ORPHEUS & ATINUKE

Association sans but lucratif


Dénomination : ORPHEUS & ATINUKE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.524.220

Publication

25/08/2011
ÿþ MOD. 2.2

[j'if te ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

1111Mfillij

11

hl

be

4

st

gifiUSSEC

12 -08- 2011

Griffie

Onderwerp akte

JATt ri.EN

)..NAAM - Ii1i L - )OU.. Dl

nprjohters: jov 35. 1()C,Ci Brui&sel.

Wim -anr-;sens:. 135. 100U Brussel

provincieteaut 1.3 .200C. Antwerpon

De vereni ging. draait de nomn. Orpbeus Atiratke vze

A.R'lr Mil.. 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te zuidlaan 13.5. 1000 Brussel en rossortekTl. onder het gerc" eirielijk irn-oridis:" :;ement

Hij kan slee lts verplaatst won-en door de iilgeniene vergadering mes deze lxïvendien de regels in acht neemi zoals vereisi voor een statuutzigine en beschreven in deze statuten.

De vereniging. heeR fe.) doc.] een bijdrage ie Jeveren aan de integratie van kunst en cultuur in de samenleving. Alle li:unsivormen van Belgische en buiteniandse kunstenaars behoren tot hei wen:veld .van de verenizing "

De vereniging mag elke activiteit ontwikkelen die rechtstreeks of olirechts-treeks met haar doel overeenstemt en .ms daartoe alle iddelen aanwenden che zij noodz.akelijk. acht.. met name technische, estbetischer culturele. artistieke of andere, zoals bijvoorbeeld het inrichten van stages. animaties, ateliers, multidisciplinaire producii es, tentoonstellingen en concertai> het organiseren van projecten art activiteiten.

De vereniging za; :rut doel trachten te verwezenlijken in samenwerking met individuele personen en mei

wetenschappelijke cri culturele instellin gen en verenigingen, zowel uit het binnen- als het buiten! end.

Op de laatste blz van Luik B vermelder Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(eni bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordiger

Verso . Neem en handtekening



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Ondememinqsnr

Benaming :

(Voluit)

(verkort,

Rechtsvorm

Zetel

.5D.LR . U.a)c)

c) A-1-i Ni u ke

aul

zu; Ç=A-41i-i

000 éle2, 1933E L_

MOD. 2.2

ARi,r1CC.I. 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. doch kan evenwel te allen tijde ont (ouden worden.

" l'r'r'E,i. Il: LEDEN

A2TIKl»;l. 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap. met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergederrne,, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen

van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 6

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2011- Annexes du Moniteur belge Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

ARTIKEL 7

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden,

steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten ere plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

AR" l'IKlil. 8

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

AR EIKEL 9

Elk lid kan le allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Elk lid dat twee opeenvolgende keer niet in persoon of bij volmacht aanwezig is op een algemene vergadering, is ontslagnemend.

ARTIKEL 10

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsop volgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL I 1

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden en ten hoogste vijftien leden die, al dan niet, lid zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

~Jr t!Ir I sal.,i" : hl., vtrr I_iJrIt R v3nPk10.-Ir' Recto Naam en hn4lamyheir! 1" ,Ir.ut,rtnlNrende ngt.ln.. Lr.1:1 ran d^ pers.o(r,prlrn

hCv.tir:qd de varµnigrny. sltchta r,r,1,11'i1irnF 1Pn rtattzen var derrlrer le rertegenswortrdrttrrl

Verso NH.-un en handlekenontl

1' r vNrvnt_y

ARTIKEL 12: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

MOD. 2.2

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bij lagen- bij- het-Belgisch- Staatsblad - 25/0812011--Annexes-du Moniteur belge

ARTIKEL 13: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL l4: Ambtsbes indiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijkai van het mandaat (in voorkomend geval), door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

F:en bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de rand van bestuur. Dit ontslag gant onmiddellijk In tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. ln dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de hetrok.ken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen_

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (hij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

AR'I'1.KL 1. 15: I3evoegdheden van cie bestuurders

'De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. 1-iij is bevoegd voor alle aan#gelegenheclen, met uitzondering vair die welke uttdrukkclijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser cri verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet oim wen clen vans rech [sin idciclen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

ARTIKEL 16

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter of door de ondervoorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

ARTIKEL 17

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van. deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Op de laatste blz van Luik 8 vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n;en j bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

Voor-behoudeer vervnky Mao. 2.2

aan het Belgisch Staatsblad ARTIKEL 18

De rand van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig achten nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan. indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd-bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postchecks, de. openbare en private bankinstellingen en aile andere

ARTIKEL 19

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W. VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de helft van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden:

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door eizetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de helft van de bestuurders aanwezig ia De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te

ve tegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de

dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 21: Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. 13bis, 1° lid, W. VZW

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de helft van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

Op cie laatste blz. van Luik B vermeiden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij bët Bèlgisch'Staatsblad -25i1)8/2011---Annexes-du-Moniteur-belge

Voorbehouden aan hel Belgisch Staatsblad vervolg TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING Mao. 2.2

ARTIKEL 22

De algemene vergadermg is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de rand van bedzuur, of door de ondervoorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een bd kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten,

- de benoeirting en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging

wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- de benoeming en de uitsluiting van ten lid van de. vereniging..

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap roet een sociaal oogmerk,

- aile gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering wordt geklig, bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens rls het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moei tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

ART lKE L 25

Dc algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van Lei boekjaar.

ARTIKEL 26

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemenevergadering samen, te roepen wanneer I /5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vet-meld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gewaagde agendapunten.

ARTIKEL 27

De oproepingen tot de algemene vergadering rnoe en om geldig te zijn. ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per aangetekende brief tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor dG vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 29

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto ' Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening.

Bijhagen bit het Belgisch Staatstrlad - 25/08120tt -Annexes-ch Moniteur -beige

I_ttit' II vervolg MOD. 22

vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

ARTIKEL 30: Statutenwijziging

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij Belgisch -Staatsblad

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vernield en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoordineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 31

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

ARTIKEL 32

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor liet uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 33

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

TITEL V: REKENINGENEN BEGROTINGEN

ARTIKEL 34

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar,

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 35

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige

Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de persa(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting Cl organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening



Op de laatste blz. van Luik B vermelden



I" f.. rv!!

MOD. 2.2

toi on thindin.9. beslaiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien tel 4/5 meerderheid akkoord is eri de vereniging vrijwillig te ontbinden. Hel voorstel toivriljwillige ombinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd. dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaw ongeacht het aantal aanwezige or vertegenwoordiizde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord g.evonden oni de veren Wing: vrijwillig te ontbmden.

In gevel van vrijwill42.e ontbinding benocint de algemene vergadering. of hi; gebreke daarvan, de rechtbank, een meer yerefferiaors. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid aismede de vereffsningsvoorwatirden.

De activa Zullen, na aanzuiverine van de passiva. worden overgedragen aan een vereniging met een helangenioze en itelijkaardige doeisteil1ng.

van de iiiiishàiding zal het oflthihding.sNesluii. de benoeming en de ambisbeindiging van de vereffenaars neergelegd \vorden op de griffie van de rechtbank van koophandel.Bin tien de 30 degiiin na de neerlecging dient dit thindingsbesittii: de benoem mug en de ambisbi±indiging van de va-redenaars bit uittrekselbekendgeuaakt me worden in de Iiiila.14en hij hem 13elgisch Staatsblad

A.R"l'IK11;1.

Vuor ;?11::;s \va; n deze statuten rem is voorzien geregeld, blijIl de Wei van 27 ion! 19'21 gewijzigd dot' de Wei van 2 wei 2002 toepasselijk.

lor Acietelke ,:elidiaon 13,5,1001) Br USSelel eren up 10 ok lober le0 te 13rus!!w.:1.

2 Wim l35.101K"; Brir.zsel,geboren op 26 zipti11975 te

opgemaakt en aangenomen op de algemene ;:ergadC1-Ine. van 14 jul l 201!

le artissel.

Janssens g.enitichtigde Adegoke .roy: Langoache

gemachugde gerniiclitigde

Voorbehouden aan het BmIg!sch Stantsbiacl

Bijlagen bij- het-Belgiselt Staatsblad -25/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

c'n

Op de laalme hiz 'Jan Luik B vermelden Recto Neem en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoío!r(sr,) bevoegd de vereniging. sticnting ni organisme ten aanzien van derden ie vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening



Coordonnées
ORPHEUS & ATINUKE

Adresse
ZUIDLAAN 135 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale