RADIO MEDINA FM, AFGEKORT : MEDINA FM

Association sans but lucratif


Dénomination : RADIO MEDINA FM, AFGEKORT : MEDINA FM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 847.537.104

Publication

30/07/2012
ÿþ M6D22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSEL

1 9 JUL 2012

Griffie

iW

*iaisaasa*

V. beh

aai

Bel Staa

Ondernemingsnr Benaming

(voluit)

(verkort)

Rechtsvorm

Zetel

RADIO MEDINA FM vzw

MEDINA FM

Vereniging zonder winstoogmerk

August Ortsstraat 18, 1000 Brussel

Onderwerp akte Nieuwe statuten

Oprichters:

Mostafa EI Bied, August Ortsstraat 18, 1000 Brussel

Larbi Khetouta, Bergstraat 76, 3272 TESTELT

Nalat Amrani, Charles lAloestelaan 216, 1090 Jette

Olivier Rodriguez, Kasteellaan 108, 1081 Koekelberg

Elke Meirlaen, Sycomoorgaard 14,1082 Sint-Agatha-Berchem

Titel I - Naam, zetel, duur, doel

Art. 1. De vereniging wordt opgericht ais een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meerbepaald als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (hierna vzw-wet genoemd).

Art. 2. De vzw draagt de naam "Radio Medina FM", afgekort: "Medina FM". Deze naam moet voorkomen in alle stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw',

Art. 3. De zetel van de vzw is met ingang van 1 juli 2012 gevestigd te 1000 Brussel, August Ortsstraat 18, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel. De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere andere plaats binnen het Nederlandse taalgebied.

Art. 4. De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 5. Het doel van de vereniging is om in een geest van verdraagzaamheid en eerbied voor andermans overtuiging de culturele animatie en de sociale communicatie te bevorderen. Dit door het exploiteren en verzorgen van de openbare Radio Medina, die zich met een eigen programma richt tot de gemeenschap die gesitueerd is binnen het Brussels hoofdstedelijk gewest en de Rand, een verscheidenheid van informatie, vorming en ontspanning brengt met de bedoeling binnen het zendgebied de communicatie te bevorderen en bij te dragen tot de algemene ontwikkeling. Daarnaast kan de vzw aile activiteiten optplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van het voormelde niet-winstgevend doel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Onze vereniging wijdt zich, niet name een belangrijke taak door plaatselijke animatie reet name door muziekuitzendingen te waarborgen, door ontmoetingen te veroorzaken en door debatten te verlevendigen. Gelijktijdig bevordert ze de communicatie en de sociale integratie door de onderwerpen die zij behandelen. Door de organisatie en de ontwikkeling van innoverende activiteiten voor de jeugd verbonden met de audiovisuele sector in het algemeen. De vereniging moet een pedagogisch karakter bezitten door opleiding, begeleiding en coaching van toekomstig talent op het gebied van de werkgelegenheid in radio, televisie, film en de audiovisuele omroep.

Titel I l - Leden

Art. 6. Er zijn minstens 3 leden met aile rechten zoals omschreven in de vzw-wet. De vereniging telt zowel effectieve als toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan effectieve leden.

Art. 7. Iedere natuurlijke persoon kan zich kandidaat stellen ais lid. Kandidaat-leden worden voorgedragen door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur legt de criteria vast waaraan de leden dienen te voldoen, Deze criteria worden uitgewerkt in een huishoudelijk reglement. De Algemene Vergadering beslist over het aanvaarden van nieuwe leden bij gewone meerderheid van het aantal stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden, ongeacht het aantal aanwezigen. Alleen effectieve leden komen in aanmerking voor een mandaat in de Raad van Bestuur.

Art. 8. De leden betalen lidgeld, zoals jaarlijks bepaald door de Raad van Bestuur. het mag niet meer bedragen dan 120 ¬ per lid per jaar. Een lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen. De Raad van Bestuur stelt de betrokkene hiervan in kennis.

Art. 9. De leden kunnen op elk ogenblik ontslag nemen uit de vzw door middel van een schriftelijk bericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een lid dat niet aanwezig noch vertegenwoordigd is op twee achtereenvolgende bijeenkomsten van de Algemene Vergadering zonder voorafgaande schriftelijke verontschuldiging, wordt geacht onstlagnemend te zijn.

Art, 10. De uitsluiting van een lid kan door - de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 11. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vzw.

Art. 12. Op de zetel van de vzw wordt een papieren of elektronisch ledenregister bijgehouden. Dit vermeldt per lid minimaal de naam, de voornaam en het domicilie-adres.

Titel lli - De Algemene Vergadering

Art. 13. De Algemene Vergadering bestaat uit alle effectieve leden van de vzw. Ieder lid beschikt over één stem in de Algemene Vergadering. De vzw kan naast effectieve leden ook toegetreden leden toelaten die geen stemrecht hebben op de Algemene Vergadering.

Art. 14. De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, de benoeming, het onstlag en de kwijting van de bestuurders, de goedkeuring van de begroting en de jaarrekening, de uitsluiting van leden, de ontbinding van de vzw en het nemen van alle andere beslissingen die door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering zijn toevertrouwd.

Art. 15. De jaarlijkse Algemene Vergadering zal worden gehouden binnen de 6 maanden na de afsluiting van het boekjaar, dat loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur kan een bijzonder Algemene Vergadering bijeenroepen telkens als hij dit nodig acht. Hij moet daartoe overgaan wanneer minstens 1/3 van de leden daartoe schriftelijk verzoekt bij de voorzitter, De gevraagde samenkomst dient plaats te vinden binnen de maand na het indienen van het verzoek.

Art. 16. De vergaderingen worden bijeengeroepen door de Raad van Bestuur. Minstens 8 dagen voor de Algemene Vergadering wordt naar aile leden een uitnodiging verstuurd per gewone post of é-mail. De uitnodiging vermeldt het tijdstip en de plaats van de vergadering en bevat de agenda. Elk lid heeft het recht om voor de aanvang van de vergadering punten aan de agendat toe te voegen. De vergadering kan geen geldige besluiten nemen buiten de agenda.

Art. 17. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter duidt de secretaris aan onder de leden van de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

x ' Art. 18. Behalve voor wat bepaald is in de artikelen 19 en 20 worden beslissingen van de Algemene

Vergadering genomen met eenvoudige meerderheid van stemmen, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is.

Art. 19. Voor statutenwijzigingen en de ontbinding van de vzw geldt er een dubbel quorum: minstens de helft plus één van de leden dient aanwezig te zijn, en twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden dient voor te stemmen. Voor een doelswijziging dient 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn en dienen 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor te stemmen. Indien het vereiste aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden niet wordt bereikt, wordt er een nieuwe vergadering belegd, die echter minstens 15 dagen later moet plaatsvinden. Op deze vergadering geldt geen minimumaanwezigheid of vertegenwoordiging.

Art, 20. De uitsluiting van een lid kan slechts worden uitgesproken door de Algemene Vergadering met een

meerderheid van 213 van de stemmen, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is.

Art. 21. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, ondertekend door de voorzitter en ter inzage bijgehouden op de zetel van de vzw. Het verslag wordt via é-mail opgestuurd naar de leden die daarom verzoeken.

Titel IV - De Raad van Bestuur

Art. 22. De vzw wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens 3 en ten hoogste 7 leden, allen natuurlijke personen. Enkel in het geval dat de vzw slechts 3 leden telt, bestaat de Raad van Bestuur uit 2 leden. Het aantal leden van de vzw moet steeds hoger zijn dan het aantal leden van de Raad van Bestuur. De leden van de Raad van Bestuur zijn lid van de vzw.

Art. 23. De bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd voor onbepaalde duur, bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Hun mandaat eindigt slechts door overlijden, ontslag of afzetting. Ontslag van leden van de Raad van Bestuur door de Algemene Vergadering wordt beslist met een gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ontslagen of afgezette bestuurders blijven hun functie uitoefenen totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien indien hun ontslag tot gevolg zou hebben dat de Raad van Bestuur minder dan 3 leden telt.

Met ingang van 1 juli 2012 zijn als bestuurders verkozen:

Mostafa El Bied, August Ortsstraat 18, 1000 Brussel - Casablanca, 2401-1961

Larbi Khetouta, Bergstraat 76, 3272 TESTELT - Tanger, 04-06-1947

Najat Amrani, Charles Woestelaan 216, 1090 Jette - Bruxelles, 06-02-72

Elke Meirlaen, Sycomoorgaard 14, 1082 Sint Agatha-Berchem - Gent, 20-10-1962

Art. 24. De Raad van Bestuur duidt uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris aan. Tot voorzitter wordt aangeduid: Mostafa El Bied; tot ondervoorzitter wordt aangeduid: Larbi Khetouta; tot penningmeester wordt aangeduid: Najat Amrani, tot secretaris wordt aangeduid: Elke Meirlaen

Art. 25. De Raad van Bestuur heeft alle bevoegdheden die niet door de wetgeving of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering. Hij kan onder andere personeelsleden benoemen en ontslaan en hun statuut bepalen. Hij kan tevens een huishoudelijk reglement uitvaardigen en tevens een of meer leden van de vzw belasten met taken van dagelijks bestuur. Zij kan leden van de vzw taken van dagelijks bestuur ontnemen,

Art. 26. De Raad van bestuur bestuurt de vzw en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van gerechtsmiddelen.

Art. 27. Voor alle handelingen die geen deel uitmaken van het dagelijks bestuur, en voor alle rechtshandelingen met financiële instellingen, wordt de vzw vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van 2 bestuurders, Voor handelingen van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van 1 bestuurder.

Art. 28. De Raad van Bestuur vergadert na oproeping per brief of via é-mail. Deze oproeping, door de voorzitter of een ander lid van de Raad van Bestuur, bevat de plaats en het tijdstip van de vergadering en de agenda. Elk lid van de Raad van Bestuur kan agendapunten toevoegen, De Raad van Bestuur vergadert geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is, Alle besluiten worden genomen bij gewone meerderheid. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat door de voorzitter wordt ondertekend en in een register ter inzage van de leden wordt gehouden op de zetel van de vzw.

MOD 22

Luik B - Vervolg

Titel V - Boekjaar, jaarrekening, begroting

Art. 29. Het boekjaar van de vzw loopt van 1 januari tot 31 december.

Art. 30. De jaarrekening en de begroting worden door de raad van Bestuur ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering, overeenkomstig artikel 14.

Titel V1- Werking van de kas

Art. 31. Aile transacties moeten per overschrijving gebeuren.

De contante transacties, maximum en in ieder geval nooit meer dan, de som van 250,00 euro per transactie

en per week en nooit meer dan een totaal van E 1000,00 per maand mogen overschrijden.

Tite! Vil - Ontbinding en vereffening

Art. 32. Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding of van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de Algemene Vergadering, overeenkomstig artikel 19 van deze statuten. Met het ontbindingsbesluit worden tevens 1 of meerdere vereffenaars benoemd; bij gebreke daarvan kan de rechtbank tot zulke benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbende.

Art. 33.1n ieder geval, welke ook de oorzaak is van de ontbinding, wordt de bestemming van de netto-activa bepaald door de Algemene vergadering, waarbij de vereffenaars voorstellen kunnen indienen. Bij het bepalen van de bestemming moeten vereffenaars en de Algemene Vergadering rekening houden met het doel van de vzw en die voorwaarde aan de begiftigde opleggeb. De netto-activa moeten in ieder geval voor een belangeloze doelsteilling worden aangewend.

Art. 34. Aangelegenheden welke door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

~Vopr-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
RADIO MEDINA FM, AFGEKORT : MEDINA FM

Adresse
AUGUST ORTSSTRAAT 18 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale