MUSMA

Association sans but lucratif


Dénomination : MUSMA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.854.119

Publication

09/09/2011
ÿþMOD 2.2

~.~/

[

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1II 111111111137 iM153" Vlll+ M

BRUSSEL

' leb2 Griffie

Ondernemingsnr: s38. g' .ÇL1./l.,t

Benaming

(voluit) : MusMA

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Ravensteinstraat 36, 1000 Brussel

Onderwerp akte : oprichting

De Ondergetekenden:

-Michel Vermaerke, Fr. Robberechtstraat 283 te 1780 Wemmel

-Arlette Verkruyssen, Duisburgsesteenweg 195 te 3090 Overijse

-Tony Mary, Araucarialaan 147 bus 3 te 1020 Brussel

-Kaat Exterbille, Baron R. de Vironlaan 5/1 te 1700 Dilbeek

-Jan Briers, Prinsmolenstraat 15 te 9890 Baaigem

-Jari De Meufemeester, Lakenstraat 51 te 1090 Brussel

Zijn overeengekomen op 1 april 2011, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk " MusMA " op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "MusMA" vereniging zonder winstgevend doel.

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd in Brussel. Hij kan worden overgeplaatst naar een andere plaats in België bij eenvoudige beslissing van de algemene vergadering. Heden is hij gevestigd te Ravensteinstraat 36, 1000 Brussel. Deze vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement van Brussel,

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel

-Het organiseren van een Europees platform voor nieuwe componisten en jonge artiesten in partnerschap

tussen festivals en omroepen.

-Het toegankelijk maken van de muziek voor een breed publiek en de betrokken spelers in het veld een

informele volwassen educatie aanbieden

-Het ondersteunen van initiatieven met betrekking tot nieuwe componisten en jonge artiesten in de festivals

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar del nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, met expliciet inbegrip van verzekeringspolissen, goederen in huur nemen, dit zowel in binnen- als buitenland.

Zij kan individuele overeenkomsten zowel privé- ais met rechtspersonen afsluiten, om welke redenen ook, subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en' vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2011- Annexes du Moniteur belge

r"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 4

De vereniging word opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel ten allen tijde ontbonden worden.

LEDEN

Artikel 5

De vereniging telt minstens drie leden. Minstens de helft plus één van het aantal leden is lid van de Algemene Vergadering van het Festival van Vlaanderen Brussel-Europa vzw of aangesteld door de Raad van Bestuur van het Festival van Vlaanderen Brussel-Europa vzw.

Kunnen als lid worden aanvaard de personen die, op grond van hun functie, hun bevoegdheid of hun persoonlijke waarde tot het slagen van het evenement of het verhogen van zijn prestige kunnen bijdragen.

De raad van bestuur kan publiek- of privaatrechtelijke rechtspersonen, die tot het verwezenlijken van het doel van de vereniging kunnen bijdragen, verzoeken één of meer vertegenwoordigers als kandidaten voor het lidmaatschap voor te dragen. De raad van bestuur beslist soeverein over elke aanvaarding van nieuwe leden, met gewone meerderheid.

Het lidmaatschap houdt aanvaarding in van de statuten van de vereniging. De leden betalen een maximum bijdrage van 0 E.

Artikel 6

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk (aangetekende brief, fax, email, en alle mogelijke schriftelijke kennisgevingen met ontvangstbewijs) ter kennis worden gebracht aan de raad van bestuur.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering warden besloten met tweederde meerderheid van de aanwezige en geldig vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid  op zijn verzoek- is gehoord. Opgave van redenen is niet vereist.

Het lidmaatschap neemt rechtswege een einde ingeval het lid overlijdt, failliet of onbekwaam verklaard wordt of ophoudt de functie te bekleden op grond waarvan hij als lid van de vereniging werd aanvaard.

Een uittredend of uitgesloten lid en rechthebbenden van een overleden lid hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van de aanbrengsten of andere prestaties vorderen.

In geen geval kan het uitgetreden of uitgesloten lid mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris eisen.

BESTUUR

Artikel 7

De vereniging wordt bestuurd door een raad van ten minste drie bestuurders die, al dan niet, lid zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

De leden van de raad van bestuur worden door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van de aanwezigen en geldig vertegenwoordigde stemmen benoemd. Minstens de helft plus één van het aantal leden van de Raad van Bestuur is lid van de Raad van Bestuur van het Festival van Vlaanderen Brussel-Europa vzw of aangesteld door de Raad van Bestuur van het Festival van Vlaanderen Brussel-Europa vzw.

De kandidaten moeten schriftelijk (aangetekende brief, fax, e-mail en alle mogelijke schriftelijke kennisgevingen met ontvangstbewijs) ingediend zijn veertien dagen voor de vergadering.

Het mandaat van de bestuurders dient vier jaar. Om de twee jaar wordt de helft of eventueel de helft plus een van de mandaten vernieuwd. De volgorde van het uittreden wordt bij de eerste hernieuwing bepaald door het lot. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Bestuurders die de leeftijd van 75 jaar bereiken zijn automatisch uittredend.

Bij voortijdig openvallen van een mandaat van bestuurder wordt op de eerstvolgende algemene vergadering in de vervanging voorzien. De nieuwe bestuurder voltooit het mandaat van zijn voorganger.

De leden van de raad van bestuur kiezen een voorzitter, een ondervoorzitter, een gedelegeerd bestuurder, een secretaris en een penningmeester.

De bestuurders dragen geen persoonlijke verantwoordelijkheid in verband met de verbintenissen van de hun gegeven opdracht en tot de in hun bestuur bedreven fouten.

Artikel 8

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd om alle handelingen van beheer en beschikking te stellen, daarin begrepen organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van het personeel.

Artikel 9

De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of op verzoek van ten minste drie leden. Hij vergadert ten minste driemaal per jaar. Elk lid van de raad van bestuur kan zicht laten vertegenwoordigen door een medelid. Geen enkel lid mag nochtans over meer dan twee volmachten beschikken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of

door het lid met het grootste aantal dienstjaren.

De besluiten worden genomen met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking

van stemmen beslist de voorzitter.

Elk lid kan punten ter bespreking voorleggen. De voorzitter kan die punten verwijzen naar een volgende

vergadering, die dan binnen de maand moet worden samengeroepen.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register en ondertekend door de voorzitter en de

secretaris van de vergadering.

Uittreksels en afschriften worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Artikel 10

De benoeming, beëindiging van het mandaat of de afzetting van de gedelegeerd bestuurder, evenals de omvang van het mandaat gebeurt door beslissing van de raad van bestuur, met gewone meerderheid.

De gedelegeerd bestuurder kan evenwel alle daden stellen die voor het dagelijks bestuur van de vereniging noodzakelijk zijn. Hij ondertekent de gewone briefwisseling evenals kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoerinstanties, post, bank spaarkas en dergelijke meer.

De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid gedeeltelijk aan de gedelegeerd bestuurder overdragen. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen en waarvan de waarde een door de raad van bestuur vast te stellen bedrag te boven gaat, is de vereniging slecht verbonden door de handtekening van de gedelegeerd bestuurder en de voorzitter of een lid van de raad van bestuur door de voorzitter aangewezen.

Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging.

Artikel 11

De raad van bestuur kan voor het welslagen van een of meerder manifestaties opdrachten geven aan bevoegde personen en/of organisaties binnen en buiten de vereniging. Hij stelt hun vergoeding vast binnen het raam van de begroting ad hoc.

De benoeming, beëindiging van het mandaat of de afzetting van de persoon in kwestie, evenals de omvang van het mandaat gebeurt door beslissing van de raad van bestuur met gewone meerderheid.

Artikel 12

De raad van bestuur vaardigs alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een directeur of coördinator benoemen, die met het

dagelijks bestuur wordt belast.

Artikel 13

De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt alle leden. Haar besluiten verbinden

ook de leden die niet stemmen of tegenstemmen.

De algemene vergadering beslist over de aangelegenheden, opgesomd in art 4 van de wet van 2 mei 2002

en over de aangelegenheden die niet uitdrukkelijk aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

Artikel 14

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

De jaarlijkse statutaire algemene vergadering heeft plaats in de loop van het eerste semester van het jaar. De raad van bestuur is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens als tenminste één vijfde van de leden daarom verzoekt en wel binnen de maand na het indienen van het verzoek.

De uitnodigingen tot de algemene vergaderingen worden veertien dagen vooraf schriftelijk (aangetekende brief, fax, e-mail en alle mogelijk schriftelijke kennisgeving met ontvangstbewijs) aan de leden toegestuurd met de vermelding van de agenda.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste een twintigste van het totaal getal der leden, moet op de agenda worden geplaatst.

Artikel 15

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of het lid met het grootste aantal dienstjaren. Als secretaris fungeert de secretaris van de raad van bestuur of een door de voorzitter aangewezen lid.

Elk lid beschikt slechts over één stem. Hij mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lig, voorzien van een schriftelijke volmacht. Geen enkel lid mag meer dan één vijfde van de stemmen vertegenwoordigen.

De algemene vergadering kan dan alleen geldig beslissen, wanneer de meerderheid van de stemmen aanwezig of geldig vertegenwoordigd is.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Is het vereiste aantal stemmen niet aanwezig of vertegenwoordigd dan kan binnen de maand, maar ten vroegste na veertien dagen, een tweede algemene vergadering worden belegd met dezelfde agenda. De

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

vergadering beslist met gewone meerderheid van de stemmen, hoe groot ook het aantal aanwezige e vertegenwoordigde stemmen zij. De uitnodiging vermeldt dat het gaat om een tweede vergadering met dezelfde agenda.

Tot wijziging van de statuten of ontbinding van de vereniging kan alleen worden besloten met inachtneming van de voorschriften van artikel 8 respectievelijk van artikel 20 van de wet van 7 juni 1921.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 16

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register en ondertekend door de voorzitter en de

secretaris van de vereniging. Uittreksels en afschriften worden ondertekend door voorzitter en secretaris.

BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 17

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Met het einde van elk boekjaar worden de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten en de begroting voor het volgend jaar opgemaakt. Ze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering voorgelegd.

ONTBINDING

Artikel 18

In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering of, bij gebreke daarvan door de

rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening van de

schulden en van de tegeldemaking van de goederen vastgesteld.

Het actief zal bij beslissing van de algemene vergadering en na aanzuivering van de schulden, worden

overgedragen aan een vereniging die hetzelfde of een gelijkaardig doel nastreeft.

Aldus door de buitengewone Algemene Vergadering gehouden te Brussel op 1 april 2011.

SLOTBEPALINGEN

1. De oprichters beslissen bij eenparigheid van stemmen om de volgende personen te benoemen als

bestuurders voor een periode van 4 jaar met ingang van 1 april 2011.

-Michel Vermaerke, Fr. Robberechtstraat 283 te 1780 Wemmel; geboren te Gent op 01/02/1961

-Arlette Verkruyssen, Duisburgsesteenweg 195 te 3090 Overijse; geboren te Ronse op 10/03/1960

-Tony Mary, Araucarialaan 147 bus 3 te 1020 Brussel; geboren te Dilbeek op 03/02/1950

-Kaat Exterbille, Baron R. de Vironlaan 5/1 te 1700 Dilbeek; geboren te Halle.op 23/08/1960

-Jan Briers, Prinsmolenstraat 15 te 9890 Baaigem; geboren te Gent op 30/10/1953

De oprichtingsvergadering heeft volgende functies toegekend

-Michel Vermaerke, voorzitter

-Kaat Exterbille, ondervoorzitter

-Arlette Verkruyssen, penningmeester

-Tony Mary, secretaris

het dagelijks bestuur zal worden uitgeoefend door:

-Jan Briers, gedelegeerd bestuurder, Prinsmolenstraat 15 te 9890 Baaigem; geboren te Gent op 30/10/1953

2. Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 1 april 2011 tot 31 december 2012.

Aldus opgesteld te Brussel op 1 april 2011, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere bewaard wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel.

Tegelijkertijd hierbij de ondergetekende statuten van oprichting.

Voor echt verklaard

Brussel 11/8/2011

Jan Briers

gedelgeerd bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MUSMA

Adresse
RAVENSTEINSTRAAT 36 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale