NATIONAAL VERBOND VAN ZELFSTANDIGE MEESTER-KLEERMAKERS

Association sans but lucratif


Dénomination : NATIONAAL VERBOND VAN ZELFSTANDIGE MEESTER-KLEERMAKERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.342.761

Publication

21/10/2014
ÿþMOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte tlfg

elegd/ontvangen op 7

10 OKT. 2014

ter griffie van de Nederlandstalige Ymu eile45:414.)11 nimsgel

Ondernemingsnr 0410.342.761

Benaming

(voluit): Nationaal verbond van zelfstandige meester-kleermakers

(verkort) :

Rechtsvorm: vzvv

Zetel: Willebroekkaai 37- 1000 Brussel

Onderwerp akte Wijziging statuten Nationaal verbond van zelfstandige meester-kleermakers

De Algemene ledenvergadering van Register, de Organisatie voor de Zelfstandige Kleermakers en. Ontwerpers, vereniging zonder winstoogmerk, heeft op 5 mel 2014 onderstaande nieuwe statuten goedgekeurd ter vervanging van de statuten zoals gepubliceerd in de bijlage van het Belgisch Staatsblad van 25 maart 1950; onder N. 830.

TITEL I.- Benaming, zetel, doel

Artikel 1. De naam van de vereniging luidt: Register, de organisatie voor de Zelfstandige kleermakers en' ontwerpers, vereniging zonder oogmerk.

Art. 2. De vereniging heeft haar maatschappelijk zetel te Brussel, Willebroekkaai 37 te 1000 Brussel en is: , gelegen in het gerechtelijke arrondissement van Brussel. Deze zetel kan overgedragen worden naar om het even welke plaats in België, bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur. Het secretariaat Is gevestigd te Brussel, Willebroeldmai 37.

Art. 3. Register heeft als doel:

1.0e algemene en de beroepsbelangen van de zelfstandig gevestigde kleermakers en ontwerpers te. behartigen, te bestuderen, te ontwikkelen en te verdedigen, zowel op economisch, sociaal, fiscaal, cultureel, juridisch als algemeen maatschappelijk vlak en dit met al de door de wet toegelaten middelen,

2.1nitiatieven te nemen om zijn leden te informeren en te vormen over economische, sociale, fiscale,, . juridische aangelegenheden, zoals bij wijze van voorbeeld het organiseren van seminaries, het publiceren van:

" vaktechnische informatie, enz.

organiseren van acties ter bevordering van de verkoop bij de zelfstandige textiel-, kleding-, schoenen:

en lederwarendetailhandel in het algemeen.

De vereniging mag aile handelingen verrichten of (handels)daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks niet de verwezenlijking van haar doel te maken hebben.

Art. 4. De vereniging maakt deel uit van Mode Unie, Willebroekkaal 37, 1000 Brussel. Zij staat boven en buiten aile partijpolitiek. Zij mag alleen aansluiten bij professionele of interprofessionele organisaties, mits voorafgaandeliike toestemming van Mode Unie.

TITEL Leden

Art. 5. Alle zelfstandig gevestigde kieermakers en ontwerpers kunnen lid worden van de vereniging, ongeacht hun filosofische of politieke overtuiging. Het aantal leden Is onbeperkt.

Voor- 11111!MIJAIREI

behoudee

aan het

Belgisch Staatsbla

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Aile leden worden om de vier jaar uitgenodigd op een ledencongres. Zij kunnen zich kandidaat stellen als lid.

" van de algemene ledenvergadering. Op het congres wordt de algemene ledenvergadering benoemt voor een periode van vier jaar. De vereniging telt werkende en toegetreden leden. De VZW telt tenminste drie werkende leden. De leden van de algemene ledenvergadering zijn de werkende leden. De volheid van het lidmaatschap,

' met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden, "

"

Op de laatste blz. . van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening. P(2c/12..

'e

,..e e. MOD 2.2

Art. 6. De hoedanigheid van lid van Register eindigt door vrijwillig ontslag van het lid ingediend bij de raad van bestuur of door het niet betalen van de jaarlijkse bijdrage of door uitsluiting uitgesproken door de algemene vergadering wegens het niet naleven van de statuten of het reglement van Inwendige orde of voor elke andere ernstige reden en dit mils een meerderheid van twee derde van de uitgebrachte stemmen. Indien een lid of een regionale of nationale vereniging ontslag neemt, tijdens een lopend boekjaar zullen de verplichtingen, die voor de duur Van het boekjaar tegenover Register onderschreven werden, moeten nagekomen worden. Een ontsiagnernend of uitgesloten lid of zijn erfgenaam kunnen geen enkele aanspraak maken op het maatschappelijke bezit van de vereniging, noch de teruggave eisen van betaalde bijdragen.

Evenmin kan een zegellegging, noch het opmaken van een inventaris geëist worden.

Art, 7, De werkende en toegetreden leden betalen een jaarlijkse bijdrage aan de vereniging. Het bedrag hiervan wordt bepaald door de algemene vergadering. Deze bijdrage mag niet meer bedragen dan 500 euro.

Art. 8. Regionale of nationale verenigingen, hetzij feitelijke of over de rechtspersoon beschikkend, en die de belangen Van de kleermakers en de ontwerpers of een aanverwant beroep vertegenwoordigen en verdedigen, kunnen eveneens bij Register aansluiten met het oog op hulp en de medewerking bij het realiseren van de doelstellingen van hun vereniging.

TITEL Ill,  Algemene vergadering

Art. 9. Eik lid van de algemene vergadering beschikt over één stem.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2014 - Annexes du Moniteur belge Art. 10, De algemene ledenvergadering komt minstens éénmaal per jaar bijeen op schriftelijke uitnodiging, die minstens tien dagen voordien, met vermelding van agenda, door de raad van bestuur verstuurd wordt. De algemene ledenvergadering moet ook bijeen geroepen worden indien minstens één vijfde van de leden van de algemene vergadering hierom vraagt. De leden van de algemene ledenvergadering kunnen zich enkel laten vertegenwoordigen door een ander lid van de algemene vergadering en dit bij schriftelijke volmacht. Indien leden van de algemene vergadering hierom tijdig verzoeken, kan een door hen voorgesteld agendapunt worden toegevoegd aan de agenda.

Art. 11. De besluiten van de algemene ledenvergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden en dit ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De onthoudingen worden niet meegeteld om de meerderheid te berekenen. In geval van staking van de stemmen, is de stem van de voorzitter van de algemene ledenvergadering doorslaggevend. Met betrekking tot een statutenwijziging moet de algemene ledenvergadering beslissen met een twee derde meerderheid van de stemmen en er moet ook minimum twee derde van de leden van de algemene vergadering aanwezig zijn. Bij de oproepingsbrief moet ultdrukkelijk vermeld worden dat er een statutenwijziging geagendeerd wordt.

In gever van ontbinding van de vereniging dienen tevens twee derde van de leden aanwezig te zijn en beslissen zij met twee derde meerderheid. Indien er geen twee derden van de leden aanwezig zijn kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die met een twee derde meerderheid beslist, ongeacht het aantal aanwezige leden. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Art. 12 De algemene vergadering is het hoogste gezagdragende lichaam van de vereniging en heeft tot

taak:

-wijziging van de statuten

-het benoemen en afzetten van bestuurders

-het goedkeuren van de begroting en rekening

-het ontbinden van de vereniging

-het uitsluiten van leden

-de kwijting aan bestuurders en commissarissen

-de omzetting van een VZVV naar een VS0

-de eventuele benoeming en afzetting van commissarissen en het bepalen van een eventuele bezoldiging

hiervoor.

Art. 13. De besluiten van de algemene ledenvergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurden Het register wordt ter beschikking gesteld op de zetel van de vereniging waar alle leden het ter plaatse kunnen inkijken.

Alle leden of derden die van belang doen blijken, kunnen uit het register uittreksels opvragen, ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder,

TITEL IV.  Het Bestuur

Art. 14. De leden van de raad van bestuur worden bij wijze van eenvoudige meerderheid van aanwezige of vertegenwoordigde leden door de algemene ledenvergadering verkozen. Zij worden verkozen voor een periode van vier jaar. De voorzitter wordt voor dezelfde periode van vier jaar verkozen door de raad van bestuur. De raad van bestuur wordt evenals de algemene ledenvergadering voorgezeten door de voorzitter.

Kad-cl-%" cc--uite,A3

M002.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik 5 - venioln

Art. 16. De raad van bestuur beschikt over aile bevoegdheden die door de wet of de statuten niet uitdrukkelijk zijn voorbehouden voor de algemene ledenvergadering. De Raad van bestuur roept de algemene , ledenvergadering bijeen en ontvangt het ontslag van leden. De raad van bestuur legt jaarlijks de rekening en de begroting ter goedkeuring voor aan de algemene ledenvergadering.

Art. 16. De raad van bestuur benoemt de secretaris voor onbepaalde tijd. De secretaris is ambtshalve lid van de algemene vergadering en van de raad van bestuur. De secretaris wordt bezoldigd.

Art 17. Alle rechtsgedingen, zowel bij eis, bij verweer als bij dading gevoerd, worden namens de vereniging ' ; door de raad van bestuur gevoerd, voor vervolging en benaarstiging door zijn voorzitter en secretaris. Deze laatsten beschikken over de maatschappelijke handtekening.

TITEL V.  Bezit

Art. 18. Het maatschappelijk bezit en de inkomsten van de vereniging mogen enkel aangewend worden ter behartiging van het doel van de vereniging.

TITEL VI.  Ontbinding en liquidatie

; Art. 19. De ontbinding van de vereniging wordt uitgesproken door een speciaal daartoe bijeengeroepen

: buitengewone algemene ledenvergadering. Deze zal één of meer vereffenaars benoemen, die zullen belast

" worden met het aanzuiveren van alle schulden en lasten van de vereniging en het opmaken van de overblijvende netto activarekening. ln geval van vereffening wordt het netto overblijvend actief van de vereniging, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten overgedragen aan een gelijkaardige. vereniging.

Art. 20. Voor al wat niet uitdrukkelijk door onderhavige statuten wordt voorzien wordt door de partijen verwezen naar de schikkingen van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de vereniging zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Voor eensluidend afschrift:

"

Isolde Delanghe

Secr taris

Op de laatste blz. van Lulk B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening 'nid&

29/05/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



\\EMIF

Là R USsEL

Griffiel 7 2013

Voor-behoude aan het Belgisch Staatsbh.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0410.342.761

Benaming

(voluit) : Nationaal verbond van zelfstandige meester-kleermakers (verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Spastraat 8 -1000 Brussel

Onderwerp akte : Adreswijziging Nationaal verbond van zelfstandige meester-kleermakers

De Buitengewone Algemene Vergadering van 13 februari 2013 van het Nationaal verbond van zelfstandige meester-kleermakers heeft met algemeenheid der stemmen de adreswijziging van het Nationaal verbond van zelfstandige meester-kleermakers goedgekeurd. Voortaan zal de zetel de Willebroekkaai 37 te 1000 Brussel zijn.

covL1

ScettlAAA

Coordonnées
NATIONAAL VERBOND VAN ZELFSTANDIGE MEESTER-K…

Adresse
SPASTRAAT 8 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale