ON-POINT

Association sans but lucratif


Dénomination : ON-POINT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 847.741.495

Publication

09/08/2012
ÿþ~ iE1--1N~

MoD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie 3 1 JUIL. 2012

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

ill

*12139807"

Leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Ondernemingsnr : ~ ~ ~- %-1 A k %

Benaming

(vole): On-Point

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Waterlosesteenweg 10 -1060 Brussel

Onderwerp akte :

Zijn op de Buitengewone Algemene Vergadering van 15 juni 2012 overeengekomen, om in overeenstemming met de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk "On-Point" op te richten.

Deforce Alexander, wonende te Waterlosesteenweg 10, 1060 Sint-Gillis

Casier Jonas, wonende te Vijverhoek 56, 8520 Kuurre

Bie Vancraeynest, wonende te Bockstaellaan 87, 1020 Laken

STATUTEN

Naam, zetel, doel, duur

Art. 1, De vereniging draagt de naam "On-Point".

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Heden is hij gevestigd te Waterlosesteenweg 10 te 1060 Sint-Gillis, in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel hedendaagse muziek en audiovisuele cultuur en kunst op laagdrempelige wijze te promoten bij een breder publiek. Daarbij kan eventueel de link gelegd worden met uitingen vzan andere kunstdisciplines. Om dit doel te bereiken werden producties van locale, regionale, nationale en internationale artiesten voorgesteld via verschillende media, activiteiten, evenementen en/of projecten. Hiervoor wordt gestreeft naar duurzame partnerschappen met andere actoren (media, verenigingen, cultuurhuizen, overheid en alle andere mogelijke betrokkenen).

De vereniging is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover dez in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en aile andere zakelijke rechten op uitoefenen.

De vereniging kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

De vereniging kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

4.

MoD 2.2

1/4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art. 5. De vereniging zal minstens drie leden tellen.

Art. 6. Als lid kan in de vereniging stappen: elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen die door de raad van bestuur worden toegelaten. De leden zijn geen bijdrage verschuldigd.

Wie [Id wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijK verzoek kan gebeuren per brief of e-mail. De raad van betuur beslist vrij over elk verzoek van toetreding.

Art. 7. De opzegging van het lidmaatschap dient schriftelijk te worden gericht aan de raad van bestuur. Dit kan gebeuren per brief of per e-mail. De effectieve uittreding gaat in één maand na de kennisgeving aan de raad van bestuur (vanaf ontvangst e-mail of postdatum brief).

Art. 8. De uitsluiting van een lid kan besloten worden door de algemene vergadering, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans is opgeroepen.

Art. 9. De uittredende, ontslagnemende of ontslagen leden, alsook hun erfgenamen of rechtsopvolgers, of de erfgenamen van de overleden leden kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk vermogen van de vereniging. Zij kunnen evenmin de eventueel door henzelf of door hun rechtsvoorganger uitgekeerde bedragen terugvorderen.

Algemene vergadering

Art. 10. De algemene vergadering is samengesteld uit aile leden van de vereniging.

Ieder lid van de vereniging kan schriftelijk volmacht geven aan een ander lid, die het daarbij horende stemrecht mag uitoefenen, zonder dat een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art. 11. De algemene vergadering wordt ten minste eenmaal per jaar bijeengeroepen door de raad van bestuur. Alle leden worden schriftelijk opgeroepen, ten minste acht dagen voor de vergadering. De schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda. De agenda van de algemene vergadering wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

De algemene vergadering wordt uitzonderlijk samengeroepen wanneer minimum één vijfde van de leden de raad van bestuur daartoe verzoekt.

Art. 12. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de secretaris, of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art. 13. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

1. De wijziging van de statuten.

2. De benoeming en de afzetting van de bestuurders.

3. De benoeming en de afzetting van een dagelijks bestuurder.

4. De benoeming en de afzetting van de commissarissen.

5. Het verlenen van kwijting aan de bestuurders en commissarissen.

6. De goedkeuring van begroting en rekeningen.

7. De ontbinding van de vereniging en bestemming van het netto-actief.

8. De uitsluiting van een lid.

9. De omzetting van de vereniging in een andere rechtspersoon.

Art. 14. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen van de leden, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering.

Om een statutenwijziging te kunnen aannemen is een tweederde meerderheid nodig van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen van de leden. Om een wijziging te maken in de doelstelling van de vereniging is een viervijfde meerderheid nodig van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen van de leden, hetzelfde is het geval voor de ontbinding van de vereniging.

Art. 15. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

E

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Nlop 2.2

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling, bij gewone brief of per e-mail ter kennis gebracht.

Raad van bestuur

Art. 1e, De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum drie bestuurders, die allen lid zijn van de vereniging. Het maximum aantal bestuurders wordt beperkt tot het aantal leden van de vereniging min één.

Art. 17. De algemene vergadering benoemt minimaal een voorzitter, secretaris en penningmeester tot raad van bestuur. Indien het ledenaantal het toelaat en daartoe nood is, wordt de raad van bestuurd uitgebreid (ondervoorzitter,...).

De voorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter en secretaris van de algemene vergadering.

Art. 18. De bestuurders worden benoemd voor één jaar, gelijklopen met het boekingsjaar (1 januari - 31 december). Hun opdracht eindigt van rechtswege door overtijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

Een uiixondering geldt voor het eerste bestuur van de vereniging, Deze bestuursleden worden benoemd voor een termijn die het resterende boekjaar omvat (2012) én het daaropvolgende boekjaar (1 januari - 31 december 2013).

Bestuurders moeten voor het verstrijken van hun mandaat het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is.

Art. 19. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Art. 20. De algemene vergadering benoemt een dagelijks bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die met het dagelijkse bestuur wordt belast, Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas, het sluiten van overeenkomsten en aile andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de dagelijks bestuurder.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

De opdracht van de dagelijks bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De dagelijk bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke Kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens ten allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Art. 21. De raad van bestuur of de dagelijks bestuurder kan steeds een schriftelijke volmacht geven aan een bestuurslid of aan een derde om bepaalde handelingen te verrichten in naam en voor rekening van de vereniging.

Door de bestuurders en de dagelijks bestuurder wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen van het bestuur.

Art. 22. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda, ten minste acht dagen voor de vergadering.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenls, belet of afwezigheid, door de secretaris, en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

a

mob 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen, ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen besliste de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt,

ledere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbij horende stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art 23. De notulen worden bijgehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

De beslissingen van de raad van bestuur worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling, bij gewone brief, of per e-mail ter kennis gebracht.

Begrotingen, rekeningen

Art. 24. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Ontbinding, vereffening

Art. 25. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening,

M. 26. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft. Zijn er verscheidene zodanig verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden, zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 27. Voor alles waar hierin niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

liet eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 15 juni tot 31 december 2012.

Deze leden van de eerste raad van bestuur worden benoemd voor een termijn die het resterende eerste boekjaar omvat (2012) én het daaropvolgende boekjaar (1 januari - 31 december 2013).

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Sint-Gillis op 15 juni 2012, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel.

BENOEMING BESTUURDERS EN DAGELIJKS BESTUURDER

1, Benoeming bestuurders

Op de oprichtingsvergadering van 15 juni 2012 heeft de Buitengewone Algemene Vergadering overeenkomstig de statuten beslist dat de taakverdeling van het bestuur als volgt wordt uitgeoefend:

" Voorzitter

Deforce Alexander, wonende te Watertosesteenweg 10, 1060 Sint-Gillis, geboren in Kortrijk op 27 september 1984, rijksregistemummer 840927-19150.

" Ondervoorzitter

Casier Jonas, wonende te Vijverhoek 56, 8520 Kuurre, geboren in Roeselare op 22 januari 1980, rijksregistemummer 800122-08173.

MOD 2.2



Voor- Luik B - Vervolg .Penningmeester

'behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad





Bie Vancraeynest, wonende te Bockstaellaan 87, 1020 Laken, geboren in Kortrijk op 26 december 1977, rijksregistemummer 771226-05491



2. Benoeming dagelijks bestuurder

De Buitengewone Algemene Vergadering van 15 juni 2012 benoemt tot dagelijks bestuurder van de vereniging:

Deforce Alexander, wonende te Wateriosesteenweg 10, 1060 Sint-Gillis, geboren in Kortrijk op 27 september 1984, rijksregistemummer 840927-19150.

3. Modaliteiten

De bestuurders en de dagelijks bestuurder worden overeenkomstig de statuten benoemd voor een periode ' van 1 jaar en 6 maanden (tot en met 31 december 2013),

De bestuurders evenals de dagelijks bestuurder zullen de bevoegdheden uitoefenen die hen in de statuten is toegekend op de wijze in de statuten bepaald.

Sint-Gillis, 15 juni 2012

Getekend:

Alexander Deforce

Waterlosesteenweg 10, 1060 Sint-Gillis

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto.: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso.: Naam en handtekening

Coordonnées
ON-POINT

Adresse
WATERLOSESTEENWEG 10 1060 BRUSSEL

Code postal : 1060
Localité : SAINT-GILLES
Commune : SAINT-GILLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale