MOYAERTS & DE COCK ADVOCAATENVENNOOTSCHAP - MOYAERTS & DE COCK ASSOCIATION D'AVOCATS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : MOYAERTS & DE COCK ADVOCAATENVENNOOTSCHAP - MOYAERTS & DE COCK ASSOCIATION D'AVOCATS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 833.591.571

Publication

13/06/2014
ÿþRéservé

au

Moniteur

belge

Copie qui sera publiée aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte au greffe

1111111111,11.9111Ï1111, j11111111

Dénomination : Moyaerts & De Cock Advocaatenvennootschap Moyaerts & De Cock Association d'avocats

Forme juridique : SCSPRL

siège : Rue de Stassart, 117- Bte 11 à 1050 Bruxelles

N" d'entreprise : 0833591571

Objet de ra: Cession de parts sociales - démission - nomination

Extrait du PV de l'assemblée générale extraordinaire du 31.05.2014:

03 -06- ne

BRUXELLEE

Greffe

1.Approbation cession de parts sociales

La scspRt. Moyaerts André Avocat  Moyaerts André Advocaat est propriétaire de 93 parts sociales de la

société et souhaite les céder à Monsieur André Moyaerts.

2. Démission

La SCSPRL Moyaerts André Avocat  Moyaerts André Advocaat représentée par son gérant Monsieur

André Moyaerts présente sa démission de son mandat de gérant.

3. Nomination

Monsieur André Moyaerts, domicilié à 3090 Overijse, Sparrenlaan 21, est nommé gérant de Ia société.

L'ensemble des propositions sont acceptées, par vote séparé, à l'unanimité et sortent leurs effets immédiatement.

André MOYAERTS

Gérant

Mentionner sur la dernière page du Volet B " Au recto Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter la personne morale à l'égard des tiers

Au verso: Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

24/09/2014 : ME. - COMPTES ANNUELS 31.12.2013, APP 03.06.2014, DPT 18.09.2014 14589-0047-010
18/07/2012 : ME. - COMPTES ANNUELS 31.12.2011, APP 05.06.2012, DPT 16.07.2012 12297-0259-010
21/02/2011
ÿþ MW 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

~

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad







" uoa~aas*





0 9 FEV. 2011 ~ ~ SEL

.~~º% `.3

Griffie

o533 5f4

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : MOYAERTS & DE COCK ADVOCATENVENNOOTSCHAP BVBVBA  MOYAERTS & DE COCK ASSOCIATION D'AVOCATS SCSPRL

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Elsene (1050 Brussel), de Stassartstraat 117 bus 11

Onderwerp akte : OPRICHTING - BENOEMINGEN

uit een akte verleden voor Notaris Philippe DAEMS, te Watermaal-Bosvoorde, op veertien januari tweeduizend en elf " geregistreerdtwaalf bladen zes renvooien op het 101e Registratiekantoor van Vorst op 21 januari 2011 boek 70 blad 81 vak 18 Ontvangen vijfentwintig euro (25) V de Ontvanger (getekend) onleesbaar blijkt dat : ZIJN VERSCHENEN : 1/ De burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm heeft aangenomen van een eenpersoons-besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid MOYAERTS ANDRE AVOCAT  . MOYAERTS ANDRE ADVOCAAT, met maatschappelijke zetel te Sint-Gillis, Gulden Vlieslaan 68/10, in overgang naar Elsene, de Stassartstraat 117/11. 2/ De burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm heeft aangenomen van een eenpersoons-besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid FREDERIC DE COCK, ADVOCAAT, met maatschappelijke zetel te Sint-Gillis, Gulden Vlieslaan 68/10, in overgang naar Elsene, de Stassartstraat 117/11 ; Comparanten verzoeken Ons, Notaris, in een authentieke akte vast te stellen dat zij onder elkaar een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid oprichten, onder de naam "MOYAERTS & DE COCK ADVOCATENVENNOOTSCHAP BVBVBA  MOYAERTS & DE COCK ASSOCIATION D'AVOCATS SCSPRL", afgekort " MOYAERTS & DE COCK, Lawfirm" of "M&DC", met maatschappelijke zetel te Elsene (1050 Brussel), de Stassartstraat 117/11, waarvan het geplaatste maatschappelijk kapitaal achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR) bedraagt,. vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen zonder nominale waarde. Elk aandeel, vertegenwoordigt een honderd zesentachtigste (1f186ste) van het maatschappelijk kapitaal. Comparanten verklaren dat op de honderdzesentachtig (186) aandelen onmiddellijk in geld werd ingetekend voor de prijs van honderd euro (100,- EUR) per stuk, als volgt : door de burgerlijke vennootschap onder vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid MOYAERTS ANDRE AVOCAT  MOYAERTS ANDRE ADVOCAAT, vertegenwoordigd als gezegd : drieënnegentig (93) aandelen, hetzij voor negen duizend. driehonderd euro (9.300,00 ¬ ) ; door de burgerlijke vennootschap onder vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid FREDERIC DE COCK, ADVOCAAT: drieënnegentig (93) aandelen, hetzij voor negen duizend driehonderd euro (9.300,00 ¬ ) ; Hetzij in totaal: honderdzesentachtig (186) aandelen of de totaliteit van het kapitaal. Zij verklaren en erkennen dat op elk aandeel waarop werd ingetekend een storting werd gedaan ten bedrage van twee derden (2/3) door storting in speciën en dat het bedrag van deze stortingen, hetzij twaalf duizend vierhonderd euro (12.400,00 ¬ ) gedeponeerd werd bij de bank ING op naam van de vennootschap in oprichting geopend.

Uittreksel van de statuten

Artikel 1: Rechtsvorm  Naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm heeft aangenomen van een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de naam "MOYAERTS & DE COCK ADVOCATENVENNOOTSCHAP BVBVBA  MOYAERTS & DE COCK ASSOCIATION D'AVOCATS SCSPRL", afgekort" MOYAERTS & DE COCK, Lawfirm" of "M&DC",

Deze naam moet steeds worden voorafgegaan of gevolgd door de woorden "Burgerlijke vennootschap met de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid" of de afkorting "Burg, Venn. onder de vorm van een B.V.B.A."

Artikel 2: Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Elsene (1050 Brussel), Stassartstraat 117/11.

De maatschappelijke zetel kan te allen tijde bij beslissing van de zaakvoerder(s) verplaatst worden.

Artikel 3: Doel

Op cie laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2011- Annexes du Moniteur belge

3.1. De vennootschap is een burgerlijke vennootschap en heeft als doel de uitoefening van het beroep van advocaat, zowel in België als in het buitenland, door één of meerdere advocaten en/of burgerlijke vennootschappen die de uitoefening van het beroep van advocaat tot doel hebben.

3.2. Het doel omvat eveneens alle activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat zoals (zonder dat deze opsomming beperkend is) het optreden als scheidsrechter of arbiter, gerechtelijk mandataris, vereffenaar, curator, volmachtdrager, bestuurder of vereffenaar van een vennootschap, het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten, het aanvaarden van onderwijsopdrachten, het geven van cursussen en voordrachten en het publiceren van artikels en boeken.

3.3. De vennootschap mag als vennoot of aandeelhouder deelnemen aan elke vennootschap, associatie of groepering van natuurlijke en/of rechtspersonen die het beroep van advocaat uitoefenen.

De vennootschap za! zich inspannen om haar patrimonium op zo efficiënt mogelijk wijze te beheren en haar actiefbestanddelen optimaal te rentabiliseren. Daartoe mag zij alle mogelijke investeringen en beleggingen verrichten, zowel roerende als onroerende. De vennootschap mag ook alle handelingen verrichten van burgerlijke en financiële aard die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel, zelfs indien ze er niet rechtstreeks in verband mee staan.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks belangen nemen in andere ondernemingen.

In het algemeen kan de vennootschap alle roerende of onroerende  met uitsluiting van commerciële en industriële  verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel of die van die aard zijn dat ze de verwezenlijking ervan vergemakkelijken.

De vennootschap kan haar geldmiddelen beleggen in roerende of onroerende goederen zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken.

3.4. De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de professionele en deontologische regels en richtlijnen eerbiedigen die opgelegd worden door zowel

(i)de raad van de Orde van Vlaamse balies in het algemeen en van de Nederlandse Orde van Advocaten bij de balie te Brussel in het bijzonder, en onder meer deze vervat in de Beroepscodex van de gezegde ordes,

(ii)als de raad van de "Ordre des barreaux francophones et germanophones" in het algemeen en de "Ordre francais des avocats du barreau de Bruxelles" in het bijzonder en onder meer deze vervat in de Beroepscodex van de gezegde ordes en in het bijzonder de regels vervat in de artikelen 85 tot en met 92 van het 'Règlement d'ordre intérieur" van de gezegde ordes.

Artikel 4: Duur

De vennootschap heeft een onbepaalde duur.

Artikel 5: Beroepsaansprakelijkheid

De beroepsaansprakelijkheid van de vennootschap moet te allen tijde verzekerd zijn.

Artikel 6: Vennoten

6.1. Enkel advocaten en burgerlijke vennootschappen wiens doel de uitoefening van het beroep van advocaat is kunnen als vennoot toetreden tot de vennootschap.

6.2. Indien één of meerdere vennoten de hoedanigheid van advocaat verliezen of indien één of meerdere vennoten definitief verbod tot beroepsuitoefening opgelegd krijgen, geschorst werden door de voor hen bevoegde Orde voor Advocaten, wettelijke onbekwaam en/of kennelijk onvermogend zijn, of uittreden uit de vennootschap, zal dit niet tot gevolg hebben dat de vennootschap ontbonden wordt, doch zal binnen de 3 maanden vanaf de vaststelling van deze situatie een bijzondere algemene vergadering bijeengeroepen worden, waarop besloten wordt tot een onmiddellijk remediëring van deze situatie, tot de wijziging van de statuten of tot de ontbinding van de vennootschap, met inachtname van de wettelijke en reglementaire bepalingen.

Indien in het hierboven beschreven geval geen enkele vennoot nog de hoedanigheid van advocaat heeft, zal de vennootschap in afwachting van de eventuele remediëring het beroep van advocaat niet meer uitoefenen. Artikel 8: Kapitaal

Het geplaatst maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR), vertegenwoordigd door honderdzesentachtig (186) aandelen, zonder nominale waarde met stemrecht, met een fractiewaarde van één/honderdzesentachtigste (1/186ste) van het maatschappelijk kapitaal. Het maatschappelijk kapitaal is volgestort ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro (12.400,00 ¬ ).

Artikel 10: Kapitaalverhoging  Voorkeurrecht

10.1. Enkel de algemene vergadering der vennoten kan besluiten tot een kapitaalverhoging. Dit gebeurt conform artikel 302 Wetboek Vennootschappen, volgens de regels die gelden voor de statutenwijziging.

10.2. In geval van agio op nieuwe aandelen, moet dit volledig gestort worden bij de inschrijving.

10.3. De aandelen waarop in geld wordt ingeschreven, moeten eerst aangeboden worden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd. Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van ten minste vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving. De termijn wordt bepaald door de algemene vergadering.

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht van de vennoten.

Artikel 11: Aard van de aandelen - Register van vennoten

11.1. De aandelen zijn altijd op naam.

11.2. In de zetel van de vennootschap wordt een register van vennoten gehouden.

De vennoot of elke belanghebbende derde kan van dat register inzage nemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Het register bevat de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke huidige of oud-vennoot, alsmede het getal van de hem toebehorende aandelen, de gedane stortingen, de overdrachten en overgangen van aandelen reet hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de ovememer (of hun gevolmachtigden), ingeval van overdracht onder de levenden, door de zaakvoerder(s) en de rechtverkrijgende, ingeval van overgang wegens overlijden.

11.3. De overdrachten en de overgangen gelden ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van vennoten.

Artikel 12: Ondeelbaarheid van de effecten

12.1. De vennootschap erkent slechts één eigenaar per aandeel voor wat betreft de uitoefening van hun rechten.

12.2. Aandelen waarop een vruchtgebruik gevestigd is, zullen ingeschreven worden op naam van de naakte eigenaar en op naam van de vruchtgebruiker. Wanneer het aandeel toebehoort aan naakte eigenaars en vruchtgebruikers worden alle rechten, inbegrepen het stemrecht, uitgeoefend door de vruchtgebruiker(s).

Artikel 13: Overgang van aandelen

13.1. Overdracht onder de levenden

13.1.1. De aandelen mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder de levenden dan met goedkeuring van alle andere vennoten. Deze vereiste toestemming geldt ook in geval van overdracht aan een andere vennoot, aan de echtgenoot van de overdrager of de bloedverwanten in de rechte opgaande of in de rechte nederdalende lijn.

13.1.2. De vennoot die zijn aandelen onder de levenden wilt overdragen en niet in het bezit is van de schriftelijke toestemming van alle overige vennoten, richt een schriftelijk verzoek tot de zaakvoerder(s), met aanduiding van de naam, voornamen, beroep en woonplaats van de voorgestelde overnemer(s), van het aantal aandelen dat hij zinnens is af te staan, alsmede van de voor ieder aandeel geboden prijs.

Binnen acht dagen na ontvangst van dit bericht, moet(en) de zaakvoerder(s) de inhoud ervan overmaken aan elke vennoot, waarbij zij een schriftelijk negatief of positief antwoord vragen binnen de vijftien dagen en benadrukken dat de vennoten die in gebreke blijven hun schriftelijk antwoord te versturen zoals voorzien, geacht zullen worden hun goedkeuring te verlenen. Dit antwoord van de vennoot moet bij aangetekende brief worden verstuurd.

Binnen acht dagen nadat de termijn waarbinnen de vennoten hun beslissing moesten laten kennen, is verstreken, stelt (stellen) de zaakvoerder(s) de overdrager schriftelijk in kennis van het antwoord op zijn verzoek.

Alle bovenstaande schriftelijke verzoeken, antwoorden, kennisgevingen, e.d. dienen te gebeuren via aangetekend schrijven of door afgifte tegen ontvangstbevestiging, doch indien bewezen wordt dat de bestemmeling(en) deze berichten werkelijk ontving(en), zullen deze formaliteiten als voldaan gelden.

13.1.3. Tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open. Niettemin kan de vennoot, die het geheel of een deel van zijn aandelen wenst over te dragen, van de venno(o)t(en) die zich verzetten eisen dat hij (zij) de aandelen zelf kopen aan de prijs die door hem was vermeld in de oorspronkelijke bekendmaking of, in geval van betwisting van deze prijs, aan de prijs bepaald door een deskundige. Deze deskundige wordt in gemeen overleg aangewezen of, bij gebrek aan akkoord, door de voorzitter van de rechtbank van koophandel beslissende zoals in kortgeding, op verzoek van de meest gerede partij. Alle procedure- en expertisekosten zijn voor de helft ten laste van de overdrager(s) en voor de andere helft ten laste van de koper(s), naar evenredigheid met het door iedere koper verworven aantal aandelen als er meer dan één koper is. De betaling kan door de overnemer(s) uitgevoerd worden in 60 gelijke maandelijkse aflossingen, zonder dat het openstaande bedrag enige interesten opbrengt.

13.1.4. De bepalingen van dit artikel zijn van toepassing op elke overdracht onder levenden, zowel ten bezwarende titel als ten kosteloze titel, zowel vrijwillig als gedwongen (uitsluiting en uittreding) zowel in vruchtgebruik, naakte eigendom als volle eigendom, van aandelen of enige andere effecten die recht geven op de verwerving van aandelen.

13.1.5. In afwijking van het voorgaande:

- indien de vennootschap maar één vennoot telt, dan kan deze het geheel of een deel van de aandelen vrij overdragen,

- indien de vennootschap slechts 2 vennoten telt, kunnen deze hun aandelen vrij aan elkaar overdragen. 13.2. Overgaan wegens overlijden

13.2.1. De aandelen mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen door overlijden dan met goedkeuring van alle andere vennoten. Deze vereiste toestemming geldt ook in geval van overdracht aan een andere vennoot, aan de echtgenoot van de erflater of aan de bloedverwanten in de rechte opgaande of in de rechte nederdalende lijn.

13.2.2. Indien een erfgenaam of legataris ingevolge overerving aandelen in de vennootschap verkrijgt, voldoet aan de statutaire voorwaarden om als vennoot toe te treden tot de vennootschap én als vennoot wenst toe te treden tot de vennootschap, richt hij hiertoe een aangetekend schrijven aan de zaakvoerder(s) van de vennootschap, waarin hij zijn verzoek om als vennoot toe te treden tot de vennootschap motiveert.

De zaakvoerder(s) zenden dit verzoek binnen de 8 dagen door naar alle vennoten, met de vraag binnen de 30 dagen hun standpunt dienaangaande te kennen geven aan de zaakvoerder(s), waarbij zij benadrukken dat de vennoten die in gebreke blijven hun schriftelijk antwoord binnen die termijn te versturen, geacht zullen worden hun goedkeuring te verlenen voor de toetreding van de erfgenaam of legataris als vennoot.

Binnen acht dagen nadat de termijn waarbinnen de vennoten hun beslissing moesten laten kennen, is verstreken, betekent (betekenen) de zaakvoerder(s) aan de erfgenaam of legataris het antwoord op zijn verzoek.

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open.

13.2.3. De erfgenamen en legatarissen van aandelen, die geen vennoot wensen te worden of die geen vennoot kunnen worden overeenkomstig de huidige statuten of omdat ze niet als vennoot toegelaten worden overeenkomstig de voorgaande bepalingen, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen.

13.2.3.1. Zij zijn van rechtswege verplicht bij aangetekende brief een verzoek tot de zaakvoerder(s) van de vennootschap te richten, waarin zij vragen dat hun aandelen afgekocht worden, met aanduiding van het aantal aandelen dat ingevolge overlijden aan hen overgedragen werd.

Vervolgens wordt gehandeld conform de procedure voorzien in artikel 13.1.2.

13.2.3.2. De venno(o)t(en) die bevestigen dat zij bereid zijn de aandelen over te nemen zullen, behoudens andersluidend onderling akkoord, alle aandelen in verhouding tot hun aandeel in de vennootschap overnemen, waarbij de venno(o)t(en) die geen aandelen wensen over te nemen en de over te nemen aandelen, buiten beschouwing gelaten worden. Indien alle vennoten weigeren om de aandelen over te nemen, zullen zij allen gehouden zijn deze aandelen af te kopen, naar verhouding van hun aandeel in de vennootschap, waarbij de af te kopen aandelen buiten beschouwing gelaten worden.

13.2.3.3. De aandelen worden overgenomen worden aan de prijs bepaald door een deskundige. Deze deskundige wordt in gemeen overleg aangewezen of, bij gebrek aan akkoord, door de voorzitter van de rechtbank van koophandel beslissende zoals in kortgeding, op verzoek van de meest gerede partij. Alle procedure- en expertisekosten zijn voor de helft ten laste van de erfgenaam of legataris en voor de andere helft ten laste van de koper(s), naar evenredigheid met het door iedere koper(s) verworven aantal aandelen als er meer dan één koper is. De betaling kan door de koper(s) uitgevoerd worden in 60 gelijke maandelijkse aflossingen, zonder dat het openstaande bedrag enige interesten opbrengt.

13.2.4. In afwijking van het voorgaande:

- indien de aandelen die overgedragen werden door overlijden, toebehoorden aan de enige vennoot van de vennootschap, dan kan de erfgenaam of legataris vrij beschikken over de aandelen, met dien verstande dat hij het beroep van advocaat slechts via deze vennootschap kan uitoefenen, voor zover hijzelf de hoedanigheid van advocaat heeft en hij gebonden is door de huidige statuten, en dus rekening zal moeten houden niet hetgeen bepaald werd in artikel 6.2,

- indien de vennootschap slechts 2 vennoten telt, kunnen deze hun aandelen vrij aan elkaar overdragen door overlijden.

Artikel 14: Bestuur

Enkel advocaten of advocatenvennootschappen die vennoot zijn kunnen tot zaakvoerder benoemd worden. In geval een zaakvoerder zijn hoedanigheid van advocaat verliest, brengt dit van rechtswege de verplichting met zich mee om als zaakvoerder terug te treden.

De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt bepaalt hun aantal en de duur van hun opdracht. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn.

De gewone zaakvoerder(s) is (zijn) herroepbaar ad nutum bij besluit van de algemene vergadering, zonder dat zijn (hun) herroeping recht geeft op enige vergoeding.

Artikel 15: Bevoegdheden

Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerders aan hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren.

Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Mij kan bijzondere machten toekennen aan elke mandataris.

Artikel 16: Vergoeding

De algemene vergadering beslist of het mandaat van de zaakvoerder(s) al dan niet ten kosteloze titel wordt uitgeoefend.

Indien het mandaat van de zaakvoerder(s) bezoldigd is, dan bepaalt de algemene vergadering, beslissend met relatieve meerderheid van stemmen, of de enige vennoot, het bedrag van deze vaste of evenredige vergoeding. Deze wordt geboekt op de algemene kosten, los van alle eventuele representatie-, reis- en verplaatsingskosten.

Artikel 17: Controle van de vennootschap

17.1. Wanneer het door de wet vereist is en binnen de wettelijke grenzen, wordt het toezicht op de vennootschap toevertrouwd aan één of meerdere commissarissen, benoemd voor een vernieuwbare termijn van drie jaar.

17.2. Wanneer geen commissaris benoemd werd, moeten de jaarrekeningen onderworpen worden aan een controle door een bedrijfsrevisor, erkend door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren, of een accountant, erkend door het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten. Deze bepaling is niet van toepassing indien de vennootschap gedurende het gehele jaar waar de jaarrekening betrekking op heeft, slechts één vennoot had.

Artikel 18: Jaarvergadering

Ieder jaar wordt de jaarvergadering gehouden op de eerste dinsdag van de maand juni om 15.00 uur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur.

De algemene vergaderingen worden gehouden op de maatschappelijke zetel of in een andere plaats in België, zoals aangeduid in de oproepingen.

Bovendien moet(en) de zaakvoerder(s) een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen telkenmale het belang van de vennootschap het vereist of op aanvraag der vennoten die minstens één vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen. In dit laatste geval, zullen de vennoten hun verzoek en de agendapunten aangeven. De zaakvoerder(s) zal (zullen) de algemene vergadering bijeenroepen ten minste vijftien dagen na de aanvraag.

De oproepingen tot een algemene vergadering vermelden de agenda.

Ze worden ten minste vijftien dagen voor de algemene vergadering verstuurd per aangetekend schrijven gericht aan de vennoten, aan de zaakvoerder(s) en, in voorkomend geval, aan de titularissen van certificaten of obligaties en aan de commissarissen.

Iedere persoon kan verzaken aan de oproeping en zal in ieder geval als regelmatig opgeroepen worden beschouwd als hij aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering.

Artikel 19: Verdaging

Elke gewone of buitengewone algemene vergadering kan door de zaakvoerder(s) tijdens de zitting worden verdaagd met drie weken.

Deze verdaging annuleert elke genomen beslissing. De tweede vergadering zal beraadslagen over dezelfde agenda en beslist definitief.

Artikel 21: Zittingen  proces-verbaal

21.1. De algemene vergadering wordt voorgezeten door een zaakvoerder of, bij gebrek daaraan, door de aanwezige vennoot die de meeste aandelen bezit en, in geval van pariteit, door de oudste. De voorzitter zal een secretaris aanduiden die niet noodzakelijk vennoot moet zijn.

21.2. De notulen van de algemene vergadering of van de enige vennoot worden neergelegd in een register dat wordt bewaard op de maatschappelijke zetel. Zij worden ondertekend door de voorzitter van de zitting en door de aanwezige vennoten die erom vragen. De uitgiften, afschriften of uittreksels worden ondertekend door een zaakvoerder.

Artikel 22: Beraadslaging  Besluiten

22.1. Op de algemene vergadering geeft ieder aandeel recht op één stem, onder voorbehoud van de wettelijke en statutaire bepalingen betreffende de aandelen zonder stemrecht.

Indien de vennootschap maar één vennoot telt, dan kan deze de bevoegdheden die aan de algemene vergadering zijn toegekend alleen uitoefenen.

Elke vennoot kan aan ieder andere persoon, al dan niet vennoot, door alle middelen van overdracht, een schriftelijke volmacht geven om zich te laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering en daar in zijn plaats te stemmen.

22.2. Alle algemene vergaderingen mogen alléén beslissen over de voorstellen die zijn opgenomen in de agenda, behalve als alle personen die moeten worden opgeroepen, aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

22.3. Behalve in de door de wet bepaalde gevallen, kan de algemene vergadering beslissen welke ook de vertegenwoordigde fractie van het kapitaal mag zijn en bij absolute meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Artikel 23: Boekjaar  Jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december.

Op deze laatste datum wordt de boekhouding van de vennootschap afgesloten en stel(len)(t) de zaakvoerder(s) een inventaris en de jaarrekening op waarvan hij (zij), na goedkeuring door de algemene vergadering, de bekendmaking verzorgt (verzorgen), overeenkomstig de wet.

Artikel 24: Bestemming van de winst  reserves

Van de jaarlijkse nettowinst, wordt minstens vijf ten honderd (5%) voorafgenomen voor de wettelijke reserve; deze voorafname houdt op verplicht te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar herleeft indien het reservefonds om enige reden aangetast is.

De aanwending van het saldo der winsten wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder(s), waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

Artikel 25: Ontbinding

De vennootschap kan op elk moment worden ontbonden door beslissing van de algemene vergadering of: van de enige vennoot beslissende in de vormen vereist voor de statutenwijziging.

Artikel 26: Vereffenaars

Bij ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk ogenblik het ook zij, wordt de vereffening verzorgd door de zaakvoerder(s) in functie, onder voorbehoud van het recht van de algemene vergadering om één of meerdere vereffenaars aan te duiden, hun bevoegdheden te omlijnen en hun vergoeding te bepalen. De benoeming van de vereffennaar(s) moet gehomologeerd worden overeenkomstig de wet.

Enkel advocaten en burgerlijke vennootschappen wiens doel de uitoefening van het beroep van advocaat is, kunnen als vereffenaar aangesteld worden.

Artikel 27. Verdeling van het netto-actief

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht tussen de aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoend volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaandelijke terugbetalingen te doen in voordeel van die aandelen die in een grotere

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

verhouding zijn volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder alle vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn op dezelfde wijze verdeeld. Artikel 28: Woonstkeuze

Voor de uitvoering van deze statuten, kiest elke in het buitenland wonende vennoot, zaakvoerder, commissaris, vereffenaar of obligatiehouder, woonplaats op de maatschappelijke zetel waar alle mededelingen, aanmaningen, dagvaardingen en betekeningen hem geldig kunnen worden gedaan als hij geen andere woonplaats heeft gekozen in België voor alle betrekkingen met de vennootschap.

Artikel 29: Gerechtelijke bevoegdheid

Elke betwisting omtrent de zaken van de vennootschap en de uitvoering van deze statuten, tussen de vennootschap, haar vennoten, zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars, wordt voorgelegd aan een arbiter, gezamenlijk aangeduid door de Stafhouders van de "Nederlandse Orde van Advocaten bij de Balie te Brussel" en de "Ordre français des avocats du barreau de Bruxelles" of door 3 arbiters, waarvan er telkens één aangeduid wordt door de hiervoor genoemde stafhouders en de derde aangeduid wordt door de twee eerstaangestelde arbiters. Indien er onenigheid bestaat over het aantal arbiters waaraan het geschil voorgelegd moet worden, dan dient het geschil door 3 arbiters behandeld te worden. De arbitrage gebeurt te Brussel in de Nederlandse taal.

Artikel 30: Gemeen recht

De bepalingen van het Wetboek Vennootschappen, waarvan niet geldig zou zijn afgeweken, worden geacht te zijn ingeschreven in huidige akte en clausules die strijdig zijn met de dwingende bepalingen van het wetboek worden geacht niet te zijn geschreven.

SLOT- EN (OF) OVERGANGSBEPALINGEN

De comparanten nemen eenparig de volgende beslissingen die slechts uitwerking hebben vanaf de neerlegging ter griffie van een uittreksel van de oprichtingsakte, in overeenstemming met de wet.

Eerste boekjaar en eerste algemene vergadering

Het eerste boekjaar gaat in de dag van de neerlegging ter griffie van een uittreksel van deze akte en wordt afgesloten op eenendertig december twee duizend en elf.

De eerste algemene vergadering heeft plaats om 15 uur op dinsdag 5 juni van het jaar twee duizend en twaalf.

Benoeming van zaakvoerder(s)

De vergadering beslist het aantal zaakvoerders te bepalen op twee.

Worden benoemd tot niet-statutaire zaakvoerders voor een onbepaalde duur:

1/ de burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm heeft aangenomen van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid MOYAERTS ANDRE AVOCAT  MOYAERTS ANDRE ADVOCAAT, vertegenwoordigd als gezegd, hier aanwezig en die aanvaardt, met als vaste vertegenwoordiger de Heer André MOYAERTS, wonende te Watermaal-Bosvoorde, Glimwormenlaan 30;

2/ de burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm heeft aangenomen van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid FREDERIC DE COCK, ADVOCAAT, vertegenwoordigd als gezegd, hier aanwezig en die aanvaardt, met als vaste vertegenwoordiger de Heer Frédéric DE COCK, wonende te Elsene, Adolphe Saxplein, 3-6 E bus 26.

Commissaris

Daar de vennootschap er niet toe verplicht is ingevolge de wettelijke criteria, beslissen de comparanten op dit moment geen commissaris te benoemen.

Overname gevoerde activiteiten

De vennootschap neemt alle daden, verplichtingen, verbintenissen en rechten over, die sinds 1 december 2010 in haar naam gesteld of aangegaan werden door haar vennoten.

VOOR EENSLUIDENDE GELIJKVORMIGE UITTREKSEL

Bijlage : een uitgifte

Philippe DAEMS

NOTAIRE - NOTARIS

Watermael-BOitstort Watermaal-Basvoorde

1170 Bruxelles - 1170 Brussel

TEL 021672.22.75 FAX 02/675.38.93

e" rnall " philippe.daems@betnot.be

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, tretzii van de perso(o)n en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

23/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 14.06.2015, NGL 21.09.2015 15591-0338-010
20/06/2016 : ME. - COMPTES ANNUELS 31.12.2015, APP 02.06.2016, DPT 15.06.2016 16177-0428-010

Coordonnées
MOYAERTS & DE COCK ADVOCAATENVENNOOTSCHAP …

Adresse
RUE DE STASSART 117, BTE 11 1050 BRUXELLES

Code postal : 1050
Localité : IXELLES
Commune : IXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale