MEDIC ASSOCIATION SANS BUT LUCRATIF (EN ABREGE) MEDIC

Divers


Dénomination : MEDIC ASSOCIATION SANS BUT LUCRATIF (EN ABREGE) MEDIC
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 435.964.124

Publication

27/05/2014
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

tLI In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : 435.964.124

Benaming

(voluit) vereniging zonder winstoogmerk MEDIC

(verkort) : vzw IVIEDIC

Rechtsvorm: vereniging zonder winstoogmerk

Zetel Eversestraat 1, 1140 EVERE

Onderwerp akte: Wijziging der STATUTEN en wijziging RAAD van BESTUUR

BU besluit van de Algemene Vergadering van 11 oktober 2013 werd, Met algemeenheid van stemmen, de navolgende leden tot lid van de Raad van Bestuur opgenomen (aanvullend op de huidge Raad van Bestuur):

i-eRMANS Koenraad, Dennenweg 3, 3390 Tielt-Venge,

24 september .1959, 590924 475 10,

VAN DE SOMPEL André, Kruisenstraat 70, 9270 Laarne

21 februari 1960, 600221 247 09,

HUSSON Marie-Jeanne, Brusselsesteerfweg 594, 9402 Meerbeke,

20 maart 1972, 720320 438 10

Galet op de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, hierna 'de wet' genoemd,

wordt het volgende overeengekomen:

TITEL 1: BENAMING, ZETEL, DUUR

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "MEDIC". Deze benaming zal steeds voorafgegaan of gevolgd worden door

de woorden "Vereniging zonder winstgevend doel" of afkorting l'vze

Artikel 2

De vereniging heeft haar zetel te 1140 Brussel, Medische Component, Eversestraat 1, en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel-Hoofdstad. Deze zetel kan bij beslissing van haar Raad van Bestuur naar om het even welke andere plaats in de Brusselse agglomeratie worden overgebracht. Elke wijziging van de zetel dient binnen de maand te worden bekendgemaakt in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3

De vereniging Is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan op elk ogenblik ontbonden worden,

overeenkomstig de wet en onderhavige statuten.

o'orele eel oritvangen op I 6 bk1 10111

ter griffie van de Nederlandstalige rechtbank vaGnMic,ophandel Rffisspl

*14107776*

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

à

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

ivIOD 2.2

TITEL 2: DOEL

Artikel 4

De vereniging heeft tot doel het voeren van rechtstreekse of onrechtstreekse acties binnen het kader van de richtlijnen, verstrekt door de hoogste autoriteit behorende tot de Medische Dienst van de Belgische Defensie, en met als oogmerk:

1. het aanwenden van middelen, het aanknopen van contacten en het bedingen van overeenkomsten betreffende algemene publicaties, het verspreiden van informatie, het begeleiden, het aanmoedigen en organiseren van initiatieven die de aanwezigheid van de Medische Dienst bevestigen en benadrukken, de organisatie en/of de promotie van allerlei manifestaties tot bevordering van de werking en het imago van de Medische Dienst en van haar samenstellende eenheden, los van elke politieke, filosofische, godsdienstige of taalkundige overtuiging;

2. het ontwikkelen en aanmoedigen van een hechte band tussen de belangstellende personen, eenheden en diensten, militairen onder de wapens, oud-gedienden, op rust gesteld of van het reservekader, evenals hun families;

3. het ontwikkelen, promoten of ondersteunen van humanitaire projecten door het verlenen van feitelijke, materiële of financiële hulp;

4, projecten van sociale ondersteuning te organiseren en te beheren, en alle initiatieven te nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks daarmee verband houden. Deze bijstand kan gebeuren door het verlenen van feitelijke, materiële, financiële of morele hulp aan de persoon, verbonden aan  of ooit verbonden aan  de Medische Dienst, telkens wanneer de officiële organismen niet bij machte zijn dit te doen of dat hun hulp ontoereikend blijkt te zijn.

Zij kan tevens alle andere handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks haar doel betreffen. Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt.

TITEL 3: LEDEN

Artikel 5

De vereniging bestaat uit vaste leden, toegetreden leden, sympathiserende leden en ereleden.

Artikel 6

De stichtende vaste leden van de vereniging zijn de opstellers van de onderhavige akte.

De Raad van Bestuur kan daarnaast als vast lid aanvaarden, elk toegetreden lid dat een schriftelijk verzoek tot toetreding uit, gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid, tot een ondervoorzitter. De Raad van Bestuur beslist omtrent de toelating tot toetreding bij geheime stemming, bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Elk vast lid is gehouden tot het betalen van een jaarlijkse bijdrage. De hoedanigheid als vast lid wordt bestendigd na ontvangst van het in het reglement van inwendige orde vastgestelde lidgeld.

Een sympathiserend lid betaalt geen jaarlijks lidgeld, maar steunt de vereniging door middel van een gift. Een erelid betaalt geen jaarlijks lidgeld.

Het lidgeld van het vast lid wordt jaarlijks, op voorstel van de Raad van Bestuur, bepaald door de Algemene Vergadering en hernomen in het reglement van inwendige orde. Deze bijdrage zal de som van 50,00 ¬ (vijftig Euro) niet overschrijden.

Toegetreden lid van de vereniging is elk natuurlijk persoon die deel uitmaakt of heeft uitgemaakt van het personeel van de Medische Dienst van de Belgische Defensie of die in zijn of haar loopbaan gediend heeft in een eenheid van de Medische Cornponent (of de vroegere Medische Dienst) en die daartoe de wens schriftelijk heeft uitgedrukt, gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid, tot een ondervoorzitter

Sympathiserend lid van de vereniging is elk natuurlijk persoon die GEEN deel uitmaakt of GEEN deel heeft uitgemaakt van het personeel van de Medische Dienst van de Belgische Defensie en die daartoe de wens schriftelijk heeft uitgedrukt, gericht aan de voorzitter van de raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid, tot een ondervoorzitter.

Op voorstel van de Raad van Bestuur kan een fysisch persoon de titel van erelid toegekend worden,

MOD 2.2

,e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het erelid heeft dezelfde rechten al een vast lid.

Artikel 7

Het aantal vaste leden van de vereniging bedraagt ten minste drie personen.

Artikel 8

Elk lid kan op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging mits schriftelijke aanvraag tot ontslag gericht aan de

Raad van Bestuur.

Artikel 9

De uitsluiting van een lid kan worden uitgesproken door de Algemene Vergadering met een meerderheid van 2/3 (twee derden) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden Het ontslagnemende of uitgesloten lid heeft geen enkel recht op het vermogen van de vereniging en kan evenmin de teruggave of vergoeding van de gestorte bijdragen of geleverde prestaties verzoeken.

Tot de uitsluiting van een vast lid kan enkel worden besloten, nadat het vast lid is gehoord, of althans behoorlijk opgeroepen. De Raad van Bestuur kan evenwel de schorsing van het lidmaatschap uitspreken in afwachting van een beslissing ten gronde van de Algemene Vergadering.

TITEL 4: HET BESTUUR

Artikel 10

De vereniging wordt beheerd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie vaste leden waarbij het vaste lid met de hoogste rang behorende tot de Medische Dienst de functie van voorzitter van de Raad van Bestuur vervult De voorzitter moet bij de opname van zijn functie als voorzitter een militair in actieve dienst zijn.

De andere leden van de Raad van Bestuur worden verkozen en benoemd door de Algemene Vergadering voor een termijn van vier jaar. Ze zijn te allen tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering.

Artikelli «

De bestuurders zijn herverkiesbaar. ln geval van een vacature tijdens de uitvoering van hun mandaat als bestuurder wordt een voorlopig bestuurder door de Algemene Vergadering benoemd. Hij oefent in dit geval het mandaat uit van de bestuurder die hij vervangt.

Artikel 12

Bij gebreke van de herbenoeming van de nieuwe bestuurders bij het verstrijken van de vastgestelde termijn van vier jaar zetten de in functie zijnde bestuurders hun mandaat verder tot zij vervangen worden. Deze vervanging dient in elk geval binnen het jaar te gebeuren.

Artikel 13

De Raad van Bestuur kiest onder zijn bestuursleden één of meerdere ondervoorzitters, een penningmeester en een secretaris, bij voorkeur met volgende specificaties:

- één of meerdere ondervoorzitter(s), een personeelslid van de Medische Dienst komende uit de departementen van Defensie waar een substantiële vertegenwoordiging aanwezig is van het personeel van de Medische Dienst;

- een penningmeester een personeelslid van de Medische Dienst, wenselijk met het brevet van militair administrateur, De penningmeester moet bij de opname van zijn functie als penningmeester een militair in actieve dienst zijn,

- een secretaris: een personeelslid van de Medische Dienst, wenselijk in de functie RSM. De secretaris moet bij de opname van zijn functie als secretaris een militair in actieve dienst zijn.

Een en dezelfde persoon kan in eigen hoofde gebeurlijk ten hoogste twee van de hierboven vermelde mandaten cumuleren.

Artikel 14

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, of in geval hij verhinderd is, door een ondervoorzitter.

Het oproepingsbericht, insluitende de dagorde, wordt schriftelijk (eventueel elektronische briefwisseling) ten minste vijftien dagen voor de bijeenkomst verstuurd. In geval van hoogdringendheid gebeurt de oproeping uiterlijk drie dagen voor de bijeenkomst.

De Raad van Bestuur kan slechts beslissen indien ten minste de helft van haar leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd is, Wanneer dit quorum niet wordt bereikt, zal de voorzitter of een ondervoorzitter de Raad van Bestuur opnieuw bijeenroepen. Deze kan geldig beraadslagen en beslissen, welke het getal van de leden ook zij.

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Elke bestuurder kan zich op de Raad van Bestuur bij wijze van volmacht laten vertegenwoordigen door één van de andere bestuurders. Evenwel kan ieder bestuurder slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen.

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden in de notulen opgenomen, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. De notulen worden bewaard in de zetel waar alle vaste leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Artikel 15

De Raad van I3estuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid voor het bestuur en het beleid van de

vereniging.

De aan de Raad van Bestuur toegekende bevoegdheden worden hernomen in het reglement van inwendige

orde.

Artikel 16

De Raad van Bestuur kan het dagelijks beheer opdragen aan het Dagelijks Bestuur, bestaande uit één of meerdere personen al dan niet gekozen onder zijn leden. Deze persoon heeft de functie van afgevaardigd bestuurder. De afgevaardigd bestuurder is steeds afzetbaar.

De aan het Dagelijks Bestuur toegekende bevoegdheden worden hernomen in het reglement van inwendige orde.

. Artikel 17

De vereniging is geldig vertegenwoordigd ten overstaan van derden, hetzij door twee bestuurders, gezamenlijk optredend, hetzij door de afgevaardigde bestuurder die optreedt of gezamenlijk optreden indien er meerdere aangeduid zijn, binnen de hem of hen verleende bevoegdheden.

Artikel 18

Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie; hun aansprakelijkheid la beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht. Zij worden niet bezoldigd voor de uitoefening van hun mandaat als bestuurder.

TITELS: DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 19

De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile leden, die regelmatig moeten worden opgeroepen.

Artikel 20

De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de bevoegdheden die haar

uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet en door het reglement van inwendige orde.

Artikel 21

De Algemene Vergadering moet minstens één maal per jaar worden bijeengeroepen. Op ieder ogenblik kan een buitengewone Algemene Vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de Raad van BestUur of op vraag van ten minste 1/5 (één vijfde) van de vaste leden. ledere vergadering wordt gehouden op de deg, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

Artikel 22

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of ln geval hij verhinderd is, door een ondervoorzitter, bij gewone brief, die minstens vijftien dagen voor de vergadering aan ieder lid wordt gestuurd. De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht. Elk voorstel, ondertekend door een aantal vaste leden, gelijk aan 1/20 (één twintigste) van het totaal santal vaste leden overeenkomstig de meest recente ledenlijst, moet op de agenda worden geplaatst.

Artikel 23

Aile leden hebben het recht de vergadering bij te wonen. Elk kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid, leder vast lid kan slechts één enkel ander vast lid vertegenwoordigen.

De Raad van estuur kan de vorm van de volmacht opleggen en beslissen dat deze dient neergelegd te worden op de plaets, aangeduid in het oproepingsbericht, ten minste drie dagen voor de bijeenkomst van de Algemene Vergadering.

:.1

...

,.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

De Algemene Vergadering kan geldig beslissen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 24

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of in geval van

afwezigheid, door een ondervoorzitter.

Artikel 25

Enkel de vaste leden hebben stemrecht. Aile vaste leden beschikken over één stem in de Algemene Vergadering. De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van stemmen genomen, behoudens andersleende bepaling in de wet of onderhavige statuten.

Artikel 26

De Algemene Vergadering kan over de wijzigingen in de statuten alleen dan geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan bijzonder is vermeld in de oproepingsbrief en wanneer 2/3 (twee derden) van de vaste leden op de vergadering aanwezig zijn. Tot geen wijziging kan worden besloten tenzij met een meerderheid van 2/3 (twee derden) der stemmen.

Echter, wanneer de wijziging één der doeleinden betreft waarvoor de vereniging werd opgericht, is zij slechts geldig wanneer zij met een 4/5 (vier vijfden) meerderheid door ter vergadering aanwezige vaste leden goedgekeurd wordt. Zijn 2/3 (twee derden) van de vaste leden op de eerste vergadering niet aanwezig of niet vertegenwoordigd, dan kan, ten minste na vijftien dagen, de tweede vergadering bijeengeroepen worden, Deze kan beraadslagen, welke het aantal aanwezige vaste leden ook zij.

Artikel 27

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden ingeschreven in de notulen, ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. De notulen worden bewaard in de zetel waar alle vaste leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Artikel 28

Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand na haar dagtekening worden bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

TITEL 6: TOEZICHT

Artikel 29

Het toezicht op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening wordt opgedragen aan twee commissarissen, aangeduid door de Algemene Vergadering. Zij worden benoemd voor een periode van één jaar, die voor een periode van maximum 3 jaar verlengbaar is.

In geval van vacature roept de Raad van Bestuur de Algemene Vergadering bijeen om in de vervanging van de commissaris(sen) te voorzien.

Artikel 30

Elke commissaris heeft het onbeperkte recht van controle over aile verrichtingen van de vereniging. Hij mag ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en, in het algemeen, van aile geschriften van de vereniging. Er wordt hem jaarlijks door de Raad van Bestuur een staat overhandigd waarop de actieve en de passieve toestand van de vereniging worden samengevat.

Artikel 31

De commissarissen brengen betreffende hun opdracht verslag uit op de Algemene Vergadering. De vaste leden kunnen ter plaatse inzage nemen van dit verslag en van de door de Algemene Vergadering goedgekeurde jaarrekening.

TITEL 7: JAARREKENING EN BEGROTING

Artikel 32

Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot en met 31 december.

Artikel 33

De rekeningen van het verlopen jaar en de begroting van het volgende jaar zullen jaarlijks onderworpen

worden aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering. De voorgestelde rekeningen en begroting

Ar"

behouden aan het Belgisch Staatsblad

ivIOD 2.2

Lue( B - Vervolg

zullen ter inzage voor de vaste leden beschikbaar zijn vanaf de 10de dag voorafgaand aan de datum van de . gewone Algemene Vergadering.

TITEL 8: REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

Artikel 34

Een reglement van inwendige orde wordt door de Raad van Bestuur uitgewerkt Dit reglement wordt

goedgekeurd door de Algemene Vergadering.

TITEL 9: ONTBINDING VEREFFENING

Artikel 35

Tot de ontbinding van de vereniging kan worden beslist door de Algemene Vergadering overeenkomstig de ;

wet.

In geval van ontbinding zal de Algemene Vergadering overgaan tot aanduiding van één of meerdere vereffenaars.. De netto activa die bij de ontbinding vrijkomen, zullen bestemd zijn voor een of meerdere vzw's waarvan het sociale doel het best overeenkomt met het doel van de vereniging.

Deze beslissingen, alsmede de naam, het beroep en de woonplaats van de vereffenaar(s) zullen worden bekendgemaakt in de bijlag en van het Belgisch Staatsblad.

TITEL 10: GESCHRIFTEN UITGAANDE VAN DE VERENIGING

Artikel 36

Al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten de benaming der vereniging vermelden met, onmiddellijk daarvoor of daarna deze leesbaar en voluit geschreven woorden: 'vereniging zonder winstgevend doel'.

TITEL 11; SLOTBEPALINGEN

Artikel 37

Alles wat in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorzien werd, zal worden geregeld overeenkomstig de

wet.

In het geval een bepaling van onderhavige statuten strijdig zouden bevonden worden met voorvermelde wet, zal deze bepaling als niet geschreven beschouwd worden, terwijl de vastgestelde strijdigheid de geldigheid van de andere statutaire bepalingen niet zal aantasten.

(Get) LAIRE Geert, voorzitter

(Get) DEROUBAK Chris, schatbewaarder

(Get) REN GOIR Thierry, secretaris

tegelijk hierbij neergelegd Statuten en verslag Algemene Vergadering

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

27/05/2014
ÿþMentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

II

[R111,111I

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

MOD 2.2

neergelencliontvnn enO

16 iviti 2014

ter griffie van de Nederlandstalige rechtbank van keMndel Brussel

II

N° d'entrepri : 435.964.124

Dénomination

(en entier) : MEDIC association sans but lucratif

(en abrégé) : MEDIC asbl

Forme juridique : association sans but lucratif

Siège: Rue d'Evere 1, 1140 EVERE

Objet de l'acte : Modification des Statuts et modification du Conseil d'Administration

Par décision de l' Assemblée Générale du 11 octobre 2013, L' Assemblée a élu, à l'unanimité, comme membre du Conseil d' Administration, (supplémentaire au Conseil d' Administration actuel):

HERMANS Koenraad, Dennenweg 3, 3390 Tielt-Winge,

24 septembre 1959, 590924 475 10

VAN DE SMPEL André, Kruisenstraat 70, 9270 Laame,

21 février 1960, 600221 247 09

HUSSON Marie-Jeanne, Brusselsesteenweg 594, 9402 Meerbeke,

20 mars 1972, 720320 438 10

A l' Assemblée Générale du 11 octobre 2013, il a été décider de modifier les articles 5, 6, 8 et 32 des statuts.

version modifiée et intégrale des Statuts:

Vu la loi du 27 juin 1921 concernant les associations sans but lucratif, les associations internationales sans but lucratif et les fondations, ci-après dénommée « la loi »,

il est convenu ce qui suit :

TITRE 1 DÉNOMINATION, SIÈGE, DURÉE

Article 1

L'association porte le nom de « MEDIC », Cette dénomination sera toujours précédée ou suivie des mots «

association sens but lucratif» ou en abrégé « asbl ».

Article 2

L'association a son siège à 1140 Bruxelles, Composante Médicale, rue d'Evere 1, et ressort de l'arrondissement judiciaire de Bruxelles  Capitale. Sur décision de son Conseil d'Administration, ce siège pourra être déplacé vers n'importe quel autre endroit de l'agglomération bruxelloise. Chaque changement du siège devra être publié endéans le mois aux annexes du Moniteur belge.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Article 3

L'association est créée pour une durée indéterminée. Elle pourra être dissoute à tout moment,

conformément à la loi et aux présents statuts.

TITRE 2 :BUT

Article 4

L'association a pour but de mener des actions directes ou indirectes dans le cadre des directives fournies

par la plus haute autorité appartenant au Service Médical de fa Défense belge, avec pour objectif :.

1. l'utilisation de moyens, l'établissement de contacts et la conclusion d'accords concernant des publications générales, la diffusion d'informations, l'accompagnement, la promotion et l'organisation d'initiatives qui confirment et mettent l'accent sur l'existence du Service Médical, l'organisation et/ou la promotion de manifestations diverses visant à promouvoir le fonctionnement et l'image du Service Médical et des unités qui le compose, sans préjugé de quelque conviction politique, philosophique, religieuse ou linguistique ;

2. le développement et l'encouragement d'un lien étroit entre les personnes intéressées, les unités et services, les militaires sous les armes, anciens, pensionnés ou du cadre de réserve, ainsi que leur famille;

3. le développement, la promotion et le soutien de projets humanitaires par l'octroi d'une aide effective, matérielle ou financière ;

4. l'organisation et la gestion de projets de soutien social, et la prise d'initiatives qui s'y rapportent directement ou indirectement. Cette assistance pourra prendre la forme d'une aide effective, matérielle, financière ou morale à une personne liée - ou ayant été liée - au Service Médical, chaque fois que les organismes officiels seront incapables de le faire ou que leur aide semblera insuffisante,

Elle pourra également mener toute autre action directe ou indirecte avec son objet.

Elle pourra particulièrement offrir sa collaboration et participer à toute activité qui correspond à son objet.

TITRE 3 ., [MEMBRES

Article 5

L'association comprend des membres effectifs, des membres adhérents, des membres sympathisants et

des membres d'honneurs.

Article 6

Les membres effectifs fondateurs de l'association sont les rédacteurs du présent acte.

Le Conseil d'Administration peut également accepter comme membre effectif tout membre adhérent qui introduit une demande écrite adressée au président du Conseil d'Administration ou, en cas d'absence, auprès du vice-président. Le Conseil d'Administration décide de l'admission par vote secret, à la majorité simple des voix des membres présents ou représentés.

Chaque membre effectif est tenu de payer une cotisation annuelle. La qualité de membre effectif est acquise

après réception de la cotisation fixée dans le règlement d'ordre intérieur.

Un membre sympathisant ne paie pas de cotisation, mais soutien l'association au moyen d'un don.

Un membre d'honneur ne paie pas de cotisation annuelle.

La cotisation de membre effectif est fixée annuellement par l'Assemblée Générale sur proposition du Conseil d'Administration et est reprise dans le règlement d'ordre intérieur. Cette contribution ne pourra excéder la somme de 50,00 E (cinquante Euro).

Un membre adhérent de l'association est une personne physique qui fait partie ou a fait partie du personnel du Service Médical de la Défense belge ou qui dans sa carrière a servi dans une unité -de la Composante Médicale (anciennement Service Médical) et qui en a fait la demande écrite auprès du président du Conseil d'Administration ou, en cas d'absence, auprès du vice-président.

Un membre sympathisant de l'association est une personne physique qui NE fait PAS partie ou N'a PAS fait partie du personnel du Service Médical de la Défense belge et qui en a fait la demande écrite auprès du président du Conseil d'Administration ou, en cas d'absence, auprès du vice-président.

 ,

it, " ' -Y

e L,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

NIOD 2,2

Sur proposition du Conseil d'Administration, une personne peut se voir attribuer le titre de membre d'honneur. Le membre d'honneur a les mêmes droits qu'un membre effectif.

Article 7

Le nombre de membres effectifs de l'association ne peut être inférieur à trois personnes.

Article 8

Chaque membre peut à tout moment se retirer de l'association moyennant une demande de démission

écrite adressée au Conseil d'Administration.

Article 9

L'exclusion d'un membre peut être prononcée par l'Assemblée Générale moyennant une majorité de 2/3 (deux-tiers) des voix des membres présents ou représentés. Le membre démissionnaire ou exclu n'a aucun droit sur le patrimoine de l'association et ne pourra prétendre à la restitution ou l'indemnisation des cotisations versées ou des prestations fournies.

L'exclusion d'un membre effectif ne pourra être décidée qu'après avoir entendu le membre ou au moins l'avoir dûment convoqué. Le Conseil d'Administration peut également prononcer la suspension d'un membre en attendant une décision sur fe fond de l'Assemblée Générale

TITRE 4: L'ADMINISTRATION

Article 10

L'association est gérée par un Conseil d'Administration composé d'au moins trois membres effectifs dont le membre effectif appartenant au Service Médical et revêtu du plus haut grade occupe la fonction de président du Conseil d'Administration, Au moment de sa prise de fonction, le président devra être un militaire en service actif.

Les autres membres du Conseil d'Administration sont élus et nommés par l'Assemblée Générale pour une durée de quatre ans. Ils peuvent à tout moment être démis de leur fonction par l'Assemblée Générale.

Article 11

Les administrateurs sont rééligibles,. En cas de vacance durant l'exécution de leur mandat d'administrateur, un administrateur provisoire sera nommé par l'Assemblée Générale. Dans ce cas, il exercera le mandat de l'administrateur qu'il remplace.

Article 12

A défaut de renouvellement du mandat des nouveaux administrateurs à l'expiration du terme prévu de quatre ans, les administrateurs en fonction poursuivront leur mandat jusqu'à ce qu'ils soient remplacés. Ce remplacement devra en tous les cas s'effectuer endéans l'année.

Article 13

Le Conseil d'Administration choisit parmi ses membres un ou plusieurs vice-président(s), un trésorier et un secrétaire, pourvus de préférence des qualités suivantes :

- un ou plusieurs vice-président(s), appartenant(s) au personnel du Service Médical et provenant d'un département de la Défense où une représentation substantielle du personnel du Service Médical est présente ;

- un trésorier, appartenant au personnel du Service Médical, de préférence titulaire du brevet d'administrateur militaire. Au moment de sa prise de fonction, le trésorier devra être un militaire en service actif.

- un secrétaire, appartenant au Service Médical, de préférence en fonction d'RSM. Au moment de sa prise de fonction, le secrétaire devra être un militaire en service actif.

Une seule et même personne ne pourra cumuler de plein droit que deux des fonctions mentionnées ci-dessus.

Article 14

Le Conseil d'Administration est convoqué par le président ou, si celui-ci est empêché, par un vice-président.

La lettre de convocation écrite (éventuellement par correspondance électronique), incluant l'ordre du jour, sera envoyée au moins quinze jours avant la réunion. En cas d'urgence, la convocation se fera au plus tard trois jours avant la réunion,

Le Conseil d'Administration ne pourra statuer que si au moins la moitié des membres sont présents ou valablement représentés. Lorsque ce quorum n'est pas atteint, le président ou un vice-président convoquera à nouveau le Conseil d'Administration, Celui-ci pourra délibérer et statuer quel que soit le nombre de membres.

Chaque administrateur peut se faire représenter par un autre administrateur au moyen d'une procuration. D'autre part, chaque administrateur ne pourra représenter qu'un seul autre administrateur.

K-, " "

1. 4"

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Les décisions du Conseil d'Administration sont prises à la majorité simple des voix ; en cas d'égalité des voix, la voix du président ou de son remplaçant est prépondérante.

Les décisions du Conseil d'Administration sont reprises dans les procès-verbaux, qui seront signés par le président et le secrétaire. Les procès-verbaux sont conservés au siège, où tous les membres effectifs pourront les consulter sur place.

Article 15

Le Conseil d'Administration a la plus large compétence pour l'administration et la politique de l'association.

Les compétences attribuées au Conseil d'Administration sont reprises dans ie règlement d'ordre intérieur.

Article 16

Le Conseil d'Administration peut confier la gestion journalière à un organe de gestion journalière, constitué d'une ou plusieurs personnes choisis ou non parmi ses membres. Cette personne aura la fonction d'administrateur délégué. L'administrateur délégué pourra toujours être démis de ses fonctions,

Les compétences attribuées à l'organe de gestion journalière sont reprises dans te règlement d'ordre intérieur.

Article 17

L'association est représentée valablement à l'égard des tiers soit par deux administrateurs agissant communément, soit par l'administrateur délégué qui agit seul ou, si plusieurs sont désignés, par les administrateurs délégués qui agissent communément, dans les limites des compétences qui lui/leurs est/sont attribuées.

Article 18

De par leur fonction, il n'est pas attendu d'engagements personnels de la part des administrateurs ; leur responsabilité se limite à l'exécution des tâches qui leurs sont confiées. Ils ne sont pas rétribués pour l'exécution de leur mandat d'administrateur.

TITRE 5: L'ASSEMBLÉE GÉNÉRALE.

Article 19

L'Assemblée Générale est composée de tous les membres, qui doivent être régulièrement convoqués.

Article 20

L'Assemblée Générale est la plus haute instance de l'association. Elle possède les compétences qui lui sont

expressément attribuées par la loi et par le règlement d'ordre intérieur.

Article 21

L'Assemblée Générale doit être convoquée au minimum une fois par an, Une Assemblée Générale extraordinaire de l'association peut être convoquée à tout moment suite à une décision du Conseil d'Administration ou à la demande d'au moins 1/5 (un cinquième) des membres effectifs, Chaque réunion se déroule au jour, à l'heure et à l'endroit mentionnés sur la convocation.

Article 22

L'Assemblée Générale est convoquée par le président du Conseil d'Administration ou, si celui-ci est empêché, par un vice-président, par simple lettre, qui sera envoyée aux membres au moins quinze jour avant la réunion, La convocation contiendra l'ordre du jour. Toute proposition, signée par un nombre de membres effectifs égal à 1/20 (un vingtième) du nombre total des membres effectifs correspondant à la liste des membres la plus récente, doit être mise à l'agenda.

Article 23

Tous les membres ont le droit d'assister à la réunion. Chacun pourra se faire représenter par un autre membre. Chaque membre effectif ne pourra cependant représenter qu'un seul autre membre effectif.

Le Conseil d'Administration peut imposer la forme des procurations et décider que celle-ci devront être déposées au moins trois jours avant la réunion de l'Assemblée Générale à l'endroit désigné dans la convocation.

L'Assemblée Générale pourra alors statuer valablement, quel que soit le nombre de membres présents ou représentés.

Article 24

MOD 22

;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

L'Assemblée Générale est présidée par le président du Conseil d'Administration ou, en cas d'absence, par un vice-président.

Article 25

Seuls les membres effectifs ont droit de vote. Tous les membres effectifs disposent d'une voix à l'Assemblée Générale. Les décisions sont prises à la majorité simple des voix, sauf dispositions particulières de la loi ou de présents statuts.

Article 26

L'Assemblée Générale ne pourra statuer valablement sur une modification des statuts que si mention en est faite explicitement dans la convocation et si 2/3 (deux tiers) des membres effectifs sont présents à la réunion, !I ne Pourra être décidé d'aucune modification si une majorité de 2/3 (deux tiers) des voix n'est pas atteinte Cependant, lorsque le changement concerne un des buts fixés lors de la constitution de l'association, il ne sera valable que s'il est accepté par une majorité de 4/5 (quatre cinquième) des membres présents. Si 2/3 (deux tiers) des membres ne sont pas présents ou représentés à la première réunion, une deuxième réunion pourra être convoquée après quinze jours minimum. Celle-ci pourra statuer quel que soit le nombre de membres présents.

Article 27

Les décisions de l'Assemblée Générale sont notifiées dans les procès-verbaux, signés par le président et un administrateur. Les procès-verbaux sont conservés au siège, où tous les membres effectifs pourront les consulter sur place.

Article 28

Chaque changement aux statuts devra être publié aux annexes du Moniteur belge endéans le mois de se

ratification. Ceci est également valable pour chaque nomination, démission ou exclusion d'un administrateur.

TITRE 6: CONTRÔLE

Article 29

Le contrôle de la situation financière, du bilan annuel et de la régularité des transactions reprises dans le ce bilan est confié à deux commissaires désignés par l'Assemblée Générale. lls sont nommés pour une période d'un an, qui peut être prolongée pour une période de trois ans maximum.

En cas de vacance, le Conseil d'Administration convoquera une Assemblée générale afin de pourvoir au remplacement du (des) commissaire(s),

Article 30

Chaque commissaire à un droit de contrôle illimité sur toutes les transactions de l'association. Il peut prendre connaissance sur place des livres comptables, de la correspondance, des procès-verbaux et, en général, de tous les écrits de l'association. Le Conseil d'Administration lui remettra annuellement une situation résumant l'état de l'actif et du passif de l'association.

Article 31

Les commissaires présenteront un rapport concernant leur mission lors de l'Assemblée Générale. Les membres effectifs pourront en prendre connaissance sur place, ainsi que du bilan annuel approuvé par l'Assemblée Générale.

TITRE 7 BILAN ANNUEL ET BUDGET

Article 32

L'année comptable de l'association court du 01 janvier jusqu'au 31 décembre.

Article 33

Les comptes de l'année écoulée et le budget de l'année suivante seront soumis annuellement à l'approbation de l'Assemblée Générale ordinaire. La consultation des comptes et du budget proposés sera possible pour les membres effectifs, à partir du 10eme jour précédant la date de l'Assemblée Générale ordinaire.

TITRE 8 : RÈGLEMENT D'ORDRE INTÉRIEUR

MOD 2.2

PSe..eree

au

Moniteur

belge

'

"

Volet B - Suite

Article 34

Un règlement d'ordre intérieur sera élaboré par le Conseil d'Administration. Ce règlement sera approuvé par

l'Assemblée Générale.

TITRE 9 : DISSOLUTION - LIQUIDATION

Article 35

L'Assemblée Générale peut décider de la dissolution de l'association conformément à la loi.

En cas de dissolution, ['Assemblée Générale procédera à la désignation d'un ou plusieurs liquidateurs. Les actifs nets qui résulteront de la dissolution seront affectés à une ou plusieurs asbl dont le but social correspondra le mieux avec le but de ['association.

Ces décisions, ainsi que le nom, la profession et le domicile du (des) liquidateur(s) seront publiés aux annexes du Moniteur belge,

TITRE 10 ECRITS ÉMANANT DE L'ASSOCIATION

Article 36

Tous les actes, factures, annonces, éditions et autres pièces émanant de l'association doivent porter la dénomination de ['association, immédiatement précédée ou suivie des mots, lisibles et en entiers : « association sans but lucratif».

TITRE 11: DISPOSITIONS FINALES

Article 37

Toute disposition non explicitement prévue dans les présents statuts sera réglée conformément à [a le

Si une disposition des présents statuts était en contradiction avec la loi susmentionnée, cette disposition serait considérée comme non écrite, afin que le conflit constaté ne nuise pas à la validité des autres dispositions statutaires.

(Signé) LAIRE Geert, président

(Signé) DEROUBAIX Chris, trésorier

(Signé) RENGOIR Thierry, sécretaire

dépôt simultanément des Statuts et du rapport de l' Assemblée Générale

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mentionner sur la dernière page du Volet B Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso: Nom et signature

06/06/2012
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

Ondernemingsnr : 435.964.124

Benaming

(voluit) : vereniging zonder winstoogmerk MEDIC

(verkort) : vzw MEDIC

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Eversestraat 1, 1140 EVERE

Onderwerp akte : Wijziging der STATUTEN en wijziging RAAD van BESTUUR

Bij besluit van de Algemene Vergadering van 22 februari 2012 werd het ontslag aanvaard van de vorige

Raad van Bestuur, met name:

VIAENE Lucien, Warandeberg 1, 1970 Wezembeek-Oppem;

VERMOESEN Edouard, Kard. Cardijnlaan 16, 2630 Aartselaar;

VANDERGHOTE .laak, Spoorweglaan 12, 9840 De Pinte.

De vergadering benoemt daarop verder, met algemeenheid van stemmen, de navolgende leden tot lid van: de Raad van Bestuur.

voorzitter,

LAIRE Geert, Karmelietenstraat 22 bus 203, 2800 Mechelen

leper, 17 Nov 1960; 60111706781

schatbewaarder,

DEROUBAIX Chris, Kortrijkse Heerweg 41, 8540 Deerlijk

Kortrijk, 05 Okt 1960; 60100536737

secretaris,

RI=NGOIR, Thierry, Rue de la belle vue 57, 4250 Geer

Watermael-Boitsfort, 17 Mar 1959, 59031703734

Op de Algemene vergadering van 22 februari 2012 werd besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen als volgt:

TITEL 1: BENAMING, ZETEL, DUUR

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "MEDiC". Deze benaming zal steeds voorafgegaan of gevolgd worden door

de woorden "Vereniging zonder winstgevend doel" of afkorting "vzw".

Artikel 2

De vereniging heeft haar zetel te 1140 Brussel, Medische Component, Eversestraat 1, en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel-Hoofdstad. Deze zetel kan bij beslissing van haar Raad van Bestuur naar om het even welke andere plaats in de Brusselse agglomeratie worden overgebracht. Elke wijziging van

ele.zetet dient.binnen_de maand. te.wordea bekendgemaakt in de Bijlagen van het Belgisch_Staatsblad,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

" 1211118"

be

a B st

i

r

25 -05- 2(~

BRUSSEL

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Artikel 3

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan op elk ogenblik ontbonden worden,

overeenkomstig de wet en onderhavige statuten.

TITEL 2: DOEL

Artikel 4

De vereniging heeft tot doel het voeren van rechtstreekse of onrechtstreekse acties binnen het kader van de richtlijnen, verstrekt door de hoogste autoriteit behorende tot de Medische Dienst van de Belgische Defensie, en met als oogmerk:

1. het aanknopen van contacten en het bedingen van overeenkomsten betreffende algemene publicaties, het verspreiden van informatie, het begeleiden, het aanmoedigen en organiseren van initiatieven die de aanwezigheid van de Medische Dienst bevestigen en benadrukken, de organisatie en/of de promotie van allerlei manifestaties tot bevordering van de werking en het imago van de Medische Dienst , los van elke politieke, filosofische, godsdienstige of taalkundige overtuiging;

2. het ontwikkelen en aanmoedigen van een hechte band tussen de belangstellende personen, eenheden en diensten, militairen onder de wapens, oud-gedienden, op rust gesteld of van het reservekader, evenals hun families;

3. het ontwikkelen, promoten of ondersteunen van humanitaire projecten door het verlenen van feitelijke, materiële of financiële hulp;

4. projecten van sociale ondersteuning te organiseren en te beheren, en alle initiatieven te nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks daarmee verband houden. Deze bijstand kan gebeuren door het verlenen van feitelijke, materiële, financiële of morele hulp aan de persoon, verbonden aan  of ooit verbonden aan -- de Medische Dienst, telkens wanneer de officiële organismen niet bij machte zijn dit te doen of dat hun hulp ontoereikend blijkt te zijn.

Zij kan tevens alle andere handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks haar doel betreffen. Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt.

TITEL 3: LEDEN

Artikel 5

De vereniging bestaat uit vaste en toegetreden leden.

Artikel 6

De stichtende vaste leden van de vereniging zijn de opstellers van de onderhavige akte.

De Raad van Bestuur kan daarnaast als vast lid aanvaarden, elk toegetreden lid dat een schriftelijk verzoek tot toetreding uit, gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid, tot een ondervoorzitter. De Raad van Bestuur beslist omtrent de toelating tot toetreding bij geheime stemming, bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Elk vast lid is gehouden tot het betalen van een jaarlijkse bijdrage De hoedanigheid als vast lid wordt bestendigd na ontvangst van het in het reglement van inwendige orde vastgestelde lidgeld.

Het lidgeld van het vast lid wordt jaarlijks, op voorstel van de Raad van Bestuur, bepaald door de Algemene Vergadering en hernomen in het reglement van inwendige orde. Deze bijdrage zal de som van 50,00 ¬ (vijftig Euro) niet overschrijden.

Toegetreden lid van de vereniging is elk natuurlijk persoon die deel uitmaakt of heeft uitgemaakt van het personeel van de Medische Dienst van de Belgische Defensie of die in zijn of haar loopbaan gediend heeft in een eenheid van de Medische Component (of de vroegere Medische Dienst) en die daartoe de wens schriftelijk heeft uitgedrukt, gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid, tot een ondervoorzitter.

Artikel 7

Het aantal vaste leden van de vereniging bedraagt ten minste drie personen.

t

~ MOD 2,2

Artikel 8

Elk vast lid en elk toegetreden lid kan op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging mits schriftelijke aanvraag

tot ontslag gericht aan de Raad van Bestuur.

Artikel 9

De uitsluiting van een lid kan worden uitgesproken door de Algemene Vergadering met een meerderheid van 213 (twee derden) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Het ontsiagnemende of uitgesloten [id heeft geen enkel recht op het vermogen van de vereniging en kan evenmin de teruggave of vergoeding van de gestorte bijdragen of geleverde prestaties verzoeken,

Tot de uitsluiting van een vast lid kan enkel worden besloten, nadat het vast lid is gehoord, of althans behoorlijk opgeroepen. De Raad varr Bestuur kan evenwel de schorsing van het lidmaatschap uitspreken in afwachting van een beslissing ten gronde van de Algemene Vergadering.

TITEL 4: HET BESTUUR

Artikel 10

De vereniging wordt beheerd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie vaste leden waarbij het vaste lid met de hoogste rang behorende tot de Medische Dienst de functie van voorzitter van de Raad van Bestuur vervult. De voorzitter moet bij de opname van zijn functie ais voorzitter een militair in actieve dienst zijn.

De andere leden van de Raad van Bestuur worden verkozen en benoemd door de Algemene Vergadering

e voor een termijn van vierjaar. Ze zijn te allen tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering,

Artikel 11

De bestuurders zijn herverkiiesbaar. In geval van een vacature tijdens de uitvoering van hun mandaat als

e bestuurder wordt een voorlopig bestuurder door de Algemene Vergadering benoemd. Hij oefent in dit geval het mandaat uit van de bestuurder die hij vervangt.

Artikel 12

Bij gebreke van de herbenoeming van de nieuwe bestuurders bij het verstrijken van de vastgestelde termijn

van vier jaar zetten de in functie zijnde bestuurders hun mandaat verder tot zij vervangen worden. Deze

vervanging dient in elk geval binnen het jaar te gebeuren.

rl

Artikel 13

c De Raad van Bestuur kiest onder zijn bestuursleden één of meerdere ondervoorzitters, een penningmeester

" en een secretaris, bij voorkeur met volgende specificaties:

C - één of meerdere ondervoorzitter(s), een" personeelslid van de Medische Dienst komende uit de departementen van Defensie waar een substantiële vertegenwoordiging aanwezig is van het personeel van de

et Medische Dienst;

- een penningmeester: een personeelslid van de Medische Dienst, wenselijk met het brevet van militair

administrateur. De penningmeester moet, bij de opname van zijn functie als penningmeester een militair in et

et actieve dienst zijn.

- een secretaris: een personeelslid van de Medische Dienst, wenselijk in de functie RSM, De secretaris moet bij de opname van zijn functie als secretaris een militair in actieve dienst zijn.

Een en dezelfde persoon kan in eigen hoofde gebeurlijk ten hoogste twee van de hierboven vermelde

pq mandaten cumuleren,

Artikel 14

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, of in geval hij verhinderd is, door een

ondervoorzitter.

- Het oproepingsbericht, insluitende de dagorde, wordt schriftelijk (eventueel elektronische briefwisseling) ten

t minste vijftien dagen voor de bijeenkomst verstuurd, ln geval van hoogdringendheid gebeurt de oproeping uiterlijk drie dagen voor de bijeenkomst.

De Raad van Bestuur kan slechts beslissen indien ten minste de helft van haar leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd is. Wanneer dit quorum niet wordt bereikt, zal de voorzitter of een ondervoorzitter de Raad van Bestuur opnieuw bijeenroepen. Deze kan geldig beraadslagen en beslissen, welke het getal van de leden ook zij,

Elke bestuurder kan zich op de Raad van Bestuur bij wijze van volmacht laten vertegenwoordigen door één van de andere bestuurders. Evenwel kan ieder bestuurder slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden in de notulen opgenomen, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. De notulen worden bewaard in de zetel waar alle vaste leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Artikel 15

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid voor het bestuur en het beleid van de vereniging.

De aan de Raad van Bestuur toegekende bevoegdheden worden hernomen in het reglement van inwendige orde.

Artikel 16

De Raad van Bestuur kan het dagelijks beheer opdragen aan het Dagelijks Bestuur, bestaande uit één of meerdere personen al dan niet gekozen onder zijn leden. Deze persoon heeft de functie van afgevaardigd bestuurder. De afgevaardigd bestuurder is steeds afzetbaar.

De aan het Dagelijks Bestuur toegekende bevoegdheden worden hernomen in het reglement van inwendige orde.

Artikel 17

De vereniging is geldig vertegenwoordigd ten overstaan van derden, hetzij door twee bestuurders, gezamenlijk optredend, hetzij door de afgevaardigde bestuurder die optreedt of gezamenlijk optreden indien er meerdere aangeduid zijn, binnen de hem of hen verleende bevoegdheden.

Artikel 18

Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie; hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht. Zij worden niet bezoldigd voor de uitoefening van hun mandaat als bestuurder.

TITEL 5: DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 19

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden, die regelmatig moeten worden opgeroepen.

Artikel 20

De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de bevoegdheden die haar

uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet en door het reglement van inwendige orde.

Artikel 21

De Algemene Vergadering moet minstens één maal per jaar worden bijeengeroepen. Op ieder ogenblik kan een buitengewone Algemene Vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing 'van de Raad van Bestuur of op vraag van ten minste 115 (één vijfde) van de vaste leden. ledere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

Artikel 22

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of in geval hij verhinderd is, door een ondervoorzitter, bij gewone brief, die minstens vijftien dagen voor de vergadering aan ieder lid wordt gestuurd. De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht. Elk voorstel, ondertekend door een aantal vaste leden, gelijk aan 1/20 (één twintigste) van het totaal aantal vaste leden overeenkomstig de meest recente ledenlijst, moet op de agenda worden geplaatst.

Artikel 23

Alle leden hebben het recht de vergadering bij te wonen. Elk kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid. Ieder vast lid kan slechts één enkel ander vast lid vertegenwoordigen.

De Raad van Bestuur kan de vorm van de volmacht opleggen en beslissen dat deze dient neergelegd te worden op de plaats, aangeduid in het oproepingsbericht, ten minste drie dagen voor de bijeenkomst van de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering kan geldig beslissen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 24

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of in geval van afwezigheid, door een ondervoorzitter.

Artikel 25

Enkel de vaste leden hebben stemrecht. Alle vaste leden beschikken over één stem in de Algemene Vergadering. De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van stemmen genomen, behoudens andersluidende bepaling in de wet of onderhavige statuten.

Artikel 26

De Algemene Vergadering kan over de wijzigingen in de statuten alleen dan geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan bijzonder is vermeld in de oproepingsbrief en wanneer 2/3 (twee derden) van de vaste leden op de vergadering aanwezig zijn, Tot geen wijziging kan worden besloten tenzij met een meerderheid van 2/3 (twee derden) der stemmen.

Echter, wanneer de wijziging één der doeleinden betreft waarvoor de vereniging werd opgericht, is zij slechts geldig wanneer zij met een 4/5 (vier vijfden) meerderheid door ter vergadering aanwezige vaste leden goedgekeurd wordt. Zijn 2/3 (twee derden) van de vaste leden op de eerste vergadering niet aanwezig of niet vertegenwoordigd, dan kan, ten minste na vijftien dagen, de tweede vergadering bijeengeroepen worden. Deze kan beraadslagen, welke het aantal aanwezige vaste leden ook zij.

Artikel 27

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden ingeschreven in de notulen, ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. De notulen worden bewaard in de zetel waar alle vaste leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Artikel 28

iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand na haar dagtekening worden bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

TITEL 6: TOEZICHT

Artikel 29

Het toezicht op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening wordt opgedragen aan twee commissarissen, aangeduid door de Algemene Vergadering. Zij worden benoemd voor een periode van één jaar, die voor een periode van maximum 3 jaar verlengbaar is.

ln geval van vacature roept de Raad van Bestuur de Algemene Vergadering bijeen om in de vervanging van de commissaris(sen) te voorzien.

Artikel 30

Elke commissaris heeft het onbeperkte recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Hij mag ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en, in het algemeen, van alle geschriften van de vereniging. Er wordt hem jaarlijks door de Raad van Bestuur een staat overhandigd waarop de actieve en de passieve toestand van de vereniging .worden samengevat.

Artikel 31

De commissarissen brengen betreffende hun opdracht verslag uit op de Algemene Vergadering. De vaste leden kunnen ter plaatse inzage nemen van dit verslag en van de door de Algemene Vergadering goedgekeurde jaarrekening. s

TITEL 7: JAARREKENING EN BEGROTING

Artikel 32

Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 juli tot 30 juni.

Artikel 33

De rekeningen van het verlopen jaar en de begroting van het volgende jaar zullen jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering. De voorgestelde rekeningen en begroting zullen ter inzage voor de vaste leden beschikbaar zijn vanaf de 10de dag voorafgaand aan de datum van de gewone Algemene Vergadering.

MOD 2.2

+ . Vbor- Luik B - Vervolg

behouden TITEL 8: REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

aan het

Belgisch

Staatsblad

Artikel 34

Een reglement van inwendige orde wordt door de Raad van Bestuur uitgewerkt. Dit reglement wordt

goedgekeurd door de Algemene Vergadering.

TITEL 9: ONTBINDING -- VEREFFENING

Artikel 35

Tot de ontbinding van de vereniging kan worden beslist door de Algemene Vergadering overeenkomstig de

wet.

In geval van ontbinding zal de Algemene Vergadering overgaan tot aanduiding van één of meerdere vereffenaars. De netto activa die bij de ontbinding vrijkomen, zullen bestemd zijn voor een of meerdere vzw's waarvan het sociale doel het best overeenkomt met het doel van de vereniging.

Deze beslissingen, alsmede de naam, het beroep en de woonplaats van de vereffenaar(s) zullen worden bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

TITEL 10: GESCHRIFTEN UITGAANDE VAN DE VERENIGING

Artikel 36

AI de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten de benaming der vereniging vermelden met, onmiddellijk daarvoor of daarna deze leesbaar en voluit geschreven woorden: 'vereniging zonder winstgevend doel'.

TITEL 11: SLOTBEPALINGEN

Artikel 37

Alles wat in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorzien werd, zal worden geregeld overeenkomstig de

wet,

In het geval een bepaling van onderhavige statuten strijdig zouden bevonden worden met voorvermelde wet, zal deze bepaling als niet geschreven beschouwd worden, terwijl de vastgestelde strijdigheid de geldigheid van de andere statutaire bepalingen niet zal aantasten.

(Get) LAIRE Geert, voorzitter

(Gel) DEROUBAIX Chris, schatbewaarder

(Get) RENGOIR Thierry, secretaris

tegelijk hierbij neergelegd Statuten en verslag Algemene Vergadering

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

06/06/2012
ÿþMOD 2.2

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

Rt Mc IIV

..~.

25 -03-

e~~eett~~

N° d'entreprise : 435.964.124

Dénomination

(en entier) ; MED1C association sans but lucratif

(en abrégé) : MEDIC asbl

Forme juridique : association sans but lucratif

Siège : Rue d'Evere 1, 1140 EVERE

Objet de l'acte : Modification des Statuts et modification du Conseil d'Administration

Par décision de I' Assemblée Générale du 22 février 2012, la cessation du Conseil d'Administration

précédent a été acceptée, Ils s'agit de:

VIAENE Lucien, Warandeberg 1, 1970 Wezembeek-Oppem;

VERMOESEN Edouard, Kard. Cardijnlaan 16, 2630 Aartselaar;

VANDERGHOTE Jaak, Spoorweglaan 12, 9840 De Pinte,

L' Assemblée a élu ensuite, à l'unanimité, comme membre du Conseil d' Administration, comme:

président,

LAIRE Geert, Karmelietenstraat 22 bus 203, 2800 Mechelen

Ieper, 17 Nov 1960; 60111706781

trésorier

DEROUBAIX Chris, Kortrijkse Heerweg 41, 8540 Deerlijk

Kortrijk, 05 Oct 1960; 60100536737

sécretaire

RENGOIR Thierry, Rue de la belle vue 57, 4250 Geer

Watermael-Boitsfort, 17 Mar 1959; 59031703734

A l' Assemblée Générale du 22 février 2012, il a été décider de modifier intégralement les statuts comme suite:

TITRE 1 : DÉNOMINATION, SIÈGE, DURÉE

Article 1

L'association porte le nom de « MED1C ». Cette dénomination sera toujours précédée ou suivie des mots

association sans but lucratif » ou en abrégé « asbl ».

Article 2

L'association a son siège à 1140 Bruxelles, Composante Médicale, rue d'Evere 1, et ressort de l'arrondissement judiciaire de Bruxelles -- Capitale. Sur décision de son Conseil d'Administration, ce siège pourra être déplacé vers n'importe quel autre endroit de l'agglomération bruxelloise, Chaque changement du siège devra être publié endéans le mois aux annexes du Moniteur belge,

Article 3

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

- ~

t

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

L'association est créée pour une durée indéterminée. Elle pourra être dissoute à tout moment, conformément à la loi et aux présents statuts.

TITRE 2 ; BUT

Article 4

L'association a pour but de mener des actions directes ou indirectes dans le cadre des directives fournies

par la plus haute autorité appartenant au Service Médical de la Défense belge, avec pour objectif

1, l'établissement de contacts et la conclusion d'accords concernant des publications générales, la diffusion d'informations, l'accompagnement, la promotion et l'organisation d'initiatives qui confirment et mettent l'accent sur l'existence du Service Médical, l'organisation et/ou !a promotion de manifestations diverses visant à promouvoir le fonctionnement et l'image du Service Médical, sans préjugé de quelque conviction politique, philosophique, religieuse ou linguistique ;

2. le développement et l'encouragement d'un lien étroit entre les personnes intéressées, les unités et services, les militaires sous les armes, anciens, pensionnés ou du cadre de réserve, ainsi que leur famille ;

3. le développement, la promotion et le soutien de projets humanitaires par l'octroi d'une aide effective, matérielle ou financière ;

4. l'organisation et la gestion de projets de soutien social, et la prise d'initiatives qui s'y rapportent directement ou indirectement. Cette assistance pourra prendre la forme d'une aide effective, matérielle, financière ou morale à une personne liée - ou ayant été liée - au Service Médical, chaque fois que les organismes officiels seront incapables de le faire ou que leur aide semblera insuffisante.

Elle pourra également mener toute autre action directe ou indirecte avec son objet.

Elle pourra particulièrement offrir sa collaboration et participer à toute activité qui correspond à son objet.

TITRE 3 : MEMBRES

Article 5

L'association ccmprend des membres effectifs et des membres adhérents.

Article 6

Les membres effectifs fondateurs de l'association sont les rédacteurs du présent acte.

Le Conseil d'Administration peut égaiement accepter comme membre effectif tout membre adhérent qui introduit une demande écrite adressée au président du Conseil d'Administration ou, en cas d'absence, auprès du vice-président. Le Conseil d'Administration décide de l'admission par vote secret, à la majorité simple des voix des membres présents ou représentés.

Chaque membre effectif est tenu de payer une cotisation annuelle. La qualité de membre effectif est acquise après réception de la cotisation fixée dans le règlement d'ordre intérieur.

La cotisation de membre effectif est fixée annuellement par l'Assemblée Générale sur proposition du Conseil d'Administration et est reprise dans le règlement d'ordre intérieur,. Cette contribution ne pourra excéder la somme de 50,00 ¬ (cinquante Euro).

Un membre adhérent de l'association est une personne physique qui fait partie ou a fait partie du personnel du Service Médical de la Défense belge ou qui dans sa carrière a servi dans une unité de la Composante Médicale (anciennement Service Médical) et qui en a fait la demande écrite auprès du président du Conseil d'Administration ou, en cas d'absence, auprès du vice-président.

Article 7

Le nombre de membres effectifs de l'association ne peut être inférieur à trois personnes.

Article 8

Chaque membre effectif ou adhérent peut à tout moment se retirer de l'association moyennant une

demande de démission écrite adressée au Conseil d'Administration.

Article 9

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

L'exclusion d'un membre peut être prononcée par l'Assemblée Générale moyennant une majorité de 213 (deux-tiers) des voix des membres présents ou représentés, Le membre démissionnaire ou exclu n'a aucun droit sur le patrimoine de l'association et ne pourra prétendre à la restitution ou l'indemnisation des cotisations versées ou des prestations fournies.

L'exclusion d'un membre effectif ne pourra être décidée qu'après avoir entendu le membre ou au moins l'avoir dûment convoqué. Le Conseil d'Administration peut également prononcer la suspension d'un membre en attendant une décision sur ie fond de l'Assemblée Générale.

TITRE 4 ; L'ADMINISTRATION

Article 10

L'association est gérée par un Conseil d'Administration composé d'au moins trois membres effectifs dont le membre effectif appartenant au Service Médical et revêtu du plus haut grade occupe la fonction de président du Conseil d'Administration. Au moment de sa prise de fonction, le président devra être un militaire en service actif.

Les autres membres du Conseil d'Administration sont élus et nommés par l'Assemblée Générale pour une durée de quatre ans. Ils peuvent à tout moment être démis de leur fonction par l'Assemblée Générale.

Article 11

Les administrateurs sont rééligibles. En cas de vacance durant l'exécution de leur mandat d'administrateur, un administrateur provisoire sera nommé par l'Assemblée Générale, Dans ce cas, il exercera le mandat de l'administrateur qu'il remplace.

Article 12

A défaut de renouvellement du mandat des nouveaux administrateurs à l'expiration du ternie prévu de quatre ans, les administrateurs en fonction poursuivront leur mandat jusqu'à ce qu'ils soient remplacés, Ce remplacement devra en tous les cas s'effectuer endéans l'année.

Article 13

Le Conseil d'Administration choisit parmi ses membres un ou plusieurs vice-président(s), un trésorier et un secrétaire, pourvus de préférence des qualités suivantes

- un ou plusieurs vice-président(s), appartenant(s) au personnel du Service Médical et provenant d'un département de la Défense où une représentation substantielle du personnel du Service Médical est présente;

- un trésorier, appartenant au personnel du Service Médical, de préférence titulaire du brevet d'administrateur militaire, Au moment de sa prise de fonction, le trésorier devra être un militaire en service actif.

- un secrétaire, appartenant au Service Médical, de préférence en fonction d'RSM. Au moment de sa prise de fonction, le secrétaire devra être un militaire en service actif.

Une seule et même personne ne pourra cumuler de plein droit que deux des fonctions mentionnées ci-dessus.

Article 14

Le Conseil d'Administration est convoqué par le président ou, si celui-ci est empêché, par un vice-président.

Le lettre de convocation écrite (éventuellement par correspondance électronique), incluant l'ordre du jour, sera envoyée au moins quinze jours avant la réunion. En cas d'urgence, la convocation se fera au plus tard trois jours avant la réunion.

Le Conseil d'Administration ne pourra statuer que si au moins la moitié des membres sont présents ou valablement représentés. Lorsque ce quorum n'est pas atteint, le président ou un vice-président convoquera à nouveau le Conseil d'Administration. Celui-ci pourra délibérer et statuer quel que soit le nombre de membres.

Chaque administrateur peut se faire représenter par un autre administrateur au moyen d'une procuration. D'autre part, chaque administrateur ne pourra représenter qu'un seul autre administrateur.

Les décisions du Conseil d'Administration sont prises à la majorité simple des voix ; en cas d'égalité des voix, la voix du président ou de son remplaçant est prépondérante.

Les décisions du Conseil d'Administration sont reprises dans les procès-verbaux, qui seront signés par le président et le secrétaire. Les procès-verbaux sont conservés au siège, où tous les membres effectifs pourront les consulter sur place,

Article 15

w ` + MOD2.2

Le Conseil d'Administration a la plus large compétence pour l'administration et la politique de l'association. Les compétences attribuées au Conseil d'Administration sont reprises dans le règlement d'ordre intérieur.

Article 16

Le Conseil d'Administration peut confier la gestion journalière à un organe de gestion journalière, constitué d'une ou plusieurs personnes choisis ou non parmi ses membres, Cette personne aura la fonction d'administrateur délégué. L'administrateur délégué pourra toujours être démis de ses fonctions.

Les compétences attribuées à l'organe de gestion journalière sent reprises dans le règlement d'ordre intérieur.

Article 17

L'association est représentée valablement à l'égard des tiers soit par deux administrateurs agissant communément, soit par l'administrateur délégué qui agit seul ou, si plusieurs sont désignés, par les administrateurs délégués qui agissent communément, dans les limites des compétences qui lui/leurs est/sont attribuées.

Article 18

De par leur fonction, il n'est pas attendu d'engagements personnels de la part des administrateurs ; leur responsabilité se limite à l'exécution des tâches qui leurs sont confiées. Ils ne sont pas rétribués pour l'exécution de leur mandat d'administrateur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge TITRE 5 : L'ASSEMBLÉE GÉNÉRALE

Article 19

L'Assemblée Générale est composée de tous les membres, qui doivent être régulièrement convoqués.

Article 20

L'Assemblée Générale est la plus haute instance de l'association. Elle possède les compétences qui lui sont

expressément attribuées par la foi et par le règlement d'ordre intérieur.

Article 21

L'Assemblée Générale dolt être convoquée au minimum une fois par an. Une Assemblée Générale extraordinaire de l'association peut être convoquée à tout moment suite à une décision du Conseil d'Administration ou à la demande d'au moins 1/5 (un cinquième) des membres effectifs. Chaque réunion se déroule au jour, à l'heure et à l'endroit mentionnés sur la convocation.

Article 22

L'Assemblée Générale est convoquée par le président du Conseil d'Administration ou, si celui-ci est empêché, par un vice-président, par simple lettre, qui sera envoyée aux membres au moins quinze jour avant la réunion. La convocation contiendra l'ordre du jour, Toute proposition, signée par un nombre de membres effectifs égal à 1/20 (un vingtième) du nombre total des membres effectifs correspondant à la liste des membres la plus récente, doit être mise à l'agenda.

Article 23

Tous les membres ont le droit d'assister à la réunion. Chacun pourra se faire représenter par un autre membre. Chaque membre effectif ne pourra cependant représenter qu'un seul autre membre effectif.

Le Conseil d'Administration peut imposer la forme des procurations et décider que celle-ci devront être déposées au moins trois jours avant la réunion de l'Assemblée Générale à l'endroit désigné dans la convocation.

L'Assemblée Générale pourra alors statuer valablement, quel que soit le nombre de membres présents ou représentés.

Article 24

L'Assemblée Générale est présidée par le président du Conseil d'Administration ou, en cas d'absence, par

un vice-président.

Article 25

Seuls les membres effectifs ont droit de vote. Tous les membres effectifs disposent d'une voix à l'Assemblée Générale. Les décisions sont prises à la majorité simple des voix, sauf dispositions particulières de la loi ou des présents statuts.

Article 26

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

L'Assemblée Générale ne pourra statuer valablement sur une modification des statuts que si mention en est faite explicitement dans la convocation et si 213 (deux tiers) des membres effectifs sont présents à la réunion. Il ne pourra être décidé d'aucune modification si une majorité de 2/3 (deux tiers) des voix n'est pas atteinte.

Cependant, lorsque le changement concerne un des buts fixés lors de la constitution de l'association, il ne sera valable que s'il est accepté par une majorité de 4/5 (quatre cinquième) des membres présents. Si 2/3 (deux tiers) des membres ne sont pas présents ou représentés à la première réunion, une deuxième réunion pourra être convoquée après quinze jours minimum. Celle-ci pourra statuer quel que soit le nombre de membres présents.

Article 27

Les décisions de l'Assemblée Générale sont notifiées dans les procès-verbaux, signés par le président et un administrateur. Les procès-verbaux sont conservés au siège, où tous les membres effectifs pourront les consulter sur place.

Article 28

Chaque changement aux statuts devra être publié aux annexes du Moniteur belge endéans le mois de sa

ratification. Ceci est également valable pour chaque nomination, démission ou exclusion d'un administrateur,

TITRE 6 : CONTRÔLE

Article 29

Le contrôle de la situation financière, du bilan annuel et de la régularité des transactions reprises dans le ce bilan est confié à deux commissaires désignés par l'Assemblée Générale. Ils sont nommés pour une période d'un an, qui peut être prolongée pour une période de trois ans maximum.

En cas de vacance, le Conseil d'Administration convoquera une Assemblée générale afin de pourvoir au remplacement du (des) commissaire(s).

Article 30

Chaque commissaire à un droit de contrôle illimité sur toutes les transactions de l'association. Il peut prendre connaissance sur place des livres comptables, de la correspondance, des procès-verbaux et, en général, de tous les écrits de l'association. Le Conseil d'Administration lui remettra annuellement une situation résumant l'état de l'actif,et du passif de l'association.

Article 31

Les commissaires présenteront un rapport concernant leur mission lors de l'Assemblée Générale. Les membres effectifs pourront en prendre connaissance sur place, ainsi que du bilan annuel approuvé par l'Assemblée Générale.

TITRE 7 x BILAN ANNUEL ET BUDGET

Article 32

L'année comptable de l'association court du 01 juillet au 30 juin.

Article 33

Les comptes de l'année écoulée et le budget de l'année suivante seront soumis annuellement à l'approbation de l'Assemblée Générale ordinaire. La consultation des comptes et du budget proposés sera possible pour les membres effectifs, à partir du 10eme jour précédant la date de l'Assemblée Générale ordinaire.

TITRE 8 : RÈGLEMENT D'ORDRE INTÉRIEUR

Article 34

Un règlement d'ordre intérieur sera élaboré par le Conseil d'Administration. Ce règlement sera approuvé par

l'Assemblée Générale.

TITRE 9 : DISSOLUTION - LIQUIDATION

Article 35

4'

él. t

w'

MD 2.2

Volet B - Suite

L'Assemblée Générale peut décider de la dissolution de l'association conformément à la loi.

En cas de dissolution, l'Assemblée Générale procèdera à la désignation d'un ou plusieurs liquidateurs, Les actifs nets qui résulteront de la dissolution seront affectés à une ou plusieurs asbl dont le but social correspondra le mieux avec le but de l'association.

Ces décisions, ainsi que le nom, la profession et le domicile du (des) liquidateurs) seront publiés aux annexes du Moniteur belge.

TITRE 10 : ECRITS ÉMANANT DE L'ASSOCIATION

Article 36

Tous les actes, factures, annonces, éditions et autres pièces émanant de l'association doivent porter la dénomination de l'association, immédiatement précédée ou suivie des mots, lisibles et en entiers : « association sans but lucratif ».

TITRE 11 : DISPOSITIONS FINALES

Article 37

Toute disposition non explicitement prévue dans les présents statuts sera réglée conformément à la loi.

Si une disposition des présents statuts était en contradiction avec la loi susmentionnée, cette disposition serait considérée comme non écrite, afin que le conflit constaté ne nuise pas à la validité des autres dispositions statutaires,

(Signé) LARE Geert, président

(Signé) DEROUBA1X Chris, trésorier

(Signé) RENGOIR Thierry, sécretaire

dépôt simultanément des Statuts et du rapport de l' Assemblée Générale

Réservé au , Monitebr belge

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
MEDIC ASS. SANS BUT LUCRATIF (EN ABREGE) MED…

Adresse
Si

Code postal : 1140
Localité : EVERE
Commune : EVERE
Région : Région de Bruxelles-Capitale