PENSIOENEN VAN DE VLAAMSE VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Association sans but lucratif


Dénomination : PENSIOENEN VAN DE VLAAMSE VOLKSVERTEGENWOORDIGERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 458.326.978

Publication

23/04/2014
ÿþ M0D 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouder

aan het

Belgisch

Staatsbia

~,

~;~

~ î~

_

APR 2014

Griffie

1111111111,11.1118111).111111111

Ondernemingsnr : 458.326.978

Benaming ,

(voluit) : PENSIOENEN VAN DE VLAAMSE

VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW q N S

Zetel: ~~VV'Pch1 S W`% UCL 040 tá L

Onderwerp akte : ONTSLAG EN BENOEMING VAN LEDEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR EN HET DAGELIJKS BESTUUR

Op 2 april 2014 heeft de Algemene Vergadering volgende wijzigingen van de samenstelling van de Raad: van Bestuur goedgekeurd:

- de beëindiging van het mandaat als lid van de Raad van Bestuur van de heer Sas, Marie, C. van Rouveroij van Nieuwaal (°Sint-Amandsberg, 13/0611957), Losweg 42, 9030 Gent en de opvolging door de heer Bart, Joris Tommelein (°Oostende, 04/0511962), Distellaan 76, 8400 Oostende als als lid van de Raad van Bestuur;

- de beëindiging van het mandaat als lid van de Raad van Bestuur van de heer Lode, Maria, Corneel Vereeck (°Deume-Antwerpen, 23/01/1965) en de opvolging door mevrouw Patricia, Marie, Octave De Waele (°Gent, 16/5/1960), Doomzele Dries 7A, 9940 Evergem als lid van de Raad van Bestuur.

De leden van de Raad van Bestuur aanvaarden hun mandaat uit te oefenen met de bevoegdheden bepaald in art.25 van de statuten. Art.25 bepaalt dat de Raad van Bestuur de meest uitgebreide bevoegdheid heeft voor het beheer en het bestuur van de vereniging. Hij mag onder meer, en zonder dat deze opsomming beperkend is, en onverminderd elke andere bevoegdheid voortvloeiend uit de wet of de statuten, alle akten en overeenkomsten verlijden, dadingen aangaan en geschillen aan scheidsrechters onderwerpen, alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerend goed of vaste zakelijke rechten met hypotheek bezwaren, leningen aangaan, obligaties uitgeven door hypotheek of anderszins gewaarborgd, laten overgaan tot onroerend beslag, machtiging geven tot opheffing van elke hypotheekinschrijving ambtshalve of vrijwillig,; met of zonder betaling, of daarvan ontslaan, huurovereenkomsten van welke duur dan ook afsluiten, alle' legaten, toelagen en schenkingen aanvaarden, afzien van alle zakelijke rechten en van alle ontbindende; vorderingen, alle bijzondere machten toekennen aan mandatarissen van zijn keuze, al of niet leden van de vereniging,

De Raad van Bestuur is evenwel niet bevoegd voor de volgende handelingen waarvoor de Algemene; Vergadering exclusief bevoegd is, zoals bepaald in art. 10 van de statuten, met name:

1°eventueel de statuten van de vereniging te wijzigen en te besluiten tot ontbinding van de vereniging,' rekening houdend met de geldende wetsbepalingen;

2°de bestuurders te benoemen en af te zetten;

3°jaarlijks de begrotingen en de rekeningen goed te keuren en kwijting te verlenen;

4°elke andere bevoegdheid uit te oefenen die voortvloeit uit de wet of de statuten

De heer Bart Tommelein werd op 2 april 2014 ook benoemd tot lid van het Dagelijks Bestuur alsook bekleed met de functie van eerste ondervoorzitter van vzw Pensioenen van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers, als opvolger van de beer Sas van Rouveroij van Nieuwaal.

Koenraad VAN DEN HEUVEL

Voorzitter vzw Pensioenen van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

09/07/2013
ÿþ ej MOI) 2,2

.1,71517-e". In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~.,

28 JUN 2013

"ijeffe

Griffie

Ona[ernemingsnr : Benaming 458.326.978

(voluit) : PENSIOENEN VAN DE VLAAMSE VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : L .v ..) eC12L -5:8 l .Ldoz:

Onderwerp akte : ONTSLAG EN BENOEMING VAN LEDEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR EN HET DAGELIJKS BESTUUR

Op 19 augustus 2012 overleed lid van de Raad van Bestuur, de heer Patrick, Omer, H. Lachaert (°2815/1948), Salisburylaan 20, 9820 Mereibeke. Door zijn overlijden viel zijn mandaat als lid van de Raad van Bestuur open.

Op 19 juni 2013 heeft de Algemene Vergadering volgende wijzigingen van de samenstelling van de Raad; van Bestuur goedgekeurd:

- de opvolging van de heer Patrick, Omer H. Lachaert als lid van de Raad van Bestuur door de heer Sas` Marie, C. van Rouveroij van Nieuwaal (°Sint-Amandsberg, 13/06/1957), Losweg 42, 9030 Gent;

- de beëindiging van het mandaat als lid van de Raad van Bestuur van mevrouw Kathleen, Bert, Els Deckx;

(°Mol, 07/2/1967), Rozenberg 149, 2400 Mol

- en haar opvolging door mevrouw Els, Petra, Ria Robeyns (°Hasselt, 13/9/1977), De Rijten 4, 3830 Wellen;

De leden van de Raad van Bestuur aanvaarden hun mandaat uit te oefenen met de bevoegdheden bepaald: in art.25 van de statuten. Art,25 bepaalt dat de Raad van Bestuur de meest uitgebreide bevoegdheid heeft voor het beheer en het bestuur van de vereniging. Hij mag onder meer, en zonder dat deze opsomming beperkend is, en onverminderd elke andere bevoegdheid voortvloeiend uit de wet of de statuten, alle akten en overeenkomsten verlijden, dadingen aangaan en geschillen aan scheidsrechters onderwerpen, alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerend goed of vaste zakelijke rechten met hypotheek bezwaren, leningen aangaan, obligaties uitgeven door hypotheek of anderszins gewaarborgd, laten overgaan. tot onroerend beslag, machtiging geven tot opheffing van elke hypotheekinschrijving ambtshalve of vrijwillig,: met of zonder betaling, of daarvan ontslaan, huurovereenkomsten van welke duur dan ook afsluiten, aile legaten, toelagen en schenkingen aanvaarden, afzien van alle zakelijke rechten en van alle ontbindende' vorderingen, alle bijzondere machten toekennen aan mandatarissen van zijn keuze, al of niet leden van de vereniging.

De Raad van Bestuur is evenwel niet bevoegd voor de volgende handelingen waarvoor de Algemene. Vergadering exclusief bevoegd is, zoals bepaald in art. 10 van de statuten, met name:

1°eventueel de statuten van de vereniging te wijzigen en te besluiten tot ontbinding van de vereniging,; rekening houdend met de geldende wetsbepalingen;

2°de bestuurders te benoemen en af te zetten;

3°Jaarlijks de begrotingen en de rekeningen goed te keuren en kwijting te verlenen;

4°elke andere bevoegdheid uit te oefenen die voortvloeit uit de wet of de statuten

De heer Sas van Rouveroij van Nieuwaal (°1310611957) werd op 19 juni 2013 door de Raad van Bestuur ook', benoemd tot lid van het Dagelijks Bestuur en bekleed met de functie van eerste ondervoorzitter van vzw Pensioenen van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers, als opvolger van wijlen de heer Patrick, Omer, H. Lachaert.

Koenraad VAN DEN HEUVEL

Voorzitter vzw Pensioenen van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

21/03/2012
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSEL

09 MRT 2012

Griffie

1

*12060515*

bel at BE Sta

111

Ondememingsnr : 458.326.978

Benaming

(voluit) : PENSIOENEN VAN DE VLAAMSE

VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Leuvenseweg 86 1000 Brussel

Onderwerp akte : ONTSLAG EN BENOEMING VAN EEN LID VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Op 29 februari 2012 heeft de Algemene Vergadering volgende wijziging van de samenstelling van de Raad van Bestuur goedgekeurd:

- de beëindiging van het mandaat als lid van de Raad van Bestuur van de heer Cari, Jozef, Alix DECALUWE. (°Kortrijk, 18/09/1960), Parkietenlaan 19, 8500 Kortrijk

- en zijn opvolging door de heer Koenraad, Franciscus, August VAN DEN HEUVEL(°Bornem, 01/0811964), Leengaard 18, 2870 Puurs.

De leden van de Raad van Bestuur aanvaarden hun mandaat uit te oefenen met de bevoegdheden bepaald; in art.25 van de statuten. Art,25 bepaalt dat de Raad van Bestuur de meest uitgebreide bevoegdheid heeft voor het beheer en het bestuur van de vereniging. Hij mag onder meer, en zonder dat deze opsomming beperkend is, en onverminderd elke andere bevoegdheid voortvloeiend uit de wet of de statuten, alle akten en. overeenkomsten verlijden, dadingen aangaan en geschillen aan scheidsrechters onderwerpen, alle roerende en. onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerend goed of vaste zakelijke rechten met hypotheek, bezwaren, leningen aangaan, obligaties uitgeven door hypotheek of anderszins gewaarborgd, laten overgaan: tot onroerend beslag, machtiging geven tot opheffing van elke hypotheekinschrijving ambtshalve of vrijwillig, met of zonder betaling, of daarvan ontslaan, huurovereenkomsten van welke duur dan ook afsluiten, alle legaten, toelagen en schenkingen aanvaarden, afzien van alle zakelijke rechten en van alle ontbindende vorderingen, alle bijzondere machten toekennen aan mandatarissen van zijn keuze, al of niet leden van de vereniging.

De Raad van Bestuur is evenwel niet bevoegd voor de volgende handelingen waarvoor de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is, zoals bepaald in art. 10 van de statuten, met name:

1°eventueel de statuten van de vereniging te wijzigen en te besluiten tot ontbinding van de vereniging, rekening houdend met de geldende wetsbepalingen;

2°de bestuurders te benoemen en af te zetten;

3°jaarlijks de begrotingen en de rekeningen goed te keuren en kwijting te verlenen;

4°elke andere bevoegdheid uit te oefenen die voortvloeit uit de wet of de statuten

Verder werd op 29 februari 2012 de heer Koenraad, Franciscus, August VAN DEN HEUVEL door de Raad! van Bestuur, als opvolger van de heer Cari, Jozef, Aulx DECALUWE, benoemd tot lid van het Dagelijks Bestuur en werd hij bekleed met de functie van voorzitter van Pensioenen van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers:

Koenraad VAN DEN HEUVEL

Voorzitter vzw Pensioenen van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Annexes dü 1Vfôniteur bene

19/10/2011
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Benaming

(voluit) : PENSIOENKAS VAN HET VLAAMS PARLEMENT

Rechtsvorm : VZW

Zetel : LEUVENSEWEG 86 - 1000 BRUSSEL

0 1111111111111111111

*11158378*

BRUSSEL

O 7 -10- 2011

Griffie

Voorbehouder aan het Belgisch Staatsbaat

BïTagen bij lièt lklgiscli Stààtsbl"àd =191i'OPZû11= Annëxés dû Moniteur iïëlgé

Ondernenhingsnr : 0458.326.978

Voorwerp akte : NAAMSWIJZIGING VAN DE VZW - STATUTENWIJZIGING ONTSLAGNEMING EN BENOEMING IN DE RAAD VAN BESTUUR

NAAMSWIJZIGING VAN DE VZW - STATUTENWIJZIGING:

Op 15 juni 2011 heeft de Algemene Vergadering beslist de naam Pensioenkas van het Vlaams Parlement vzw te wijzigen in Pensioenen van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers vzw.

Ingevolge de naamsverandering wijzigen de Statuten en zijn de gecoördineerde Statuten als volgt: STATUTEN van PENSIOENEN van de VLAAMSE VOLKSVERTEGENWOORDIGERS vzw DOOR DE ALGEMENE VERGADERING DD 15.06.2011 GOEDGEKEURDE VERSIE

Op 1 juli 1997 is Pensioenfonds van het Vlaams Parlement, vzw" opgericht door de hierna vermelde stichters en werden de oorspronkelijke statuten vastgelegd.

Stichters:

1.De heer Norbert De Batselier, lid van het Vlaams Parlement, wonende te 9200 Dendermonde, Hoge weg;

7;

2.De heer Marc Olivier, lid van het Vlaams Parlement, wonende te 8500 Kortrijk, Roggelaan 63;

3.De heer Francis Vermeiren, lid van het Vlaams Parlement, wonende te 1930 Zaventem, Maria Dallaan 30;

4. De heer Herman Suykerbuyk, lid van het Vlaams Parlement, wonende te 2910 Essen, Nieuwstraat 26;

5. De heer Luk Van Nieuwenhuysen, lid van het Vlaams Parlement, wonende te 2890 Sint-Amands Jeugdlaan 51;

6. De heer Georges Cardoen, lid van het Vlaams Parlement, wonende te 1570 Galmaarden, Stationsstraat;

1;

7. De heer Eduard Beysen, lid van het Vlaams Parlement, wonende te 2610 Antwerpen (Wilrijk), D Donnyplein 14;

8. Mevrouw Carine Lindekens, lid van het Vlaams Parlement, wonende te 2100 Deurne, Dassastraat 28;

9. De heer Johan De Roo, lid van het Vlaams Parlement, wonende te 9990 Maldegem, Harinkweg 14A; 10.De heer Patrick Lachaert, lid van het Vlaams Parlement, wonende te 9820 Merelbeke, Tertzweildreef 9; 11.De heer Herman De Loor, lid van het Vlaams Parlement, wonende te 9620 Zottegem, Kerklandstraat 9; 12.De heer Jan Penris, lid van het Vlaams Parlement, wonende te 2000 Antwerpen, Klapdorp 13; 13.De heer Jean-Marie Bogaert, lid van het Vlaams Parlement, wonende te 8310 Brugge (Sint-Kruis

Eikenberg 12;

14.Mevrouw Cecile Verwimp-Sillis, lid van het Vlaams Parlement, wonende te 1730 Asse, Vijverstraat 8; die allen de Belgische nationaliteit bezitten,

De hier vermelde gegevens betreffende de oprichters zijn deze die golden op 1 juli 1997 en die werden opgenomen in de oorspronkelijke statuten.

Op de algemene vergadering van 10 november 2004 is de eerste wijziging van de oorspronkelijke statuten:

goedgekeurd en op de algemene vergadering_ van 15 juni 2006 de tweede aanpassing van de statuten_ Op de

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

algemene vergadering van 11 juni 2008 werd de wijziging van de benaming van de vzw in "Pensioenkas van het Vlaams Parlement, vzw" goedgekeurd. Op de algemene vergadering van 15 juni 2011 werd de wijziging van de benaming van de vzw in "Pensioenen van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers, vzw" goedgekeurd. De huidige statuten luiden als volgt:

Benaming en zetel

Art. 1 De vereniging wordt genoemd "Pensioenen van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers, vzw". De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in 1000 Brussel, Leuvenseweg 86, gerechtelijk arrondissement Brussel.

Doel

Art. 2 De vereniging heeft tot doel elke bedrijvigheid uit te oefenen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staat met de inrichting en het beheer, buiten eik winstbejag, van een pensioenkas voor gewezen leden van het Vlaams Parlement, de overlevende echtgenoten en hun wezen.

Ze mag eveneens elke bijkomende bedrijvigheid uitoefenen die overeenkomt met haar karakter van vereniging zonder winstoogmerk en die niet in strijd is met haar voornaamste doel.

Leden

Art. 3 Het minimale aantal aangesloten vaste leden wordt op drie vastgesteld.

Art. 4 De vzw heeft vaste en toegetreden leden.

§ 1.De vaste leden van de vereniging zijn:

-de leden van het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement;

-de door de fracties van het Vlaams Parlement voorgedragen leden, die in aantal en volgens politieke samenstelling identiek zijn aan het Uitgebreid Bureau. Deze voorgedragen leden zijn Vlaams volksvertegenwoordiger of gewezen Vlaams volksvertegenwoordiger. Elke fractie mag hoogstens één lid voordragen dat deel uitmaakt van het Uitgebreid Bureau;

-een lid van de Vlaamse Regering: deze laatste wordt door en uit de leden van de Vlaamse Regering voorgesteld.

§ 2.De toegetreden leden zijn:

-de Vlaamse volksvertegenwoordigers die met een schriftelijke aanvraag aan de voorzitter van de vereniging zelf uitdrukkelijk verzocht hebben om toegetreden lid van de vereniging te worden; zij blijven het zolang zij lid zijn van het Vlaams Parlement;

-de leden van de Vlaamse regering die met een schriftelijke aanvraag aan de voorzitter van de vereniging zelf uitdrukkelijk verzocht hebben om toegetreden lid van de vereniging te worden; zij blijven het zolang zij lid zijn van de Vlaamse regering;

-één lid van de vzw Vereniging van Gewezen Vlaamse vertegen-woondigers (zetel te 1000 Brussel, Leuvenseweg 86) dat door en voor deze vereniging wordt afgevaardigd als vertegenwoordiger.

1n tegenstelling tot de vaste leden hebben de toegetreden leden geen stemrecht op de vergaderingen van de vereniging maar enkel een raadgevende stem en hun aanwezigheid wordt niet in aanmerking genomen voor het vaststellen van het aanwezigheidsquorum bij de stemmingen.

Toegetreden leden hebben volgende rechten:

-zij worden toegelaten op de algemene vergaderingen;

-zij kunnen op hun uitdrukkelijk verzoek inzage nemen in de boekhouding en de verslagen van de vergaderingen van de vereniging.

Art. 5 Behoudens de voorwaarden gesteld in artikel 4 van deze statuten zijn er geen andere formaliteiten.

Art. 6 § 1.Men verliest het lidmaatschap als vast lid van de vereniging :

-indien men niet langer deel uitmaakt van het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement;

-indien men niet langer deel uitmaakt van de raad van bestuur van de vereniging;

-indien men niet langer deel uitmaakt van de Vlaamse regering;

-indien men ontslag geeft als lid.

§ 2.Men verliest het lidmaatschap als toegetreden lid van de vereniging

-indien men niet langer deel uitmaakt van het Vlaams Parlement;

-indien men niet langer deel uitmaakt van de Vlaamse regering;

-indien men niet langer afgevaardigd wordt als vertegenwoordiger van de vzw Vereniging van Gewezen

Vlaamse volksvertegenwoordigers;

-indien men ontslag geeft als lid van de vereniging.

Art. 7 Bovenstaande regels in verband met het ophouden van rechtswege van de hoedanigheid van vast lid zijn niet van toepassing als ze tot gevolg zouden hebben het aantal leden onder drie te doen dalen, mits opnieuw van kracht te worden van het ogenblik dat de overige leden opnieuw in voldoende aantal zouden zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

Art. 8 Zij die ophielden lid van de vereniging te zijn en de rechthebbenden van een uittredend, ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid, kunnen geen enkel recht op het maatschappelijk bezit doen gelden.

Evenals de schuldeisers van een lid kunnen zij, onder geen voorwendsel, de verzegeling vorderen van de goederen, boeken of waarden van de vereniging, tegen deze laatste verzet doen, daarop beslag leggen of zich in het beheer mengen.

Bijdragen

Art. 9 De vereniging Pensioenen van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers, vzw verkrijgt zijn middelen ingevolge de door het Statuut van het lid van het Vlaams Parlement verplicht gestelde bijdragen voor de pensioenopbouw.

Algemene vergadering

A. Bevoegdheid

Art. 10 De algemene vergadering is bevoegd om:

1 °eventueel de statuten van de vereniging te wijzigen en te besluiten tot ontbinding van de vereniging,

rekening houdend met de geldende wetsbepalingen;

2°de bestuurders te benoemen en af te zetten;

3°jaarlijks de begrotingen en de rekeningen goed te keuren en kwijting te verlenen;

4°elke andere bevoegdheid uit te oefenen die voortvloeit uit de wet of de statuten.

B. Bijeenroeping

Art. 11 De leden worden tot de algemene vergaderingen opgeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur of door de bestuurder die hem vervangt.

Elke algemene vergadering wordt schriftelijk bijeengeroepen, met vermelding van de agenda, ten minste acht werkdagen voor de vergadering. De voorzitter van het Vlaams Parlement kan worden opgeroepen om de algemene vergaderingen bij te wonen.

C. Beslissing

Art. 12 Geen beslissing mag buiten de agenda worden genomen, behalve met eenparige instemming van de

aanwezige bestuurders.

D. Quorum

Art. 13

§ 1. De beslissingen van de algemene vergadering worden, behoudens de bij de wet voorziene afwijkingen, genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde vaste leden.

§ 2. Voor wijziging van het doel van de vereniging is er een meerderheid van 4/5 van de aanwezige vaste leden van de vergadering vereist. Daarenboven is er een minimale aanwezigheid van 2/3 van aile vaste leden vereist. indien er geen 2/3 van deze leden aanwezig is kan er maximaal 15 dagen daarna een nieuwe vergadering worden belegd waarbij er geen aanwezigheidsquorum vereist is.

Art. 14 Voor de berekening van de meerderheid, wordt er alleen rekening gehouden met de uitgebrachte stemmen. De vaste leden die zich van stemming onthouden, worden beschouwd ars niet-aanwezig, behalve wanneer een gebiedende bepaling van de wet een bijzonder quorum van aanwezige leden vergt. ln dat geval worden zij voor het bepalen van dit quorum wel in aanmerking genomen.

Art. 15 Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt, doorslaggevend.

Art. 16 De vaste leden kunnen zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen mits zij voorafgaandelijk aan de voorzitter een schriftelijke volmacht hebben voorgelegd Geen lasthebber mag meer dan één lastgever vertegenwoordigen.

Art. 17 De besluiten van de algemene vergadering waarvan de wet de bekendmaking in het Staatsblad niet voorschrijft, worden ingeschreven in een register van de handelingen van de vereniging, als notulen, door de

voorzitter, de gevolmachtigd directeur en de secretaris van de vzw ondertekend. Dit register wordt op

de maatschappelijke zetel bewaard; alle leden kunnen het ter plaatse inzien.

Raad van bestuur

A. Samenstelling

Art. 18

§ 1. De raad van bestuur bestaat uit evenveel bestuurders als het aantal leden van het Uitgebreid Bureau

van het Vlaams Parlement, volgens dezelfde politieke verdeling. De leden van de raad van bestuur worden door

de algemene vergadering benoemd uit de vaste leden van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

Het toegetreden lid dat door de vzw Vereniging van Gewezen Vlaamse volksvertegenwoordigers is afgevaardigd heeft in de raad van bestuur de status van waarnemer en kan enkel de vergaderingen van de raad van bestuur bijwonen zonder stemrecht. Het heeft geen stemrecht bij de benoeming van de leden van de raad van bestuur.

§ 2.Men verliest het lidmaatschap van de raad van bestuur:

-indien men ontslag geeft ;

-indien men door de algemene vergadering wordt afgezet.

Art. 19

§ 1. De duur van het mandaat van de leden van de raad van bestuur valt met een zittingsperiode samen. Het mandaat van de bestuurders wordt verlengd tot hun vervanging of tot hun eventuele herverkiezing.

§ 2. In geval van vacature van het mandaat van één of meerdere bestuurders, vormen de overblijvende leden - in afwachting van de volgende algemene vergadering - de raad van bestuur met dezelfde bevoegdheid alsof de raad volledig was.

Art. 20 In geval van verkiezing wegens vacature tijdens een mandaat, voleindigt de benoemde bestuurder het mandaat van degene die hij vervangt.

Art. 21 De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

B. Werking

Art. 22 Uit zijn leden wijst de raad van bestuur een voorzitter, drie ondervoorzitters en een gedelegeerd

bestuurder aan.

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

De voorzitter van het Vlaams Parlement is van rechtswege erevoorzitter van de vereniging.

Art. 23 Bij verhindering van de voorzitter, treedt één van de drie ondervoorzitters als voorzitter op.

Indien de voorzitter en de ondervoorzitters verhinderd zijn, treedt de oudste bestuurder ais voorzitter op.

Art. 24 De besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij meerderheid van de door de aanwezige

bestuurders uitgebrachte stemmen.

Een beraadslaging is alleen geldig indien de helft van de bestuurders aanwezig is.

De bestuurders die niet meestemmen, worden beschouwd als niet-aanwezig voor de berekening van de

meerderheid.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

De voorzitter van het Vlaams Parlement kan worden opgeroepen om de vergaderingen van de raad van

bestuur bij te wonen.

C. Bevoegdheden

Art. 25 De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid voor het beheer en het bestuur van de vereniging. Hij mag onder meer, en zonder dat deze opsomming beperkend is, en onverminderd elke andere bevoegdheid voortvloeiend uit de wet of de statuten, alle akten en overeenkomsten verlijden, dadingen aangaan en geschillen aan scheidsrechters onderwerpen, alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerend goed of vaste zakelijke rechten met hypotheek bezwaren, leningen aangaan, obligaties uitgeven door hypotheek of anderszins gewaarborgd, laten overgaan tot onroerend beslag, machtiging geven tot opheffing van elke hypotheekinschrijving ambtshalve of vrijwillig, met of zonder betaling, of daarvan ontslaan, huurovereenkomsten van welke duur dan ook afsluiten, alle legaten, toelagen en schenkingen aanvaarden, afzien van alle zakelijke rechten en van alle ontbindende vorderingen, alle bijzondere machten toekennen aan mandatarissen van zijn keuze, al of niet leden van de vereniging.

Art. 26 De akten die de vereniging binden, behalve die van het dagelijks of gewoon bestuur, worden ondertekend, behoudens bijzondere opdracht van de raad van bestuur, door de voorzitter en de gelegeerd bestuurder, die tegenover derden, en met name tegenover de hypotheekbewaarders, hun bevoegdheid die zij dienaangaande van de raad van bestuur ontvingen, niet hoeven te doen blijken.

In geen geval zijn de leden gehouden boven het bedrag van de hun opgelegde bijdragen, tot enige verbintenis die de vereniging mocht aangaan.

Art. 27 De rechtsgedingen worden namens de vereniging, als eiser of verweerder, gevoerd door de voorzitter van de raad van bestuur of door de bestuurder die hem vervangt.

Dagelijks bestuur

Art. 28 Het dagelijks bestuur is samengesteld uit de voorzitter, de gedelegeerd bestuurder en de door de raad van bestuur aangestelde personen.

Art. 29 Alle handelingen van gewoon of dagelijks bestuur worden geldig verricht door de voorzitter, de gedelegeerd bestuurder of de persoon, aan wie de raad van bestuur, onder zijn verantwoordelijkheid, deze bevoegdheid kan opdragen.

~ .

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Secretariaat van de vereniging

Art. 30 De raad van bestuur duidt de gevolmachtigde directeur en de secretaris aan en kan ook andere

medewerkers aanduiden. Zij vormen samen het secretariaat van de vereniging.

Gevolmachtigd directeur

Art. 31 § 1. De gevolmachtigd directeur woont alle vergaderingen van de organen van de vereniging bij en

leidt het secretariaat.

§ 2.De gevolmachtigd directeur oefent de volgende bevoegdheden samen met de voorzitter of ae gedelegeerd bestuurder uit : uit de Nationale Bank van België, uit de Belgische Schatkist, uit alle openbare kassen of alle hoegenaamde besturen, maatschappijen of van alle hoegenaamde personen, aile sommen en waarden ontvangen, die aan de vereniging zouden kunnen verschuldigd zijn in hoofdsom, intrest en gevolgen, welke ook de oorzaak ervan is ; alle in consignatie gestelde sommen of waarden terugtrekken; van alle ontvangen sommen of waarden, goede en geldige kwijtingen en ontlastingen geven in naam van de vereniging; in hoofdsom, intrest en gevolgen, alle sommen betalen welke de vereniging zou verschuldigd zijn; zich alle bewaargevingen laten overhandigen; alle betalingseffecten, wissels, orderbriefjes en andere nodige documenten ondertekenen, verhandelen en endosseren.

De hiernavolgende machten worden verleend aan de gevolmachtigd directeur, handelend afzonderlijk: alle briefwisseling, postcheques en postoverschrijvingen tekenen, alsook alle cheques en overschrijvingen nodig voor het beheer van de bankrekeningen en alle beursorders; in naam van de vereniging, uit de post, uit de toldiensten, uit alle besteldiensten of spoorwegen uit- of afhalen of ten huize ontvangen, alle brieven, kassen, : pakken, vrachtgoed, aangetekend of niet, geladen of niet, en die welke aangegeven waarden bevatten.

"

Begroting

Art. 32 De rekening over het verlopen dienstjaar en de begroting van het volgende dienstjaar worden jaarlijks samen ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd, tijdens een bijeenkomst, waarvan de datum door de raad van bestuur in de loop van het eerste kwartaal van elk jaar bepaald wordt. De goedkeuring E dient binnen de 6 maanden na het afsluiten van de rekening te gebeuren.

Rechtspersoonlijkheid

Art. 33 De leden komen overeen dat, als hun vereniging om enige reden ophoudt het voordeel van de rechtspersoonlijkheid te genieten, de vereniging voortgaat onder haar leden te bestaan als een vereniging van gemeen recht.

Ontbinding

Art. 34 In geval van ontbinding van de vereniging worden de maatschappelijke fondsen welke opgebouwd =zijn tot dekking van de betaling van de renten en pensioenen van de rechthebbenden overgedragen aan het Vlaams Parlement in de staat waarin ze zich bevinden en dit tot dekking van de verplichtingen van het Vlaams Parlement betreffende de pensioenrechten van zijn leden en rechthebbenden Ingevolge de bijzondere wet van'. 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen en het in uitvoering hiervan opgestelde reglement van de vzw "Pensioenen van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers".

"

Geschillen

Art. 35 Elk bezwaar of geschil dat mocht rijzen tijdens het bestaan van de vereniging en zelfs tijdens haar vereffening, in verband met of naar aanleiding van de maatschappelijke overeenkomst of haar uitvoering, hetzij tussen leden, rechthebbenden of rechtverkrijgenden en de vereniging, haar vertegenwoordigers of beheerders, wordt onderworpen aan de beslissing in laatste aanleg van een scheidsrechter, aan te wijzen bij gemeenzaam overleg, door de eerste voorzitter van het Hof van Cassatie, of door de magistraat die door hem daartoe afgevaardigd is.

ONTSLAGNEMING EN BENOEMING IN DE RAAD VAN BESTUUR:

Op 15 juni 2011 heeft de Algemene Vergadering volgende wijziging van de samenstelling van

de Raad van Bestuur goedgekeurd:

- de beëindiging van het mandaat ais lid van de Raad van Bestuur van mevrouw Güler TURAN (°Gent

01/2/1975), Driekoningenstraat 116, 2600 Berchem (Antwerpen)

- en de benoeming van het mandaat als lid van de Raad van Bestuur van mevrouw Kathleen, Bert, Els

DECKX Mol, 07/2/1967), Rozenberg 149, 2400 Mol.

De leden van de Raad van Bestuur oefenen hun mandaat uit met de bevoegdheden bepaald in art.25 van de statuten. De Raad van Bestuur is echter niet bevoegd voor de handelingen bepaald in art.10 van de statuten.

Carl Decaluwe

Voorzitter van de Pensioenkas van het Vlaams Parlement

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

07/07/2015
ÿþ"

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Leuvenseweg 86, 1000 Brussel

Onderwerp akte : ONTSLAG VAN EEN LID EN BENOEMING VAN EEN LID VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Op 11 juni 2015 heeft de Algemene Vergadering volgende wijziging van de samenstelling van de Raad van Bestuur goedgekeurd:

- de beëindiging van het mandaat als lid van de Raad van Bestuur van mevrouw Robeyns Els (°13/9/1977 Hasselt - 770913-206-17), Bosstraat 101, 3830 Wellen en de opvolging door mevrouw De Vits Maria Louise (°31/311950, ICester - 500331-352-80), Utveldstraat 6, 1755 Gooik, als lid van de Raad van Bestuur.

De leden van de Raad van Bestuur aanvaarden hun mandaat uit te oefenen met de bevoegdheden bepaald in art.25 van de statuten. Art.25 bepaalt dat de Raad van Bestuur de meest uitgebreide bevoegdheid heeft voor het beheer en het bestuur van de vereniging. Hij mag onder meer, en zonder dat deze opsomming beperkend is, en onverminderd elke andere bevoegdheid voortvloeiend uit de wet of de statuten, alle akten en overeenkomsten verlijden, dadingen aangaan en geschillen aan scheidsrechters onderwerpen, alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerend goed of vaste zakelijke rechten met hypotheek bezwaren, leningen aangaan, obligaties uitgeven door hypotheek of anderszins gewaarborgd, laten overgaan tot onroerend beslag, machtiging geven tot opheffing van elke hypotheekinschrijving ambtshalve of vrijwiilrg, met of zonder betaling, of daarvan ontslaan, huurovereenkomsten van welke duur clan ook afsluiten, alle legaten, toelagen en schenkingen aanvaarden, afzien van alle zakelijke rechten en van alle ontbindende vorderingen, alle bijzondere machten toekennen aan mandatarissen van zijn keuze, al of niet leden van de vereniging.

De Raad van Bestuur is evenwel niet bevoegd voor de volgende handelingen waarvoor de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is, zoals bepaald in art. 10 van de statuten, met name:

1°eventueel de statuten van de vereniging te wijzigen en te besluiten tot ontbinding van de vereniging, rekening houdend met de geldende wetsbepalingen;

2°de bestuurders te benoemen en af te zetten;

3°jaarlijks de begrotingen en de rekeningen goed te keuren en kwijting te verlenen;

4°elke andere bevoegdheid uit te oefenen die voortvloeit uit de wet of de statuten

Koenraad VAN DEN HEUVEL

Voorzitter vzw Pensioenen van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

h3oD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

neerg1odiontvangen op

2 6 MM 2015

t

griffe van de Nederlandstalige 621.5Zyqr-}fi14cl& Brussel

Ondernemingsnr : 458.326.978

Benaming

{vaiuit) : PENSIOENEN VAN DE VLAAMSE

VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
PENSIOENEN VAN DE VLAAMSE VOLKSVERTEGENWOORD…

Adresse
LEUVENSEWEG 86 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale