MANYONE

Association sans but lucratif


Dénomination : MANYONE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 542.360.850

Publication

03/12/2013
ÿþ E MOD 2.2

1. In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

IVIIIIIIIINIIIIIAI lIi

*13180970*

2 d WOY. 2013

13,Iii38SeL

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) ; Manyone (verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk Zetel : Anneessensstraat 13, 1000 Brussel Onderwerp akte ; Oprichting

Manyone vzw  OPRICHTINGSAKTE De ondergetekenden:

1. Heiko Gôlzer, Anneessensstraat 13, 1000 Brussel, geboren te Sindelfingen (Duitsland) op 14 december 1975, rijksregistemummer 75121440558, met volmacht aan Steven Op de Beeck.

2. Berno Odo Poizer, Rue Gachard 2-6, 1050 Brussel, geboren te Bregenz (Oostenrijk) op 11 september 1974, rijksregisternummer 74.09.11 591-17, met volmacht aan Steven Op de Beeck.

3, Marie Logie, Krommenelleboog 44, 9000 Gent, geboren te Oosterzele op 20 mei 1977, rijksregisternummer 770520-326 47, met volmacht aan Steven Op de Beeck,

4. Barbara Rees, Peter Benoitlaan 130, 9050 Gentbrugge, geboren te Oostende op 9 april 1977, rijksregisternummer 77.04.09-144.67, met volmacht aan Steven Op de Beeck.

5. Steven Op de Beeck, Hendrik Speecqvest 28, 2800 Mechelen, geboren te Bonheiden op 6 februari 1975, rijksregisternummer 750206-16184

6. Corinne Diserens, 17 Rue Fauvet, 75018 Parijs, Frankrijk, geboren te Genève (Zwitserland) op 8 mei 1960. BIS-nummer 60450803638, met volmacht aan Steven Op de Beeck

7, Helga Duchamps, Jozef II Straat 144, 1000 Brussel, geboren te Herk-de-Stad op 10 maart, 1972, rijksregisternummer 720310 336 24, met volmacht aan Steven Op de Beeck

zijn overeengekomen op 5.11.2013, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk Manyone vzw op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:-

STATUTEN

TITEL I  BENAMING, ZETEL, DUUR

Art, 1, De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "Manyone".

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vzw is gevestigd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Heden is hij gevestigd te Anneessensstraat 13, 1000 Brussel, in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Art. 3. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

TITEL II  DOELSTELLINGEN

Art. 4. De vereniging is zonder winstoogmerk. Ze stelt zich tot doek het coördineren, begeleiden en opvolgen van de initiëring, de creatie en realisatie, de productie, distributie en de promotie en uitgave onder welke vorm ook, van culturele activiteiten en evenementen geïniteerd door een aantal kunstenaars, met name, en zonder dat deze opsomming enige beperking inhoudt, de productie en de realisatie van installaties, performance, dans, theater, muziek, film, video, websites, grafische ontwerpen, nieuwe media en radio- en televisieprefecten, evenals eventuele educatieve activiteiten in al deze domeinen. Om haar sociale

imx) .Seo

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

1

M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

doelstellingen te verwezenlijken mag de vereniging, als hoofdactiviteit of als complementaire activiteit, aile nodige commerciële en culturele daden stellen uit hoofde van de vereniging zelf of in samenwerking met een andere organisatie. In ruimere zin mag zij alle daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de realisatie van haar doelstellingen.

De vereniging mag om dit doel te bereiken overeenkomsten sluiten, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, personeel in dienst nemen, zelfs indien dit de stichtende leden zijn. De vereniging mag aile roerende en onroerende goederen die nodig zijn tot het vooropgestelde doel, bezitten, kopen, huren en verhuren en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen, zowel in binnen- als in buitenland. Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

TITEL III  LEDEN

Art. 5. De vereniging telt enkel werkende leden. De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

Art. 6. De vereniging telt minstens vier werkende leden.

Art. 7. Een kandidaat werkelijk lid dient te voldoen aan de volgende toetredingsvoorwaardem

1. Aanvaard worden door de algemene vergadering

2, het onderschrijven van de statuten van de vzw

Art. 8. De aanvraag tot lidmaatschap wordt per brief of e-mail gericht tot de raad van bestuur die de aanvraag ter goedkeuring voorlegt op de eerstvolgende algemene vergadering. Het is de raad van bestuur niet toegestaan nieuwe leden te aanvaarden binnen een periode van 10 dagen voorafgaand aan de algemene vergadering.

Art. 9. Het lidmaatschap van de leden eindigt van rechtswege als niet meer voldaan wordt aan één of meerdere van de voorwaarden beschreven in artikel 7. Het lidmaatschap eindigt eveneens indien schriftelijk onstlag wordt ingediend bij de voorzitter van de vzw of indien de algemene vergadering beslist een lid uit te sluiten met een meerderheid van twee derden van de stemmen of bij het overlijden van het lid. Indien het ontslag van een lid tot gevolg zou hebben dat de vereniging niet langer over het minimum aantal leden beschikt, zal het lid aanblijven tot redelijkerwijs in zijn vervanging kan worden voorzien. Dit is in geen geval langer dan drie maanden.

Art. 10. Er is geen lidgeld verschuldigd door de leden.

Art. 11. De leden zijn niet persoonlijk gebonden door verplichtingen die door of namens de vereniging zijn aangegaan.

TITEL 1V  ALGEMENE VERGADERING

Art. 12. De algemene vergadering is samengesteld uit de werkelijke leden van de vzw. De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921.

Ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen.

Art. 13. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

1.Het goedkeuren en wijzigen van de statuten

2.Het benoemen en afzetten van de bestuurders en het vaststellen van hun eventuele vergoeding

3.Het kwijten van bestuurders

4.Het instellen van een vordering tegen de bestuurders wegens foutief beheer

5.1-let goedkeuren van de begroting en de jaarrekeningen

6.1-let vrijwillig ontbinden van de vzw

7.Het aanvaarden en uitsluiten van een werkelijk lid

8.Het beslissen tot omzetting van een vzw in een V.S.O.

9.H et bepalen van een bedrag van de lidmaatschapsbijdrage

10.Aile andere door de statuten aan de algemene vergadering expliciet toegekende bevoegdheden

Art. 14. De algemene vergadering wordt minstens éénmaas per jaar bijeengeroepen binnen de eerste zes maanden na het afsluiten van het boekjaar. Dit gebeurt door de raad van bestuur.

ti

M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 15, De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de vzw. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de algemene vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige leden van de raad van bestuur.

Art. 16. De leden worden door middel van een brief of een e-mail uitgenodigd voor de algemene vergadering door de voorzitter. De uitnodiging dient de leden ten minste 8 dagen voor de vergadering te bereiken en bevat steeds de agenda.

Art. 17. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter in overleg met de raad van bestuur. Elk lid heeft het recht een punt op de agenda van de algemene vergadering te plaatsen. De vraag moet gericht worden aan de voorzitter en moet hem bereiken ten laatste 10 dagen voor het plaatsvinden van de algemene vergadering. Agendapunten die later ingediend worden, moeten goedgekeurd worden door de algemene vergadering bij het begin van de vergadering.

Art. 18. De algemene vergadering vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de leden aanwezig is, tenzij voor statutenwijzigingen, dan is een aanwezigheidsquorum van twee derden vereist.

De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden, tenzij voor

1.het wijzigen van de statuten

2.het afzetten van bestuurders

3.het uitsluiten van een werkelijk lid

4.het omzetten van de vzw in een V.S.O.

Voor deze punten is een merderheid van twee derden vereist.

Art. 19. Als de algemene vergadering niet in quorum is, kan de volgende algemene vergadering die eveneens niet in quorum is geldig vergaderen met dezelfde agenda, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

Art. 20. De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en opgenomen in een ter zetel van de vzw bijgehouden register. Elk lid va de vergadering ontvangt een afschrift van de notulen in bijlage bij de uitnodiging voor de volgende algemene vergadering.

TITEL V  RAAD VAN BESTUUR

Art. 21. De raad van bestuur bestaat uit minstens drie personen. De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor een hernieuwbare termijn van vier jaar.

Art. 22, Het mandaat van een lid van de raad van bestuur eindigt

1.bij afzetting door de algemene vergadering die dit ten allen tijd kan beslissen

2.bij het verstrijken van de termijn van vier jaar

3. bij overlijden

4.bij wettelijke redenen

Art. 23, De bevoegdheden van de raad van bestuur zijn

1.het uitvoeren van de beslissingen van de algemene vergadering

2.het verzorgen van de algemene, financiële en dagelijkse leiding van de vzw

3.het vertegenwoordigen van de vzw bij elke gerechtelijk en buitengerechtelijke handeling

4.het optreden als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en het beslissen over het al dan niet

aanwenden van rechtsmiddelen

5,het uitoefenen van de residuaire bevoegdheid binnen de vzw voor alles wat niet expliciet door de wet of de

statuten toegewezen is aan de algemene vergadering of aan een ander orgaan.

Art. 24. De handtekening van een bestuurder de vzw bindt naar derden toe. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk delegeren aan één of meerdere leden van de raad van bestuur of van een extern afgevaardigde bestuurder en onder dezelfde omstandigheden en op elk moment deze delegatie terug stopzetten. De omvang van de delegatie moet in dit geval duidelijk omschreven zijn in een beslissing van de raad van bestuur en mag volledig delegatie inhouden voor de betrokken domeinen.

Art. 25. De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of twee bestuurders.

Art. 26. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter van de vzw. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de raad van bestuur voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 27, De bestuurders worden door middel van een brief of een e-mail uitgenodigd voor de raad van bestuur door de voorzitter. De uitnodiging dient de bestuurders ten minste 5 dagen voor de vergadering te bereiken en bevat steeds de agenda.

Art. 28, De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter. Elke bestuurder heeft het recht een punt op de agenda van de raad van bestuur te plaatsen. De vraag moet gericht worden aan de voorzitter en moet hem/haar bereiken ten laatste 5 dagen voor het plaatsvinden van de raad van bestuur, Agendapunten die later ingediend worden, moeten goedgekeurd worden door de raad van bestuur bij het begin van de vergadering,

Art. 29. De raad van bestuur vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. De raad van bestuur streeft in haar beraadslagingen een consensus na. Indien deze consensus niet bereikt wordt, wordt er beslist bij gewone meerderheid van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

Art. 30. De notulen van de raad van bestuur worden ondertekend door de voorzitter en opgenomen in een ter zetel van de vzw bijgehouden register. Elke bestuurder ontvangt een afschrift van de notulen in bijlage bij de uitnodiging van de volgende raad van bestuur. De notulen worden na goedkeuring eveneens overgemaakt aan de leden van de algemene vergadering.

TITEL VI -- ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 31. De vzw kan vrijwillig ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 of door een gerechtelijke beslissing.

Art. 32. Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebrek daaraan, door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun vergoeding en bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening van de schulden van van de tegeldemaking van goederen en de bestemming van het actief van de vzw vastgesteld.

Art, 33. Indien de vzw ontbonden wordt, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, is de vereffenaar gehouden het netto actiefvermogen te bestemmen aan een vereniging met een soortgelijk doel.

TITEL VII  SLOTBEPALINGEN

Art. 34. Het boekjaar begint 1 januari en loopt tot 31 december. Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van de oprichting, zijnde 5 november 2013 tot 31 december 2014.

BENOEMINGEN

De Algemene Vergadering duidde tijdens haar oprichtingsvergadering van 5 november 2013 onderstaande personen aan als bestuurders voor een termijn van 4 jaar.

1. Heiko Gáizer, Anneessensstraat 13, 1000 Brussel, geboren te Sindelfingen (Duitsland) op 14 december 1975, rijksregisternummer 75121440558

2. Berno Odo Polzer, Rue Gachard 2-6, 1050 Brussel, geboren te Bregenz (Oostenrijk) op 11 september 1974, rijksregisternummer 74.09.11 591-17

3. Marie Logie, Krommeneileboog 44, 9000 Gent, geboren te Oosterzele op 20 mei 1977, rijksregisternummer 770520-326 47

4. Barbara Raes, Barbara Raes, Peter Benoitlaan 130, 9050 Gentbrugge, geboren te Oostende op 9 april 1977, rijksregisternummer 77.04.09-144.67

5. Steven Op de Beeck, Hendrik Speecgvest 28, 2800 Mechelen, geboren te Bonheiden op 6 februari 1975, rijksregisternummer 750206-16184

6. Corinne Diserens, 17 Rue Fauvet, 75018 Parijs, Frankrijk, geboren te Genève (Zwitserland) op 8 mei 1960. BIS-nummer 60450803638.

De raad van bestuur bevestigt in haar vergadering van 5 november 2013 de aanstelling van een coördinator voor de algemene, financiële en dagelijkse leiding over de vereniging. De coördinator is Natalie Gielen, Hazendreef 5, 2900 Schoten, geboren te Antwerpen op 15 oktober 1984. Zij kan, namens de raad van bestuur, Manyone vzw geldig vertegenwoordigen tegenover derden en beschikt daartoe over de volledige handtekeningenbevoegdheid. De coördinator is verplicht om de raad van bestuur in te lichten over alle beslissingen met financiële gevolgen die een bedrag van 10.000 euro overschrijden.

De bestuurders zullen de bevoegdheden uitoefenen die hen in de statuten is toegekend, op de wijze in de statuten bepaald.

iuS0b 22

Luik B Vervolg

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Brussel op 5 november 2013 in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel

Getekend,

Bestuurder: Steven Op de Beeck

PROCES-VERBAAL VAN DE RAAD VAN BESTUUR

vzw Manyone

Vereniging zonder winstoogmerk

Anneessensstraat 13

1000 Brussel

PROCES-VERBAAL VAN RAAD VAN BESTUUR VAN VZW MANYONE OP 5 NOVEMBER 2013

1° De raad van bestuur heeft op haar vergadering van 5 november 2013 overeenkomstig

de statuten beslist dat de taakverdeling binnen de raad van bestuur als volgt

zal worden uitgeoefend:

- voorzitter: Heiko Gtilzer, Anneessensstraat 13, 1000 Brussel, geboren te Sindelfingen (Duitsland) op 14 december 1975, rijksregisternummer 75121440558 met volmacht aan Steven Op de Beeck

- ondervoorzitter: Barbara Raes, Peter Benoitlaan 130, 9050 Gentbrugge, geboren te Oostende op 9 april 1977, rijksregisternummer 77.44.49-144.67 met volmacht aan Steven Op de Beeck

- bestuurder; Berno Odo Polzer, Rue Gachard 2-6, 1050 Brussel, geboren te Bregenz (Oostenrijk) op 11 september 1974, rijksregisternummer 74.09.11 591-17 met volmacht aan Steven Op de Beeck

- bestuurder: Marie Logie, Krommenelleboog 44, 9000 Gent, geboren te Oosterzele op 20 mei 1977, rijksregisternummer 770520-326 47 met volmacht aan Steven Op de Beeck

- bestuurder : Steven Op de Beeck, Hendrik Speecgvest 28, 2800 Mechelen, geboren te Bonheiden op 6 februari 1975, rijksregisternummer 750206-16184

- bestuurder : Corinne Diserens, 17 Rue Fauvet, 75018 Parijs, Frankrijk, geboren te Genève (Zwitserland) op 8 mei 1960. BIS-nummer 60450803638 met volmacht aan Steven Op de Beeck

2° De bestuurders zullen de bevoegdheden

uitoefenen die hen in de statuten is toegekend op de wijze in de

statuten bepaald.

Brussel, 5 november 2013

Steven Op de Beeck, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

h Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad



Bijtageatrijtcet B-elgielt Staxtsùiud = a3'f12/2tr13 _ Aïinëus dü`Móiïitëür i-iëlgë







Coordonnées
MANYONE

Adresse
ANNEESSENSSTRAAT 13 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale