ONDERWIJSSECRETARIAAT VAN DE STEDEN EN GEMEENTEN VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP (VERKORT) O.V.S.G.

Divers


Dénomination : ONDERWIJSSECRETARIAAT VAN DE STEDEN EN GEMEENTEN VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP (VERKORT) O.V.S.G.
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 443.649.492

Publication

17/07/2014
ÿþMOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de aIçte ter ariffie

neergelegd/ontvangen op

IUHH 11111 II 1111 IilhII uhI

*14139229*

MU 2014

ter griffie van de Nederiandstalige .944t: N'SeHdertimehandel Brussel

Ondernam ingsnr : 0443.649.492

Benaming

(voluit) : Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten van de

Vlaamse Gemeenschap

(verkort): 0.V.S.G.

Rechtsvorm Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: 1000 Brussel, Ravensteingalerij 3 bus 7

Onderwerp akte Aanvaarding van de inbreng om niet van een algemeenheid door de vzw N.V.S.G. in de vzw 0.V.S.G. - proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering van de verkrijgende vereniging

Er blijkt uit notulen opgemaakt door notaris Bénédicte Célis te Wezembeek-Oppern, op 10 juni 2014, váér registratie, dat de buitengewone algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten van de Vlaamse Gemeenschap, afgekort 0.V.S.G., met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Ravensteingalerij 3 bus 7, heeft besloten:

VOORAFGAANDELLIKE UITEENZETTING

De Voorzitter zet uiteen:

1.De vereniging zonder winstoogmerk "Navormingscentrum van het Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten van de Vlaamse Gemeenschap, afgekort N.V.S.G.", met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel,! Ravenstiffigalerij 3 bus 7, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer 0446.055.587 en niet BTW-plichtig (hierna "N.V.S.G." genoemd) wenst, overeenkomstig artikel 58 van de Wet, de algemeenheid van haar vermogen om niet in te brengen in de vereniging zonder winstoogmerk "Onderwijssecretariaat van de; Steden en Gemeenten van de Vlaamse Gemeenschap", afgekort "0,V.S.G.", met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Ravenstijngalerij 3 bus 7, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer: 0443.649.492 en niet B7W" plichtig (hierna "O.V.S.G." genoemd),

2.N.V,G.S. en 0.V.S.G. hebben geopteerd om de inbreng om niet te onderwerpen aan artikel 770 van het Wetboek van Vennootschappen.

3.0vereenkomstig artikel 760 §1 van het Wetboek van Vennootschappen, hebben de raden van bestuur van N.V.S.G. en 0.V.S.G. een gezamenlijk voorstel uitgewerkt betreffende de inbreng om niet van de algemeenheid; van het vermogen van N.V.S.G. (overdragende vereniging) in 0.V.S.G, (overnemende vereniging). Voormeld: inbrengvoorstel werd in authentieke vorm vastgelegd bij akte verleden voor ondergetekende notaris op 18: februari 2014, neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel te Brussel (i) op 20 februari 2014, bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 04 maart nadien, onder nummer 0055634 (voor; wat betreft N.V.S.G.) en (ii) op 20 februari 2014, bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad van 03 maart nadien onder nummer 0054605 (voor wat betreft 0.V.S.G.), zijnde meer dan zes (6) weken voor onderhavige vergadering,

4.Bijgevolg werden alle voorafgaandelijke wettelijke formaliteiten vervuld met het oog op de verwezenlijking van huidige inbreng om niet van een algemeenheid.

5.Voormeld inbrengvoorstel vermeldt onder meer letterlijk hetgeen volgt;

"De raden van bestuur besluiten dat de statutaire specialiteiten van beide verenigingen compatibel zijn. Daardoor dringt een wijziging van de statutaire specialiteit zich in het kader van deze fusie niet op.

De bedoeling van de fusie is om de zaken eenvoudiger en transparanter te maken en op die manier een besparing te verwezenlijken. Een vzw in stand houden zorgt voor heel wat administratieve verplichtingen (ledenregister, begroting, jaarrekening, jaarverslag...). De fusie zorgt voor een administratieve vereenvoudiging. NVSG fungeert als doorgeefluik voor subsidies: middelen voor navorming, directeurenfonds en evaluatoren. Momenteel worden binnen NVSG de navormingsmiddelen doorgestort en beheerd in OVSG en de andere middelen (directeurenfonds en evaluatoren) in AVSG. Deze in omvang beperkte activiteiten kunnen evengoed worden uitgevoerd door OVSG, gelet op de gelijkaardige doelstellingen,"

Vervolgens vat de vergadering de agenda aan en neemt deze na beraadslaging de volgende beslissingen: Eerste beslissing: Keuze voor de procedure voorzien door de artikelen 760 tot 762 en 764 tot 767 van het Wetboek van Vennootschappen

_ .

Op de laatste blz. van Luik B vernielden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge , M0022

Overeenkomstig artikel 770, tweede alinea van het Wetboek van Vennootschappen, beslist de vergadering de inbreng om niet van de algemeenheid van het vermogen van N.V.S.G. in 0.V,S.G. te onderwerpen aan de bepalingen van de artikelen 760 tot 762 en 764 tot 767 van het Wetboek van Vennootschappen, zodat voormelde inbreng de gevolgen bedoeld in artikel 763 van het Wetboek van Vennootschappen heeft.

Er wordt voor de duidelijkheid gesteld dat artikel 770 van het Wetboek van Vennootschappen en de artikelen waarnaar dat artikel verwijst dienen gelezen te worden in het licht van de wijzigingen aangebracht door artikel 58 van de Wet.

Tweede beslissing: Onderzoek en goedkeuring van het omstandig schriftelijk verslag van de raad van bestuur van de N.V.S.G. van 12 mei 2014

De vergadering beslist de voorzitter te ontslaan van de voorlezing van het verslag opgesteld door de raad van bestuur van N.V.S.G., houdende uiteenzetting over de stand van het vermogen van de betrokken rechtspersonen en toelichting en verantwoording vanuit een juridisch en economisch oogpunt alsook in het licht van het doel of de doelstellingen van de betrokken rechtspersonen, omtrent de wenselijkheid van de inbreng, de voorwaarden waaronder en de wijze waarop ze geschiedt, alsook de gevolgen ervan, overeenkomstig artikel 58 VZW-Wet juncto artikel 770 van het Wetboek van vennootschappen Junot° artikel 761 § 1 van het Wetboek van vennootschappen

De vergadering verklaart kennis te hebben genomen van voormeld verslag om er een maand voor heden een afschrift van te hebben ontvangen. Voormeld verslag wordt goedgekeurd. Een exemplaar van voormeld verslag werd aangehecht aan het proces-verbaal van de algemene vergadering van de overdragende vereniging.

Derde beslissing: Aanvaarding van de inbreng om niet van de algemeenheid van het vermogen (actief en passief) van N.V.S.G., overeenkomstig het gezamenlijk inbrengvoorstel van de bestuursorganen van N.V.S.G. en 0.V.S.G. en opgesteld in authentieke vorm op 18 februari 2014, alsook van het actief of passief dat na ontbinding van de VZW N.V.S.G. zou opduiken

De vergadering aanvaardt, overeenkomstig voormeld inbrengvoorstel, de algemeenheid van het vermogen van N.V.S.G., niets uitgezonderd.

Overeenkomstig artikel 763 van het Wetboek van Vennootschappen, heeft de inbreng van de algemeenheid van rechtswege tot gevolg dat het geheel van de activa en de passiva van de vereniging die de inbreng heeft gedaan, wordt overgedragen aan de verkrijgende vereniging.

Bijgevolg zal ieder op heden niet gekend actief of passief van N.V.S.G. van rechtswege overgaan op 0.V.S.G.

De vergadering neemt er kennis van dat het vermogen van N.V.S.G. geen onroerend goed bevat.

N.V.S.G, heeft geen personeelsleden in dienst.

De continuïteit van de subsidies wordt niet in vraag gesteld door voormelde inbreng.

0.V.S.G. neemt alle rechten en verplichtingen van N.V.S.G, betreffende de lopende contracten over.

De vergadering beslist dat de verrichtingen van N.V.S.G. boekhoudkundig geacht worden te zijn verrat voor rekening van 0.V.S.G. vanaf 01 januari 2014.

De vergadering stelt vast dat voormelde inbreng geen statutenwijziging vereist in 0.V.S.G.

Is hier tussengekomen*, de raad van bestuur van 0.V.S.G. waarvan de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden zijn opgenomen op de aanwezigheidslijst dewelke aangehecht blijft aan onderhavige akte om er één geheel mee uit te maken, die uitdrukkelijk voormelde inbreng van een algemeenheid aanvaardt, waarvan verslag in bijlage aangehecht.

Vierde beslissing: Aanvaarding van de kandidaturen van nieuwe leden

De vergadering stelt unaniem vast dat er geen nieuwe leden dienen aanvaard te worden.

Vijfde beslissing: Benoeming bestuurders

De vergadering beslist dat aile bestuurders van N.V.S.G, ook bestuurder van 0.V.S.G. worden, onder voorbehoud van het uitdrukkelijk verzoek van een bestuurder om ontslagen te worden.

Bijgevolg is de raad van bestuur van 0.V.S.G. voortaan samengesteld als volgt:

-mevrouw Kathleen Deckx, geboren te Mol op 7 februari 1967 en wonende Rozenberg 149, 2400 Mol. -mevrouw Elke De Cruynaere, geboren te Kortrijk op 12 juni 1981 en wonende Botem-rarkt 1, 9000 Gent.

-de heer Jo De Ro, geboren te Ninove op 23 maart 1973 en wonende Hoogveld 11, 1800 Vilvoorde, -mevrouw Sandra De Roeck, geboren te Zottegem op 19 februari 1970 en wonende Oudenhovestraat 15, 9620 Zottegem.

-de heer Yves Deswaene, geboren te Gent op 3 juli 1966 en wonende Dorp West 52, 9080 Lochristi.

-mevrouw Lut Kint, geboren te Leuven op 2 juli 1966 en wonende Sint-Jansstraat 5, 3080 Tervuren.

-de heer Claude Marinower, geboren te Antwerpen op 4 december 1954 en wonende Grote Markt 1, 2000 Antwerpen.

-de heer Pieter Orbie, geboren te Gent op 3 januari 1977 en wonende Berchemweg 266, 9700 Oudenaarde, -de heer Bjilim Prasse, geboren te Blankenberge op 7 juni 1980 en wonende K. Deswertlaan 27, 8370 Blankenberge.

-de heer Johan Rollez, geboren te Kortrijk op 31 januari 1977 en wonende Deerlijkstraat 103, 8550 Zwevegem.

-de heer Bart Seldesiachts, geboren te Leuven op 23 januari 1975 en wonende Scheihagenstraat 91, 2550 Kontich.

-mevrouw Kristel Stouffs, geboren te Etterbeek op 30 mei 1970 en wonende Brusselsesteenweg 100, 3090 Overijse.

M002.2

Luik B - Vervolg

-de heer Jef Van Den Bergh, geboren te Eisen-of:$-5 -februari'i9;/3 - en wonende Frans Greefslaan- - -- - eïd'

Kalmthout

-mevrouw An Vandersteene, geboren te Kortrijk op 16 maori. 1959 en wonende Willem Putmanstraat 9,

8510 Marke.

-mevrouw Sofie Vandeweerd, geboren te Maaseik op 3 februari 1984 en wonende Europalaan 26, 3650

Dilsen-Stokkem,

-mevrouw Loes Vandromme, geboren te Poperinge op 27 april 1979 en wonende Komstraat 84, 8970

Poperinge.

-mevrouw Tina Van Havere, geboren te Sint-Niklaas op 22 februari 1979 en wonende Filip de Pillecynstraat

Kruibeke.

-mevrouw Goedele Vermeiren, geboren te Mortsel op 8 februari 1962 en wonende Guido Gezellelaan 74,

2640 Mortsel.

-mevrouw Petra Verstappen, geboren te Beveren-Waas op 27 september 1974 en wonende Den Hert 8,

9260 Waasmunster.

-de heer Bert Ciiissen, geboren te Bilzen op 19 april 1974, en wonende Heukelomdorp 40 te 3770 Riemst.

-de heer Pieter Orbie, geboren te Gent op 3 januari 1977, en wonende Berchemweg 266 te 9700 Oudenaarde

-mevrouw Katrien Schryvers, geboren te Deume op 11 januari 1984 en wonende Abdijiaan 4, 2980 Zoersel. -mevrouw Sophie De Roeck, geboren te Leuven op 27 mei 1969 en wonende Neervelden 30, 2930 Brasschaat

-de heer Kris Van Dijck, geboren te Turnhout op 2 oktober 1983 en wonende Biezenstraat 28, 2480 Dessel. -de heer Jozef Vanderoost, geboren te Dendermonde op 15 oktober 1982, en wonende Schorenbosstraat 8, 1703 Schepdaal.

-de heer VAN DAMME Jef, wonende te 1080 Sint-Jans-Molenbeek, Edingenstraat 10; allen voor zes (6) jaar.

Zesde beslissing: vaststelling van de verwezenlijking van de inbreng:

De overdragende vereniging N.V.S.G., hier vertegenwoordigd, ingevolge volmacht haar toegekend In het proces-verbaal houdende inbreng van een algemeenheid verleden voor ondergetekende notaris op heden voorafgaandelijk dezer, door de heer DELBAERE Patrick, wonende te 9800 Deinze, Breeschoot 50, stelt vast dat:

-de buitengewone algemene vergaderingen van de overdragende en verkrijgende verenigingen overeenkomstige beslissingen hebben genomen;

-aangezien de opschortende voorwaarde waaronder de beslissing van de algemene vergadering van de overdragende vereniging onderworpen was, vervuld zijn, deze beslissingen definitief zijn geworden in hoofde van de overdragende vereniging, ingevolge waarvan deze laatste ontbonden is zonder vereffening;

-de inbreng van de algemeenheid verwezenlijkt is overeenkomstig het gezamenlijk fusievoorstel en het vermogen (actief en passief) van de overdragende vereniging aldus is overgedragen aan de verkrijgende vereniging met boekhoudkundige retroactieve werking op 01 januari 2014.

Zevende beslissing: Volmacht voor de uitvoering van de voorgaande beslissingen

De vergadering verleent volmacht aan de Voorzitter de heer DELBAERE Patrick, voornoemd, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, teneinde voorgaande beslissingen uit te voeren, alsook de nodige formaliteiten te vervullen bij het ondernemingsloket met het oog op de wijziging/doorhaling van de gegevens bij de Kruispuntbank van Ondernemingen.

EENPARIGHEID VAN STEMMEN

Voormelde beslissingen werden aile met eenparigheid van stemmen genomen..

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL, Bénédicte Célis, notaris. GELIJKTIJDIGE NEERLEGGING: -de uitgifte van de notulen;

-de volmachten;

-verslag van de raad van bestuur.

"e. Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge



--------- .  _

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

09/04/2014
ÿþ MOD 2.2



4LI1lk413 in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

2 8 MRT 2014

11111

0 221"

Griffie

0443.649.492

ONDERWIJSSECRETARIAAT VAN DE STEDEN EN GEMEENTEN VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

O.V.S.G.

Vereniging zonder winstoogmerk

Ravensteingalerij 3 bus 7, 1000 Brussel

Benoeming commissaris en wijziging vaste vertegenwoordiger commissaris.

Uit de notulen van de gewone algemene vergadering, d.d.1 110 612 0 1 3, blijkt dat de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een CVBA VANDELANOTTE BEDRIJFSREVISOREN, met zetel te 8500 Kortrijk, President Kennedypark 1a, vertegenwoordigd door de heer Bart Ghekiere, revisor, werd herbenoemd als commissaris van de vennootschap voor een hernieuwbare termijn van 3 jaar. Het controlemandaat zal zich uitstrekken over de boekjaren eindigend per 31/12/2013, 31/12/2014 en 31/12/2015. Haar mandaat eindigt op de gewone algemene vergadering van 2016.

De VZW ONDERWIJSSECRETARIAAT VAN DE STEDEN EN GEMEENTEN VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP neemt kennis van de beslissing, d.d. 11/02/2014, van de raad van bestuur van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een CVBA VANDELANOTTE BEDRIJFSREVISOREN, met zetel te 8500 Kortrijk, President Kennedypark 1a, dat de heer Nikolas Vandelanotte, revisor, zal optreden als nieuwe vaste vertegenwoordiger van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een CVBA VANDELANOTTE BEDRIJFSREVISOREN, voornoemd, voor de uitoefening van haar mandaat als commissaris voor de boekjaren die eindigen op 31/12/2013, 31/12/2014, 31/12/2015. Haar mandaat eindigt op de gewone algemene vergadering van 2016.

Gedaan te 11/02/2014.

Getekend:

Patriek Delbaere

Algemeen directeur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr: Benaming

(voluit)

(verkort) : Rechtsvorm Zetel : Onderwerp akte

03/03/2014
ÿþ M0D 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



III 1H! 1III1 1111 111 HO 11

*19059605

20FEV, 2.014

BRUSSEL

-- Griffie

Ondernemingsnr : 0443.649.492

Benaming

(voluit) : Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten van de

Vlaamse Gemeenschap

(verkort) : O.V.S.G.

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 1000 Brussel, Ravenstijngalerij 3 bus 7

Onderwerp akte ; Voorstel van inbreng om niet van een algemeenheid

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Bénédicte Célis te Wezenbeek-Oppem op 18 februari 2014, voor, registratie, dat:

De raad van bestuur van de vereniging zonder winstoogmerk "Onderwijssecretariaat van de Steden en, Gemeenten van de Vlaamse Gemeenschap", afgekort "O.V.S.G.", met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Ravenstijngalerij 3 bus 7, hierna genoemd "de overnemende vereniging", het initiatief heeft genomen tot overdracht, op de wijze hierna bepaald, om niet, van de algemeenheid van de goederen van de overdragende vereniging, zowel activa als passiva, in de zin van de bepalingen van artikel 678 van het Wetboek van Vennootschappen in het voordeel van de overnemende vereniging, en heeft besloten deze overdracht te onderwerpen aan de bepalingen van de artikelen 760 tot en met 762 en 764 tot en met 767 van het Wetboek van Vennootschappen juncto artikel 58 van de Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, zoals, voorzien in artikel 770, tweede alinea van het Wetboek van Vennootschappen, zodat de overdracht de gevolgen ressorteert voorzien in artikel 763 van het Wetboek van Vennootschappen,

ILHet authentiek opstellen en vaststellen van het voorstel van overdracht

Het doel van onderhavige akte is het opstellen en vaststellen in authentieke vorm van het voorstel van` overdracht, conform artikel 770 juncto artikel 760 van het Wetboek van Vennootschappen en artikel 58 van de Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, met het oog op de overdracht om niet van de algemeenheid der goederen, zowel activa als passiva, van de cverdragende vereniging aan de ovememende vereniging.

De vergadering van de raad van bestuur van de overnemende vereniging bevestigt de reeds voorheen in de vergadering van de raad van bestuur van heden voorafgaandelijk dezer gegeven goedkeuring van het hierna integraal weergegeven gezamenlijk voorstel van inbreng om niet van de algemeenheid van de vereniging zonder winstoogmerk "Navormingscentrum van het Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten van de Vlaamse Gemeenschap", afgekort "N,V,S.G.", in de vereniging zonder winstoogmerk "Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten van de Vlaamse Gemeenschap", afgekort

Het door de raad van bestuur goedgekeurde gezamenlijk voorstel van inbreng wordt hierna letterlijk weergegeven; de bijlagen waarnaar verwezen wordt in voormeld inbrengvoorstel maken hiervan een integraal onderdeel uit en worden als bijlage gehecht aan onderhavige akte.

« GEZAMENLIJK VOORSTEL VAN INBRENG OM NIET VAN DE ALGEMEENHEID VAN N.V,S.G, vzw IN O,V.S.G.vzw

De raden van bestuur van de overdragende en overnemende verenigingen verklaren een beroep te doen op de procedure van inbreng om niet van de algemeenheid van de goederen van de overdragende vereniging zowel activa als passiva in de zin van artikel 678 van het Wetboek van Vennootschappen, tengevolge waarvan de algemeenheid zal worden overgedragen aan de ovememende vereniging. Een balanssituatie wordt aan onderhavige akte gehecht.

Overeenkomstig artikel 770, eerste en tweede alinea van het Wetboek van Vennootschappen, wensen de, overdragende en overnemende vereniging huidige inbreng van een algemeenheid te onderwerpen aan de' artikelen 760 tot en met 762 en 764 tot en met 767 van het Wetboek van Vennootschappen, zoals voorzien in' artikel 770 van het Wetboek van Vennootschappen juncto artikel 58 van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de. verenigingen zonder winstoogmerk, zodat de overdracht de gevolgen ressorteert voorzien in artikel 763 van het Wetboek van Vennootschappen.

L De verenigingen die bij de overdracht betrokken zijn :

1)De vereniging zonder winstoogmerk "Navormingscentrum van het Onderwijssecretariaat van de Steden

en Gemeenten van de Vlaamse Gemeenschap", afgekort "N.V.S.G.", met maatschappelijke zetel te 1000

Brussel,l3avenstijngalerïj 3 bus 7. . _ _ _ . _ .. _

Op de laatste btz. van tjalk 0 vermelden - Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge Moc2.2

De overdragende vereniging is ingeschreven in het rechtspersonenregister onder ondememingsnummer 0446.055.587.

De overdragende vereniging heeft als doel of doelstellingen:

« De vereniging heeft tot doel de organisatie en de coördinatie van navormingsactiviteiten overeenkomstig de reglementering van de Vlaamse Gemeenschap, ten behoeve van allen die betrokken zijn in het onderwijs en meer in het bijzonder ten behoeve van de personeelsleden van de onderwijsinstellingen, de internaten die ervan afhangen, de autonome internaten, de Centra voor leerlingenbegeleiding en de pedagogische begeleidingsdiensten van het officieel gesubsidieerd onderwijs.

Dit doel kan nagestreefd worden door eigen initiatieven en door samenwerking met de bestaande organisaties.

De vereniging zal onroerende of roerende goederen mogen gebruiken, huren, in eigendom of vruchtgebruik hebben, welke tot het verwezenlijken van haar doel nodig of nuttig zijn,

De vereniging kan ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht. »

2)De vereniging zonder winstoogmerk "Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten van de Vlaamse Gemeenschap", afgekort "O.V.S.G.", waarvan de zetel gevestigd is te 1000 Brussel, Ravenstijngalerij 3 bus 7.

De overnemende vereniging is ingeschreven in het rechtspersonenregister onder ondememingsnummer 0443.649.492.

De ovememende vereniging heeft als doel of doelstellingen:

« §1 De vereniging heeft tot doel op te treden

lel als representatieve organisatie van lokale openbare besturen of verenigingen opgericht door of op initiatief van lokale besturen, die onderwijs inrichten binnen de grenzen van de Vlaamse Gemeenschap.

2e1 als pedagogische begpleidingsdienst in het gesubsidieerd officieel onderwijs.

§2 In die hoedanigheid zal zij, overeenkomstig de reglementering van de Vlaamse Gemeenschap, alle activiteiten organiseren of coördineren die bij haar opdracht horen. Zij kan eveneens, om het in §1 gestelde doel te bereiken, andere initiatieven nemen. Zij kan hiertoe ook samenwerken met andere organisaties. De vereniging zal onroerende of roerende goederen mogen gebruiken, huren, in eigendom of vruchtgebruik hebben, welke tot het verwezenlijken van haar doel nodig of nuttig zijn (gewijzigd BS 10.12.1998). »

De raden van bestuur besluiten dat de statutaire specialiteiten van beide verenigingen compatibel zijn. Daardoor dringt een wijziging van de statutaire specialiteit zich in het kader van deze fusie niet op.

De bedoeling van de fusie is om de zaken eenvoudiger en transparanter te maken en op die manier een besparing te verwezenlijken. Een vzw in stand houden zorgt voor heel wat administratieve verplichtingen (ledenregister, begroting, jaarrekening, jaarverslag...). De fusie zorgt voor een administratieve vereenvoudiging. NVSG fungeert als doorgeefluik voor subsidies: middelen voor navorming, directeurenfonds en evaluatoren. Momenteel worden binnen NVSG de navormingsmiddelen doorgestort en beheerd in OVSG en de andere middelen (directeurenfonds en evaluatoren) in AVSG. Deze in omvang beperkte activiteiten kunnen evengoed worden uitgevoerd door OVSG, gelet op de gelijkaardige doelstellingen

Il, Datum vanaf welke de verrichtingen van de vereniging die de inbreng doet, boekhoudkundig geacht worden te zijn verricht voor rekening van de ovememende vereniging

De fuserende rechtspersonen wensen de fusie te laten doorgaan door middel van een fusie door overneming in continuïteit. Deze overname dient te gebeuren door een inbreng om niet van een algemeenheid van de vermogensbestanddelen van de overdragende vereniging in de ovememende vereniging.

Als kristalisatiedatum, te weten de datum vanaf welke de verrichtingen van de vereniging die de inbreng doet, boekhoudkundig geacht worden te zijn verricht voor rekening van de overnemende vereniging wordt 1 januari 2014 vooropgesteld.

III. Beschrijving van de activa en passiva van de algemeenheid

Aangezien het een inbreng betreft van de algemeenheid van goederen zowel activa als passiva van de overdragende vereniging, dienen deze niet beschreven te worden. De raad van bestuur zal daarvoor verwijzen naar de balanssituatie die aangehecht blijft aan onderhavige akte, De raad van bestuur van de overdragende vereniging verklaart dat de overdragende vereniging geen titularis is van zakelijke rechten noch eigenaar van onroerende goederen.

De leden van de overdragende vereniging maken ook deel uit van de ovememende vereniging, net als de bestuurders, uitgezonderd de directieleden van de overdragende vereniging, Zij zien af van hun bestuursmandaat in de overnemende vereniging,

De overdragende vereniging heeft geen personeelsleden in dienst.

Er zijn enkel roerende goederen.

IV. Verbintenis

De bestuurders van de overdragende en overnemende vereniging verbinden er zich toe het nodige te doen

om de vooropgestelde overdracht te realiseren,

V. Volmachten

De raad van bestuur van de overdragende vereniging beslist om een volmacht te geven om de vereniging te verbinden en te vertegenwoordigen bij het verlijden van de authentieke akte, niet name aan de volgende natuurlijke persoon: Yves Deswaene.

De raad van bestuur van de overnemende vereniging beslist om een volmacht te geven om de vereniging te verbinden en te vertegenwoordigen bij het verlijden van de authentieke akte, met name aan de volgende natuurlijke persoon: Katrien Schryvers, voorzitter. »

FISCALE BEPALING

MOD 2.2

Voor

gehouden aan het Belgisch

Staats lad

Luik B - Vervolg

De overdracht zal plaatsvinden met toepassing van artikel 140,3' van het Wetboek van Registratierechten' zoals van toepassing in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL, Bénédicte Célis, notaris, GELIJKTIJDIGE MEERLEGGING: -de uitgifte van de notulen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting af organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa . Naam en handtekening

03/02/2014
ÿþ MoD2.2

Lu1KiB In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

111J1).11,111)1111111

Ondernemingsnr ; 0443.649.492

Benaming

(voluit) ; Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten van de Vlaamse Gemeenschap

(verkort) : O.V.S.G.

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Ravensteingalerij 3 bus 7, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Aanstelling van de Raad van Bestuur - delegatie

De leden van de algemene vergadering bijeen te Brussel op 11 juni 2013

nemen kennis van het ontslag van volgende bestuurders

-de heer Marcel Belgrado, geboren te Brussegem op 12 mei 1932, en wonende Oppemkerkstraat 6 te 1860 Meise.

-de heer Rudy Coddens, geboren te Gent op 14 februari 1960 en wanende Keuzemeers 7 te 9031 Drongen. -mevrouw Ann Cosaert, geboren te Zwevegem op 25 december 1963, en wonende Effestraat 16 g te 8550 Zwevegem.

-de heer Olivier Cuvelier, geboren te Elsene op 4 juni 1975 en wonende François Sebrechtslaan 58/12 te 1081 Koekelberg.

-de heer Ignace De Baerdemaeker, geboren te Gent op 23 juli 1955, en wonende Eekhoekstraat 80 A te 9270 Laame.

-mevrouw Lieve De Block, geboren te Ekeren op 24 augustus 1973, en wonende Bauwinlaan 32 te 2950 Kapellen.

-mevrouw Christine Depoortere, geboren te Menen op 27 april 1962, en wonende Lageweg 119 te 8930 Menen.

-de heer Luc Denys, geboren op 26 juni 1952, wonende te Place Colignonplein 1030 Schaarbeek.

-de heer Steven Elpers, geboren te Dendermonde op 18 juli 1974, en wonende Kalkovenlaan 30, 1785 Merchtem.

-de heer Eric Janssens, geboren te Duffel op 26 juni 1969, en wonende Valkstraat 25 te 2860 Sint-Katelijne-Waver.

-mevrouw Martine Lesaffre, geboren te Oostende op 14 augustus 1954, en wonende Vindictivelaan 5 bus 27 te 8400 Oostende.

-mevrouw Gilberte Muls, geboren te Lubbeek op 21 april 1956, en wonende Heideken 3 te 3210 Lubbeek. -mevrouw Lieve Poulet, geboren te Oostende op 7 oktober 1950, en wonende Veldstraat 28 te 3500 Hasselt. -de heer Yves Roose, geboren te Blankenberge op 8 mei 1950, en wonende Sint-Giffiskerkhof 1 te 8000

Brugge.

-Rony Schatteman, geboren op 12 januari 1956, wonende Westkade 30 te 9060 Zelzate.

-mevrouw Martine Taelman, geboren te Lier op 19 juli 1965, en wonende Herenthoutsesteenweg 18 te 2288 Grobbendonk.

-de heer Yves Vercruysse, geboren te Izegem op 28 maart 1970, en wonende Oudstrijdersstraat 29 te 8770 Ingelmunster.

-mevrouw Carine Verheist, geboren op 21 januari 1960, wonende Gasthuisstraat 189 te 9200 Dendermonde.

-de heer Eric Vermeersch geboren op 01 augustus 1952 wonende te Petegemstraat 57A 9870 Zulte-Machelen.

-de heer Tom Vervaart, geboren te Geel op 27 juni 1971, en wonende Ossemeer 23 te 2440 Geel.

-de heer Robert Voorhamme, geboren te Antwerpen op 14 augustus 1949 en wonende Haringrodestraat 19 te 2018 Antwerpen.

-mevrouw Sabine Van Dooren, geboren te Kapellen op 21 maart 1978, en wonende Antwerpsesteenweg 130 te 2950 Kapellen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

jaoe.0

23.1Amz014 +

Griffie

MOD2.2

Luik B - Vervolg

Voor-

behouden aan het4 Belgisch

Staatsblad



benoemen tot nieuwe bestuurders:

-mevrouw Kathleen Deckx, geboren te Mol op 7 februari 1967 en wonende Rozenberg 149, 2400 Mol. -mevrouw Elke De Cruynaere, geboren te Kortrijk op 12 juni 1981 en wonende Botermarkt 1, 9000 Gent. -de heer Jo De Ro, geboren te Ninove op 23 maart 1973 en wonende Hoogveld 11, 1800 Vilvoorde. -mevrouw Sandra De Roeck, geboren te Zottegem op 19 februari 1970 en wonende Oudenhovestraat 15, 9620 Zottegem.

-de heer Yves Deswaene, geboren te Gent op 3 juli 1966 en wonende Dorp West 52, 9080 Lochristi. -mevrouw Lut Kint, geboren te Leuven op 2 juli 1966 en wonende Sint-Jansstraat 5, 3080 Tervuren.

-de heer Claude Marinower, geboren te Antwerpen op 4 december 1954 en wonende Grote Markt 1, 2000

Antwerpen.

-de heer Pieter Orbie, geboren te Gent op 3 januari 1977 en wonende Berchemweg 266, 9700 Oudenaarde.

-de heer Bjárn Presse, geboren te Blankenberge op 7 juni 1980 en wonende K. Deswertlaan 27, 8370 Blankenberge.

-de heer Johan Roulez, gebaren te Kortrijk op 31 januari 1977 en wonende Deerlijkstraat 103, 8550 Zwevegem..

-de heer Bart Seldeslachts, geboren te Leuven op 23 januari 1975 en wonende Scheihagenstraat 91, 2550 Kontich.

-mevrouw Kristel Stouffs, geboren te Etterbeek op 30 mei 1970 en wonende Brusselsesteenweg 100, 3090 Overijse.

-de heer Jef Van Den Bergh, geboren te Essen op 5 februari 1973 en wonende Frans Greefslaan 1, 2920 Kalmthout.

-mevrouw An Vandersteene, geboren te Kortrijk op 16 maart 1959 en wonende Willem Putmanstraat 9, 8510 Marke.

-mevrouw Sotie Vandeweerd, geboren te Maaseik op 3 februari 1984 en wonende Europalaan 25, 3650 Dilsen-Stokkem.

-mevrouw Loes Vandromme, geboren te Poperinge op 27 april 1979 en wonende Komstraat 84, 8970 Poperinge,

-mevrouw Tins Van Havera, geboren te Sint-Niklaas op 22 februari 1979 en wonende Filip de Pillecynstraat, Kruibeke.

-mevrouw Goedele Vermeiren, geboren te Mortsel op 8 februari 1962 en wonende Guido Gezellelaan 74, 2640 Mortsel.

-mevrouw Petra Verstappen, geboren te Beveren-Waas op 27 september 1974 en wonende Den Hert 8, 9250 Waasmunster.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

En herbenoemen volgende bestuurders

-de heer Bert Cilissen, geboren te Bilzen op 19 april 1974, en wonende Heukelomdorp 40 te 3770 Riemst. -de heer Pieter Orbie, geboren te Gent op 3 januari 1977, en wonende Berchemweg 266 te 9700 Oudenaarde.

-mevrouw Katrien Schryvers, geboren te Deume op 11 januari 1964 en wonende Abdijlaan 4, 2980 Zoersel. -mevrouw Sophie De Roeck, geboren te Leuven op 27 mel 1969 en wonende Neer-velden 30, 2930 Brasschaat.

-de heer Kris Van Dijck, geboren te Turnhout op 2 oktober 1963 en wonende Biezenstraat 28, 2480 Dessel. -de heer Jozef Vanderoost, geboren te Dendermonde op 15 oktober 1982, en wonende Schorenbosstraat 8, 1703 Schepdaal.

De bestuurders treden gezamenlijk op.

De Raad van Bestuur bevestigt de delegatie aan de algemeen directeur om afzonderlijk op te treden teneinde een goede werking van het secretariaat te waarborgen. Bij afwezigheid van de algemeen directeur worden de bevoegdheden uitgeoefend door een personeelslid met de rang van directeur.

Aan de inhoud van de delegaties wordt geen wijziging ingevoerd ten opzichte van deze gegevens aan de

directeuren op 17 januari 1991 en zoals verschenen in het Belgisch Staatsblad van 4 april 1991. "

Patriek Delbaere

Algemeen directeur





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

30/01/2012
ÿþMOD 2.2

3 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

~RUSSEL

12 JAN 2012

Griffie

Hl A I h lUll IIII lGl I01

*12 026255*

Ondernemingsar : 0443.649.492

Benaming

(voluit) : Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten van de

Vlaamse Gemeenschap

(verkort) : O.V.S.G.

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Ravensteingalerij 3 bus 7, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging samenstelling Raad van Bestuur

de leden van de algemene vergadering bijeen op 14 juni 2011 nemen kennis van het ontslag van volgende leden van de raad van bestuur

-de heer Joop Verzele, geboren te Deinze op 19 mei 1972, en wonende Brugstraat 11 te 9770 Kruishoutem -de heer Pierre Caudron, geboren te Sint-Gillis-Dendermonde op 09 april 1938, en wonende Kroonveldlaan 10 te 9200 Dendermonde

-mevrouw Hilde Anciaux, geboren te Merksem op 20 juni 1957, en wonende Van Obberghenstraat 24 te 1830 Machelen

De leden van de algemene vergadering bijeen op 14 juni 2011 benoemen als nieuwe leden van de raad van bestuur

" Dhr. Eric Vermeersch geboren op 01 augustus 1952 wonende te Petegemstraat 57A 9870 Zulte-Machelen, ter vervanging van de heer Joop Verzele

" Mevr. Carine Verhelst, geboren op 21 januari 1960, wonendete Gasthuisstraat 189 9200 Dendermonde, ter vervanging van de heer Pierre Caudron

" Dhr. Rony Schatteman, geboren op 12 januari 1956, wonende te Westkade 30

9060 Zetzate, ter vervanging van mevr. Hilde Anciaux,

De leden van de algemene vergadering bijeen op 27 september 2011 nemen kennis van het ontslag van volgend lid van de raad van bestuur:

- de heer Luckas Vander Taelen, geboren te Aalst op 21 januari 1958, en wonende Bondgenotenstraat 262 te 1190 Vorst

de leden van de algemene vergadering bijeen op 27 september 2011 benoemen als nieuw lid van de read

van bestuur

de heer Luc Denys, geboren op 26 juni 1952, wonende te Place Colignonplein 1030 Schaarbeek

de raad van bestuur is heden als volgt samengesteld:

-de heer Marcel Belgrado, geboren te Brussegem op 12 mei 1932, en wonende Oppemkerkstraat 6 te 1860 Meise

-mevrouw Ursula Bervoets, geboren te Heusden op 8 april 1964, en wonende Martensstraat 6 te 3271 Scherpenheuvel-Zichem

-de heer Rudy Coddens, geboren te Gent op 14 februari 1960 en wonende Keuzemeers 7 te 9031 Drongen -mevrouw Ann Cosaert, geboren te Zwevegem op 25 december 1963, en wonende Ellestraat 16 g te 8550 Zweveg em

-de heer Olivier Cuvelier, geboren te Elsene op 4 juni 1975, en wonende F. Sebrachtslaan 58/12 te 1081 Koekelberg

-mevrouw Christine Depoortere, geboren te Menen op 27 april 1962, en wonende Lageweg 119 te 8930 Menen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

' Voer'

!behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

-de heer Ignace De Baerdemaeker, geboren te Gent op 23 juli 1955, en wonende Eekhoekstraat 80 A te

9270 Laarne

-mevrouw Lieve De Block, geboren te Ekeren op 24 augustus 1973, en wonende Bauwinlaan 32 te 2950

Kapellen

-de heer Luc Denys, geboren op 26 juni 1952, wonende Place Colignonplein te 1030 Schaarbeek

-mevrouw Sophie De Roeck, geboren te Leuven op 27 mei 1969, en wonende Neervelden 30 te 2930

Brasschaat

-de heer Eric Janssens, geboren te Duffel op 26 juni 1969, en wonende Valkstraat 25 te 2860 Sint-Katelijne-

Waver

-mevrouw Martine Lesaffre, geboren te Oostende op 14 augustus 1954, en wonende Vindictivelaan 5 bus

27 te 8400 Oostende

-mevrouw Gilberte Muls, geboren te Lubbeek op 21 april 1956, en wonende Heideken 3 te 3210 Lubbeek

-de heer Pieter Orbie, geboren te Gent op 3 januari 1977, en wonende Berchemweg 266 te 9700

Oudenaarde

-mevrouw Lieve Potlet, geboren te Oostende op 7 oktober 1950, en wonende Veldstraat 28 te 3500 Hasselt

-de heer Yves Roose, geboren te Blankenberge op 8 mei 1950, en wonende Sint-Gilliskerkhof 1 te 8000

Brugge

-de heer Rony Schatteman, geboren op 12 januari 1956, wonende Westkade 30 te 9060 Zelzate

-mevrouw Katrien Schryvers, geboren te Deurne op 11 januari 1964 en wonende Abdijlaan 4 te 2980

Zoersel

-mevrouw Martine Taelman, geboren te Lier op 19 juli 1965, en wonende Herenthoutsesteenweg 18 te 2288

Grobbendonk

-de heer Kris Van Dijck , geboren te Turnhout op 2 oktober 1963, en wonende Biezenstraat 28 te 2480

Dessel

-mevrouw Sabine Van Dooren, geboren te Kapellen op 21 maart 1978, en wonende Antwerpsesteenweg

130 te 2950 Kapellen

-de heer Yves Vercruysse, geboren te Izegem op 28 maart 1970, en wonende Oudstrijdersstraat 29 te 8770

Ingelmunster

- mevrouw Carine Verhelst, geboren op 21 januari 1960, wonende Gasthuisstraat 189 te 9200

Dendermonde

- Eric Vermeersch geboren op 01 augustus 1952 wonende Petegemstraat 57A te 9870 Zulte-Machelen

-de heer Tom Vervoort , geboren te Geel op 27 juni 1971, en wonende Ossemeer 23 te 2440 Geel

-de heer Robert Voorhamme, geboren te Antwerpen op 14 augustus 1949 en wonende Haringrodestraat 19

te 2018 Antwerpen





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Patrick Delbaere

Algemeen directeur



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

09/01/2012
ÿþ" MOo 2.2

L ._" In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouden 11U iii ui gui um i

aan het Belgisch Staatsblad *12006492*







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

2 7

BRUSSEL

DEC 2011

Griffie

Ondernemingsnr : 0443.649.492

Benaming

(voluit) : Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten van de Vlaamse Gemeenschap

(verkort) : O.V.S.G.

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Ravensteingalerij 3 bus 7, 1000 Brussel

Onderwerp akte : wijziging van de statuten.

DE ALGEMENE VERGADERING SAMENGEKOMEN OP 14 juni 2011 HEEFT BESLOTEN OM ONDERSTAANDE STATUTEN GOED TE KEUREN.

TITEL f. - BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1.

De vereniging draagt de naam : "Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten van de Vlaamse

Gemeenschap - O.V.S.G."

Artikel 2.

De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Brussel. Ten titel van inlichting en zonder hieraan enig statutair karakter te verlenen geldt als volledig adres : Ravensteingalerij 3 bus 7 te 1000 Brussel. De Raad van Bestuur is bevoegd om het adres van de zetel te wijzigen binnen de grenzen van het gerechtelijk arrondissement Brussel. (gewijzigd BS 10.12.1998)

Artikel 3.

§1 De vereniging heeft tot doel op te treden:

le/ als representatieve organisatie van lokale openbare besturen of verenigingen opgericht door of op

initiatief van lokale besturen, die onderwijs inrichten binnen de grenzen van de Vlaamse Gemeenschap.

2e/ als pedagogische begeleidingsdienst in het gesubsidieerd officieel onderwijs.

§ 21n die hoedanigheid zal zij, overeenkomstig de reglementering van de Vlaamse Gemeenschap, alle activiteiten organiseren of coördineren die bij haar opdracht horen. Zij kan eveneens, om het in § 1 gestelde doel te bereiken, andere Initiatieven nemen. Zij kan hiertoe ook samenwerken met andere organisaties.

De vereniging zaf onroerende of roerende goederen mogen gebruiken, huren, in eigendom of vruchtgebruik hebben, welke tot het verwezenlijken van haar doel nodig of nuttig zijn (gewijzigd BS 10.12.1998)

Artikel 4.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur op initiatief van de Vlaamse Afdeling van de Vereniging van Belgische Steden en Gemeenten vzw en de Permanente Commissie van het Officieel Neutraal Gesubsidieerd Onderwijs vzw en heeft van beide verenigingen de taak van één van de meest representatieve verenigingen van inrichtende machten van het gesubsidieerd onderwijs overgenomen (gewijzigd B.S. 10.12.1998).

TITEL II. - LEDEN

Artikel 5.

§ 1 Het minimum aantal leden is elf.

Op de laalsle blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden to vertegenwoordigen

Verso : Naam en haridtekening.

' MOD 2.2

§ 2Voor het lidmaatschap van het OVSG komen, voor wat de steden en gemeenten betreft, in aanmerking alle gemeenten die onderwijs inrichten en lid zijn van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vzw  VVSG - of de Vereniging van de Stad en de Gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vzw  VSGB.

§ 3Elk lid wordt in de algemene vergadering vertegenwoordigd door 1 afgevaardigde die deel uitmaakt van het schoolbestuur.

De afgevaardigden van de steden en gemeenten moeten minstens de hoedanigheid van gemeenteraadslid hebben.

§ 4De oprichters, privaatrechtelijke personen, verliezen hun hoedanigheid van tid wanneer de gemeente waar zij een gemeentelijk mandaat uitoefenen lid wordt van de vereniging.(gewijzigd BS 10.12.1998)

§5 Besturen van instellingen niet ingericht door gemeenten of groeperingen van gemeenten kunnen

tot de vereniging toetreden als geaffilieerd lid.

Geaffilieerde leden met publiekrechterlijke persoonlijkheid hebben dezelfde rechten en plichten als de

leden.

Geaffilieerde leden met privaatrechterlijke persoonlijkheid nemen aan de algemene vergadering deel met

raadgevende stem.

Artikel 6.

De Raad van Bestuur beslist zonder beroep over de aanneming van nieuwe leden. De voorwaarden van

toetreding kunnen in een huishoudelijk reglement nader worden bepaald.

De Raad van Bestuur moet echter aannemen als lid:

-de voorzitter van de V.V.S.G. -Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten,

-de voorzitter van de V.S.G.B. - Vereniging van de Stad en de Gemeenten van Brussel,

of een door hen aangeduide gemeentelijke mandataris die lid is van de Raad van Bestuur van

respectievelijk de V.V.S.G. en de V.S.G.B(gewijzigd BS 10.12.1998).

Artikel 7.

Ontslag en uitsluiting van de leden geschieden op de wijze bepaald bij artikel 12 van de wet van 27 juni 1921.

Het niet meer inrichten van onderwijs of het niet meer !id zijn van de VVSG of de VSGB. brengt van rechtswege het verlies van lidmaatschap mee.

Artikel 8.

Uitgetreden en uitgesloten leden en rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Zij hebben niet het recht op de door henzelf of door hun rechtsvoorganger gedane inbrengsten en evenmin gestorte lidgelden of giften terug te vorderen.

Artikel 9.

De leden en de geaffilieerde leden betalen een bijdrage zoals voorgesteld door de Raad van Bestuur en vastgesteld door de algemene vergadering.

Voor het onderwijs met volledig leerplan wordt de bijdrage vastgesteld op 1 % van de werkingstoelagen die de inrichtende macht van het Departement Onderwijs van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap ontvangt.

Voor het onderwijs met beperkt leerplan wordt een op analoge wijze bepaalde lidmaatschapsbijdrage voorgesteld door de raad van bestuur en vastgesteld door de algemene vergadering.

De lidmaatschapsbijdrage kan nooit lager zijn dan 250 euro geïndexeerd (index 31.12.1997) en kan nooit het bedrag van 124.000 euro geïndexeerd (index 31.12.1997) overschrijden.

De leden hebben geen individuele verplichting uit hoofde van de verplichtingen van de vereniging. Artikel 9bis

§1 Elke aanverwante natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van, de vereniging ondersteunt, waaronder meer in het bijzonder de kwaliteitsuitbouw van het stedelijk en gemeentelijk onderwijs, kan bij de vereniging een schriftelijke aanvraag indienen om toegetreden lid te worden.

De raad van bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

Toegetreden leden hebben enkel de rechten en de plichten die in deze statuten worden omschreven.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

§2De toegetreden leden betalen jaarlijks een bijdrage zoals voorgesteld door de raad van bestuur en vastgesteld door de algemene vergadering. Deze bijdrage kan nooit hoger zijn dan 124.000 euro, welk bedrag jaarlijks wordt geïndexeerd (index 31 december 1997).

§3Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vereniging terugtrekken door middel van een schriftelijk bericht dat gericht is aan de voorzitter- van de raad van bestuur. Het ontslag wordt effectief één maand na dit bericht.

Een ontslagnemend toegetreden lid zal wel worden verplicht tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot deelname in de kosten die werden goedgekeurd voor het jaar waarin het ontslag werd ingediend.

Toegetreden leden die in strijd handelen met de doelstellingen van de vereniging, kunnen door een eenzijdig besluit van de raad van bestuur worden uitgesloten van lidmaatschap.

Artikel 10.

De financiële middelen van de vereniging bestaan uit :

1° de in art. 9 en 9bis bedoelde middelen;

2° de vergoedingen voor prestaties geleverd door de vereniging;

3° de inkomsten van roerende en onroerende goederen die de vereniging in eigendom heeft;

4° de schenkingen en legaten;

5° de opbrengst van tegoeden en van de belegging van beschikbare gelden bij banken en

kredietinstellingen; " 6° de opbrengst van de vervreemding van roerende en onroerende goederen voortspruitend uit de in dit artikel vermelde inkomsten.

TITEL III. - ALGEMENE VERGADERING Artikel 11.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor de materies die haar in uitvoering van artikel 4 van de Wet betreffende de VZW's van 27 juni 1921, zoals gewijzigd.

Artikel 12.

Elk jaar wordt minstens één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekening van het afgelopen jaar, van de begroting voor het volgend jaar en het activiteitenverslag.

Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden daarom verzoeken.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter. De oproepingsbrief bevat de agenda en wordt minstens 15 kalenderdagen voor de vergadering verzonden. De algemene vergadering behandelt slechts de op de agenda vermelde punten.

Artikel 13.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid, door één van de aanwezige ondervoorzitters.

Artikel 14.

Een lid mag zich op de algemene vergadering met een geschreven volmacht door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem.

In algemene regel is de vergadering geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige leden en haar beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Besluiten in verband met de wijziging van de statuten, de uitsluiting van leden of de vrijwillige ontbinding, kunnen slechts worden genomen met inachtneming van de voorwaarden bepaald door de artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

Artikel 15.

Van elke vergadering wordt een verslag opgesteld. Een uittreksel daarvan wordt geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 16.

De algemene vergadering kan op voorstel van de Raad van Bestuur een huishoudelijk reglement goedkeuren.

TITEL IV. - RAAD VAN BESTUUR, DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 17.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens 10 leden en maximum 29 leden,

benoemd door de algemene vergadering.

De algemene vergadering zal erover waken dat deze mandaten worden verdeeld tussen politieke

mandatarissen volgens de resultaten van de laatste gemeenteraadsverkiezingen. (gewijzigd BS 10.12.1998)

Artikel 18.

Alleen de leden van de vereniging kunnen tot lid van de Raad van Bestuur worden benoemd.

De directeurs van het secretariaat nemen met raadgevende stem deel aan de vergaderingen van de Raad

van Bestuur.

Artikel 19.

§1 De bestuurders worden benoemd voor de duur van de lopende gemeentelijke legislatuur.

§2Dit mandaat is hemieuwbaar.

§ 3Tot aan de hersamenstelling van de Raad van Bestuur, die geschiedt door de algemene vergadering

uiterlijk in de maand juni die volgt op de gemeenteraadsverkiezingen, behoudt de uittredende Raad van Bestuur

zijn bevoegdheden (gewijzigd BS 10.12.1998)

Artikel 20.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en de ondervoorzitters, die elk tot een andere

politieke partij behoren.

Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter, wordt zijn taak uitgeoefend door één van de aanwezige ondervoorzitters (gewijzigd BS 10.12.1998).

Artikel 21.

De Raad vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of op vraag van minstens een derde van de bestuurders. De oproepingsbrief bevat de agenda.

De Raad vergadert geldig indien ten minste de helft van zijn leden aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Een bestuurder kan zich met een geschreven volmacht door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Niemand mag meer dan één volmacht hebben.

Van elke vergadering wordt een verslag opgesteld. Een uittreksel daarvan wordt geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 22.

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van de daden van beschikking en voor alles wat niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort.

De Raad mag in die zin alle roerende en onroerende handelingen stellen. Artikel 23.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De secretariaten bedoeld in artikel 11, 7` worden bestuurd door de Raad. De Raad bepaalt de structuur van het secretariaat, benoemt en ontslaat het personeel ervan en bepaalt, onverminderd de wettelijke en reglementaire bepalingen, het statuut van het personeel.

Artikel 24.

Het dagelijks bestuur en het bestuur van de secretariaten wordt waargenomen door het Vast Bureau. De voorzitter en de ondervoorzitters maken van ambtswege deel uit van het Vast bureau waarvan de taken worden bepaald door het huishoudelijk reglement bedoeld in artikel 27.

De directie van het secretariaat neemt met raadgevende stem deel aan de vergaderingen van het Vast Bureau. (gewijzigd BS 10.12.1998)

Artikel 25.

Voor de goede werking van het secretariaat kan de Raad van Bestuur aan de met het dagelijks bestuur belaste directeurs een deel van de hem verleende bevoegdheden delegeren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 26.

Al wat door de wet of door deze statuten niet nadrukkelijk voorbehouden wordt aan de algemene vergadering, behoort tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Artikel 27.

De Raad van Bestuur legt zijn huishoudelijk reglement vast.

TITEL V. - FINANCIEEL BELEID

Artikel 28.

Elk jaar legt de Raad van Bestuur de rekening van het afgelopen jaar en de begroting van het nieuwe

dienstjaar voor aan de gewone algemene vergadering.

Het verslag van een erkend en geaggregeerd bedrijfsrevisoraat wordt bijgevoegd.

TITEL VI. - ONTBINDING, VEREFFENING

Artikel 29.

Uitgezonderd de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege kan tot de ontbinding slechts worden besloten door de algemene vergadering met inachtneming van de artikelen 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921 en van de bepalingen van deze statuten.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars en bepaalt hun bevoegdheid.

Artikel 30.

In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een vereniging met een soortgelijk doel, aan te duiden door de algemene vergadering.

Op de laatste b17. van Luik B vermelden': Recto : Naam en lo °.danighoid van de instrumenterende notaris, hot7ij van de perso(o)n(en) bevoegd de veren ea, stichting of organisme len aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en t'andtckening

~-- /j1

Coordonnées
ONDERWIJSSECRETARIAAT VAN DE STEDEN EN GEMEE…

Adresse
Zetel: 1000 Brussel, Ravensteingalerij 3 bus 7

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale