PELICANO

Divers


Dénomination : PELICANO
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 819.409.280

Publication

14/11/2013
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : Stichting van Openbaar Nut

Zetel : Congresstraat 35 te 1000 Brussel

Onderwerp akte : Benoeming

Uit het verslag van de raad van bestuur van 27/09/2013 blijkt:

De Raad van Bestuur beslist om als commissaris Vandelanotte Bedrijfsrevisoren CVBA gelegen te Kortrijk, President Kennedypark la, vertegenwoordigd door Nikolas Vandelanotte te benoemen. Het mandaat omvat de werkzaamheden over de boekjaren 2013, 2014 en 2015 en vervalt op de Raad van Bestuur van 2016.

Vander Bauwhede Dirk Bestuurder

EIRUSSE12

Gri~fie ~ - - .1 ~ ti l ~á't

1--

1111111111171q11111111

Qrldernemingsnr : 0819.409.280 Benaming

(voluit) : Pelicano

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Cottyn Jean-Luc

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa : Naam en handtekening.

12/03/2012
ÿþ~ MOU 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*izosaiai* I

be

S 5t~

2 8 FEU 2012

BRUSSEL!

Griffie

Bijsagen bij het1èlgisch Staatsblad -12/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0819.409.280

Benaming

(voluit) : Pelicano

(verkort) :

Rechtsvorm : Stichting van openbaar nut

Zetel : Congresstraat 35, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Benoeming bestuurder

Uit het verslag van de buitengewone algemene vergadering van 21 oktober 2011 blijkt :

De algemene vergadering benoemt eenparig tot bijkomende bestuurder : de heer Claes Karel, geboren te Vilvoorde op 20 januari 1955, wonende Lange Lostraat 37 te 3212 Lubbeek.

Vander Bauwhede Dirk

bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

20/02/2015
ÿþ

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

lI I1 III I llhI il I 1II1 1 IlI llIi

" 1528219

iU

Benaming : Pelicano

Rechtsvorm : Stichting van openbaar nut

Zetel ; Congresstraat 35

1000 Brussel

Ondernemingsnr : 0819.409.280

Voorwerp akte : Wijziging statuten - benoemingen

Uit het proces-verbaal van de vergadering van de raad van bestuur van 8 december 2014, gehouden voor notaris Michel Wegge te Borsbeek, blijkt dat volgende beslissingen werden genomen

1/ Aanpassing van het adres van de zetel in de statuten aan de door de Raad van bestuur genomen beslissing tot verplaatsing ervan naar het huidige adres; aanpassing van artikel 1 der statuten, dat voortaan luidt:

"Artikel 1

De stichting van openbaar nut heeft als naam: "PELICANO".

De zetel is gevestigd te 1000 Brussel, Congresstraat 35, en de stichting is ingeschreven in het rechtspersonenregister bij de Rechtbank van koophandel van Brussel, Nederlandstalig.

De naam van de stichting moet steeds - op alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken al dan niet in elektronische vorm, uitgaande van de stichting  vermeld worden, onmiddellijk gevolgd of voorafgegaan door de woorden 'stichting van openbaar nut', en het adres van de zetel."

2/ Beslissing dat de Raad van bestuur voortaan zal bestaan uit minimum zeven (7) leden; aanpassing van artikel 5 der statuten, luidend als volgt:

" Artikel 5

De stichting wordt bestuurd door een Raad van bestuur bestaande uit ten minste zeven leden.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur,

De leden van de Raad van bestuur oefenen hun ambt collegiaal uit."

3/ Beslissing dat een bestuurder kan worden benoemd met een meerderheid van drie vierde der stemmen nadat de adviesraad werd gehoord, indien geen eenparigheid wordt bereikt, en dat een bestuurder kan worden afgezet met een meerderheid van drie vierden der stemmen in de omstandigheden als opgenomen in artikel 6, derde lid der statuten; aanpassing van artikel 6 der statuten, luidend als volgt:

"Artikel 6

In geval het aantal bestuurders daalt tot beneden het minimum aantal (7) moet door de overblijvende bestuurders binnen de twee maanden in de opvolging worden voorzien, De benoeming van bestuurders geschiedt bij besluit genomen door alle bestuurders met eenparigheid van stemmen.lndien geen eenparigheid van stemmen kan worden bereikt kunnen de bestuurders beslissen met minimum drie vierden der stemmen nadat de adviesraad werd gehoord en deze geen bezwaren heeft voorgebracht. De bestuurders kunnen met minimum drie vierden der stemmen een bestuurder afzetten die blijk heeft gegeven van kennelijke nalatigheid, die de verplichtingen welke hem/haar door de wet of de statuten zijn opgelegd niet nakomt, of die goederen van de stichting aanwendt in strijd met hun bestemming of voor een doel in strijd met de statuten, met de wet of met de openbare orde."

4/ Beslissing dat een directeur wordt afgezet door de Raad van bestuur bij ten minste drie vierde van de uitgebrachte stemmen en in aanwezigheid of vertegenwoordiging van ten minste drie vierde van de leden van de Raad van bestuur; aanpassing van artikel 12 der statuten, luidend als volgt:

" Artikel 12

Het dagelijks bestuur van de stichting alsook de vertegenwoordiging van de stichting wat dat dagelijks bestuur aangaat, mag bij eenparigheid van stemmen geheel of gedeeltelijk worden opgedragen aan een of' meer personen, al dan niet bestuurders, die de titel voeren van directeur.

ledere directeur vertegenwoordigt afzonderlijk de stichting wat zijn mandaat m.b.t. het dagelijks bestuur' aangaat.

De directeurs worden afgezet door de Raad van bestuur bij ten minste drie vierde van de aanwezige stemmen en in aanwezigheid of vertegenwoordiging van ten minste drie vierde van de leden van de Raad van bestuur."

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

ÿ xy

Voor- Luik B - Vervolg

behouden aan het Belgisch 5l inlassing van een nieuw artikel 14 bis in de statuten aangaande de modaliteiten voor verwerving van de' titel van Erelid van de Raad van bestuur, luidend als volgt:

Staatsblad " Artikel 14 bis

De .stichters van de Stichting kunnen na ontslag onvoorwaardelijk aanspraak maken op de titel Erelid zo zij daartoe bij de Raad van Bestuur de wens uitdrukken en mits hun ontslag niet is ingegeven door een van de redenen vermeld onder art. 6g2.

Bestuurders die minimum 5 jaar bestuurder zijn geweest kunnen na ontslag aanspraak maken op de titel Erelid zo zij daartoe bij de Raad van Bestuur de wens uitdrukken en mits hun ontslag niet is ingegeven door een van de redenen vermeld onder art. 6g2 en mits goedkeuring door de Raad van Bestuur. Deze goedkeuring geschiedt met drie vierden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen van aile leden van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan steeds met eenparigheid van stemmen van aile bestuursleden en bij afwezigheid van verzet door de Adviesraad hiertegen, een fysieke- of rechtspersoon tijdelijk of voor onbepaalde duur benoemen ais erelid, mits deze persoon getuigd heeft van een hoogstaande en uitzonderlijke bijdrage aan de realisatie van het doet van de Stichting.

De Raad van bestuur zorgt steeds onverwijld voor de uit te voeren administratieve formaliteiten en publicatie."

6/ Uitbreiding van het doel met hierna volgende activiteit:

"De stichting heeft bijkomend tot doel de Belgische bevolking te sensibiliseren rond de problematiek van het algemeen welzijn en het medisch, pedagogisch en sociaal welzijn van kansarme kinderen en jongeren met Belgisch nationaliteit!' aanpassing van artikel 2 der statuten, luidend als volgt:

"Artikel 2

De stichting heeft tot doel :

De stichting heeft een filantropisch doel. Zij beoogt uitsluitend het algemeen welzijn en het medisch, pedagogisch en sociaal welzijn van kansarme kinderen en jongeren in het bijzonder en onderschrijft ten volle de beginselen vervat in het Verdrag inzake de Rechten van het Kind zoals ondertekend te New York op 20 november 1989 en in België goedgekeurd bij Wet van 25 november 1991.

De stichting heeft bijkomend tot doel de Belgische bevolking te sensibiliseren rond de problematiek van het algemeen welzijn en het medisch, pedagogisch en sociaal welzijn van kansarme kinderen en jongeren met Belgisch nationaliteit.

De stichting zal daartoe de te verwerven financiële middelen op georganiseerde wijze aanwenden als specifieke geldelijke tegemoetkomingen ten voordele van kansarme kinderen en jongeren.

De tegemoetkomingen kunnen geschieden zowel via ondersteuning van bestaande groepsgerichte activiteiten of via de aanleg en opvolging van individuele dossiers. De tegemoetkomingen hebben een louter subsidiair karakter.

De stichting is een politiek en religieus neutrale instelling. Zij onthoudt zich van het formuleren of ondersteunen van politieke of religieuze standpunten. Haar bestaan schept geen rechten in hoofde van derden, noch plichten in hoofde van de stichting die vrijelijk waakt over de besteding van haar gelden.

Om dit doel te verwezenlijken kan de stichting alle handelingen stellen, alle contracten afsluiten en opdrachten verrichten,

Zij zal elle onroerende en roerende goederen in eigendom hetzij vruchtgebruik mogen bezitten, aankopen of huren, die nuttig zijn voor of verband houden met de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

Zij mag in het raam van haar doelstelling allerhande activiteiten organiseren of steunen, waaronder het beleggen van vergaderingen, het houden van voordrachten en voorstellingen, het inrichten van plechtigheden, lectuur en tijdschriften uitgeven, drukken en verspreiden; prijzen uitschrijven en steun verlenen onder alle vormen aan alle andere instellingen en private personen.

Deze opsomming is verhalend en niet beperkend."

7l Aanduiding van de heer Cottyn Jean-Luc, geboren te Menen op 3 oktober 1956, wonende te 8310 Brugge (Assebroek), Blekerijstraat 103 bus 401, tot voorzitter en van mevrouw Demeestere Katrien Agnes Leona, geboren te Leuven op 6 juli 1981, wonende te 8800 Roeselare (Rumbeke), Jachthoornstraat 19,. geen bestuurster zijnde, tot secretaris generaal.

8/ Benoeming tot bijkomende bestuurders voor onbepaalde duur van :

1. Mevrouw MEESTER Colette Isabelle, geboren te Amsterdam (Nederland) op 7 februari 1973, wonende te 9830 Sint-Martens-Latem, Karel Van den Woestynelaan 6.

2. De heer LIPSZYC Serge, geboren te Luik op 30 juli 1958, wonende te 4000 Luik, Rue Darchis 36.

3. De heer DE WIT Jan Leon André, geboren te Oostende op 7 juli 1967, wonende te 8470 Gistel, Snaaskerkestraat 70.

4. De heer DE COUX Karl, geboren te Heist-op-den-Berg op 24 mei 1968, wonende te 2220 Heist-op-den-Berg, Pluishoekstraat 18.

5. De heer BORMS Leo Louis Camiel, geboren te Beveren op 14 juni 1967, wonende te 9250 blaasmunster, Molenstraat 61.

Hun mandaat wordt onbezoldigd uitgeoefend. Het mandaat van de voorheen benoemde bestuurder de heer VANDER E3AUWHEDE Dirk wordt bezoldigd uitgeoefend vanaf 1 augustus 2014.

9l Ondergetekende notaris werd gemachtigd de formaliteiten van openbaarmaking en wijziging van inschrijving in het rechtspersonenregister van de Kruispuntbank van Ondernemingen, te vervullen, alsmede de gecoördineerde tekst der statuten op te maken, en het nodige te doen om de doeluitbreiding bij Koninklijk Besluit te laten goedkeuren. Tevens werd bijzondere volmacht verleend aan de heer DE COUX Karl voornoemd, met recht van substitutie, voor het vervullen van alle huidige en latere formaliteiten in naam en voor

~



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2015 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luikg vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

'Luik B - vervolg

rekening van de stichting bij de administratieve besturen, en daartoe alle documenten te ondertekenen en te doen wat nuttig of noodzakelijk is.

Voor ontledend uittreksel

Notaris Michel Wegge

Samen hiermee neergelegd

- uitgifte akte

- K.B, dd. 20/1)21715 (goedkeuring doeluitbreiding)

-- coördinatie der statuten

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

08/09/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

A

2 9 -08- 201

IIJI11.11.111,11011111

Ondernemingsnr : 0819.409.280 Bemlrm:mg

(vofutt) : Pelicano

t E

II

(verkort) :

Rechtsvorm : Stichting van Openbaar Nut

Zetel : Congresstraat 35 te 1000 Brussel

Onder uge : Ontslag bestuurder

Uit het verslag van de buitengewone algemene vergadering van 31 maart 2011 blijkt:

De algemene vergadering aanvaardt het ontslag van Dhr. Ponette Christoph,

Kandelaarstraat 6, 8000 Brugge, geboren te Oostende op 19 februari 1972.

Er wordt kwijting gegeven voor het gevoerde beleid.

Vander Bauwhede Dirk Cottyn Jean-Luc

Bestuurder Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme tan aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

07/07/2015
ÿþMOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



II

i







*150968a9x







Ondernemingsre : 0819.409.280 Banaming

: Pelicano

-

Rechtsvorm . Stichting van openbaar nut

Zetel : Congresstraat 35, 1000 Brussel

Onr,:er- v9rFp date : ontslag en benoeming bestuurders

Uit het verslag van de buitengewone algemene vergadering van 3 juni 2015 blikt De algemene vergadering aanvaardt het ontslag van volgende bestuurders :

- de heer Frank Goegebuer, Schouwvegersstraat 24, 8000 Brugge, geboren te Brugge op 4 juli 1951

heeft op 2 maart 2015 ontslag genomen.

- de heer Karel Claes, Langelostraat 37, 3212 Pellenberg, geboren te Vilvoorde op 20 januari 1955

heeft op 3 maart 2015 ontslag genomen.

- de heer Maarten Aps, Harmoniestraat 38, 2018 Antwerpen, geboren te Sint-Niklaas op 14 juni 1958

heeft op 4 maart 2015 ontslag genomen.

Er wordt kwijting gegeven voor het gevoerde beleid aan de voornoemde bestuurders.

De algemene vergadering benoemt tot bijkomende bestuurders

- de heer Patrick Martens, Singel 1, 8200 Brugge Sint-Andries, geboren te Brugge op 10 april 1962. - de heer Peter Bals, Dahlialaan 41, 8400 Oostende geboren te Oostende op 4 september 1960

Jean-Luc Cottyn Dirk Vander Bauwhede

bestuurder bestuurder



op de laatste bIz van Luit< B vermelden Recto Naam en [1owdarîia'rteict van da instrumenterende notans Eietzii van de pur5o(o)n(en3

a.á51zva:'i xµ~, rJ zrryan, te. ~~aNnM~nr,n,nr~iç~Kce~

-

Naam enI1.~ni~teIne121lid. V "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
PELICANO

Adresse
CONGRESSTRAAT 35 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale