelt.

Artikel 15.

§ 1, De raad van bestuur dient minstens viermaal per jaar geldig te vergaderen.

§ 2. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders, per gewone brief, e-mail of fax ten minste acht dagen op voorhand.

De uitnodiging vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering en bevat de agenda.

Het bijeenroepen van de raad is verplicht na schriftelijk verzoek van minstens één derde van de bestuurders,

§ 3, De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de Raad van Bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de bestuurders die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, Bij gelijkheid van stemmen beslist de voorzitter.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, of, bij diens afwezigheid, door een lid daartoe bij meerderheid verkozen onder de aanwezigen.

§ 4. Van elke Raad van Bestuur wordt een verslag opgemaakt dat aan de bestuurders wordt bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering,

Voor eensluidend verklaarde afschriften van het verslag of uittreksels uit de notulen worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden na schriftelijk verzoek aan elke belanghebbende overgemaakt,

TITEL 5  Toezicht door een commissaris

Artikel 16. Zodra de vzw de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 van de vzw-wet overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar De algemene vergadering bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris,

TITEL 6  Begrotingen en rekeningen

Artikel 17.

§ 1, Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

§ 2. Elk jaar moet de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar, De raad stelt de jaarrekening vast van het afgelopen boekjaar en maakt de begroting op voor het lopende boekjaar. Beide worden elk jaar en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

TITEL 7  Ontbinding en vereffening

Artikel 18. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. Zelfs in het geval er maar twee leden meer zijn, beschikt de vereniging over een regularisatietijd van drie maanden.

Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de Algemene Vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de vzw-wet. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de vzw-wet.

Artikel 19, Na ontbinding van de vereniging, welke ook de oorzaak is, beslist de algemene vergadering over de bestemming van het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, Bij gebrek aan een beslissing binnen de zes maanden na de ontbinding, wordt over de bestemming zonder beroep beslist door de plaatselijke aartsbisschoppelijke overheid. Het bezit zal worden toevertrouwd aan een andere vereniging die een gelijkaardig of verwant doel nastreeft,

TITEL 8 Algemene Bepalingen

Artikel 20. Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de vzw-wet van toepassing.

Als gevolg van deze statutenwijziging wijzigen de vervaldata van enkele van de bestuurdersmandaten als volgt

ASOD 2.2

Luik B - Vervolg

Br, Roger MALFAIT : op de AV die beslist over de jaarrekening van 2020

Br, Maurice TAILDEMAN : op de AV die beslist over de jaarrekening van 2020

Gilbert DE BECKER: op de AV die beslist over de jaarrekening van 2020

Frederic KUBBEN : op de AV die beslist over de jaarrekening van 2020

Luc LEYNS : op de AV die beslist over de jaarrekening van 2020

Luc VANDERMOSTEN : op de AV die beslist over de jaarrekening van 2019.

Gedaan te Oudergem op 9 juli 2015.

Paul COOLS

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

. /oor-behouden

aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LUTGARDISSCHOLEN - BRUSSEL

Adresse
ZANDGROEFLAAN 2 1160 OUDERGEM

Code postal : 1160
Localité : AUDERGHEM
Commune : AUDERGHEM
Région : Région de Bruxelles-Capitale